Zωντανός θρύλος!

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

TONI BOU: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!​

4.jpg

Παρά έναν… τριάντα Παγκόσμιοι Τίτλοι!

Πως προσδιορίζεται ο “μεγαλύτερος αναβάτης όλων των εποχών”; Από πολλές παραμέτρους τις οποίες έχουν ορίσει οι κατάλληλοι και καλύτεροι αθλητικογράφοι του κόσμου. Και όλοι συμφωνούν: ο Ισπανός αναβάτης του Trial, o Toni Bou, είναι αυτός που κερδίζει αυτόν τον τίτλο. Μπροστά απ’ όλους, κι από τον Agostini, κι από τον Rossi, κι από τον Hailwood!
Ο 34χρονος Toni Bou μόλις πρόσφατα κατέκτησε την 125η νίκη του στον πορτογαλικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial, φθάνοντας άλλο ένα σημαντικό ορόσημο σε μια απίστευτη καριέρα που τον έχει αναδείξει ως έναν από τους πιο επιτυχημένους και πολυνίκεις αθλητές όλων των εποχών!

Με αυτή του τη νίκη, ο Bou σφράγισε τον 29ο Παγκόσμιο Τίτλο στο Trial (!) με 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (σε ανοικτό χώρο, στη φύση) και 14 ακόμα σε κλειστούς χώρους (X-Trial – Indoor).

Ο Anthony Bou i Mena, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1986 στη La Massana της Ανδόρας, στα σύνορα Ισπανίας και Γαλλίας, στην επιβλητική οροσειρά των Πυρηναίων.
Την πρώτη του επαφή με τους δύο τροχούς την είχε –όπως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες – σε μικρή ηλικία, μαθαίνοντας ποδήλατο.


Mε ένα πανέμορφο και δύσβατο ορεινό τοπίο να τον περιβάλλει, o Βοu σύντομα ξεχώρισε από τους συνομήλικους του, έχοντας ένα πηγαίο ταλέντο στο να ξεπερνά εμπόδια και να σκαρφαλώνει με το ποδήλατό του σε μέρη που λίγοι θα τολμούσαν ακόμα και να πλησιάσουν.
Οι γονείς του τον υποστηρίζουν και τον ενθαρρύνουν και ο Bou καταπιάνεται με το άθλημα του ποδηλατικού Trial.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία θεωρείται το μεγαλύτερο σχολείο και ο προθάλαμος για το μηχανοκίνητο Trial και δεν είναι τυχαίο ότι από αυτήν έχουν περάσει πολύ μεγάλοι επίσης αναβάτες όπως οι Adam Raga και Dougie Lampkin.


Ο Bou σύντομα θα κάνει τη μετάβαση στο μηχανοκίνητο Trial, με το ποδήλατα όμως να παραμένουν ακόμα και σήμερα μια μεγάλη του αγάπη, καθώς αφιερώνει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του στο MTB, ενώ κατά καιρούς βρίσκει ευκαιρίες να κάνει τρελά πράγμα με… «πεταλοφόρα» δίτροχα.


Το δε στυλ του Bou, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλήματος, πολύ επηρεασμένο από την ποδηλατική του θητεία.
Χρησιμοποιεί στο ελάχιστο δυνατό την ισχύ του κινητήρα, εκμεταλλευόμενος σε μεγάλο βαθμό την δύναμη και την αδράνεια που ασκεί με το σώμα του πάνω στην μοτοσυκλέτα. Βασικά έτσι οδηγείται ένα Trial, αλλά ο Bou το έχει πάει σε άλλο επίπεδο…



Συνεχιζεται....

Πηγη https://motorbike.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

TONI BOU: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!​




Η πρώτη νίκη του Toni Bou σε αγώνες Trail θα έρθει στην ηλικία των 12 ετών, το 1999, συμμετέχοντας στην Junior κατηγορία του Καταλανικού Πρωτάθληματος, κερδίζοντας μάλιστα και τον τίτλο στο τέλος της χρονιάς.

Το 2001 αναδεικνύεται πρωταθλητής της Junior στο Ισπανικό πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά κατακτά τον ευρωπαϊκό τίτλο της Youth κατηγορίας, ενώ το 2003 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Trial (Outdoor), στον πρώτο αγώνα που διεξάγεται στην Ιρλανδία.

Ο Bou θα τερματίσει την σεζόν ως 13ος στο Παγκόσμιο, αλλά θα κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς (Outdoor πάντα). Τις χρονιές 2004 και 2005 ο Bou θα συνεχίσει να αποκομίζει σημαντική εμπειρία από την συμμετοχή του στο παγκόσμιο, βελτιώνοντας συνεχώς τις θέσεις του, για να έρθει η πρώτη του Παγκόσμια νίκη το 2006, σε Indoor αγώνα, στη Bρετανία.





Ο Bοu θα τερματίσει 5ος στο Παγκόσμιο Οutdoor και 3ος στο παγκόσμιο Ιndoor, κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο του ισπανικού outdoor πρωταθλήματος. Αυτή ήταν και η τελευταία χρονιά όπου ο Bou θα μείνει εκτός βάθρου και εκτός τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από το 2007 και μετά, ξεκινά ένα μοναδικό σερί, κερδίζοντας τους Παγκόσμιους τίτλους Outdoor και Indoor Trial (ή Χ-Trial) μέχρι το 2020 και τώρα τον Παγκόσμιο Outdoor του 2021!



Ο Toni Βoυ έχει καταφέρει μερικά μοναδικά επιτεύγματα, όχι μόνο για τον κόσμο του Trial, όπου είναι μακράν ο μεγαλύτερος αναβάτης όλων των εποχών αλλά γενικότερα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Συνολικά έχει κατακτήσει 29 Παγκόσμια Πρωταθλήματα (!) – 15 Outdoor και 14 Indoor – υπερδιπλάσια από τον δεύτερο τη τάξει αναβάτη σε συγκομιδή τίτλων, που είναι ο Βρετανός Dougie Lampkin, με 12 συνολικά πρωταθλήματα (7 Οutdoor και 5 Ιndoor).



Φυσικά δεν υπάρχουν μόνο οι Παγκόσμιοι και ατομικοί τίτλοι στο παλμαρέ του.

Ο Bou έχει κατακτήσει 22 τίτλους στο πιο ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου εθνικό πρωτάθλημα Trial στον κόσμο, το Ισπανικό, 11 φορές στο Outdoor και άλλες τόσες στο Indoor, ενώ ως μέλος (και αρχηγός) της ισπανικής εθνικής ομάδας έχει αναδείξει την χώρα του πρωταθλήτρια στα κύπελλα “Trial των Εθνών” (Indoor και Outdoor) 28 φορές!

Αν αθροίσουμε Ισπανικά, Παγκόσμια και Παγκόσμια Ομαδικά ο αριθμός ανεβαίνει στα 79 Πρωταθλήματα!



Μια από τις καλύτερες χρονιές του Toni Bou, ήταν το 2009, όταν κατέκτησε… τα πάντα! Παγκόσμιο πρωτάθλημα Indoor και Outdoor, ισπανικό πρωτάθλημα Indoor και Outdoor και Κύπελλο των Εθνών.

Σε ό,τι αφορά τα «χρώματα» που εκπροσωπεί, πέραν προφανώς των ισπανικών, ο Bou έχει μια μακροχρόνια και αμφίδρομα αφοσιωμένη σχέση με την Montesa Honda (τη μοναδική τετράχρονη του Παγκοσμίου), για την οποία τρέχει από το ξεκίνημα σχεδόν της καριέρας του.



Σε ένα αφιέρωμα της διεθνούς φήμης αθλητικής ιστοσελίδας sportspedia.net (διαβάστε εδώ) μετά από μεγάλη έρευνα για τους 100 καλύτερους αθλητές όλου του κόσμου για το 2020 ο Toni Bou κατέκτησε την… τρίτη θέση, πίσω μόνο από τον LeBron James και τον Novak Djokovic!



Πηγη https://motorbike.gr
 
Top Bottom