Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.413
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Κατι μου λέει ότι τα παραπάνω που βλέπω αν τα ζουληξεις, θα κάνουν αχ....ooops
Πώς τα τρώνε αυτά ρε φίλε abcdefghgk
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.413
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Δε ξερω καλε μου άνθρωπε
Εμενα αν μου το έφερναν στο πιάτο θα του έπιανα κουβέντα.....ζωντανό είναι Tooth
Η αλήθεια για είναι πως και γω έτσι είμαι.
Θυμάμαι στο μακρινό '93; '94;
Κάτι αργεντίνικα που γυρνούσα με κάτι ψαγμενες.
Δεν τρώγονταν με τίποτα Rolling
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μανιάτικη Τσουχτή: Ποιος είπε ότι αυγά και μακαρόνια δεν κάνουν «χωριό»;​

makaronada-tsouxti.jpg

Μια μακαρονάδα μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμη αν σερβιριστεί με τον απλό, μανιάτικο τρόπο.

Όποιος δεν έχει επισκεφτεί τη Μάνη είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται η Τσουχτή. Σαν όνομα μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, ωστόσο δεν έχει κάτι το τόσο έντονο που να τσούζει. Αντιθέτως είναι ίσως ένας συνδυασμός μεταξύ των πιο απλών υλικών, για τους οποίους ωστόσο δεν πιστεύαμε ποτέ μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά. Τι γίνεται όμως αν συνδυάσεις φωτιά με λάβα; Ένα «εκρηκτικό» αποτέλεσμα, όπως αυτό των μακαρονιών με το τηγανητό αυγό. Φτάνει βέβαια να μην ξεχάσεις το «γρανάζι» που τα ενώνει. Τη μυζήθρα.

Λίγο μάθημα ιστορίας πριν ξεκινήσουμε​

Όπως θα σου πει κάθε λαμπρός Chef σε αυτό τον κόσμο, αν εκτός από την ποιότητα και την κάθε λεπτομέρεια αυτού που μαγειρεύεις, δεν γνωρίζεις και την ιστορία του, τότε κάνεις τη μισή δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι η δημιουργία της Τσουχτής δεν αποτελεί κάποια μεγάλη έμπνευση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα υλικά από τα οποία αποτελείται.

Στη Μάνη ωστόσο, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης τα υλικά που διέθεταν οι ντόπιοι ήταν περιορισμένα, κάτι που επηρέασε και τα περισσότερα πιάτα της συγκεκριμένης κουζίνας μέχρι σήμερα.
Επομένως οι άνθρωποι έπρεπε να δημιουργήσουν με ό,τι ακριβώς είχαν. Και ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά τους, ήταν η Τσουχτή Μανιάτικη. Ένα κράμα από μακαρόνια, τηγανητά αυγά και το πλέον απαραίτητο, ξηρή μυζήθρα.


Τι χρειάζεσαι λοιπόν και ποια η διαδικασία;​

Ένα πακέτο μακαρόνια​


Τηγανητά αυγά​

eggs.jpg

Ξηρή μυζήθρα​

myzithra.jpg

Πιπέρι​

pepper.jpg

Βούτυρο​

butter.jpg
Ουσιαστικά η προσοχή δεν βρίσκεται ούτε στη μακαρονάδα, ούτε και στα αυγά, αλλά στη μυζήθρα η οποία τοποθετείται ανάμεσά τους, σαν να αποτελεί τη βάση για έναν κρατήρα έτοιμο να σκάσει.


Βήμα 1ο
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και αφού τα σουρώνουμε τα σερβίρουμε.
Βήμα 2ο
Σε ένα τηγάνι έχουμε ξεκινήσει να βράζουμε το βούτυρο το οποίο έχει πλέον ζεσταθεί και λιώσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο την ψιλο-τριμμένη μυζήθρα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν πλέον έχει καβουρδιστεί, στρώνεις τη μυζήθρα πάνω στα πιάτα με τα μακαρόνια.
Βήμα 3ο
Για φινάλε τηγανίζεις ένα αυγό για κάθε πιάτο και το σερβίρεις πάνω στην καμένη μυζήθρα. Προσθέτεις πιπέρι από πάνω (άμα θες) και το πιάτο είναι πλέον έτοιμο. Ένα πιάτο «κόλαση» έτοιμο να εκραγεί, ένα φαγητό χωρίς άπειρη φαντασία αλλά ικανό να σε χορτάσει όσο λίγα πιάτα μπορούν.

Πηγη www.ratpack.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μακαρονάδα αλά Νόρμα: Ιδανικό πάντρεμα ζυμαρικών και μελιτζάνας​

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα αλά Νόρμα (γίνεται ακόμα και με το ιμάμ που περίσσεψε προχτές!).

pasta-norma.jpg

Ας υποκλιθούμε στη μελιτζάνα. Ας της κάνουμε μάλιστα βαθιά την υπόκλιση, όχι μόνο γιατί μπαίνει στον μουσακά, βασίλισσα, εκτοπίζοντας πατάτες και τα συναφή με τις χοντρές, πικρούτσικες της φέτες, αλλά και γιατί ακόμα και τηγανητή (σκέτη, ολόσκετη), με πολύ θαλασσινό αλάτι στο σερβίρισμα, συγκινεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Βάλε και μια παγωμένη μπίρα δίπλα και απόλαυσε πικρίλα σε όλο της το μεγαλείο. Το πικρό στην μπίρα και τη μελιτζάνα, αλλά και γενικότερα –το έχουμε ξαναπεί νομίζω;– είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα γεύση, μην την αποφεύγετε εκτός αν είστε κάτω των δώδεκα ετών.

Μελιτζάνα, λοιπόν. Κάθε φαγητό με μελιτζάνα διατηρείται περίφημα στο ψυγείο χωρίς να χάνει σχήμα, γεύση και εμφάνιση. Το αντίθετο, θα έλεγα, νοστιμεύει περισσότερο.

Αν, λοιπόν, μια μέρα αποφασίσεις να μαγειρέψεις ή να παραγγείλεις ένα καλό ιμάμ μπαϊλντί, «ξέχασε» όσο περίσσεψε λίγες μέρες στο ψυγείο και μια μέρα που θα πεινάς βράσε τα αγαπημένα σου ζυμαρικά (τα ριγκατόνι και οι πένες ταιριάζουν καλύτερα γιατί επιτρέπουν να εισχωρήσει εκεί μέσα ένα λιλιπούτειο κομμάτι σκόρδου με ελάχιστη σαλτσούλα κάνοντας την μπουκιά ακόμα πιο θεϊκή).

Κάθε φαγητό με μελιτζάνα διατηρείται περίφημα στο ψυγείο χωρίς να χάνει σχήμα, γεύση και εμφάνιση. Το αντίθετο, θα έλεγα, νοστιμεύει περισσότερο.

Το ιμάμ που περίσσεψε, ναι, μπαίνει στα μεθαυριανά μακαρόνια και μας θυμίζει την ιταλική μακαρονάδα αλά Νόρμα, ένα φαγητό που μαγείρευα και ξαναμαγείρευα (και δυστυχώς, έτρωγα!) πριν από κάποια καλοκαίρια. Ήταν γιατί ο οργανισμός μου ήθελε με τρέλα την ένταση της μελιτζάνας και του σκόρδου και την όμορφή της κόντρα με την ντομάτα; Η μήπως είχα επιτέλους μάθει να την κάνω καλά και την απολάμβανα; Ποιος ξέρει;

Κάτι εμμονές που μας πιάνουν κατά καιρούς όσους από εμάς μαγειρεύουμε, τώρα που το σκέφτομαι. Μπορεί να είναι λύσσα για να τελειοποιήσουμε μια κοτόσουπα αυγολέμονο ή ,εν προκειμένω, μια μακαρονάδα με μελιτζάνες. «Φέτος το καλοκαίρι θέλω να μάθω να φτιάχνω την τέλεια αλά Νόρμα», δεν τα λέτε και σεις κάτι τέτοια ή μόνο εγώ;

Τέλος πάντων, όποια μακαρονάδα με μελιτζάνες και αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε πρώτη, θα κολλήσετε και θα κάνετε μάλλον και τις επόμενες. Η μελιτζάνα είναι εθιστική με την ντομάτα και την παρμεζάνα ή τη φέτα. Οι απίθανοι γείτονές μας, οι Ιταλοί, γιορτάζουν σε πολλά εστιατόρια ανά τον κόσμο την Ημέρα της Μακαρονάδας αλά Νόρμα, που φυσικά συμπίπτει με την ημέρα θανάτου του Βιτσέντζο Μπελίνι (23 Σεπτεμβρίου), του απίθανου μουσικού που συνέθεσε την όπερα «Νόρμα», αποδίδοντας μία ακόμα υπόκλιση στο θεσπέσιο αυτό καλοκαιρινό λαχανικό, τη μελιτζάνα, κυρίες και κύριοι.


Η κλασική μακαρονάδα αλά Νόρμα​

(για 4 άτομα)

Yλικά

350 γραμμάρια ριγκατόνι

Μισό κιλό μελιτζάνες

Μισό κιλό ντομάτες ώριμες, πλυμένες και τεμαχισμένες στα 4

200 γραμμάρια τυρί ρικότα (αλατισμένη, αλλιώς θα προσθέσουμε εμείς αλάτι)

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

8 φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού (και λίγα ακόμα για τη διακόσμηση του πιάτου)

Αλάτι και πιπέρι

½ λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές στρογγυλές φέτες, όσο λεπτότερες τόσο πιο τραγανές θα γίνουν. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να «ιδρώσουν» σε ένα σουρωτήρι. Τις ξεβγάζουμε από το αλάτι και τα σκούρα ζουμάκια τους και τις στύβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, ώστε να μπορούμε να τις αφαιρέσουμε μετά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε με το καπάκι και τις μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν σάλτσα.

Βάζουμε τις ντομάτες στο μούλτι, τις αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν (πολτός πλέον) για 15 λεπτά.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για τα μακαρόνια. Τα βράζουμε με αρκετό αλάτι και προς το τέλος κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό της βράσης.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε φριτέζα ή σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι μέχρι να ξανθύνουν. Τις σουρώνουμε και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζουμε καλά.

Προσθέτουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και μισό φλυτζάνι νερό από τη βράση των μακαρονιών και ανακατεύουμε καλά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας.

Τρίβουμε τη ρικότα.

Συνθέτουμε το πιάτο: Βάζουμε τα μακαρόνια, τις μελιτζάνες και τελευταίο το τριμμένο τυρί.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γρήγορο ψαρονέφρι ουζάτο με σύκα​

grigoro-psaronefri-oyzato-me-syka-2393469

Εύκολο / Μερίδες: 2 / Προετοιμασία: 10' / Χρόνος: 15'

Φανταστικό συνδυασμός γεύσεων που προκαλεί σε κάθε μπουκιά. Σημειώστε οτι είναι έτοιμο σε 25'!
Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι περίπου 300 – 350 γρ., κομμένο σε φέτες πάχους 3 εκ.
  • 4 φρέσκα σύκα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα
  • 100 ml oύζο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι (ο σπόρος αειθαλούς θάμνου που ευδοκιμεί στην Ασία και τη Β. Αμερική, έχει σχήμα αστεριού και άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο, κανέλα και μπαχάρι. τον βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες χοιρινού για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τα σύκα, 100 ml νερό, τους γλυκάνισους και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το χοιρινό και να *****ώσουν τα σύκα.
Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και σερβίρουμε. Ταιριάζει με πιλάφι.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Για πρωινο......​

Τηγανίτες με σοκολάτα​

banana-nutella-pancakes-3.jpg

Υλικά:

Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομένη

Εκτέλεση:

Αφράτες και γλυκες τηγανίτες για το πρωινό σας
Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

 

wheelboy

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
3.836
Μοτοσυκλέτα
Multistrada 1200s DVT
Όνομα
Yannis
Περιοχή
Ελευσίνα

Για πρωινο......​

Τηγανίτες με σοκολάτα​

View attachment 38997

Υλικά:

Για 4-6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομένη

Εκτέλεση:

Αφράτες και γλυκες τηγανίτες για το πρωινό σας
Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Πότε θα μας φτιάξεις;;;;

Υπολόγισε ότι εγώ τρώω για 4-6 άτομα!!!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ρολό κιμά με μπέικον​

Για ένα νόστιμο και διαφορετικό γεύμα με την οικογένεια​

Pasted-137.jpg

Υλικά​

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κύβο βοδινού
  • 85 γρ. μείγμα μπαχαρικών με φασκόμηλο και κρεμμύδι

Εκτέλεση​

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Βήμα 2
Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ, θρυμματίστε τον κύβο και προσθέστε 300 ml βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε 6-7 φέτες μπέικον για να στρώσετε ως βάση με την μεγαλύτερη πλευρά προς τα κάτω στη φόρμα του κέικ και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φέτες.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον κιμά στο μπολ με το μείγμα μπαχαρικών, προσθέστε πιπέρι και στη συνέχεια πιέστε τον κιμά στην φόρμα, τυλίξτε με το μπέικον και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Βήμα 5
Αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψετε σε φέτες.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Φετόπιτα – τυρόπιτα χωρίς φύλλο​



CF86CEB5CF84CF8CCF80CEB9CF84CEB12BCF84CF85CF81CF8CCF80CEB9CF84CEB12BCF83CF85CEBDCF84CEB1CEB3CEAE2BCEBCCEB1CF81CEB9CEBBCEADCEBDCEB12B3 1


Υλικά:
1 και 2/4 ποτηριού αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζ. του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3 αυγά
800 γραμμ. φέτα
280 γραμμ. γιαούρτι
120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή
5-6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιών και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Πηγη www.xrysessyntages.gr
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.651
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan

Φετόπιτα – τυρόπιτα χωρίς φύλλο​



CF86CEB5CF84CF8CCF80CEB9CF84CEB12BCF84CF85CF81CF8CCF80CEB9CF84CEB12BCF83CF85CEBDCF84CEB1CEB3CEAE2BCEBCCEB1CF81CEB9CEBBCEADCEBDCEB12B3 1


Υλικά:
1 και 2/4 ποτηριού αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζ. του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3 αυγά
800 γραμμ. φέτα
280 γραμμ. γιαούρτι
120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή
5-6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιών και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Πηγη www.xrysessyntages.gr
80000 btu χοληστερίνη,αλλά όπως όλα τα βαριά χοληστερινουχα θα είναι πεντανόστιμο.
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.413
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
80000 btu χοληστερίνη,αλλά όπως όλα τα βαριά χοληστερινουχα θα είναι πεντανόστιμο.
Για μια φορά στο τόσο .
Αυτά τα φαγητά δεν είναι για κάθε μέρα .
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Αφου ειχαμε ρεπο σημερις ειπαμε να κανουμε κατι

Πατάτες φούρνου που γίνονται σαν τηγανητές -Τραγανές και απίστευτα νόστιμες​




Γίνονται τόσο εύκολα και γρήγορα που δεν θα ξανατηγανίσεις ποτέ!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τις φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κόβουμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα τους σε μικρές κυδωνάτες.
  • Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε μία σακούλα βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι, την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και κλείνουμε καλά την σακούλα.
  • Ανασηκώνουμε και χτυπάμε δυνατά την σακούλα για να ανακατευτούν πολύ καλά και να κολλήσει η παρμεζάνα πάνω στις πατάτες.
  • Τις στρώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170C.
Ωρε εγιναν μουρλια και πολυ γρηγορα Yes
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπίρας με σκορδάτη μαγιονέζα ελαιόλαδου​

Υλικά​

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 1 κιλό μικρές πατάτες λεπτόφλουδες, καλά πλυμένες
  • Για το κουρκούτι μπίρας​

  • 350ml μπίρα
  • 150γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 50γρ. κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σκορδάτη μαγιονέζα ελαιόλαδου​

  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ελαφρά σοταρισμένη με λίγο λάδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία​

Βήμα 1​

Για τη μαγιονέζα: Βάζετε στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών με το αλάτι, σκόρδο, το ξίδι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, χτυπάτε να πήξει το μίγμα και στη συνέχεια προσθέτετε το μπούκοβο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το αραβοσιτέλαιο. Θα σταματάτε τη λειτουργία του μπλέντερ, θα προσθέτετε λίγο από το ένα λάδι λίγο από το άλλο, θα χτυπάτε και θα συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν. Αφήνετε τη μαγιονέζα στο ψυγείο.

Βήμα 2​

Για το κουρκούτι: Ρίχνετε την μπίρα μέσα σε ένα μπολ και ξεκινάτε να ρίχνετε τη φαρίνα και το κορνφλάουρ από σουρωτήρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σφιχτό σχετικά κουρκούτι. Το αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 3​

Στο μεταξύ, αφαιρείτε κόκαλα και πέτσα από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο και τον κόβετε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.

Βήμα 4​

Γεμίζετε μια ρηχή κατσαρόλα με μπόλικο λάδι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει καλά. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρώτα σε λίγο αλεύρι και μετά στο χυλό και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν, να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τότε βγάζετε τους λουκουμάδες του μπακαλιάρου σε πιατέλα στρωμένη με διπλό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το περιττό λάδι.

Βήμα 5​

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε στη μέση και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 6​

Σερβίρετε τον μπακαλιάρο σε πιατέλα προσθέτετε και τις βραστοτηγανητές πατάτες, τις πασπαλίζετε με φρέσκο θυμάρι και συνοδεύετε με τη μαγιονέζα και βραστά παντζάρια ή άλλη σαλάτα της επιλογής σας.
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.413
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Μέρα πίτσας σήμερα και μια εύκολη συνταγή:
Χρειαζόμαστε 600γρ.νερο ,800γρ αλεύρι για όλες τις χρησεις, 2 κουταλάκια ζάχαρη ,μισό σφυνακι ελαιόλαδο ,1 κουτάλι σούπας αλάτι,μια ντομάτα (ή 2 ανάλογα τι θέλουμε να βάλουμε πάνω στις πίτσες)
Για την τεμπέλικη σάλτσα:
Πιπέρι,ρίγανη ,σάλτσα ντομάτας ,αλάτι ,λίγη κέτσαπ απλή ,λίγη κέτσαπ με curry ,1σφυνακι ελαιόλαδο ,όλα τα υλικά τα βάζουμε να πάρουν μια βραση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το στόλισμα :
250 γρ ή 12 φέτες τυρί γκούντα ,100γρ ή 5 φέτες ημίσκληρο κασέρι ,150 γρ ή μια λεπτή φέτα -τυρι φέτα .
2-3 φρέσκα μανιτάρια ,πιπεριά και λίγες ροδελες ντοματα,3 φέτες γαλοπούλα άτακτα Έριμενες


Τα 150γρ ημίσκληρο και η φέτα και λίγο γκούντα θα βγάλουν μια πίτσα μαργαρίτα με 3 τυριά ,παραλλαγή του quattro formaggi cde

Το ζυμάρι αυτό βγάζει άλλο ένα μεγάλο ταψι πίτσα και ένα μεγάλο καλτσονε .
Ψήνουμε σε προθέρμανο φούρνο στους 200 για 20λεπτα

Απλά λιτά δωρικά λοιπόν
και καλή μας ορεξη



 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, πέστο και ντοματίνια​

Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο, πέστο και ντοματίνια


Συστατικά

  • 480 gr φουσίλι
  • 2/3 φλ. έτοιμο ιταλικό dressing σαλάτας
  • 1/2 φλ. σάλτσα πέστο
  • 2 φλ. baby σπανάκι
  • 1 φλ. ρόκα
  • 2 φλ. ψητό κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
  • 1/2 φλ. ντοματίνια στη μέση
  • 1/3 φλ. + έξτρα παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε καλά τα φουσίλι και τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε στο μπολ το σπανάκι και τη ρόκα μαζί με το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το πέστο με το ιταλικό dressing και έπειτα ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα ζυμαρικά.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά και πασπάλισε με το πιπέρι και την έξτρα παρμεζάνα.
Κατσε καλα φοβερο abcdeabcde
 
Top Bottom