Λεωνίδιο Far West και λοιπές περιπέτειες υετού,ομίχλης και λοιπών δράκων 8ο Οδοιπορικό ιστορίας

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
....1821 5-7 Απριλίου 2019.

Πούμασταν πέρσι και πούμαστε σήμερα.
Εικονικό ταξίδι λοιπόν στις εσώκλειστες μέρες του κορονοϊού να συνταξιδέψουμε έστω και διαδικτυακά ...

Έτοιμοι?
Καβαλάτε και αναμείνατε εκκίνηση..

Συνεχίζεται...

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Παρασκευή 5 Απριλίου

Μετά από διαβουλεύσεις, αναλύσεις μετεωρολογικών μονδέλων και αφού γίναμε μικροί <<Αρναούτογλου >> προκειμένου να γλυτώσουμε την τρομερή βροχή που θα μας έλιωνε μιας και είμαστε ζαχαρούληδες
την Παρασκευή το πουρνό έλεγε πως δεν θα τρώγαμε σταγόνα και θάμασταν στεγνοί στο Λεωνίδιο.

Οπότε οι καλοί σου το πρώτο κλιμάκιο ήτοι η αφεντομουτσουνάρα μου και ο gprάκος, μαζευόμαστε στο σημείο συναντήσεως εντός του <<Ακαδημαϊκού τετάρτου>>.

(το μέγεθος των φωτό την αποφασίζει ο γούγλυς όχι εγώ, μην έχουμε καμιά παρεξήγηση ε?)

Ξεκινάμε λοιπόν και αφού φάγαμε αρκετό υετό σε πείσμα των μετεωρολόγων γιατί ο καιρός δεν θέλει την άδειά τους για να βρέξει
ακατούρητοι φτάσαμε σερί στο γνωστό σε όσους έχουμε πάει μαζί πάρκιν λίγο πριν το Λεωνίδιο για να θαυμάσουμε λίγο τη θέα (ένα το κρατούμενο για το ότι θα είμαστε άβρεχτοι ...
).

Τουλάχιστον τα 20 χλμ μέχρι το σημείο στάσεως ξαναγίναμε λίγο παιδάκια και παίξαμε ελαφρώς...
κάτι ήταν και αυτό
:

Συνεχίζεται...

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Στη συνέχεια στο Δίπορτο στο Λεωνίδιο για καφεδάκι.
Συναντούμε και τον φίλο Σωτήρη από την Μοτοπαρέα Λεωνιδίου και το χάβαλε - γέλιο πήγαινε σύννεφο αν και πρόσφατα σαβουρδιασμένος ψιλοπόναγε..μόνο όταν γέλαγε...

Και επιτέλους καφεδάκι με τον Σωτήρη

Αφού τάπαμε με τον Σωτήρη ήτανε ώρα να πάμε και στο δωμάτιό μας να ξεφορτώσουμε τα πράγματά μας και να τακτοποιηθούμε.

Όντως φτάσαμε στο κλασσικό μας ξενοδοχείο που πάμε χρόοονια τώρα στα Πούλιθρα .
Ο καιρός ακόμα καλός...

Αλλά δείχνει τις διαθέσεις του...

Βάλαμε το air conditionάκι δούλευε μια χαρά, τρεις ωρίτσες ζέστανε το δωμάτιο μια χαρά, τακτοποιηθήκαμε τζετ μέχρι που αρχίσαν τα όργανα

Για τις μικροδουλίτσες τώρα που να κρατάς ομπρέλα..... gprοπατέντα με το αδιάβροχο κάλυμμα του bagster

Με το που σουρουπώνει και ενώ έχουμε αποφασίσει να μην κουνήσουμε λόγο βροχής αλλά να δούμε James Bond στην τηλεόραση...κόβεται το ρεύμα.

Άναμμα φακούς, αναμονή, ε λίγο θα κρατήσει τι στην ευχή....

Περνά μια ώρα τίποτα, περνάνε και άλλες τίποτα....σκοτάδι πίσσα παντού μόνα φώτα από κανά ξέμπαρκο αμάξι που περνούσε.

Τι να κάνουμε άλλο?
Την πέσαμε για ύπνο με τις κότες και εγώ με τεράστια ανησυχία για το τι θα κάνω το πριν το χάραμα που θα ξυπνήσω....

Συνεχίζεται...

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Σάββατο 6 Απριλίου

Το ξημέρωμα κατά τις 4 παρά, αφού είχαμε πέσει με τις κότες για ύπνο, ξυπνάω.
Βγαίνω έξω, κοιτάω, ο κατακλυσμός του Νώε.

Ο gprάκος κοιμότανε σαν πουλάκι οπότε πείθω τον εαυτό μου και την ξαναπέφτω...οποία ευτυχία, από τα άγραφα αυτό, κοιμάμαι μέχρι τις 7 και είμαι τούμπανο !

Σηκωνόμαστε και οι δύο και κοιτάμε μη μπας και έχει έρθει το ρεύμα.
Τίποτα ακόμα. Χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό να κάνουμε κανά μπάνιο να ξυπνήσουμε καλά, ωραία ξεκινά η μέρα σκεφτόμαστε και οι δύο.

Ας φάμε πρωινό λέμε μιας και εγώ είχα πάρει προμήθειες από την προηγουμένη από το σούπερ μάρκετ, εν αμφιβόλω βέβαια με τόσες ώρες το ψυγείο χωρίς ρεύμα αλλά μαζί είχα και χάπια (και ο Γιώργης) για κόψιμο οπότε κλάιν μάιν.

Τρώμε και ο Γιώργης πούχε 8 κιλά προμήθειες νηστίσιμες μαζί του και εγώ ο ΑγριοΧρίστιανος που λέει η κυρά μου
τα σαντουιτσάκια μου με τα τυράκια και τις γαλοπουλίτσες μου αλλά δυστυχώς το στομάχι μου πλέον με όλα αυτά πούχει περάσει δεν δέχεται κάτι άλλο, περιμένουμε νάρθει το ρεύμα αλλά τίποτα.

Αρχίζουν οι σκέψεις χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες και ο Γιώργης προτείνει να φύγουμε και να πάμε σε άλλο ξενοδοχείο υποθέτοντας ότι θάχει ρεύμα το Λεωνίδιο. Εγώ τώρα ούτε θέλω να ξαναμαζεύω, να ξαναφορτώνω υπό βροχή και να ξαναξεφορτώνω υπό βροχή είμαι κάθετα αντίθετος οπότε 1-1 το ματς και μένουμε κει πούμαστε.

Ως συνήθως αρχίζω να βαριέμαι στο ίδιο μέρος και προτείνω να πάμε Λεωνίδιο για χαβαλέ με τα άλλα παιδιά. Να περιμένουμε και το άλλο κλιμάκιο που ήδη είχε ξακινήσει.
Ευτυχώς είχαμε φουλάρει τα μοτοσακά από την Παρασκευή οπότε ένα πρόβλημα λιγότερο στα κεφάλια μας.

Αδιάβροχα λοιπόν και φτάνουμε στο Λεωνίδιο, στο Δίπορτο καφέ όπου αράζουμε τα μοτοσακά :

Ρεύμα είχε και ξανασκεφτόμαστε το θέμα της μετακομίσεως αλλά τα παιδιά μας λένε ότι το Δίπορτο έχει γεννήτρια καθώς επίσης ότι ούτε το Λεωνίδιο είχε ρεύμα μιας και είχανε πέσει με την κακοκαιρία 2-3 κολώνες σε δύσβατο μέρος. Γινόντουσαν από το πρωί προσπάθειες αποκαταστάσεως της βλάβης από συνεργεία της ΔΕΗ. Ε ρε του έρμους τι τραβάνε και αυτοί..

Αράζουμε λοιπόν, χαβαλεδιάζουμε και παρατηρούμε τους συμμετέχοντες νάρχονται σιγά σιγά κατευθείαν στο Δίπορτο για καφεδάκι υπό φουλ βροχή. Βλέπετε λοιπόν ότι τελικά δεν είμαστε οι μόνοι μουρλοί αν και εμείς λουφάραμε μιας και δεν θα μας έπιανε βροχή και θάμασταν άβρεχτοι..νομίζαμε...

Κατά τη μία όπως τους περιμέναμε, να και το δεύτερο κλιμάκιο της Ομάδας πούρθε υπό βροχή κάργα !
Είχαμε επικοινωνήσει (καλό πράμα το bluetooth στο κράνος) και τους είχαμε πει ότι είμαστε στο Δίπορτο, νάρθουν απευθείας εκεί αλλά θέλανε και καφεδάκι τα παιδιά οπότε ιδανική κατάσταση !

Μετά το καφεδάκι κατευθείαν στα Πούλιθρα στο ξενοδοχείο να ξεφορτώσουν τα παιδιά, να απλωθούν τα βρεγμένα για στέγνωμα μιας και με το που ήρθαν οι τυχερούληδες μας ήρθε και το ρεύμα λίγο μετά.

Άπλωμα ο τραχανάς = βρεγμένα, φαγητό που πήραν τα παιδιά πρόχειρο δεν θυμάμαι από που και έχω την εντύπωση τώρα που το ξανασκέφτομαι πως και μεις τούτη τη μέρα πήγαμε σούπερ μάρκετ και όχι την προηγούμενη..καλά είπαμε αρχές Αλ δεν είναι τίποτα..
και άραγμα μέχρι το απογευματάκι που ροβολήσαμε ξανά κατά Λεωνίδιο μεριά για τις εκδηλώσεις, παραλαβές χάρτη κλπ Α κάναμε και μπάνιο επιτέλους...

Να και οι σύντροχοι που καταφτάνανε αλλά και οι υιοί Πέτσα που στήνανε υπό βροχή τα υπόστεγα για τα μοτό πούχανε φέρει με φορτηγό για test ride που δεν πήγε βέβαια όπως υπολογίζανε λόγο βροχής.

Συνεχίζεται....

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Τζινάκια και ξανά κάτω στο Δίπορτο με καλύτερες συνθήκες μιας και είχε κοπάσει λίγο η κ@λοβροχή.

Στη συνέχεια πάμε στην φάμπρικα πολιτισμού όπου τα παιδιά είχανε ετοιμάσει παρουσίαση στο αμφιθέατρο όπως κάθε χρόνο με τη διαδρομή και τη σχετική ενημέρωση

Απ' έξω στην είσοδο είχανε στημένη και έκθεση φωτογραφίας όπου μεταξύ άλλων φιγουράραμε και εμείς σε παλιότερο τερματισμό μας αν θυμάμαι καλά πρέπει νάναι ο αντιπροπέρσινος του 2015-16 (?) (οι Λύκοι τρώνε παστέλια ?
Άαααααλλη ιστορία με πολύ γέλιο και αυτή....)

Στη συνέχεια μοιράστηκαν μπλουζάκια, χάρτες κλπ

Έχει κανονιστεί εν τω μεταξύ και η ώρα αναχωρήσεως και μιας που ήρθαμε από τους πρώτους πήραμε και καλή σειρά ήτοι τρίτοι στην αναχώρηση !

Το βράδυ τελείωσε με φαγοπότι και οινο-μπυροποσία στο παραθαλάσσιο εστιατόριο Δελφίνια.
Θοδωρής παράλληλα με το φαΐ έβαζε και τις φωτό (σημεία ) στο gps και είμαστε πανέτοιμοι!

Καβάλα ξανά, Πούλιθρα και ώρα για ύπνο μιας και αύριο είναι Η ΜΕΡΑ που περιμένουμε !

Το ξενοδοχείο πλέον είναι πίτα από μοτοσακά και παλιούς γνωστούς !

Ύπνο τώρα γιατί είπαμε αύριο είναι Η μέρα !
Να και τι θα κάναμε (διαλυμένα από την χρήση, φωτό Θοδωρή) :
Roadbook:

Χάρτης:

Υ.Γ. Σήμερα ο καιρός όπως προβλεπόταν χωρίς αιφνιδιασμούς . Βροχή κάργα και το απόγευμα κόπασε.

Συνεχίζεται...

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Κυριακή 7 Απριλίου

Επιτέλους ξημέρωσε η μέρα για την οποία ήρθαμε

Η βροχή έχει σταματήσει, η μέρα προβλέπεται καλή γενικά αν και το βουνό πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Έχουμε πληρώσει από την προηγουμένη οπότε ένα κολατσιό, να πιούμε και κανά χάπι οι γέροντες, φόρτωμα τα μπαγκάζια στα μοτοσακά και δρόμο για την εκκίνηση.

Στην εκκίνηση γίνεται χαμός από μοτό !
Φεύγουμε από τους πρώτους, συγκεκριμένα τρίτοι οπότε στα γρήγορα κατά τις 09.15 αν θυμάμαι καλά παίρνουμε θέση στην εκκίνηση

Μικρή αναμονή, καταγραφή χιλιομέτρων δικών μου και του Γιώργη μιας και μετράνε στο παιχνίδι

Και έρχεται η σειρά μας
Τα μαχίμια σε πλήρη ετοιμότητα για αναχώρηση

Συνεχίζεται...

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Αναχωρούμε και ανεβαίνουμε μέσω υπέροχης διαδρομής (τα γράφω από μνήμης πάντα, λεπτομέρειες έχει κρατήσει ο Θοδωρής του οποίου θα δανειστώ φωτό και στιγμιότυπα από την κάμερα - φωτογραφική του στη συνέχεια για να δείτε) στον Κοσμά, Γεράκι και μετά μπαίνουμε για τα καλά μέσα στον Πάρνωνα.

Τι υπέροχο μέρος !
Μέχρι ένα νεαρό ελαφάκι συναντήσαμε και μείναμε με τα στόματα ανοιχτά μέσα από τα κράνη από την γενικότερη ομορφιά.
Από την κάμερα του Θοδωρή :

Βέβαια υπήρχαν και εκπλήξεις μιας και οι καταρρακτώδεις βροχές δεν άφησαν αλώβητα τα δρομολόγια, οπότε όπως θα δείτε στο βίντεο υπήρχαν λακούβες τάφοι, βυθισμένα οδοστρώματα, μετά από στροφές το σύνηθες νάναι γεμάτο γαρμπίλι, νάχει εξαφανιστεί ο δρόμος και νάχει χώμα και διάφορα τέτοια !

Επίσης καταρρακτάκια, κοιτοστρώσεις με χειμάρρους = η χαρά του παιδιού αν και ψιλογίνεσαι μουσκίδι
αλλά γιαυτό ήρθαμε.

Από την κάμερα του Θοδωρή και του Γιώργου:

Σάββα πέρνα μπροστά να δω κάτι

εντάξει το έχουμε

Συνεχίζεται....

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Κακά τα ψέμματα, το ξέρουμε όσοι συμμετέχουμε στο Οδοιπορικό πως έτσι είναι τα πράγματα και αν το βγάλεις αυτό από μόνο του είναι επιτυχία !

Τι να πρωτοπώ δεν ξέρω, είναι φτωχά τα λόγια αν δεν το ζήσεις !
Περιορίζομαι σε αυτά.

Με τα λίγα, τα πολλά, τραβάμε όλες τις προηγούμενες φωτογραφίες και γενικά φέτος για πρώτη φορά δεν χάσαμε καμία, καταλήγουμε στον Αχλαδόκαμπο το χωριό όπου ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος, που τον ευχαριστούμε θερμά, μας περιμένει με διάφορες λιχουδιές που προσωπικά ούτε καν είδα
μιας και όταν είδα σουβλάκια
χτύπησα δύο με μια κόκα κόλα και στανιάρισα.

Εκεί είχε και το παιχνίδι που φέτος ήταν <<βάζεις τρία καλάθια και έχει επιπλέον 15 πόντους>>.
Βουτάει την μπάλα ο gprάκος
και τραβάει ένα τρίποντο πριν αρχίσουν να μετράνε τα καλάθια .

Α λέμε εσύ είσαι καλόοοος !
Ρίξε εσύ

Ρίχνει ένα...τον πούλο, ρίχνει δύο το πουλάκι τσίου, ρίχνει τρίτο και παίρνουμε από τα τρία το μακρύ....
Σιγά τα ωά, εμείς δεν ερχόμαστε για κυπελάκια αλλά για την περιπέτεια, το ταξίδι και τον χαβαλέ, άρα κλάιν μάιν και πάμε για άλλα.

Γεια σου βρε gprάκο μπασκετόβιε !

Συνεχίζεται....

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Από τον Αχλαδόκαμπο και μετά, παίρνουμε τον κωλοσούρτη, πλοηγώ εκεί εγώ να ξεκουραστεί λίγο και ο έρμος ο Θοδωρίκος τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα μιας και η πλοήγηση δεν είναι παίξε γέλασε αλλά κουραστικότατη και το να οδηγάς και να πλοηγείς ταυτόχρονα είναι δυσκολότατο. Επίσης δεν εξαιρείται η Γεωργία στην οποία επίσης αποδίδονται τα εύσημα διότι αυτή κράταγε τις οδηγίες και τις διάβαζε μιας και δεν φτάνει μόνο να πηγαίνεις όπως νάναι αλλά μέσω συγκεκριμένων δρομολογίων.
Και στα δύο παιδιά, εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστούμε, ένα μεγάλο ΕΥΓΕ !

Στον Αχλαδόκαμπο το ευχαριστιόμαστε όλοι δεόντως και η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου την οποία ευχαριστούμε, μεριμνά να αποτυπώσει τη χαρά μας σε μερικά φωτο - κλίκ :
WE WILL ROCK YOU

Συνεχίζεται...

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Από τον Αχλαδόκαμπο περνάμε από Νεμέα, Δερβενάκια, Αγιονόρι....

Τι να πω και τι να αναμεταδώσω από αυτά τα υπέροχα μέρη ?
Δεν φτάνουν οι λέξεις...
Η Ιστορία ζει μέσω μιας μοτοσυκλετιστικής βόλτας !

Δερβενάκια και ο γέρος του Μωριά :

Αγιονόρι και

Νικηταράς ο Τουρκοφάγος :

Έχουμε πιάσει πλέον το Far West
ήτοι την ορεινή Αργολίδα..εδώ είναι ο κλαθμός, ο οδυρμός και ο τρυθμός των τακακιών...

Πάμε για Λίμνες, Αγγελόκαστρο όπου βρίσκουμε βροχή κάργα, βρεγμένους δρόμους με σεληνιακό τοπίο, λες και έχει βρέξει ο Θεός πέτρες, καθώς επίσης για να συμπληρωθεί το καρέ, ομίχλη.

Από Αγγελόκαστρο κατεβαίνουμε Δήμαινα και μετά στη Νέα Επίδαυρο όπου έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της ελεύθερης πλέον Πατρίδας μας !
Φωτό Θοδωρή

Στη συνέχεια μέσω πίστας Επιδαύρου, τραβάμε μέσω Τραχιάς για την τελευταία φωτογραφία

Tερματίζουμε με επιτυχία στο Κρανίδι περί ώρα 19.30 αν θυμάμαι καλά.7 ώρες και 15 λεπτά στο δρόμο και τι δρόμο ε ?

ΕΥΓΕ ρε ομαδάρα !
ΑΞΙΟΙ για μια φορά ακόμη !

Φωτό από ANDELI MOTOTOURING

Στη συνέχεια αράζουμε, πίνουμε το καφεδάκι μας (επιτέλους..) και βλέπουμε τις απονομές.

Αφού ξεκουραστήκαμε, είχε πέσει και η νύχτα, ξεκινάμε για Επίδαυρο και οποία έκπληξη...ΞΑΝΑβρέχει...και ομίχλη και όλο το πακέτο.
Πλέον πλοηγώ εγώ.
Άναμμα προβόλια και πάμε για Αρχαία Επίδαυρο.

Αυτά τα τελευταία 50 χλμ ήταν μαρτυρικά σε συνδυασμό με την κούραση της μέρας και την παντελή έλλειψη διαγράμμισης στο δρόμο.
Κανένα σημείο αναφοράς για να οδηγήσεις, τίποτα απολύτως, μόνο το ένστικτο, ή εμπειρία σε κακές καιρικές συνθήκες και ο Θεός πούτανε μαζί μας...

Δεν μπορείτε ούτε να το φανταστείτε αν δεν το ζήσετε. Σε στροφή να κάνεις 3 και 5 διορθώσεις μέσα στη στροφή, ορατότης μηδέν.

Αλλά τα μαχίμια φτάνουν ασφαλώς στην Αρχαία Επίδαυρο όπου πάμε σε πονηρό μικρό ταβερνάκι και χτυπάμε κάτι σουβλάκια οι <<αρτιμί>> και κάτι μπάμιες ο <<νηστεύων>> κάτσε καλύτερα όχι καλά !

Αφού φάγαμε και στανιάραμε, καβαλάμε, πάμε στο εξοχικό μου στη Νέα Επίδαυρο, με συνοπτικές διαδικασίες τα αλογατάκια στο πάρκιν μου κλεισμένα και ασφαλή, εμείς πλέον στη χλίδα και ο καθείς στο δωμάτιό του να μην ενοχλεί κανείς κανέναν, πέφτουμε ξεροί για ύπνο.

Μια μικρή συνεννόηση έπεσε πριν πέσουμε εμείς τέζα
σχετικά με την ώρα αναχωρήσεως την επόμενη μέρα.
Ο <<υπεύθυνος καιρού>> (ο μόνος που ασχολιότανε δηλαδή γιατί οι λοιποί κλάιν μάιν
) gprάκος μας προειδοποίησε ότι το μεσημεράκι θάχε τρομερή καταιγίδα οπότε αν και ο Θοδωρίκος ήθελε ο κακομοίρης να φύγουμε αργότερα να κοιμηθεί λίγο παραπάνω, κανονίστηκε να φεύγουμε 9.00.....

Για να δούμε τι θα δούμε την επαύριον....

Συνεχίζεται....

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Δευτέρα 8 Απριλίου

Μετά λοιπόν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων πως θα γίνει χαμός από το μεσημέρι και μετά είχαμε αποφασίσει να φύγουμε κατά τις 09.00 με προοπτική στην χειρότερη περίπτωση και με ρυθμό
σε μιάμιση ώρα νάμαστε σπίτια μας....εδώ γελάνε προκαταβολικά...

Τρώμε το πρωινάκι μας λοιπόν, πίνουμε τα καφεδοτσαγάκια μας, φορτώνουμε ξανά, μεταφέρονται τα βίντεο του Γιώργη στα ματζαφλάρι του Θοδωρή και πάμε για φουλάρισμα σε γνωστό μου βενζινάδικο με άριστη βενζίνη.
Εκεί βλέπουμε και κάτι ωραίο που τόχει φτιάξει ιδιοκτήτης συνεργείου του χωριού μου

Φουλάρουμε και ξεκινάμε.

Σε λίγο αρχίζουν τα όργανα ...

Για να μη σας κουράζω όσο προχωράγαμε τόσο δυνάμωνε η βροχή μέχρι που εξελίχθηκε να πέφτει δεν ξέρω τι....

Σιγά και προσεκτικά φτάνουμε στην εθνική όπου πλέον ναι μεν αναπτύσσουμε σχετικές ταχύτητες 120 το πολύ 130 χλμ αλλά η βροχή να πέφτει φουλ τύπου καταιγίδας. Χ Α Μ Ο Σ...

Πάμε έτσι μέχρι τη ΣΕΑ πούναι κοντά στην Πάχη και εκεί προσπερνά ο Θοδωρής, βγάζει φλας για τη ΣΕΑ, μπαίνουμε και αράζουμε στο τεράστιο υπόστεγο του εκεί βενζινάδικου νάναι καλά για τη φιλοξενία ! Ήταν όαση μιας και η Γεωργία έτρεμε και κάτι έπρεπε να βάλει επιπλέον, εγώ με την ευκαιρία έβαλα ένα πουλοβεράκι επίσης μιας και ήμουνα με ...
ένα και μοναδικό κοντομάνικο και να αλλάξω τα πλήρως μουσκεμένα γάντια με τα δεύτερα βαρύτερα πούχα μαζί.

Ο Γιώργης την έκανε απευθείας για Ραφήνα και γενικά όλοι χαιρετηθήκαμε εκεί μιας και στα διόδια της Ελευσίνας όπως ξέρουμε δεν έχει πουθενά να αράξεις κάπου ειδικά τώρα πούριχνε καρεκλοπόδαρα.

Εμείς αράξαμε για λίγο, πήγαμε μια τουαλέτα, ευτυχώωωως, ατμίσαμε ελαφρώς, καλαμπουρίσαμε και καβάλα με προορισμό πλέον τα σπίτια μας.

Περίπου στην διασταύρωση της Λεωφόρου Αθηνών χωρίζουμε πηγαίνοντας προς Λεωφόρο Αθηνών τα παιδιά και εγώ για ποτάμι να βγώ παραλιακή, Συγγρού κλπ.

Με το που βλέπω το ποτάμι το βλέπω πηγμένο και τα κουτιά σταματημένα.

Άμεση αλλαγή πορείας και κατεύθυνση προς Ιερά Οδό όπου τα πράγματα ήταν λίιιγο καλύτερα μέχρι που φθάνω στην Πειραιώς και βλέπω περιπολικό νάχει κόψει το δρόμο...
Εκεί ομολογώ ότι άρχισα τα κοσμητικά επίθετα..
. Μετά έμαθα πως η Πειραιώς είχε πλημμυρίσει ...

Τέλος πάντων μέσα από τα Πετράλωνα χωρίς χώρο για διήθηση γιατί ξέρετε τώρα τι παθαίνουν οι κουτάκιδες με τη βροχή. Είναι πούναι, απογίνονται και προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου να μη φάω καμιά σαβούρδα δω μέσα και γελάνε και οι πέτρες αφού βγάλαμε αναίμακτα τόσο δύσκολα χλμ και να τη φάω εδώ.

Διατηρήθηκε η ψυχραιμία και έφτασα τελικά σπίτι. Κοντά 4 ώρες έκανα αντί για τη μιάμιση που λέγαμε...μία παρά έφτασα.

Με το που χώνομαι στο απάγκιο του χώρου μου και κατεβαίνω από το μοτοσακό σχηματίζεται μια λίμνη γύρω μου και γύρω από το μηχανάκι. Έμεινα κάτω τρία τέταρτα μέχρι να στραγγίσω να μπορέσω να μπω σπίτι.

Μια ιδέα πάρτε

Σε λίγη ώρα μετά τη φωτό σχηματίσθηκε η δεύτερη λίμνη του Μαραθώνα...

Χιλιόμετρα βόλτας :

Αυτές λοιπόν ήταν οι περιπέτειές μας και σε αυτό το 8ο Οδοιπορικό Ιστορίας 1821 του 2019 που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας !

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον <<σύσκοινό >> μου Γιώργη, τα παιδιά ήτοι τον Θοδωρή και την Γεωργία για την υπέροχη παρέα και για όλα αυτά που σε δένουν στον δρόμο !

Πάντα όρθιοι-ες!

Υ.Γ. Τα αδιάβροχα τα πήγαμε βόλτα, δεν μας άφησε χρόνο η βροχή να τα φορέσουμε δευτερόλεπτο...πού να τα φορέσεις όταν έχεις γίνει ήδη κ@λος?

Το βίντεο που αποτύπωσε μέρος από τα τεκταινόμενα :

Ελπίζω να σας ταξιδέψαμε τις δύσκολες αυτές ημέρες.

Τελευταία επεξεργασία:

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Ρε είσαι τρελός ρε δεν φαίνονται οι φωτό ρεεεεεεεεε Rolling
Καμία ?
Ο δαίμων του διαδικτύου, δεν φταίω, πάντα αντιγραφή - επικόλληση έκανα, αυτό κάνω και τώρα.Yes

Υ.Γ. Τρελός από κούνια, γνωστό τοις πάσι...RollingRollingRolling
Υ.Γ. 2 : Βάλε κάργα ....εγώ όλη μέρα βάζω...κουράστηκα από το πολύ οδήγημα...:p

esel

Μαθουσάλας member
Motoparea Team
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
γεια σου Σαββα ...οντως τα βιντεο φαινονται και επιλεκτικά καποιες φωτογραφίες που προφανως ειναι απο αλλα site....δεν μπορω να καταλάβω γιατί γιαυτο και δεν ξερω πως να βοηθησω....αυτές που δεν φαινονται εοναι με σημα απαγορευτικού......μηπως ειναι απο ΦΒ καιειναι για συγκεκριμενους ...φίλους ;;;;

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
γεια σου Σαββα ...οντως τα βιντεο φαινονται και επιλεκτικά καποιες φωτογραφίες που προφανως ειναι απο αλλα site....δεν μπορω να καταλάβω γιατί γιαυτο και δεν ξερω πως να βοηθησω....αυτές που δεν φαινονται εοναι με σημα απαγορευτικού......μηπως ειναι απο ΦΒ καιειναι για συγκεκριμενους ...φίλους ;;;;
Όχι δυστυχώς είναι όλες σχεδόν από το google photos.Κάποιες του Θοδωρή είναι από το imgur νομίζω.
Πρώτη φορά μου συμβαίνει. Και τις άλλες φορές έτσι ήταν και φαίνονται όλες.

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Α ρε Σάββα τι ωραίες στιγμές μου θύμισες!
Και τώρα....Samurai suicide
Άστα σειρούλα να πάνε, τουλάχιστον έτσι λιγάκι θυμόμαστε και μας περνάει...

Σάββας

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
προφανως του Θοδωρη ειανι αυτες που φαινονται και τα βινδεα....
Εγώ τις βλέπω όλες οπότε δεν έχω εικόνα του τι βλέπετε και του τι όχι.
Εναλλακτικά έχω βάλει τον σύνδεσμο με το album στις google photos για να τις δείτε από κει και αυτές πούβαλα και περισσότερες.
Το βίντεο είναι δικό μου και μπαίνει με λινκ του you tube. Εκεί σίγουρα δεν υπάρχει θέμα.
Ίσως να το κάνει αυτό βέβαια και σε όσους βλέπετε μέσω κινητού, έχει ξανασυμβεί.

ΕΝΤΙΤ : Μήπως βλέπει κανείς από υπολογιστή να μας πει αν τις βλέπει ή όχι ?
Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο βέβαια αλλά έτσι από περιέργεια.

Top Bottom