Ένας στους 5 νέους πιάνει τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.660
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έρευνα-σοκ: Ένας στους 5 νέους πιάνει τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών​

519bcc39ca3b815458ce6cff5a4d98df_XL.jpg

Απίστευτα ευρήματα για τους οδηγούς της εποχής μας...

Έχουμε που έχουμε το πρόβλημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, τώρα έχουμε και την μάστιγα των ναρκωτικών να χτυπά και τους δρόμους. Άκρως ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που ανέδειξε η έρευνα της IAM Roadsmart για το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με την... σχέση οδήγησης και ναρκωτικών ουσιών.

Τα αποτελέσματα τρομάζουν, καθώς ένα ποσοστό 22% νέων ατόμων ηλικιών 17 έως 34 ετών, πιστεύουν ότι είναι αποδεκτό να οδηγείς υπό την επήρεια σκληρών ναρκωτικών -Class A, δηλαδή ηρωίνη, κοκαΐνη, ecstasy και LSD. Σε γενικότερο μέσο όρο, δηλαδή σε όλο το δείγμα των 2.013 ατόμων ηλικιών έως και άνω των 70 ετών, το ποσοστό ανέρχεται στο 13% για την ίδια ερώτηση της έρευνας.

Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται και από στοιχεία ατυχημάτων: Πιο συγκεκριμένα, το 2021 καταγράφηκαν 171 οδηγοί υπό την επήρεια «τουλάχιστον μίας ναρκωτικής ουσίας», αριθμός που το 2018 ήταν ακόμη πιο αυξημένος στους 208.

O William Porter της IAM Roadsmart, δήλωσε για το γεγονός: «Όποιο και να είναι το κόστος της επιβολής, η αυξημένη συχνότητα των συμβάντων αλλά και η προφανής αποδοχή μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων, πρέπει να ενθαρρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις να αυξήσουν τις δυνάμεις τους και να καταπολεμήσουν το φαινόμενο. Καλούμε και την κυβέρνηση να εξασφαλίσει πόρους για την αποφυγή υποτροπών στις παραβιάσεις με την παρουσίαση μαθημάτων αποκατάστασης από την οδήγηση με ναρκωτικά, όπως κάνει τώρα με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.»

«Η κοινωνική αποδοχή της οδήγησης με αλκοόλ χρειάστηκε γενιές για να αλλάξει και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή τόσο στο αλκοόλ, όσο και στα ναρκωτικά μαζί με την οδήγηση.» συμπλήρωσε ο Porter.

Πηγη www.bikeit.gr
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.168
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Πέφτω απ τα σύννεφα λεμεεεε....

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Top Bottom