Διάφοροι Αγώνες Εξωτερικού

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.814
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγωνιστική έκδοση του Suzuki GSX-8S​

Για το ενιαίο κύπελλο GSX-8S​


Στην Γερμανία οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο ενιαίο κύπελλο με το naked της Suzuki ετοιμάζονται. Το team Berghammer παρουσίασε την δική του εκδοχή

Σε χώρες όπου υπάρχουν πίστες και διεξάγονται πρωταθλήματα ταχύτητας βρίσκουν χώρο ακόμη και ενιαία κύπελλα. Είναι ένας ωραίος τρόπος προώθησης ενός νέου μοντέλου από εταιρείες που έχουν στην γκάμα τους εξαιρετικές μοτοσυκλέτες που μπορούν να μετατραπούν σε αγωνιστικές. Με αυτόν τον τρόπο πολύ νέοι γνωρίζουν «από μέσα» τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Μόνο έτσι τα πράγματα πάνε μπροστά, ο κόσμος ενδιαφέρεται για τους αγώνες και γεμίζει τις πίστες και οι εταιρείες «ρίχνουν» λεφτά για να στηρίξουν τις προσπάθειες.
suzuki gsx8s cup burghammer team 12

Μια τέτοια κίνηση κάνει η Suzuki στην Γερμανία, προκηρύσσοντας ενιαίο κύπελλο GSX-8S. Το naked του Hamamatsu αποτελεί μια εξαιρετική βάση και η ομάδα Berghammer χρειάζεται λίγες επεμβάσεις για να το μετατρέψει σε αγωνιστικό.
suzuki gsx8s cup burghammer team 3

Εκτός από τα αυτονόητα, δλδ την αφαίρεση φώτων, φλας, καθρεφτών, σταντ, βάσης πινακίδας και κάθε περιττού για την πίστα, η ομάδα πρόσθεσε νέο τελικό της RP Racing, αναβάθμισε τις αναρτήσεις, τοποθέτησε ένα ίσιο μικρό τιμόνι, άλλαξε τα μαρσπιε με αγωνιστικά της ART που μπορούν να προσαρμοστούν στα γούστα του αναβάτη και «έντυσε» τις ζάντες με Michelin Power Cup, τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούνται απ’ όλες τις μοτοσυκλέτες του θεσμού.
suzuki gsx8s cup burghammer team 6

Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον εμφανισιακά, συναρπάζει.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.814
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Tandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024​

Αιτία η αδυναμία των υπευθύνων να επιδιορθώσουν τμήματα του δρόμου που χρειάζονται νέα άσφαλτο
motomagTandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024


Ακυρώθηκε για 2η συνεχόμενη φορά ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου, λόγω της αδυναμίας των υπευθύνων να επιδιορθώσουν με νέα άσφαλτο τμήματα των δημόσιων δρόμων που αποτελούν κομμάτι της διαδρομής συνολικού μήκους 9,12 χιλιομέτρων, ενώ για τον ίδιο λόγο είχε ακυρωθεί και το 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματέας της λέσχης, Anne Forsythe, εκ μέρους του North Armagh Club, η απόφαση πάρθηκε με “βαθιά λύπη”. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών και διαπραγματεύσεων, καθώς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν έγκαιρα στις προθεσμίες που είχαν. Η Λέσχη, υπόσχεται ωστόσο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει ο ιστορικός αγώνας το 2025.

Η ακύρωση αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη, μετά το 2023 όπου οι ιρλανδικοί αγώνες κινδύνευσαν να μην γίνουν λόγω του υψηλού κόστους της ασφάλειας. Αν και τελικά το ζήτημα αυτό επιλύθηκε, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά, το Tandagree 100 είχε να αντιμετωπίσει ένα ακόμα, πιο χρονοβόρο στην επίλυσή του πρόβλημα, αυτό της ποιότητας του οδοστρώματος.
Tandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024


Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε αντιμετωπίσει προβλήματα και το 2022, όταν οι συνθήκες επιδεινώνονταν διαρκώς λόγω της έντονης και επίμονης βροχόπτωσης, που συνετέλεσε και στις πολλές πτώσεις που είδαμε εκείνη την χρονιά. Έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των αναβατών (όσο αυτή είναι εφικτή όταν μιλάμε για αγώνες σε δημόσιους δρόμους) αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα.

Οι δύο αυτές ακυρώσεις ήρθαν μετά την πανδημία, η οποία όπως είναι λογικό επηρέασε και τον Tandagree 100, με το 2020 και 2021 να είναι δύο χρονιές που όλοι έμειναν στα σπίτια τους, μαζί και οι συμμετέχοντες στους αγώνες δρόμου. Έτσι, το 2024 θα είναι η 5η χρονιά που ο ιρλανδικός αγώνας θα έχει προβλήματα, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν λυθεί αρκετά νωρίτερα, καθώς έχουν προκύψει τουλάχιστον από τις αρχές του 2023…
Tandagree 100 – Ακυρώθηκε ο ιρλανδικός αγώνας δρόμου και για το 2024

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αγώνες της Βόρειας Ιρλανδίας, ο Cookstown 100 έχει προγραμματιστεί για τις 26-27 Απριλίου 2024, με τον North West 200 να διεξάγεται στις 8-11 Μαΐου. Ο αγώνας δρόμου στο Armoy έχει καταλάβει την καθιερωμένη θέση του στο ημερολόγιο, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου (26-27).

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη τύπου του Motor Cycle Union of Ireland (Ulster Centre) στις 30 Νοεμβρίου 2023 δήλωνε ότι ήταν κατά 90% έτοιμοι να υποδεχτούν τους επερχόμενους αγώνες μοτοσυκλέτας για την σεζόν του 2024, με τα βέλη για το υπόλοιπο 10% να αφορούν κατά πάσα πιθανότητα τον συγκεκριμένο αγώνα.

Στην ίδια ανακοίνωση η MCUI (UC) τόνισε ότι το πρόβλημα του κόστους της ασφάλειας των αγωνιζομένων θα συνεχίσει να απασχολεί και τα επόμενα χρόνια, αν δεν βρεθεί μία ολοκληρωμένη λύση από την πολιτεία και να μην βασίζονται οι συμμετέχοντες σε καμπάνιες
crowdfunding
.

Πηγη www.motomag.gr
 

dkamzelas86

Moderator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
428
Ηλικία
38
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Όνομα
Δημήτρης
 

dkamzelas86

Moderator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
428
Ηλικία
38
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Όνομα
Δημήτρης
Πόσο γουστάρω να βλέπω baggers να ξύνουν βαλίτσες...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.814
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Yamaha Racing Heritage Club - Το πρόγραμμα του 2024​

bb1196f03c6038af4d2a5c84da177b86_XL.jpg


Το Yamaha Racing Heritage Club ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2024 γεμάτο θρυλικούς πρωταθλητές και ιστορικές επετείους.
Λανσαρίστηκε στην EICMA 2021, σχεδιασμένο να προστατεύσει, να τιμήσει και να γιορτάσει την πλούσια αγωνιστική ιστορία της Yamaha. Το Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) προσφέρει στους ιδιώτες ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να εγγράψουν τις μοτοσυκλέτες τους στη βάση δεδομένων του YRHC, συγκεντρώνοντας εμπειρίες και τεχνογνωσία από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας μέσω μελών από όλον τον κόσμο, αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια της χρονιάς.

Για το 2024 το YRHC στοχεύει στο να τιμήσει διάφορες ιστορικές επετείους, όπως τα 60 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου της παγκοσμίου πρωταθλήματος με τον Phil Read και την RD56 στην κατηγορία 250cc, την 50ή επέτειο από την ένταξη του 15 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Giacomo Agostini και τον πρώτο του τίτλο με τη Yamaha, την 40ή επέτειο από το πρωτάθλημα 250cc του Christian Sarron, τα 25 χρόνια από την παρουσίαση του YZF-R7, την 25η επέτειο από την πρώτη νίκη του YZF-R6 στο WorldSSP και πολλές άλλες.

Τις επετείους αυτές θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Agostini και Sarron στο Sunday Ride Classic στην πίστα Circuit Paul Ricard στις 18 και 19 Μαΐου, ενώ στις 24-26 Μαΐου τους δύο παραπάνω πρωταθλητές θα πλαισιώσει και ο δύο φορές πρωταθλητής Johnny Cecotto στο Coupes Moto Legende στην πίστα Circuit de Dijon-Prenois.
yamaha heritage club 2
Το YRHC θα δώσει το παρόν και στο ετήσιο Yamaha Racing Experience (YRE), που φέτος θα διοργανωθεί στην πίστα Circuito de Jerez - Ángel Nieto στις 3 και 4 Ιουλίου. Εκεί θα βρεθεί και η αφρόκρεμα της Yamaha από τα WorldSBK και WorldSSP - Jonathan Rea, Andrea Locatelli, Remy Gardner, Dominique Aegerter - καθώς και αρκετοί εξέχοντες προσκεκλημένοι που θα ανακοινωθούν στην πορεία, ενώ ο διασημότερος αστέρας που θα βρεθεί στη Jerez θα είναι ο Valentino Rossi.

Το τέλος του φετινού προγράμματος του YRHC θα δοθεί στο Veterans Motocross des Nations (VMXoN) στο Foxhills της Αγγλίας (22-25 Αυγούστου) με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Alessio Chiodi παρόντα.

Αν έχεις στην κατοχή σου μια κλασική αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Yamaha, το YHRC σε περιμένει ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατηγορίας. Για τις μοτοσυκλέτες Grand Prix δεκτές γίνονται αγωνιστικές κατασκευής από το 1955 και 2003 (το τέλος των δίχρονων 500), καθώς και οι TZ125 και TZ250 ως το 2009.

Δεκτές επίσης γίνονται μοτοσυκλέτες από τα πρωταθλήματα WorldSBK και Endurance εφόσον έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1985 και 2009, ενώ στις χωμάτινες κατηγορίες περιλαμβάνονται αγωνιστικές motocross προ του 1998 και αγωνιστικές ράλι που έτρεξαν στο Paris Dakar όσο αυτό γινόταν στην Αφρική μέχρι το 2007.

Για εγγραφή στο μητρώο του YRHC πηγαίνετε εδώ: https://www.yamaha-racing.com/heritage-club/register/?deliveryName=DM1488090
 
Top Bottom