ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ.. Αποθήκευση & φροντίδα Κράνους.

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.547
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μας προστατεύει όταν οδηγούμε το δίτροχο μας και αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο του προστατευτικού μας εξοπλισμού, είναι άδικο λοιπόν να μην το “προστατεύουμε” και εμείς όταν αυτό δεν επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Όταν δεν χρησιμοποιείτε το κράνος σας λοιπόν, τοποθετείστε το σε ανοικτό χώρο, μακριά από θερμαντικές πηγές (καλοριφέρ, σόμπες) ή από δωμάτια και μέρη που έχουν υγρασία, όπως οι ντουλάπες. Μην κλείνετε την ζελατίνα και τους αεραγωγούς του, αφήστε τα ανοικτά, προκειμένου να παίρνει αέρα και να μην εγκλωβίζει τυχόν υγρασίες στο εσωτερικό του.

Μια εξαιρετική λύση είναι να το αφήνετε ανάποδα ή ελαφρά στο πλαϊ, ώστε να είναι εκτεθειμένο και το κάτω άνοιγμα του, επιτρέποντας ακόμα καλύτερο εξαερισμό. Μπορείτε να το στηρίξετε έτσι πάνω σε μια *****ή επιφάνεια (π.χ. να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό μαξιλάρι, υπάρχουν όμως στην αγορά βάσεις ειδικά για αυτή την δουλειά.



Βάση κράνους

Ποτέ μην “κρεμάτε” το κράνος σας σε “καλόγηρους” η κρεμάστρες - γάντζους, καθώς η συγκεντρωτική πίεση που ασκείται σε ένα και μοναδικό σημείο στο εσωτερικό του, θα αδυνατήσει το υλικό σε αυτή την περιοχή και θα δημιουργήσει βαθούλωμα.

Μια κακή συνήθεια που πρέπει να αποφύγετε επίσης, είναι η αποθήκευση των γαντιών (και μπαλακλάβας) στο εσωτερικό του κράνους. Εκτός του ότι μπλοκάρετε τον εξαερισμό του, τα γάντια λειτουργούν σαν ένα πολύ κακό… αποσμητικό εσωτερικού χώρου, “ποτίζοντας” το εσωτερικό του κράνους με μια “εσάνς” ιδρώτα και καυσαερίων.

''Μια κακή συνήθεια που πρέπει να αποφεύγουμε! Γάντια και μπαλακλάβα μέσα στο κράνος, πότε!''

Ένα εξωτερικό καθάρισμα του κελύφους και της ζελατίνας, ποτέ δεν έβλαψε, οπότε εντάξτε το ως πρακτική 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Δεν μιλάμε για κάτι μπελαλίδικο, υπάρχουν στην αγορά προσιτά προϊόντα καθαρισμού που κάνουν την διαδικασία πολύ εύκολη.
 

StepaS

well know member
Δημοσιεύσεις
3.187
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 Super Adventure S
Όνομα
Vagelis
Πολλοί χρησιμοποιούν κατασκευές τύπου κρεμαστρας για κράνη...
Αν και δεν έχω εμπεριστατομενη άποψη με επιχειρήματα θεωρω πως αν αυτή η κρεμαστρα εσωτερικά έχει μια μεγάλη επιφάνεια και είναι επενδυμένη με κάποιο *****ό υλικό τότε ίσως είναι ιδανικός ο τρόπος αποθήκευσης.


Κάτι τέτοιο αλλά με *****ό υλικό για το σημείο που ακουμπάει το κράνος.

Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι καλό το να έχουμε το κρανος μέσα στην υφασμάτινη θήκη του όταν το αποθηκεύουμε στο σπίτι... Μήπως κι αυτή η τσάντα αποτρέπει τον σωστό αερισμό του;
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.547
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σε συνέχεια..


Καθαριστικά προϊόντα κράνους υπάρχουν πολλά στην αγορά

Αν θέλετε να μεταφέρετε το κράνος σας, η καλύτερη λύση είναι υφασμάτινο “πουγκί”, το οποίο συνοδεύει τα περισσότερα κράνη ως στοιχείο εξοπλισμού. Σε περίπτωση που η μεταφορά είναι δύσκολη με την έννοια του ότι επιφυλάσσει αρκετό κοπάνημα, η αρχική συσκευασία του χαρτόκουτου, με την οποία σας παραδόθηκε, θα σας λύσει τα χέρια. Αν δεν την έχετε, μπορείτε από καταστήματα που πουλάνε υλικά συσκευασίας, να προμηθευτείτε μια αντίστοιχου μεγέθους καθώς και αφρολέξ ή άλλο *****ό υλικό για να γεμίσετε τα “κενά”.

Silica Gel σακουλάκια. Κοστίζουν πολύ λίγο και δεσμεύουν την υγρασία σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε το κράνος σας για πολύ καιρό

Tέλος, αν για κάποιο λόγο το κράνος πρόκειται να μείνει για καιρό εκτός χρήσης και απαιτείται η αποθήκευση του σε κλειστό χώρο, μπορείτε να το βάλετε στην κούτα του και να τοποθετήσετε μέσα σε αυτή σακουλάκια με silica gel, που απορροφούν την υγρασία. Μπορείτε να τα βρείτε (με την σέσουλα!) σε μεγάλα χρωματοπωλεία ή και πάλι σε μαγαζί με είδη συσκευασίας.
 
Top Bottom