Μια δόση 125cc ψυχοθεραπείας

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.786
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Καλώς ή κακώς το lockdown και η συλλογική εικόνα της σημερινής κοινωνίας με τον covid19 είναι κάτι που θα χρειαστεί πολύ υπομονή μέχρι να τελειώσει. Σίγουρα όλα δείχνουν οτι προς το Πάσχα θα καλυτερεύσει αρκετά η κατάσταση, μα αυτές οι 3 εβδομάδες φαντάζουν αιωνιότητα για πολλούς ανθρώπους. Ίσως είναι οτι είμαστε κλεισμένοι εδω και μισό χρόνο σχεδόν.

Τουλάχιστον, κάθε Σαββατοκύριακο επιτρέπονται οι βόλτες. Κάτι είναι και αυτό, έτσι; Ένα 48ωρο ελευθερίας μέσα σε μια μονότονη πραγματικότητα, είναι κάτι που αξίζει να περιμένεις στο τέλος κάθε εβδομάδας. Μπορείς να πας όπου θέλεις! Δεν είναι ανάγκη να περιορίζεις τις βόλτες σου μόνο εντός των τοίχων μιας πόλης! Ούτε μόνο μέχρι 4-5χλμ μακριά! Η ανάγκη για να δεις και κάτι παραπάνω είναι δυνατή, και ξημέρωσε το Σάββατο. Ήθελα πολύ να κάνω μια γύρα το Πήλιο. Δεν έχει κάπου να πας ή να κάτσεις.

Εστιατόρια, καφετέριες, όλα είναι κλειστά. Μα υπάρχει κάτι καλύτερο απο μια ωραία βόλτα μέσα στο πράσινο;

Φοράς την "πανοπλία" σου και πήγαινεις στο μηχανάκι. Έχεις γεμάτο ντεπόζιτο και χωρίς να το καταλάβεις έχεις ήδη φτάσει στο Νεοχώρι σχεδόν.


Ο καιρός είναι καλός. Μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ψύχρας και ζέστης. Είσαι τυχερός που δεν ντύθηκες ούτε πολύ ζεστά αλλά ούτε και ελαφριά με κίνδυνο να την αρπάξεις. Στο δέλτα Νεοχωρίου στρίβεις προς τα δεξία και ξεκινάς το καλό σημείο της διαδρομής. Σε ένα παλιό, πλέον παρατημένο, καφέ σταματάς για να ξεπιαστείς λίγο και να κάνεις ένα τσιγάρο.

Κοιτάς απέναντι, η ατμόσφαιρα καθαρή. Η Σκιάθος και η Σκόπελος φαίνονται!


Παφ-πουφ, παφ-πουφ, κοιτάς το απέραντο γαλάζιο. "Αυτό τώρα στα αριστερά είναι η Χαλκιδική;" σκέφτεσαι. Ανοίγεις το Google Maps και το GPS. Στρέφεσαι προς την Σκιάθο. "Ωραία, λογικό μου φαίνεται". Στρίβεις λίγο προς τα αριστερά. Σου δείχνει οτι "κοιτάς" προς Χαλκιδική. Ε αι στο καλό! Δεν γίνεται! Μήπως να είναι η Κατερίνη; Δεν νομίζω...θα ήτανε πιο αριστερά, πιο μέσα...αυτό φαίνεται φάτσα κάρτα! "Πόσο μικρή είναι η Ελλάδα ρε πστ μου..." σκέφτεσαι.

Ο δρόμος σε βγάζει στις στροφές κάτω απο τα βράχια κοντά στο Μυλοπόταμο. Μυρίζεσαι στροφιλίκι, και μάλιστα κλειστό. Η χαρά του παπιού σκέφτεσαι! Μικρό και ευέλικτο "φιλτράρει" τις στροφές με μεγάλη ευκολία. Και το χαίρεσαι εννοείται. Νιώθεις οτι οδηγάς κάτι "μεγάλο και καλό" για 1-2 λεπτά.







Για ένα κλάσμα δευτερόλεπτου νιώθεις οτι όλα πάνε σε "slow-motion". Καθώς οδηγάς παράλληλα κοιτάς και τις κορυφές απο τα βράχια. Ο εγκέφαλος "χαμηλώνει" στροφές στιγμιαία, στην όψη του ζωντανού καταπράσινου που επικρατεί στην περιοχή. Ναι, η άνοιξη ήρθε για τα καλά.

Ο δρόμος σιγά σιγά σε βγάζει προς το Ξουρύχτι. Ένα όμορφο γραφικό χωριό του Πηλίου χτισμένου σε μια εξίσου πράσινη πλαγιά. Φυσικά με θέα την θάλασσα. Και ας μην ξεχνάμε, απο Νεοχώρι και μετά βλέπεις Αιγαίο!


"Τι μηχανάκι έχω ρε φίλε...γαμάτο το έχω κάνει, με το γυάλισμα, το αμορτισέρ του, τα όλα του"


Και τελικά έφτασες στο Ξουρύχτι! Η φύση σε πνίγει εκεί πάνω!


Να σου φτάσαμε και στην Τσαγκαράδα! Απο εκεί και πέρα, ξεκινάει η ανήφορος βέβαια. Απο Τσαγκαράδα φεύγεις προς Μούρεσι, που είναι ουσιαστικά δίπλα και απο εκεί στον Κισσό.

Απο τον Κισσό θα ανέβεις στις πιο ψηλές κορυφές του Πηλίου, πίσω απο το χιονοδρομικό. Θα σε βγάλει στα Χάνια. Αλλά έχεις ακόμα αρκετό δρόμο!

Το Address απροβλημάτιστο και δίνει δυνατό πόνο σε όλη την διαδρομή...

 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.786
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
....αφήνεις πίσω σου την Τσαγκαράδα και το Μούρεσι. Ένα μικρό μελαγχολικό αίσθημα σε "χτυπάει" εκείνη την στιγμή. Ίσως γιατί τα μέρη...είναι άδεια!

"Ανάθεμα" σκέφτεσαι, την τελευταία φορά που ανέβηκες εδω πάνω είχε ένα κάρο κόσμο. Οικογένειες, παρεές, τουρίστες. Είτε για βόλτα, είτε απλά για έναν καφέ, είτε για φαγητό είτε για διακοπές. Θα αλλάξει και αυτό...

Η διαδρομή σε περνάει απο τον δρόμο προς Κισσό. Ο οποιος σε πολλά σημεία του έχει έργα ακόμα. Κάποια απο παλιά, κάποια απο ζημιές που έγιναν σε μερικά σημεία απο την κακοκαιρία τον χειμώνα.


Σκαρφαλώνεις, σκαρφαλώνεις όλο και περισσότερες στροφές βρίσκεις! "Μα τι στο καλό, δεν το θυμάμαι τόσο απολαυστικό αυτό το μέρος για βόλτα" σκέφτεσαι. Τα Michelin στο μηχανάκι έχουν ακόμα ψωμί, μα μέσα στο καλοκαίρι θα χρειαστούν μια αλλαγή...

Στροφή στην στροφή φτάνεις και στα Χάνια! Απο εκεί και μετά είναι εύκολο, κατηφορά με χαλαρούς ρυθμούς και όλα οκ.



Εν τέλει, αν είναι κάτι που με δίδαξε αυτό το μηχανάκι....


Είναι οτι δεν έχουν αξία τα ίδια υλικά αγαθά για να νιώσεις εντάξει...



...γιατί εν τέλει η ίδια διασκέδαση βρίσκεται παντού...


...αρκεί εσυ να την βρεις!



Αυτό δεν ήτανε βόλτα! Ψυχοθεραπεία ήτανε!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.515
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ειμαστε μακρια θα πηγαιναμε παρεα με το montenas αλλα !! Bcdefgh

Μονο σε βλεπω ομως φιλε παρεα δεν ακολουθει cdefghigi

Μηχαναρα θα ερθει μη βιαζεσαι :cool:
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.786
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@maik900 Δυστυχώς απο όσα άτομα ξέρω με παπί δεν ψήνουν κάτι άλλο πέρα απο σπίτι-καφέ με το μηχανάκι. Ουσιαστικά αν το παπί το βγάλεις λίγο πιο μακριά απο Καλά Νερά για βόλτα τότε 1) θα κολλήσει ή 2) θα εκραγεί ή 3) θα κάψει ηλεκτρικά. Άντε εγω να εξηγήσω οτι με το Address πήγα Όλυμπο κάποτε...τους φαίνεται περίεργο.

Η κοπέλα δεν είναι για τόσο μακρινές αποστάσεις προς το παρόν...είναι μέχρι να της το φέρνω σιγά σιγά abcdefghgk
 
Τελευταία επεξεργασία:

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.167
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Τασακα μην μασας θα ρθει και η μηχανη (απλά δεν γραφει ακομα το ονομα σου) και θα ρθει και η παρεα (στο δρομο ειναι μαλλον)....

Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon
 

Σάββας

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.450
Ηλικία
61
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Diesel RC90
Όνομα
Σάββας
Περιοχή
Αθήνα
Εύγε Τάσο !
Και σε άλλα τέτοια ωραία με υγεία ! Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon Smileys drinking beer Emoticon
Δεν θες απελπισμένα τίποτα, έχεις δύο τροχούς και ένα κινητήρα από κάτω. Φτάνουν.
 

Panos76

well know member
Δημοσιεύσεις
2.096
Ηλικία
48
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Πολύ ωραία βόλτα...
Επειδή εκτός από το Integra 750 έχω κ παπί(crypton x), θα σου πω ότι οι διαδρομές που κάνεις τώρα, με τη μηχανή θα σου φανούν σαν να τις κάνεις πρώτη φορά.
Χρειάζεται πολλή προσοχή κ να αναθεωρήσεις τον τρόπο οδήγησης πού έχεις τώρα.
Φυσικά θα το χαρείς πολύ-πολύ περισσότερο..
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.786
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@Panos76 Είχε τύχει πριν το lockdown να κάνουμε την ίδια διαδρομή εγω και ένα φιλαράκι με CBR250. Απο Κισσό μέχρι Χάνια τα κάναμε τράμπα.

Μετά απο τόσα χρόνια σε παπί ομολογώ οτι μου ήρθε "σχετικά εύκολο" σαν οδήγηση, βέβαια καμία σχέση. Σε πέταλα με ανηφόρες (και έχει απότομη κλίση εκεί) μου έσβησε 2 φορές κυρίως γιατί έχω συνηθίσει το παπί που δεν έχει συμπλέκτη.

Παρ' όλα αυτά πολύ ωραίο ήτανε...και παραπάνω γκάζι να ανεβαίνει άνετα, και φρένα και κράτημα και όλα. Ανέβηκα στο παπί πάλι μετά και μου φάνηκε ποδήλατο.
 

Giorgos-Patra

well know member
Δημοσιεύσεις
3.078
Ηλικία
54
Περιοχή
Πατρα
Μοτοσυκλέτα
VSTROM DL 650
YAMAHA A 100
Όνομα
Γιώργος
Περιοχή
Πάτρα
Ωραία βόλτα Τάσο , μπράβο !!

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Top Bottom