Περί ζύθου...

Beast

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.285
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Τουλάχιστον κολοκυθόπιτα έφαγες;
Αν τον αφησε ο γιατρος!!!! Οχι αυτος που λεει εδω μεσα οτι ειναι.....καποιος αλλος, κανονικος!!!!!!
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.154
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Endo me taxi απόψε έκατσα μέσα και έβαλα ένα σκατς ,τις ξέχασα γμτ.
Ο μικρός με τις θύμησε ,δεν πειραζει.

Τουλάχιστον κολοκυθόπιτα έφαγες;

εφαγα εφαγα αλλά δεν ειχε φλουρι μεσα....:D:D:D
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
9 facts που δεν ήξερες για την ιστορία της μπίρας

mpira-575x384.jpg

Η μπίρα έχει μακρά και συναρπαστική ιστορία, που κάθε λάτρης του ζύθου οφείλει να γνωρίζει. Για να μην σε πιάνουν ποτέ αδιάβαστο, συγκεντρώσαμε μερικά γεγονότα για την μπίρα που ίσως σου έχουν διαφύγει.


1. Γεννήθηκε στη Μεσοποταμία
Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν τη ζυθοποιία περίπου το 3500 έως το 3100 π.Χ., στη Μεσοποταμία. Πιστεύεται μάλιστα, ότι οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν πιο ασφαλή την κατανάλωση μπίρας παρά του νερού.




2. Είχε θρησκευτική υπόσταση για τους Σουμέριους
Οι Σουμέριοι λάτρευαν τη θεά Νινκάσι, που ήταν προστάτιδα της μπίρας, ενώ ο “Ύμνος στη Νινκάσι” ήταν ένα ποίημα με τη μορφή προσευχής, που περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπίρας.

3. Στην Κίνα υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ίχνη πρώιμης ζυθοποιίας στην Κίνα, που δείχνουν ότι οι Κινέζοι έφτιαχναν πριν από τουλάχιστον 5.000 χρόνια μπίρα από κριθάρι, κεχρί, βολβούς και δακρύων του Ιώβ (ένα πλατύφυλλο, πολυετές φυτό που φύεται στη νοτιοανατολική Ασία)

4. Ο ρόλος της μαγιάς στη μπίρα ανακαλύφθηκε μόλις τον 19ο αιώνα
Μία από τις βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή της μπίρα είναι η μαγιά, ωστόσο αυτή ήταν τελείως άγνωστη ως τον 19ο αιώνα. Ο ρόλος της στη ζύμωση ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 1800, από τον Louis Pasteur.



5. Οι μοναχοί τον Μεσαίωνα συνέβαλαν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της ζυθοποιίας
Το Μεσαίωνα η μπίρα απέκτησε στενή σχέση με τη Βαυαρία και τα μοναστήρια της, μιας και βοηθούσε τους μοναχούς να αντέξουν περισσότερο τις μεγάλες νηστείες, γι αυτό και εκείνοι εξέλιξαν σημαντικά τη διαδικασία ζυθοποιίας. Μάλιστα, μερικές από τις πιο γνωστές μπίρες διεθνώς, που απολαμβάνουμε σήμερα, έχουν μοναστηριακή καταγωγή.

6. Το ψυχρό κλίματα της Γερμανίας ευνόησε τη δημιουργία της lager
Μέχρι το Μεσαίωνα οι μπίρες που φτιάχνονταν ανήκαν στην κατηγορία ale, καθώς αυτό το είδος μπίρας υφίσταται ζύμωση σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες 15-23οC. Ωστόσο, όταν οι Γερμανοί ξεκίνησαν να αποθηκεύουν τις μπίρες στις παγωμένες σπηλιές των Άλπεων, κατά λάθος δημιούργησαν ένα νέο είδος, όπου η μαγιά κατά τη ζύμωση υφίσταται καθίζηση στο βυθό του μούστου, αντί να ανέρχεται στη επιφάνεια του όπως στην περίπτωση των ale. Συνεπώς, οι μπίρες Lager υφίστανται ζύμωση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, συνήθως 6-12οC.



7. Υπάρχει νόμος περί καθαρότητας της μπίρας
Το 1516, ο Βαυαρός Δούκας Γουλιέλμος Δ’ εξέδωσε τον Γερμανικό νόμο περί καθαρότητος της μπίρας, που είναι ίσως ο αρχαιότερος διατροφικός κανονισμός που ισχύει και σήμερα. Σύμφωνα με αυτόν, στη γερμανική ζυθοποιία τα μόνο υλικά που μπορούν να χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μπίρας είναι ο λυκίσκος, το κριθάρι και το νερό. Στον παραπάνω νόμο δεν αναφερόταν αρχικά η μαγιά, καθώς δεν ήταν ακόμη γνωστή τότε, αλλά αργότερα αναθεωρήθηκε για να τη συμπεριλάβει. Αν και ο νόμος δεν ισχύει στην αυστηρή μορφή του τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές ζυθοποιίες στη Γερμανία και εκτός, εξακολουθούν να τηρούν τα πρότυπά του.

8. Το ζυθοποιείο της Guinness στο Δουβλίνο έχει μισθωθεί για 9000 χρόνια!
Το 1759 ο Arthur Guinness υπέγραψε μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας 9000 χρόνων για το ζυθοποιείο στο St. James’ Gate στο Δουβλίνο, που από τότε θεωρείται πατρίδα της μπίρας Guinness. Βέβαια, το μισθωτήριο δεν είναι πια σε ισχύ, μιας και η εταιρεία έχει εξαγοράσει πλέον το ζυθοποιείο, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι στην ιστορία της μπίρας.

9. Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον έφτιαχνε τη δική του μπίρα
Στην ψηφιακή δημόσια βιβλιοπωλεία της Αμερικής φιλοξενείται σε ψηφιοποιημένη μορφή ένα σημειωματάριο του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ από το 1757, όπου περιλαμβάνεται και μία συνταγή για «μικρή μπίρα» ή αλλιώς μπίρα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ και χαμηλής ποιότητας που έφτιαχναν συχνά οι στρατιώτες εκείνη την εποχή. Αργότερα, το κτήμα του στο Μάουντ Βέρνορ έγινε ένα παραγωγικό ζυθοποιείο.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
birra.jpeg
All about beer...!
9+1 μύθους για την μπίρα... που καταρρίπτονται!

Με αφορμή τα δύο φεστιβάλ μπίρας που διοργανώνονται το Σεπτέμβριο στη Λευκωσία, το Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival (Παρασκευή 5-Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά) και το Nicosia Βeer Fest (Τετάρτη 10-Kυριακή 14 Σεπτεμβρίου, τάφρος Κωνστάντζα), το Check In σού παρουσιάζοι 9+1 μύθους για την μπίρα που πιθανόν να μην ήξερες.

Μύθος 1: Μπορείτε να νικήσετε την κοιλιά από την κατανάλωση ελαφριάς μπίρας.
Πραγματικότητα: Η αλήθεια είναι ότι η μπίρα έχει από 90-100 έως 150-175 θερμίδες. Ακόμα κι έτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να πίνετε μπίρα κάθε μέρα, ή ότι απλά η μπίρα μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Εκτός από την μπίρα, η "μπιροκοιλιά" μπορεί να προέρχεται από διάφορα σνακ, τα club sandwich, τα πατατάκια ή οι γκοφρέτες, που έχετε την τάση να τρώτε απερίσκεπτα, κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή μετά.

Μύθος 2: Η σκούρα-μαύρη μπίρα, περιέχει περισσότερο αλκοόλ.
Πραγματικότητα: Είναι ένας μεγάλος μύθος. Για παράδειγμα, σε κάποιες μπίρες, το χρώμα τους είναι λόγω των ψημένων malts και όχι λόγω της περιεκτικότητας σε αλκοόλη.

Μύθος 3: Η μπίρα δεν έχει καμία χρησιμότητα, εάν είναι ζεστή και στη συνέχεια ψύχεται.
Πραγματικότητα: Αυτό ισχύει μόνο αν το κάνει κάποιος ξανά και ξανά. Αλλιώς, η εκ νέου ψύξη της μπίρας δεν έχει δραματικές επιπτώσεις. Η μπίρα μπορεί να καταστραφεί μόνο αν παραμένει ανοικτή για πολύ ώρα και έχοντας επαφή με αέρα ή φως. Φυλάξτε την σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και θα είναι αργότερα μια χαρά.

Μύθος 4: Μια μπίρα δεν θα πρέπει να έχει πικρή ή ξινή γεύση.
Πραγματικότητα: Η μπίρα είναι πικρή, λόγω του λυκίσκου που περιέχει. Αυτό βοηθά στην εξισορρόπηση των συστατικών malts που περιέχει και χρησιμεύει ως συντηρητικό. Ο λυκίσκος εξαρτάται από τον τύπο μπίρας. Λόγω του λυκίσκου, η μπίρα είναι ισχυρή, γήινη και έχει πικρή γεύση.

Μύθος 5: Οι πράσινες εμφιαλωμένες μπίρες είναι οι καλύτερες μπίρες.
Πραγματικότητα: Το χρώμα του μπουκαλιού της μπίρας δεν εξαρτάται από το είδος της μπίρας. Τα μπουκάλια μπίρας που έχουν πιο σκούρο χρώμα, μπορεί βοηθήσουν στην προστασία από το φως πολύ καλύτερα από μπουκάλια άλλων χρωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα μπουκάλια μπίρας είναι πιο σκούρο χρώμα. Το πράσινο, το μαύρο ή το καφέ χρώμα της φιάλης, δεν αποφασίζει την ποιότητα της μπίρας.

Μύθος 6: Η εισαγόμενη μπίρα είναι καλύτερη από την εγχώρια.
Πραγματικότητα: Μάλλον πρόκειται για ένα τυπικό κλισέ και για έναν ακόμα "αστικό μύθο", που έχει τις ρίζες του στον 19ο αιώνα, τότε που οι εξαγωγές ήταν σχεδόν αναγκαίες σε χώρες όπως η Ινδία, για να βοηθηθούν κυρίως οι ντόπιοι να επιβιώσουν στα μακρινά τους ταξίδια. Στην προ ποτοαπαγόρευσης εποχή στην Αμερική, μπίρες όπως η Budweiser, θεωρούνταν ότι είχαν παραδοσιακά, πιο λεπτή γεύση σε σχέση με τις φημισμένες ευρωπαϊκές μπίρες. Σήμερα, όμως οι τοπικές ζυθοποιίες έχουν εξελιχθεί πολύ κι έτσι τα προϊόντα τους είναι εξίσου καλά με αυτά του εξωτερικού. Ενισχύστε συνεπώς, την εγχώρια αγορά της χώρας σας, ακόμη και αν είστε εξαιρετικά απαιτητικοί… Αναζητήστε την μπίρα εκείνη που θα ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας και σίγουρα, θα βρείτε κάτι που θα σας ικανοποιήσει.

Μύθος 7: Η μπίρα είναι το ποτό της εργατικής τάξης.
Πραγματικότητα: Μπορεί να είναι από τα πιο διαδεδομένα και πιο φθηνά ποτά στον κόσμο, σίγουρα όμως, είναι πολύ παρεξηγημένη. Ανεπιτήδευτη, η μπίρα απευθύνεται σε όλους και είναι πιο φιλική από τη λεπτεπίλεπτη γεύση του κρασιού. Σχεδόν οι πάντες καταναλώνουν πια μπίρα. Σύμφωνα δε με μελέτες, όσο πιο εύπορος είναι κάποιος, τόσο μεγαλύτερη τάση έχει να καταναλώσει μπίρα. Παρά το γεγονός αυτό, μερικοί εξακολουθούν να δείχνουν τον ίδιο "σνομπισμό" προς την ταπεινή μπίρα. Αυτό είναι κάπως υπερβολικό… αφού η μπίρα ταιριάζει με τα περισσότερα από τα γεύματα μας και μπορεί να είναι εξίσου "εκλεπτυσμένη" με το κρασί. Ανάλογα με την περίσταση επιλέξτε την μπίρα που σας ταιριάζει καλύτερα. Βλέπετε αγώνα με την παρέα σας; Είστε διακοπές ή θέλετε να πιείτε κάτι δροσιστικό με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ; Η μπίρα είναι η ιδανική πρόταση σε κάθε περίπτωση…


Μύθος 8: Όσο πιο φρέσκια, τόσο καλύτερη…
Πραγματικότητα: Μην αφήνετε τα εντυπωσιακά διαφημιστικά μηνύματα να σας παρασύρουν! Μπίρες από την παραγωγή απευθείας στην κατανάλωση, δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα, υπάρχουν ποικιλίες μπίρας που χρειάζονται ένα διάστημα ωρίμανσης περίπου έξι εβδομάδων, πριν τοποθετηθούν στα μπουκάλια τους. Υπάρχουν επίσης, πολλοί τύποι μπίρας, που απαιτούν ακόμα μεγαλύτερο διάστημα ωρίμανσης, μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως η γεύση τους. Συγκεκριμένοι βρετανικοί ή βελγικοί τύποι μπίρας για παράδειγμα, λόγω των υπολειμμάτων μαγιάς που περιέχουν, χρειάζονται μια δεύτερη φάση ζύμωσης των συστατικών τους, μετά τη συσκευασία τους, κοντά στους τρεις μήνες. Επόμένως, φρέσκια μπίρα δεν υπάρχει, ενώ η ωρίμανση της κάθε μπίρας εξαρτάται από το είδος της.

Μύθος 9: Η μπίρα κάνει κακό στην υγεία μας.
Πραγματικότητα: Μοιάζει κάπως με τις συνήθεις απαγορεύσεις και προειδοποιήσεις, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Και ενώ στην περίπτωση του καπνίσματος δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, στην περίπτωση της μπίρας τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κάθε τσιγάρο, που καπνίζουμε είναι βλαβερό για τον οργανισμό μας. Η προσεκτική και με μέτρο κατανάλωση της μπίρας όμως, δεν είναι επιβλαβής. Όπως προκύπτει και από σχετικές μελέτες, η "λογική" κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και είναι ωφέλιμη για την καρδιά. Ίσως αυτό να είναι και η λογική εξήγηση στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, ότι όσοι καταναλώνουν μικρές-φυσιολογικές ποσότητες μπίρας αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής τους, σε αντίθεση με εκείνους που φτάνουν τα όρια του αλκοολισμού.

Μύθος 10: Οι διαφημίσεις μπίρας παρασύρουν τους ανήλικους.
Πραγματικότητα: Παρά το γεγονός ότι συνεχείς μελέτες προσπαθούν να επισημάνουν τις αρνητικές συνέπειες από τη συνεχή διαφήμιση των αλκοολούχων ποτών, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμιά απόδειξη της "αιτιώδους αυτής σχέση" ανάμεσα στη διαφήμιση και την κατανάλωση. Η έκθεση των ανηλίκων στο αλκοόλ λοιπόν, ίσως να μην πρέπει να αναζητηθεί μόνο, στη συνεχή έκθεση των παιδιών στα διαφημιστικά μηνύματα.
 

The Owl.

well know member
Δημοσιεύσεις
2.021
Όνομα
George
Απο αριστερά προς δεξια ακου..
3,5,7 στην ακρη,ειναι μαύρες κ μην τις μπλεξεις με τις αλλες.
Δοκίμασε τις ως 7,3,5 αυστηρα*.

Μετα..αλλη μερα πας σε
1,6,4,2 επισης αυστηρα*

*αυστηρά λογω των ΙΡΑ
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.154
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο χάρτης της ελληνικής μπύρας!

Από που είσαι;» «Τίνος είσαι συ;» «Μέσα από την πόλη ή από χωριό;»

Γνωστά και ιδιαίτερα συνήθη ερωτήματα όταν φτάνουμε στις συστάσεις στην ελληνική κοινωνία. Και γιατί αυτό να συμβαίνει μόνο με τους ανθρώπους και όχι και... με την μπύρα;

Στην Ελλάδα παράγουμε εξαιρετικές μπύρες και μάλιστα οι ετικέτες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια! Από που κρατά η σκούφια της κάθε μιας; Ο Φώτης Κοκοτός έφτιαξε έναν χάρτη για να απαντήσει στο ερώτημα:

223821g-17264722_1262825037099833_1865634658780910297_n.jpg
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Οι εναλλακτικές και απίθανες χρήσεις της μπύρας
Γιατί δεν είναι μόνο για να την πιείτε

fa24f9745ef1d31206ce1973dbde487b.jpg

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ποτά πολύ κόσμου και από αυτά που έχουν περισσότερη ζήτηση, όταν ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει. Ο λόγος για ποια άλλη; Μα για τη μπύρα.

Ωστόσο, ενδεχομένως πολλοί δεν γνωρίζουν πως τη μπύρα δεν είναι μόνο για να την πιείτε. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας, σε διάφορα μικροπροβλήματα που μπορεί να σας προκύψουν.


Δείτε παρακάτω τρεις εναλλακτικές και απίθανες χρήσεις της:

1. Αντιμετωπίζει διάφορους λεκέδες

Αποτελεί ιδανική λύση ειδικά για λεκέδες όπως καφές ή τσάι. Ρίχνετε την μπύρα στο λεκέ και τρίβετε μέχρι να εξαφανιστεί, αν ο λεκές επιμένει, επιμείνετε και εσείς. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

2. Απομακρύνει τα έντομα

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ραντίσετε με λίγη μπύρα την πηγή του κακού και συγκεκριμένα τη φωλιά των εντόμων που επισκέπτονται το σπίτι σας. Μόλις μυρίσουν τη μπύρα θα φύγουν από εκεί και θα αργήσουν να εμφανιστούν ξανά.

3. Διώχνει τη σκουριά

Η μπύρα μπορεί να αντιμετωπίσει και τη σκουριά. Ραντίστε την σκουριασμένη επιφάνεια, για παράδειγμα τη σκουριασμένη βίδα που δεν ξεβιδώνει και απλά να περιμένετε. Μετά από μισό λεπτό θα μπορέσετε να βγάλετε τη βίδα καθώς έχει την ιδιότητα να «σπάει» τη σκουριά.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Παρέλαση για τη φορολόγηση της μπύρας: 150.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για να φορολογηθούν


Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους

H «Παρέλαση για τη φορολόγηση της μπίρας» όπως ονομάστηκε (Beer for Taxation Parade), μπορεί να σας ακούγεται περίεργη όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 14 Μαΐου 1932 περίπου 150.000 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Σκράντον και την Πενσιλβάνια μέχρι την Ντεϊτόνα Μπιτς στη Φλόριντα, πολίτες, πλημμύρισαν την 5η Λεωφόρο. Και δεν ήταν καθημερινός κόσμος, αλλά και είδωλα των Ολυμπιακών Αγώνων, ήρωες πολέμου, επιχειρηματίες και άλλοι που, διψασμένοι για αλκοόλ, ζήτησαν να φορολογηθεί η μπύρα αλλά και τα ποτά!

Γιατί η φορολόγηση ήταν ο μόνος δρόμος για να νομιμοποιηθεί το αλκοόλ!

Ο Τζίμι Γουόκερ, ο τότε Δήμαρχος της Νέας Υόρκης ήταν αυτός που κίνησε τα νήματα για να κινητοποιηθούν και άλλες πόλεις.

Η νομιμοποίηση της μπίρας και άλλων ποτών θα προσέθετε εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια ταμεία και θα άνοιγε μια βιομηχανία που θα οδηγούσε στην απασχόληση χιλιάδων εργατών.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο καθολικός άγιος που έσωσε τους πιστούς από την πανούκλα με... μπύρα


Κι όμως ισχύει, είναι ο άγιος της μπύρας

Ο Arnold του Soissons γεννήθηκε κοντά στις Βρυξέλλες το 1040. Από μικρή ηλικία εκπαιδεύτηκε ως στρατιώτης και υπηρέτησε για τον βασιλιά της Γαλλίας Ερρίκο τον Α’ για λίγα χρόνια.
Μετά από αυτό, εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι του St. Medard στο Soissons της Γαλλίας, όπου έγινε ερημίτης για τρία χρόνια. Αργότερα του προσφέρθηκε ο τίτλος του ηγούμενου του μοναστηριού, ωστόσο σύμφωνα με την αγιογραφία του, τον αρνήθηκε και έφυγε.

Όμως, όπως λεγεται, ένας λύκος τον ανάγκασε να επιστρέψει και τελικά να πάρει τον τίτλο. Περίπου το 1080, του προσφέρθηκε ο τίτλος του Επισκόπου, τον οποίο πάλι προσπάθησε να αρνηθεί. Για καλή του τύχη, ένας άλλος Επίσκοπος διεκδίκησε τον τίτλο και ο Arnold αντί να κάτσει να τον διεκδικήσει αποφάσισε με τη θέληση του να εγκαταλείψει το μοναστήρι και να ζήσει πιο ήσυχα. Έτσι ίδρυσε το μοναστήρι του St. Peter στο Oudenburg.



Εκεί βρήκε επιτέλους το πάθος του, που δεν ήταν άλλο από το να φτιάχνει μπύρα. Κατά τον Μεσαίωνα, η μπύρα ήταν για πολλούς απαραίτητη αφού πολλά μέρη δεν είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Ο Arnold με χαρά έφτιαχνε μπύρα για τους ντόπιους χωρικούς και τους ενθάρρυνε να την πίνουν αντί για νερό.

Εκείνη την εποχή, η μπύρα θεωρούνταν ως ένα «δώρο υγείας» λόγω της μαγιάς που περιείχε, αλλά και της χαμηλής περιεκτικότητας της σε αλκοόλ. Η συνταγή της έφτασε σε όλη την Ευρώπη και έγινε γρήγορα ένα συνηθισμένο ποτό για το πρωινό ή για υπόλοιπη ημέρα. Η ποσότητα αλκοόλ ήταν αρκετή για χαλάρωση αλλά και τόση ώστε το σώμα να παραμείνει ενυδατωμένο. Επίσης, η μαγιά είχε βιταμίνη B, κάτι που βοήθησε τον κόσμο να πιστέψει την υγιεινή επίδραση που είχε στο σώμα.

Όταν η πανούκλα εμφανίστηκε στη περιοχή, ο Arnold ήταν ακόμα ο ηγούμενος του μοναστηριού. Προσπάθησε αμέσως να αποτρέψει τους ντόπιους να πίνουν νερό. Τους έδινε όση μπύρα είχε και αυτό είχε τελικά ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι να επιβιώσουν από την επιδημία. Το ίδιο συνέβη και με την χολέρα, μόνο εκείνη την φορά, κανείς δεν αρρώστησε στο Oudenburg. Λέτε να έφταιγε η μπύρα του Arnold;

Όπως και να έχει, ο Arnold του Soissons έγινε επίσημα άγιος της Καθολικής Εκκλησίας. Έφτιαχνε φάρμακο, όχι αλκοόλ. Τιμάται τον Ιούλιο με παρέλαση στις Βρυξέλλες, την «Ημέρα της Μπύρας».

cdefghicdefghicdefghiabcdabcdabcd
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.154
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ειναι αυτο που λενε ;
Αγιο είχαμε.....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Οι 5 πιο δυνατές μπύρες του κόσμου δεν είναι για όλους
Θα έπινες μια μπύρα πιο δυνατή κι από ουίσκι;

Ημπύρα δεν θεωρείται ποτό, σωστά; Για πολλούς είναι το ιδανικό early drink. Κάτι χαλαρό για να ξεδιψάσουν και να ανοίξουν το δρόμο για ένα πιο δυνατό ποτό, όπως το ουίσκι, το τζιν ή η βότκα. Υπάρχουν, όμως, και μπύρες που μπορούν να ‘βάλουν κάτω’ οποιοδήποτε από τα παραπάνω ποτά.
Οι αλκοολικοί βαθμοί σε μια μπύρα είναι συνήθως από 4%, μέχρι το πολύ 8%. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεις και μπύρες με 10%, αλλά ως εκεί.

Η αλήθεια είναι πως στο Μεξικό παράγονται κάποιες από τις ισχυρότερες του κόσμου, στις οποίες προστίθεται και τεκίλα, αλλά για να βρούμε τις πέντε πιο δυνατές αυτή τη στιγμή, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε στην Ευρώπη.

Brewmeister Snake Venom
  • Ζυθοποιία: Brewmeister
  • Χώρα Καταγωγής: Σκωτία
  • Αλκοόλ: 67.5%
Snake-Venom-bottle__37536.1559161965.1280.1280.jpg


Όχι δεν υπάρχει δηλητήριο φιδιού σε αυτή την μπύρα, αλλά ονομάζεται έτσι εξαιτίας της πολύ υψηλής της περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Αυτό επιτυγχάνεται αφήνοντας τη βύνη να εκτεθεί στον πικάντικο καπνό της τύρφης.


Brewmeister Armageddon
  • Ζυθοποιία: Brewmeister
  • Χώρα Καταγωγής: Σκωτία
  • Αλκοόλ: 65%
5f88dadd729aca475651a9124bd7523e_c_811273933_640x640.jpg


Πριν από το ‘δηλητήριο φιδιού’ η ίδια ζυθοποιία είχε δημιουργήσει την Armageddon, μια μίξη μεταξύ ουισκιού και μπύρας. Για την παραγωγή της συγκεκριμένης μπύρας χρησιμοποιείται κρυσταλλική βύνη, σιτάρι, νιφάδες βρώμης και νερό από τη Σκωτία.

Koelschip Start the Future
  • Ζυθοποιία: Koelschip
  • Χώρα Καταγωγής: Ολλανδία
  • Αλκοόλ: 60%
The-Top-10-Strongest-Beers-in-the-Whole-World-3-600x480.jpg


Αυτή η μπύρα δεν έχει μόνο υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αλλά και πολύ καλή γεύση (συν μυρωδιά από τεκίλα). Η Koelschip είναι μία από τις ζυθοποιίες που παράγουν την ισχυρότερη μπύρα στην αγορά και το Start the Future έρχεται στην τρίτη θέση με 60%.

BrewDog and Schorschbräu Strength in Numbers
  • Ζυθοποιία: BrewDog/Schorschbräu
  • Χώρα Καταγωγής: Γερμανία
  • Αλκοόλ:: 57.8%
strength-in-numbers-brewdog.jpg


Αυτή είναι η μόνη συνεργασία μεταξύ δύο ζυθοποιείων που έχει θέση στη λίστα με τις ισχυρότερες μπύρες στον κόσμο. Η μπύρα δημιουργείται χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο eisbock, που σημαίνει κατάψυξη της μπύρας, αφαίρεση του πάγου και στη συνέχεια ανάμιξή της ξανά, με κάποια βελγική ξανθιά παλαιωμένη μπύρα σε βαρέλια ουισκιού για 10 χρόνια.


BrewDog End Of History
  • Ζυθοποιία: BrewDog
  • Χώρα Καταγωγής: Σκωτία
  • Αλκοόλ: 55%
brew-dog.jpg


Η BrewDog είναι μία από τις ζυθοποιίες που παράγει τις ισχυρότερες μπύρες και η ‘End of History’ είναι επίσης μοναδική για έναν πολύ περίεργο λόγο. Αυτή η βελγική ξανθή μπύρα μπαίνει στο εσωτερικό (το μπουκάλι, όχι το υγρό) ενός νεκρού σκίουρου και κοστίζει περίπου 780 δολάρια ανά μπουκάλι. Η γεύση του έχει νότες από μούρα και τσουκνίδες.

abcdabcdcdefghigicdefghigi
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.397
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Την μπύρα εγώ παλιότερα την ειχα για σβήσιμο απ' τα ουισκια.
Τώρα ,την τελευταία 10ετια που δεν πολυπινω
όταν θα πιω ,προτιμώ μια νορμάλ μπυρουλα
 

ibar

new member
Δημοσιεύσεις
263
Ηλικία
49
Όνομα
ηλιας
Την μπύρα εγώ παλιότερα την ειχα για σβήσιμο απ' τα ουισκια.
Τώρα ,την τελευταία 10ετια που δεν πολυπινω
όταν θα πιω ,προτιμώ μια νορμάλ μπυρουλα
το εκανα και εγω πολυ παλιοτερα...
το εκανα τελευταια μετα απο κρασοποτία και εσβησα εγω...
 
Top Bottom