18ος αγωνας Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix 02-04/11

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.055
Ηλικία
51
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Παρασκευή 02/11/18



02:55 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

03:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

04:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

07:05 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

08:00 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

09:00 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2



Σάββατο 03/11/18



02:55 ΜΟΤΟ3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

03:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

04:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

06:30 MOTO3 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

07:25 MOTO2 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

08:25 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 4

09:05 MOTOGP ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2



Κυριακή 04/11/18



03:35 ΜΟΤΟ3 ΖΕΣΤΑΜΑ

04:05 ΜΟΤΟ2 ΖΕΣΤΑΜΑ

04:35 MOTOGP ΖΕΣΤΑΜΑ

05:05 ΕΚΠΟΜΠΗ GRAND PRIX

05:45 ΜΟΤΟ3 ΑΓΩΝΑΣ

07:05 ΜΟΤΟ2 ΑΓΩΝΑΣ

08:30 MOTOGP ΑΓΩΝΑΣ
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
52
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS
Επιστρέφει ο Lorenzo! Θα δοκιμάσει ν’ αγωνιστεί στην Μαλαισία

Μετά την απουσία του και από το GP της Αυστραλίας, όπου και τον αντικατέστησε με μεγάλη επιτυχία ο Alvaro Bautista, ο Jorge Lorenzo επιστρέφει στην Μαλαισία.
Ο Ισπανός, που χτύπησε το πόδι του στην Aragon και το χέρι του στην Ταϊλάνδη, θα προσπαθήσει να κλείσει την τελευταία του σεζόν με την Ducati με δυο καλά αποτελέσματα.
Η αρχή θα γίνει στην πίστα της Μαλαισίας, σε μια από τις λίγες πίστες που ο Jorge δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στο παρελθόν.
Από την άλλη όμως, με εξαίρεση μόνο την εγκατάλειψή του το 2008, ο Lorenzo δεν είναι ποτέ εκτός τετράδας στη συγκεκριμένη πίστα, είτε σε κατατακτήριες, είτε σε Αγώνα.
«Μόλις οχτώ μέρες πέρασαν από το χειρουργείο στο χέρι μου, αλλά νοιώθω καλύτερα», σχολιάζει ο Lorenzo.
«Σίγουρα η εγχείριση είναι πολύ πρόσφατη και θα πρέπει να δούμε πάνω στη μοτοσυκλέτα πως θα αντιδράσει ο καρπός κι αν θα πονάω πολύ».
«Την Πέμπτη θα με δουν οι γιατροί της πίστας. Ελπίζω να μπορέσω να αγωνιστώ, αν και δεν θα είμαι στο 100%».
«Δεν προπονήθηκα τις τελευταίες ημέρες, ενώ και η Sepang είναι πολύ απαιτητική στο σώμα κι έτσι δεν είναι η ιδανική πίστα για να επιστρέφεις μετά από τραυματισμό».


πηγή: www.motograndprix.gr
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
52
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS
Dovi: Τώρα έχει ενδιαφέρον! Η μάχη για τη 2η θέση με τον Rossi


Στην πίστα της Μαλαισίας συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τον Andrea Dovizioso να βρίσκεται ήδη εκεί για τον 18ο Γύρο της χρονιάς.
Ο Ιταλός είναι σε μια πίστα ευνοϊκή για τους κόκκινους και το ξέρει καλά, καθώς αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στη μάχη που δίνει με τον Rossi για τη 2η θέση στη βαθμολογία.
Η Ducati έχει κερδίσει στην Sepang πέντε φορές, χάρη στους Loris Capirossi, Casey Stoner αλλά και με τις νίκες του Dovi το 2016 και το 2017.
Πάνω σ’ αυτές τις εμφανίσεις των δυο τελευταίων ετών θα προσπαθήσει να χτίσει ο Ιταλός, ώστε να κερδίσει κι άλλο έδαφος σε σχέση με τον Valentino Rossi.
«Ο στόχος μας τώρα είναι η νίκη στην Μαλαισία και είναι σίγουρο ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Sepang», σχολιάζει ο Dovi.
«Για πολλούς λόγους πάντως, αρκετά πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι».
«Η μάχη για τη δεύτερη θέση έχει ενδιαφέρον τώρα, μιας και ο Rossi δεν είναι μακριά μου, παρά το ότι κέρδισα έδαφος στην Αυστραλία».
«Επομένως πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, επειδή σ’ αυτή την πίστα τα πηγαίνει πάντοτε καλά».


πηγή: www.motograndprix.gr
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
52
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS
Φρενάροντας στην Sepang! Σύμφωνα με τα δεδομένα της Brembo

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Μαλαισία θα φιλοξενήσει τον προτελευταίο Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Στην πίστα που σχεδίασε ο γνωστός HermannTilke - και εγκαινιάστηκε το 1999 - θα λάβει χώρα ο 17ος φετινός Αγώνας.
Η πίστα βρίσκεται περίπου 85χλμ μακριά από την πρωτεύουσα, την Kuala Lumpur και πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πίστα του Ημερολογίου, μετά το Silverstone.
Σε ό,τι αφορά στα φρένα, η πίστα της Sepang - σύμφωνα με την Brembo που προμηθεύει όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας - είναι πολύ απαιτητική.
Στη σχετική βαθμολογία, η Sepang παίρνει 5 στα 5 στο βαθμό δυσκολίας. Τον ίδιο βαθμό παίρνουν και το Motegi, η Red Bull Ring και το Montmelo (Βαρκελώνη).
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ένα γύρο, οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας χρησιμοποιούν τα φρένα για 35 δευτερόλεπτα!
Επιπρόσθετα, την ημέρα του Αγώνα, οι πιλότοι του MotoGP χρησιμοποιούν τα φρένα σ’ ένα ποσοστό της τάξης του 29%. Το αντίστοιχο της F1 ήταν μόλις 17%.
Η πιο δύσκολη στροφή της πίστας είναι η 1η, στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού των 920 μέτρων.
Εκεί, οι οδηγοί από τα 318χλμ/ώρα επιβραδύνουν στα 74χλμ/ώρα, φρενάροντας για 5,3’’ επί 263μ ενώ ασκούν δύναμη στη μανέτα της τάξης των 6,8kg.



πηγή: www.motograndprix.gr
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
52
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS


Lin Jarvis "«Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ο κινητήρας. Το ζήτημα είναι η διαχείριση, η οδήγηση, η επιτάχυνση, η πρόσφυση. Είδα αρκετές φορές στον αγώνα που ο Valentino ήταν πρώτος στην ευθεία, αλλά έστριβε στην τέταρτη θέση. Αυτό δεν είναι οποιαδήποτε έλλειψη δύναμης από τον κινητήρα, είναι η έλλειψη οδηγικής διαχείρισης. Για παράδειγμα, η Suzuki την είχε. Έτσι, αυτό που έχουμε να διορθώσουμε δεν είναι η δύναμη, αλλά ο τρόπος να τη διαχειριστούμε με την.»



Δηλαδή ο Maverick εχει καλύτερη οδηγική διαχείριση από τον Vale? abcdefghabcdefghabcdefghabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
 

kalampokas

member
Δημοσιεύσεις
1.040
Περιοχή
Κυψέλη
Μοτοσυκλέτα
"Σούζυ" GsxF 650 "Σκλάβος" Cbf 125
Όνομα
Θανάσης
Περιοχή
Κυψελάρα πάουα
εμμέσως πλην σαφώς....
τον βλέπω τον Λιν να χαιρετάει....abcdefghgk
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.055
Ηλικία
51
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.055
Ηλικία
51
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Κανονικά
Η σειρα εκκίνησης ηταν αυτή

IMG_20181103_112404.jpg

Αλλά μια ποινή που του επιβλήθηκε για ενα συμβάν με τον ιαννονε,τον έριξε στην 7η θεση
 

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.935
Ηλικία
49
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
Το ψάχνω
μην ψαχνεις το ειδα..
εκοβε βολτα πανω στην αγωνισιτκη γραμμη μετα την πτωση στα χρονομετρημενα και εκεινη την ωρα ο ιαννονε χτυπαγε πρωτια-τριαδα μεσα
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.055
Ηλικία
51
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Βουαλα


Marquez handed hefty grid penalty for blocking Iannone

By: Valentin Khorounzhiy,
2018-11-03 11:13:34
Tech 3 Yamaha's Johann Zarco will line up first on the grid for the Sepang MotoGP race after poleman Marc Marquez was penalised for impeding Andrea Iannone.




The Honda rider, who sealed the 2018 MotoGP title back in Motegi, outpaced the rest of the field by more than half a second in the rain-delayed wet-weather qualifying session.

However, after crashing his first Honda and exiting the pits on his second bike in the closing minutes of qualifying, Marquez had impeded Iannone at the hairpin-like Turn 9, compromising the Italian on corner entry.

Iannone was clearly unsighted by Marquez, who was looking the other way as the Italian passed and raised his hand to apologise to the incensed Suzuki rider once he noticed him.

“I was going out from the box and just I let overtake [Andrea] Dovizioso and then I was in the hairpin and I looked behind, and I see only one Suzuki, that was [Alex] Rins, but because Iannone maybe was on the other side I didn't see him,” Marquez said afterwards.

“So on the hairpin I was very tight inside but he overtook me from the inside [line].

“Of course maybe I disturbed him, if get penalised or not I don't know, race direction will decide, but you know I tried to avoid [impeding anyone], this is only what I can say, I didn't see.

“Doesn't matter, I did the fastest lap, this is the most important for me.”

Marquez had already been penalised for blocking a rival earlier this season, when he had impeded Maverick Vinales in COTA qualifying and was demoted from first on the grid to fourth – before going on to win the race anyway.

As a repeat offender, he has this time picked up a six-place grid penalty – but while he will start seventh on Sunday, he should remain as the pole-sitter in MotoGP's record books.

Zarco, Valentino Rossi and Andrea Iannone will line up on the first row of the grid, with Andrea Dovizioso, Jack Miller and Danilo Petrucci making up an all-Ducati row two.


Marc Marquez, Repsol Honda Team, Andrea Iannone, Team Suzuki MotoGP

Photo by: Gold and Goose / LAT Images


https://www.motorsport.com/motogp/news/marquez-pole-penalty-sepang-iannone-zarco/3207773/


 
Top Bottom