Οι καλύτερες γυναίκες κιθαρίστριες

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
d504d5bde1c97420b8b5ff23afe35a94_XL.jpg


Annie Clark


Η Annie Clark είναι ίσως η πιο σαγηνευτική κιθαρίστρια που εμφανίστηκε τα τελευταία 20 χρόνια.

Η καλλιτέχνιδα γνωστή ως St. Vincent κάνει μουσική που είναι μια σύγκρουση έμπειρων, αλλόκοτων διασκευών κιθάρας και προωθητικής ηλεκτρονικής, μια μίξη που την έχει κάνει κορυφαίο φως του στελέχους που ανατρέπει το είδος του κινήματος alt-rock.

Απόφοιτος του Berklee, που εμπνεύστηκε να μάθει ηλεκτρική κιθάρα με έργα grunge, όπως οι Nirvana και Soundgarden, η Clark έκανε το ντεμπούτο της για το είδος της προσέγγισής της στο Marry Me του 2007 , ξεκινώντας μια καριέρα που είχε το μερίδιο της επιτυχίας και της αναγνώρισης των κριτικών.

Το 2014 St. Vincent της έφερε ένα βραβείο Grammy για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ (το πρώτο που κέρδισε σόλο γυναίκα καλλιτέχνης μετά από 20 χρόνια).

«Ήταν πραγματικά τόσο πολύ διασκεδαστικό παίζοντας μουσική», λέει ο Clark. «Έμπαινα μέσα και τραγουδούσα ένα τραγούδι στο στούντιο μου, μόνο για πλάκα, απλά, «Α, αναρωτιέμαι πώς θα ακουστεί η φωνή μου σήμερα», και το ίδιο με το να βάλω τα μέρη της κιθάρας, απλά να παίζω για διασκέδαση και χαρά . Αυτό είναι εμβληματικό της όλης διαδικασίας.

«Δεν είναι ότι κάποιος δίσκος είναι εύκολο να γίνει, γιατί δεν είναι», προσθέτει. «Αλλά πολλές φορές η διαμάχη στη διαδικασία είναι ότι βρίσκεσαι με τον δικό σου τρόπο και όχι κάποια κυριολεκτική εξωτερική δύναμη. Είναι τα παιχνίδια του εγώ και το τσίρκο που απεχθάνεται τον εαυτό τους που παρεμποδίζουν».

Αφού επισκέφτηκε το εργοστάσιο της εταιρείας την άνοιξη του 2015, θυμάται: «Κάθισα με τον Sterling [Ball] και μου είπε, "Γιατί δεν σχεδιάζεις μια κιθάρα;" Πραγματικά, η κιθάρα που έφτιαξα εκείνη την πρώτη μέρα μοιάζει πολύ με αυτή που κατέληξε στο τελικό κομμάτι.

«Υπήρχαν σίγουρα τροποποιήσεις εμπρός και πίσω για να βεβαιωθούμε ότι η εργονομία ήταν σωστή – η ισορροπία ήταν σωστή, για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος χωρίς να θυσιάσετε τον τόνο. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν τόσο εύκολο. Και με το όραμά μου και τις ικανότητές τους σε συνδυασμό, νομίζω ότι φτιάξαμε μια πραγματικά υπέροχη κιθάρα».

Το αυτί και η καρδιά είναι βασιλιάς. Είναι διασκεδαστικό να ριφάρεις τα κλασικά πράγματα που γνωρίζει κάθε κιθαρίστας, αλλά ξεφεύγω από αυτό ιδιαίτερα επειδή υπάρχει ο John Lee Hooker και υπάρχει ο Howlin' Wolf, και δεν νομίζω ότι εκεί πρέπει να προσθέσω στο συνομιλία.



Ernie Ball Music Man St. Vincent Goldie σε φινίρισμα κασμίρ
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Η Οριάνθη Παναγάρη (Orianthi Panagaris, 22 Ιανουαρίου 1985) είναι Αυστραλή κιθαρίστρια και μουσικός από την Αδελαΐδα, με ελληνική καταγωγή.


Βιογραφικό

Η Οριάνθη γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1985 στην Αδελαΐδα στη Νότια Αυστραλία. Άρχισε να μαθαίνει μουσική και πιάνο από τριών ετών, να παίζει ακουστική κιθάρα από έξι χρονών και άρχισε ηλεκτρική κιθάρα όταν ήταν 11 ετών. Λέει η ίδια:

«Οι κιθάρες του πατέρα μου βρίσκονταν ένα γύρω μέσα στο σπίτι, άκουγα δίσκους με κιθάρα στο στέρεο και προσπαθούσα να μεταφέρω τους ήχους από το πιάνο στην κιθάρα».

Στα 15 άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στη σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών. Ήδη από τα 14 έπαιζε σε διάφορα γκρουπ της Αδελαΐδας. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως προπομπός σε συναυλία ήταν για τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Στιβ Βάι, στα 15 της. Στα 14 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο ”Under the Influence”, με δικές της εκτελέσεις κομματιών από μουσικούς που την είχαν επηρεάσει. Είχε την τύχη να συναντήσει και να παίξει με τον Κάρλος Σαντάνα στα 18 της, στην πατρίδα της. Αυτός την προσκάλεσε να ανέβει να παίξει μαζί του στη συναυλία και έπειτα την κράτησε να τον συνοδεύσει σε όλο το κονσέρτο. Η Οριάνθη υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Geffen Records, ζει στο Λος Άντζελες και ετοιμάζει δίσκο.

Ως τώρα έχει παίξει με τον Πρινς, έχει κάνει περιοδεία με τον Στιβ Βάι, έχει δημιουργήσει βιντεοκλίπ, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Έρικ Κλάπτον «Crossroads Guitar Festival» και είχε μια παρουσίαση στην εφημερίδα The New York Times για την προώθηση κιθάρων φιλικών προς το περιβάλλον. Επίσης, εμφανίστηκε στο σόου της απονομής των 51ων Βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια κάντρι Κάρι Άντεργουντ (Carrie Underwood). Μάλιστα, η Άντεργουντ την προσκάλεσε να γίνει μέλος της μπάντας της. Προοριζόταν να αντικαταστήσει την Τζένιφερ Μπάτεν (Jennifer Batten) στην μπάντα του Μάικλ Τζάκσον για τη μεγάλη περιοδεία που ετοίμαζε και είχε κάνει σχετικές πρόβες μαζί του πριν από το θάνατό του στις 25 Ιουνίου 2009.

Έχει ηχογραφήσει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ το 2007, το «Violet Journey».

Άλμπουμ

  • "Under the Influence", 1999.
  • "Violet Journey", 2007.
  • "Believe",2009.
  • "Believe II",2010.
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.155
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Η Οριάνθη έχει παίζει με zz top κάτι φανταστικά live....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Στην αρχή διάβασα τον τίτλο "Οι καλύτερες γυναίκες κΑθαρίστριες" και εντυπωσιάστηκα ......
.... νόμιζα ότι πάει αλλού το θέμα !!!!

Tooth tongue Tooth
Κυριε καθηγητα δε το περιμενα και εισαι και μορφωμενος ανθρωπος abcdefghgkabcdefghgk
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.397
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Kaki King​

12300-1052x592.jpg

Ο Kaki King (γεννημένη Katherine Elizabeth King, 24 Αυγούστου 1979) είναι Αμερικανίδα κιθαρίστας και συνθέτης. Η King είναι γνωστή για τις κρουστικές και τζαζ μελωδίες της, τα ενεργητικά ζωντανά σόου, τη χρήση πολλαπλών κουρδισμάτων στο ακουστική και lap steel κιθάρα,Η και η ποικιλία της σε διαφορετικά είδος.
Τον Φεβρουάριο του 2006, Rolling Stone κυκλοφόρησε μια λίστα με τους "The New Guitar Gods", στην οποία ο King ήταν η μοναδική γυναίκα και η νεότερη καλλιτέχνης (ξεπερνώντας τον Derek Trucks σε ηλικία δύο μηνών ως ο νεότερος στη λίστα). Η καριέρα της περιλαμβάνει έξι LP και δύο άλμπουμ EP, καθώς και αρκετές παρτιτούρες για τηλεόραση και κινηματογράφο. Εργάστηκε μαζί με τους Eddie Vedder και Michael Brook συνεισφέροντας μουσική για το soundtrack στο Sean Penn's Into the Wild, για την οποία Το τρίο έλαβε υποψηφιότητες για Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.



 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μπόνι Ρέιτ​

attachment-bonnie-raitt-songs.jpg

Η Bonnie Lynn Raitt γεννημένη στις 8 Νοεμβρίου 1949) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, κιθαρίστας και τραγουδοποιός των μπλουζ . Το 1971, η Raitt κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της . Μετά από αυτό, κυκλοφόρησε μια σειρά από άλμπουμ που επηρέασαν τις ρίζες της , τα οποία ενσωμάτωσαν στοιχεία μπλουζ, ροκ , φολκ και κάντρι . Ήταν επίσης συχνή παίκτρια και συνεργάτης με άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Warren Zevon , Little Feat , Jackson Browne , The Pointer Sisters , John Prine και Leon Russell .

Το 1989, μετά από αρκετά χρόνια περιορισμένης εμπορικής επιτυχίας, γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το δέκατο στούντιο άλμπουμ της Nick of Time , το οποίο περιελάμβανε το ομώνυμο τραγούδι . Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard 200 chart και κέρδισε το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς . Έκτοτε έχει επιλεγεί από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Εγγραφής των Ηνωμένων Πολιτειών .

Τα δύο επόμενα άλμπουμ της, Luck of the Draw (1991) και Longing in Their Hearts (1994), έκαναν πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων, δημιουργώντας αρκετά επιτυχημένα σινγκλ, όπως τα " Something to Talk About ", " Love Sneakin' Up On You " και η μπαλάντα " I Can't Make You Love Me " (με τον Bruce Hornsby στο πιάνο). Το σινγκλ της 2022 " Just Like That " κέρδισε το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς .

Από το 2023, ο Raitt έχει λάβει 13 ανταγωνιστικά βραβεία Grammy , από 30 υποψηφιότητες, καθώς και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement . Κατατάχθηκε στο Νο. 50 στη λίστα του Rolling Stone με τους " 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών ", και στο Νο. 89 στη λίστα του περιοδικού με τους "100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών". Ο Αυστραλός καλλιτέχνης της κάντρι μουσικής Graeme Connors έχει πει "Η Bonnie Raitt κάνει κάτι με έναν στίχο που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει· τον λυγίζει και τον στρίβει κατευθείαν στην καρδιά σου."

Το 2000, ο Raitt εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame . Έχει επίσης λάβει το Icon Award από τα Billboard Women in Music Awards και το MusiCares Person of the Year από την The Recording Academy .





 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

PJ Harvey​



Η Polly Jean Harvey (γεννημένη στις 9 Οκτωβρίου 1969) είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Γνωστή κυρίως ως τραγουδίστρια και κιθαρίστρια, είναι επίσης ικανή σε ένα ευρύ φάσμα οργάνων.

Η Harvey ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 όταν εντάχθηκε στο τοπικό συγκρότημα Automatic Dlamini ως τραγουδίστρια, κιθαρίστας και σαξοφωνίστας. Ο frontman του συγκροτήματος, John Parish , έγινε μακροχρόνιος συνεργάτης της. Το 1991, σχημάτισε ένα ομώνυμο τρίο που ονομάζεται PJ Harvey και στη συνέχεια ξεκίνησε την καριέρα της ως PJ Harvey. Το τρίο κυκλοφόρησε δύο αναγνωρισμένα στούντιο άλμπουμ που ονομάζονταν Dry (1992) και Rid of Me (1993) πριν διαλυθεί, μετά την οποία ο Χάρβεϊ συνέχισε ως σόλο καλλιτέχνης.

Από το 1995, έχει κυκλοφορήσει άλλα δέκα στούντιο άλμπουμ με συνεργασίες από διάφορους μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των Parish, πρώην συμπαίκτη του συγκροτήματος Rob Ellis , Mick Harvey και Eric Drew Feldman , και έχει επίσης συνεργαστεί εκτενώς με τον παραγωγό δίσκων Flood .

Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει η Χάρβεϊ είναι και το βραβείο Mercury 2001 και 2011 για Ιστορίες από την πόλη, Ιστορίες από τη θάλασσα (2000) και Let England Shake (2011), αντίστοιχα, καθιστώντας την τη μοναδική καλλιτέχνιδα που έχει βραβευτεί δύο φορές. Έχει επίσης συγκεντρώσει οκτώ υποψηφιότητες για το Brit Award , οκτώ υποψηφιότητες για βραβεία Grammy και δύο ακόμη υποψηφιότητες για το Mercury Prize.

Το Rolling Stone της απένειμε τρεις διακρίσεις: Καλύτερος νέος καλλιτέχνης του 1992 και καλύτερος τραγουδιστής και καλλιτέχνης της χρονιάς το 1995. Το Rolling Stone συμπεριέλαβε επίσης τα Rid of Me , To Bring You My Love , και Stories from the City, Stories from the Sea στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών . Το 2011, βραβεύτηκε για την εξαιρετική συνεισφορά της στη μουσική στα NME Awards . Στα γενέθλια του 2013 , διορίστηκε Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) για υπηρεσίες στη μουσική.




 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.466
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Courtney Cox (μουσικός)​



Η Courtney Cox είναι Αμερικανίδα κιθαρίστας και πρώην μέλος του αποκλειστικά γυναικείου tribute συγκροτήματος The Iron Maidens και επί του παρόντος η κυρίαρχη κιθαρίστρια του heavy metal συγκροτήματος Burning Witches .

Καριέρα​

Γεννημένη στη Φιλαδέλφεια , η Courtney Cox άρχισε να παίζει κιθάρα περίπου στα 13 της. Στα 15 της, γράφτηκε στο The Paul Green School of Rock Music . Κατά τη διάρκεια της θητείας της εκεί, έπαιξε σε περιοδείες στις ΗΠΑ με ηθοποιούς όπως ο Jon Anderson και ο Adrian Belew , παίζοντας με καλλιτέχνες όπως ο George Lynch και ο Perry Farrell . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Cox συνίδρυσε ένα συγκρότημα αφιερώματος King Diamond αποκλειστικά για γυναίκες με το όνομα Queen Diamond .

Σε ηλικία 19 ετών, η Κοξ μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Τον Δεκέμβριο του 2008, προσκλήθηκε να είναι guest performer με τους Iron Maidens και αργότερα έγινε επίσημο μέλος του συγκροτήματος. Ως μέλος των Maidens, το καλλιτεχνικό όνομα της Cox είναι "Adriana Smith" , μια γυναικεία εκδοχή του κιθαρίστα των Iron Maiden, Adrian Smith . Έχει επίσης πραγματοποιήσει πολλές εθνικές και διεθνείς περιοδείες συναυλιών στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Ο Cox εμφανίστηκε με μέλη του Phantom Blue στη συναυλία Michelle Meldrum Memorial τον Μάιο του 2009 στο Whisky a Go Go στο Χόλιγουντ, Καλιφόρνια .

Ως η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης για τις κιθάρες Caparison , η Κοξ κυκλοφόρησε το "υπογραφή μοντέλου Horus-M3 CC" . Το 2010, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Guitar World ' s Buyer's Guide Model Search.

Αυτή τη στιγμή η Courtney είναι ζωντανή κιθαρίστας για το ελβετικό metal συγκρότημα Burning Witches που συμπληρώνει τον Larissa Ernst ενώ η Λάρισα περιμένει παιδί αυτό το καλοκαίρι.

Δισκογραφία​

Metal Gathering Tour Ζωντανά στην Ιαπωνία 2010 (2010) - The Iron Maidens


 
Top Bottom