Η δυσκολη ωρα του αποχωρισμού......

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.174
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού. !!!



Νά μαστε λοιπόν στην ώρα 0 (λέμε τώρα). Ήρθε λοιπόν ο καιρός που ψάχνουμε για νέο «παιχνίδι» * Είτε γιατί «κουραστήκαμε» από το ήδη υπάρχων είτε γιατί θέλουμε μια «ψυχική ανάταση»-αναβάθμιση.

Εάν είμασταν κάποια χρόνια πίσω κάποιοι απλά θα προχωρούσαν στην νέα αγορά γεμίζοντας το parking τους με άλλο ένα μονδέλο.

Πάντως όποια κι αν είναι η αιτία σίγουρα η μοτοσυκλέτα σας θα έχει έναν τουλάχιστον υποψήφιο αγοραστή «εκεί έξω». Υπάρχουν αρκετοί φίλοι μοτοσυκλετιστές που ψάχνουν κι αυτοί να αναβαθμιστούν σίγουρα με ένα οικονομικότερο μοντέλο.

Προετοιμασία για πώληση

Πριν αρχίσετε να περιγράφετε την μοτοσυκλέτα σας θα πρέπει να της έχετε «προσφέρει» ένα πολύ καλό πλυσιματάκι. Ένα πέρασμα με κερί θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Μεγάλη προσοχή στο να καθαριστούν λάδια, βενζίνες, και άλλα υγρά από τον κινητήρα, την μετάδοση όπως και σε όλα τα «κρυφά» σημεία.

Εάν υπάρχουν «σοβαρά» μηχανικά προβλήματα σημειώστε τα και διορθώστε τα ή αλλιώς να τα αναφέρετε στην αγγελία σας. Συνήθως τα περισσότερα προβλήματα φαίνονται-ακούγονται σε έναν έμπειρο «αυτί».

Εάν πάλι πρόκειται η μοτοσυκλέτα σας να πωληθεί για ανταλλακτικά η τόσο σχολαστική καθαριότητα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο.

Η διαφήμιση/αγγελία

Το καλύτερο βήμα για την πώληση της μοτοσυκλέτας μας είναι η δημιουργία μιας «δυνατής» και εντυπωσιακής διαφήμισης –αγγελίας.

Η αγγελία πρέπει να είναι σαφέστατη ,συνοπτική και να συνοδεύεται από πολλές και καλής ανάλυσης φωτογραφίες.

Να αναφέρονται τυχόν προβλήματα-ελαττώματα της μηχανής γιατί την ειλικρίνεια είναι σίγουρο ότι όλοι την εκτιμούν.

Άλλωστε θα ήταν μια άσχημη εξέλιξη να προσπαθούμε να κρύψουμε κάτι και σε έναν έλεγχο να εμφανιστεί και να εμπλακούμε σε μια συζήτηση άσκοπη και για μας και για τον απέναντί μας.

Ο Kensey Edwards του Cycle Trader δίνει την εξής συμβουλή: Οι αναβάτες θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε μια αγγελία πρέπει οπωσδήποτε να εχουμε μια τιμή ,μια περιγραφή (συνοπτική αλλά κατατοπιστική ) και μια σειρά από φωτογραφίες όσο το συνατόν πιο καθαρές κα καλής ανάλυσης. Εξυπακούεται ότι η η ίδια αγγελία σε διάφορα site δείχνει ειλικρίνεια και «καθαρότητα» αγγελίας και μοτοσυκλέτας.

Ζητούμενη Τιμή

Η εκτίμηση της ζητούμενης τιμής είναι ένα από τα πιο δύσκολα ,σκληρά και συναισθηματικά κομμάτια πώλησης μιας μηχανής. Θέλουμε όλοι μας να πάρουμε ίσως την καλύτερη τιμή και την πιο δίκαιη για την μοτοσυκλέτα μας. Όμως πόσο «συναισθηματικά δεμένη» είναι αυτή η «δίκαιη τιμή» ;

Στον αγώνα μας για να βρούμε τουλάχιστον αυτή την δίκαιη τιμή θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο πόσες άλλες μοτοσυκλέτες παρόμοιες με την δική μας είναι διαθέσιμες προς αγορά. Επίσης σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος τιμών ώστε σε περίπου όμοια πωλητήρια να ευρεθεί ένας μέσος όρος πώλησης. Η μεγαλύτερη παγίδα είναι η συναισθηματική αξία που έχει για μας η δική μας μοτοσυκλέτα.

Επίσης θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία και σε κάποια άλλα κομμάτια. Μία διαφορετική αλλά εξαιρετική βαφή μπορεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά ταυτόγχρονα μπορεί και να φοβίζει. Έξτρα αναβαθμίσεις σε κινητήρα, εξατμίσεις αναρτήσεις ξεπερνώντας τις δεύτερες σκέψεις απλά θα κάνουν δελεαστικότερη την αγγελία μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και πάντα βεβαίως βεβαίως ότι ολες αυτές οι αναβαθμίσεις δεν κρύβουν κάτι από «πίσω».

Επίσης γνωστή τακτική αγοροπωλησίας είναι και τα παζάρια. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας μια κατώτατη τιμή πώλησης κάτω από την οποία δεν διαπραγματευόμαστε και που την τελική είναι και το ελάχιστο ζητούμενό μας.

Αγορά-Sites

Προσπαθούμε πάντα να εντάξουμε την αγγελία μας σε στοχευμένες και σωστές κατηγορίες αγγελιών. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι αγγελία μιας on-off μοτοσυκλέτας μάλλον δεν θα έχει καμία τύχη αν καταχωρηθεί σε κατηγορία sport touring πόσο μάλλον σε supersport….

Κάποια άλλα σημεία που «στέκεται» ο Kensey Edwards είναι ότι ο συνηθέστερος χρόνος-διάστημα πώλησης μοτοσυκλετών διεθνώς είναι η εποχή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

Επίσης εμμένει στις πάρα πολύ καλές και καθαρές και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες όπως και στη ειλικρινέστατη περιγραφή μίας αγγελίας που θα προσελκύσει και ειλικρινείς αγοραστές.





*Σύμφωνα με κάποιες ψυχές τα αγόρια ποτέ δεν ωριμάζουν απλά μεγαλώνουν τα παιχνίδια τους.
 
Top Bottom