Γνώμες για κράνος...

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Χρόνια τώρα είμαι με Schuberth S και Shoei GT-AIR.
Είμαι σε διαδικασία αλλαγής κράνους οπότε πείτε γνώμες.
Φόρεσα και μου άρεσε πολύ το Shark Spartan GT Pro*, οπότε το έβαλα στις 2-3 πρώτες επιλογές μαζί με το Shoei GT-AIR 3.
Θα ήθελα και το Schuberth Ε2 αλλά φοβάμαι το γείσο στο ταξίδι.
Χθες γνωστός μου είπε και για το Scorpion EXO-GT SP Air, το οποίο δεν δοκίμασα και στο οποίο φουσκώνουν τα μάγουλα με έναν μηχανισμό που έχει.

*Δεν βρίσκω το καινούριο μοντέλο το οποίο είναι 22.06 στα Sharp test, ενώ βρίσκω το προηγούμενο το οποίο ήταν 22.05.

Νομίζω πως κάποιοι σύντροχοι είχαν ή έχουν κάποιο από αυτά τα μοντέλα, ίσως ο @grigoris gs και ο @jliordos (συγνώμη αν κάνω λάθος παλικάρια).

Τελευταία επεξεργασία:

dkamzelas

Administrator
Motoparea team
Περιοχή
ΦΛΩΡΙΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 SAS
Όνομα
Δημήτρης
Εγώ πάντως μετά από shoei gt air2 πήγα σε airoh matryx. Καλύτερη ζελατίνα, καλύτερος εξαερισμός, καλύτερη αεροδυναμική και περισσότερος θόρυβος. Δοκίμασε το αν το βρεις κάπου.

Στάλθηκε από το motorola edge 50 neo μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

grigoris gs

well know member
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GS ADVE
Όνομα
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ
Καλησπέρα εγώ έχω το shark που αναφέρεις. Το κράνος μια χαρά είναι ποιοτικό και 3 χρόνια μετά φθορές δεν μου έχει βγάλει στα μαξιλαράκια κλπ. Βέβαια φοριέται πάντα με μπαλακλάβα. Το μόνο που με έχει χαλάσει λίγο είναι ο τρόπος που κουμπωνουν τα μαξιλαράκια του σε σχέση με shoei και hjc. Στο συγκεκριμένο κράνος είναι σαν συρταρωτα και όχι κούμπωμα.Η εσωτερική γίνε ζελατίνα είναι πολύ βολική και εύκολη στην χρήση της ο μηχανισμός είναι στο πάνω μέρος του κράνους. Σε θέμα θορύβου δεν ξέρω τι να σου απαντήσω ακούω μόνιμα μουσική οπότε δεν έχω άποψη.

Στάλθηκε από το 23090RA98G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία:

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Καλησπέρα εγώ έχω το shark που αναφέρεις. Το κράνος μια χαρά είναι ποιοτικό και 3 χρόνια μετά φθορές δεν μου έχει βγάλει στα μαξιλαράκια κλπ. Βέβαια φοριέται πάντα με μπαλακλάβα. Το μόνο που με έχει χαλάσει λίγο είναι ο τρόπος που κουμπωνουν τα μαξιλαράκια του σε σχέση με shoei και hjc. Στο συγκεκριμένο κράνος είναι σαν συρταρωτα και όχι κούμπωμα.Η εσωτερική γίνε ζελατίνα είναι πολύ βολική και εύκολη στην χρήση της ο μηχανισμός είναι στο πάνω μέρος του κράνους. Σε θέμα θορύβου δεν ξέρω τι να σου απαντήσω ακούω μόνιμα μουσική οπότε δεν έχω άποψη.

Στάλθηκε από το 23090RA98G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γρηγόρη σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση!

jliordos

old member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
έχω το shark D-Skwal 3 το οποίο δεν έχω κανένα παράπονο.
Είχα πάρει και το spartan αλλά δεν καθόταν καλά στο κεφάλι μου + ότι είχα διαβάσει ότι έχουν θέμα στις βροχές από τους αεραγωγούς, οπότε μετά από 1 ταξίδι τα πούλησα και πήρα πάλι D-Skwal και έχω 2 τέτοια σε ζευγάρι για εμένα και την σύζυγο.

Επίσης είναι σε καλη τιμή λόγω ότι είναι παλαιοτερο μοντέλο.
Το θεωρώ πολύ τίμια επιλογή για έναν μέσο αναβάτη.

Το φοράω σε ταξίδια κυρίως

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
έχω το shark D-Skwal 3 το οποίο δεν έχω κανένα παράπονο.
Είχα πάρει και το spartan αλλά δεν καθόταν καλά στο κεφάλι μου + ότι είχα διαβάσει ότι έχουν θέμα στις βροχές από τους αεραγωγούς, οπότε μετά από 1 ταξίδι τα πούλησα και πήρα πάλι D-Skwal και έχω 2 τέτοια σε ζευγάρι για εμένα και την σύζυγο.

Επίσης είναι σε καλη τιμή λόγω ότι είναι παλαιοτερο μοντέλο.
Το θεωρώ πολύ τίμια επιλογή για έναν μέσο αναβάτη.

Το φοράω σε ταξίδια κυρίως
Γιάννη το έχω ακούσει αυτό με τη βροχή, αλλά αφορούσε το προηγούμενο μοντέλο.
Τώρα έχει βγει το Spartan GT Pro που το θεωρούν το κορυφαίο τους Touring κράνος.
Πριν λίγες ημέρες το είχαν προσφορά στα 350€ αλλά δεν το πρόλαβα...
Από θόρυβο πως είναι αυτό που έχεις ;

apache

Μαθουσάλας member
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
KOVE 800 X PRO
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Παιδιά όσο το δυνατόν πιό ελαφριά κράνη να βάζετε στο κεφάλι σας, κάποια ημέρα θα με θυμηθείτε.....

panGS

member
Μοτοσυκλέτα
BMW R 1200 GS
Όνομα
Παναγιώτης
Παιδιά όσο το δυνατόν πιό ελαφριά κράνη να βάζετε στο κεφάλι σας, κάποια ημέρα θα με θυμηθείτε.....

Μάνο έχεις δίκιο.
Αυτός είναι ο λόγος που κοιτάζω το Shark...είναι carbon...
Βέβαια και το Shoei παρότι δείχνει μεγαλύτερο, δεν το κάνεις για βαρύτερο γιατί έχει τρομερό ζύγισμα...όμως και τα 100-200 ο αυχένας τα καταλαβαίνει...

jliordos

old member
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Γιάννη το έχω ακούσει αυτό με τη βροχή, αλλά αφορούσε το προηγούμενο μοντέλο.
Τώρα έχει βγει το Spartan GT Pro που το θεωρούν το κορυφαίο τους Touring κράνος.
Πριν λίγες ημέρες το είχαν προσφορά στα 350€ αλλά δεν το πρόλαβα...
Από θόρυβο πως είναι αυτό που έχεις ;
Ένας μικρός ανεπαίσθητος θόρυβος υπάρχει αλλά δεν με ενοχλεί, έχω εξοικειωθεί μαζί του.

Top Bottom