Η ταινία του 1957 Engaged to Death κατάφερε να “σωθεί” και θα επανακυκλοφορήσει

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.156
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

Πριν από 60 χρόνια οι Ιταλοί κατασκευαστές κυριαρχούσαν στις πίστες του Grand Prix. Σε αυτο το περιβάλλον γεννήθηκε η ιδέα της ταινίας I Fidanzati Della Morte (Engaged to Death). Μια ιστορία πάθους και ανταγωνισμού με φόντο τον κόσμο των επαγγελματικών αγώνων μοτοσυκλέτας. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο δύο αντίτυπα της ταινίας τα οποία δεν είχαν μετατραπεί σε κάποια σύγχρονη μορφή βίντεο. Ακόμα και στο Internet ήταν δύσκολο να την βρεις.


Πρόσφατα όμως ξεκίνησε μια καμπάνια αποκατάστασης της ταινίας. Η σελίδα https://www.kickstarter.com/projects/2143748536/i-fidanzati-della-morte-engaged-to-death

έχει φτιαχτεί για να συγκεντρωθούν χρήματα έτσι ώστε να γίνει η αποκατάσταση και η μετατροπή της ταινίας σε DVD και video on demand. Ο σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν 20.000 ευρώ αλλά τελικά μαζεύτηκαν παραπάνω χρήματα. Έτσι αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να δούμε την επαγγελματική δουλειά της L’ Immagine Ritrovata.

Στην ταινία δεν θα δούμε μόνο αγωνιστικές μοτοσυκλέτες δρόμου αλλά και dirt bikes, μοτοσυκλέτες με καλάθι και πιθανώς τα μοναδικά πλάνα από την αεροδυναμική σήραγγα του Mandello del Lario, της πιο σύγχρονης σήραγγας εκείνης της εποχής. Πολλές Guzzi και Gilera πρωταγωνιστούν στην ταινία καθώς και άλλες γνωστές μάρκες της εποχής. Τα πλάνα είναι από τους αγώνες Grand Prix του 1956 καθώς και από το ράλλυ του Milano-Taranto.


www.motoria.gr
 
Top Bottom