Γυναίκα και μοτοσυκλέτα

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Becci Ellis – Η ταχύτερη γυναίκα πάνω σε γυμνή μοτοσυκλέτα στο κόσμο​

89e433173ba81e7f5a6fa49d3ddba340_XL.jpg

Το ρεκόρ για την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε γυμνή μοτοσυκλέτα από γυναίκα αναβάτη κατέρριψε η 56χρονη Becci Ellis, «πιάνοντας» τα 371,38 χλμ/ώρα.

Η… γραμματέας εταιρείας με έδρα το Scunthorpe, σημείωσε την εντυπωσιακή ταχύτητα με ένα τροποποιημένο Suzuki Haybusa του 1999 με το όνομα του να είναι… Odyssey. Κόστισε 24.000 λίρες για να κατασκευαστεί χωρίς να συνυπολογιστούν τα δύο χρόνια εργασίας, με το υπερτροφοδοτούμενο κτήνος να έχει ισχύ στο φάσμα των 350 ίππων.

«Κατά τη διάρκεια της τελικής προσπάθειας, το κεφάλι μου ήταν κυριολεκτικά εκεί που η γραμμή των ματιών είναι ακριβώς στην κορυφή των οργάνων. Δεν θα μπορούσα να πάω πιο χαμηλά, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να δω, αλλά η πίεση στους ώμους είναι πολύ μεγάλη. Αν είναι επειδή έχω μεγαλώσει δεν ξέρω, αλλά το νιώθω ακόμα. Ακόμη και όταν έχει σταθεροπιηθεί πλήρως, η αδρεναλίνη που έχεις σε κρατάει, σε σπρώχνει και δεν παρατηρείς πόνο μέχρι να τελειώσεις», ήταν οι δηλώσεις της Becci.

Η κατάρριψη του ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου στο Elvington του Yorkshire – ένας χώρος που είδε την Becci να πετυχαίνει 424, 86 χλμ./ώρα το 2014 και να γίνεται η πιο γρήγορη γυναίκα αναβάτης στον κόσμο.
becci2.jpg

«Ήθελα να μπορώ να πάω όσο πιο γρήγορα μπορούσα χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι άνθρωποι σκέφτονται «τι διάολο, 56 είσαι, δεν θα έπρεπε να είσαι σαν να φτάνεις στην ηλικία συνταξιοδότησης;», αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Δεν συμπεριφέρομαι έτσι και δεν φαίνομαι έτσι. Είμαι αυτό που είμαι».

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2015 από την Evelyn Scholz, η οποία πέτυχε 340,2 χλμ./ώρα στο Bonneville Salt Flats. Η κατάρριψη του ρεκόρ ήταν η δεύτερη προσπάθεια υψηλότερης ταχύτητας της ημέρας, με το πρώτο πέρασμα της Becci να αποδεικνύεται πρόκληση.

«Η επιτάχυνση στην αρχή είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή που είχα πριν. Δεν αισθάνεσαι πραγματικά τίποτα μέχρι να είσαι πραγματικά στα κόκκινα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ένιωσα ότι το κεφάλι μου μπορεί κάλλιστα να μην ήταν αρκετά χαμηλά γιατί προς το τέλος της διαδρομής ευχόμουν να τελειώσει επειδή ο λαιμός μου έσπρωχνε πολύ προς τα πίσω».

Πηγή: Mcn.com

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ladies of Harley 2023: μια εκδήλωση 800 γυναικών στην Μπολόνια​

Η Harley – Davidson είναι σίγουρα μια εμβληματική μοτοσυκλέτα που έχει συνδεθεί και με ένα συγκεκριμένο στυλ ζωή

Η Harley – Davidson είναι σίγουρα μια εμβληματική μοτοσυκλέτα που έχει συνδεθεί και με ένα συγκεκριμένο στυλ ζωής για τους ιδιοκτήτες του ανά τον κόσμο. Είναι γνωστά τα “ΗΟG” (Harley Owners Group), αλλά δεν είναι τόσο γνωστό το LOH (Ladies Of Harley) που έχει ιδρυθεί στην Ιταλία και που πριν λίγες ημέρες έκανε στην Μπολόνια το 3ο Ladies National Run, στο οποίο συμμετείχαν 800 συμμετέχουσες!

Η τεράστια αυτή συμμετοχή αντανακλά το μέγεθος του γυναικείου μοτοσυκλετισμού στην Ιταλία, που ανεβαίνει κάθε χρόνο. Στην πρώτη εκδήλωση των LOH το 2019 συμμετείχαν 400 μοτοσυκλετίστριες. Μάλιστα στη φετινή εκδήλωση πήγαν και γυναίκες από την Ελβετία και τη Γαλλία που έφτασαν στην Μπολόνια με τις Harley τους.

Έγινε γιορτή και σχετικό πάρτι το Σάββατο και την Κυριακή 350 μοτοσυκλέτες Harley – Davidson μετέτρεψαν το ιστορικό κέντρο της πόλης σε ένα σημείο πάθος και ήχων από τις εξατμίσεις αυτών των μοτοσυκλετών, που κατά παράδοση είναι πολύ δυνατοί ήχοι.

Η εκδήλωση είχε και ένα μέρος φιλανθρωπικό, αφού από τις πωλήσεις από τα αναμνηστικά μπλουζάκια, τα χρήματα δόθηκαν στο Fondazione Veronesi ένα ίδρυμα που κάνει έρευνα για τους όγκους που εμφανίζονται στις γυναίκες και προτείνει θεραπείες και νέα φάρμακα που εξελίσσουν οι 305 επιστήμονες που εργάζονται στο ίδρυμα αυτό.

Η Harley – Davidson στην Ιταλία είναι υπερήφανη για την υποστήριξη που έδωσε στην εκδήλωση και το σύνθημα ήταν: “Ένα χέρι στην καρδιά, ένα στο γκάζι!”

Πηγη www.zougla.gr

duke200

member
Όνομα
Alex

Becci Ellis – Η ταχύτερη γυναίκα πάνω σε γυμνή μοτοσυκλέτα στο κόσμο​

View attachment 53847

Το ρεκόρ για την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε γυμνή μοτοσυκλέτα από γυναίκα αναβάτη κατέρριψε η 56χρονη Becci Ellis, «πιάνοντας» τα 371,38 χλμ/ώρα.

Η… γραμματέας εταιρείας με έδρα το Scunthorpe, σημείωσε την εντυπωσιακή ταχύτητα με ένα τροποποιημένο Suzuki Haybusa του 1999 με το όνομα του να είναι… Odyssey. Κόστισε 24.000 λίρες για να κατασκευαστεί χωρίς να συνυπολογιστούν τα δύο χρόνια εργασίας, με το υπερτροφοδοτούμενο κτήνος να έχει ισχύ στο φάσμα των 350 ίππων.

«Κατά τη διάρκεια της τελικής προσπάθειας, το κεφάλι μου ήταν κυριολεκτικά εκεί που η γραμμή των ματιών είναι ακριβώς στην κορυφή των οργάνων. Δεν θα μπορούσα να πάω πιο χαμηλά, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να δω, αλλά η πίεση στους ώμους είναι πολύ μεγάλη. Αν είναι επειδή έχω μεγαλώσει δεν ξέρω, αλλά το νιώθω ακόμα. Ακόμη και όταν έχει σταθεροπιηθεί πλήρως, η αδρεναλίνη που έχεις σε κρατάει, σε σπρώχνει και δεν παρατηρείς πόνο μέχρι να τελειώσεις», ήταν οι δηλώσεις της Becci.

Η κατάρριψη του ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου στο Elvington του Yorkshire – ένας χώρος που είδε την Becci να πετυχαίνει 424, 86 χλμ./ώρα το 2014 και να γίνεται η πιο γρήγορη γυναίκα αναβάτης στον κόσμο.
becci2.jpg

«Ήθελα να μπορώ να πάω όσο πιο γρήγορα μπορούσα χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι άνθρωποι σκέφτονται «τι διάολο, 56 είσαι, δεν θα έπρεπε να είσαι σαν να φτάνεις στην ηλικία συνταξιοδότησης;», αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Δεν συμπεριφέρομαι έτσι και δεν φαίνομαι έτσι. Είμαι αυτό που είμαι».

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2015 από την Evelyn Scholz, η οποία πέτυχε 340,2 χλμ./ώρα στο Bonneville Salt Flats. Η κατάρριψη του ρεκόρ ήταν η δεύτερη προσπάθεια υψηλότερης ταχύτητας της ημέρας, με το πρώτο πέρασμα της Becci να αποδεικνύεται πρόκληση.

«Η επιτάχυνση στην αρχή είναι σχεδόν παρόμοια με αυτή που είχα πριν. Δεν αισθάνεσαι πραγματικά τίποτα μέχρι να είσαι πραγματικά στα κόκκινα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ένιωσα ότι το κεφάλι μου μπορεί κάλλιστα να μην ήταν αρκετά χαμηλά γιατί προς το τέλος της διαδρομής ευχόμουν να τελειώσει επειδή ο λαιμός μου έσπρωχνε πολύ προς τα πίσω».

Πηγή: Mcn.com
Νομίζω οι περισσότεροι εδώ θα διάβασαν "η ταχύτερη γυναίκα, γυμνή πάνω σε μοτοσυκλέτα"

Sent from my X19 using Tapatalk

maik900

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM ξεκινά το 2024​

Με ένα πολύ ελκυστικό πακέτο, που περιλαμβάνει τη μοτοσυκλέτα (Yamaha YZF-R7), τα λάστιχα, κ.α.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών 2024

Γιατί χρειαζόμαστε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποκλειστικά για γυναίκες; Για να εισέλθει ακόμα περισσότερο νέο αίμα στους αγώνες φυσικά, και για να κάνουν το πρώτο βήμα στον χώρο περισσότερες γυναίκες σε έναν θεσμό που θα έχει ανταγωνισμό επί ίσοις όροις σε σχέση με τον γυναικείο σωματότυπο, ενώ κάποιες από τις αγωνιζόμενες εκεί αργότερα θα αγωνιστούν και στα μεικτά Πρωταθλήματα -που στην ουσία είναι ανδρικά. Ποιοι θα βοηθήσουν να γίνει αυτό πράξη; Η FIM, και η Yamaha -ειδικά ο Πρόεδρος της, ο παθιασμένος με τη μοτοσυκλέτα φιλέλληνας Eric de Seynes.

Μπορεί τώρα ο τίτλος του νέου θεσμού να κάνει λόγο για “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, όμως -τουλάχιστον για αρχή- οι αγώνες θα λαμβάνουν χώρα αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τα τελευταία νέα για το Πρωτάθλημα Γυναικών ήρθαν κατά τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK στη Jerez, με τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas, την Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών στη Μοτοσυκλέτα της FIM Janika Judeika, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του WorldSBK Gregorio Lavilla και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Yamaha Motor Europe Eric de Seynes. Παρούσα ήταν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών του 2023 Beatriz Neila, η οποία μοιράστηκε τις απόψεις της για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος θεσμός.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM το 2024 θα περιλαμβάνει έξι γύρους και ένα τεστ προετοιμασίας, όλα ενσωματωμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM Superbike.

1. Γύρος Emilia Romagna, Misano World Circuit "Marco Simoncelli" - 14-16 Ιουνίου
2. Γύρος Ηνωμένου Βασιλείου, Donington Park Circuit - 12-14 Ιουλίου
3. Γύρος Πορτογαλίας, Autodromo Internacional do Algarve - 9-11 Αυγούστου
4. Γύρος Ουγγαρίας, Balaton Park Circuit - 23-25 Αυγούστου
5. Ιταλικός γύρος, πίστα της Κρεμόνα - 20-22 Σεπτεμβρίου
6. Ισπανικός γύρος, Circuito de Jerez-Angel Nieto - 11-13 Οκτωβρίου

Κατά τη διάρκεια κάθε Γύρου, η δράση θα εκτυλίσσεται ως εξής: Superpoles την Παρασκευή, Αγώνας 1 το Σάββατο και Αγώνας 2 την Κυριακή.

Η Yamaha, με το μοντέλο Yamaha YZF-R7, θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής του Πρωταθλήματος. Επιπλέον, ένας μοναδικός τεχνικός και υλικοτεχνικός συνεργάτης θα επιβλέπει όλες τις τεχνικές πτυχές, εξασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού για όλες τις αγωνιζόμενες.
Οι υποψήφιες συμμετέχουσες μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προεγγραφής, η οποία διαρκεί από τις 13 Νοεμβρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής από την DWO αναμένεται το αργότερο στις 15 Φεβρουαρίου 2024. Οι αγωνιζόμενες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με το όνομα μιας ομάδας.

Το παράβολο συμμετοχής για τις αγωνιζόμενες έχει οριστεί στα 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου πακέτου, όπως η χρήση της Yamaha YZF R7 MY 2023, ένα αγωνιστικό κιτ GYTR, ελαστικά Pirelli, καύσιμα, αγωνιστικό σέρβις και πρόσβαση στο Paddock Village. Εξαιρετική τιμή για όλες τις παραπάνω παροχές, που σε συνάρτηση με την προσάρτηση του Πρωταθλήματος στο WorldSBK και η διεξαγωγή των αγώνων σε κορυφαίες πίστες της Ευρώπης, κάνει το Πρωτάθλημα Γυναικών ιδιαίτερα ελκυστικό.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της λειτουργίας υπό την ομπρέλα του WorldSBK, η νέα σειρά θα απολαμβάνει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, χρηματικά έπαθλα Pirelli και ευκαιρίες δημοσίων σχέσεων που θα εξασφαλίζουν την προβολή των χορηγών αναβατών σε παγκόσμια κλίμακα.

Jorge Viegas, πρόεδρος της FIM: "Στη FIM, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να συμπεριλάβουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στους αγώνες τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε που δημιουργήσαμε την Επιτροπή Γυναικών. Έχουμε ήδη Πρωταθλήματα Γυναικών στο Motocross, στο Enduro και στο Trial, και πολύ σύντομα θα έχουμε και Speedway. Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε για ένα Πρωτάθλημα Circuit Racing, η Dorna αγκάλιασε αυτό το σχέδιο, δουλεύουμε μαζί από τον Απρίλιο και νομίζω ότι ο Gregorio (Lavilla) έκανε πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τις γυναίκες να συμμετέχουν σε αυτό το Πρωτάθλημα. Θα υπάρξουν γυναίκες που θα έρθουν από την Ιαπωνία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Λατινική Αμερική και από την Ευρώπη, φυσικά. Νομίζω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία".

Gregorio Lavilla, εκτελεστικός διευθυντής του WorldSBK: "Όταν ξεκινήσαμε με αυτό το σχέδιο, σκεφτήκαμε πολλούς τύπους σχημάτων, πολλές συνθήκες και καταλήξαμε σε μια λύση που πιστεύουμε ότι είναι εφικτή. Πρόκειται για ένα project που θα εξελιχθεί ανάλογα με τα σχόλια των θεατών, των αναβατών και των κατασκευαστών. Από το 2020, αρχίσαμε να κάνουμε δύο αγώνες σε όλες τις κατηγορίες μας, και αυτό το Πρωτάθλημα θα έχει την ίδια μορφή, προκριματικά και δύο αγώνες. Το πρόγραμμα των Σαββατοκύριακων της επόμενης χρονιάς θα είναι σφιχτό, επειδή θα έχουμε πολλούς αγώνες. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι καλό για τους φαν της μοτοσυκλέτας. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω όλους τους συνεργάτες, όπως η Yamaha, που είχαν θετική ανταπόκριση όταν χτυπήσαμε την πόρτα τους. Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για να ξεκινήσουμε ένα νέο project".

Janika Judeika, Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών στη Μοτοσικλέτα της FIM: "Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς παρουσιάζουμε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM στους αγώνες πίστας. Η FIM ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στις γυναίκες στους αγώνες πίστας πριν από δέκα χρόνια με το πρώτο προπονητικό camp πίστας, στο Albacete της Ισπανίας. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα τέσσερα camp μεταξύ 2013 και 2015 στην Τσεχική Δημοκρατία και το Κατάρ, με μέσο αριθμό εικοσιτεσσάρων συμμετεχόντων από τέσσερις ηπείρους και δώδεκα χώρες.

Το 2014, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και χάρη στην υποστήριξη της Midori Moriwaki, μια αμιγώς γυναικεία ομάδα έλαβε μέρος στις 4 ώρες της Suzuka, στην οποία συμμετείχαν η Shelina Moreda και η Melissa Paris, επίσης το 2015 με τη Shelina και την Avalon Biddle. Ήδη από τότε, ήταν σαφές ότι υπήρχαν γρήγορες γυναίκες που ζητούσαν επίσης να έχουν το δικό τους πρωτάθλημα.

Είμαι αρκετά σίγουρη ότι μεταξύ των γυναικών που θα συμμετέχουν τώρα σε αυτό το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM θα είναι και κάποιες από εκείνες που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν στα εκπαιδευτικά camp της FIM για αγώνες σε πίστες, όπου ο στόχος ήταν να φέρουν κοντά γρήγορες γυναίκες και να καταλάβουν πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτάθλημα. Αυτό είναι τώρα πραγματικότητα!"

Eric de Seynes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Europe: "Η Yamaha θέλει να κερδίζει, αλλά η Yamaha θέλει επίσης να υποστηρίζει το άθλημα από όλες τις διαφορετικές πλευρές, και πιστεύουμε ότι ως κατασκευαστής πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας. Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι που κερδίζουμε, να επιβλέπουμε και να αγνοούμε όλη την υπόλοιπη πυραμίδα. Αν θέλουμε να είμαστε Πρωταθλητές, πρέπει να φροντίζουμε τους νέους Πρωταθλητές όλων των διαφορετικών κατηγοριών και να τους βοηθούμε να προοδεύουν χρόνο με το χρόνο. Επίσης, στο motocross, πάντα υποστηρίζαμε τις αγωνιζόμενες στο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Έχουμε κερδίσει πολλές φορές και όταν έπεσε αυτή η ιδέα στο τραπέζι, ήμασταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να την υποστηρίξουμε, επειδή πρέπει να καταλάβετε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει δυσκολία για τις αναβάτριες που προέρχονται από εθνικά πρωταθλήματα να πάρουν την ετικέτα σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Και είναι ακριβώς το ίδιο για τις γυναίκες.Το 30% των πελατών μας είναι γυναίκες και θέλουν να αγωνίζονται. Με αυτό το Πρωτάθλημα, θα δώσουμε το σωστό βήμα στις γυναίκες να αποδείξουν το ταλέντο τους".

Beatriz Neila, Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών 2023: "Κατά τη γνώμη μου, πάντα υπήρχαν γυναίκες που αγωνίζονταν εναντίον ανδρών. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, καμία δεν έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας, MotoGP ή Superbike. Γιατί; Είναι έτσι επειδή οι γυναίκες και οι άνδρες είναι διαφορετικοί, είναι σωματικά διαφορετικοί. Και γι' αυτό τον λόγο το παρόν αυτού του Πρωταθλήματος επιτρέπει στις γυναίκες να αγωνιστούν για έναν Παγκόσμιο Τίτλο, να έχουν τη δική τους κατάταξη, να δουν ποια είναι η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο, σεζόν με τη σεζόν, να αναγνωριστούν... να εκμεταλλευτούμε τη θέση μας ως γυναίκα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες πάνω σε μια μοτοσυκλέτα.

stelios62

Μαθουσάλας member
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Δεν συμφωνώ ... γιατί στο τέλος θα γίνει "μικτό" το πρωτάθλημα και επειδή οι γυναίκες είναι πιο πεισματάρες θα μας πάρουν και τα σωβρακα .. ...τα κύπελλα...! Tooth

duke200

member
Όνομα
Alex
25.000 το παραβολο, χαμός θα γίνει στις αιτήσεις, θα αναγκαστούνε να το κάνουνε σαν το next top model

Top Bottom