Ε65 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι.

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
Varadero 1000 MK1 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Στην τελική ευθεία ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65​

7973c756a816323f413e5d480a9613ae_XL.jpg

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι.
Πρόκειται για το υπό κατασκευή τμήμα μήκους 45 χιλιομέτρων, από το οποίο μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία περίπου 136 χιλιόμετρα, στο τμήμα από την Ανθήλη έως την Καλαμπάκα.

Το κρίσιμο κομμάτι που απομένει για την πλήρη λειτουργία του Ε65 είναι η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος, το οποίο θα ενώσει τον ανισόπεδο κόμβο Τρικάλων με το μεσαίο τμήμα του Ε65 Ξυνιάδα – Τρίκαλα που βρίσκεται σε λειτουργία από το Δεκέμβριο του 2017, συνδέοντας τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό και αναβαθμίζοντας ουσιωδώς την οδική συνθήκη στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 181,5 χιλιομέτρων σε νέα χάραξη, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε όλο το μήκος του, ενώ μόνο στο βόρειο τμήμα του έχουν κατασκευαστεί μεταξύ άλλων 23 γέφυρες, δυο σήραγγες (στο 137ο χλμ. και στο 176ο χλμ.) και έξι ανισόπεδοι κόμβοι, ξεπερνώντας τα φυσικά εμπόδια και την ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής.

Το έργο αναμένεται να φέρει εντυπωσιακή μείωση στους χρόνους ταξιδιού, με τη διαδρομή Αθήνα - Γρεβενά και Αθήνα - Μέτσοβο να απαιτεί περίπου 4 ώρες, τη διαδρομή Αθήνα - Κοζάνη 4 ώρες και 30 λεπτά, ενώ τη διαδρομή Αθήνα - Καστοριά περίπου 4 ώρες και 35 λεπτά. Τα Τρίκαλα θα απέχουν λιγότερο από 3 ώρες από την πρωτεύουσα, ενώ η Καρδίτσα μόλις 2 ώρες και 35 λεπτά. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η μείωση στον χρόνο της διαδρομής Λαμία - Εγνατία Οδός, η οποία από περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά περιορίζεται σε μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά.

Τέλος, ο ολοκληρωμένος πλέον Ε65 αλλάζει και τον ευρύτερο χάρτη των μεταφορών, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με αυτό του Βόλου και μειώνοντας έως και δύο ώρες τον συνολικό χρόνο ταξιδιού από τον Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια.

Πηγή: carandmotor.gr / φωτό : Τάσος Γάκης

patsavour

well know member
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Όλα κάποτε παραδίδονται στην κυκλοφορία.Μονο ο ΒΟΑΚ,αντιστέκεται σθεναρά.
Για σου λεβεντογεννα Κρήτη.

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Το μεγαλύτερο μέρος είναι σε χρήση εδώ και 6 χρόνια, απλά τώρα παραδίδεται πλήρως.

Τι μας νοιάζει όμως εμάς; Ποιός δίτροχος, που οδηγεί με λογική δίτροχου δλδ, όχι με λογική τετράτροχου, πάει από Εθνικές;

Μήπως ότι η γνωστή ανάβαση Δομοκού, θα έχει πολύ λιγότερη κίνηση; Χεχεχε

dkamzelas86

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Όνομα
Δημήτρης
Αν είσαι Δυτική Μακεδονία και θέλεις να βγεις Αθήνα σύντομα και με ασφάλεια αξίζει φουλ. Τα διόδια είναι σε ισχύ εδώ και χρόνια.

Στάλθηκε από το motorola edge 50 neo μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
MH ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ
Μοτοσυκλέτα
Motoparea Team
Όνομα
.
Περιοχή
.
Βαριές κουβέντες χαχα

ο βήχας και τα φράγκα δεν κρύβονται.....Stoned Emoticon
Παλικαρια το ανεβασμα απο Καλαμπακα για Εγνατια ειναι ενα απο τα χειροτερα της Ελλαδας.Αξιζει να το παρακαμψει καποιος μονο και μονο για λογους ασφαλειας.

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, CBR400RR-NC23
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Εχω 10 χρόνια να το κάνω. Τελευταία, φορά, ήταν η χαρά του οδηγού. Εκτός κι αν έχει παρταλιάσει η άσφαλτος, δεν ξέρω τι εννοείς ως επικίνδυνο, εγώ θυμάμαι οδηγικό παράδεισο.
63.jpg
''και καπου εκει στο βάθος, διακρίνεται ένα μαύρο ΑρΒιΕφ''

Ναι, αν βιάζεσαι, αν βρέχει, αν είναι νύχτα, αν έχει κάποιο θέμα η μηχανή, εννοείται πάμε από την ασφάλεια μιας Εθνικής, αλλά σε καλές συνθήκες, γιατί;

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Μπορεί κάποιος να σημειώσει στο maps ποιο είναι το κομμάτι που λέμε;
Είχα ανέβη στα μέρη αυτά στις 28 Οκτωβρίου αλλά δεν ξέρω ακριβώς.

thenos

member
Όνομα
Θανάσης
Καλαμπάκα - Γρεβενά Νικόλα.
Όταν αποφορτιστεί από την κυκλοφορία θα είναι ένα ενδιαφέρον οδηγικά κομμάτι.
Τώρα πας με την ταυτότητα στο στόμα ειδικά αν πετύχεις λεωφορεία,νταλίκες και 20 ΙΧ πίσω τους...
Για βράδυ δεν το συζητώ καν.

Neos

member
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Όνομα
Μιχαήλ
Περιοχή
Μεσόγεια
Αν λες για την γενική συζήτηση, το Καλαμπάκα-Γρεβενά που ήδη γράφτηκε.

Αν μιλάς για αυτό που λέει ο Πάνος παραπάνω και του απαντάω, λέμε για το Καλαμπάκα-Παναγία (=η είσοδος-εξοδος για Εγνατία-Γιάννενα)

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Αν λες για την γενική συζήτηση, το Καλαμπάκα-Γρεβενά που ήδη γράφτηκε.
Αυτό ναι.

dkamzelas86

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Όνομα
Δημήτρης
Από Καλαμπάκα μέχρι Γρεβενά ο δρόμος σε πολλά σημεία θέλει προσοχή γιατί έχει υποστεί ζημιές λόγω του εργοταξίου. Σε πολλά σημεία έχει χώματα και καθιζήσεις.

Στάλθηκε από το motorola edge 50 neo μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
MH ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ
Μοτοσυκλέτα
Motoparea Team
Όνομα
.
Περιοχή
.
Εχω 10 χρόνια να το κάνω. Τελευταία, φορά, ήταν η χαρά του οδηγού. Εκτός κι αν έχει παρταλιάσει η άσφαλτος, δεν ξέρω τι εννοείς ως επικίνδυνο, εγώ θυμάμαι οδηγικό παράδεισο.
View attachment 65674
''και καπου εκει στο βάθος, διακρίνεται ένα μαύρο ΑρΒιΕφ''

Ναι, αν βιάζεσαι, αν βρέχει, αν είναι νύχτα, αν έχει κάποιο θέμα η μηχανή, εννοείται πάμε από την ασφάλεια μιας Εθνικής, αλλά σε καλές συνθήκες, γιατί;

Για τα διτροχα θα συμφωνησω και τωρα που θα φυγει η πολυ κινηση θα ειναι ακομη καλυτερα.To επικινδυνο αφορα τα αυτοκινητα που ειναι και ο μεγαλος ογκος.Ο δρομος εχει πολυ κινηση,πολλα φορτηγα και λεωφορεια και ελαχιστα σημεια για προσπεραση.Ενας απειρος οδηγος μπορει να παει καροτσκι απο Καλαμπακα εως να βγει στην Εγνατια λιγο μετα την Παναγια.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
MH ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ
Μοτοσυκλέτα
Motoparea Team
Όνομα
.
Περιοχή
.

Pan-dvs

well know member
Motoparea Team
Περιοχή
MH ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ
Μοτοσυκλέτα
Motoparea Team
Όνομα
.
Περιοχή
.
Καλαμπάκα - Γρεβενά Νικόλα.
Όταν αποφορτιστεί από την κυκλοφορία θα είναι ένα ενδιαφέρον οδηγικά κομμάτι.
Τώρα πας με την ταυτότητα στο στόμα ειδικά αν πετύχεις λεωφορεία,νταλίκες και 20 ΙΧ πίσω τους...
Για βράδυ δεν το συζητώ καν.
Αυτο ψιλοτρωγεται Θαναση,το ζορι ειναι η αναβαση προς Καταρα.

thenos

member
Όνομα
Θανάσης
Αυτο ψιλοτρωγεται Θαναση,το ζορι ειναι η αναβαση προς Καταρα.
Δεν διαφωνώ Παναγιώτη.
Απλά έχει επικρατήσει στην περιοχή μιας και θα βγαίνει κοντά στους Μαυραναίους ότι αντικαθιστά το κομμάτι Τρίκαλα - Γρεβενά.
Γι'αυτό και η πρώτη σκέψη σαν απάντηση στην ερώτηση του Νικόλα ήταν το κομμάτι που ανέφερα.

karellen

old member
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Δεν διαφωνώ Παναγιώτη.
Απλά έχει επικρατήσει στην περιοχή μιας και θα βγαίνει κοντά στους Μαυραναίους ότι αντικαθιστά το κομμάτι Τρίκαλα - Γρεβενά.
Γι'αυτό και η πρώτη σκέψη σαν απάντηση στην ερώτηση του Νικόλα ήταν το κομμάτι που ανέφερα.
Θα σε δω μεθαύριο στο Λεωνίδιο Θάνο;
Να ακούσουμε καμμιά ροκιά.

jliordos

old member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι με μηχανή χωρίς εθνική, δεν είναι ταξίδι.
Η μαγεία είναι να οδηγάς και να μην πλαγιάζεις ποτέ, άλλο επίπεδο πρόσφυσης !!

Top Bottom