Παρτ Θρι (αφτερ 3 μανθς) και τελευταίο
Ξεκινήσαμε με τον Γιάννη μπροστά σε ρυθμούς ταξιδιωτικούς. Λέω δεν μπορεί από εδώ είναι όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει. Στρίβουμε αριστερά προς Αχλάδι και παίρνουμε τον κατήφορο με τις φουρκέτες με ταχύτητες λίγο χαμηλότερες από ποδηλάτου... τρίκυκλου... με δίχρονο αναβάτη! Εκλαιγα μέσα από το κράνος και λέω δεν μπορεί θα φτάσουμε. Φτάνουμε στην παραλία, η ζέστη πλέον είναι ήδη σε δύσκολες καταστάσεις και ο Γιάννης έχει χαθεί. Ο Γιάννης λέει από τον κάτω δρόμο, ο Στέλιος λέει από τον πάνω δρόμο...εμπιστεύομαι τον ναυτικό σε τέτοιες περιπτώσεις και παίρνουμε τον πάνω δρόμο. Μια μικρή ταμπέλα γράφει "Αγ. Βασίλειος"...δεν πάμε και από εδώ να δούμε τι έχει; Μπαίνουμε στο μικρό δρομάκι το οποίο 50 μέτρα μετά μετατρέπεται σε χωματόδρομο, 100 μέτρα πιο κάτω αυξάνει την κλίση του, 200 μέτρα πιο πέρα έχει φυτευτή πέτρα...Σκέφτομαι ο Στέλιο θα σταμάτησε πάνω...Φτάνουμε στο τελείωμα και έχει αριστερά ένα ανέβασμα για να μας βγάλει στο ακρωτηρι που χωρίζει το Αχλάδι από την Χιλιαδού και κοιτάζω από τους καθρέπτες μου ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ με το scooter, δικάβαλος ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΜΟΥ...Οχι ρε καρέολη σκέφτομαι από μέσα μου. Δεν μπορεί τόσα χρόνια χωμάτινα, εγώ με το απόλυτο εργαλείο περιπέτειας, να σε έχω πίσω μου με το scooter. Κατεβάζω μια δευτέρα, σηκώνομαι όρθιος. Ανοίγω το γκάζι πετώντας πέτρες και σκόνη και χώμα πίσω μου, φωνάζοντας μέσα από το κράνος "ΓΙΟΥΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑ. ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΦΑΓΑ ΚΟΥΛΑΝΤΖΕΣ" και παίρνω το δρόμο προς την δεύτερη κορφή. Φτάνω πάνω με ένα χαμόγελο χαράς και πριν κατεβώ από την μηχανή είναι πίσω μου ο Στέλιος, με το scooter, δικάβαλος....γαμώ το κεράτο μου το τράγιο. Μου ήρθε να ρίξω μια κλωτσιά στο GS να πέσει στον γκρεμό και να γυρίσω με το ΚΤΕΛ
Αφού βγάλαμε τις αναμνηστικές, κατηφορίζουμε για την Χιλιαδού, όπου η θάλασσα έχει το μαύρο της το χάλι, αλλά έχει τόση ζέστη που δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουμε πίσω για το Αχλάδι. Βγάζουμε τα ρούχα μας, τελευταίος και μακρύα από όλους ο Γιάννης, και είναι όλα μούσκεμα από τον ιδρώτα σαν να έχουμε βουτήξει σε μπανιέρα με νερό. Κρύο ντούζ στην ντουζιέρα και άραγμα στην σκιά μέχρι να πιάσουμε θερμοκρασίες νορμάλ. Σίγουρα η θερμοκρασία ήταν πάνω από 48 βαθμούς εκείνη την ώρα και ότι και αν κάναμε, όσα παγωτά και αν έφαγε ο Στέλιος δεν έπεφτε με τίποτα. Αλλώστε ήταν ήδη 14:00...Φωτόγραφίες δεν βγάλαμε αφού ο Γιάννης δεν μας αφήσε να παρουμε μαζί του και έτσι ξεκινήσαμε για φαγητό κάπου πάνω στον δρόμο της Χαλκίδας. Μαλλον είχε πεινάσει ο Ducatακιας την παρέας ή τον είχε πιάσει κόψιμο. ¨Ετσι άρχισε να ανοίγει, να ανοίγει να ανοίγει...φανταστείτε ότι έπιασε τα 90 χαω. Εξωφρενικό γι αυτον. Τα υπόλοιπα είναι απλή ιστορία. Τον περνάει ο Στέλιο από εξωτερική με το σκούτερ να ξύνει κάτω ποδιά, για να φτάσουμε κάποια στιγμή να φάμε...και αφού δεν κοιμηθήκαμε εκεί να φύγουμε τον Δεκέμβρη με την δροσούλα λέμε πώς είμαστε τυχεροί... Αντε και στο επόμενο