Πέθανε η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη​






Η τραγουδίστρια έδινε τους τελευταίους μήνες μάχη για τη ζωή της, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας​


Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη, μία από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου κύματος.
Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος έγραψε: «Ενα μεγάλο αντίο στην υπέροχη Ρενα Κουμιωτη!! ΑΥΤΗ η τόσο βελούδινη φωνή της θα μας συγκινεί πάντα….Όσοι την γνωρίσαμε μόνο όμορφες στιγμές θα θυμόμαστε.. Καλό ταξίδι Ρένα όλων μας….»


«H Ρένα Κουμιώτη δεν είναι πια μαζί μας. “Εφυγε” σήμερα ξημερώνοντας Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ύστερα από δύο μήνες προσωπικής μάχης με τη ζωή. Η μεγάλη ερμηνεύτρια όμως θα ζει πάντα ανάμεσά μας με τα τραγούδια της . Οσοι είχαμε τη μέγιστη τιμή, να τη ζήσουμε από κοντά , γνωρίσαμε το ήθος , την ψυχή, την σεμνότητα και την αξιοπρέπειά της . Μια μεγάλη κυρία “εφυγε” αλλά θα είναι πάντα εδώ..Δεν σταματούν έτσι του ρολογιού οι δείκτες..», γράφει η σελίδα στο facebook «ΡΕΝΑ Κουμιωτη Official».


Η τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και από τον περασμένο Νοέμβριο διέμενε στο Γηροκομείο Αθηνών. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, έφυγε από τη ζωή ο πρωτότοκος γιος της, Νίκος Σαββίδης, από ανακοπή καρδιάς. Εκείνη δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του, καθώς οι δυνατές συγκινήσεις δεν της επέτρεπαν να γνωρίζει για την απώλεια του.

Ποια ήταν η Ρένα Κουμιώτη​

Η Ρένα Κουμιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα, στη Νέα Ιωνία στις 3 Μαΐου 1941. Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες. Ο πατέρας της Σμυρνιός, η μάνα της Κωνσταντινοπολίτισσα.

To 1968 δούλευε στην «Απανεμιά» μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, που μόλις είχε κατέβει απ’ τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχε περάσει μήνας από τότε που άρχισε να δουλεύει στο μαγαζί και κάποιο βράδυ την ακούει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και της προτείνει να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο «ο Δρόμος» που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα.

Το πρώτο τραγούδι που είπε ήτανε το «Δώσε μου το στόμα σου» το γνωστό «χελιδονάκι». Και μετά το «Πρώτη φορά». Από την «Απανεμιά» βρίσκεται ξαφνικά να δουλεύει με τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και τον Λευτέρη Μυτιληναίο στο «Καν-Καν». Την ίδια χρονιά στο θέατρο «REX» στον θεατρικό «Δρόμο». Ακολουθούν στη δισκογραφία «Σταμάτησε του ρολογιού οι δείχτες», «Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι» του Μίμη Πλέσσα, και συμμετείχε στους δίσκους «Ώρες» και «Θαλσσσινό τριφύλλι» του Λίνου Κόκοτου . Το επόμενο καλοκαίρι πάλι με τον Πουλόπουλο στην «Αθηναία». Και μετά στα «Δειλινά» για τρεις σαιζόν.

Απ’ τον Οκτώβριο του 1970 μέχρι το 1972. Εκεί κι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Χρηστάκης κι ο Γιώργος Ζαμπέτας. Το 1972, συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Μπουρνέλη. Μετά τα «Δειλινά» πήγε στη «Φαντασία». Πάλι με τον Πουλόπουλο στην Πλάκα, μετά ξανά στο «Καν-Καν» με Διονυσίου και Ζαμπέτα.

Το 1974 πήγε για δουλειά στον Καναδά όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της. Το 1983 επιστρέφει στην Ελλάδα και εμφανίστηκε πάλι με το Γιάννη Πουλόπουλο, την Τζίνα Σπηλιωτοπούλου και την Αθηναϊκή κομπανία στο «Ζυγό». Μετά στα «Ηλιοβασιλέματα» με το Ζαμπέτα και τη Μαίρη Λίντα και στ’ «Αστέρια» με τον Κόκοτα. Για δυο συνεχόμενες χρονιές στη μπουάτ «Μαρκίζα». Το 1995 συνεργάζεται με τον Μίμη Πλέσσα. Από τότε κάνει μόνο συναυλίες τα καλοκαίρια και επιλεκτικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Δισκογραφία​

1969 – Ο δρόμος

1969 – Οι ώρες
1970 – Μέρες του καλοκαιριού
1970 – Ρένα Κουμιώτη
1970 – Γειτονιές Αθήνα – Θεσσαλονίκη
1970 – Ρένα Κουμιώτη 1
1971 – Ρένα Κουμιώτη 2
1972 – Μήνες
1972 – Το θαλασσινό τριφύλλι
1972 – Τα κίτρινα ρολόγια
1973 – Μονά ζυγά
1973 – Θάλασσα πικροθάλασσα
1974 – Μίλα μου για λευτεριά
1974 – Παράθυρο στη θάλασσα
1974 – Ρένα Κουμιώτη 3
1974 – Ρόδα που γυρίζει
1976 – Τα ωραιότερα τραγούδια της Ρένας Κουμιώτη
1976 – Στο δρόμο για το Τσιμελνί
1978 – Ρεμπέτικα και θαλασσινά
1978 – Ρένα Κουμιώτη – Πλέσσας Μίμης
1980 – Τα δικά μου τραγούδια
1985 – Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο
1986 – Για το θέατρο 2 Πλέσσας
1992 – Δεν θα χωρίσουμε ποτέ Ζαμπέτας
1993 – Μεγάλες επιτυχίες Ρένα Κουμιώτη
1993 – Το άλλο νέο κύμα
1995 – Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες
1996 – Οι μεγάλες ερμηνείες – Κουμιώτη Ρένα
1996 – Στο δρόμο του Μίμη Πλέσσα 2
2001 – 50 χρυσά χρόνια – Πλέσσας
2009 – Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες
2009 – Κόρη του γιαλού



Καλο ταξιδι.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.487
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η εγκυμοσύνη στα 13, ο γάμος, ο θάνατος του γιου της που δεν έμαθε ποτέ, το γηροκομείο.​




Η τραγουδίστρια έζησε μια πλούσια ζωή, έκανε δύο γάμους, απέκτησε δύο παιδιά και γνώρισε τεράστια επιτυχία, ωστόσο, το καλοκαίρι του 2022 έχασε τον πρωτότοκο γιο της, Νίκο Σαββίδη.

Η Ρένα Κουμιώτη έχασε τη μητέρα της όταν ήταν μωρό​

Η Ρένα Κουμιώτη γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1948 στη Νέα Ιωνία Αττικής. Μεγάλωσε στη Δραπετσώνα και την Κοκκινιά. Η μητέρα της ήταν από την Κωνσταντινούπολη και ο πατέρας της από τη Σμύρνη. Ήταν μόλις εφτά μηνών όταν η μητέρα της έφυγε από τη ζωή.
Σε μία σπάνια συνέντευξή της στη Lifo είχε υπογραμμίσει «οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες. Από τη Νέα Ιωνία, όπου γεννήθηκα, βρεθήκαμε στη Δραπετσώνα και από κει στην Κοκκινιά.
Μέχρι σήμερα αισθάνομαι πιο πολύ Β’ Πειραιάς, Κοκκινιώτισσα. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός. Τη μητέρα μου την έχασα όταν ήμουν επτά μηνών, νεότατη, στα 20 της, από επιπλοκές του θυρεοειδή, που τότε δεν ήταν αντιμετωπίσιμες οι αρρώστιες του. Μας μεγάλωσε η μητέρα της, η γιαγιά μου, εμένα, που ήμουν το πιο μωρό, και τα δύο αδέρφια μου. Αν και επίσης πολύ νέος ο μπαμπάς μου όταν χάσαμε τη μητέρα μου, όχι μόνο δεν ξαναπαντρεύτηκε αλλά ούτε καν ακούσαμε ότι “τον είδαμε εκεί με την τάδε γυναίκα”. Δεν ήθελε επ’ ουδενί λόγω να βάλει μητριά να μας μεγαλώσει. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ήσυχα και αξιοπρεπή – εννοώ πως, παρ’ όλη τη φτώχεια, δεν πεινάσαμε».

Ο γάμος της Ρένας Κουμιώτη στα 13​

Όταν ήταν μόλις 13 ετών – πολύ πριν ασχοληθεί με το τραγούδι – παντρεύτηκε τον πρώτο σύζυγό της, Σταύρο Σαββίδη. Απέκτησαν έναν γιο, τον Νίκο, όμως ο γάμος τους κράτησε δύο χρόνια.
Όπως επεσήμανε η Ρένα Κουμιώτη «ο γάμος ήρθε πολύ νωρίς, το 1960, εννοείται προτού μπλεχτώ με το τραγούδι. Με τον άντρα μου δουλεύαμε μαζί στον Παπαστράτο και το βράδυ πήγαινε νυχτερινό Γυμνάσιο. Έμεινα έγκυος και παντρευτήκαμε. Γέννησα τον πρώτο μου γιο, που τον πρόλαβε η γιαγιά μου και μου τον μεγάλωσε.

Ο γάμος αυτός κράτησε δύο χρόνια – να ξέρετε ότι εγώ πάνω στο “δύο” τις χάλαγα τις σχέσεις μου. Μόνο ο δεύτερος γάμος μου στην Αμερική, όπου πήγα το ’74 ως τραγουδίστρια πια, διήρκεσε πολύ παραπάνω. Χώρισα, λοιπόν, αφού ένιωσα ότι δεν μου πήγαινε αυτός ο άνθρωπος.
Κατάλαβα ότι δεν ήταν ούτε έρωτας, ούτε αυτές οι βλακείες. Δεν κρατήσαμε καμιά επαφή. Σήμερα, και να τον δω στον δρόμο, δεν θα τον γνωρίσω. Εμένα με ενδιαφέρουν τα παιδιά μου και τα δυο εγγόνια μου».

Τον Ιούλιο του 2022 ο πρωτότοκος γιος της πέθανε προδομένος από την καρδιά του και τα σοβαρά προβλήματα υγείας δεν της επέτρεψαν να πάει ούτε στην κηδεία του.​

Ο 61χρονος Νίκος Σαββίδης ήταν ο πρωτότοκος γιος της τραγουδίστριας και καρπός του έρωτά της με τον Σταύρο Σαββίδη, ένας από τους πρώτους Πόντιους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Ελληνικού.

Η 74χρονη ερμηνεύτρια μετά και το ξαφνικό τέλος του πολυαγαπημένου τους γιου, αποφεύγει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, θέλοντας να ζει με τις αναμνήσεις της. Η Ρένα Κουμιώτη απέκτησε δύο γιους, που θεωρούσε ότι είναι ότι πιο σπουδαίο έκανε. Έγινε γιαγιά και η οικογένειά της ήταν πάντα προτεραιότητά της.
 
Top Bottom