Η φυσική κατάσταση είναι θέμα ασφάλειας?

VKon

GS is a great way to spend time on the roads
Δημοσιεύσεις
1.339
Ηλικία
56
Περιοχή
Καβάλα
Μοτοσυκλέτα
F 800 GS
Όνομα
Κώστας
Περιοχή
Καβάλα
Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική στην ασφάλεια μας & παίζει μεγάλο ρόλο αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ένα ταξιδιωτικό όσον αφορά την χιλιομετρική καταπόνηση.

για να πούμε ρε φιλαράκια τι εφαρμόζει ο κάθε ένας από μας στο θέμα φυσική κατάσταση.

Του Pete Hitzeman από το RideApart.com



O χειμώνας δεν είναι η ιδανική εποχή να βελτιώσεις την οδήγησή σου. Εκτός από το να διαβάζεις κάποια βιβλία, άρθρα ή να βλέπεις κάποια σχετικά sites δεν υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό για να βελτιωθείς ως οδηγός, σωστά; Λάθος!

Η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας απαιτεί ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.



Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν έχει ο καθένας το χρόνο να πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο, αυτές είναι τρεις ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε εύκολα στο σπίτι σας και θα βοηθήσουν πολύ στην οδήγησή σας.



Οι λάντζες





Ομάδες μυών: Γλουτοί, πόδια

3-5 σετ, 10 έως 20 επαναλήψεις εναλλάξ

Γιατί;

Λίγες ασκήσεις έχουν τόσο μεγάλο αποτέλεσμα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα όσο οι λάντζες. Γυμνάζουν τις τρεις μεγάλες ομάδες μυών στο πάνω μέρος του ποδιού, βοηθούν στη σταθερότητα του σώματος, αυξάνουν την ισορροπία και δίνουν ένα μεγάλο εύρος στις κινήσεις του ισχίου. Έχουν το επιπλέον όφελος ότι γυμνάζεις κάθε πόδι χωριστά και αυτό σε κάνει να διορθώσεις την φυσική μυική ασυμμετρία που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε. Οι μύες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί στο να δίνουν στον οδηγό μια δυνατή και σταθερή στάση στη μοτοσυκλέτα ιδιαίτερα κατά το φρενάρισμα και στην στροφή.



Τα καθίσματα (squats)







Μυικές ομάδες: Γλουτοί, πόδια,

3-5 σετ, 15-20 επαναλήψεις



Γιατί;

Συνήθως γίνονται στο γυμναστήριο με βάρη αλλά και τα ελεύθερα squats είναι μια πολύ σημαντική άσκηση που βοηθάει στο εύρος της κίνησης, και αυξάνει την αντοχή σου. Είναι καλός συνδυασμός με τις λάντζες και βοηθούν στην σωστή θέση των ποδιών στην αγωνιστική οδήγηση.



Η άσκηση Mason Twist







Ομάδα μυών: Πλάγιοι κοιλιακοί, κοιλιακοί

2-3 σετ, 20-30 επαναλήψεις για κάθε πλευρά

Γιατί;

Οι ασκήσεις κοιλιακών που μπορείς να κάνεις σπίτι είναι ανεξάντλητες. Επέλεξα την Mason Twist γιατί γυμνάζει τους πλάγιους κοιλιακούς τους οποίους παραμελούμε αρκετά συχνά. Όταν βγάζεις το σώμα σου έξω από τη μοτοσυκλέτα σε μία στροφή χρειάζεσαι πολύ αυτούς στους μύες. Αντίθετα με αυτά που διαβάζεις στα περιοδικά fitness, δεν χρειάζεσαι τόσο τους κοιλιακούς για να φτιάξεις six pack όσο για να αποκτήσεις μια σταθερή βάση πάνω στην οποία θα στηρίζονται όλες οι καθημερινές σου δραστηριότητες.
Πηγή
 
Τελευταία επεξεργασία:

koive k9

new member
Δημοσιεύσεις
105
Ηλικία
51
Περιοχή
Kavala
Μοτοσυκλέτα
BMW-vespa
Όνομα
Panos
Περιοχή
Kavala
Πολύ καλο!!

Giving

Να κανω μια μικρη παρατηρηση μονο,στην ασκηση 2 οι μυτες των ποδιων να κοιταζουν ευθεια εμπρος για αποφυγη τραυματισμων στα γονατα.Στις ασκησεις των κοιλιακων μυω,προσφατες ερευνες εδειξαν ότι δεν πρεπει να γινεται περιστροφή πλαγια στον καθετο αξονα γιατι επιφερει τραυματισμούς στη μεση,αλλα και από την υπτια θεση κατά την ανυψωση του κορμου να μην ''ξεκολαει'' η μεση από το εδαφος.
Πολύ σωστα όπως λεει και ο Κωστας η φυσικη μας κατασταση παιζει τεραστιο ρολο στην οδηγηση μας! ;)
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.489
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Φυσικα και η φυσικη μας κατασταση εχει σχεση με την ασφαλεια μας.

Εγω περιοριζομαι σε καποιες διατασεις πριν και μετα,αλλα ...
 

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.946
Ηλικία
47
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
Συμφωνώ πλήρως. Ειδικά οι πλαγιοι βοηθανε αρκετά. Θα προσθέσω ραχιαιους ότι χρειάζονται. Πάντως η καλύτερη άσκηση είναι το κολυμπι
 
Top Bottom