Αποστόλη πιάνω πρώτα το θέμα ABS ή όχι που σε καίει.
Η εμπειρία μου με το Gen 1 ΑΝΕΥ ABS, είναι πολύ μικρή, αλλά η αίσθηση που αποκόμισα (και μετά από κουβέντες με αρκετούς κατόχους και φίλους ιδιοκτήτες) είναι πως τα μέτρια φρένα του Vstrom με ABS είναι ΚΑΚΑ στο Vstrom χωρίς ABS, ωστόσο θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις για να έχεις προσωπική άποψη.
O λόγος μάλλον είναι σύνθετος, αλλά θα σου πω εγώ τι πιστεύω. Το μαλακό μπροστινό (πολύ μαλακό για τα γούστα μου) δε σε βοηθά να έχεις αίσθηση στο τι γίνεται με τα φρένα (σε και τις 2 εκδόσεις) και στο ABS επειδή έχεις τη "ψυχολογική¨βοήθεια ότι όσο και να το πατήσεις ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ, σε κάνει να φρενάρεις καλύτερα μια που βάζεις περισσότερη δύναμη. Αντίθετα στο ANEY επειδή δε νιώθεις τι γίνεται μπροστά, φρενάρεις πιο συντηρητικά (υπό το φόβο του μπλοκαρίσματος) με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποστάσεις ακινητοποίησης. Η αλήθεια είναι ότι πριν το δώσω, είχα ψαχτεί για τοποθέτηση 4 πίστονων με άλλη τρόμπα, αλλά τότε λέγανε πως για να ρυθμιστεί σωστά το ABS με τα καινούρια φρένα ήθελε να μπει εγκέφαλο, οπότε όπως σωστά μάντεψες εδώ δεν είχαν και έπρεπε να τρέχω Θεσ/νικη...
Επίσης το πίσω φρένο στο ABS μοντέλο θα το χαρακτήριζα ΤΡΑΓΙΚΟ, μια που ¨αμολούσε" για πλάκα. Διακοσμητικού χαρακτήρα καθαρά...
Κατά τα λοιπά, για το V-Strom 650 του 2009 με ΑBS που είχα, τα υπέρ και κατά:
ΥΠΕΡ:
+ Φώτα, πολύ καλά, δεν χρειάζεται να τα βελτιώσεις
+ Μεγάλη αυτονομία (22λτ. τεπόζιτο) λόγω και της πολύ μικρής κατανάλωσης (4,5 -5 λτ/100) (μια 400άρα αν δεν το πας 160+ την έχεις άνετα)
+ Ο δυνατότερος δικύλινδρος της εποχής του και τέρμα αξιόπιστος, ταξιδεύει άνετα με 140-150 συνεχόμενα.
+ Άριστη ανεμοκάλυψη (για το ύψος σου ίσως να είναι προτιμότερο να έχει μεγαλύτερη ζελατίνα, αν και ακόμα και η κοντή MRA με το φρυδάκι μπορεί να σε καλύπτει)
+ Σέλα-θρόνος
+ Στιβαρό πλαίσιο που το απολαμβάνεις
+ Φορτώνεται όσο αντέχεις
+ Πολύ καλή ποιότητα πλαστικών & συναρμογής (κάτι που π.χ το Versys δεν έχει)
+ Πούλησε τόσο πολύ, που για ότι πρόβλημα ή αλλαγή/βελτίωση θες βρίσκεις εύκολα έτοιμες λύσεις και πληθώρα ανταλακτικών
ΚΑΤΑ:
- Κακό κέντρο βάρους (βρίσκεται ψηλά), στη πόλη θέλει προσοχή.
-Μπροστινή ανάρτηση κακή με έλλειψη πληροφόρησης και με εύκολο το βύθισμα. Θέλει το λιγότερο μια γέφυρα μπροστινού & πιο χοντρό λάδι αν θες να το ευχαριστηθείς κάπως οδηγικά. (τα έκανα και τα 2, βελτιώθηκε μεν, δε με ενθουσίασε ποτέ δε)
-Πίσω αμορτισέρ απλά ανεκτό. Μπορεί να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο αλλά αν ταλαιπωρηθεί αρχίζει και πλαδαρεύει (να ελέγξεις πόσο προφορτισμένο θα είναι όποιο δοκιμάσεις αν έχει ακόμα το μαμά αμορτισέρ, μπορεί να είναι στα τελευταία του και με εσένα μόνο πάνω και τέρμα προφόρτιση να "κάθεται")
- Φρένα απλά ανεκτά για το βάρος του.
Αυτά θυμάμαι, αν θες κάτι επιπλέον που μου διαφεύγει ρώτα :)