Οι μπαταρίες από «αλάτι» ίσως είναι το μέλλον

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι μπαταρίες από «αλάτι» ίσως είναι το μέλλον που χρειάζεται η ηλεκτροκίνηση​

33fdbc677848e0fec135dd046dbdaa1c_XL.jpg

Μια τεχνολογία που υπόσχεται να κάνει τις μπαταρίες πιο καθαρές, ελαφρύτερες, ακραία φθηνότερες και καθαρές ως προς το περιβάλλον.
Ως γνωστόν, βασικός «σκόπελος» της περαιτέρω διάδοσης της ηλεκτροκίνησης, που πρέπει να ξεπεραστεί, είναι η δημιουργία νέων και καλύτερων μπαταριών, αλλά το κυριότερο, καθαρών ως προς το περιβάλλον και βιώσιμων ως προς την παραγωγή. Και, όπως είναι επίσης γνωστό, η συνήθης τεχνολογία λιθίου... δεν τα πάει και πολύ καλά σε αυτούς τους τομείς. Και κάποιες εταιρείες εξετάζουν ήδη εναλλακτικές λύσεις.

\Μία από αυτές, είναι η τεχνολογία ιόντων νατρίου, που αναπτύσσουν μάρκες όπως η Clarios, η Altris και άλλες. Όπως αναφέρει και το όνομα της τεχνολογίας, καίριο ρόλο στις μπαταρίες αυτές παίζει το μέταλλο νάτριο, το οποίο είναι ένα από τα δύο στοιχεία που αποτελούν το αλάτι, που όλοι γνωρίζουμε -μαζί με το χλώριο. Οι νέες αυτές μπαταρίες θα χρησιμοποιούν το νάτριο, πιθανόν μαζί με υλικά όπως ξύλο, σίδηρο αλλά και αέρα -όλα από τα οποία είναι μη τοξικά, βιώσιμα, ανανεώσιμα και με αναμενόμενα χαμηλότερο κόστος απόκτησης -άρα και τελικού προϊόντος.

Ακόμα, σύμφωνα και με άλλα ρεπορτάζ, οι μπαταρίες ιόντων νατρίου είναι και ασφαλέστερες στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η ευρεία παγκόσμια διάδοση των υλικών από τα οποία θα κατασκευάζονται, ευελπιστεί να λύσει προβλήματα όπως η εξόρυξη του λιθίου, μία διαδικασία που μπορεί να είναι άκρως βλαβερή για το περιβάλλον.

Προς το παρόν, η τεχνολογία ιόντων νατρίου χρησιμοποιείται σε λύσεις όπως η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μελετάται και η εφαρμογή της στην αυτοκίνηση κάθε είδους. Μπορεί το νάτριο να λύσει άραγε τα προβλήματα που ταλανίζουν την ηλεκτροκίνηση;

Πηγη www.bikeit.gr
 
Top Bottom