η Ειδική Λωρίδα της BP

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.156
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

Πόσες φορές σου έχουν ξεχειλίσει το ρεζερβουάρ στα βενζινάδικα; Πόσες φορές έχεις δει βενζίνη να τρέχει στη σέλα, στα αυτοκόλλητα του ρεζερβουάρ ή στο έδαφος από την υπερχείλιση; Πόσες φορές έχει πέσει το κράνος σου κάτω, επειδή αναγκάστηκες να το αφήσεις στη σέλα ή στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας για να πας να πληρώσεις; Πόσες φορές έχεις πάει στην τουαλέτα του βενζινάδικου ελπίζοντας ότι θα βρεις χαρτί για να καθαρίσεις την ζελατίνα του κράνους σου από τα ζουζούνια και το μόνο που βρίσκεις είναι ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα ή τίποτα από τα δύο; Όλα αυτά τα προβλήματα που συναντάμε ως μοτοσυκλετιστές στην καθημερινότητά μας, υπόσχεται ότι τα έλυσε η BP στα πρατήρια καυσίμων της, δημιουργώντας έναν ειδικό χώρο ανεφοδιασμού για μοτοσυκλέτες.

Εμείς βρεθήκαμε σε ένα από τα καινούρια πρατήρια που έχουν αυτή την ειδική διαμόρφωση (η BP την αποκαλεί Ειδική Νησίδα) και προσπαθήσαμε να δούμε αν όλα αυτά όντως δουλεύουν στην πράξη. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύσαμε μία BMW F 700 GS που έχει την τάπα του ρεζερβουάρ πίσω και όταν γεμίζεις το ρεζερβουάρ της με την μοτοσυκλέτα στο πλαϊνό σταντ, είναι πολύ εύκολο να υπερχειλίσεις το ρεζερβουάρ της όταν την σηκώσεις όρθια.



Ευτυχώς η αντλία που υπάρχει στην Ειδική Νησίδα της BP έχει μικρότερη ταχύτητα ροής από εκείνες που είναι για να γεμίζουν τα μεγάλα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, κι έτσι o πρατηριούχος μπορεί και ελέγχει καλύτερα την στάθμη της βενζίνης κατά τον ανεφοδιασμό και έχει αρκετό χρόνο να σταματήσει την ροή όταν το ρεζερβουάρ γεμίσει. Επίσης, με την πιο αργή ροή αποφεύγεται να πεταχτεί βενζίνη έξω από το ρεζερβουάρ στην αρχή του ανεφοδιασμού, σε εκείνες τις μοτοσυκλέτες που έχουν πλαίσιο κεντρικής ραχοκοκαλιάς (συνήθως μονοκύλινδρες On-Off και street) και ο πάτος του ρεζερβουάρ απέχει μόλις μερικά εκατοστά από το άνοιγμα της τάπας.
Η δυνατότητα αν αφήνεις το κράνος σου σε ένα σταθερό σημείο ίσως να μην ενδιαφέρει πολλούς, όμως εκείνοι που έχουν δει και ακούσει την αγωνιστική replica των 800 ευρώ να σκάει στο τσιμέντο και να σπάνε οι αεραγωγοί και οι αεροτομές, σίγουρα θα εκτιμήσουν την ύπαρξη αυτού του ειδικού σταντ. Ακριβώς το ίδιο θα κάνουν και όσοι ταξιδεύουν (ειδικά το βράδυ) και χρησιμοποιήσουν τα μαντιλάκια καθαρισμού για την ζελατίνα του κράνους. Εν ολίγοις, αν χρησιμοποιήσεις τακτικά της υπηρεσίες της Ειδικής Νησίδας των πρατηρίων της BP, θα σου λείψει αν πας σε βενζινάδικο που δεν έχει…



πηγη: motomag.gr
 

jtnakos

member
Δημοσιεύσεις
1.876
Ηλικία
46
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Την ερωτηξη όμως σε παπί Honda wave ψεκαστο που να πας με αναθυμιάσεις φουλαρει με 4€ ......δεν λένε να την κόψουν εεεε Bcdef

ΠΌΣΟ να βάλω; ;


Και η απάντηση μου ....20€

Το βλέμμα της αγελάδας ξανά χτυπά abcdefghabcdefgh

DancingHappyabcdefghgabcdefghgkBcd
 
Top Bottom