Ωρε τοχεις χαμενο να βλεπω το γιαννιωτη πρωι μεσημερι και βραδυ μπροστα μου πισω σε χω σατανα :p:pΣτεφάνι του Μιχαλάκη :σε παρακαλώ Θεέ κάνε να τον τυλίξει καμιά Ηπειρώτισσα...
View attachment 13168
Όταν φτιάχνει η μάνα τέτοιο φαγητό απλά παραγγέλνω σουβλάκια...Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!
Υλικά συνταγής
500 γρ. γίγαντες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.
Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.
Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
Ελέγχουμε τους γίγαντες καθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν *****ώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλυτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.
Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.
Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.
Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.
Συμβουλή: Αν θέλετε γαρνίρετε το πιάτο με τριμμένη φέτα!
View attachment 13230
Θανατηφορο φαγητο
Στα διαλα σιχαμενε καρδιτσωτη!!
Εμείς ένα μεζέ;;;;Προβατίνα στο τσουκάλι
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στα διαλα σιχαμενε καρδιτσωτη!!
Δεν εχεις καθολου δικιο και το ξεςByeΌταν φτιάχνει η μάνα τέτοιο φαγητό απλά παραγγέλνω σουβλάκια...
Δεν τα μπορώ καθόλου τα σιχαίνομαι.... Φασολάδα όμως θα την ξεσκίσω αν έχω και ρεγγα ακόμα καλύτεραΔεν εχεις καθολου δικιο και το ξεςBye
Αυτή η συνταγή είναι η γνήσια ιταλική και πολυ καλη αλλα θέλει προσοχή στα αυγά γιατί άμα έχουν σαλμονέλα...Με φώναξε κανείς? :D
Νομίζω είμαι ο άνθρωπός σου στο θέμα.
Τιραμισού (1 Ταψάκι)
Γνήσια Ιταλική συνταγή
Υλικά
- 5 αυγά μεγάλα
- 2 συσκευασίες μπισκότα Σαβαγιάρ (καθεμία περιέχει 2 υποπακέτα)
- 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 500 gr τυρί Mascarpone (σε Σκλαβενίτη ή ΑΒ Βασιλόπουλο υπάρχει συσκευασμένο σε 250gr)
- 4 κοφτές κουταλιές σούπας καφέ espresso ILLY MACINATO (αυτό με την κόκκινη γραμμή), ή αλλιώς 1 γεμάτη δόση μικρού αποστακτήρα (ο καφές φιλτραρισμένος-υγροποιημένος να γεμίζει ένα βαθύ πιάτο).
- Κουβερτούρα τριμμένη για γαρνιτούρα
- Ρούμι λευκό ή Κονιάκ.
Εκτέλεση
1) Φιλτράρουμε τον καφέ μέχρι να υγροποιηθεί πλήρως και τον αφήνουμε να κρυώσει
2) Χτυπάμε τα αυγά (μόνο τους κρόκους) με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο (ΠΡΟΣΟΧΗ: να μην "κόψει")
3) Προσθέτουμε το Mascarpone και λίγο ρούμι ή κονιάκ προαιρετικά και χτυπάμε καλά
4) Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας σιγά σιγά
5) Βάζουμε τον υγροποιημένο καφέ σ' ένα βαθύ πιάτο
6) Βουτάμε τα μπισκότα και από τις 2 πλευρές πολύ γρήγορα για να μην τραβήξουν πολύ καφέ και λιώσουνε και ακολούθως τα απλώνουμε στο ταψάκι
7) Αλείφουμε μία στρώση κρέμας και πάλι στρώση με σαβαγιάρ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας και το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Το έχω φτιάξει αρκετές φορές και είναι πραγματικά υπέροχο.
+ Ελαφρύ γλυκό χωρίς σιρόπια και άλλα παχυντικά.
- Η κρέμα φτιάχνεται από ωμά αυγά που απλά χτυπιώνται. Όμως φαντάζομαι ότι και άλλα γλυκά χρησιμοποιούν ωμά αυγά. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω πάθει κάτι.
Υ.Γ.
Το έχω και εικονογραφημένο βήμα-βήμα, αλλά το σκατο-photobucket έχει σβήσει τις φωτογραφίες, επειδή ήθελε να τους δώκουμε και λεφτά οι χρήστες..... :mad:
Όταν φτιάχνει η μάνα τέτοιο φαγητό απλά παραγγέλνω σουβλάκια...