Ανάγκη είναι να ταξιδεύεις και όχι να ζείς. (Κυβερνήτης Πομπηίος). Project 2023

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.155
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Υπέροχο ταξίδι σας ευχαριστούμε πολύ που το μοιραστήκατε μαζί μας και νοερά ταξιδέψαμε και εμείς.

Πάντα τέτοια !!!!
Ευχαριστούμε πολύ Νασο

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

dikoukos

old member
Δημοσιεύσεις
4.253
Ηλικία
55
Όνομα
Xατζηπετροs Δημητρηs
Η Τουρκία τελικά είναι πολύ διαφορετική από αυτό που νομίζουμε
Είναι μια σύγχρονη χώρα με πολλη μεγάλο Ρυθμό ανάπτυξης που μας εντυπωσίασε
Δεν νοιωσαμε ανασφάλεια πουθενά αντιθέτως και φιλικωτατοι ήταν οι Τούρκοι και ασφαλης αισθάνθηκαμε ακόμη και στην βαθιά Τουρκία
Είναι ένας ασφαλής και φθηνός προορισμός σε σχέσει με την υπόλοιπη ευρωπη


Στάλθηκε από το 2201117SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.541
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γενικά:
Το επιχείρημα αρκετά φιλόδοξο. Ατομα 22, μοτοσυκλέτες 14. Οπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας ένα γκρούπ οδηγικά ήταν πρακτικως αδύνατο να γίνει. Ετσι χωριστήκαμε σε δύο γκρούπ : 8 μοτό με τα ζευγαρια και 6 μοτό μετους μονούς.
Στις πόλεις υπήρξε ελευθερία κινησεων για όλους. Η πραγματικότητα έδειξε παρέες παρέες οι οποίες άλλαζαν αναλόγως της πόλης της κούρασης της πεινας και της ώρας.
το επιχείρημα λοιπόν λειτύργησε άψογα και μάλιστα θα χρησιμοποιήσω την λέξη Τέλεια. Προφανέστατα αυτό έχει να κάνει ότι όλοι είμαστε μεγάλα "παιδιά" και με αρκετά ταξιδιωτικά χλμ στην πλάτη μας. Κι όσοι δεν τα είχαν, ενσωματώθηκαν πλήρως στη παρέα.
Εδώ θα πρέπει να πω απ την πλευρά μου ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ενα εξίσου μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε δυο φίλους. Στον Μιχάλη (tracer) που είχε αναλάβει όλο το ξενοδοχειακό κομμάτι και στον Γιάννη (wheelboy) που είχε φτιάξει όλο το routing της εκδρομής.
Για την Τουρκία : Μην πιστεύεται οτι σας λένε τα ΜΜΕ η Τουρκία είναι μια Ασφαλέστατη και φιλόξενη χώρα. Το οδικό της δίκτυο είναι πολύ ανώτερο απ το δικό μας και πολυ πιο σύγχρονο. Έχει τρομερές υποδομές συνεχώς νοσοκομεία σ ολες τις πόλεις και Πανεπιστήμια παντού. Θα μπορούσα να πω οτι Το Γενικο Κρατικο Αθηνών μοιάζει με κέντρο υγείας μπροστα στα νοσοκομεία της Τουρκίας. Παντού πάρκα καθαρά και περιποιημένα. Καμμια μα καμμια πολη δεν μας εδωσε την εντύπωση μιας παραμελημενης πόλης. Ακομα και τα αδέσποτα εχουν την δικιά τους περιποιήση. Σ ολα τα ξενοδοχεία υπαρχει ανεκτηκότητα και φιλοξενια στο λόμπυ.
Αστυνόμευση παντου ακόμα και μέσα στις εθνικές οδούς με συνεχή μπλόκα. Μελανό σημείο οι Τούρκοι οδηγοί.
Εχοντας δει οδηγικες συμπεριφορές στην Τυνησία στο Μαρόκο θα ελεγα με σιγουρια οτι σαν τους Τούρκους οδηγούς πουθενά. Άκρως επικίνδυνοι.
Εικόνα 1.
Σμύρνη. Αστικό λεωφορείο. Στάση. θέλει να επιβιβαστεί ΑΜΕΑ με αναπηρικό καροτσάκι. Ο οδηγος "ριχνει" τις πλαινές αναρτήσεις και επιβάτης !!! κάνοντας σημα στον οδηγό (εγώ) κατεβαζει την ράμπα για να ανεβει το αναπηρικο καροτσακι. Η ιδια διαδικασία με αλλον επιβάτη οταν θελει πλεον να κατέβει ο ΑΜΕΑ ....Αλήθεια πόσες φορές έχουμε δεί εδώ στην Ελλάδα τετοια εικόνα:???
Εικονα 2
Σε χωριό σταματησαν σε καφενεδάκι οι "μονοί" για καφέ και Τσαι. Τους εδωσαν καφέ τσαι και πίτα και οταν ζητησαν τον λογαριασμο τους είπαν ολα κερασμένα κα με σημείωμα για καλο ταξίδι...... οπως Ελλάντα δηλαδής....

Για την motoparea
Οταν φετος παραδώσαμε τα "κλειδιά" του φόρουμ ηταν φυσικό και επακόλουθο να συνεχίσει η διαδικασία του project 2023. 'Όμως υπήρχε στο μυαλό μου οτι κι αυτά τα projects θα πρέπει κι αυτά να παραδωθούν. Η όλη διαδικασία φέτος αλλωστε αυτόν τον σκοπό εξυπηρετουσε. Πιστεύω λοιπόν οτι ο whellboy με την ανάλογη βοηθεια απο τον tracer θα δώσουν νεα πνοή στα projects.
Αλλωστε όπως ολοι γνωριζουμε πολυ καλά το καλύτερο ταξιδι είναι πάντα το επόμενο.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "Ζωή είναι πως περνάς εσύ τον χρόνο σου και όχι πώς περνά ο χρόνος για σένα".

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.



Υ.Γ. το βίνδεο θα αργησει ολιγον τι....αλλά οι συνταξιδιώτες μπορούν να ρίχνουν φωτό όσες θέλουν και με οτι ρυθμό θέλουν.
Μπράβο!!!! Παιδιά.

Και στα επόμενα... με Υγεία!!!
 
Top Bottom