Biker Fest International

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Biker Fest International: Η “Daytona Bike Week” της Ευρώπης!​

Welcome Bikers!

Η “Ευρωπαϊκή Daytona Bike Week”- όπου Daytona η μεγαλύτερη συγκέντρωση μοτοσυκλετών custom στις ΗΠΑ – ονομάζεται Biker Fest International και έγινε στην Ιταλία… για 37η χρονιά!
Το 37ο Biker Fest International είναι μια ετήσια ιταλική και διεθνής γιορτή για τη μοτοσυκλέτα και πιο συγκεκριμένα για τους “τσοπεράδες”, “καστομάδες”, Χαρλεάδες, αλλά και τους φίλους τους, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από αξιοθέατα και πρωτοβουλίες, βόλτες, happening, αυτοσχέδιους αγώνες και συναυλίες… εκτός των άλλων.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όλοι οι παραπάνω χαιρέτησαν μέσα σε όμορφες ηλιόλουστες ημέρες την έναρξη της 37ης διοργάνωσης του Biker Fest International, την πιο διάσημη και ιστορική εκδήλωση μοτοσυκλετών custom στην Ιταλία και μια από τις πιο φημισμένες και δημοφιλείς στην Ευρώπη.


Φέτος το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων ήταν πιο πλούσιο από ποτέ, με την εκδήλωση να γίνεται σε πέντε περιοχές του Lignano Sabbiadoro, στη Βόρεια Ιταλία, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Βενετία.

Η επιτυχία και η διασκέδαση του Biker Fest ήρθε από μόνη της, μετά από μια αξέχαστη εκδήλωση που έγινε sold out. Εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες Ιταλούς μοτοσυκλετιστές, υπήρξε εισροή επισκεπτών από την Αυστρία και τη Γερμανία, με τους επισκέπτες να υπολογίζονται κοντά στις 120.000!


Μια συνεχώς αυξανόμενη τάση που επιβεβαιώνει τη σημασία της εκδήλωσης, αφού υπολογίζεται ότι τα χρήματα που εισέρρευσαν στην περιοχή ήταν περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.

Το κοινό των ενθουσιωδών μοτοσυκλετιστών συνέρρευσε στην περιοχή Village of the Luna Park ήδη από το πρωί της Πέμπτης της προηγούμενης βδομάδας, με στόχο να επαναληφθεί η τεράστια επιτυχία του Biker Fest του 2022.
Πρώτη εκδήλωση για “προθέρμανση” ήταν η “γυναικεία σχολή οδήγησης” της Honda, ενώ πολυάριθμοι άλλοι κατασκευαστές έστησαν τα περίπτερά τους για test ride, με γνωστά, αλλά και νέα ονόματα στην ιταλική και ευρωπαϊκή αγορά.

Ο διεθνής χαρακτήρας του Biker Fest International φέτος έπιανε από την Άπω Ανατολή μέχρι τη Νότια Αμερική. Ο Κινέζος Τσεν έφτασε από την Κίνα, καβάλα στη Harley-Davidson του, φορώντας δερμάτινο γιλέκο με το σήμα της πρώτης λέσχης μοτοσυκλετιστών custom της νότιας Κίνας, της οποίας είναι πρόεδρος.

Συνεχιζεται......
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Biker Fest International: Η “Daytona Bike Week” της Ευρώπης!​


Παράλληλα, το Biker Fest είδε και τα «χρώματα» των Nativos MC από τον Άγιο Δομίνικο.

Η Κυριακή ήταν επίσης η ημέρα της πολυαναμενόμενης τελετής απονομής καλλιστείων, το “Custom Bike Show”, μιας από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις του Bike Fest 2023, που είναι ένας από τους πιο ιστορικούς και καθιερωμένους διαγωνισμούς στην Ευρώπη και φέρνει στο προσκήνιο περισσότερες από 50 επιλεγμένες custom-αρισμένες μοτοσυκλέτες οι οποίες κρίνονται σαν “κορυφαίες” στο είδος τους.
Το Custom Bike Show υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη παράδοση στην Ευρώπη – αφού η πρώτη του έκδοση πραγματοποιήθηκε το 1987 – με χρηματικό έπαθλο για τον νικητή άνω των 10.000 ευρώ.

Τα πιο πρόσφατα μοτοσυκλετιστικά αριστουργήματα των μεγάλων ονομάτων του χώρου εκτέθηκαν στο αντίστοιχο “Village”, το “χωριό” των “φτιαγμένων” μοτοσυκλετών.
Παράλληλα με το Bike Fest υπήρχε ως συνήθως και εκπροσώπηση των αμερικάνικων αυτοκινήτων με τα περιοδικά του χώρου Cruisin’ Magazine και Old School Garage Club να υποδέχονται πληρώματα των εκατοντάδων εντυπωσιακών και θορυβωδών V8, από όλη την Ιταλία και τις γειτονικές χώρες.

Το αποκορύφωμα ήταν η πρωινή παρέλαση της Κυριακής, στην οποία το 2022 είχαν παρελάσει πάνω από 400 αυτοκίνητα.
Η λαμπερή παρέλαση έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες θαυμαστές, τουρίστες και θεατές στους δρόμους και την παραλία του Lignano Sabbiadoro, με τον ήχο των χιλιάδων πιστονιών να κάνουν την περιοχή να τρέμει.


Στον αντίποδα, μια σιωπηλή παρέλαση με 40 ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Tesla Club Italia έδειξε την εικόνα του μέλλοντος… για την οποία δεν χάρηκε ιδιαίτερα το σκληροπυρηνικό κοινό της εκδήλωσης.
Με πολλές οργανωμένες βόλτες στη γύρω περιοχήτου Friuli-Venezia Giulia, συναυλίες με συγκροτήματα, θρύλους της ιταλικής rock και hard rock, παζάρια και πάγκους, αλλά και διασκέδαση, συζητήσεις και δρώμενα, οι μοτοσυκλετιστές έδειξαν για άλλη μια φορά πως ξέρουν να περνάνε καλά… με κάθε ευκαιρία.

Πηγη https://motorbike.gr
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.437
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Ο παλμος οταν μαζευεται τετοιος πληθυσμος ατομων ειναι απιστευτος


ειδικα οι συναυλιες το βραδυ και οι κραυγες χαρας και συμμετοχης του πληθους!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom