SHOOTER045
Μαθουσάλας member
- Δημοσιεύσεις
- 12.101
- Ηλικία
- 49
- Περιοχή
- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
- Μοτοσυκλέτα
- GLX 90
- Όνομα
- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
- Περιοχή
- Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Για αυτό σας λέω
Φάτε < μύδια >
Φάτε < μύδια >
Μανο ο μπακαλιαρος ειναι ψαρι ανοιχτης θαλασσας,αφροψαρο.Ζει και τρεφετε σε πεντακαθαρες θαλασσες,Οι Νορβηγοι τον τρωνε μεχρι και ωμο.Ο παστος ειναι το πιο θρεπτικο ψαρι και ενα απο τα πιο θρεπτικα κρεατα.
http://www.homefood.gr/fishes/fish.asp?l=194&id=36
"Οχι Πάνο, αυτοι οι μπακαλιάροι που λές ψαρεύονται σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες, αυτούς που μας στέλνουν είναι ιχθυοτροφείων που φτιάχνουν στα Φιορδ, τα είδα πέρισυ τον χειμώνα με τα μάτια μου και μου τα εξήγησαν λεπτομερώς..Μανο ο μπακαλιαρος ειναι ψαρι ανοιχτης θαλασσας,αφροψαρο.Ζει και τρεφετε σε πεντακαθαρες θαλασσες,Οι Νορβηγοι τον τρωνε μεχρι και ωμο.Ο παστος ειναι το πιο θρεπτικο ψαρι και ενα απο τα πιο θρεπτικα κρεατα.
http://www.homefood.gr/fishes/fish.asp?l=194&id=36
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες ή δεν σου είπε καλά ο φίλος σου, μεγάλη περιέκτικότητα σε βαρέα μέταλα βρίσκονται σε ψάρια που ζουν σε μεσόνερα αφρό, όπως είναι τα δελφίνια ο Τόνος, το σκουμπρί κλπ.Μάλλον κάνετε λάθος. Ο μπακαλιάρος δεν είναι αφρόψαρο. Ζει σε βαθιά νερά. Ειναι εκλεκτικός στην διατροφή του σε σχέση με τα
αφρόψαρα τα οποία τρώνε όντως ότι μα ότι επιπλέει.
Ο μόνος κίνδυνος από τον μπακαλιάρο είναι από την συσσώρευση βαρέων μετάλων στο οργανισμό του λόγω του ότι αυτά τα
βαρέα μέταλα συναντώνται στους πυθμένες της θάλασσας εκεί που τρώει ο μπακαλιάρος.....
Αυτές τις πληροφορίες τις έχω από φίλο ψαρά. Δεν ξέρω ούτε τι είναι τα βαρέα μέταλα ούτε γιατί συσσωρεύονται στα
βάθη της θάλασσας.......
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες ή δεν σου είπε καλά ο φίλος σου, μεγάλη περιέκτικότητα σε βαρέα μέταλα βρίσκονται σε ψάρια που ζουν σε μεσόνερα αφρό, όπως είναι τα δελφίνια ο Τόνος, το σκουμπρί κλπ.
Ο μπακαλιάρος που μας έρχεται από Νορβηγία δεν έχει σχέση τώρα πιά με τον Ελληνικό είναι πιό πολύ blue ling, Tusk κλπ.
Μάλλον κάνετε λάθος. Ο μπακαλιάρος δεν είναι αφρόψαρο. Ζει σε βαθιά νερά. Ειναι εκλεκτικός στην διατροφή του σε σχέση με τα
αφρόψαρα τα οποία τρώνε όντως ότι μα ότι επιπλέει.
Ο μόνος κίνδυνος από τον μπακαλιάρο είναι από την συσσώρευση βαρέων μετάλων στο οργανισμό του λόγω του ότι αυτά τα
βαρέα μέταλα συναντώνται στους πυθμένες της θάλασσας εκεί που τρώει ο μπακαλιάρος.....
Αυτές τις πληροφορίες τις έχω από φίλο ψαρά. Δεν ξέρω ούτε τι είναι τα βαρέα μέταλα ούτε γιατί συσσωρεύονται στα
βάθη της θάλασσας.......
"Οχι Πάνο, αυτοι οι μπακαλιάροι που λές ψαρεύονται σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες, αυτούς που μας στέλνουν είναι ιχθυοτροφείων που φτιάχνουν στα Φιορδ, τα είδα πέρισυ τον χειμώνα με τα μάτια μου και μου τα εξήγησαν λεπτομερώς..
Δεν είναι έτσι το επαναλαμβάνω.... Τέλος πάντων ότι πείτε...Λαθος δικο μου Βαγγελη λογω ταχυτητα,Πελαγισιο ηθελα να πω.
Ο φιλος σου εχει εν μερη δικιο.Βαρεα μεταλλα ειναι ουσιαστικα δηλητηρια-αποβλητα βιομηχανικης δραστηριοτητας.Στις Βορειες θαλασσες ομως ειναι πολυ μικρες οι ποσοτητες λογω του οτι δεν υπαρχουνε πολλες βιομηχανιες.Αντιθετα σε θαλασσες,οπως της Κινας,της Μαλαισιας κλπ. που γινεται το ελα να δεις.
Ο παστος βακαλαος που φτανει στην χωρα μας,ψαρευετε μονο στο πελαγος.
Η μια μεθοδος ειναι με παραγαδι.Ψαρευετε,καθαριζεται και παστωνετε αμεσα μεσα στο καραβι.Αυτος ειναι ο καλυτερος και ακριβοτερος.
Ο αλλος τροπος ειναι με διχτυα η καμακι.Το ψαρι ταλαιπωρειται περισσοτερο,καταψυχετε χωρις να καθαριστει και οταν βγει στην στεργια αποψυξη,καθαρισμα και παστωμα.Αποτελεσμα αυτου του τροπου τα σημαδια στο σωμα του βακαλαου,το οχι τοσο λευκο χρωμα και η μυρωδια που ειναι πιο βαρια.
Τα ψαρια που εκτρεφονται εκτροφια μεσα σε φιορδ ειναι ακαταλληλα για παστωμα,λογω λιπους.Αυτα τα ψαρια στελνονται φρεσκα σε ολο τον κοσμο και εχουνε ζωη σε ιδανικες συνθηκες συντηρησης το πολυ 10 μερες.
Δεν είναι έτσι το επαναλαμβάνω.... Τέλος πάντων ότι πείτε...
Δεν είναι έτσι το επαναλαμβάνω.... Τέλος πάντων ότι πείτε...
ψαρο νεφρι απ το καλυτερο νησι το Καρπενήσι
......Εγω εχω βαλει 3-4 φυλλα στην ακρη,μονο για την παρτη μου......
ΆλφαΜετά τον μπακαλιάρο τι μπύρα θα πιείτε?
Μονοφαγά................................................