Περί μουσικών μαθημάτων το αναγνωσμα

Panos76

well know member
Δημοσιεύσεις
2.114
Ηλικία
48
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Η αποστήθιση της ταστιερας είναι μεγάλη υπόθεση και μπράβο σου,εγω τις μισές τις "υπολογίζω" για να τις πω, συν τις διέσεις.
Στην αρχή κάθεσαι κ πιάνεις μια μια χορδή από ελεύθερη, μετράς τάστα κ βλέπεις νότες.
Με τον καιρό τις μαθαίνεις απέξω.
Κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι πώς στο 12ο ταστο, έχεις ανέβει μια οκτάβα.
Πχ, στην πρώτη χορδή, η Ε ανοιχτή, στο 12ο ταστο γίνεται πάλι Ε κλπ.
Το δύσκολο είναι όταν υπάρχουν διεσεις κ μάλιστα πολλές.
Ανάλογα με την κλίμακα κ τον οπλισμό που έχει, κάνεις τους απαραίτητους υπολογισμούς, οι οποίοι παίρνουν χρόνο κ θέλουν προσαρμογή....
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.642
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Προχθές 30 Ιουνίου τελείωσε η πρώτη σχολική χρονιά eye
Απολογισμός: έμαθα τις νότες,τους χρόνους,τις συγχορδίες,barre κλπ και επειδή ξεκινήσαμε με κλασσική κιθάρα όλες οι ασκήσεις της χρονιάς ήταν εξάσκηση με όλα τα δάχτυλα p i m a και τραγούδια από κλασσικό ρεπερτόριο.Επίσης με δυσκόλεψε λίγο το να μάθω τις νότες στη Λατινική ορολογία ντο-ρε-μι-φα-σολ-λα-σι ενώ τις ήξερα ήδη στη Σαξωνική A-B-C-D-E-F-G.

Καλή μελωδία η κλασσική κιθάρα,δε λέω,σα να παίζουν δύο όργανα ταυτόχρονα,άλλος ήχος αλλά εμένα με έκαιγε να αρχίσω τις ροκιές.Γράφτηκα λοιπόν για καλοκαίρι σε μια άλλη σχολή που συμπτωματικά την έχει ένας φίλος μου παλιός ρόκερ και που δεν το ήξερα τόσο καιρό.Έβγαλα από τη ντουλάπα και την αγαπημένη μου Estrella και...
Πρώτο μάθημα λοιπόν χθες το Hotel California (yeah !) και ένα ρυθμό Blues E5-Α5-Ε5-Β5-Α5-Ε5-Β5 !..!
Θα φάει η μύγα σίδερο λέμε!
Βιαζεσαι πολυ γεροντα.Ξεκινα απο τα κλασσικα βασικα , παιξτα στα δαχτυλα σου κυρολεκτικα και μεταφορικα και θα ερθουν οι ροκιες και θα ερθω κι εγω κατω να ακουσω να δινεις πονο ντραγκα ντρουγκα !..!
 

Panos76

well know member
Δημοσιεύσεις
2.114
Ηλικία
48
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Πληροφοριακά, κάποια ωδεία, για παράδειγμα ένα που ξέρω στην Παλλήνη, κάνει μαθήματα μόνο για ρυθμική ακουστική κιθάρα ή μόνο για ηλεκτρική κιθάρα.
Λιγότερες γνώσεις, αλλά μπαίνει κάποιος κατευθείαν στο ψαχνό, αν ενδιαφέρεται μόνο να παίζει συγχορδίες με πένα, χωρίς πολύ μελέτη πενταγράμμου, αλλά κυρίως ταμπλατούρα.
Βέβαια, το κράτος αναγνωρίζει μόνο τις σπουδές κλασσικής κιθάρας κ εκεί μπορεί μόνο κάποιος να πάρει πτυχίο.
Από την άλλη, αν κάποιος μάθει καλά κλασσική, η ακουστική κ η ηλεκτρική θα του φανούν παιγνίδι, λόγω λεπτότερου μπράτσου κ μικρότερης τάσης χορδών.
Επίσης, τα solos θα παίζονται χωρίς σκέψη!
Το μόνο πρόβλημα, για μένα, είναι πως αυτά τα κομμάτια που παίζω τώρα με τα δάχτυλα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα βγάλω με πένα
 
Top Bottom