Σκρα-Ροδοπη 2-3 και 4 Ιουλιου

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.180
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.336
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Στην Δραμα ξεκινησε ενα .... δραμα οποτε ψαξαμε στα χωρια της Ξανθης μπας και βρουμε την αιτια αλλα τελικα πινοντας ιδρωμενοι καφε στην Ανω Ποροϊα Σερρων ειδαμε οτι δεν παει αλλο και το διαλυσαμε ...... φωναζε και η φουκαριαρα η μανα μας.....! Teary Eyes Waving Bye

Το link του χαρτη: https://goo.gl/maps/DciM77VZLjcEZpru6
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.533
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Μια διαδρομη που πρεπει να την κανει καποιος τουλαχιστον μια φορα:

https://goo.gl/maps/Bchcw1rXyYy5n9C26



Στα ψηλα ειχε σχεδον κρυο,αλλα μετα την Βεροια νομιζα οτι το θερμομετρο μου εκανε πλακα.Καπου επρεπε να παρω μια ανασα για να συνεχισω.Μια γρηγορη απο Βολβη και σταση για ανεφοδιασμο και καφεδακι στο ποδι στον Προφητη.



Πρωτος σταθμος η Πρωτη Σερρων.Δεν ηταν στο προγραμμα αλλα ειπα να κανω ενα περασμα για να δω τι εχει αυτος ο τοπος και εχει βγαλει τοσα μεγαλα μυαλα.Εστριψα δεξια και παλι δεξια και ξαναπαλι δεξια αλλα συμπερασμα δεν εβγαλα.Δεν ξερω πως το εχουν καταφερει αλλα αριστερη στροφη δεν βρηκα.Περιποιημενο μερος αλλα ως εκει.

Δραμα αμεσως μετα για μια γρηγορη διελευση μιας και εχω περασει δεκα φορες απο εξω αλλα δεν ειχα αξιωθει να την "περπατησω".Καθαρη πολη με ενα μεγαλο κεντρικο παρκο αρκετα προσεγμενο.Δεν ειδα κατι αλλο που να μου κανει εντυπωση εκτος απο το "φουγαρο"στην εξοδο της.



Ο Νικηφορος ενα χωριο που σιγουρα καποτε περασε μερες δοξας.Αυτο φαινεται στα απομειναρια του χθες αλλα και στις σημερινες παρεμβασεις.








Πρωτη επαφη με τον Νεστο στο Παρανεστι.






Το μαγαζι κατω απο την γεφυρα δεν ειναι πλεον παντα ανοιχτο.Αν καποιος θελει να το επισκεφτει σιγουρα αξιζει τον κοπο αλλα ας παρει ενα τηλεφωνο πρωτα.







...
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.533
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ανεβασμα στο Καρυοφυτο και τον Λειβαδιτη οπωσδηποτε,οπως και στο Δασικο χωριο.Στο Δασικο ειχα παει καποιους μηνες πριν,οταν ηταν ολη η περιοχη σε καραντινα και προτιμησα να το αφησω εξω.Δεν υπηρχε ψυχη και ειχα μεινει στις εγκαταστασεις του δασαρχειου σε σκηνακι.Καλη επιλογη οπως και ο Λειβαδιτης λιγα χιλιομετρα πριν.Οπως μας ειπε μια κυρια μπορει οποιος θελει να στησει σκηνη μεσα στο καταφυγιο του συλλογου...



η ακομη και μεσα στο κεντρο του χωριου.Στο Καρυοφυτο εχει ταβερνακια αλλα στον Λειβαδιτη τιποτε.Οποτε οποιος εχει σκοπο να μεινει εκει καλο ειναι να εχει προμηθειες.Επισης μετα το χωριο ο δρομος για 5-6 χιλιομετρα ειναι για κλαματα και θελει προσοχη.



Το δασος της Χαιντους ειναι ενα απο τα ομορφοτερα μερη της περιοχης και εχει αρκετο ενδιαφερον για οποιον εχει την διαθεση να το περπατησει.Πολυυυυ πρασσινο.





Οπως ειπα και πριν ειχα περασει απο την περιοχη οταν αρκετα μερη της ηταν σε καραντινα και σε ολικο lock down.Μεχρι εδω δεν ειχα σοβαρο προβλημα αλλα οταν πηγα να μπω στα Πομακοχωρια τα πραγματα δυσκολεψαν.Δεν μπορεσα να βρω τροπο να περασω ενα μπλοκο πριν την Σμινθη οποτε αναγκαστηκα να γυρισω πισω.Αυτη τη φορα τα μπλοκα και οι ελεγχοι ανηκαν στο παρελθον οποτε...

Η Σμινθη ειναι ουσιαστικα το πρωτο στην σειρα και ενα απο τα πλουσιοτερα Πομακοχωρια.Αυτο φαινεται αλλωστε και απο το μεγεθος του τζαμιου τους.Εμπορικος κομβος με πολλα φαγαδικα.



Ο δρομος αρκετα καλος και το ματι δεν χορταινει ...





Η Παχνη και αυτη μεγαλη σε εκταση και αρκετα περιποιημενη.



Το βορειοτερο απο τα Πομακοχωρια της Ξανθης αν δεν κανω λαθος ειναι η Κοτυλη.
Οχι τοσο πλουσιο οσο τα αλλα,αλλα αρκετα μεγαλο.Ο κοσμος καταπιανεται με την Γεωργια και την κτηνοτροφια.Αν το ενα χαρακτηριστικο της περιοχης ειναι τα τζαμια,το αλλο ειναι ο καπνος τον οποιο ξεραινουν με τον παραδοσιακο τροπο.






...
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.533
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Η Μελιβοια και αυτο αρκετα μεγαλο και ισως ενα απο τα γνωστοτερα.





Ο Εχινος ενα απο τα πιο κοντινα στην Ξανθη θα ελεγα οτι ειναι το τελευταιο αυτου του κυκλου.



Μεχρι την Ξανθη πολλα χωραφακια με καπνο.Οπου βρουν λιγο χωρο φυτευουν.Καποτε τα μακεδονιτικα καπνα ηταν μια ποικιλια με μεγαλη ζητηση η οποια ηταν το κυριο εσοδο της περιοχης.Σημερα οι περισσοτεροι απο αυτους εχουν γινει μεταναστες στις φαμπρικες της Γερμανιας...Καζαντιδης στο βαθος.



Η Ξανθη εχει το δικο της χρωμα και δεν θελει ιδιαιτερες συστασεις.Δεν μπηκα καθολου μεσα,μιας και την εχω επισκεφτει αρκετες φορες παλαιοτερα.

Το τελευταιο κομματι της διαδρομης ειναι απο την Γαλανη,οπου και μειναμε διπλα στο ποταμι...




εως την Σταυρουπολη.



Ομορφο στροφιλικι,ομορφο ανεβοκατεβασμα αλλα λιγη προσοχη καμμια δεκαρια χιλιομετρα πριν την Σταυρουπολη γιατι στενευει αρκετα ο δρομος.Τελεια θεα απο το παρατηρητηριο των στενων του Νεστου,οταν δεν εχει θολουρα απο την εξατμιση.Ειχα παει παλαιοτερα οποτε το προσπερασαμε.

Ενα σημειο που ειχα παει στην καραντινα και μου αρεσε ηταν το φραγμα του θησαυρου.Το φραγμα δεν λεει αλλα η διαδρομη ηταν ευχαριστη.Ενα σημειο που δεν πηγα αλλα θα επρεπε ισως να παω ηταν ο καταρακτης της Αγιας Βαρβαρας.

Αντιγραφω τα γραφομενα του Κωστα που μου το προτεινε:"Το γεφύρι είναι δίπλα στο πέτρινο ξωκλήσι που βρίσκεται 500-600 μέτρα πάνω από τον καταρράκτη.Δεν φαίνεται από τον δρόμο.Έχει λίγο χωματόδρομο.
https://maps.app.goo.gl/xwKxkw412eNwo21p6"



Ξεκινησα χωρις παρεα αλλα αυτο αλλαξε στην πορεια.Στελιο,Δημητρη και Αντωνη αλλα και Κωστα,Αργυρη και Θωμα να μαστε καλα να ανταμωνουμε.



Νεροφιδες και φαγανα τα καλοπαιδα.

Επιστροφη με ωραιες εικονες και σκορπιες καταιγιδες απο Ανω Ποροια.






Καλο μας βραδυ. Smileys drinking beer Emoticon
 

dimitris777

new member
Δημοσιεύσεις
172
Ηλικία
52
Περιοχή
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI VSTROM DL 650 XT
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Περιοχή
Ν. ΧΗΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Top Bottom