Ή αλλάζεις δουλειά ή αγοράζεις μοτοσυκλέτα!

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ή αλλάζεις δουλειά ή αγοράζεις μοτοσυκλέτα!​

H-allazei-doyleia-h-agorazeis-motosykleta.jpg

Ο Έλληνας χάνει 3 ώρες στο δρόμο με το αυτοκίνητο και επηρεάζεται η ζωή του!
Ο οδηγός αυτοκινήτου πληρώνει έως και 2,5 φόρες περισσότερα σε καύσιμο λόγω κίνησης.
Γλιτώνεις καθημερινά 2 ώρες και 1.500 ευρώ/χρόνο με μια μοτοσυκλέτα!
Πλέον πιο εύκολα οδηγάς μοτοσυκλέτα, παρά αλλάζεις δουλειά.

Ο Έλληνας χάνει 3 ώρες στο δρόμο με το αυτοκίνητο και επηρεάζεται η ζωή του​

Mε την κίνηση να έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια η καθημερινή μετακίνηση προς την εργασία για πολλούς μεταφράζεται σε πάνω από 3 ώρες χαμένο χρόνο πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Σύμφωνα με έρευνες πάνω από τους μισούς Έλληνες που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα χάνουν ολόκληρες μέρες από την ζωή τους πίσω από ένα τιμόνι, κολλημένοι στην κίνηση και μετά στην αναζήτηση parking. Αυτό σε πολλούς προσθέτει ψυχολογική πίεση με αποτέλεσμα να επηρεάζει την καθημερινότητα τους, τόσο στον εργασιακό τομέα, όσο και στον προσωπικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα συγκεντρώνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα πολύ μεγάλα προβλήματα μετακίνησης που έχουν αυτές οι 2 πόλεις, γίνονται ακόμα χειρότερα με το «άλυτο» πρόβλημα του Κηφισού και την περιφερειακής της Θεσσαλονίκης που τώρα ξεκινάνε τα έργα τα οποία θα κρατήσουν πάνω από 4 χρόνια. Τους επόμενους μήνες η κίνηση θα πιάσει κόκκινα στις 2 μεγάλες πόλεις, και η μόνη λύση είναι καταφύγουν οι κάτοικοι σε άλλα μέσα, εκτός τους αυτοκινήτου.

Ο οδηγός αυτοκινήτου πληρώνει έως και 2,5 φόρες περισσότερα σε καύσιμο λόγω κίνησης​

Εκτός όμως από χαμένο χρόνο, υπάρχει και χαμένο χρήμα. Με την Ελλάδα να έχει από τους γηραιότερους στόλους αυτοκινήτων, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουν καινούργιας τεχνολογίας οχήματα που διαθέτουν τεχνολογίες για εξοικονόμηση καυσίμου, όπως το Start/Stop. Αυτό μεταφράζεται σε άσκοπα σπαταλημένα λίτρα βενζίνης ή πετρελαίου όταν είναι ακινητοποιημένοι μέσα στην κίνηση και αυξημένη κατανάλωση λόγω του σταμάτα-ξεκίνα.

Μπορεί πριν λίγα χρόνια να μην ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα, αλλά αυτή τη στιγμή που οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, κάθε λίτρο στοιχίζει και μάλιστα πολλά. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, ένας οδηγός αυτοκίνητου παλαιότερης τεχνολογίας μπορεί να πληρώνει έως και τα 2,5 φορές πάνω σε καύσιμα το μήνα αν πετυχαίνει συνέχεια κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Γλιτώνεις καθημερινά 2 ώρες και 1.500 ευρώ/χρόνο με μια μοτοσυκλέτα​

Η λύση για πολλούς ώστε να αποφύγουν την καθημερινή ταλαιπωρία αλλά και τα αυξημένα έξοδα είναι η αλλαγή εργασίας και η εύρεση κάποιας πιο κοντά στο τόπο διαμονής τους ή όσοι μπορούν να μετακινηθούν με συγκοινωνίες, θα πρέπει να οδηγηθούν προς τα εκεί! Για τους υπόλοιπους η μόνη διέξοδο φαίνεται πως θα είναι ένα δίκυκλο το οποίο θα τους μεταφέρει γρήγορα στον προορισμό τους.

Με την αγορά μιας μοτοσυκλέτας ή scooter ή παπιού ο αναβάτης γλιτώνει έως και 2 ώρες κάθε μέρα στο δρόμο, ενώ στην τσέπη του μένουν επιπλέον τουλάχιστον 1500 ευρώ το χρόνο από τα καύσιμα, ένα νούμερο που είναι ικανό να αποσβήσει γρήγορα την αγορά του οχήματος. Στα παραπάνω πρόσθεσε την μείωση άγχους για το παρκάρισμα και ότι τις κερδισμένες ώρες θα τις απολαμβάνει όπως ο αναβάτης θέλει, κάτι που σίγουρα θα έχει μόνο θετική επίδραση στην ψυχολογία του.

Πλέον πιο εύκολα οδηγάς μοτοσυκλέτα, παρά αλλάζεις δουλειά​

Μάλιστα πλέον είναι πολύ εύκολο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να οδηγήσουν νόμιμα ένα scooter 125 κ.εκ., μιας και με τον νέο νόμο δεν χρειάζεται να βγάλουν δίπλωμα μοτοσυκλέτα, αρκεί μόνο να κάνουμε μερικά μαθήματα. Μάλιστα τα καινούργια δίτροχα είναι αρκετά εύκολα στην χρήση και φιλικά στον αναβάτη, ακόμα κι αν δεν έχει εμπειρία. Στα θετικά στοιχεία πρέπει να μπουν και το κόστος συντήρησης ενός scooter ή μοτοσυκλέτας, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από ένα αυτοκίνητο, όπως άλλωστε και η ασφάλεια του και τα τέλη κυκλοφορίας.

Βέβαια εκτός από το δίκυκλο, θα πρέπει να αποκτηθεί και εξοπλισμός (κράνος, μπουφάν, γάντια, αδιάβροχα κ.τ.λ.), αλλά πρόκειται για μια επένδυση χωρίς τεράστιο κόστος, μιας και στην αγορά κυκλοφορούν αξιόλογα προϊόντα και σε άκρως προσιτές τιμές, που σίγουρα θα αρχίσει την απόσβεση του από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα.

Πηγη www.mototriti.gr
 
Top Bottom