Isle of Man TT

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 – O Dunlop δίνει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων [VIDEO]​

Η βροχή που έπεφτε το βράδυ αλλά και η πρωινή ομίχλη πήγε πίσω το πρόγραμμα της ημέρας
motomag Isle of Man TT 2024 – O Dunlop δίνει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων [VIDEO]


Η αγωνιστική δράση στο Isle of Man TT ξεκίνησε με την πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών με τον Michael Dunlop να είναι ο ταχύτερος με τη Hawk Racing Honda στην κατηγορία Superbike σημειώνοντας μέση ωριαία ταχύτητα 129.590 μίλια/ώρα. Από κοντά και ο Peter Hickman ο οποίος ήταν ταχύτερος στην κατηγορία Superstock με την Monster Energy by FHO Racing BMW (129.032 μίλια/ώρα).

Οι αναβάτες όλων των κατηγοριών θα έπρεπε να περιμένουν κάποιες ώρες ώστε οι διοργανωτές να δώσουν το πράσινο φως για να ξεκινήσει η δράση στο νησί του Μαν καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες. Μετά από αναμονή ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναν, οι κινητήρες πήραν μπροστά και σιγά σιγά όλοι αγωνιζόμενοι θα έμπαιναν στην φημισμένη διαδρομή για την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.
Isle of Man TT 2024 – O Dunlop δίνει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων [VIDEO]

Στην κατηγορία Superbike, ταχύτερος όλων με το καλημέρα ήταν ο Michael Dunlop ο οποίος φέτος μπορεί να γίνει ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του Isle of Man TT καθώς με δύο νίκες θα ξεπεράσει τον θείο του και θρύλο των αγώνων μοτοσυκλετών Joey Dunlop ο οποίος μέχρι στιγμής κατέχει το ρεκόρ νικών στο Νησί του Μαν με 26 νίκες.

O Dunlop με την Honda CBR1000RR-R κατάφερε στις πρώτες κατατακτήριες να σημειώσει μέση ωριαία ταχύτητα 129.590 μίλια/ώρα, με τους Davey Todd (Milwaukee BMW Motorrad) και Peter Hickman (Monster Energy by FHO Racing) να ακολουθούν λίγο πιο πίσω αμφότεροι με BMW M 1000 RR.
Isle of Man TT 2024 – O Dunlop δίνει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων [VIDEO]

Στην κατηγορία Superstock ταχύτερος ήταν ο Peter Hickman (Monster Energy by FHO Racing BMW), ο οποίος σημείωσε 129.032 μίλια/ώρα με τον μεγάλο του αντίπαλο Michael Dunlop (MD Racing) να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αναβάτη της BMW. Δύσκολα κύλησε η διαδικασία για τους Sam West (Sam West Racing) και Marcus Simpson (MGB Racing Team), οι οποίοι αμφότεροι είχαν πτώση χωρίς συνέπειες.
Την έκπληξη στην κατηγορία Superstock έκανε ο Dom Herbertson (Burrows by RK Racing), ο οποίος με την BMW M 1000 RR, βρέθηκε στην τρίτη θέση της διαδικασίας, αφήνοντας πίσω του έμπειρους αναβάτες όπως John McGuinness, James Hillier, Conor Cummins και άλλους.
Isle of Man TT 2024 – O Dunlop δίνει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων [VIDEO]


Στην κατηγορία Supertwin ο πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Hickman. Ο αναβάτης της Swan Racing με το Yamaha R7 σημείωσε 118.01 μίλια/ώρα, με τον Davey Todd της Dafabet Racing να είναι πάρα πολύ πίσω με το Kawasaki Ninja 650. Ακόμη πιο πίσω βρέθηκε ο Barry Furber της DC Autos με το MT-07. Ο νικητής της συγκεκριμένης κατηγορίας το 2017 Michael Rutter (Bathams Ales), θα θέλει να ξεχάσει την συγκεκριμένη διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με το Yamaha R7.
Isle of Man TT 2024 – O Dunlop δίνει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων [VIDEO]

Στην κατηγορία Supersport o Davey Todd (Powertoolmate Ducati) ήταν ταχύτερος στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές με το Ducati Panigale V2, με τον ίδιο να σημειώνει 125.601 μίλια/ώρα. Μία ανάσα πίσω του ολοκλήρωσε την διαδικασία ο James Hillier (Bournemouth Kawasaki Racing), ο οποίος έδειξε πως με το Kawasaki ZX-6R σε αυτή την κατηγορία θα είναι ένα εκ των φαβορί για την επικράτηση. Ο Michael Dunlop (MD Racing) βρέθηκε στην τρίτη θέση με το Triumph Street Triple 765, ενώ ο Peter Hickman ο οποίος χρησιμοποιούσε την ίδια μοτοσυκλέτα με τον Dunlop δεν μπόρεσε να μπει σε ρυθμό γύρου 125 μιλιών/ώρα.

Τελευταία κατηγορία που είδαμε στην φημισμένη διαδρομή του Μαν ήταν αυτή των Sidecar. ΟΙ Ryan Crowe - Callum Crowe (Kel Properties) ήταν οι ταχύτεροι όλων με το LCR Honda, ενώ ακολούθησαν ο Ben Birchall ο οποίος φέτος θα αγωνιστεί με τον Kevin Rousseau (Wyckham Blackwell/Hager), βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με τους Peter Founds – Jevan Walmsley (FHO Racing), να συμπληρώνουν την τριάδα.
Isle of Man TT 2024 – O Dunlop δίνει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων [VIDEO]

H δράση στο Isle of Man TT θα συνεχίζεται με τις επόμενες κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες θα μας δώσουν ακόμη μία ένδειξη από την δυναμική των αναβατών και των ομάδων ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες κατηγορίες φέτος να δούμε εκπλήξεις.


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 - Ακυρώθηκαν τα δοκιμαστικά της Τρίτης [VIDEO]​

Η βροχή δεν άφησε την δεύτερη μέρα της διοργάνωσης να κυλήσει ομαλά, με τους αναβάτες να μένουν στα box τους
motomagIsle of Man TT 2024 – Ακυρώθηκαν τα δοκιμαστικά της Τρίτης


Την Τρίτη ο καιρός ήταν αυτός που καθόρισε την πορεία του Isle of Man TT, με τα δοκιμαστικά να ακυρώνονται λόγω βορχής, κρατώντας ομάδες και αναβάτες στα box τους.

Μισή ώρα μετά από την προγραμματισμένη είσοδο των αναβατών στον χώρο της εκκίνησης, η οργάνωση έβγαλε ανακοίνωση με την οποία εξηγούσε ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες επρόκειτο να συνεχιστούν, ακυρώνοντας το αρχικό κομμάτι των δοκιμών στην διαδρομή του Βουνού. Τελικά μέχρι και αργά μέσα στην ημέρα, ο καιρός παρέμενε άστατος, στερώντας από τους αναβάτες μία ημέρα δοκιμαστικών.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, οι λιγοστές ακτίνες του ήλιου που πέρασαν μέσα από τα σύννεφα και η διακοπή της βροχής, μας έκανε να ελπίζουμε ότι τελικά θα δούμε λίγη δράση, με το session στις 18:30 (τοπική ώρα) να ετοιμάζεται. Καμία ανακοίνωση για ακύρωση, ούτε καν για καθυστέρηση.

Μόλις όμως οι αναβάτες έκλεισαν τις φόρμες τους και έδεσαν τα κράνη τους, η βροχή άρχισε πάλι να κάνει την εμφάνισή της, στην αρχή με κάποιες σταγόνες. Μία αναμονή 30 λεπτών ήταν αυτό που χρειάστηκε η διοργάνωση, ακυρώνοντας εν τέλει και αυτά τα δοκιμαστικά.

Η πρόγνωση του καιρού είναι πιο ενθαρρυντική για την Τετάρτη, αλλά και για το μεγαλύτερο διάστημα των υπόλοιπων δύο σχεδόν εβδομάδων. Στις 6:30 μ.μ. (τοπική ώρα) την Τετάρτη, τα Superbike, Superstock και Supersport θα κατευθυνθούν στην αψίδα για να ξεκινήσουν τον τρίτο δοκιμαστικό γύρο του βουνού, με τα Sidecar να εμφανίζονται στις 8:10 μ.μ. (τοπική ώρα).


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών​

Διαφορετικά πρόσωπα ταχύτερα σε κάποιες κατηγορίες και η μάχη τώρα ανάβει στο Isle of Man TT
motomag Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών

FacebookTwitterEmail
Από τον

Γιάννη Τσινάβο​

30/5/2024
Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες της Τρίτης οι οποίες έφεραν την ακύρωση όλου του αγωνιστικού προγράμματος στο νησί του Μαν, την Τετάρτη ο ήλιος βγήκε από νωρίς με το μοναδικό πρόβλημα να έγκειται στον δυνατό αέρα ο οποίος θα έβαζε δύσκολα στους αναβάτες όλων των κατηγοριών.
Πρώτη κατηγορία που μπήκε για κατατακτήριες δοκιμές ήταν αυτή της Superbike. Οι Dean Harrison (Honda Racing UK) και Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan Honda) ξεκίνησαν πρώτοι με τους James Hillier (WTF Racing Honda), Ian Hutchinson (Milenco by Padgett's Motorcycles Honda), Davey Todd (Milwaukee BMW Motorrad) και Josh Brookes (Monster Energy BMW by FHO Racing) να ακολουθούν.
Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Για τον Harrison η διαδικασία δεν κύλησε ομαλά καθώς η Honda CBR1000RR-R αντιμετώπισε πρόβλημα με αποτέλεσμα να σταματήσει στην πλατεία Κοινοβουλίου. Αυτός που ήταν γρήγορος με το καλημέρα ήταν ο Davey Todd ο οποίος σημείωσε 131,821μίλια/ώρα. Πίσω του στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων ο Michael Dunlop (Hawk Racing Honda), ο οποίος σημείωσε 131.729 μίλια/ώρα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Peter Hickman (Monster Energy BMW by FHO Racing), ο οποίος σημείωσε 130.804 μίλια/ώρα. Η ζωντανή ιστορία του Isle of Man TT που ακούει στο όνομα John McGuiness (Honda Racing UK), βρέθηκε στην τέταρτη θέση.
Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]


Στην κατηγορία Superstock, αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης δεν είχαμε καθώς ο Todd είχε το momentum και την ταχύτητα φέρνοντας την BMW M 1000 RR στην πρώτη θέση των χρόνων σημειώνοντας 130.439 μίλια/ώρα. Αλλαγή είχαμε όμως στις πιο πίσω θέσεις με τον Hickman να είναι δεύτερος με 129.723 μίλια/ώρα και τον τοπικό ήρωα Cummings να βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας σημειώσει 129.286 μίλια/ώρα. Ο Michael Dunlop σε αυτή τη διαδικασία προτίμησε να χρησιμοποιήσει την Superbike μοτοσυκλέτα του ώστε να πραγματοποιήσει κάποιες ρυθμίσεις.
Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Επόμενη κατηγορία που είδαμε να μπαίνει στη διαδρομή του Isle of Man TT, ήταν αυτή της Supersport. Με το που καβάλησε ο Dunlop την Yamaha R6 της MD Racing ξεκίνησε να γράφει ταχύτερους γύρους δείχνοντας πως έχει βρει τη χρυσή τομή. Ο αναβάτης της Yamaha σημείωσε 126.917 μίλια/ώρα, κλείνοντας την ημέρα στην κορυφή της κατηγορίας. Πίσω του βρέθηκε ο Jamie Coward με την Triumph Street Triple 765 της KTS Racing / Stanley Stewart Racing, ο οποίος σημείωσε 125.674 μίλια/ώρα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Davey Todd με την Ducati Panigale V-Twin 955 της Powertoolmate Ducati σημειώνοντας 124.054 μίλια/ώρα.
Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Στην κατηγορία Supertwin, o Jamie Coward ήταν ο ταχύτερος με την Kawasaki Ninja 650 της KTS Racing powered by KW Electrical/Steadplan Kawasaki σημειώνοντας 119.285 μίλια/ώρα. Στη δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Hiickman με την Yamaha R7 της Swan Racing, με τον ίδιο να σημειώνει 118.851μίλια/ώρα. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε την διαδικασία ο Mike Brown με Aprilia RS 660 της Scott Racing Motorcycles σημειώνοντας 118.650 μίλια/ώρα.
Isle of Man TT 2024 – Ο Davey Tοdd με BMW στην αντεπίθεση την τρίτη ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών [VIDEO]

Η κατηγορία Sidecar ήταν η τελευταία που είδαμε στο νησί του Μαν, με τους Ryan Crowe - Callum Crowe (Kelproperties) να είναι οι ταχύτεροι με 118.814 μίλια/ώρα και τους Ben Birchall - Kevin Rousseau (Wyckham Blackwell / Hager) και Peter Founds - Jevan Walmsley (FHO Racing) να ακολουθούν λίγο πιο πίσω στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Πηγη www.motomag.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.485
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
"....Για τον Harrison η διαδικασία δεν κύλησε ομαλά καθώς η Honda CBR1000RR-R αντιμετώπισε πρόβλημα με αποτέλεσμα να σταματήσει στην πλατεία Κοινοβουλίου....."

Οχι ρε γμτ , χαλασε το Ηονδα RRRRR+RR+R .... πανω που το σκεφομαι ως επομενο μονδελο μου ....! Joy Tooth
 

esel

Μαθουσάλας member
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
17.350
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
"....Για τον Harrison η διαδικασία δεν κύλησε ομαλά καθώς η Honda CBR1000RR-R αντιμετώπισε πρόβλημα με αποτέλεσμα να σταματήσει στην πλατεία Κοινοβουλίου....."

Οχι ρε γμτ , χαλασε το Ηονδα RRRRR+RR+R .... πανω που το σκεφομαι ως επομενο μονδελο μου ....! Joy Tooth
Εσύ να πάρεις το R+ (Plus)....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.711
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Εσύ να πάρεις το R+ (Plus)....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι διαφορα έχει από το rrrr-R ;
Μήπως είναι συνδρομητικό;
Δλδ ,πρέπει να τα λέμε αυτα abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Davey Todd, Isle of Man TT - 317 χλμ/ώρα, χωρίς Traction Control, σε ένα από τα πιο θεαματικά On-Board Video που έχουμε δει ποτέ! [VIDEO]​

Δείτε το BMW M 1000 RR να οδηγείται σε συγκλονιστικό ρυθμό μέσα σε αστικό πεδίο αλλά και στους λόφους του νησιού
Davey Todd, Isle of Man TT 2024 Onboard video


Μέχρι στιγμής ο Davey Todd είναι ο αναβάτης που έχει σημειώσει τους ταχύτερους γύρους στα δοκιμαστικά του Isle of Man TT 2024 τόσο στα SBK όσο και στα Superstock, και τώρα μας δίνει το προνόμιο να απολαύσουμε τον ταχύτερο γύρο του μέσω μιας κάμερας που τοποθέτησε μέσα στο κράνος του. Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά βίντεο με μοτοσυκλέτα που έχουμε δει ποτέ.

Στον ταχύτερο γύρο του ο Todd γύρισε τη διαδρομή του νησιού με μέση ωριαία ταχύτητα 212,14 χλμ/ώρα, ανεβάζοντας πολλές φορές την ένδειξη στο ταχύμετρό του πάνω από τα 300 χλμ/ώρα, γράφοντας ακόμα και 317 χλμ/ώρα σε μία ευθεία! Στο βίντεο, πέρα από τις αδιανότητες ταχύτητες μέσα από τους κλειστούς για την κυκλοφορία δρόμους του νησιού, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Todd ξεκινά χωρίς γύρο προθέρμανσης, δίνοντας το 100% με το καλημέρα, αλλά και το πώς καταφέρενει να ελέγξει τη μοτοσυκλέτα όταν οι κρδασμοί και τα χτυπήματα από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος πετούν τον αναβάτη της Milwaukee BMW Motorrad σαν μαριονέτα δεξιά κι αριστερά, με το stabiliser της κάμερας να μην μπορεί να αποσβέσει πουθενά ικανοποιητικά την τρικυμία του κράνους!
Davey Todd


Μην ξεχάσουμε τις ενδείξεις στα όργανα, όπου βλέπουμε το Traction Control στο επίπεδο 0, ενώ στο ίδιο επίπεδο είναι και το φρένο κινητήρα! Κι όταν τελειώνει τον γύρο του και επιστρέφει στα pits, στην ερώτηση των μηχανικών πώς τα πήγε, ο Todd λέει απλά... "not bad"! Καθόλου άσχημα Davey.

Τα λόγια είναι περιττά. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ -δεν συστήνεται η παρακολούθησή του με VR Set, εκτός κι αν έχετε πάρει δραμαμίνες προηγουμένως.

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 - O αγωνιζόμενος Sam West δανείζεται ένα Honda Grom και τον σταματά η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα!​

Άντε τώρα να εξηγήσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας…
motomag Isle of Man TT 2024 – O Sam West δανείζεται ένα Honda Grom και τον σταματά η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα!


Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας των κατατακτήριων δοκιμών του Isle of Man TT 2024, ο αγωνιζόμενος Sam West αναγκάστηκε να αφήσει την BMW M 1000 RR στο τμήμα της διαδρομής Ballacrye καθώς η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας είχε σπάσει. Ο West όπως καταλαβαίνεται δεν είχε κάποιο τρόπο για να γυρίσει στα pits για να προλάβει την επόμενη διαδικασία της κατηγορίας Supertwin οπότε έπρεπε να βρεθεί μία λύση, λύση που τελικά τον οδήγησε σε μια απίθανη περιπέτεια.

Η λύση βρέθηκε μέσω ενός ντόπιου ο οποίος του δάνεισε ένα Honda Grom για να μπορέσει ο West να επιστρέψει έγκαιρα στα pits. Καθώς ο ίδιος επέστρεφε στα pits ένας αστυνομικός ο οποίος κρατούσε ραντάρ ταχύτητας τον σταμάτησε λέγοντας του πως σε εκείνο το σημείο της διαδρομής είχε παρανομήσει καθώς πήγαινε με 40 χλμ./ώρα ενώ το όριο ήταν 30 χλμ./ώρα.

Το θέμα ήταν πως ο West έπρεπε να αποδείξει στον αστυνομικό πως είναι αγωνιζόμενος στο Isle of Man TT, καθώς ούτε δίπλωμα είχε, ούτε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γεγονός πως βρισκόταν καβάλα σε ένα δανεικό Honda Grom που δεν γνώριζε ποιανού ήταν! Με λίγα λόγια άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.
Isle of Man TT 2024 – O Sam West δανείζεται ένα Honda Grom και τον σταματά η αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα!


Μετά από τις απαραίτητες εξηγήσεις στον αστυνομικό ο West επέστρεψε στα pits ενώ ο ίδιος έσπευσε να μοιραστεί με όλους την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ανέφερε: “η κακή μου τύχη στο ΤΤ συνεχίζεται. Η αλυσίδα του BMW έσπασε. Αυτό δεν μου έχει συμβεί ξανά αλλά τι να κάνουμε... shit happens. Ένας γενναιόδωρος τύπος μου δανείζει ένα Honda Grom για να οδηγήσω πίσω στο paddock ώστε να μπορέσω να ξαναβγώ στα Supertwin.

Ενώ επέστρεφα στη μέση της εξοχής ψάχνοντας για το δρόμο προς το Ramsey, βλέπω έναν αστυνομικό και τον πλησιάζω για οδηγίες. Μόνο που αυτός κρατάει ένα ραντάρ ταχύτητας και προφανώς αυτό το κομμάτι του δρόμου έχει όριο 30 και εγώ πάω με 40! Έπρεπε να εξηγήσω στον ευγενικό αλλά μπερδεμένο αστυνομικό γιατί τρέχω με μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπτό όριο, με ένα δανεικό δίκυκλο, ενώ δεν ήξερα ούτε το όνομα του ιδιοκτήτη, ενώ δεν είχα ούτε δίπλωμα αλλά ούτε τηλέφωνο πάνω μου.

Δεν το σκέφτηκα καν, ήταν ένας άδειος επαρχιακός δρόμος κάπου κοντά στο Jurby, όπου οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν όριο ταχύτητας. Μετά από κάποιες εξηγήσεις παίρνει όλα τα στοιχεία μου και μου επιτρέπεται να επιστρέψω στο paddock. Τελικά έφτασα στα pits άφησα το Grom στην τέντα μου και έτρεξα να προλάβω την επόμενη κατηγορία ωστόσο δεν μπόρεσα να βγω με τα Supertwin εγκαίρως.

Έτσι, με 2 ημέρες να απομένουν για τις κατατακτήριες δοκιμές, δεν έχω καταταγεί με καμία μοτοσυκλέτα και έχω ολοκληρώσει μόλις 2 χρονομετρημένους γύρους. Δύσκολη δουλειά μερικές φορές. Θα συνεχίσουμε αύριο. Ελπίζω να βγει ο ήλιος και να κάνουμε μερικούς γύρους”.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά τις επόμενες ημέρες για τον Sam West, ωστόσο ότι και να γίνει ο ίδιος έχει γράψει με ανεξίτηλο τρόπο μία ακόμη ιστορία στο βιβλίο του Isle of Man TT.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ιsle of Man TT 2024, Supersport 1 - O Michael Dunlop γράφει ιστορία με 26 νίκες, ισοφαρίζοντας τον θείο του, Joey Dunlop - [VIDEO]​

Ένα βήμα πιο κοντά στην κορυφή των ρεκόρ, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση
motomagΙsle of Man TT 2024 Supersport 1– O Michael Dunlop γράφει ιστορία και ισοφαρίζει τον θείο του, Joey Dunlop


O Michael Dunlop κατάφερε στον αγώνα Supersport 1 στη 1/6/2024 να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του θείου του και θρύλου των TT, Joey Dunlop, γράφοντας τη δική του ιστορία, με 26 συνολικά νίκες στο ιστορικό TT.

Η εκκίνηση του πρώτου αγώνα των Supersport, είχε τον Dunlop πιο πίσω, στην τρίτη θέση. Στον δεύτερο, από τους συνολικά 4 γύρους, ο Michael πήρε το προβάδισμα στην γέφυρα Ballaugh, εκεί όπου συμβαίνουν τα εντυπωσιακά άλματα του TT. Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων γύρων του Βουνού, ο MD είδε την καρό σημαία στην πρώτη θέση, σημειώνοντας την 12η νίκη του στην Supersport κατηγορία (μια κατηγορία στην οποία κυριαρχεί), 8,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Davey Todd (Powertoolmate Ducati). Ο Dean Harrison (Honda Racing), που είχε τα ηνία στα αρχικά στάδια του αγώνα, ήρθε τρίτος. Συνολικά, ο Dunlop μετρά 40 βάθρα, όσα και ο θρυλικός θείος του Joey Dunlop!
Ιsle of Man TT 2024 Supersport 1– O Michael Dunlop γράφει ιστορία και ισοφαρίζει τον θείο του, Joey Dunlop

Όλα ήταν έτοιμα και στις 2:45 μ.μ. (τοπική ώρα), ο πρώτος αγώνας για τα Supersport ξεκίνησε. Περνώντας από το Glen Helen για πρώτη φορά, ο Harrison ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα, με τον Todd μόλις 0,08 χιλιοστά πίσω του. Τρία δέκατα πιο πίσω, στην τρίτη θέση ήταν ο Dunlop. Οι James Hillier (Bournemouth Kawasaki Racing), James Hind (North Lincs Components Suzuki) και Michael Evans (Smith Racing Triumph) ολοκλήρωναν την πρώτη εξάδα, με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι λιγότερη από τρία δευτερόλεπτα. Καβάλα στην Trooper Triumph της PHR Performance, ο Peter Hickman ήταν όγδοος.

Μέχρι την Ballaugh, ο Todd είχε πάρει τα ηνία από τον Harrison αν και μόλις με 0,257 δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Dunlop παρέμενε τρίτος, στα 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Harrison. Ο Hillier παρέμενε τέταρτος, όμως ο Jamie Coward (KTS Racing/Stanley Stewart Racing Triumph) είχε ανέβει δύο θέσεις, στην πέμπτη, μπροστά από τους Hind και Evans.
Ιsle of Man TT 2024 Supersport 1– O Michael Dunlop γράφει ιστορία και ισοφαρίζει τον θείο του, Joey Dunlop

Η μάχη συνεχίστηκε και στο Ramsey, όπου ο Harrison είχε περάσει ξανά μπροστά, 0,639 δευτερόλεπτα, με τον Dunlop να μένει στην τρίτη θέση. Εκείνη την στιγμή, οι πρώτοι τρεις είχαν διαφορά 1,4 δευτερολέπτων. Ο Coward που σε απόλυτο χρόνο βρισκόταν μπροστά από τους υπόλοιπους, είχε ανέβει μία θέση ακόμα, περνώντας τέταρτος. Οι Hillier και Hind ήταν τώρα στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου Harrison σημείωσε μέση ωριαία 128,037 μ.α.ω (206,055 χ.α.ω), με τον Todd να ολοκληρώνει τον γύρο του Βουνού σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω, με μέση ωριαία 127,798 μ.α.ω. (205,67 χ.α.ω.). Ξεκινώντας τον δεύτερο γύρο, ο Dunlop παρέμενε τρίτος, με περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα απόσταση από τη δεύτερη θέση. Coward, Hillier και Hind ολοκλήρωναν την πρώτη εξάδα, μπροστά από τους Hickman, Evans, Paul Jordan και Josh Brookes.

Είχε έρθει η στιγμή για το δεύτερο πέρασμα από το Glen Helen, με τον Harrison να έχει χάσει χρόνο, εξαιτίας της με τον Coward -που βρισκόταν μπροστά του στον δρόμο, πίσω του όμως στους χρόνους. Στο μεταξύ, ο Dunlop είχε περάσει στη δεύτερη θέση, με τη μάχη μπροστά του να του δίνει την ευκαιρία να μειώσει την ψαλίδα στα 1,2 δευτερόλεπτα. Ο Todd, στην τρίτη πλέον θέση, ήταν μόλις 0,367 δευτερόλεπτα μακριά από τον Dunlop.
Ιsle of Man TT 2024 Supersport 1– O Michael Dunlop γράφει ιστορία και ισοφαρίζει τον θείο του, Joey Dunlop


Εκεί που όλα άλλαξαν ήταν στην γέφυρα Ballaugh, με τον Dunlop να περνάει τον Harrison, αφήνοντάς τον μισό δευτερόλεπτο πίσω. Ο Todd είχε μείνει μισό ακόμη δευτερόλετο πίσω, φτάνοντας το 1 ολόκληρο από την πρώτη θέση. Μέχρι και το Ramsey, ο στόχος του Dunlop ήταν ξεκάθαρος, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά, στα δύο δευτερόλεπτα, με τον Todd να έχει περάσει και αυτός τον Harrison, για τη δεύτερη θέση.

Οι Coward και Harrison συνέχισαν να μάχονται μεταξύ τους, δίνοντας στον Dunlop την ευκαιρία να ξεμακρύνει, με την μέση ωριαία των 128,833 μ.α.ω. (207,336 χ.α.ω.) να τον φέρνουν 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Todd με 128,133 μ.α.ω (206,21 χ.α.ω.). Η ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου, έφερε τους αναβάτες στα πιτς, για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό, μετά από 121,442 χιλιόμετρα – 60,721 χιλιόμετρα ο κάθε γύρος. Harrison, Coward, Hillier και Hind συμπλήρωναν την πρώτη εξάδα, προτού ο Coward αναγκαστεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής στα πιτς, χάρη ενός προβλήματος που αντιμετώπισε. Μία ακόμα σημαντική απόσυρση ήταν αυτή του Conor Cummins, ενώ ο Hickman είχε χάσει θέσεις, βρισκόμενος στην 11η.
Ιsle of Man TT 2024 Supersport 1– O Michael Dunlop γράφει ιστορία και ισοφαρίζει τον θείο του, Joey Dunlop

Ο Dunlop μπροστά συνέχιζε ακάθεκτος, ανεβάζοντας κι άλλο το προβάδισμά του στο πέρασμα του Glen Helen, έχοντας πλέον 5,5 δευτερόλεπτα από τον Todd. Άλλα 3,2 δευτερόλεπτα πιο πίσω ήταν ο Harrison, με τις διαφορές να έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν. Hillier, Hind και Jordan ολοκλήρωναν τους πρώτους έξι της κατάταξης.

Μεταξύ Glen Helen και γέφυρα Ballaugh, ο Todd είχε καταφέρει να μειώσει την ψαλίδα με τον Dunlop. Στη διαδρομή μέχρι το Ramsey είχε βρει τέσσερα ακόμα δέκατα, με το κενό να έχει πέσει πλέον στα 4,1 δευτερόλεπτα, μπαίνοντας στο ορεινό τμήμα του Βουνού για προτελευταία φορά. Μέχρι και το Bungalow, η διαφορά είχε μειωθεί στα 3,9 δευτερόλεπτα, με τον Dunlop να έχει την απάντηση στον τέταρτο και τελευταίο γύρο, ανοίγοντας εκ νέου την ψαλίδα στα 5 δευτερόλεπτα.
Ιsle of Man TT 2024 Supersport 1– O Michael Dunlop γράφει ιστορία και ισοφαρίζει τον θείο του, Joey Dunlop

Ο MD δεν έδειξε να έχει διάθεση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, συνεχίζοντας τον φρενήρη ρυθμό του στον τελευταίο γύρο των 60,36 χιλιομέτρων. Τελικά, είδε την καρό σημαία 8,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, Todd, ο οποίος σημείωσε με τη σειρά του το καλύτερο αποτέλεσμα στο TT.

Ταυτόχρονα ήταν και ο άνθρωπος που έθεσε τον ταχύτερο γύρο με Ducati στον γύρο του Βουνού -από τους λίγους αναβάτες που αγωνίζονται με μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale σε αυτόν τον αγώνα- έχοντας μέση ωριαία 128,785 μ.α.ω. (207,259 χ.α.ω.).

Ο Harrison στην τρίτη θέση πήρε το 27ο βάθρο του στο TT, με τον Hillier να βρίσκεται άνετα στην τέταρτη θέση. Για τον Hind, η πέμπτη θέση ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα, ενώ ο Brookes κράτησε πίσω του τον Jordan στο τέλος, παίρνοντας την έκτη θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Mike Browne, Hickman και Evans.


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024, Superbike 1 - Ο Peter Hickman παίρνει την 14η νίκη του, άτυχος ο Michael Dunlop – [VIDEO]​

Παρά το ρεκόρ μέσης ωριαίας στην κατηγορία, μία ατυχία με την ζελατίνα του κράνους του MD, χάρισε ουσιαστικά την νίκη στον Hickman
motomagIsle of Man TT 2024, Superbike - Ο Peter Hickman παίρνει την 14η νίκη του, άτυχος ο Michael Dunlop – [VIDEO]


Η νίκη του δραματικού αγώνα των Superbike στο TT ανήκει στον Peter Hickman, με την 14η νίκη του να τον φέρνει πλάι στον θρυλικό Mike Hailwood, ενώ 5,84 δευτερόλεπτα πίσω του βρέθηκε ο Davey Todd, με τον Dean Harrison να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από την ατυχία του Dunlop που του στέρησε την ευκαιρία να ξεπεράσει τον θείο του Joey Dunlop, σημειώνοντας την 27η νίκη του στο Isle of Man TT.

Ο πρώτος αγώνας των Superbike στις 2/6 ήταν ένας από τους πιο συνταρακτικούς των πρόσφατων χρόνων, με τον Michael Dunlop να ηγείται για 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα στα 2/3 της διάρκειας του αγώνα. Δυστυχώς, όμως, η απόλυτη κυριαρχία του θα ερχόταν σε άδοξο τέλος, καθώς βγαίνοντας από το δεύτερο pit stop, αντιμετώπισε ένα ζήτημα με την ζελατίνα του, η οποία ξεκόλλησε από το ένα σημείο συγκράτησης στο κράνος. Αυτό, τον ανάγκασε να σταματήσει στο Bray Hill, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, που του στέρησε μία θέση στο βάθρο, με τον MD να τερματίζει τελικώς στην τέταρτη θέση. Τέσσερις αγωνιστικές ημέρες μένουν μέχρι τις 8/6, για τον Dunlop να καταφέρει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να ξεπεράσει έναν από τους πιο ιστορικούς αναβάτες του TT και θείο του, Joey Dunlop.
Isle of Man TT 2024, Superbike - Ο Peter Hickman παίρνει την 14η νίκη του, άτυχος ο Michael Dunlop – [VIDEO]

Στις 2:40 μ.μ. (τοπική ώρα) στις 2/6 και με τον καιρό να κάνει την χάρη σε αγωνιζόμενους και θεατές, οι κινητήρες της SBK κατηγορίας πήραν μπροστά για την εκκίνηση του πρώτου αγώνα. Περνώντας από το Glen Helen για πρώτη φορά, ο Todd ήταν αυτός που είχε τα ηνία του αγώνα, με τον Hickman μόλις 0,037 δέκατα πίσω του. Πίσω τους έρχονταν οι Harrison και Dunlop, ακολουθούμενοι από τον ομόσταυλο του Hickman, Josh Brookes. Έκτος ήταν ο James Hillier (WTF Racing Honda), με μόλις 3,5 δευτερόλεπτα να χωρίζουν την πρώτη εξάδα μεταξύ τους. Σύντομα, όμως, ο Brookes αναγκάστηκε αν εγκαταλείψει, καθώς στο Handley βγήκε η αλυσίδα από την μοτοσυκλέτα του.

Περνώντας από την γέφυρα Ballaugh, ο Todd παρέμενε μπροστά, με μόλις 0,166 δευτερόλεπτα να τον χωρίζουν από τον Harrison που πλέον είχε περάσει στην δεύτερη θέση. Ο Dunlop είχε και αυτός με την σειρά του περάσει τον Hickman, αφήνοντάς τον στην τέταρτη θέση. Μέχρι και το επόμενο σημείο ελέγχου, στο Ramsey, ο Todd είχε ανοίξει την διαφορά του στα 1,18 δευτερόλεπτα από τον Harrison, αν και ταχύτερος αναβάτης μεταξύ των δύο checkpoint – Ballaugh με Ramsey-, ήταν ο Hickman. Ο James Hind, ο οποίος βρέθηκε στην πέμπτη θέση την προηγούμενη ημέρα στον αγώνα των Supersport, αναγκάστηκε και αυτός σε εγκατάλειψη. Μαζί ακολούθησε και ο Shaun Anderson.

Η ολοκλήρωση του πρώτου από τους συνολικά 6, βρήκε τον Todd να γράφει μέση ωριαία 134,417 μ.α.ω. (216,323 χ.α.ω.), που του έδωσε 2,2 δευτερόλεπτα προβάδισμα από τον Dunlop με μέση ωριαία 134,118 (215,841 χ.α.ω.). Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο χρόνος του πρώτου στο τμήμα από Bungalow μέχρι Cronk Ny Mona, με τον Todd να σημειώνει το ταχύτερο πέρασμα, μέχρι τώρα. Ο Harrison με μέση ωριαία 134,048 (215,82 χ.α.ω.) ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, στην τρίτη θέση, με τον Hickman να γράφει 133,754 μ.α.ω. (215,256 χ.α.ω.) μένοντας τέταρτος. Ο Hillier και ο Jamie Coward της KTS Racing βρισκόντουσαν στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Πίσω τους ήταν οι Conor Cummins, John McGuinness, David Johnson και Mike Browne. Μάλιστα, ο τελευταίος έγινε ο ταχύτερος αναβάτης με Aprilia στο Βουνό.
Isle of Man TT 2024, Superbike - Ο Peter Hickman παίρνει την 14η νίκη του, άτυχος ο Michael Dunlop – [VIDEO]

Ο Dunlop βρήκε την ταχύτητα στο Glen Helen, ψαλιδίζοντας το προβάδισμα του Todd στα 1,5 δευτερόλεπτα. Αν και ο Hickman ερχόταν όλο και πιο κοντά στον Harrison, με μόλις τρία δέκατα, παρ’ όλ’ αυτά έχασε ένα ακόμα δευτερόλεπτο από τους μπροστινούς. Ο Coward, επίσης, πλησίαζε τον Hillier, ρίχνοντας την απόσταση στα 2,2 δευτερόλεπτα.

Το πέρασμα από την γέφυρα Ballaugh βρήκε τον Dunlop μισό δευτερόλεπτο μπροστά, ενώ περνώντας για δεύτερη φορά από την φουρκέτα Ramsey η ψαλίδα με τον Todd είχε φτάσει στα 4,4 δευτερόλεπτα. Μεταξύ των δύο σημείων ελέγχου, ο MD είχε καταφέρει να σημειώσει και το ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία, μέχρι τώρα, κάτι που αναμφίβολα τον βοήθησε να ξεφύγει, ενώ είχε βάλει πορεία για να σπάσει το ρεκόρ μέσης ωριαίας.
Isle of Man TT 2024, Superbike - Ο Peter Hickman παίρνει την 14η νίκη του, άτυχος ο Michael Dunlop – [VIDEO]

Τα 135,543 μ.α.ω. (218,135 χ.α.ω.) του δεύτερου γύρου, όμως, τον εκτόξευσαν στα 9 δευτερόλεπτα απόστασης από τον δεύτερο. Εκεί βρισκόταν πλέον ο Hickman με μέση ωριαία 134,701 μ.α.ω. (216,78 χ.α.ω.), αφήνοντας 4 δέκατα πιο πίσω στην τρίτη θέση τον Todd με 133,980 μ.α.ω. (215,619 χ.α.ω.). Ο τέταρτος Harrison συνέχιζε να χάνει έδαφος, ολοκληρώνοντας τον γύρο του Βουνού με μέση ωριαία 133,234 μ.α.ω. (214,419 χ.α.ω.). Hillier και Coward ολοκλήρωναν την πρώτη εξάδα, στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Πιο πίσω ήταν οι McGuinness, Cummins, Johnson και ο Browne, ο οποίος έμεινε μόλις για λίγο εκτός από το να σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα των 130 μ.α.ω. (209 χ.α.ω.)

Η είσοδος στα πιτς επηρέασε περισσότερο τον Hickman, ο οποίος έχασε αρκετό χρόνο. Περνώντας για τρίτη φορά από το Glen Helen, είχε χάσει την δεύτερη θέση, με τον Todd να έχει ξεμακρύνει 5 δευτερόλεπτα από τον τρίτο Hickman. Εννιά ακόμα, μπροστά από τον δεύτερο, ήταν ο Dunlop, που είχε θέσει τον δικό του ρυθμό ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους. Στην ευθεία Sulby ο Dunlop βρήκε τον Harrison μπροστά του, περνώντας τον για να ηγείται τόσο στην κατάταξη, όσο και στην διαδρομή εκείνη την στιγμή.

Ο απίστευτος Dunlop συνέχισε να είναι ταχύτατος αυξάνοντας σε κάθε σημείο ελέγχου την διαφορά του, φτάνοντας τα 17,3(!) δευτερόλεπτα από τον Todd. Στο μεταξύ, ο έτερος αναβάτης της BMW, ο Hickman, ήταν τέσσερα δευτερόλεπτα πιο πίσω, στην τρίτη θέση. Ο Harrison βρισκόταν τέταρτος, χωρίς να απειλείται, ενώ λίγο πιο πίσω ο Coward είχε περάσει τον Hillier στην πέμπτη θέση, αν και μόλις για 0,3 δέκατα. Στην ένατη θέση, ο Cummins, αναγκάστηκε να αποσυρθεί, όπως το ίδιο έκαναν και οι Phill Crow και Rob Hodson. Ο 16 φορές νικητής του TT, Ian Hutchinson, που φέτος επέστρεψε στο TT μετά την περιπέτεια υγείας του, βγήκε εκτός στην Στροφή Windy.
Isle of Man TT 2024, Superbike - Ο Peter Hickman παίρνει την 14η νίκη του, άτυχος ο Michael Dunlop – [VIDEO]

Με την ολοκλήρωση του τέταρτου γύρου, η μέση ωριαία των 135,235 μ.α.ω. (217,639 χ.α.ω.) έδωσε στον Dunlop την δυνατότητα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την διαφορά του από τον Todd, φτάνοντας τα 25,1 δευτερόλεπτα, λίγο πριν μπουν για δεύτερη – και μοιραία για τον Dunlop – φορά στα πιτς! Τα πράγματα είχαν αρχίσει να ζεσταίνονται στην μάχη της τρίτης θέσης, με τον Harrison να έχει εκμεταλλευτεί το ότι μπροστά του είχε τον Dunlop, ακολουθώντας τον – όσο μπορούσε – για να σημειώσει την καλύτερή του επίδοση με 135,185 μ.α.ω. (217,559 χ.α.ω.).

Δυστυχώς, η καταστροφή περίμενε στην επόμενη γωνία τον Dunlop, καθώς φεύγοντας από τα πιτς, η νέα ζελατίνα στο κράνος του δεν είχε κουμπώσει σωστά. Αναγκάστηκε να σταματήσει στο Bray Hill, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για να την βάλει στην θέση της. Το προτελευταίο του πέρασμα από το Glen Helen τον έφερε στην τέταρτη θέση, με τον Harrison να έχει πλέον τα ηνία της κούρσας! Ο Hickman είχε περάσει στην δεύτερη θέση, μόλις 1,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Harrison, με τον Todd να ακολουθεί από απόσταση δέκα δευτερολέπτων.
Isle of Man TT 2024, Superbike - Ο Peter Hickman παίρνει την 14η νίκη του, άτυχος ο Michael Dunlop – [VIDEO]

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο μας περίμενε μία ακόμη αλλαγή μπροστά, με τον Hickman να βρίσκεται πλέον δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον Harrison. Στο μεταξύ, ο Todd έκανε τον ταχύτερο χρόνο μεταξύ Ballaugh και Ramsey, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Dunlop, μένοντας κοντά μόλις 4,7 δευτερόλεπτα από τους προπορευόμενους. Όλα ήταν έτοιμα για έναν συναρπαστικό τελευταίο γύρο 60,3 χιλιομέτρων.

Εκεί ήταν που ο Hickman έδειξε την εμπειρία του στο TT, ανεβάζοντας τον ρυθμό για να σημειώσει μέση ωριαία 135,534 μ.α.ω. (218,120 χ.α.ω.) και να πάρει τελικώς την νίκη με 5,8 δευτερόλεπτα από τον Todd. Στην τρίτη θέση είδε την καρό σημαία εν τέλει ο Harrison, ολοκληρώνοντας τις θέσεις του βάθρου. Δυστυχώς η ατυχία που κόστισε πολύ χρόνο στον Dunlop, τον άφησε εκνευρισμένο στην τέταρτη θέση. Μόνη του παρηγοριά ότι κατέχει πλέον τον ταχύτερο γύρο στην Superbike κατηγορία, ολοκληρώνοντας την διαδρομή του Βουνού με μέση ωριαία 135,970 μ.α.ω (218,822 χ.α.ω.)!

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 – Η κλεμμένη φόρμα του John McGuinness, η δημόσια έκκληση για βοήθεια και η εύρεση της σε ένα παρτέρι από την αστυνομία​

Κάθε χρόνο ο αγώνας μας χαρίζει στιγμές απείρου κάλλους
motomag Isle of Man TT 2024 – Η κλεμμένη φόρμα του John McGuinness, η δημόσια έκκληση για βοήθεια και η εύρεση της σε ένα παρτέρι από την αστυνομία



Μετά την ιστορία του Sam West με το δανεικό Honda Grom για το οποίο διαβάσατε εδώ , ήρθε ακόμη μία να προστεθεί στο παράξενο βιβλίο των ιστοριών του θρυλικού αγώνα του Isle of Man TT. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος John McGuiness ο οποίος μεταξύ άλλων έχει κερδίσει 23 φορές τον αγώνα.

Το περιστατικό εξελίχθηκε την Δευτέρα στο Street Diner το οποίο είναι το επίσημο εστιατόριο και καφέ του Isle of Man TT. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο έχουν διακοσμήσει τον χώρο με διάφορα είδη που σχετίζονται με τον αγώνα όπως κράνη, δερμάτινες φόρμες, κύπελλα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ανάμεσα στα διάφορα είδη που μπορούσε φέτος να συναντήσει κανείς στο Street Diner ήταν και η δερμάτινη φόρμα του John McGuiness με την οποία είχε κερδίσει τον αγώνα Senior TT το 2015.
Isle of Man TT 2024 – Η κλεμμένη φόρμα του John McGuinness, η δημόσια έκκληση για βοήθεια και η εύρεση της σε ένα παρτέρι από την αστυνομία

Ωστόσο η δερμάτινη φόρμα ξαφνικά από την μία στιγμή στην άλλη έγινε καπνός από τον χώρο στον οποίο είχε εκτεθεί, με τους υπεύθυνους αλλά και τον ίδιο τον McGuiness να κάνουν έκκληση για να επιστραφεί. Με δεδομένο πως μιλάμε για ένα σπάνιο αντικείμενο του αγώνα η κινητοποίηση ήταν άμεση ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά καθώς η είδηση της κλοπής της φόρμας του McGuiness πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Ο κλέφτης μετά την μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα αναγκάστηκε να προχωρήσει στην επιστροφή της ωστόσο το έκανε με τον απλό και παραδοσιακό τρόπο, την άφησε σε ένα σημείο της διαδρομής ώστε να την βρουν στην συνέχεια είτε οι άνθρωποι της αστυνομίας είτε κάποιοι περαστικοί. Τελικά την δερμάτινη φόρμα του McGuiness την βρήκε η αστυνομία του Man κρεμασμένη σε ένα παρτέρι, ενώ λίγες ώρες αργότερα επεστράφη στον ιδιοκτήτη της και αγωνιζόμενο στο φετινό Isle of Man TT, John McGuiness.
Isle of Man TT 2024 – Η κλεμμένη φόρμα του John McGuinness, η δημόσια έκκληση για βοήθεια και η εύρεση της σε ένα παρτέρι από την αστυνομία

Αναμφίβολα η χαρά του McGuiness ήταν τεράστια, με τον ίδιο να μεταφέρει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις ευχαριστίες του προς την αστυνομία του νησιού, το Street Diner καθώς και σε όσους βοήθησαν για να βρεθεί η φόρμα του. Η αστυνομία θα συνεχίσει να διερευνά την υπόθεση, με την ελπίδα πως θα βρεθεί ο δράσης. Όπως και να έχει όλα καλά για τον McGuiness ο οποίος δεν θα χρειαστεί να αποχωριστεί την πολύτιμη για αυτόν δερμάτινη φόρμα - ενθύμιο.
Isle of Man TT 2024 – Η κλεμμένη φόρμα του John McGuinness, η δημόσια έκκληση για βοήθεια και η εύρεση της σε ένα παρτέρι από την αστυνομία
Isle of Man TT 2024 – Η κλεμμένη φόρμα του John McGuinness, η δημόσια έκκληση για βοήθεια και η εύρεση της σε ένα παρτέρι από την αστυνομία
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.485
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τον τσιφουτη τον ιρλανδο , λες και θα την ξαναφοραγε .... αλλα μαλλον θα την ειχε νοικιασει σαν εκθεμα ....! abcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 – Αναβολή των αγώνων Supertwin και Superstock λόγω υγρασίας [VIDEO]​

Οι αναβάτες δεν ήθελαν να ρισκάρουν να οδηγήσουν σε αυτές τις συνθήκες
isle of man υγρασία


Ο καιρός στο νησί του Μαν για ακόμη μία ημέρα στάθηκε εμπόδιο για την ομαλή διεξαγωγή του Isle of Man TT, με τους αγώνες των κατηγοριών SuperTwin και Superstock να αναβάλλονται καθώς η υγρασία που υπήρχε σε αρκετά σημεία της διαδρομής θα έβαζε σε ρίσκο όλους τους συμμετέχοντες.

Άπαντες στο Μαν αυτές τις ημέρες ζουν με την αγωνία για το αν ο Michael Dunlop θα σπάσει το ρεκόρ νικών του θείου του Joey καθώς πλέον ισοβαθμούν έχοντας αμφότεροι από 26 νίκες. Η αγωνία αυτή θα παραταθεί κατά μία ημέρα καθώς λόγω καιρού οι οργανωτές προχώρησαν σε ακύρωση των κατηγοριών SuperTwin και Superstock.

Φυσικά η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από συνεννόηση με τους αγωνιζόμενους οι οποίοι έχοντας κάνει έναν γύρο προθέρμανσης ενημέρωσαν πως σε πολλά σημεία της διαδρομής υπάρχει υγρασία κάνοντας την οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες πολύ επικίνδυνη.

Υπομονή λοιπόν μία ημέρα για να δούμε αν ο Dunlop θα μπει στο πάνθεον της ιστορίας του Isle of Man TT, ελπίζοντας ταυτόχρονα να αποφύγει συμβάντα όπως αυτό με την ζελατίνα του κράνους του το οποίο του στέρησε την νίκη στον αγώνα της Superbike κατηγορίας.

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 – Ο Michael Dunlop γίνεται ο νέος βασιλιάς του Βουνού με 27 νίκες​

Ο θείος του, Joey, παραδίδει τα σκήπτρα στον ανιψιό του, 24 χρόνια μετά τον θάνατό του
motomagIsle of Man TT 2024 – Ο Michael Dunlop γίνεται ο νέος βασιλιάς του Βουνού με 27 νίκες


Ένα από τα μακροβιότερα ρεκόρ νικών στο TT κατάφερε να σπάσει o Michael Dunlop, ξεπερνώντας τον θείο του Joey Dunlop, ο οποίος 24 χρόνια πριν σημείωσε την 26η και τελευταία του νίκη, προτού σκοτωθεί σε έναν αγώνα δρόμου στην Εσθονία.

Τι κι αν ο καιρός ανάγκασε την διοργάνωση του Isle of Man TT να αναβάλει τους δύο σημερινούς αγώνες, Supertwin και Superstock. Τίποτα δεν θα σταματούσε τον MD από το να καταφέρει τον στόχο του, που δεν ήταν άλλο από την κορυφή, με το όνομα Dunlop να βρίσκεται πλέον στην πρώτη και δεύτερη θέση. Μία οικογένεια που έχει θρηνήσει μπόλικο αίμα σε αυτούς τους αγώνες, με τον Michael να είναι ο τελευταίος που έχει απομείνει έχοντας χάσει πατέρα, θείο, αλλά και αδερφό.
Isle of Man TT 2024 – Ο Michael Dunlop γίνεται ο νέος βασιλιάς του Βουνού με 27 νίκες

Αν και με καθυστέρηση, ο αγώνας Supertwin διεξήχθη τελικώς σήμερα, Τετάρτη 5/6, αντί για την Τρίτη 4/6. Εκεί, ο Dunlop καβάλα στο δικύλινδρο Paton S1-R, που χρησιμοποιεί τον αειθαλή κινητήρα του ER-6 της Kawasaki – έχοντας δεχτεί φυσικά τις κατάλληλες μετατροπές – κατάφερε να ολοκληρώσει πρώτος τους τρεις γύρους του Βουνού. Πίσω του βρέθηκαν οι Peter Hickman και Dom Herbertson, με τον τελευταίο να δίνει μάχη με τον Jamie Coward, ολοκληρώνοντας τελικά πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερα τον αγώνα, για να πάρει το πρώτο του βάθρο.
Isle of Man TT 2024 – Ο Michael Dunlop γίνεται ο νέος βασιλιάς του Βουνού με 27 νίκες


Από την εκκίνηση του αγώνα, ο Dunlop βρέθηκε μπροστά, ελέγχοντας τον ρυθμό. Πρώτος ξεκίνησε ο Paul Jordan, όμως μηχανικά προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του τον ανάγκασαν να βγει εκτός από τον πρώτο κιόλας γύρο. Περνώντας από το Glen Helen, o Dunlop είχε ήδη δημιουργήσει μία διαφορά 3,2 δευτερολέπτων από τον Dominic Herbertson, που έφτασε τα 10,2 δευτερόλεπτα στο τέλος του πρώτου γύρου, λίγο πριν οι αναβάτες μπουν στα πιτς.

Εκεί ήταν που ο Hickman κατάφερε να ψαλιδίσει την διαφορά, περνώντας από την πέμπτη στην δεύτερη θέση, όπου και έμεινε μέχρι την καρό σημαία. Κρατώντας γρήγορο ρυθμό και πλησιάζοντας μέχρι και το να κάνει νέο ρεκόρ μέσης ωριαίας ταχύτητας στην κατηγορία του, ο Dunlop συνέχισε να ανοίγει την ψαλίδα, τερματίζοντας 20,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hickman!

Όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε και ανήκει στην Paton – όχι στον ίδιο – είχε κάποια προβλήματα μετά τα πρώτα δοκιμαστικά στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Οι δύο μηχανικοί του δούλεψαν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “σαν σκυλιά”, προκειμένου να είναι έτοιμη για τον αγώνα. Πράγμα που έγινε και ο Dunlop δεν θα άφηνε μία ακόμα ευκαιρία να πάει χαμένη, μετά το συμβάν με την ζελατίνα του που του στοίχισε μία διαφαινόμενη νίκη την Κυριακή.
Isle of Man TT 2024 – Ο Michael Dunlop γίνεται ο νέος βασιλιάς του Βουνού με 27 νίκες

Το τέλος του αγώνα Supertwin βρήκε το Βουνό και τους “υπηκόους” του να αλαλάζουν τον νέο τους Βασιλιά, που ακούει στο όνομα Michael Dunlop. Αμέσως έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι καλύτερος από τον θείο του, Joey, όμως είναι τιμή του που κατάφερε να κάνει κάτι που πολλοί ονειρεύονταν και επιχείρησαν να πετύχουν.

Ο Dunlop έγινε έτσι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στα 122 χρόνια ιστορίας του θεσμού Isle of Man TT, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να σπάσει ένα ρεκόρ που μετρά 24 χρόνια. Όταν το 2000, ο θρυλικός Joey πήρε την τελευταία του νίκη στο Βουνό, στην κατηγορία Ultra Lightweight 125, λίγες εβδομάδες προτού σκοτωθεί στο Ταλίν της Εσθονίας, οδηγώντας στην ίδια κατηγορία στην πλέον ανενεργή πίστα-δρόμο, Pirita-Kose-Kloostrimetsa Circuit.
Isle of Man TT 2024 – Ο Michael Dunlop γίνεται ο νέος βασιλιάς του Βουνού με 27 νίκες

Ο Michael Dunlop κατάφερε έναν απίστευτο άθλο, αν σκεφτεί κανείς ότι ήρθε αντιμέτωπος με αναβάτες που είχαν εργοστασιακή υποστήριξη, τρέχοντας στο TT από καθαρό πάθος για τους συγκεκριμένους αγώνες και την μοτοσυκλέτα. Είμαστε σίγουροι ότι ο θείος του θα χαμογελάει από εκεί που είναι. Τίποτα όμως δεν έχει ακόμα τελειώσει, με το αγωνιστικό πρόγραμμα να ολοκληρώνεται το Σάββατο 8/6 με τον αγώνα Senior TT. Ίσως, λοιπόν, δούμε τον Dunlop να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη, συγκεντρώνοντας κι άλλες νίκες στον πιο επικίνδυνο αγώνα για μοτοσυκλέτες στον κόσμο, το Isle of Man TT.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα - [VIDEO]​

Εγκατάλειψη για τον Dunlop και πτώση, ευτυχώς ανώδυνη, για τον Hickman
motomagIsle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα


Την δεύτερη νίκη του στο IOMTT κατάφερε να πάρει ο Davey Todd, σε έναν δραματικό αγώνα Senior TT με τον αναβάτη της Milwaukee BMW να ολοκληρώνει πρώτος τους τέσσερις γύρους, 39,084 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Josh Brookes (Monster Energy BMW by FHO Racing) και τον Dean Harrison (Honda Racing UK) στην τρίτη θέση.

Ο παραδοσιακά τελευταίος αγώνας του Isle of Man TT, Senior TT, ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο τις δύο εβδομάδες του TT – μία δοκιμαστικών και μία αγωνιστική – δικαιολογώντας τον λόγο που αποτελεί την αυλαία του θεσμού. Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, βρήκε τον ομόσταυλο του Brookes, Peter Hickman στην πρώτη θέση με μέση ωριαία 135,523 μ.α.ω. (218,103 χ.α.ω.). Ο ρυθμός του έμοιαζε ότι ο “Hickey" είχε μπει στον δρόμο για νέο απόλυτο ρεκόρ. Δυστυχώς, όμως, στο Ginger Hall, τον περίμενε η πτώση, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί – ή κάτι χειρότερο… Ο νέος θρύλος του Βουνού με 29 νίκες, Michael Dunlop είχε ήδη αποσυρθεί από τον πρώτο γύρο.
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα

Η επιτυχία του Todd χάρισε στην TAS Racing την πρώτη της νίκη μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν ο Adrian Archibald είχε κερδίσει τον αγώνα Senior TT του 2004. Ταυτόχρονα, η νίκη του Todd ήταν η 21η συνολικά, για την ομάδα του.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 6:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), με τις καιρικές συνθήκες στο Βουνό να είναι οι καλύτερες που είχαν υπάρξει ολόκληρη την ημέρα. Περνώντας από το Glen Helen, ταχύτερος ήταν ο Hickman, μόλις ένα δέκατο μπροστά από τον Todd. Στην τρίτη θέση με 2,3 δευτερόλεπτα απόσταση, βρισκόταν ο Dunlop, με τον Harrison μόλις 1,3 δευτερόλεπτα πίσω του, στην τέταρτη.

Οι Brookes και James Hillier (WTF Racing Honda) συμπλήρωναν την πρώτη εξάδα. Στην έβδομη θέση με ένα δευτερόλεπτο διαφορά, ακολουθούσε ο John McGuinness (Honda Racing). Στο μεταξύ, ο Jamie Coward της KTS Racing αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα, εξαιτίας του τραυματισμένου του ώμου που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί.
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα

Φτάνουμε στην γέφυρα Ballaugh, με τον Hickman να συνεχίζει τον ταχύτατο ρυθμό του, αυξάνοντας την απόστασή του στα 1,5 δευτερόλεπτα. Αν και ο Dunlop παρέμενε στην τρίτη θέση, μετρούσε πλέον 4 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο. Ο McGuinness είχε καταφέρει να περάσει έκτος, με τον James Hind της North Lincs Components Suzuki να έχει σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση.

Μέχρι να φτάσουμε στο Ramsey, ο Hickman είχε προσθέσει ένα ακόμα δευτερόλεπτο, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο μέχρι στιγμής στην ιστορία, από το Ballaugh μέχρι το επόμενο σημείο ελέγχου, ενώ ο Todd είχε ανοίξει την ψαλίδα στα 6 δευτερόλεπτα από τον Dunlop. Ο Harrison ήταν μόλις δύο δέκατα μπροστά από τον Brookes, στην μάχη για την τέταρτη θέση. Σύντομα, όμως, η ατυχία ήρθε για τον Dunlop, ο οποίος αποσύρθηκε στο Bungalow, αλλάζοντας τα δεδομένα.
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα

Στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, γράφοντας 135,23 μ.α.ω. (217,631 χ.α.ω.) ο Hickman βρίσκεται 2,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Todd με μέση ωριαία 135,159 μ.α.ω. (217,517 χ.α.ω.). Ο Brookes είχε πλέον περάσει τρίτος, με τον Αυστραλό να σημειώνει 133,388 (214,298 χ.α.ω.). Harrison, Hillier και Mike Browne συμπλήρωναν την πρώτη εξάδα. Ο τελευταίος μάλιστα, κατάφερε για πρώτη φορά να σπάσει το φράγμα των 130 μιλίων, γράφοντας πάνω στην IN Competition Aprilia 130,536 μ.α.ω. (210,077 χ.α.ω.). Η πρώτη δεκάδα αποτελούνταν από του McGuinness, Shaun Anderson (Team Classic Suzuki), Nathan Harrison (Honda Racing UK) και Dominic Herbertson (Burrows Engineering/RK Racing BMW).

Η εκκίνηση του δεύτερου γύρου, βρήκε τον Hickman να σημειώνει ένα ακόμα ρεκόρ μεταξύ δύο σημείων ελέγχου, από το Grandstand μέχρι και το Glen Helen. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσει το κενό του στα 4,8 δευτερόλεπτα από τον Todd. Ο αναβάτης της Milwaukee BMW προσπαθούσε πιο σκληρά από ποτέ, όμως ο απίστευτος ρυθμός του Hickman τον άφηνε στην δεύτερη θέση, ανήμπορο να αντιδράσει.
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα

Περνώντας από την γέφυρα Ballaugh, ο Hickman γράφει ένα ακόμα νέο ρεκόρ μεταξύ δύο σημείων ελέγχου, για να φτάσει τα 8,3 δευτερόλεπτα απόστασης. Ο ρυθμός του ξεκαθάριζε ότι είχε απασφαλίσει και όλοι περίμεναν να δουν αν ο Todd θα μπορέσει να απαντήσει. Κανείς δεν πήρε την απάντησή του, όμως, καθώς ο Hickman δεν θα έφτανε μέχρι το Ramsey, σημειώνοντας πτώση στο Ginger Hall. Σηκώθηκε γρήγορα, δείχνοντας ότι ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί. Αυτό σήμαινε ότι ο Todd βρισκόταν πλέον στην πρώτη θέση, με τον Brookes σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω του. Ο Dean Harrison είχε επιστρέψει στο βάθρο, βρισκόμενος στην τρίτη θέση.

Η ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου με μέση ωριαία 134,789 μ.α.ω. (216,921 χ.α.ω.) από τον Todd, έφερε το προβάδισμά του στα 18,6 δευτερόλεπτα. Από την άλλη, ωστόσο, ο Brookes βρισκόταν επίσης στα καλύτερά του, σημειώνοντας τον καλύτερο προσωπικό του γύρο με 134,056 μ.α.ω. (215,742 χ.α.ω.), ενώ ήταν μόλις ο πέμπτος αναβάτης που έσπασε το φράγμα των 134 μιλίων. Χωρίς να απειλείται στην τρίτη θέση, ο Dean Harrison με 132,445 μ.α.ω. (213,149 χ.α.ω.), μπροστά από τον Hillier με 132,068 μ.α.ω. (212,542 χ.α.ω.). Browne και McGuinness συμπλήρωναν την πρώτη εξάδα. Ο χαμός που έλαβε χώρα στις μπροστινές θέσεις, είχε επιτρέψει στον Herbertson να περάσει έβδομος, μπροστά από τους Nathan Harrison, Rob Hodson και Michael Rutter.
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα

Το μοναδικό υποχρεωτικό pitstop του Senior TT, χάρισε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση για τον Todd, του οποίου η στάση στα pits ήταν 7 δευτερόλεπτα ταχύτερη από του Brookes. Ο αναβάτης της FHO Racing, με την σειρά του ήταν σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Harrison, φτάνοντας στο Glen Helen για τρίτη και προτελευταία φορά. Ο Hillier έμοιαζε να έχει ασφαλίσει την τέταρτη θέση, ενώ ο Browne είχε ξεμακρύνει από τον McGuinness, ο οποίος έχασε αδικαιολόγητα πολύ χρόνο στα pits. Η πολύ καλή πορεία του Herbertson σταμάτησε απότομα στο Crosby, όπου αποσύρθηκε.

Ξεκινώντας τον τέταρτο και τελευταίο γύρο, ο Todd είχε ανεβάσει την ψαλίδα σε περισσότερο από μισό λεπτό, οδεύοντας για την δεύτερη νίκη του. Παρά το τεράστιο πλεονέκτημά του, συνέχισε να πιέζει, ανεβάζοντάς το κι άλλο. Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στον τελευταίο γύρο, ο 28χρονος έφερε την μοτοσυκλέτα του στον τερματισμό 39 ολόκληρα δευτερόλεπτα (!) μπροστά από τον Brookes, ο οποίος σημείωσε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο TT με αυτή την δεύτερη θέση.
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα

Ο Dean Harrison ήταν άνετα τρίτος, με τον έτερο αναβάτη της Honda, Hillier, πίσω του. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο McGuinness, που κατάφερε να πάρει 7 δευτερόλεπτα απόστασης από τον εντυπωσιακό Browne. Ο Nathan Harrison τερμάτισε στην έβδομη, το καλύτερό του αποτέλεσμα στο TT. Ο καλύτερος προσωπικός γύρος του Anderson με 130,703 (210,346 χ.α..ω) τον βοήθησε να έρθει όγδοος, μπροστά από τους Rutter και Paul Jordan.

Ο αγώνας Senior TT αποτέλεσε, για μία ακόμη χρονιά το φινάλε του Isle of Man TT, του πιο ιστορικού και επικίνδυνου αγώνα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα. Οι θαρραλέοι αναβάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2025, με όλους όσους το παρακολουθούμε να μετράμε ήδη αντίστροφα για την επόμενη αναμέτρηση στους στενούς δρόμους του Βουνού.
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα
Isle of Man TT 2024, Senior TT – Νικητής ο Davey Todd σε έναν δραματικό αγώνα


 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024 – Τις 151 εκκινήσεις έφτασε ο Dave Madsen-Mygdal!​

Συνεχίζει ακάθεκτος, ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει την ζωή του ντοκιμαντέρ
motomagIsle of Man TT 2024 – Τις 151 εκκινήσεις έφτασε ο Dave Madsen-Mygdal!



Τις 151 εκκινήσεις και τους 130 τερματισμούς έφτασε αισίως ο Mygdal, ένας από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT, ο οποίος δίνει το παρών στον συγκεκριμένο αγώνα από το μακρινό 1985, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν σκέφτεται να σταματήσει σύντομα.

Τι κι αν έχει πιάσει την 6η δεκαετία ζωής, δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα. Η ζωή και το πάθος του Dave Madsen-Mygdal έφτασαν να γίνουν μέχρι και ντοκιμαντέρ, με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Faster than Life”, φράση που χρησιμοποιείται συχνά για τους αναβάτες του IOMTT. Από εκεί τον γνωρίσαμε και εμείς, όμως όσοι ταξιδεύουν μέχρι τη Νήσου του Μαν κάθε χρόνο, είτε ως θεατές είτε ως αναβάτες, τον γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι λες και συμμετέχει στο TT από πάντα, έχοντας ξεκινήσει από το 1985, ενώ ήδη από το 1979 έτρεχε στους δρόμους του Βουνού, που αποκαλεί και σπίτι του, μιας και γεννήθηκε στο Douglas, την πρωτεύουσα του Νησιού.
Isle of Man TT 2024 – Τις 151 εκκινήσεις έφτασε ο Dave Madsen-Mygdal!


Όλα αυτά τα χρόνια, ο Mygdal αγωνίζεται μόνος του, ως ιδιώτης, χωρίς χορηγούς ή εργοστασιακή υποστήριξη. Το να το κάνεις αυτός για σχεδόν 40 χρόνια πλέον, δεν είναι εύκολο, καθώς απαιτεί πολύ προσωπικό χρόνο, μεράκι, αλλά και πολύ χρήμα. Στο ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην ζωή του, μπορούμε να δούμε ένα μέρος από το τι ακριβώς χρειάζεται για να αγωνίζεσαι στο TT, χωρίς οικονομική ή άλλη υποστήριξη πέραν αυτής που έχεις από την οικογένειά σου, από την οποία μάλιστα απουσιάζει ο γιος του, που τον έχασε σε ατύχημα στην διάρκεια του Southern 100, το 2013.
Isle of Man TT 2024 – Τις 151 εκκινήσεις έφτασε ο Dave Madsen-Mygdal!

Αναμφίβολα, ο Dave Madsen-Mygdal παραμένει ένας από τους λίγους ρομαντικούς, που τρέχουν στις διαδρομές του Βουνού, πρώτα για την ιδέα και μετά για τα βάθρα και τις θέσεις. Όλο τον χρόνο ετοιμάζεται για αυτές τις δύο εβδομάδες που θα βρεθεί στην αψίδα της εκκίνησης, έτοιμος να κάνει για ακόμα μία φορά την διαδρομή των 37,73 μιλίων (60,718 χιλιομέτρων).
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!​

Επιβεβαιώνει θρύλο του, ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη
motomagIsle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!


Παρά τις καθυστερήσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών, ο Michael Dunlop δεν φάνηκε να επηρεάζεται, παίρνοντας αρχικά τη νίκη στον δεύτερο αγώνα των Supersport, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε και τα Supertwin κάνοντας και εκεί το δύο στα δύο, για να ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των νικών του στις 29 εδραιώνοντας τη θέση του στην κορυφή και ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη.
Οι ψιχάλες που ήρθαν το πρωί του Σαββάτου στο Νησί του Μαν, ανάγκασαν σε απανωτές αναβολές τον δεύτερο αγώνα των Supersport, καθώς αρκετά σημεία της πίστας ήταν βρεγμένα. Τελικώς, ο καιρός μας έκανε την χάρη και στη 1:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) τα σύννεφα άρχισαν να διαλύονται, δίνοντας την θέση τους στον ήλιο, ωστόσο ο αγώνας Supersport TT είχε μειωθεί κατά ένα γύρο, από τους 3 στους 2. Ο Michael Dunlop ήταν έτοιμος για μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση, καβάλα στο Yamaha YZF-R6 του, παίρνοντας τελικώς την έκτη συνεχόμενη νίκη του στα Supersport τη 13η του συνολικά στην κατηγορία.
Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!

Περνώντας για πρώτη φορά από το Glen Helen, ο MD μετρούσε 0,558 δευτερόλεπτα από τον Davey Todd στην δεύτερη θέση. Ακολουθούσε με μόλις 0,136 ο James Hillier (Bournemouth Kawasaki) στην τρίτη, ενώ 0,3 δέκατα πιο πίσω ερχόταν ο Dean Harrison (Honda Racing UK). Μόλις 1 δευτερόλεπτο χώριζε τους πρώτους τέσσερις, με τους Peter Hickman (Trooper Triumph by PHR Performance) και Jamie Coward (KTS Racing Powered by Steadplan Triumph) στην 5η και 6η θέση, αντίστοιχα, με μισό δευτερόλεπτο μεταξύ τους. Λίγο πιο κάτω, στο Kerromoar, ο Dominic Herbertson της Burrows Engineering/RK Racing Yamaha αποσύρθηκε από την 10η θέση.
Περνώντας από την φουρκέτα Ramsey, ο Dunlop είδε να διπλασιάζει το προβάδισμά του απέναντι στον Todd, με τον Harrison να ακολουθεί σε αντίστοιχη απόσταση πιο πίσω, τρίτος. Ταχύτερος στον πρώτο γύρο ήταν ο Dunlop, με μέση ωριαία 127,389 μ.α.ω. (205,012 χ.α.ω.), ωστόσο η απόσταση από τον Harrison που πλέον είχε περάσει δεύτερος με 127,281 μ.α.ω. (204,838 χ.α.ω.), είχε μειωθεί σε μόλις 0,9 δέκατα. Ο Todd με 127,119 μ.α.ω. (204,578 χ.α.ω.) είχε περάσει στην τρίτη θέση, 1,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Harrison. Hickman, Coward και Hillier ακολουθούσαν.
Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!

Στο δεύτερο και τελευταίο πέρασμα από το Glen Helen, ο Dunlop είχε μεγαλώσει την διαφορά στα 1,79 δευτερόλεπτα από τον Todd, που κρατούσε ακόμα επαφές. Ίδια σχεδόν η απόσταση και από την τρίτη θέση. Μάχη είχαμε στην τέταρτη θέση, με τον Hickman λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Coward.
Μεταξύ Glen Helen και Ballaugh ο Dunlop είχε ξαναδιπλασιάσει το προβάδισμά του, στα 3,2 δευτερόλεπτα, με τον Todd να παίρνει ακόμη μισό δευτερόλεπτο ανάσας από τον Harrison. Η καλή εμφάνιση του Hind ήρθε σε απότομο τέλος, όταν σταμάτησε στο Ballacraine.
Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!

Μέχρι και το Ramsey, o Dunlop είχε επιπλέον 1,5 δευτερόλεπτα απόστασης και όλα έδειχναν ότι κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί μία ακόμα νίκη, την 28η στην καριέρα του και την έκτη συνεχόμενη στα Supersport. Ολοκλήρωσε τον δεύτερο γύρο με μέση ωριαία 129,071 μ.α.ω. (207,719 χ.α.ω.), 3,889 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Harrison που είχε τελικώς είχε καταφέρει να αφήσει τρίτο τον Todd, 2,34 δευτερόλεπτα πιο πίσω.
Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!


Δύο γύρους ήταν και ο δεύτερος αγώνας Supertwin TT, που ακολούθησε τα Supersport στις 3:45 μ.μ. (τοπική ώρα). Για ακόμη μία φορά ο Dunlop πήρε από νωρίς τον έλεγχο, αφήνοντας 3,5 δευτερόλεπτα πίσω τον Peter Hickman (Swan Racing Yamaha). Ακόμη 1,2 δευτερόλεπτα πιο πίσω ήταν ο Jamie Coward (KTS racing powered by Steadplan Kawasaki). Εξαιρετικά κοντά ήταν οι επόμενοι τρεις, με τον Mike Browne (Scott Racing Aprilia) να ακολουθεί μόλις τέσσερα δέκατα πιο πίσω, ενώ ένιωθε την ανάσα του Dominic Herbertson (Burrows Engineering/RK Racing Paton) στα 0,005 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Barry Furber (DC Autos Newtown Yamaha) είχε πλασαριστεί στην έκτη θέση.
Άλλα 3 δευτερόλεπτα ήρθε να προσθέσει ο Dunlop, απέναντι στο Hickman, στο πέρασμα από την γέφυρα Ballaugh. O Coward, όμως, είχε ψαλιδίσει την διαφορά από τον Hickman σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Στην μάχη για το βάθρο είχε μπει και ο Herbertson, ακολουθώντας στα 0,3 δέκατα τον Browne.
Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!

Από το Ballaugh μέχρι και την φουρκέτα Ramsey, ο Dunlop έγραψε νέο καλύτερο ρεκόρ, ανεβάζοντας την διαφορά στα 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ και ο Hickman είχε καταφέρει να ξεφύγει λίγο από τον Coward. Σύντομα, όμως, ο τελευταίος άρχισε να κόβει ταχύτητα στην διαδρομή του Βουνού, ενώ φτάνοντας στο Creg Ny Baa αποσύρθηκε.
Ακόμη ένα ρεκόρ για τον Dunlop από Bungalow μέχρι και Cronk ny Mona, για να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με 122,451 μ.α.ω. (197,065 χ.α.ω.). Με την σειρά του και ο Hickman ανέβασε ρυθμό, όμως, ρίχνοντας την διαφορά στα 6,4 δευτερόλεπτα, λίγο πριν την αρχή του δεύτερου γύρου των 37,73 μιλίων (60,72 χιλιόμετρα). O Browne είχε περάσει τρίτος, μπροστά από τους Herbertson, Jordan και Todd. Εντυπωσιακός ήταν ο Rob Hodson, ο οποίος αν και ξεκίνησε τελευταίος λόγω τεχνικών δυσκολιών στην SMT Racing Paton του, αρνήθηκε να τα παρατήσει, φτάνοντας στην έκτη θέση, περνώντας από το Ramsey.
Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!

Με καθαρό δρόμο μπροστά του, ο Dunlop πρόσθεσε 3 ακόμη δευτερόλεπτα στο προβάδισμά του από τον Hickman, στο δεύτερο και τελευταίο πέρασμα από το Glen Helen. Αν και ο Browne ήταν 10 δευτερόλεπτα πιο πίσω, κρατούσε ένα προβάδισμα 1,7 δευτερολέπτων από τον Herbertson στην μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου.
Από εκεί και πέρα, ο Dunlop αύξανε σε κάθε σημείο ελέγχου το προβάδισμά του, προσθέτοντας 4 δευτερόλεπτα στο γρήγορο κομμάτι μέχρι την γέφυρα Ballaugh. Εκεί, στο διάσημο αυτό σημείο, είδαμε να αλλάζει χέρια η τρίτη θέση, με τον Herbertson να έχει πάρει το προβάδισμα, 0,4 δέκατα μπροστά από τον Browne.
Περισσότερα από 7 δευτερόλεπτα είχε κόψει ο Dunlop μέχρι το Ramsey, σε σύγκριση με το ρεκόρ του το 2018 και ετοιμαζόταν για νέο καλύτερο γύρο, έχοντας ήδη θέσει το καλύτερο πέρασμα σε τρία από τα έξι σημεία ελέγχου. Κατεβαίνοντας, όμως, από το Βουνό για τελευταία φορά, ο δεύτερος αγώνας Supertwin TT διακόπηκε από κόκκινη σημαία. Έτσι, όλα κρίθηκαν από τον ένα και μοναδικό γύρο που κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι αναβάτες, με τον Dunlop να παίρνει την νίκη, μπροστά από τους Hickman και Browne. Δυστυχώς, ο Herbertson ήταν άτυχος, μένοντας στην δεύτερη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jordan, Hodson, Todd, Brookes, McClean και Furber.
Isle of Man TT 2024, Supersport 2 & Supertwin 2 – Δύο νίκες σε μία ημέρα για τον Michael Dunlop που έφτασε τις 29 συνολικά!

Απίστευτη επίδοση από τον Michael Dunlop που όχι μόνο κατάφερε επιτέλους να ξεπεράσει τον θείο του, αλλά και να ανεβάσει τον πήχη στέλνοντάς τον στις 29 νίκες. Το βαρύ όνομα της δυναστείας των Dunlop θα συνεχίσει να κοσμεί τους πίνακες του TT, με την πρώτη και δεύτερη θέση να ανήκουν στην οικογένεια που έχει γράψει τις δικές της χρυσές σελίδες στους αγώνες δρόμου.
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.485
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τιμή και δόξα λοιπον στους ηρωικά πεσοντες αγωνιστές του ... ΤΤ , και στους συνεχίζοντες υπολειπομενους συγγενεις μέχρι εσχάτων ...! cdefghifacepalm 2
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
27.310
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Τιμή και δόξα λοιπον στους ηρωικά πεσοντες αγωνιστές του ... ΤΤ , και στους συνεχίζοντες υπολειπομενους συγγενεις μέχρι εσχάτων ...! cdefghifacepalm 2
Οριστε λυσσαξες κανενας φετος :cool::cool:

Isle of Man TT 2024 - Χωρίς κανένα θάνατο αναβάτη, κάτι που έχει να συμβεί 12 χρόνια!​

Ευχάριστα νέα για έναν από τους πιο επικίνδυνους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο
IOMTT 2024


Το 2024 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για το TT, καθώς κανένας αναβάτης δεν έχασε την ζωή του στην διάρκεια των δύο εβδομάδων διεξαγωγής του event, κάτι που έχει να συμβεί από το 2012 -εκτός των 2020 και 2021, όπου τα μέτρα για τον COVID 19 δεν επέτρεψαν να διεξαχθούν αγώνες.

Το Isle of Man TT είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους αγώνες μοτοσυκλέτας στον κόσμο, έχοντας ουκ ολίγες φορές διεκδικήσει τον δικό του φόρο αίματος στους δρόμους του Νησιού. Από το 1907, όταν και ξεκίνησε ως θεσμός, το TT έχει μέχρι και το 2023 στοιχίσει την ζωή σε 156 αναβάτες, στην διάρκεια των δοκιμαστικών και των αγώνων. Αν συμπεριλάβουμε και τους υπόλοιπους αγώνες που λαμβάνουν χώρα στην διαδρομή του Βουνού (ManxGP, Classic TT), τότε το σύνολο ανεβαίνει στους 269.
Isle of Man TT 2024 – Όλοι οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν σπίτια τους

Ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος στο IOMTT, εντοπίζεται στις 27 Ιουνίου του 1911, όταν ο Βρετανός Victor Surridge σκοτώθηκε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών, στο γνωστό σημείο Glen Helen. Δύο χρόνια αργότερα, στις 6 Ιουνίου του 1913, το Creg ny Baa ήταν το σημείο που ο επίσης Βρετανός Frank R. Bateman θα συναντούσε τον θάνατο, κατά την διάρκεια του αγώνα Senior TT, η πρώτη απώλεια σε διάρκεια αγώνα.

Ο πρώτος Ιρλανδός που σκοτώθηκε στο IOMTT, ήταν ο Fred Walkner στις 19 Μαΐου 1914 στο St Ninian’s Crossroad, κατά την διάρκεια του Junior TT. Μην ξεχνάμε και τους θαρραλέους Marshals και διασώστες, οι οποίοι ακολουθούν με τις δικές τους μοτοσυκλέτες τους αγωνιζόμενους σε όλη την διαδρομή των 37,73 μιλίων (60,718 χιλιομέτρων), έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα κάποιο τραυματία.
John Hinds


Ανάμεσα στους "flying doctors", τους ιπτάμενους γιατρούς όπως τους ονομάζουν οι αγωνιζόμενοι, ο πιο γνωστός ήταν ο John Hinds, ο οποίος είχε βοηθήσει να σωθούν πολλές ζωές, κινούμενος ταχύτατα με τη μοτοσυκλέτα του ανάμεσα στους συμμετέχοντες του αγώνα, και φτάνοντας άμεσα σε πολλά ατυχήματα για να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς ο Hinds έχασε τη ζωή του σε ένα ατύχημα στα δοκιμαστικά του ΙΟΜΤΤ το 2015, όταν έπεσε πάνω σε τοίχο...

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πρώτος νόμος που υποχρέωνε τους αναβάτες να φοράνε κράνος κατά την διάρκεια των αγώνων ήρθε πολύ αργότερα. Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918, μαζί με την νέα ονομασία “Isle of Man Tourist Trophy” ήρθε και η εφαρμογή νέων κανόνων ασφαλείας, που έκαναν υποχρεωτική τη χρήση του κράνους! Δηλαδή μέχρι τότε μπορούσε να τρέξεις στον αγώνα, χωρίς να φοράς κάτι που να προστατεύει -πραγματικά- το κεφάλι σου! Άλλες εποχές, που ευτυχώς έχουν μείνει πίσω μας…
Isle of Man TT 2024 – Όλοι οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν σπίτια τους

Το 2022, μετά από δύο χρόνια απουσίας από τους δρόμους του Νησιού, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αγωνιζόμενοι σε μοτοσυκλέτες και sidecars επέστρεψαν για να βιώσουν ξανά αυτό το μοναδικό αίσθημα και με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να κατακτήσουν το Βουνό. Ήταν ταυτόχρονα και μία από τις πιο θανατηφόρες χρονιές, με συνολικά 5 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 2 να τραυματίζονται σοβαρά. Ένας εξ αυτών μάλιστα, ο Mike Booth, έχασε το δεξί του πόδι, μετά την άσχημη πτώση του στην 26η στροφή της διαδρομής. Τελευταία φορά που είδαμε τόσο αίμα να χύνεται στην άσφαλτο ήταν το 1989.
Isle of Man TT 2024 – Όλοι οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν σπίτια τους

Το 2024 ήταν μία από τις πιο σπάνιες χρονιές, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του ΤΤ να μένει -ευτυχώς- στάσιμος, χωρίς κανένας αναβάτης ή κάποιος από τους διοργανωτές και θεατές να χάνει την ζωή του στην διάρκεια των δύο εβδομάδων. Από το 1937 και μετά, μόλις δύο χρονιές ήταν που δεν υπήρξε κανένας θάνατος, συμπεριλαμβανομένου του Manx GP, το 1982 και το 2001. Αν βγάλουμε το μικρότερο “αδελφάκι” του TT, το οποίο πρέπει να περάσει κανείς για να βρεθεί στο θρυλικό IOMTT, τότε η τελευταία φορά που το Βουνό δεν θρήνησε κανέναν αναβάτη στις δύο εβδομάδες του TT ήταν το 2012.
Isle of Man TT 2024 – Όλοι οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν σπίτια τους

Βλέποντας τα στατιστικά καταλαβαίνουμε γιατί η διαδρομή του Βουνού θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για αγώνες μοτοσυκλέτας, όμως ταυτόχρονα είναι και αυτό που γοητεύει όσους συμμετέχουν εκεί. Κανείς από τους αναβάτες δεν βρίσκεται εκεί χωρίς να γνωρίζει τους κινδύνους, όμως αναμφίβολα είναι χαρμόσυνη είδηση κάθε φορά που δεν έχουμε κάποιο θάνατο. Ελπίζουμε το 2024 να είναι η τρίτη χρονιά που δεν θα έχουμε κανένα θάνατο. Το πρώτο βήμα έγινε, με το δεύτερο να είναι το Manx GP, που αναμένεται να διεξαχθεί στις 22-26 Αυγούστου 2024.
 
Top Bottom