Νεα του κοσμου για τη Μοτοσυκλετα

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.660
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρέλαση 45.000 μοτοσυκλετιστών στο Nurburgring για την έναρξη λειτουργίας της πίστας! - [VIDEO]​

Μια ανεπανάληπτη ετήσια γιορτή της μοτοσυκλέτας και της ταχύτητας, φέτος στην 25η της διοργάνωση
Nurburgring Anlassen

FacebookTwitterEmail
Κώστα Γκαζή

Από τον

Κώστα Γκαζή​

1/5/2024
Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, οι Γερμανοί -και όχι μόνο- μοτοσυκλετιστές γιορτάζουν σε ετήσια βάση την έναρξη της περιόδου λειτουργίας της θρυλικής πίστας των 20,832 χλμ. του Nordschleife. Έτσι και φέτος, ένας αριθμός-ρεκόρ 45.000 μοτοσυκλετιστών βρέθηκαν στην πίστα, προερχόμενοι τόσο από τη Γερμανία όσο και από τις γειτονικές χώρες.
Για να μπορέσουν να… χωρέσουν όλοι, φέτος οι υπεύθυνοι της πίστας άνοιξαν όχι μόνο τα GP paddock για χρήση πάρκινγκ, αλλά και την ευθεία έναρξης / τερματισμού της πίστας GP.
Φυσικά το highlight της εκδήλωσης Anlassen (έναρξη) και για φέτος ήταν η μαζική παρέλαση αυτών των 45.000 μοτοσυκλετιστών στην πίστα του Nordschleife.
Nurburgring Anlassen

Λίγο πριν την παρέλαση, οι αναβάτες… δέχθηκαν την ευλογία της εκκλησίας (ναι, αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα), ενώ οι υπεύθυνοι της πίστας είχαν φροντίσει για πολλές παράλληλες εκδηλώσεις ώστε να μη βαρεθούν ούτε οι συνεπιβάτες, ούτε και τα παιδιά, με τα τελευταία να οδηγούν mini μοτοσυκλέτες σε ειδική πίστα.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και επιδείξεις ο ADAC, η τοπική αστυνομική διεύθυνση, ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός, κ.α., ενώ είχαμε και περιήγηση στο ιατρικό κέντρο της πίστας.
Nurburgring Anlassen

Μετά την εκδήλωση “Anlassen”, τα επόμενα event για μοτοσυκλέτα στην πίστα είναι ο γύρος του Γερμανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (IDM), το αγωνιστικό σαββατοκύριακο του ADAC/DMC και η εκδήλωση “Kolner Kurs”.

Τέτοιες εκδηλώσεις δείχνουν την χαοτική διαφορά μεταξύ χωρών που έχουν μακρόχρονη κουλτούρα μοτοσυκλέτας και μηχανοκίνητων αθλημάτων, όπως η Γερμανία εδώ, η Γαλλία με τις μαζικές συγκεντρώσεις για διαμαρτυρίες στον δρόμο όποτε πλήττονται τα δικαιώματα ταν αναβατών κ.α., και χωρών όπως η δική μας, στην οποία σπανίως υπάρχει σύμπνοια, ομαδικό πνεύμα και μαζική προσέλευση σε εκδηλώσεις που αφορούν τη μοτοσυκλέτα.

Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι, ελπίζοντας σε αλλαγή νοοτροπίας στο άμεσο μέλλον -η οποία δεν έρχεται ούτε άμεσα, ούτε χωρίς κόπο-, ενώ βάζουμε και εμείς το χέρι μας όπου μπορούμε για να δούμε και εδώ αντίστοιχη κουλτούρα, ώστε να γιορτάζουμε τη μοτοσυκλέτα όλοι μαζί, και να μην τραβάει ο καθένας το σκοινί προς όποια κατεύθυνση του κατέβει.



θελουμε πολυ τραχανα να φτασουμε τη κολτουρα τους
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.660
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κατασκευαστές και μοτοσυκλετιστές βγάζουν κοινή ανακοίνωση για τη μοτοσυκλέτα​

ACEM, FEMA και FIM είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο​




Οι κύριοι οργανισμοί που εκπροσωπούν τόσο τους αναβάτες όσο και τη βιομηχανία μοτοσυκλετών (ACEM, FEMA, FIM) γιορτάζουν από κοινού την Ημέρα της Ευρώπης ξεκινώντας ένα μανιφέστο που απευθύνεται στους Ευρωπαίους ηγέτες

Καλούμε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να ενσωματώσουν ενεργά τη μοτοσικλέτα στις προτεραιότητες πολιτικής τους που θα ξεκινήσει με τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές στις 5-9 Ιουνίου.

Ο τομέας μας συμβάλλει θετικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, την κοινωνική ένταξη και την εδαφική συνοχή με περίπου 21,4 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ και 389.000 θέσεις εργασίας. Μόνο στην Ευρώπη, υπάρχουν σχεδόν 40 εκατομμύρια μοτοσικλέτες, scooter, μοτοποδήλατα, τρίκυκλα και τετράκυκλα για να υποστηρίξουν μια καθαρή, αποτελεσματική, πρακτική και ευχάριστη εναλλακτική για τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών σε πόλεις και αγροτικές περιοχές.

Η μοτοσικλέτα ευθυγραμμίζεται πλήρως με το τρέχον όραμα για την Ευρώπη, θέτοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Για να επωφεληθούν από το δυναμικό του κλάδου μας για την επίτευξη όλων αυτών των φιλόδοξων στόχων, το τρέχον μανιφέστο προσδιορίζει πέντε στρατηγικούς τομείς για την ενίσχυση της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων αρχών, των χρηστών και της βιομηχανίας μοτοσυκλετών, υποστηρίζοντας παράλληλα πολιτικές κινητικότητας και μεταφορών: ασφάλεια, περιβάλλον και βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα, Ε&Κ, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον τουρισμό.

Ως μακροχρόνιοι εταίροι του έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ACEM, η FEMA και η FIM προσβλέπουν στη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου και συνεργασίας με τη νέα πολιτική ηγεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο.
Σχολιάζοντας το Μανιφέστο, εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων συμφωνούν για το ορόσημο για τον τομέα της μοτοσικλέτας συγκεντρώνοντας όλους τους παράγοντες προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

Ο Michele Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACEM και της Piaggio, δήλωσε: «Αυτό το μανιφέστο παρουσιάζει την κοινωνική και βιομηχανική συμβολή της μοτοσικλέτας στην Ευρώπη. Ειδικά σε αστικές και περιαστικές περιοχές που συγκεντρώνουν το 75% του πληθυσμού της ΕΕ, τα οχήματα της κατηγορίας L μπορούν να καλύψουν το κενό μεταξύ της ήπιας κινητικότητας, όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο, και της χρήσης αυτοκινήτων, προσφέροντας πολλά οφέλη για τις καθημερινές μετακινήσεις. Μέσω καινοτόμων, βιώσιμων και υψηλής ποιότητας λύσεων κινητικότητας, τα μέλη της ACEM θα συνεχίσουν σταθερά να συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης».

Ο Odd Terje Dovik , Πρόεδρος της FEMA, σχολίασε «Ελπίζουμε ότι τα νεοεκλεγέντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εξετάσουν τις ανάγκες των μοτοσικλετιστών, ειδικά όσον αφορά την οδική ασφάλεια. Φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε συμβουλές όποτε μας χρειαστούν οι ευρωβουλευτές. Οι τρεις οργανώσεις μας αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινότητα μοτοσικλέτας: παραγωγούς, αγωνιζόμενους και καθημερινούς αναβάτες. Είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τα κοινά μας συμφέροντα και δικαιώματα».
Ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM δήλωσε: «Η έρευνα έχει δείξει ότι οι αγώνες μοτοσικλέτας είναι βασικός μοχλός του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η FIM είναι ικανοποιημένη που οι τρεις οργανώσεις συγκεντρώθηκαν για να επιστήσουν την προσοχή στη συμβολή των αγώνων στην οικονομία των αγροτικών περιοχών. Όχι είναι μόνο οικονομικά σημαντικό, αλλά, όπως δείξαμε στο μανιφέστο, είναι ζωτικής σημασίας ως πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες που μπορούν να βελτιώσουν δραστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών της ΕΕ και όλου του κόσμου».
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.330
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Δεν κατάλαβα ... λες να μας δώσουν και κανένα επίδομα αφού συμβάλλουμε τα μεγιστα σε όλους τους .... παραγωγικους κλάδους? ...!Joy
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.660
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«Αντάρτικο» στην FEMA – Εκτός ομοσπονδίας η MAG, αντιδρά στην ηλεκτροκίνηση​

e8d6b3df46cada136627fc9fcf6204ae_XL.jpg

Αποχώρησε η MAG εξαπολύοντας κατηγορίες για προδοσία της FEMA προς τους μοτοσυκλετιστές και υπέρ του λόμπι της ηλεκτροκίνησης…
Φωτιές ανάβουν στους εσωτερικούς κόλπους της FEMA, καθώς πολύ σύντομα μετά την υπογραφή του μανιφέστο του μοτοσυκλετισμού, μαζί με την ACEM και FIM (διαβάστε ανάλογα με ένα κλικ εδώ), υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από την Motorcycle Action Group – MAG από την Μεγάλη Βρετανία. Η MAG όχι απλά διαφώνησε, αλλά αποχώρησε από την FEMA, διαφωνώντας πλήρως με τις θέσεις του μανιφέστο για την ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της MAG, Neil Liversidge έκανε λόγο για «στυγνή προδοσία» της FEMA προς τον μέσο μοτοσυκλετιστή, ενώ δήλωσε ότι η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση είναι εξαναγκασμένη και ότι η FEMA πλέον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μοτοσυκλετιστών.

O Liversidge δήλωσε συγκεκριμένα: «Για κανέναν λόγο το έγγραφο αυτό (σ.σ. το μανιφέστο) δεν αντιπροσωπεύει την τεράστια πλειοψηφία της γνώμης των αναβατών για την εξαναγκασμένη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η FIM το μαγείρεψε, η ACEM το αραίωσε και η FEMA το πέρασε χωρίς καμία συμμετοχή από τους εθνικούς οργανισμούς-μέλη της».

«Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι η δημοκρατία έχει πεθάνει για την FEMA, και μαζί της το ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κίνημα για τα δικαιώματα των αναβατών. Για 10 χρόνια η FIM είχε βάλει στόχο να ελέγχει την FEMA και τώρα το πέτυχε. (…) Δεν θα βάλουμε το όνομα μας σε αυτή την στυγνή προδοσία».

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι οι διαφωνίες μεταξύ FEMA και MAG φτάνουν πίσω έως και το 2017, όταν και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η πρόθεση απαγόρευσης πωλήσεων των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης – η MAG είχε εκφράσει την αντίθεση της από την αρχή και μάλιστα αδιαπραγμάτευτα.
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.330
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Άμα βλέπεις τους Βρετανούς να αποχωρούν από οποιαδήποτε "συμμαχία" τραβά κι εσύ από πίσω .... κι ας είναι κατ'εξοχην #ουφαλες ...! Tooth
 
Top Bottom