Αποστάγματα φτιαγμένα στη χώρα μας

johnnie

well know member
Δημοσιεύσεις
2.284
Ηλικία
48
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Γιά όλα τα γούστα
Όνομα
Γιάννης Παντίδος
Τα άλλα 3 τζιν που είναι ρε παιδιά;;;

Με πενφε έρχονται και έμειναν στον δρόμο;;;




Tooth Tooth Tooth Tooth
Kαι σε είχα και για καλό παιδί...................Banging head
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Mataroa​

Mataroa-main.jpg

Θυμάμαι το είχα δει πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια στο Athens Bar show. Η φιάλη του ήταν τόσο ιδιαίτερη, καλυμμένη ολόκληρη με ένα βαθύ μαγευτικό μπλε και πάνω του σχήματα. Από την πρώτη επαφή σε ταξιδεύει, στη δεύτερη που θα μπει στο ποτήρι σου θα σε μαγέψει, στην τρίτη που θα το δοκιμάσεις σε cocktail θα το ερωτευτείς. Το Mataroa είναι ερωτεύσιμο, είναι ταξιδιάρικο και είναι ο ορισμός του μεσογειακού gin.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως και να μιλήσουμε για την ιστορία πίσω από το όνομά του. «Το 1945, την ταραγμένη περίοδο που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Mataroa, ένα νεοζηλανδέζικο πλοίο, πραγματοποίησε δύο 2 σημαντικά ταξίδια στη Μεσόγειο. Το πρώτο, από τη Μασσαλία στη Χάιφα, έγινε τον Αύγουστο, και μετέφερε 173 παιδιά, όλα Εβραίοι πρόσφυγες, που σώθηκαν από τον Οργανισμό OSE Oeuvre de secours aux enfants).
Toν Δεκέμβριο του 1945, το Mataroa ναυλώθηκε από τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να μεταφέρει σημαντικό αριθμό φοιτητών (οι περισσότεροι υπότροφοι του γαλλικού κράτους), προκειμένου να γλιτώσουν τις πολιτικές διώξεις: οι φιλόσοφοι Κορνήλιος Καστοριάδης και Κώστας Αξελός, η ζωγράφος Νέλλυ Ανδρικοπούλου, ο γλύπτης Κώστας Κουλεντιανός, η συγγραφέας Μιμίκα Κρανάκη, ο φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς, ο αρχιτέκτονας Georges Kandilis, ήταν μόνο λίγοι από τους τότε φοιτητές και μετέπειτα διάσημους επιβάτες του πλοίου.




Το 2019, το Mataroa γίνεται έμπνευση για το Mataroa Mediterranean Dry Gin. Το πλοίο μεταμορφώνεται σε μπουκάλι και το φορτίο δεν είναι άνθρωποι, αλλά 12 πολύτιμα συστατικά των ακτών της Μεσογείου. Όσο για το premium απόσταγμα, συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, την αφοσίωση στην αριστεία και την αίσθηση της συνέχειας που χαρακτηρίζει αυτό το μοναδικό κομμάτι γης».
Μία ενδιαφέρουσα ιστορία, πίσω από ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον απόσταγμα. Η Ποτοποιία Μελισσανίδη έβαλε μπόλικο από το μεράκι που τη διακρίνει για να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Πώς πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του; «Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι το gin είναι το αγαπημένο μας ποτό. Το απλό και παράλληλα τόσο πολύπλοκο gin & tonic μας ταξιδεύει. Ένας ακόμα λόγος είναι καθαρά πρακτικός. Η διαδικασία που ακολουθείται, η τεχνογνωσία και ο εξοπλισμός που απαιτείται για την παραγωγή ούζου, είναι ίδια με την παραγωγή gin, με κάποιες μικρές διαφορές.
Η βασική διαφορά είναι πως στο ούζο χρησιμοποιείται ο γλυκάνισος ως βασικό βοτανικό συστατικό, ενώ στο gin o γιουνίπερος (ή άρκευθος). Τέλος, το gin αποτελεί μια κατηγορία ποτού με εξαιρετικά ανοδική πορεία παγκοσμίως. Επομένως, και επιχειρηματικά έχει πολύ ενδιαφέρον. Και παρόλο που η Μεγάλη Βρετανία θεωρείται η πατρίδα του gin, παράγεται σε όλα τα μέρη του κόσμου, χωρίς περιορισμούς και με υπέροχα αποτελέσματα».

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το Mataroa, σου προτείνω να τρέξεις να το βρεις. Τα χαρακτηριστικά της γεύσης του και των αρωμάτων του είναι τόσο ιδιαίτερα και σε ταξιδεύουν. Νιώθεις ότι κάνεις ένα πέρασμα από κάθε χώρα της Μεσογείου και αυτό δεν είναι τυχαίο: «Για τη δημιουργία του επιλέχθηκαν συστατικά με ιδιαίτερα δυνατά χαρακτηριστικά, που βάζουν έντονη υπογραφή στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα: Καρποί Άρκευθου (Κροατία), Ρίζα Αγγελικής και Λεβάντα (Γαλλία), Σπόροι Κόλιανδρου (Τυνησία), Ρίζα Όρρις (Ιταλία), Φύλλα Δάφνης (Συρία), Γλυκόριζα (Τουρκία), Φλούδες Πορτοκαλιού (Ισπανία), Φλούδες Λεμονιού (Αίγυπτος), Χαμομήλι (Κύπρος), και φυσικά, μοναδική Ελληνική Μαστίχα, από τα μαστιχόδεντρα της Νότιας Χίου.





«Ένα ωραίο πρωί λάβαμε email από τη Βρετανική Vogue η οποία μας ανακοίνωνε πως το Mataroa Gin έχει επιλεγεί ως μια από τις πολυτελείς προτάσεις δώρου της για τα Χριστούγεννα του 2020».
Όπως αναφέραμε και πριν, το Mataroa Mediterranean Dry Gin ξεχωρίζει για την υπέροχη φιάλη του και το γεγονός ότι κλείνει όλη τη γεύση της Μεσογείου σε ένα μπουκάλι αναδύοντας μοναδικά αρώματα. Αν θες να το απολαύσεις σε πλήρη έκταση ένα gin & tonic είναι αρκετό. Οι άνθρωποι του Mataroa Mediterranean Dry Gin μας συμβουλεύουν ότι ένα Indian tonic και μια φλούδα μυρωδάτου πορτοκαλιού είναι ο απόλυτος συνδυασμός.
Πού μπορούμε όμως να το βρούμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ποιες οι αντιδράσεις των ξένων όταν ακούνε για το Mataroa; «Στην Ελλάδα σε όλες τις ενημερωμένες κάβες και μπαρ και στο εξωτερικό σε 13 χώρες, μεταξύ αυτών η Αγγλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Γερμανία, η Κύπρος, το Βέλγιο και ο Καναδάς. Όταν ακούει κανείς τη λέξη Mataroa, ζητά να του εξηγήσουμε. Το βασικό είναι πως όποιος βλέπει τη φιάλη και ακούει την ιστορία, αγοράζει ευθύς αμέσως το προϊόν μας».
Ένα ενδιαφέρον γεγονός για το Mataroa είναι ότι το επέλεξε η Βρετανική Vogue στις λίστες του. Πώς ένιωσαν οι άνθρωποί του; «Ήταν πολύ μεγάλη και εξαιρετικά ευχάριστη η έκπληξη! Ένα ωραίο πρωί λάβαμε email από τη Βρετανική Vogue η οποία μας ανακοίνωνε πως το Mataroa Gin έχει επιλεγεί ως μια από τις πολυτελείς προτάσεις δώρου της για τα Χριστούγεννα του 2020. Ήταν μία επιβεβαίωση πως κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αγάπη».

Πηγη www.oneman.gr
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.173
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός

Mataroa​

View attachment 33656

Θυμάμαι το είχα δει πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια στο Athens Bar show. Η φιάλη του ήταν τόσο ιδιαίτερη, καλυμμένη ολόκληρη με ένα βαθύ μαγευτικό μπλε και πάνω του σχήματα. Από την πρώτη επαφή σε ταξιδεύει, στη δεύτερη που θα μπει στο ποτήρι σου θα σε μαγέψει, στην τρίτη που θα το δοκιμάσεις σε cocktail θα το ερωτευτείς. Το Mataroa είναι ερωτεύσιμο, είναι ταξιδιάρικο και είναι ο ορισμός του μεσογειακού gin.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως και να μιλήσουμε για την ιστορία πίσω από το όνομά του. «Το 1945, την ταραγμένη περίοδο που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Mataroa, ένα νεοζηλανδέζικο πλοίο, πραγματοποίησε δύο 2 σημαντικά ταξίδια στη Μεσόγειο. Το πρώτο, από τη Μασσαλία στη Χάιφα, έγινε τον Αύγουστο, και μετέφερε 173 παιδιά, όλα Εβραίοι πρόσφυγες, που σώθηκαν από τον Οργανισμό OSE Oeuvre de secours aux enfants).
Toν Δεκέμβριο του 1945, το Mataroa ναυλώθηκε από τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να μεταφέρει σημαντικό αριθμό φοιτητών (οι περισσότεροι υπότροφοι του γαλλικού κράτους), προκειμένου να γλιτώσουν τις πολιτικές διώξεις: οι φιλόσοφοι Κορνήλιος Καστοριάδης και Κώστας Αξελός, η ζωγράφος Νέλλυ Ανδρικοπούλου, ο γλύπτης Κώστας Κουλεντιανός, η συγγραφέας Μιμίκα Κρανάκη, ο φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς, ο αρχιτέκτονας Georges Kandilis, ήταν μόνο λίγοι από τους τότε φοιτητές και μετέπειτα διάσημους επιβάτες του πλοίου.




Το 2019, το Mataroa γίνεται έμπνευση για το Mataroa Mediterranean Dry Gin. Το πλοίο μεταμορφώνεται σε μπουκάλι και το φορτίο δεν είναι άνθρωποι, αλλά 12 πολύτιμα συστατικά των ακτών της Μεσογείου. Όσο για το premium απόσταγμα, συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, την αφοσίωση στην αριστεία και την αίσθηση της συνέχειας που χαρακτηρίζει αυτό το μοναδικό κομμάτι γης».
Μία ενδιαφέρουσα ιστορία, πίσω από ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον απόσταγμα. Η Ποτοποιία Μελισσανίδη έβαλε μπόλικο από το μεράκι που τη διακρίνει για να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Πώς πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του; «Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι το gin είναι το αγαπημένο μας ποτό. Το απλό και παράλληλα τόσο πολύπλοκο gin & tonic μας ταξιδεύει. Ένας ακόμα λόγος είναι καθαρά πρακτικός. Η διαδικασία που ακολουθείται, η τεχνογνωσία και ο εξοπλισμός που απαιτείται για την παραγωγή ούζου, είναι ίδια με την παραγωγή gin, με κάποιες μικρές διαφορές.
Η βασική διαφορά είναι πως στο ούζο χρησιμοποιείται ο γλυκάνισος ως βασικό βοτανικό συστατικό, ενώ στο gin o γιουνίπερος (ή άρκευθος). Τέλος, το gin αποτελεί μια κατηγορία ποτού με εξαιρετικά ανοδική πορεία παγκοσμίως. Επομένως, και επιχειρηματικά έχει πολύ ενδιαφέρον. Και παρόλο που η Μεγάλη Βρετανία θεωρείται η πατρίδα του gin, παράγεται σε όλα τα μέρη του κόσμου, χωρίς περιορισμούς και με υπέροχα αποτελέσματα».

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το Mataroa, σου προτείνω να τρέξεις να το βρεις. Τα χαρακτηριστικά της γεύσης του και των αρωμάτων του είναι τόσο ιδιαίτερα και σε ταξιδεύουν. Νιώθεις ότι κάνεις ένα πέρασμα από κάθε χώρα της Μεσογείου και αυτό δεν είναι τυχαίο: «Για τη δημιουργία του επιλέχθηκαν συστατικά με ιδιαίτερα δυνατά χαρακτηριστικά, που βάζουν έντονη υπογραφή στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα: Καρποί Άρκευθου (Κροατία), Ρίζα Αγγελικής και Λεβάντα (Γαλλία), Σπόροι Κόλιανδρου (Τυνησία), Ρίζα Όρρις (Ιταλία), Φύλλα Δάφνης (Συρία), Γλυκόριζα (Τουρκία), Φλούδες Πορτοκαλιού (Ισπανία), Φλούδες Λεμονιού (Αίγυπτος), Χαμομήλι (Κύπρος), και φυσικά, μοναδική Ελληνική Μαστίχα, από τα μαστιχόδεντρα της Νότιας Χίου.





«Ένα ωραίο πρωί λάβαμε email από τη Βρετανική Vogue η οποία μας ανακοίνωνε πως το Mataroa Gin έχει επιλεγεί ως μια από τις πολυτελείς προτάσεις δώρου της για τα Χριστούγεννα του 2020».
Όπως αναφέραμε και πριν, το Mataroa Mediterranean Dry Gin ξεχωρίζει για την υπέροχη φιάλη του και το γεγονός ότι κλείνει όλη τη γεύση της Μεσογείου σε ένα μπουκάλι αναδύοντας μοναδικά αρώματα. Αν θες να το απολαύσεις σε πλήρη έκταση ένα gin & tonic είναι αρκετό. Οι άνθρωποι του Mataroa Mediterranean Dry Gin μας συμβουλεύουν ότι ένα Indian tonic και μια φλούδα μυρωδάτου πορτοκαλιού είναι ο απόλυτος συνδυασμός.
Πού μπορούμε όμως να το βρούμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ποιες οι αντιδράσεις των ξένων όταν ακούνε για το Mataroa; «Στην Ελλάδα σε όλες τις ενημερωμένες κάβες και μπαρ και στο εξωτερικό σε 13 χώρες, μεταξύ αυτών η Αγγλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Γερμανία, η Κύπρος, το Βέλγιο και ο Καναδάς. Όταν ακούει κανείς τη λέξη Mataroa, ζητά να του εξηγήσουμε. Το βασικό είναι πως όποιος βλέπει τη φιάλη και ακούει την ιστορία, αγοράζει ευθύς αμέσως το προϊόν μας».
Ένα ενδιαφέρον γεγονός για το Mataroa είναι ότι το επέλεξε η Βρετανική Vogue στις λίστες του. Πώς ένιωσαν οι άνθρωποί του; «Ήταν πολύ μεγάλη και εξαιρετικά ευχάριστη η έκπληξη! Ένα ωραίο πρωί λάβαμε email από τη Βρετανική Vogue η οποία μας ανακοίνωνε πως το Mataroa Gin έχει επιλεγεί ως μια από τις πολυτελείς προτάσεις δώρου της για τα Χριστούγεννα του 2020. Ήταν μία επιβεβαίωση πως κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αγάπη».

Πηγη www.oneman.gr
Exω 3 λίτρα και το έχω βάλει σε λεκάνη και κάνω ποδόλουτρο......Mataroa και φαφάρια... Σαν το Beefeater τίποτα ρε.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Exω 3 λίτρα και το έχω βάλει σε λεκάνη και κάνω ποδόλουτρο......Mataroa και φαφάρια... Σαν το Beefeater τίποτα ρε.
Ωρε για ταξιμο εισαι στο Προυσο δε παλευεσαι με τιποτα ToothTooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.539
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

votanikon-main.jpg

Votanikon​

Η πιο πρόσφατη από τις προσθήκες στο portfolio των ελληνικών gin είναι το Votanikon. Διάφανο, κρυστάλλινο, και 100% ελληνικό. H Concepts αγαπά τα ελληνικά αποστάγματα και το έχει δείξει με το Skinos. Άλλωστε αυτό μας είπε και ο Πασχάλης Καψάλης, brand ambassador του Votanikon. «Η αγάπη μας για τα ελληνικά προϊόντα ήταν αυτή που μας οδήγησε στην απόφαση να παράγουμε το Votanikon Gin. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό gin, ίσως το πρώτο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μαζικά σε όλη την Ελλάδα ως βάση για το πιο νόστιμο gin & tonic.
Η Ελλάδα φημίζεται για την ποικιλομορφία στη χλωρίδα της που ξεπερνά τα 6.000 είδη και ιδιαίτερα στην πληθώρα των βοτάνων που μπορεί κανείς να συναντήσει σε βουνοπλαγιές και σε ηλιόλουστα παραθαλάσσια μονοπάτια σε όλη τη χώρα. Επιλέξαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την αφθονία της Ελληνικής φύσης και να παράγουμε ένα πραγματικά ελληνικό gin – το Votanikon».


Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεύσης του και των αρωμάτων του; «Το Votanikon Gin όπως υποδηλώνει και το όνομά του είναι ένα gin με έντονο βοτανικό χαρακτήρα. Τα κυρίαρχα στοιχεία στη μύτη είναι ο βασιλικός, η μέντα, το χαμομήλι και το τσάι του βουνού, ενώ δειλά φαίνονται και τα τρία εσπεριδοειδή που χρησιμοποιούνται στη συνταγή. Στο στόμα ξεδιπλώνεται πλήρως η πολυπλοκότητα του Votanikon Gin: ένα πλούσιο και γεμάτο σώμα με νότες άρκευθου που εμπλουτίζονται με φασκόμηλο και τσάι του βουνού ενώ διακρίνεται η φρεσκάδα της μέντας. Το τελείωμα έχει μεγάλη διάρκεια με τις νότες εσπεριδοειδών να κυριαρχούν».

«Είναι γνώριμα ελληνικό, φτιαγμένο με το μεράκι του Έλληνα αποσταγματοποιού», περιγράφει ο Πασχάλης Καψής.
«Το Votanikon Gin είναι το μοναδικό London Dry Gin με ελληνική καρδιά. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο συνδυασμός των βοτανικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται στη συνταγή και δωρίζουν τα αρώματα και τις γεύσεις στο απόσταγμα. Είναι γνώριμα ελληνικό, φτιαγμένο με το μεράκι του Έλληνα αποσταγματοποιού και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την παραγωγή ενός London Dry Gin».
Πάμε όμως και στα πιο σημαντικά. Πώς είναι ιδανικό να απολαύσουμε το Votanikon; «Το Votanikon Gin δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιείται ευρέως στο πιο διάσημο ποτό με gin – το Gin & Tonic. Συνεπώς, υπόσχεται το πιο νόστιμο G&T ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή σε ψηλό ποτήρι με πάγο:
  • 50ml Votanikon Gin
  • 100ml Tonic Water της επιλογής σας
  • Γαρνίρουμε με 3 πράσινες ελιές
Λίγο πριν κλείσουμε την κουβέντα μας με τον Πασχάλη τον ρωτάω ποιος είναι ο ορισμός του ελληνικού gin. Πώς θα το περιέγραφε σε κάποιον από το εξωτερικό; «To gin είναι ένα αλκοολούχο ποτό του οποίου η ιστορία ξεκινάει στην Ολλανδία, ενώ στη συνέχεια υιοθετείται από τον βρετανικό θρόνο και γίνεται δημοφιλές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεπώς, αναφερόμαστε σε μία κατηγορία αποσταγμάτων που έχει εισαχθεί από το εξωτερικό.
Αυτό που για εμάς καθορίζει την έννοια του ελληνικού gin είναι τα βοτανικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον αρωματισμό του αποστάγματος. Είναι αυτά που μπορεί κανείς να βρει στα ντουλάπια της κουζίνας του, αυτά που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο φαγητό (ρίγανη ή βασιλικός) ή σε αφεψήματα (δίκταμο, σιδερίτης ή φασκόμηλο). Αυτά τα γνώριμα βότανα θα δωρίσουν τα αρώματα και τη γεύση τους στο απόσταγμα και θα κάνουν το gin πραγματικά ελληνικό».

Πηγη www.oneman.gr
 
Top Bottom