Μαστορέματα στο πίσω φανάρι

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Καλημέρα!

Τώρα που το μηχανάκι δεν το κυκλοφορώ τόσο-τόσο συχνά παρά μόνο για σπίτι-δουλειά, έλεγα να φτιάξω μερικά ηλεκτρικά θεματάκια που έχει. Με ηλεκτρολογικά δεν ασχολήθηκα τόσο στο παρελθόν, αλλά θέλω να μάθω και από αυτά πλέον.

Το πίσω φανάρι θέλει αλλαγή. Το κρύσταλλο έφυγε εντελώς, το δεξί φλας δεν δουλεύει (ενώ δοκίμασα νέα λάμπα και νέο διακόπτη) και το στοπ πότε δουλεύει, πότε όχι. Υποψιάζομαι πως φταίει και η γερή υγρασία που τρώει στην δουλειά, μιας και το παρκάρω για κάνα 10ωρο την μέρα. Το φανάρι είναι το παρακάτω:Σαν αυτό που ήδη έχω, αλλά με πιο γερές βάσεις στο κρύσταλλο και κόκκινο κρύσταλλο στο στοπ. Η ερώτηση είναι η εξής....τα LED στο κέντρο είναι θέσης/στοπ.

Γίνεται να κάνω ως θέσης τα φλας και το κεντρικό ΜΟΝΟ για στοπ;

Για φλας, θα ξαναβάλω τα εξωτερικά τα οποία και έχω κρατημένα, για να είναι πιο ευδιάκριτα στον δρόμο. Γενικά, κινούμαι συχνά στην εθνική (Βόλος-Βελεστίνο) και την νύχτα θέλω να είναι πιο ευδιάκριτο το πίσω μέρος.

Το φανάρι φαίνεται να έχει ένα κεντρικό καλώδιο για τα LED θέσης/στοπ και δυο ξεχωριστά για τα φλας του. Υπάρχει λοιπόν τρόπος, να "χωρίσω" τα θέσης για να τα βάλω στα φλας;

Επίσης απορία 2η...

Θέλω τα φλας (μπρος-πίσω) να τα κάνω και αυτά LED. Το Suzuki παίρνει 21W λάμπες στα φλας του, αλλά έχω τις κλασσικές αλογόνου πάνω τώρα.

Αν μπούνε LED στα φλας του, στα ίδια W θα δουλέψουν σωστά; Ή θα μένουν μόνιμα αναμένα χωρίς να αναβοσβήνουν;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 
Top Bottom