Αν και δεν έχω πάει ακόμα Άλπεις, έχω δει αρκετά πράγματα για να καταλάβω οτι δεν είναι ίδιες με τα δικά μας βουνά. Μιλάμε για μεγαλύτερους ορεινούς όγκους, μεγαλύτερες διαδρομές, μεγαλύτερα υψόμετρα και όσο έχει να κάνει με την ποσότητα κόσμου που τα επισκέπτετε σκεφτείτε οτι στην Ευρώπη έχουν κάνει επενδύσεις σε σπορ και εγκαταστάσεις που εκμεταλεύονται τα βουνά για όλη την διάρκεια του χρόνου. (πχ. ένα χιονοδρομικό κέντρο, την περίοδο του καλοκαιριού γίνεται bike park κτλ). Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλο κοινό για τέτοια σπορ.
Την ποιότητα του οδοστρώματος δεν την βάζω μέσα γιατί μου φαίνεται λογικό να υστερούμε. Πρώτον, για ποιόν να συντηρηθεί ένας δρόμος (για τους 2-3 που περνάνε ανά βδομάδα;) και δέυτερον γιατί η ποιότητα της ελληνικής ασφάλτου έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούντε, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει και δεν γίνεται αλλιώς (κοινώς καλό είναι να το πάρουμε απόφαση οτι πάντα θα έχουμε δρόμους που θα γλυστράνε... Μπορώ να το εξηγήσω αν θέλετε αλλά είναι εκτός θέματος).
Πιστεύω οτι η καλύτερη διαφήμηση για τις Ελληνικές μοτοδιαδιαδρομές, βουνά, χωριά κτλ είναι οι συγκεντρώσεις-βόλτες που γίνονται από τα φόρουμ. Σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτιωσης αλλά επίσης πιστεύω οτι είναι σε καλό δρόμο. Δεν μπορώ να βρω κάποια περίοδο στο παρελθόν που οι συγκεντρώσεις μοτοσυκλετιστών περνούσαν από τέτοια μέρη και κατασκήνωναν σε χωριουδάκια, πλατείες, εκκλησίες κτλ.
Για να δημιουργηθεί ένα 'επαγγελματικό΄site σαν αυτό που λέτε παραπάνω, χρειάζονται άτομα που η δουλειά τους είναι η μοτοσυκλέτα. Δηλαδή βγάζουν λεφτά από αυτό. Πόσοι από εδω μέσα υπάρχουν; Μάλλον κανείς, γιατί όλοι μας έχουμε την μηχανή ως χόμπι. Θα μπορούσε να γίνει ένα τέτοιο site αλλά κάποιες περιόδους θα 'λειτουργούσε', κάποιες θα ήταν παρατημένο και ούτο καθ' εξής. Φυσικά όμως είμαι υπέρ στο να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος. Ακόμα και να μην λειτουργούσε καλό θα έκανε και καθόλου κακό.
Αλλά και πάλι θα πω οτι τα πράγματα δεν είναι μαύρα και το πράγμα πάει προς την σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον όσο αφορά τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό στα ελληνικά βουνά.