Ηλεκτρονικά η αντικατάσταση άδειας οδήγησης

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ηλεκτρονικά η αντικατάσταση άδειας οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής από 18/3/2021!​

50510169eedaafd095b20b63ff01337a_XL.jpg

Ηλεκτρονικά θα γίνεται από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στην Περιφέρεια Αττικής η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών για «Αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης» και «Χορήγηση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης», με διαπιστωτική πράξη που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους, σε ψηφιακή μορφή και ηλεκτρονικά, στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου αίτησης.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ΕΔΩ, και ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον παραπάνω ιστότοπο να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή.
Για την είσοδο των ενδιαφερόμενων στην ανωτέρω εφαρμογή απαιτείται η προηγούμενη ταυτοποίησή τους με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια, οι ανωτέρω Υπηρεσίες θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα στις άδειες οδήγησης στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ), χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στην Κρήτη και από την Πέμπτη 18 Μαρτίου, που θα επεκταθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενοποιούνται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες και πλέον θα υπάρχει μια, κοινή ηλεκτρονική πύλη εισόδου στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα: η ανωτέρω διεύθυνση URL https://drivers-vehicles.services.gov.gr αντικαθιστά τη διεύθυνση URL https://eservices-gdme.crete.gov.gr/ της από 17-12-2020 σχετικής Διαπιστωτικής Πράξης περί ηλεκτρονικής υποβολής στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε:
«Μετά την Κρήτη, η επέκταση της ψηφιακής διαδικασίας αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή φθοράς στην Περιφέρεια Αττικής είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στο συνολικό έργο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, που αφορούν στην έκδοση των αδειών οδήγησης. Ένα έργο που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη και του επαγγελματία και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στόχος είναι η επέκταση του έργου, σταδιακά, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ηλεκτρονική αντικατάσταση / έκδοση άδειας οδήγησης - Επέκταση υπηρεσίας σε Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησο και Β. Αιγαίο​

a20e4ea05462641d61ab8bc250ca9ea0_XL.jpg
Μετά την πρώτη εμφάνιση τους σε Κρήτη και Αττική, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για αντικατάσταση ή έκδοση άδειας οδήγησης μέσω του gov.gr επεκτείνονται στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, σύμφωνα με τη σχετική διαπιστωτική πράξη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και να εκδίδουν αντίγραφο της άδειας οδήγησής τους λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής με μια απλή διαδικασία, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.

Η δράση υπάγεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στην περιοχή αρμοδιότητας των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από μια απλή διαδικασία, να προβούν ψηφιακά σε:
  • Αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου
  • Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς
  • Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω κλοπής ή απώλειας
Η είσοδος των πολιτών στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ΕΔΩ γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον παραπάνω ιστότοπο θα μπορούν να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας, της υπογραφής τους και του οικείου παραβόλου.
Στη συνέχεια, οι ανωτέρω Υπηρεσίες αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ), χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου. Οι απαραίτητες διασυνδέσεις μεταξύ μητρώων του Δημοσίου για την αυθεντικοποίηση των χρηστών και την άντληση στοιχείων υλοποιήθηκαν μέσα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο πολίτης μπορεί να παραλάβει το νέο έντυπο αυτοπροσώπως, μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου ή να ζητήσει να του αποσταλεί με courier στις Περιφέρειες που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Οι νέες υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης ξεκίνησαν πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης και τον Μάρτιο του 2021 επεκτάθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4.116 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.865 για αντικαταστάσεις και αντίγραφα αδειών οδήγησης και οι 2.251 για ενημέρωση στοιχείων. Από τις 1.865 αιτήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί περισσότερα από 1.100 διπλώματα από την Ελληνική Αστυνομία. Οι παραπάνω αριθμοί συνεπάγονται αντίστοιχη μείωση επισκέψεων των πολιτών στις υπηρεσίες με φυσική παρουσία.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης είναι αποτέλεσμα της προγραμματικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2020 από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργο Γεωργαντά, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός που έχουν καταρτίσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πηγη www.bikeit.gr
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.414
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Θα γλυτώσουμε άραγε και το κερατιάτικο 30ρι € σε περίπτωση απώλειας?
 

dodos

well know member
Δημοσιεύσεις
3.888
Ηλικία
48
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Apostolis
Περιοχή
Αθήνα
Έκανα εχθές το απογευμα τις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση του διπλώματος με νέου τύπου!
Σύντομη διαδικασία, φώτο, σκαναρισμα την υπογραφή, ηλεκτρονικό παράβολο και υποβολή αίτησης!
Σήμερα τι πρωί έστειλαν μήνυμα ότι εγκρίθηκε και θα χρειαστεί έως 2 εβδομάδες για την παραλαβή του!!
Εύκολα γρήγορα, χωρίς τρεξίματα!!
 
Top Bottom