Η φωτό της ημέρας 2024

jliordos

old member
Δημοσιεύσεις
4.530
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Rakotz Brücke, Γερμανία



Έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η αντανάκλαση της στα ήρεμα νερά του ποταμού, να δημιουργεί την αίσθηση ενός τέλειου κύκλου.
Έχει απαγορευτεί να την διασχίζουν λόγω κινδύνου κατάρρευσης.

Δεν παύει να είναι μια υπέροχη εικόνα
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο γύρος της Αρβανιτιάς όπως οι κάτοικοι του Ναυπλίου αποκαλούν είναι ένας απο τους πιο όμορφους περιπάτους που διαθέτει για όλους το Ναύπλιο. Ξεκινά απο το τέλος του λιμανιού δίπλα απο τον φάρο και διανύοντας μία απόσταση ενός χιλιομέτρου καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς δίπλα στην ομώνυμη παραλία Αρβανιτιάς.

Arvanitia1.jpg
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.154
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.451
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Self Similar: Monumental Land Art From Hand-formed Pyramids​


Ο καλλιτέχνης Jim Denevan πηγαίνει στο Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να δημιουργήσει την τελευταία μεγάλης κλίμακας εγκατάστασή του στην τέχνη «Self Similar», η οποία έχει σμιλευτεί ως κεντρικό μέρος μιας έκθεσης φωτεινής τέχνης σε όλη την πόλη, Manar Abu Dhabi, σε επιμέλεια των Reem Fadda και Alia Zaal Lootah.

Το Self Similar αποτελείται από 19 ομόκεντρους δακτυλίους από 448 χειροποίητες πυραμίδες και αναχώματα που διαστέλλονται προς τα έξω και προς τα πάνω σε ένα σχέδιο μάνταλαunnamed_(17).jpg

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα έργα τέχνης της γης που έγιναν ποτέ, το Self Similar, το οποίο ξεκίνησε ως ένας μόνο κύκλος που σχεδιάστηκε με ένα ραβδί στην άμμο, είναι ταυτόχρονα μεγαλειώδες και λεπτό. Η μνημειώδης αλλά προσωρινή εγκατάσταση αποτελείται από 19 ομόκεντρους δακτυλίους από 448 πυραμίδες και τύμβους που επεκτείνονται προς τα έξω και προς τα πάνω σε ένα σχέδιο μάνταλα. Η Iron Bridge προσφέρει μια γαλήνια είσοδο, συντονισμένη με την ανατολή και τη δύση του ηλίου και τον ορίζοντα της πόλης σε απόσταση - ένα ισχυρό φυσικό και μεταφορικό σημείο άφιξης.

Οι επισκέπτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το έργο τοποθετώντας τους εαυτούς τους μέσα σε αυτό σε οποιοδήποτε σημείο και κλιμακώνοντας δύο λόφους παρατήρησης για να απολαύσουν θέα 360 μοιρών ολόκληρης της σύνθεσης και του γύρω φυσικού τοπίου. Η στάση στο κέντρο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συνειδητοποιήσουν τη συμμετρία της γεωμετρικής σύνθεσης και να βιώσουν μια στιγμή περισυλλογής, παροδικότητας και σύνδεσης με τη φύση.

Το σούρουπο, ο φωτισμός πάνω από χίλιες ηλιακές λάμπες αλλάζει την εμφάνιση και την αίσθηση του Self-Similar.


B547A830-9125-40F9-9785-2C8AA9F5084F_1_201_a.jpeg
 
Top Bottom