Προτάσεις βιβλίων..

Crazy Horse

new member
Περιοχή
Λαγονήσι Αττικής
Μοτοσυκλέτα
Moto guzzi stelvio 1200 4v ntx
Όνομα
Αντώνης
Περιοχή
Λαγονήσι Αττικής
Με το συμπαθειο κιόλας...αλλά στην Ελλάδα ζούμε...δεν χρειάζεται να μας ταξιδέψει ο συγγραφέας

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Ο τίτλος τα λέει όλα....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Και ένα πιο σύγχρονο αλλά αρκετά ενδιαφέρον....και είναι και Έλληνα...

jordano

member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
Ducati st2
Όνομα
.
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Με αφορμή, αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο
και Δυστηχώς επαναλαμβάνονται

Δεν αφορά μόνο την Μακεδονία , αφορά ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, το πως και το γιατί, Φθάσαμε και δεν το τελειώσαμε...
και όμως συνεχίζονται !
Αυτά

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Ο τίτλος παραπλανά
Πρόκειται για τρεις αστυνομικές ιστορίες κατά την διάρκεια του Β παγκόσμιου (οι δυο) και μια αμέσως μετά την λήξη του...

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Το βρήκα σε προσφορά 15€ και το χτύπησα.
Τα περισσότερα που λέει τα ξέρω ήδη και τα έχω σε άλλα βιβλία αλλά γουστάρω τον τρόπο που τα λέει ο Tyson.

370115095_1096345574858632_86692903706659093_n.jpg

angelthing

member
Μοτοσυκλέτα
Tracer 9, CRF300L
Όνομα
Angelos
Το ξεκίνησα σήμερα και φαίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο. Είχε προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον η αρχική γερμανική του έκδοση και πολύ περισσότερο η μετέπειτα αγγλική την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link. Επικεντρώνεται στον αναβάτη της μοτό και πως οι σκέψεις / δράσεις αλλά και οι περιορισμοί και τα χαρακτηριστικά του επηρρεάζουν της κίνηση του συστήματος. Δυστυχώς δεν υπάρχει (ακόμα) έκδοση στα ελληνικά. Ο Συγγραφέας λέγεται Speigel Burnt και ο τίτλος είναι αυτός του link αν θέλει κανείς να τσεκάρει από το δίκτυο περί τίνος πρόκειται πριν το κατεβάσει.

The upper part of the motorcycle

jordano

member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
Ducati st2
Όνομα
.
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Σαν σήμερα
το 1827
Ψηφίζεται απο την Γ’ Εθνική Συνελεύση η εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτη της Ελλάδας.Smileys drinking beer Emoticon

για αυτό γκρινιάζουμε !!!!!! (κατα βάθος) :cool:
Καλή Ανάγνωση

Attachments

• Κ1.jpg
    Κ1.jpg
    606 KB · Προβολές: 11

leto

new member
Περιοχή
Αττική
Μοτοσυκλέτα
Kawasaki z650 rs
Όνομα
Βασίλης
Οταν έψαχνα το συγκεκριμένο βιβλίο είχε εξαντληθεί και αναγκάστικα να το πάρω στα αγγλικά.
Ολα πηγαίνανε ρολόι μέχρι που αρχισε να μπαίνει όλο και πιο βαθυά σε φιλοσοφικά ζητήματα και δυσκολεύτηκα.
Ευτυχώς ξανακυκλοφόρησε και το πήρα και στα ελληνικά. Είναι ένα ταξίδι με μηχανές στους αχανείς επαρχιακούς δρόμους της Αμερικής και ταυτόχρονα ένα φιλοσοφικό ταξίδι του ήρωα.
01.jpg

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Οταν έψαχνα το συγκεκριμένο βιβλίο είχε εξαντληθεί και αναγκάστικα να το πάρω στα αγγλικά.
Ολα πηγαίνανε ρολόι μέχρι που αρχισε να μπαίνει όλο και πιο βαθυά σε φιλοσοφικά ζητήματα και δυσκολεύτηκα.
Ευτυχώς ξανακυκλοφόρησε και το πήρα και στα ελληνικά. Είναι ένα ταξίδι με μηχανές στους αχανείς επαρχιακούς δρόμους της Αμερικής και ταυτόχρονα ένα φιλοσοφικό ταξίδι του ήρωα.
View attachment 57659
Έχω την πρώτη έκδοση.....και μάλλον πρέπει να κάνω ανασκαφές να το ξαναδιαβάσω ...ευχαριστω

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Χτύπησα από το Πάμπλικ αυτό το διαμαντάκι,580 χορταστικές σελίδες.
Το βράδυ με τη δροσούλα στο μπαλκόνι θα το εγκαινιάσω.

IMG_20240719_104500.jpg

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«Τα παιδιά του Γκεμπελάουι», του Naguib Mahfuz, εκδ. Ψυχογιός​

10387459_10152770565108413_8235069567125713400_n

Μια φορά κι έναν καιρό, οι ποιητές έλεγαν στίχους στα καφενεία, οι άνθρωποι άκουγαν όσους είχαν να τους πουν ιστορίες, τα παραμύθια δεν απευθύνονταν μονάχα στα παιδιά. Ο καιρός αυτός, μακρινός πλέον για την Ευρώπη, είναι πολύ κοντινός για την Αίγυπτο και για τον Naguib Mahfuz, το νομπελίστα συγγραφέα που χαρακτηρίζεται ως ο «σεμνός Φαραώ της Αραβικής Λογοτεχνίας». Στις σελίδες του βιβλίου θα βρούμε αρχετυπικές μορφές, που παραπέμπουν συχνά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και στην Παλαιά Διαθήκη: ο ποιητής, σαν άλλος Όμηρος, εξιστορεί τις περιπέτειες των ανθρώπων που μένουν στη γειτονιά του Γκεμπελάουι, του γενάρχη.

Πρέπει να σου αρέσει ο Naguib Mahfuz για να διαβάσεις αυτό το βιβλίο.Το βιβλίο δεν είναι ακριβώς μυθιστόρημα, αν και έχει όλα τα συστατικά στοιχεία. Το αντιμετώπισα σαν παραβολή, σαν μύθο. Ο Γκεμπελάουι, στυγνός και δυνάστης, διώχνει δυο από τα παιδιά του, αρνούμενος να τα συγχωρήσει. Τα παιδιά του κάνουν οικογένεια και χτίζεται σιγά σιγά μια γειτονιά γύρω από το πολυτελές σπίτι του Γκεμπελάουι, με όλα τα χαρακτηριστικά μιας μικροκοινωνίας.

Όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Γκεμπελάουι αλλά οι πιο αντρειωμένοι σκορπούν τον φόβο και τον τρόμο κραδαίνοντας ρόπαλα ενώ ο πιο καπάτσος γίνεται διαχειριστής και τους χρησιμοποιεί ως όπλο για να μη χάσει τα πλεονεκτήματα της θέσης του. Περνούν γενιές και γενιές με το μότο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, πάντα κάποιος Μεσσίας θα έρθει και θα βοηθήσει τους υποδουλωμένους να εξεγερθούν ζητώντας είτε δικαιοσύνη είτε μερίδιο της περιουσίας είτε ισότητα κλπ. Πέντε Μεσσίες, πέντε κύκλοι, που δυστυχώς επαναλαμβάνονται σε πολλά σημεία και κάποια στιγμή κουράστηκα και βαρέθηκα.

Αυτό που μου έμεινε είναι οι στιγμές δράσης που αποδίδονται με μαεστρία και πραγματικά ένιωσα ένταση και στρες για την επιτυχή ή όχι έκβαση των εκάστοτε σχεδίων του εκάστοτε Μεσσία (ειδικά η δολοφονία στο πρώτο μέρος). Καλό βιβλίο, με παραβολικά στοιχεία κι ένα διαχρονικό μήνυμα ως προς το φθόνο, τον πλούτο και τις συνέπειές του και ως προς την ανθρώπινη μοίρα.
Tags:

Don Quixote

member
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1250GS HP
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
View attachment 57659

Για να καταλάβει κάποιος αυτό το, πραγματικά ξεχωριστό βιβλίο, επιβάλλεται σχεδόν να διαβάσει το Φαίδρο του Πλάτωνα πριν.
Και πιθανότατα, μετά την ανάγνωση, θα ξαναρίξει μια ματιά στο Φαίδρο.

Εν τω μεταξύ, αξίζει να ψάξετε τη ζωή του συγγραφέα, Robert Pirsig: πραγματικά απίστευτη!
Προσωπικά τη διάβαζα και όλο γύριζα να ξαναδιαβάσω γιατί συνεχώς νόμιζα ότι αυτό που μόλις διάβασα δε μπορεί να ήταν αλήθεια, κάπου θα έπρεπε να είχα κάνει εγώ λάθος!

jordano

member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
Ducati st2
Όνομα
.
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Φιλοσοφούμε Πολύ ως Έλληνες
και καλά κάνουμε
Αυτοί Είμαστε
Δεν διαπραγματευόμαστε το... Είμαι!!

Για την Ιστορία όμως, οφείλω (για τους νέους μας) !! να καταθέσω ένα βιβλίο,
και είμαι ευγνώμων στην ΜΟΤΟΠΑΡΕΑ που μου το επιτρέπει...

χ1.jpgχ2.jpg

jordano

member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
Ducati st2
Όνομα
.
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Διακόσια ΠΈΝΤΕ Χρόνια Γέννα....

για τα Νιάτα...

την Ιστορία,
Το γιατί ..!! των Αρχαίων

Δεν μπορώ άλλο Πιθηκισμό...
Κουράστηκα

ρ2.jpg
ρ1.jpg

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Eνα πολεμικο μυθυστορημα σε 3 βιβλια με ενα πιθανο σενάριο ελληνοτουρκικης συρραξης....
Περιεχει πολλές συγχρονες πληροφοριες ενθεν και ενθεν...
Ευκολοδιαβαστο και ευκολοκατανόητο και σχετικά αληθοφανες για το τι συμβαινει σ εμας και στους γειτονες μας.

Onlymusic

Moderator
Motoparea team
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Honda Crossrunner
Zontes GK 350
Scott
Όνομα
Παναγιώτης
Περιοχή
Αθήνα
όχι ένα, αλλά αρκετά βιβλία και μάλιστα δωρεάν, μπορείτε να κατεβάσετε από το OpenBook. Όλα νόμιμα και με τη άδεια του συγγραφέα.
Η μυρουδιά του χαρτιού και το τσάκισμα της σελίδας φυσικά εδώ δεν υπάρχουν αφού μιλάμε για ψηφιακά βιβλία, αλλά αξίζει των κόπο να ρίξετε μια ματιά. Για αρχή προτείνω το "Πώς να πετύχεις στη ζωή. Μυστικά και Κανόνες επιτυχίας" του Σάββα Αλοίμονου.
1750333201839.jpeg

esel

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
Ενα παρα πολυ ενδιαφερον βιβλιο με μαρτυριες για το πως εζησαν - ειδαν την ζωη τους στην Ρωσια διαφοροι Ρωσοι την εποχη της κραταιας ΕΣΣΔ και την αλλαγη σε εποχη Γκορμπατσωφ κ Γιελτσιν με σημαντικες αναδρομες στο πριν....

jordano

member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
Ducati st2
Όνομα
.
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Από τις Μαιευτικές κλινικές πρέπει να μοιράζετε το βιβλίο, ΔΩΡΕΑΝ, σε όλους τους Νεοέλληνες, τις Νεοελληνίδες, ΣΤΑ ΝΕΟΓΝΑ!!!

Καλά μπάνια

IMG_20250807_113944.jpg

Top Bottom