Ευγε νέε!Που λέτε παιδιά, μετά απο μια χθεσινή κουβέντα (για ρακιές κιόλας) με έναν πολύ καλό μου φίλο που κάνουμε παρέα περί μηχανάκια μας κατέβηκε μια ωραία ιδέα. "Ρε φίλε, ξέρω μια μάντρα με σκραπ στην βιομηχανική, εκεί έχουνε και μοτέρ απο παλιά μηχανάκια τα οποία κάνουνε 30-35€ το ένα ψήνεσαι να τσιμπήσουμε ένα για πάρτη μας;". Το ακούω αυτό, κατεβάζω ένα σφινάκι ρακί...."ναι ρε μαλάκα εννοείται, καλή φάση θα είναι". Γενικά συμφωνήσαμε να πάρουμε ένα μοτεράκι παλιό μεν να το λύσουμε, να δούμε μέσα μηχανικά μέρη και μετά να μάθουμε να τα ξαναδένουμε όλα.
Και λοιπόν σήμερα πρωί πήγαμε σε αυτή τη μάντρα και βρήκαμε αυτό...
![]()
Είναι ένας κινητήρας απο Yamaha Town Mate και μάλιστα απο το 80αρι μοντέλο! Ο κύλινδρος πάνω έγραφε 79cm³ άρα μιλάμε για το πιο δυνατό μοτέρ απο το 50αρι. Για μια μικρή σύγκριση, το μοτέρ του Τ80 έχει σαφώς μεγαλύτερη διάμετρο πιστονιού, κεφαλή με πιο μεγάλες βαλβίδες, μεγαλύτερο καρμπυρατέρ, και το σασμάν του αντί για 3αρι είναι με 4 ταχύτητες. Ένας κινητήρας που έχει αποδειχθεί τέρας αξιοπιστίας και για την εποχή του παρά την σχετικά μειωμένη του απόδοση λόγω του διαφορικού έβγαζε μεγαλύτερη ιπποδύναμη απο GLX, C50 κλπ. Επίσης το διαφορικό του πρόσφερε πολύ καλό τράβηγμα στις χαμηλές στροφές.
Και έτσι, πήραμε αυτόν τον κινητήρα! Μας το έδωσε για 30€, και ο φίλος αφού μάθουμε τα λύσε δέσε, θα δώσει λεφτά να το κάνουμε ανακτασκευή παρέα (μισά μισά τα βάλαμε για να το πάρουμε σήμερα), με καρμπυρατέρ, και οτι άλλο θελήσει, λάδια μπουζί κλπ, και να το βάλουμε πάνω στο Town Mate του πατέρα του το οποίο έχει τον 50αρη κινητήρα. Και για την ενασχολήση γενικά με το άθλημα αυτό και φυσικά θα γίνει μια πολύ ωραία και σωστή αναβάθμιση σε ένα παλιό μηχανάκι!
Πιστεύω θα περάσουμε και γαμώ τον χειμώνα φέτος...περισσότερες φωτός απο τις εργασίες σύντομα! :D
Τάσο, δεν γίνεται...Αλήθεια, τον εν λόγω κινητήρα μπορείς να τον κάνεις μετατροπή σε αλυσίδα; Έχω δει κάποια Town Mate με αλυσίδα αντί για διαφορικό. Είχα ακούσε οτι βάζεις απο το παλιότερο το Mate (ή και απο Crypton R) πράματα και το κάνεις μετατροπή.
@notakos600 ρε συ δεν κάνω πλάκα έχω δει και απο κοντά και στο Facebook με αλυσίδα...κάποια πατέντα κάνουνε δεν υπάρχει περίπτωση...
Έχει δει το mate το δίχρονο...Έχεις δει mate με κοστούμι town mate
Δλδ ρε συ Τάσο το όνειρο της ζωής σου ήταν να βάλεις αλυσίδα στο αξονάτο;:confused:
Όλη μου η ζωή ήτανε ένα ψέμα...

Την στιγμή μάλιστα που ο κύριος λόγος να πάρεις Town mate είναι ο άξονας και η σπάνια συντήρηση του!Δλδ ρε συ Τάσο το όνειρο της ζωής σου ήταν να βάλεις αλυσίδα στο αξονάτο;![]()
Άπληστη και αχάριστη νεολαία ρε φίλε, τι να πεις...Την στιγμή μάλιστα που ο κύριος λόγος να πάρεις Town mate είναι ο άξονας και η σπάνια συντήρηση του!
Το οτι το διαφορικό πάντως θέλει ελάχιστη συντήρηση το ξέρω...Να ζωγραφίσεις...μόνο μην το πειράζειςΤουλάχιστον αφού είναι χάρτινο μπορώ να ζωγραφίσω τίποτα πάνω ωρέ; :p
Το τατουαζ που παντα ηθελες να κανειςΆντε καλά δεν θα το πειράξω το φιλτρκουτάκι...τι να ζωγραφίσω όμως πάνω; Σπιτάκια και ανθρωπάκια;

Πάλι παπάκι 125 θα έχεις Τάσο...και πιο άσχημο μάλιστα...Μη μιλάτε για τατουάζ γιατί και που θέλω στα χέρια δεν μπορώ να χτυπήσω...και καλά οι λογιστές δεν κάνει να έχουνε τατουάζ και λοιπές μπούρδες...παλιοστερεότυπα
Στο μεταξύ ρε παιδιά σήμερα απόγευμα στο κέντρο πέτυχα αυτό εδω...το Kawasaki Athlete 125 σε άσπρο χρώμα. Τι γνώμες έχετε για αυτό; Στον Βόλο βλέπω πάντως κάμποσα τέτοια...εμένα προσωπικά δεν με χαλάει...μοτέρ απο το Blitz-R 125 λογικά το οποίο απο μόνο του είναι βασισμένο στο Kaze-R άρα μοτερικώς δεν θα το φοβόμουνα απο αξιοπιστία...τι γνώμη έχετε για αυτό;
https://www.kawasaki.gr/el/products...8DWlxcDF0MC1tYUFoOXFwNUQpQCV5RCwpbW19RWApYWQo
![]()