Πηλιο

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Από την πρωτη στιγμη που πατησα το ποδι μου στο Πηλιο,αρκετα χρονια πισω,ειδα έναν τοπο που θα μπορουσα ανετα να ζησω.Αυτη η πρασσιναδα,η φυση,τα χωριουδακια του σκαρφαλωμενα στις πλαγιες,το βουνο που βλεπει από παντου θαλασσα και ο χειμωνας που είναι τοσος οσο να μην τον βαριεσαι με κερδισαν.

Τις τελευταιες δυο τρεις φορες ειχα παει με παρεα και όταν πας με παρεα πας οπου παν οι αλλοι και όχι εκει που θες να πας.Ο Λαδωνας δεν εκατσε λογω καιρου,η μηχανη ηταν φορτωμενη και αφου ηταν που ηταν ετοιμη ειπα να πεταχτω ένα τριημερο μεχρι την χωρα των Κενταυρων.Σκοπος μου αυτή τη φορα να περασω αν ηταν δυνατον απ όλα τα χωρια του Πηλιου και ο ανοιξιατικος καιρος είναι ιδανικος για πολυωρη οδηγηση.

Παρασκευη αργα το απογευμα πριν παω να στησω την σκηνουλα μου ανεβηκα μια μεχρι τον Αγιο Λαυρεντιο ένα απο τα όχι και τοσο γνωστα χωρια μιας και δεν είναι σε καποιο περασμα.Ο κοσμος ειδικα αυτή την εποχη ελαχιστος και μια καλη ευκαρια για κουβεντα με τους ντοποιους.Εχει δυο τρια καλα μαγαζια αρκετα προσεγμενα για καφε και φαγητο.Ηπια την μπυριτσα μου και αφου τα ειπα ένα χερακι με τα σκυλια και τα γατια του χωριου ετοιμαστηκα να κατεβω προς τη θαλασσα.

Βγαινοντας από το χωριο μιας και το ψιλοβροχο που μια με επιανε μια με αφηνε σταματησε σκεφτηκα ότι ηταν καλη ευκαιρια για να πεταχτω μια μεχρι το χιονοδρομικο του Πηλιου.Η διαδρομη βατη χωματινη,το ανεβοκατεβασμα με πηρε καμμια ωριτσα με δυο στασεις για τσιγαρο,αλλα αξιζε πραγματικα ο κοπος.
Στο δρομο για τον χωριο βλεπεις αυτόν τον πλινθοκτιστο πυργο.Χρονια θελω να ρωτησω τι είναι και ποιος ο λογος που τον κρατανε ορθιο,με σκαλωσιες πλεον, αλλα ολο ξεχναω.

...

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Μια τελευταια σταση στην Ανω Γατζεα πριν παω στο camping να στησω.Πανοραμικη θεα,ομορφα σπιτια αλλα καθολου ζωη.Καπου στην πλατεια εχει ένα μαγαζακι το οποιο μαλλον λειτουργει μονο το καλοκαιρι.

Την επομενη μερα ξεκινησα αρκετα νωρις μιας και ειχα αρκετο δρομο να κανω.Ανεβηκα από Αγιο Βλασιο,περασα από Αγιο Γεωργιο Νηλειας.

Πινακατες.Βυζιτσα και στο τελος της συγκεκριμενης αρκετα ομορφης διαδρομης είναι οι Μηλιες.Ολα τους ομορφα ,τα δυο τελευταια αρκετα γνωστα αλλα εγω το καφεδακι που ειχα παρει μαζι μου το ηπια στον Αγιο Γεωργιο.Το συγκεκριμενο χωριο παντα μου αρεσε γιατι δεν είναι τοσο τουριστικο και μπορεις να ηρεμησεις και να απολαυσεις την φυση.

...

Τελευταία επεξεργασία:

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Η διαδρομη μεχρι και Αργαλαστη η οποια είναι σταυροδρομι αλλα δεν μου λεει κατι,αρκετα ανοιχτη και χαλαρωτικη.Απο εδώ και κατω τα πραγματα είναι πολύ πιο ησυχα.Ο κοσμος λιγος και πολλα μαγαζια δεν ειχαν καν ανοιξει.Σταση για τσιγαρο στο Τρικερι και αμεσως μετα μια βολτα μεχρι την παραλια της Πλατανιας.Ηταν τοση η ησυχια που δεν μου εκανε καρδια να φυγω.
Εδώ εχει δυο camping στα δικα μου μετρα τα οποια δεν ειχαν ακομη ανοιξει.Αν σας φερει ο δρομος προτιμηστε το Λουιζα.Αρκετα παλιο και σεβετε τον κοσμο που το προτιμα.Επιπλεον δεν βαζει την μια σκηνη πανω στην άλλη όπως το παραδιπλα.

Στον Λαυκο θα βρειτε το καφενειο του Φορλιδα όχι μονο το πιο παλιο του Πηλιου…αλλα και ολης της Ελλαδας.Χρονια το επισκεπτομαι αλλα προσφατα εμαθα από καποια εκπομπη ότι υπαρχει εκει από το 1785.Το βρηκα κλειστο,αλλα βολευτηκα με άλλο ένα στην πλατεια.Και ο Λαυκος ομορφο χωριουδακι,αλλα λογω των γειτονικων παραλιων η κινηση εχει αυξηθει τα τελευταια χρονια.

Η βολτουλα συνεχιζεται από την μερια του Αιγαιου.

Αλλο καφεδακι στην Τσαγκαραδα και αυτή τη φορα ελληνικος.

...

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Περασμα από Μουρεσι,Αγιο Ιωαννη...

και μετα Χορευτο.

Σημειο αναφορας καποτε η παραλια του μιας και αρκετα χρονια πριν ηταν έναν απεραντος free camping..Τη μερα ολοι ειχαν απλωμενα τα καλη του στην παραλια και λιαζοταν σαν τις φωκιες,αλλα το βραδυ γινοταν ολοι μια μεγαλη παρεα.Φωτιες,κιθαρες,μουσικες,μπυρες παγωμενες στη θαλασσα και αλλα πολλα τα οποια δεν βρισκω σκοπιμο να αναφερω.Σημερα ένα ψευτοτουριστικο μερος που εμενα προσωπικα δεν μου λεει κατι.
Δεν μου λεει κατι επισης και η Ζαγορα η οποια μου αρεσει περισσοτερο όταν την βλεπω από μακρια.

O Κισσος άλλο ένα χωριο στα μετρα μου.Οσο πρεπει γραφικο με φιλικο κοσμο και καλο «μεζε» με το τσιπουρο.

...

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Εδω οταν ζηταμε τσιπουρο μας φερνουν τσιπουρο χωρις γλυκανισο και μαλακιες.Να πατε στο καφεουζοπαντοπωλειο του Σταθη στην πλατεια και αν ειστε τυχεροι και ευγενικοι μπορει να σας φερει και τουρσι απ το καλο.

Από Κισσο μεχρι το χιονοδρομικο του Πηλιου η πιο τοπ διαδρομη ολης της περιοχης.Μεσα στη φυση,καλο οδοστρωμα και σχεδον παντου ορατοτητα αρκετη για να του δωσετε να καταλαβει.Στο τελος της διαδρομης επιλεγεται να πατε στα Χανια η να στριψετε αριστερα για Δρακεια.Εγω αυτή τη φορα το πηρα αριστερα γιατι ειχα καιρο να την κανω.Και αυτή ομορφη διαδρομη αλλα με θεματακια και θελει προσοχη.

Πηγαινε από εδώ,κατσε εκει,κατεβα και λιγο παρακατω ειχε αρχισει να βραδιαζει.Πανω από δεκα ωρες στη σελα με καποια μικρα διαλειμματα ειχαν αρχισει να με φτανουν στα ορια μου.Στον χαρτη δεν εχω όλα τα σημεια απ οπου περασα,αλλα τα βασικα.Οποιος θελει να δει πραγματικα το Πηλιο πρεπει σιγουρα να σπασει την διαδρομη,εκτος και αν εχει κανει και αυτος ταμα. Καφεδακι στο ποδι στην Αγρια και κατευθειαν στην σκηνουλα μου να ξεραθω.

Ο καιρος την άλλη μερα προεβλεπε καταιγιδες και αν ηθελα να πεσω λιγακι στα μαλακα επρεπε να ξεκινησω νωρις.Μαζεψα με το χαραμα και εφυγα για να περασω από αλλα δυο χωρια που δεν μπορεσα να τα ταιριαξω την προηγουμενη.Η Πορταρια κοιμοταν ακομη το ιδιο και η Μακρυνιτσα.Μιας και δεν υπηρχε ψυχη εσβησα γρηγορα για να μην ενοχλω και καθησα στην πλατεια της Μακρυνιτσας να φαω κατι τελευταια κριτσινια που περισεψαν και να φτιαξω ένα καφεδακι.Μολις αρχισε ο ηλιος αρχισε να ζεσταινει και ο κοσμος να βγαινει στον δρομο χαθηκε η μαγεια.Τα μαζεψα και πηρα τον δρομο του γυρισμου.

Χαρτης βασικης διαδρομης:https://maps.app.goo.gl/fHM5H68R73reYaRG8

Οι φωτογραφιες λιγες και απο σημεια που κατι λενε σε μενα.Ποτε δεν ημουν λατρης των πολυσυχναστων τουριστικων προορισμων,φωτογραφιες των οποιων ειναι γεματο το διαδυκτιο.

Καλο μας βραδυ. Smileys drinking beer Emoticon

sugariasgeorge

new member
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Μοτοσυκλέτα
AFRICA TWIN XRV 750
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Στο δρομο για τον χωριο βλεπεις αυτόν τον πλινθοκτιστο πυργο.Χρονια θελω να ρωτησω τι είναι και ποιος ο λογος που τον κρατανε ορθιο,με σκαλωσιες πλεον, αλλα ολο ξεχναω.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα

esel

Μαθουσάλας member
Motoparea Team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ωραιο το Πηλιο αλλά για μενα πολυ υπερεκτιμημένο....αποψεις...
Παντως η βολτουλα σου αρκετα αναλυτική !!!

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

dkamzelas86

Moderator
Motoparea team
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Όνομα
Δημήτρης
Παναγιώτη αυτές οι μοναχικές βόλτες είναι και οι πιο απολαυστικές για μένα! Πολύ όμορφη γυραοβολια, ζήλεψα!

Στάλθηκε από το 2306EPN60G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ωραιο το Πηλιο αλλά για μενα πολυ υπερεκτιμημένο....αποψεις...
Παντως η βολτουλα σου αρκετα αναλυτική !!!

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υπερεκτιμημενα τα τουριστικα,υποτιμημενα τα πραγματικα ομορφα μερη Στελιο.

Τελευταία επεξεργασία:

takisninja

member
Περιοχή
Μελίσσια
Όνομα
Παναγιώτης
Όμορφο το Πηλιο όσες φορές και να πας ...εχει ένα ωραίο κάμπινγκ στον Αι.Γιαννη έχω μείνει..... και μερικά στην Κ.Γατζεα.....μπορούμε να φτιάξουμε ένα 3μερο τον Σεπτέμβριο!!!!!

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, VTR1000F-Firestorm, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Το Πήλιο, αν εξαιρέσουμε μια καταδρομή που είχα κάνει για μπάνιο στην παραλία Αγιοι Σαράντα, δεν το ξέρω, δεν το έχω πάει, είναι από τις περιοχές της Ελλάδας που καθόλου δεν ξέρω. Μου άρεσε όμως και η παραλία που ήταν μεγάλη με δυο ''στάδια'' και η διαδρομή, που είχε ταιριάξει ανέλπιστα καλά το VFR750 με το οποίο είχα πάει.

Πολύ θέλω να το εξερευνήσω, και οι εικόνες που πόσταρες μου δίνουν κίνητρο. Αιντε να δούμε πότε.

Καλούς δρόμους να έχουμε.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όμορφο το Πηλιο όσες φορές και να πας ...εχει ένα ωραίο κάμπινγκ στον Αι.Γιαννη έχω μείνει..... και μερικά στην Κ.Γατζεα.....μπορούμε να φτιάξουμε ένα 3μερο τον Σεπτέμβριο!!!!!
Στην κατω Γατζεα και τα δυο αγγιζαν το 100% σε πληροτητα.Προσφερουν πολλα αλλα δεν κανουν για σκηνη.

gaslion

new member
Φοβερό το Πήλιο και ωραίες φωτογραφίες! Μπράβο σου! Πως και δε πήγες Αγία Κυριακή, λίγο μετά το Τρίκερι;; Εγώ ξετρελάθηκα με αυτό

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Φοβερό το Πήλιο και ωραίες φωτογραφίες! Μπράβο σου! Πως και δε πήγες Αγία Κυριακή, λίγο μετά το Τρίκερι;; Εγώ ξετρελάθηκα με αυτό
Πηγα Κωστα.Στηναμε σκηνακια καποτε στη διπλανη παραλια.Πολυ ωραιο μερος και ησυχο.

Lucky luke

new member
Όνομα
Νίκος Αθανασίου
Εδω οταν ζηταμε τσιπουρο μας φερνουν τσιπουρο χωρις γλυκανισο και μαλακιες.Να πατε στο καφεουζοπαντοπωλειο του Σταθη στην πλατεια και αν ειστε τυχεροι και ευγενικοι μπορει να σας φερει και τουρσι απ το καλο.

Από Κισσο μεχρι το χιονοδρομικο του Πηλιου η πιο τοπ διαδρομη ολης της περιοχης.Μεσα στη φυση,καλο οδοστρωμα και σχεδον παντου ορατοτητα αρκετη για να του δωσετε να καταλαβει.Στο τελος της διαδρομης επιλεγεται να πατε στα Χανια η να στριψετε αριστερα για Δρακεια.Εγω αυτή τη φορα το πηρα αριστερα γιατι ειχα καιρο να την κανω.Και αυτή ομορφη διαδρομη αλλα με θεματακια και θελει προσοχη.

Πηγαινε από εδώ,κατσε εκει,κατεβα και λιγο παρακατω ειχε αρχισει να βραδιαζει.Πανω από δεκα ωρες στη σελα με καποια μικρα διαλειμματα ειχαν αρχισει να με φτανουν στα ορια μου.Στον χαρτη δεν εχω όλα τα σημεια απ οπου περασα,αλλα τα βασικα.Οποιος θελει να δει πραγματικα το Πηλιο πρεπει σιγουρα να σπασει την διαδρομη,εκτος και αν εχει κανει και αυτος ταμα. Καφεδακι στο ποδι στην Αγρια και κατευθειαν στην σκηνουλα μου να ξεραθω.

Ο καιρος την άλλη μερα προεβλεπε καταιγιδες και αν ηθελα να πεσω λιγακι στα μαλακα επρεπε να ξεκινησω νωρις.Μαζεψα με το χαραμα και εφυγα για να περασω από αλλα δυο χωρια που δεν μπορεσα να τα ταιριαξω την προηγουμενη.Η Πορταρια κοιμοταν ακομη το ιδιο και η Μακρυνιτσα.Μιας και δεν υπηρχε ψυχη εσβησα γρηγορα για να μην ενοχλω και καθησα στην πλατεια της Μακρυνιτσας να φαω κατι τελευταια κριτσινια που περισεψαν και να φτιαξω ένα καφεδακι.Μολις αρχισε ο ηλιος αρχισε να ζεσταινει και ο κοσμος να βγαινει στον δρομο χαθηκε η μαγεια.Τα μαζεψα και πηρα τον δρομο του γυρισμου.

Χαρτης βασικης διαδρομης:https://maps.app.goo.gl/fHM5H68R73reYaRG8

Οι φωτογραφιες λιγες και απο σημεια που κατι λενε σε μενα.Ποτε δεν ημουν λατρης των πολυσυχναστων τουριστικων προορισμων,φωτογραφιες των οποιων ειναι γεματο το διαδυκτιο.

Καλο μας βραδυ. Smileys drinking beer Emoticon
Παναγιώτη ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτό το όμορφο ταξιδιωτικό !!!!!

Top Bottom