WRC

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ράλλυ Φινλανδίας: Πειστική νίκη για Evans και Toyota (+video)​

FinlandD3_Evans002-1024x576.jpg
Ο Elfyn Evans χάρισε στην Toyota την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Ράλλυ Φινλανδίας, με τους Ott Tanak και Craig Breen της Hyundai να τον ακολουθούν στο βάθρο.
Η αυλαία του Ράλλυ Φινλανδίας, 10ου γύρου για το φετινό WRC, έπεσε με τους Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) να κατακτούν τη δεύτερη φετινή τους νίκη, διατηρώντας το αήττητο της Toyota στον συγκεκριμένο αγώνα από το 2017.
Ταυτόχρονα, το διπλό βάθρο των Hyundai i20 Coupe WRC, με τους Ott Tanak-Martin Jarveoja και Craig Breen-Paul Nagle, συνιστά σαφή βελτίωση για την ομάδα του Andrea Adamo, η οποία δεν είχε τερματίσει ποτέ ως τώρα, στην τριάδα του ταχύτατου φινλανδικού ράλλυ.

Ράλλυ Φινλανδίας: Τριάδα σε ρυθμούς flat out​

Η τρίτη και καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Φινλανδίας ήταν η μικρότερη του αγώνα, αφού περιλάμβανε 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 45,74 αγωνιστικών χιλιομέτρων.
Ένα σημαντικό στοιχείο, ήταν πως αποτέλεσε την τελευταία για τα αγωνιστικά προδιαγραφών 2017 σε χώμα, αφού απομένουν δύο ασφάλτινοι αγώνες για την ολοκλήρωση του WRC και από το 2022, θα υπάρχει η αλλαγή κανονισμών με την εισαγωγή υβριδικών αυτοκινήτων στην κορυφαία κατηγορία.


Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο και έχοντας πάρει το προβάδισμα 9,1” χθες μετά από εκπληκτική οδήγηση, οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) δε σκόπευαν να αφήσουν κανέναν και τίποτα, να τους πάρει τη νίκη.
Από το πρωινό loop φρόντισαν να στείλουν αυτό το μήνυμα προς τους Ott Tanak-Martin Jarveoja και την Hyundai.


Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Έτσι, ολοκλήρωσαν την πρώτη δυάδα των ειδικών διαδρομών έχοντας σημειώσει έναν ταχύτερο χρόνο και αυξάνοντας τη διαφορά.


Rally Finland Day 3, Elfyn Evans

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με το βρετανικό πλήρωμα της Toyota να εισέρχεται στην Power Stage έχοντας διαφορά “ασφαλείας” 12,4” και να φτάνει στην επικράτηση με επιβλητικό τρόπο, αφού πρόσθεσε 5 επιπλέον βαθμούς με τον ταχύτερο χρόνο, αποκομίζοντας το μέγιστο των βαθμών (30) από τη Φινλανδία.
Αυτή ήταν η 5η νίκη στην καριέρα του Evans, ο οποίος με την εξαιρετική του επίδοση διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για το Πρωτάθλημα Οδηγών, τουλάχιστον ως το Ράλλυ Ισπανίας, ενώ παράλληλα έφερε την Toyota -η οποία έκανε το 4 στα 4 στον φινλανδικό αγώνα- ακόμη πιο κοντά στον τίτλο Κατασκευαστών.
“Αισθάνομαι ωραία για τον τρόπο με τον οποίο τα καταφέραμε”, δήλωσε στον τερματισμό ο Elfyn Evans. “Δυσκολευτήκαμε πολύ στην Εσθονία, κάναμε ορισμένες αλλαγές στο αυτοκίνητο κατά τις δοκιμές και βρήκαμε νωρίς αυτοπεποίθηση.
“Είχαμε καλό ρυθμό παρά την σειρά εκκίνησης την Παρασκευή και βρεθήκαμε στη μάχη το Σάββατο, όταν πήραμε προβάδισμα..
“Πολλά ευχαριστώ στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που προσφέραμε μία νίκη στον εντός έδρας αγώνα της.
“Από την αρχή έλεγα πως στόχος είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα που έχει απομείνει. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην Ισπανία και θα “ανησυχήσουμε” για τα υπόλοιπα, αργότερα”
.

Rally Finland Day 3, Tanak-Jarveoja

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ολοκλήρωσαν τελικά οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC).
Αν και σε κανέναν οδηγό αυτού του επιπέδου δεν αρέσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης, ειδικά όταν έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε όλο το τριήμερο, εντούτοις ο Εσθονός είναι ευχαριστημένος.

Όπως και ο ίδιος δήλωσε, η φετινή ήταν η πρώτη φορά που το Hyundai i20 Coupe WRC ήταν τόσο ανταγωνιστικό στη Φινλανδία, γεγονός που χαροποιεί τόσο τον ίδιο, όσο και τον πάντοτε απαιτητικό, Andrea Adamo.
Rally Finland Day 3, Ott Tanak

Σήμερα, ο Tanak προσπάθησε να διατηρήσει την πίεση στον Evans, όμως τελικά συμφιλιώθηκε με την ιδέα της δεύτερης θέσης στη Φινλανδία, έπειτα από δύο συνεχόμενες νίκες το 2018 και 2019, καθώς και του δεύτερου συνεχόμενου τερματισμού σε αυτή τη θέση, έπειτα από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.
“Ήταν πολύ διασκεδαστικά. Έπρεπε να προσπαθήσουμε σκληρά την πρώτη φορά και την επόμενη, θα έρθουμε με ένα πολύ διαφορετικό concept, οπότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι τότε”, ανέφερε ο Ott Tanak, έχοντας ήδη στραμμένο το βλέμμα στο 2022.
Rally Finland Day 3, Breen-Nagle

Ακόμη ένα πλήρωμα που έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, είναι οι Craig Breen-Paul Nagle, με το έτερο Hyundai i20 Coupe WRC της τριάδας.
Οι Ιρλανδοί που προηγούνταν μετά από το πέρας της πρώτης ημέρας, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μέχρι το μέσον του αγώνα.
Στη συνέχεια η έλλειψη αγώνων, αφού ακολουθούν επιλεκτικό πρόγραμμα, σε αντίθεση με τους βασικούς αντιπάλους τους, έγινε φανερή, οπότε προσάρμοσαν το ρυθμό τους ώστε να μη ρισκάρουν την τρίτη θέση του βάθρου.
Αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος τερματισμός των Breen-Nagle στο πόντιουμ, μετά από τη δεύτερη θέση στα Ράλλυ Εσθονίας και Ypres Βελγίου.
Rally Finland Day 3, Craig Breen

Ο Craig Breen σχολίασε: “Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας, τρεις τερματισμοί στο βάθρο στη σειρά, δεν μπορώ να το πιστέψω για να είμαι ειλικρινής. Θα μου άρεσε να έχω πάει στο επιπλέον επίπεδο παλεύοντας για τη νίκη – δεν ήρθε ακόμη, αλλά είναι καλύτερα από ότι στο παρελθόν”.
Rally Finland Day 3, Lappi-Ferm

Συνεχιζεται.....​

Πηγη www.4troxoi.gr

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι επόμενες θέσεις της κατάταξης στο Ράλλυ Φινλανδίας

Με την πρώτη τριάδα να έχει ξεφύγει από τα μισά της χθεσινής ημέρας, αλλά και τις εγκαταλείψεις των Rovanpera, Neuville και Katsuta, οι υπόλοιποι συνδυασμοί της κορυφαίας κατηγορίας σήμερα προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα.
Οι Esapekka Lappi-Janne Ferm, τελευταίοι Φινλανδοί νικητές του αγώνα το 2017 με Toyota Yaris WRC, φέτος επέστρεψαν στο συγκεκριμένο αγωνιστικό μετά από 3 χρόνια, τερματίζοντας στην 4η θέση.
Με τον ρυθμό των κορυφαίων πληρωμάτων να έχει ανέβει… επικίνδυνα χθες, οι Lappi-Ferm προτίμησαν να κινηθούν ελάχιστα πιο συντηρητικά ώστε, ιδιαίτερα μετά από την εγκατάλειψη των Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen, να εξασφαλίσουν τη θέση τους.
Όπερ και εγένετο, με το φινλανδικό δίδυμο να επιστρέφει δυναμικά στην κορυφαία κατηγορία, αφού αυτή ήταν η πρώτη τους συμμετοχή με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC από το Ράλλυ Monza 2020.
Rally Finland Day 3, Ogier-Ingrassia

Μια θέση πιο πίσω, στην 5η γενικής, βρέθηκαν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC).
Σε έναν αγώνα που εξαρχής δεν του ταίριαξε, ενώ χθες έλαβε και ποινή ενός λεπτού επειδή οδήγησε σε ειδική διαδρομή με λυμένο κράνος, ο Γάλλος αποκόμισε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε.
Από χθες το απόγευμα, οι Γάλλοι κινήθηκαν πιο σβέλτα, με τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δηλώνει πως έκανε αλλαγές στο στήσιμο του Toyota Yaris WRC, έχοντας “δανειστεί” στοιχεία από εκείνο του Elfyn Evans, χωρίς πάντως να αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Οι δυσκολίες διήρκεσαν ως το τέλος, με τους Ogier-Ingrassia να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον κινητήρα του Toyota Yaris WRC στον επίλογο, μένοντας εκτός της βαθμολογούμενης πεντάδας στην Power Stage
Παρά τη νίκη του teammate του, ο Ogier παραμένει το φαβορί και για αυτόν τον τίτλο Οδηγών, αφού διατηρεί διαφορά 24 βαθμών, με δύο αγώνες να απομένουν.
Τώρα, η υπόθεση-τίτλος μεταφέρεται στην ισπανική άσφαλτο, όπου ο Γάλλος θα χρειαστεί 6 βαθμούς παραπάνω από τον Evans, για να στεφθεί πρωταθλητής για 8η φορά.
Rally Finland Day 3, Greensmith-Patterson

Στις επόμενες δύο θέσεις, τερμάτισαν τα Ford Fiesta WRC της M-Sport.
Οι Gus Greensmith-Chris Patterson δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά τους στην 6η θέση.
Ανεξάρτητα από τη διαφορά που υπάρχει με την κορυφή, ο τερματισμός στην εξάδα του Ράλλυ Φινλανδίας είναι πάντοτε ένα τιμητικό αποτέλεσμα, οπότε ο νεαρός Greensmith έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος.
Rally Finland Day 3, Fourmaux-Coria

Αντίστοιχα, οι Adrien Fourmaux-Alexandre Coria, στο ντεμπούτο τους ως πλήρωμα, βρέθηκαν στην 7η θέση, φέρνοντας εις πέρας μια εκ των προτέρων δύσκολη, αποστολή.
Το γαλλικό πλήρωμα κινήθηκε συντηρητικά -πάντα για τα δεδομένα του εν λόγω αγώνα- ώστε αφενός να μειωθούν οι πιθανότητες λάθους που ειδικά στις ανατριχιαστικά γρήγορες ειδικές διαδρομές της Φινλανδίας, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο και αφετέρου, να αποκομίσει τις μέγιστες δυνατές εμπειρίες.
Σήμερα, στον αγώνα επέστρεψαν, έστω προσωρινά, δύο από τα τρία πληρώματα που είχαν εγκαταλείψει χθες.
Το πρόβλημα στον κινητήρα του Hyundai i20 Coupe WRC των Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe δεν ήταν άμεσα επιλύσιμο, οπότε οι Βέλγοι δεν εκκίνησαν σήμερα, αποχαιρετώντας και τυπικά τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος Οδηγών.
Από την άλλη, οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen και Takamoto Katsuta-Aaron Johnston, που είχαν εξόδους με τα Toyota Yaris WRC, βρέθηκαν στη δράση σήμερα.
Οι Φινλανδοί κινήθηκαν πολύ αργά, καθώς ο Rovanpera πονούσε στην πλάτη έπειτα από τη χθεσινή σύγκρουση. Έτσι, πραγματοποίησε αρχικά τις ειδικές διαδρομές περισσότερο για έλεγχο των σημειώσεων, όμως σταμάτησε πριν από την Power Stage.
Όσον αφορά στο νεοσύστατο πλήρωμα των Katsuta-Johnston, το δίδυμο κινήθηκε αξιοπρεπώς, “γράφοντας” αγωνιστικά χιλιόμετρα που θα φανούν χρήσιμα για τη συνέχεια της συνεργασίας τους, εφόσον αυτή προκύψει.
Rally Finland Day 3, Suninen-Markkula WRC 2

WRC 2 και WRC 3 στο Ράλλυ Φινλανδίας

Όπως συνηθίζεται στους τελευταίους αγώνες του WRC, οι εγκαταλείψεις αυτοκινήτων κορυφαίων προδιαγραφών, έφεραν την προαγωγή εντός δεκάδας, των ταχύτερων πληρωμάτων με αυτοκίνητα Rally2.
Στην 8η θέση Γενικής λοιπόν, τερμάτισαν οι Teemu Suninen-Mikko Markkula (Movisport, Volkswagen Polo R5), οι οποίοι πανηγύρισαν και τη νίκη στο WRC 2.
Ο 27χρονος Φινλανδός που αποχώρησε από την M-Sport πριν από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και θα μεταπηδήσει στην ομάδα της Hyundai στο WRC 2 από το Ράλλυ Ισπανίας, ήθελε να αποδείξει την ταχύτητά του και τα κατάφερε, επικρατώντας του αξιόλογου ανταγωνισμού.
Rally Finland Day 3, Ostberg-Eriksen WRC 2

Μια θέση πιο πίσω, διεκδικώντας τη νίκη στο WRC 2 μέχρι σήμερα, όταν κάποια προβλήματα δεν τους επέτρεψαν να παλέψουν ως το τέλος, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Mads Ostberg-Torstein Eriksen (TRT, Citroen C3 Rally2).
Αν και θα ήθελε τη νίκη για να μειώσει περαιτέρω τη βαθμολογική διαφορά από τον Andreas Mikkelsen ο οποίος απουσίασε από τη Φινλανδία, ο Ostberg έκανε το καλύτερο δυνατό και θα παλέψει για τον τίτλο, στη συνέχεια.
Rally Finland Day 3, Lidholm-Hamalainen

Στη βαθμολογούμενη δεκάδα βρέθηκαν, για πρώτη φορά στην καριέρα τους, οι Emil Lindholm-Reeta Hamalainen (Skoda Fabia Rally2 evo).
Το τοπικό πλήρωμα ήταν ταχύτατο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέφυγε τα λάθη και έφτασε άνετα στη νίκη του WRC 3, για ιδιώτες με αυτοκίνητα Rally2.
Στο βάθρο του WRC 2 ανέβηκαν πέραν των Suninen-Markkula και Ostberg-Eriksen, οι Φινλανδοί Jari Huttunen-Mikko Lukka (Hyundai Motorsport N, Hyundai i20 N Rally2).
Αντίστοιχα για το WRC 3, τους νικητές Lindholm-Hamalainen πλαισίωσαν, σε ένα αμιγώς φινλανδικό βάθρο, οι Mikko Heikkila-Topi Luhtinen και Lauri Joona-Mikael Korhonen, με Skoda Fabia.
Σημειωτέον, πως στο πλαίσιο του WRC 3 είχαμε σήμερα δύο εγκαταλείψεις που διεκδικούσαν θέσεις στο βάθρο, με τους Eerik Pietarinen-Antti Linnaketo (Volkswagen Polo R5) και Teemu Asunmaa-Marko Salminen (Skoda Fabia Rally2 evo) να τίθενται εκτός, από έξοδο.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ περνάει στην άσφαλτο, αφού ο 11ος και προτελευταίος αγώνας της σεζόν θα είναι Ράλλυ Καταλονίας στις 14-17 Οκτωβρίου.
Rally Finland Podium

Rally Finland Day 3, Top10

Νικητές Ε.Δ.: Evans 9, Tanak 7, Breen 2, Katsuta 1
Επικεφαλής ανά Ε.Δ.: 1 Katsuta, 2-5 Tanak, 6-7 Breen, 8-19 Evans
Αποτελέσματα Power Stage: 1. Evans-Martin (5 βαθμοί), 2. Tanak-Jarveoja (4 βαθμοί), 3. Lappi-Ferm (3 βαθμοί), 4. Katsuta-Johnston (2 βαθμοί), 5. Breen-Nagle (1 βαθμός)
Βαθμολογίες (10/12 αγώνες)
Οδηγοί:
1. Ogier 190, 2. Evans 166, 3. Neuville 130, 4. Rovanpera 129, 5. Tanak 128, 6. Breen 76
Κατασκευαστές: 1. Toyota 441, 2. Hyundai 380, 3. M-Sport Ford 172, 4. Hyundai 2C 44
Αναλυτικά αποτελέσματα του Ράλλυ Φινλανδίας και βαθμολογίες, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC
Photos: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport, M-Sport Ford, Red Bull Content Pool, Taneli Niinimäki


Πηγη www.4troxoi.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ράλλυ Ισπανίας: Νίκη για Neuville και παράταση στέψης των Πρωταθλητών​

RallySpainD3_Neuville002-1024x576.jpg

O Thierry Neuville κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Ισπανίας εμπρός από τον Elfyn Evans, ενώ η τρίτη θέση του Dani Sordo παρατείνει την απονομή των Πρωταθλημάτων Οδηγών και Κατασκευαστών για το Ράλλυ Monza.
Η τελευταία αγωνιστική ημέρα του Ράλλυ Ισπανίας, 11ου και προτελευταίου γύρου στο φετινό, είχε ως κυριότερη δυσκολία για τα πληρώματα, τη βροχή που κατέστησε το οδόστρωμα στα τελευταία χιλιόμετρα της Power Stage, ιδιαίτερα γλιστερό.
Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaghe (Hyundai i20 Coupe WRC) διατήρησαν την πρωτοπορία και κατέκτησαν τη δεύτερη φετινή τους νίκη, ακολουθούμενοι από τους Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC).
Στη μάχη για την τρίτη θέση επικράτησαν τελικά οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC), που ήταν ο ταχύτερος συνδυασμός της ημέρας, αφήνοντας τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), εκτός βάθρου.

Ράλλυ Ισπανίας: Η 15η νίκη του Neuville είναι γεγονός

Έχοντας δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από χθες, οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe έλεγξαν το συναγωνισμό σήμερα φτάνοντας στη δεύτερη φετινή τους νίκη, έπειτα από το Ράλλυ Ypres Βελγίου.


Οι νικητές καρδιοχτύπησαν λίγο πριν από το τέλος, όταν ο κινητήρας του Hyundai i20 Coupe WRC αρνήθηκε προσωρινά να πάρει εμπρός πριν από την Power Stage.
Ακόμη και έτσι, ο Βέλγος σημείωσε τον δεύτερο χρόνο, κερδίζοντας 4 ακόμη βαθμούς και εμφανίστηκε ανακουφισμένος στον τερματισμό.
Αυτή ήταν η 15η νίκη στην καριέρα του Neuville, ο οποίος έχει ξεχωρίσει φέτος στους ασφάλτινους αγώνες, όπου μετράει δύο νίκες και ακόμη έναν τερματισμό στο βάθρο έχοντας ρυθμό κορυφής, στην Κροατία.


Πάντως, η πειστική επικράτηση του Neuville στην Ισπανία δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό αντίκρισμα για τον ίδιο, αφού ο Βέλγος έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του φετινού τίτλου.
Ωστόσο, σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Dani Sordo και 9 επιπλέον βαθμούς από την Power Stage, η Hyundai παρέτεινε την αγωνία και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
Πάντως η Toyota παραμένει ακλόνητο φαβορί, αφού θα ταξιδέψει στην Monza με διαφορά 47 βαθμών, ενώ το μέγιστο που μπορεί να λάβει μια ομάδα είναι 52 βαθμοί.
Rally Spain D3, Thierry Neuville

“Είμαι ανακουφισμένος που βρισκόμαστε στον τερματισμό”, δήλωσε ο νικητής Thierry Neuville. “Είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο αλλά παλέψαμε πολύ σκληρά. Είχαμε έναν καθαρό αγώνα και σχεδόν μέχρι το τέλος, όλα ήταν τέλεια.
Δυστυχώς υπήρξε πολύ άγχος πριν την τελευταία ειδική διαδρομή – ξανά. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για αυτό, καθώς κατά τα άλλα το Σαββατοκύριακο θα ήταν τέλειο και ωραίο, όμως τώρα δεν είναι. Δεν ξέρω τι να πω για να είμαι ειλικρινής”
.
Rally Spain D3, Evans-Martin


Ένας οδηγός που παραμένει εντός διεκδίκησης, είναι ο Elfyn Evans. Ο Ουαλός τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με συνοδηγό στο Toyota Yaris WRC τον Scott Martin, οπότε διατηρεί τις ελπίδες του για το Πρωτάθλημα Οδηγών, αν και παραμένει αουτσάιντερ.
Μετά από την εξαιρετική τους εκκίνηση στο πρώτο loop της Παρασκευής, οι Evans-Martin δεν είχαν απάντηση στο ρυθμό των νικητών, βλέποντας τη διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται λίγο, αλλά σταθερά.
Σήμερα, το πλήρωμα της Toyota φάνηκε να έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα της δεύτερης θέσης, την οποία διατήρησε τερματίζοντας 24,1” πίσω από τους νικητές και 11,2”, εμπρός από την τρίτη θέση.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Evans συνεχίζει να διεκδικεί το Πρωτάθλημα Οδηγών, αφού σε συνδυασμό με την τρίτη θέση στην Power Stage, μείωσε τη διαφορά από τον Ogier στους 17 βαθμούς.
Rally Spain D3, Elfyn Evans

Ο Elfyn Evans, ανέφερε στον τερματισμό: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μία και απογοητευμένος από την άλλη.
Δεν ήταν τέλειο Σαββατοκύριακο. Ακόμη και έτσι όμως κάναμε καλή δουλειά, όμως ασφαλώς έχουμε και έναν σκοπό εδώ.
Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε, όμως συνεχίζουμε”
.
Rally Spain D3, Sordo-Carrera

Ράλλυ Ισπανίας: Νικητής στη μάχη της ημέρας ο Sordo

Με τις δύο πρώτες θέσεις να έχουν ουσιαστικά κριθεί από χθες, το μεγαλύτερο κομμάτι του ενδιαφέροντος στράφηκε σήμερα στην μονομαχία για την τρίτη θέση.
Νικητές σε αυτή την περίπτωση αναδείχθηκαν οι Dani Sordo-Candido Carrera, οι οποίοι ήταν ταχύτεροι των Sebastien Ogier-Julien Ingrassia.
Αν και ξεκίνησαν την ημέρα 1,2” πίσω από τους Γάλλους Πρωταθλητές, οι Ισπανοί ήταν ταχύτατοι και σημειώνοντας 4 ταχύτερους χρόνους σε ισάριθμες ειδικές διαδρομές (αποκομίζοντας και τους 5 βαθμούς της Power Stage), κατέλαβαν εντέλει την τρίτη θέση.
Αυτός ήταν ο 50ός τερματισμός του Sordo στο βάθρο και η 9η φορά που ο Ισπανός πετυχαίνει κάτι τέτοιο στον αγώνα της πατρίδας του, ενώ μπροστά του στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται μόνο ο πολυνίκης του αγώνα, Sebastien Loeb.
Rally Spain D3, Dani Sordo

“Δε φαντάζεστε πόσο χαρούμενος είμαι. Ο Seb μας έκανε να δουλέψουμε σκληρά και για εμένα ήταν ωραία μάχη.
Ευχαριστώ στην ομάδα που μου έδωσε αυτό το αυτοκίνητο για να παλέψω – είμαι τόσο χαρούμενος”
, ήταν η δήλωση του Dani Sordo.
Rally Spain D3, Ogier-Ingrassia

Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, περιορίστηκαν τελικά στην 4η θέση της κατάταξης. Το γαλλικό πλήρωμα προσπάθησε να διατηρηθεί στο βάθρο σήμερα, όμως αποδείχθηκε πως ο ρυθμός των Sordo-Carrera ήταν ανώτερος.
Με κάθε ευκαιρία, ο Ogier δήλωνε πως πρέπει να πάρει περισσότερα ρίσκα, κάτι που υποσυνείδητα δεν έκανε, γνωρίζοντας πως είχε περισσότερα να χάσει, παρά να κερδίσει.
Ακόμη και έτσι, ο τερματισμός στην 4η θέση τον φέρνει στην “pole position” για την κατάκτηση του 8ου τίτλου, αφού σε συνδυασμό με τους δύο πόντους από την Power Stage, θα ταξιδέψει στην Monza με σημαντική διαφορά βαθμών από τον Evans.
Rally Spain D3, Sebastien Ogier

Ο Sebastien Ogier πρόσθεσε: “Πήραμε βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Ήρθαμε εδώ στοχεύοντας ψηλότερα, όμως για κάποιον λόγο αυτό δε συνέβη.
“Σε μια δύσκολη στιγμή, πήραμε ότι χρειαζόμασταν για το πρωτάθλημα”
.

SpainD3_Top10.jpg

Νικητές Ε.Δ.: Neuville 9, Sordo 4, Evans-Ogier 2

Επικεφαλής ανά Ε.Δ.: 1-4 Evans, 5-17 Neuville

Αποτελέσματα Power Stage: 1. Sordo-Carrera (5 βαθμοί), 2. Neuville-Wydaeghe (4 βαθμοί), 3. Evans-Martin (3 βαθμοί), 4. Ogier-Ingrassia (2 βαθμοί), 5. Rovanpera-Halttunen (1 βαθμός)

Βαθμολογίες (11/12 αγώνες)

Οδηγοί:
1. Ogier 204 , 2. Evans 187, 3. Neuville 159, 4. Rovanpera 140, 5. Tanak 128, 6. Breen 76

Κατασκευαστές: 1. Toyota 474, 2. Hyundai 427, 3. M-Sport Ford 187, 4. Hyundai 2C 52

Αναλυτικά αποτελέσματα του Ράλλυ Ισπανίας και βαθμολογίες, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Photos: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport, M-Sport Ford, Red Bull Content Pool



Πηγη www.4troxoi.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ράλλυ Monza: Νίκη-τίτλος για Ogier και Toyota (+video)​

Monza21_Ogier001-1024x576.jpg
Με τη νίκη τους στο Ράλλυ Monza, οι Sebastien Ogier και Julien Ingrassia αναδείχθηκαν για 8η φορά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ, ενώ η Toyota κατέκτησε θριαμβευτικά το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην ιστορία της.
Ο νικητής του Ράλλυ Monza κρίθηκε στην Power Stage, με την εξέλιξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν, αλλά και της εποχής των αυτοκινήτων WRC, να είναι αντάξια του συναγωνισμού των τελευταίων ετών.

Χάρη στο 1-2 των Sebastien Ogier-Julien Ingrassia και Elfyn Evans-Scott Martin, η Toyota πανηγύρισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, έπειτα από μια σεζόν που σημείωσε 9 νίκες σε 12 αγώνες.
Η μάχη για τη νίκη μεταξύ των δύο πληρωμάτων της ιαπωνικής ομάδας κρίθηκε στην καταληκτική Power Stage.
Ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελευταίο τους αγώνα ως πλήρωμα, οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια εκπληκτική πορεία, η οποία περιλαμβάνει 8 Παγκόσμιους τίτλους με 3 διαφορετικές ομάδες, 54 νίκες και 91 τερματισμούς στο βάθρο, σε 168 αγώνες.


Ράλλυ Monza: Χαράς ευαγγέλια για Toyota και Ogier-Ingrassia

Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia ξεκίνησαν την τελευταία ημέρα, που περιλάμβανε 3 ειδικές διαδρομές μήκους 39,53 αγωνιστικών χλμ., έχοντας ισχνό προβάδισμα 0,5” από χθες.
Κυρίως όμως, είχαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα πως γνώριζαν ότι δεν είναι απαραίτητο να κατακτήσουν τη νίκη, για να στεφθούν Πρωταθλητές.
Στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας καρδιοχτύπησαν, όταν ακούμπησαν με τον εμπρός δεξιό τροχό στο τοιχίο που διαμόρφωνε το σικέιν, χωρίς όμως να υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες.


Στη συνέχεια μείωσαν τον ρυθμό τους, όμως παρέμειναν στην κορυφή αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά , στα 7,6” λόγω ενός λάθους των teammates τους.
Στην Power Stage, οι Γάλλοι κινήθηκαν σε ρυθμό που τους χάρισε τη νίκη και προφανώς έναν τίτλο, γράφοντας τον ιδανικό επίλογο σε μια εκπληκτική κοινή καριέρα.
Rally Monza 2021 Ogier-Ingrassia Podium

“Κερδίσαμε τον αγώνα ή όχι;” δήλωσε ο 8άκις πια Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Ogier. “Μέσα σε όλα το συναίσθημα, δεν άκουσα τι είπε ο Kaj (Lindstrom) στο ράδιο. Δεν ξέρω τι να πω – είναι εκπληκτικό.
“Αυτός ο τύπος (Julien Ingrassia) είναι επίσης ένας πραγματικός θρύλος!

“Τώρα χρειάζομαι να πάω στους συνεργάτες και να τους δώσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Είμαστε Πρωταθλητές Οδηγών/Συνοδηγών και Κατασκευαστών, είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε τη χρονιά”.
Από την πλευρά του, ο Julien Ingrassia που αποσύρεται από την ενεργό δράση, πρόσθεσε: “Είναι πολύ παράξενο συναίσθημα, για έναν κανονικό άνθρωπο όπως είμαι εγώ.

“Στο τέλος είμαι ένας απλός άνθρωπος που είχε μια συναρπαστική περιπέτεια και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό.
“Είμαι πολύ υπερήφανος για όσα πετύχαμε με τον Seb, είχαμε ωραίες στιγμές. Σκεφτείτε όλες τις στιγμές που οδηγήσαμε flat out μέσα σε λόφους, δέντρα και είμαστε εδώ έχοντας κερδίσει.
“Θα είναι διαφορετικά όταν σταματήσω, όμως προς το παρόν είμαι εδώ!”


Monza Rally (Evans-Martin)

Όσον αφορά στους Elfyn Evans-Scott Martin, οι Βρετανοί έκαναν το καλύτερο δυνατό τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο και συγκεκριμένα στο Ράλλυ Monza.
Στη δεύτερη σημερινή ειδική διαδρομή έχασαν περίπου 15 δευτερόλεπτα, όταν ο Evans μπλόκαρε τα φρένα του Toyota Yaris WRC και βρέθηκε σε hay bale, ενώ στη συνέχεια είδε τον κινητήρα να του να σβήνει προσωρινά, δύο φορές.
Τελικά, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στη δεύτερη θέση του Ράλλυ Monza και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Monza Rally (Elfyn Evans)

“Ήταν αρκετά καλή σεζόν, όμως δε μπορώ παρά να νιώθω λίγο απογοητευμένος τώρα. Πάντα ψάχνεις για σημεία που θα μπορούσες να πας καλύτερα, όμως πρέπει να πω ιδιαίτερο “ευχαριστώ” στην ομάδα.
“Θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στον Kalle. Θυσίασε το Σαββατοκύριακο ώστε εγώ και ο Seb, να παλέψουμε.

“Κανείς δε θέλει να τερματίζει δεύτερος, όμως αν είναι να τερματίζεις δεύτερος, δεν είναι τόσο κακό να βρίσκεσαι πίσω από τους 8 φορές Παγκόσμιους Πρωταθλητές”.
“Συγχαρητήρια στους Seb και Julien για την φανταστική σεζόν και την φανταστική καριέρα”, ήταν η δήλωση του Elfyn Evans, η προσπάθεια του οποίου δε στάθηκε αρκετή.
Monza Rally (Sordo-Carrera)

Ράλλυ Monza: Με 4 αυτοκίνητα στην εξάδα η Hyundai

Μπορεί να μην κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη, όμως τα πληρώματα της Hyundai “κλείδωσαν” τις υπόλοιπες θέσεις της εξάδας.
Οι Dani Sordo-Candido Carrera στάθηκαν στο ύψος τους, τερματίζοντας για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά από το Ράλλυ Ισπανίας, στο βάθρο. Το ισπανικό πλήρωμα δε δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την τρίτη θέση σήμερα, ελέγχοντας την πίεση από τους Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe.
“Είμαι πραγματικά χαρούμενος για τον τερματισμό στο βάθρο. Είναι εξαιρετικό να τερματίζεις στο βάθρο με αυτά τα αυτοκίνητα. Σήμερα ήταν μια χαλαρή ημέρα, είχα καλή διαφορά από τον Thierry και δεν ήθελα να κάνω λάθος.
Monza Rally (Dani Sordo)

“Ευχαριστώ την ομάδα για ακόμη μια χρονιά και ελπίζω η επόμενη να είναι ακόμη πιο διασκεδαστική”, ανέφερε στον τερματισμό ο Sordo.
Από την πλευρά τους, οι Βέλγοι της Hyundai ήταν το ταχύτερο πλήρωμα της ημέρας, έστω και αν αυτό δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο.
Monza Rally (Neuville-Wydaeghe)

Επιλέγοντας *****ά ελαστικά το πρωί, ο Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια διαδρομή της ημέρας, επίτευγμα που επανέλαβε αμέσως μετά.
Με την 4η θέση Γενικής και τους επιπλέον 5 βαθμούς από την Power Stage, ο 33χρονος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας πετύχει και δύο νίκες για λογαριασμό της ομάδας του, σε Βέλγιο και Ισπανία.
Monza Rally (Thierry Neuville)

“Ήθελα να διασκεδάσω στην τελευταία διαδρομή και αυτό έκανα. Είχα ορισμένα απίστευτα χρόνια με αυτό το αυτοκίνητο και την Hyundai και ανυπομονώ για τη νέα περιπέτεια με τα νέα αυτοκίνητα.
“Σίγουρα θα έχουμε καλές αναμνήσεις από την τελευταία γενιά”
, είπε ο Thierry Neuville.
Rally Monza Solberg-Edmondson

Στην 5η θέση, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της μικρής του έως τώρα καριέρας στο WRC, τερμάτισε ο Oliver Solberg με το Hyundai i20 Coupe WRC της 2C Competition.
Στον πρώτο του αγώνα με τον Elliott Edmondson παραπλεύρως, ο νεαρός ήταν σταθερός, αν και είχε ένα τετ-α-κε σήμερα, όμως συνολικά δεν έκανε μεγάλα λάθη και εμπλούτισε τις εμπειρίες του.
Σήμερα η τακτική του δεν ήταν διαφορετική, οπότε διατηρήθηκε με ευκολία στη θέση, όπου είχε βρεθεί από την Παρασκευή.
Monza Rally (Suninen-Markkula)

Την πρώτη εξάδα διαμόρφωσαν οι Teemu Suninen-Mikko Markkula, οι οποίοι είχαν κληθεί εκτάκτως να αντικαταστήσουν τους Ott Tanak-Martin Jarveoja, που δε συμμετείχαν στο Ράλλυ Monza λόγω οικογενειακού προβλήματος του οδηγού.
Ο 27χρονος Φινλανδός ανέβαζε το ρυθμό του, όσο εξοικειωνόταν περισσότερο με το Hyundai i20 Coupe WRC.
Αποκορύφωμα, υπήρξαν δύο φορές που σημείωσε τον τρίτο χρόνο γενικής, μία χθες στο βουνό και μία σήμερα, στην πίστα.
Monza Rally (Katsuta-Johnston)

Από αύριο, το WRC περνάει και επίσημα στην υβριδική εποχή του, καθώς το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, εναρκτήριος αγώνας της επόμενης χρονιάς, βρίσκεται μόλις 60 ημέρες μακριά, καθώς έχει προγραμματιστεί για τις 20-23 Ιανουαρίου 2022.

Το πανόραμα του Ράλλυ Monza

WRC 2021, 12ος γύρος

19-21 Νοεμβρίου

Ειδικές Διαδρομές:
16

Μήκος: 253,18 χλμ.

Τελική Κατάταξη – Top 10

Rally Monza 2021 Top10


Νικητές Ε.Δ.: Ogier-Neuville 5, Evans 4, Sordo 2

Επικεφαλής ανά Ε.Δ.: 1-5 Ogier, 6-7 Evans, 8 Ogier, 9 Evans, 10-11 Ogier, 12 Evans, 13-16 Ogier

Αποτελέσματα Power Stage: 1. Neuville-Wydaeghe (5 βαθμοί), 2. Katsuta-Johnston (4 βαθμοί), 3. Sordo-Carrera (3 βαθμοί), 4. Evans-Martin (2 βαθμοί), 5. Ogier-Ingrassia (1 βαθμός)

Οδηγοί: 1. Ogier 230, 2. Evans 207, 3. Neuville 176, 4. Rovanpera 142, 5. Tanak 128, 6. Sordo 81

Κατασκευαστές: 1. Toyota 520, 2. Hyundai 462, 3. M-Sport Ford 199, 4. Hyundai 2C 68

Αναλυτικά αποτελέσματα του Ράλλυ Monza και βαθμολογίες, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Photos: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport, M-Sport Ford, Red Bull Content Pool

Highlights από το τελευταίο πρωινό του Ράλλυ Monza



Πηγη www.4troxoi.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.224
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Τελικα αν καταργουσαν την 4τρακινηση σε αυτους τους αγωνες Ταχυτητας πιστευω θα ειχαν απηχηση σε περισσοτερους λατρεις της ταχυτητας.
Ξεκινησε μεν ως ενα ισχυρο και ασφαλες πλεονεκτημα αλλα ως απεδειχθη ( λογω κοστους , βαρους, συντηρησης κ.λ.π.) ειναι βασικα ακρως ενδιαφερον ως επι το πλειστον για τα αμιγως κινουμενα αγροτικα αυτοκινητα και τους ....... σκιερ στο Γκστααντ....!.cdefghigi
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Μόντε Κάρλο – 4η Μέρα: Μεγάλο δράμα με νικητή Loeb​


Monte22_Loeb002.jpg
Στο τέλος του φετινού Rally Μόντε-Κάρλο, ο Sebastien Loeb κατέκτησε την 80η νίκη του στο WRC, έπειτα από μία τεράστια μάχη με τον Sebastian Ogier, ο οποίος λόγω κλαταρίσματος έπρεπε να συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Craig Breen.
Το σκηνικό ξεκινώντας την τελευταία μέρα του ράλι ήταν το ίδιο με τις προηγούμενες, με τους δύο πιο επιτυχημένους οδηγούς ράλι στην ιστορία του WRC να βρίσκονται σε άλλο επίπεδο, αυξομειώνοντας την μεταξύ τους διαφορά στα πρώτα δύο περάσματα ειδικών διαδρομών της Κυριακής.
Ο Ogier φαινόταν πως είχε την νίκη στο “τσεπάκι”, αφού δύο Ε.Δ. πριν το τέλος είχε αναπτύξει μία διαφορά των 24,6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Loeb. Όμως ένα κλατάρισμα στην προτελευταία διαδρομή του αγώνα (SS16 La Penne-Collongues 2), και ένα jump start στην Power Stage που επέφερε ποινή δέκα δευτερολέπτων, αποδείχθηκαν μοιραία για τον 38χρονο Γάλλο.
Ο Loeb άρπαξε την ευκαιρία του, και παρά την επιτυχημένη προσπάθεια του Ogier να ανακτήσει τα χαμένα 9,0 δευτερόλεπτα (ταχύτερος στην Power Stage δίχως την ποινή), το λάθος του στην εκκίνηση της SS17 τον εμπόδισε από το να αποτρέψει μία ιστορική 80η νίκη για τον 47χρονο πλέον Loeb. Έναν Sebastien Loeb από “τα παλιά”, που διαχειρίστηκε όλο το ράλι με ωριμότητα και υπομονή, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο. Κανένας δεν περίμενε όμως τον καταιγιστικό ρυθμό του, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ο ίδιος μόλις λίγες μέρες πριν το ράλι βρισκόταν στην Σαουδική Αραβία για το Ράλι Ντακάρ.
Πιο πίσω, ο Craig Breen κράτησε την τρίτη θέση -που πήρε χθες από τον μεγάλο χαμένο του Σαββάτου Elfyn Evans(δεύτερος στην Power Stage)- πραγματοποιώντας διπλό βάθρο για την M-Sport Ford, και ένα πολύ επιτυχημένο ντεμπούτο για το Ford Puma Rally1.
Monte22_Ogier001.jpgMonte22_Neuville.jpg
Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Kalle Rovanpera, με μία τρομερή ανάκαμψη έπειτα από την απογοητευτική του εμφάνιση στις διαδρομές της Πέμπτης και την Παρασκευής, στον οποίο δόθηκε η νίκη της Power Stage μετά την ποινή του Ogier.
Ο Gus Greensmith εντυπωσίασε με μία πέμπτη θέση, διατηρώντας ήπιο ρυθμό μέχρι το τέλος, θέλοντας να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα της M-Sport. Στην έκτη θέση ο Thierry Neuville, ολοκληρώνοντας το ράλι ενώ επίσης σημείωσε και την πρώτο ταχύτερο χρόνο για το Hyundai i20 Rally1 στο πρωτάθλημα, και στην όγδοη θέση τερμάτισε ο Takamoto Katsuta.
Monte22_Mikkelsen.jpgMonte22_M4_Neuville.jpg

Ο επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Σουηδία στις 24-27 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου αγώνα της σεζόν:



Πηγη https://totalracing.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

WRC: Ο Rovanpera νικητής στο Rally Σουηδίας​

rally-souidias_6.jpg

Ο Kalle Rovanpera εξασφάλισε μια εμφατική νίκη στο Rally Σουηδίας, νίκη που τον φέρνει τη πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Ο 21χρονος Φινλανδός κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Thierry Neuville κατά 22 δευτερόλεπτα, με τον Esapekka Lappi να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

rally-sweden-2022-second-leg-Neuville.jpg
Ο Elfyn Evans που πάλευε για τη νίκη με τον Rovanpera, εγκατέλειψε σήμερα, μετά από ατύχημα που είχε, με τον Ott Tanak να κερδίζει την Wolf Power Stage, παίρνοντας τους 5 επιπλέον βαθμούς.
Ο Rovanpera ήρθε δεύτερος μαζεύοντας επιπλέον 4 βαθμούς, και ο Neuville τρίτος, θέση που του έδωσε 3 βαθμούς. Ο Takamoto Katsuta ήταν 4ος (2 βαθμοί) και ο Craig Breen 5ος (1 βαθμός).
Επόμενο Rally, αυτό της Κροατίας στις 21-24 Απριλίου.

Αποτελέσματα​

270222_WRCTV-Overalls-Sweden-2022_001_72fde_frz_1400x788.jpg

Βαθμολογία οδηγών​

270222_WRCTV-Drivers-Sweden-2022_001_846dd_frz_1400x788.jpg

Βαθμολογία ομάδων​

270222_WRCTV-Manufacturers-Sweden-2022_001_335c5_frz_1400x788.jpg
Sweden22_Debrief12.jpg




Πηγη www.4troxoi.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.224
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αυτα τα οχηματα ειναι υβριδικα πλεον ?...........
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εκπληκτική νίκη για Rovanpera και Toyota (+video)​


ράλλυ-κροατίας-εκπληκτική-νίκη-για-rovanpera-157984
Ο Kalle Rovanpera κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Κροατίας, μετά από εντυπωσιακή οδήγηση στην Power Stage, με τους Ott Tanak και Thierry Neuville να τον ακολουθούν στο βάθρο.
Το Ράλλυ Κροατίας επιφύλαξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δραματική εξέλιξη, με τον νικητή να κρίνεται όπως και πέρυσι, στην καταληκτική Power Stage.

Αν και στην αρχή της τρίτης και τελευταίας ημέρας του τρίτου γύρου της σεζόν, οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1) είχαν σαφές προβάδισμα, η βροχή της προτελευταίας ειδικής διαδρομής έφερε τους Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 N Rally1) στην κορυφή.
Έτσι, οι Εσθονοί της Hyundai εισήλθαν στην Power Stage έχοντας διαφορά μόλις 1,4” από τους Φινλανδούς της Toyota.
Εκεί, οι Rovanpera-Halttunen έκαναν μια μαγική εμφάνιση, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο και επιστρέφοντας στην κορυφή, για να ανέβουν πανάξια στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, παρόλο που φαινομενικά μειονεκτούσαν σε επίπεδο ελαστικών.


Από την πλευρά τους, οι Tanak-Jarveoja αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση παρά το γεγονός ότι τέθηκαν επικεφαλής λίγο πριν από το τέλος.
Η τρίτη θέση των Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe, αποτέλεσε επιβράβευση των προσπαθειών του βελγικού πληρώματος, σφραγίζοντας παράλληλα το 2-3 για την Hyundai.

Ράλλυ Κροατίας: Βροχή και επιλογή ελαστικών καθόρισαν τον νικητή

Το περσινό ντεμπούτο του Ράλλυ Κροατίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, χαρακτηρίστηκε από τον έντονο συναγωνισμό και τη νίκη των Sebastien Ogier-Julien Ingrassia κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή, με διαφορά 0,6” από τους teammates τους στην Toyota, Elfyn Evans-Scott Martin, ενώ οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe είχαν τερματίσει τρίτοι, 8,1” πίσω από τους νικητές.
Croatia Rally Day 3 Rovanpera-Halttunen


Μέχρι τα μισά της σημερινής, τρίτης ημέρας, η εξέλιξη του αγώνα έδειχνε πως δύσκολα θα είχαμε αντίστοιχη εξέλιξη, τουλάχιστον όχι δίχως κάποια… εξωτερική παρέμβαση, αφού οι Rovanpera-Halttunen διατηρούσαν προβάδισμα 28,4”.
Ο παράγοντας που άλλαξε τα δεδομένα ήταν η βροχή που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της προτελευταίας ειδικής διαδρομής.

Οι πρωινές επιλογές ομάδων και οδηγών, αφού σήμερα δεν υπήρχε ενδιάμεσο σέρβις ή ζώνη τοποθέτησης ελαστικών, μαρτυρούσαν πως οι 4 τελευταίες ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 54,48 αγωνιστικών χλμ. θα ήταν ως επί το πλείστον, στεγνές.
Τα πληρώματα των Toyota και M-Sport Ford προτίμησαν τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli, όμως η Hyundai αποφάσισε να ρισκάρει.
Γνωρίζοντας πως δεν έχει πολλά να χάσει, ο Ott Tanak προτίμησε 4 ελαστικά *****ής γόμας, η οποία λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες και 2 βρόχινα, ενώ ο Thierry Neuville επέλεξε 3 *****ά και 3 σκληρά ελαστικά.
Στο μεταξύ, βλέποντας τον Tanak να χρησιμοποιεί βρόχινα ελαστικά, την τελευταία στιγμή οι άνθρωποι της Toyota εφοδίασαν με δύο βρόχινα ελαστικά και το GR Yaris Rally1 του Rovanpera.

Ράλλυ Κροατίας Day 3 Tanak 01

Στο πρώτο loop το ρίσκο του Tanak δε φάνηκε να φέρνει καρπούς, αφού ο Rovanpera είχε αυξήσει τη διαφορά από 19,9” χθες το βράδυ, στο 28,4”, με τα 4 σκληρά ελαστικά να δείχνουν πως απέδιδαν καλύτερα από τα 4 *****ά.
Όμως, η βροχή στη συνέχεια ήταν ότι χρειαζόταν ο Εσθονός, ο οποίος με εξαιρετική οδήγηση και τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο του στην Κροατία -ξανά υπό βροχή,- ήταν κατά 29,8” ταχύτερος του Φινλανδού αντιπάλου του και πήρε το προβάδισμα για 1,4”.
Έτσι, η υπόθεση-νίκη μεταφέρθηκε στην Power Stage, όπου ο ήλιος είχε κάνει ξανά την εμφάνισή του. Οι Tanak-Jarveoja χρησιμοποίησαν συνδυασμό των βρόχινων και των *****ών τους ελαστικών, τα οποία τοποθέτησαν σε σχηματισμό Χ, ενώ κάτι αντίστοιχο έκαναν και οι Rovanpera-Halttunen, με συνδυασμό όμως βρόχινων και σκληρών ελαστικών.
Τα πρώτα περάσματα, έδειχναν πως επιλογές όπως *****ή γόμα της Pirelli ή βρόχινα ελαστικά υπερτερούσαν, αφού για αρκετό διάστημα ταχύτεροι παρέμεναν οι Emil Lindholm-Reeta Hamalainen με Skoda Fabia Rally2 evo, που τελικά πέτυχαν τον 5ο χρόνο, έχοντας ίδια επιλογή ελαστικών με τους Tanak-Jarveoja.
Η πλάστιγγα φαινόταν να γέρνει προς την πλευρά του Tanak, ωστόσο ο Rovanpera δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Συνεχιζεται.....
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Με εκπληκτική και ιδιαίτερα επιθετική οδήγηση, κατάφερε να φέρει την σκληρή γόμα ελαστικών στην απαιτούμενη θερμοκρασία και να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά 5,7” από τον Tanak, επιστρέφοντας στην κορυφή με διαφορά 4,3” και φτάνοντας με παλικαρίσιο τρόπο, στην 4η νίκη της καριέρας του και δεύτερη φετινή σε τρεις αγώνες.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Rovanpera αύξησε και τη διαφορά στη βαθμολογία Οδηγών, αφού πλέον απέχει 27 βαθμούς από τον δεύτερο, Thierry Neuville.
Ταυτόχρονα, η Toyota έχει πια διαφορά 42 βαθμών από την Hyundai, στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
Croatia Rally Day 3 Rovanpera Portrait

“Ήμουν σίγουρος πως δε θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο γρήγοροι με αυτά τα ελαστικά, αλλά είναι εκπληκτικό”, δήλωσε ο Kalle Rovanpera. “Πιέσαμε πραγματικά πολύ και πιστεύω ότι το αξίζαμε αυτό το Σαββατοκύριακο.
“Σίγουρα, ήταν η πιο σκληρή νίκη της καριέρας μου. Στην Power Stage τα έδωσα όλα και είχαμε ορισμένες δύσκολες στιγμές.
“Θα ήταν πολύ σκληρό να χάσουμε από μια απόφαση για τα ελαστικά όπως αυτή”
.
Από την πλευρά τους, οι Tanak-Jarveoja έκαναν το καλύτερο δυνατό, όμως στο τέλος δεν είχαν απάντηση στην ταχύτητα των Φινλανδών της Toyota, παρά τα φαινομενικά καλύτερα ελαστικά.

Συνολικά, ο Tanak ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού απέφυγε τις κακοτοπιές παρά τη μειονεκτική θέση εκκίνησης κατά την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια, φρόντισε να διατηρήσει την πίεση στον Rovanpera.
Σήμερα το πρωί πήρε ένα ρίσκο που του βγήκε, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, εξαρχής στόχος του ήταν να διατηρήσει την πίεση στον αντίπαλό του και να εκμεταλλευθεί κάθε πιθανή ευκαιρία.

Ράλλυ Κροατίας Day 3 Tanak Portrait

Φυσικά, η σωστή επιλογή ελαστικών δεν αρκούσε, αφού με την εκπληκτική του οδήγηση στη βροχή, τόσο χθες όσο και σήμερα, πιστοποίησε τη δυναμική του.
Στον τερματισμό της Power Stage, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2019 “έβγαλε το καπέλο” στον νικητή, ενώ παραδέχθηκε πως η ομάδα του πάλεψε για τη νίκη χάρη σε έξυπνες επιλογές, αλλά όχι λόγω της καθαρής ταχύτητάς της.
Πάντως, η δεύτερη θέση βοηθά τον Tanak να αναρριχηθεί στην 5η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών, προσφέροντας σημαντικούς βαθμούς και στην Hyundai για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
“Δεν πήρα ρίσκα, αλλά ο Kalle προφανώς οδήγησε καλά. Παλεύαμε για τη νίκη, αλλά μόνο λόγω έξυπνων αποφάσεων και επιλογών στα ελαστικά”, ανέφερε ο Ott Tanak.
Croatia Rally Day 3 Neuville


Ξανά στο βάθρο του Ράλλυ Κροατίας ο Thierry Neuville

Η μάχη που περιμέναμε σήμερα για την τρίτη θέση, πρακτικά δε συνέβη. Από χθες, οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1), είχαν δείξει με την ταχύτητά τους, ότι δε θα άφηναν τον τερματισμό στο βάθρο να ξεγλιστρήσει από τα χέρια τους.
Παρά τις ποινές που συνολικά έφτασαν στα 2 λεπτά, αφού στα υπάρχοντα 1:50” προστέθηκαν ακόμη 10” επειδή οι Βέλγοι δεν κινούνταν αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, στο σέρβις παρκ χθες το πρωί, όταν αντιμετώπισαν πρόβλημα.
Πάντως, στις ειδικές διαδρομές ήταν ταχύτατοι και ψαλίδισαν τη διαφορά από τους Craig Breen-Paul Nagle (Ford Puma Rally1) στα 4,9”, ενόψει της τελευταίας ημέρας.
Croatia Rally Day 3 Neuville Portrait

Σήμερα, ο Neuville δεν άφησε περιθώρια στον Breen και πέρασε στην τρίτη θέση, από τη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας.
Η πιο ευνοϊκή επιλογή ελαστικών της Hyundai, έφερε το ξεκαθάρισμα στην Power Stage, όπου όλοι οι οδηγοί των Toyota και M-Sport Ford πλην Rovanpera, έχασαν περισσότερο του ενός λεπτού, από τους Tanak και Neuville.
Ωστόσο τα απρόοπτα σε ένα πολύ δύσκολο τριήμερο δεν είχαν τελειώσει, αφού οι Neuville-Wydaeghe είχαν έξοδο στην Power Stage, χάνοντας την ενδοσυνεννόηση και τερματίζοντας με δύο κλαταρισμένα ελαστικά..

Ακόμη και έτσι πάντως, διατηρήθηκε στην τρίτη θέση και ανέβηκε στο πολυπόθητο για εκείνον, τον συνοδηγό και την ομάδα του βάθρου, έπειτα από τιτάνια προσπάθεια.
O Thierry Neuville σχολίασε: “Στο τέλος έχασα τη πρόσφυση στο φρενάρισμα με τα σκληρά ελαστικά και πήγαμε ευθεία. Ευτυχώς γλιτώσαμε από αυτό.
Ήμασταν άτυχοι σε αρκετά μικρά ζητήματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά στο τέλος η τύχη ήταν με το μέρος μας. Όλα καλά”
.
Croatia Rally Day 3 Breen

Προφανώς, η τέταρτη θέση είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα για τους Breen-Nagle. Όμως, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι Ιρλανδοί δε μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των πρωτοπόρων, με τον Breen να μην αισθάνεται εμπιστοσύνη να πιέσει στο όριο, κάτι που απαιτείται στις μάχες με τους κορυφαίους.
Πάντως, η συγκομιδή βαθμών για τον ίδιο και την ομάδα του, μπορεί να φανεί χρήσιμη στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Παράλληλα όμως, η M-Sport Ford θα ήθελε να ξεχάσει το Ράλλυ Κροατίας, αφού είδε τα υπόλοιπα Ford Puma Rally1 να εγκαταλείπουν, οπότε μόλις ένα πλήρωμά της έφτασε στον τερματισμό χωρίς χρήση SupeRally.



Πηγη www.4troxoi.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ράλλυ Πορτογαλίας: 1-2 για την Toyota με νίκη Rovanpera​

ράλλυ-πορτογαλίας-1-2-για-την-toyota-με-νίκη-rovanpera-162831
O Kalle Rovanpera αναδείχθηκε νικητής στο Ράλλυ Πορτογαλίας, με τον Elfyn Evans να διαμορφώνει το 1-2 της Toyota, ενώ ο Dani Sordo ανέβηκε στο βάθρο για την Hyundai.
Το Ράλλυ Πορτογαλίας εξελίχθηκε σε μονόλογο της Toyota, η οποία πανηγύρισε το 1-2 με τους Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen και Elfyn Evans-Scott Martin, οι οποίοι μετέτρεψαν τη νίκη σε προσωπική τους υπόθεση, από την πρώτη ημέρα με τα GR Yaris Rally1.

Στη μάχη της τρίτης θέσης τελικά επικράτησαν οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 N Rally1), οι οποίοι ξεπέρασαν κατά 2,1” τους Takamoto Katsuta-Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1), που πάντως συμπλήρωσαν το 1-2-4 της ιαπωνικής ομάδας.
Από εκεί και έπειτα, οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και Ott Tanak-Martin Jarveoja διαμόρφωσαν το 3-5-6 για την Hyundai, ενώ απογοητευτική ήταν η εξέλιξη του αγώνα για την M-Sport Ford.

Ράλλυ Πορτογαλίας: Τρίτη φετινή νίκη για Toyota και Rovanpera

H τρίτη και καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας περιλάμβανε 5 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 48,87 αγωνιστικών χιλιομέτρων.


Η βροχή που έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίστηκε το πρωί, χωρίς πάντως να είναι πολλή, δυσχέρανε τις προσπάθειες των πληρωμάτων.
Οι καιρικές συνθήκες δεν άλλαξαν κάτι όσον αφορά στην επιλογή ελαστικών, αφού το αμμώδες οδόστρωμα και η πούδρα στις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, καθιστούσαν τη *****ή γόμα σε μονόδρομο.
Στην κορυφή της κατάταξης, η Toyota δεν είχε αντίπαλο και από χθες, ήταν δεδομένο πως η νίκη θα κριθεί ανάμεσα σε δικά της πληρώματα.
Οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1), που ξεκινούσαν πρώτοι στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, απέκτησαν το προβάδισμα στην προτελευταία χθεσινή διαδρομή, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη ημέρα στην κορυφή.

Rally Portugal 2022 Toyota

Ωστόσο, η διαφορά 5,7” από τους teammates τους, Elfyn Evans-Scott Martin, άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επιλόγου, την ώρα που ο Jari-Matti Latvala δεν έδωσε οδηγίες στα πληρώματά του, επιτρέποντας τη μεταξύ τους μονομαχία.

Από την αρχή της ημέρας, ο Rovanpera ένιωθε αυτοπεποίθηση για την απόδοσή του, έστω και αν μείωσε ρυθμό στο πρώτο πέρασμα από την Fafe, όπου όπως και ο Evans, συνάντησε βροχή και ομίχλη.
Ισορροπώντας ανάμεσα στην εύρεση γρήγορου ρυθμού, αλλά σε επίπεδο που να μη ρισκάρει κάποια έξοδο, στα μισά της ημέρας ο νεαρός Φινλανδός αύξησε τη διαφορά από τον ομόσταβλό του, στα 6,6”.
Εν συνεχεία, οι Rovanpera-Halttunen πέτυχαν το δεύτερο σημερινό ταχύτερο χρόνο τους, αυξάνοντας τη διαφορά στα 9”, μία ειδική διαδρομή πριν το τέλος.
Στην Power Stage, ο 21χρονος οδηγός έδειξε την ανωτερότητά του κατακτώντας ακόμη 5 βαθμούς με τον ταχύτερο χρόνο, οπότε μαζί με τον συνοδηγό του κατέκτησαν πανηγυρικά την 5η νίκη της καριέρας τους και 3η συνεχόμενη για φέτος, δημιουργώντας σημαντική βαθμολογική διαφορά (46 βαθμών), έπειτα από 4 αγώνες.

Το τρόπαιο του νικητή στον Rovanpera, απένειμε ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (1980, 1982) και θρύλος του σπορ, Walter Rohrl, ο οποίος ηγήθηκε μιας ομάδας αυτοκινήτων του Group B, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια ιστορίας του WRC.
Rally Portugal Day 3 Rovanpera Portrait

“Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως κάναμε πολύ καλή οδήγηση”, δήλωσε στον τερματισμό της Power Stage ο Kalle Rovanpera. “Να ξεκινάμε πρώτοι στο δρόμο και να παλεύουμε για τη νίκη ήταν πραγματικά ωραίο.
“Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Jonne και την ομάδα – είδαμε πολλές σκληρές συνθήκες και το αυτοκίνητό μας ήταν τέλειο. Όλοι μπορούν να είναι πραγματικά χαρούμενοι”
.
Από την πλευρά τους, οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1) έχασαν πρακτικά τη νίκη χθες, όταν υποχώρησαν στη δεύτερη θέση παρόλο που προηγούνταν σχεδόν ανελλιπώς, από την αρχή του αγώνα.
Σήμερα, ο Ουαλός προσπάθησε να διατηρήσει την πίεση στον Rovanpera, όμως πρακτικά δεν κατάφερε να τον απειλήσει.

Rally Portugal Day 3 Evans


Αν και η νίκη ήταν απαραίτητη για τον ίδιο, ώστε να μειώσει τη βαθμολογική απόσταση από την κορυφή, εντούτοις η δεύτερη θέση μπορεί να είναι χρήσιμη σε ψυχολογικό επίπεδο.
Ο λόγος είναι πως αποτελεί τον πρώτο φετινό τερματισμό στο βάθρο για το βρετανικό πλήρωμα της Toyota, που χάρη και στην 5η θέση της Power Stage, συγκέντρωσε 19 βαθμούς.
Παράλληλα, το 1-2 επιτρέπει στην ομάδα του Jari-Matti Latvala να απομακρυνθεί και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε πως οι Sebastien Ogier-Benjamin Veillas, εγκατέλειψαν δύο φορές σε ένα δύσκολο για εκείνους, τετραήμερο.
Rally Portugal Day 3 Evans Portrait

Ο Elfyn Evans ανέφερε: “Σίγουρα χρειαζόμασταν ένα (καλό) αποτέλεσμα. Ασφαλώς, είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα σήμερα, αλλά βγάζω το καπέλο στον Kalle.
“Για εμένα, η επιστροφή στο βάθρο είναι ωραία και πρέπει να καταφέρουμε να πατήσουμε σε αυτό για τη συνέχεια”
.

Η μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου στο Ράλλυ Πορτογαλίας

Μπορεί η μονομαχία της νίκης είχε πρακτικά κριθεί πριν από την Power Stage, όμως δε συνέβη το ίδιο για εκείνη που αφορούσε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Οι Takamoto Katsuta-Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1) ξεκίνησαν την ημέρα με διαφορά 5,7” από τους Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 N Rally1).
Rally Portugal Day 3 Sordo


Το ισπανικό δίδυμο ήταν ταχύτερο το πρωί, μειώνοντας τη διαφορά στα 0,8”, όμως το πλήρωμα της Toyota Gazoo Racing Next Generation απάντησε, για να την αυξήσει στα 2,2” πριν από την Power Stage.
Εκεί, οι Sordo-Carrera τράβηξαν “άσο από το μανίκι”, αφού ήταν κατά 4,3” ταχύτεροι των αντιπάλων τους, για να ανέβουν στο βάθρο μέσω της τρίτης θέσης, έχοντας διαφορά 2,1” από τους Katsuta-Johnston.
Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με την Hyundai και προερχόμενος από απραξία 6 μηνών, αφού είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στο Ράλλυ Monza 2021, ο 39χρονος Ισπανός δήλωνε διαρκώς ότι προσπαθεί να βρει τον βέλτιστο τρόπο οδήγησης του υβριδικού i20 N Rally1.
Σε αυτό το πλαίσιο, η τρίτη θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ θεωρούμε δεδομένο ότι στη Σαρδηνία, αγώνα όπου έχει αναδειχθεί δύο φορές νικητής, θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερη και πιο ανταγωνιστική εικόνα.
Rally Portugal Day 3 Sordo Portrait

“Έκανα το καλύτερο δυνατό. Ο Taka το άξιζε όπως και εμείς. Δεν ήμασταν τόσο γρήγοροι στις ειδικές διαδρομές αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε η τρίτη θέση είναι καλή, αλλά θέλω να είμαστε διαρκώς γρήγοροι”, ήταν το σχόλιο του Sordo.

Παρά την απογοήτευση που δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ο Takamoto Katsuta πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και φιγουράρει στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών!
Rally Portugal Day 3 Katsuta

Παράλληλα, οι επιδόσεις των Katsuta-Johnston κατέδειξαν πως το Toyota GR Yaris Rally1, υπερτερεί σαφώς στο χώμα έναντι των Hyundai i20 N Rally1 και Ford Puma Rally1, αυτή τη στιγμή.
Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της μάχης με τον σαφώς πιο έμπειρο Sordo, ο Katsuta σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επιδείκνυε ταχύτητα και ωριμότητα, στοιχεία που μεταφράζονται σε 8 χρόνους εντός τριάδας, οπότε σε κάθε περίπτωση μπορεί να αισθάνεται ευχαριστημένος από τον εαυτό του.
Rally Portugal Day 3 Katsuta Portrait

“Πολλά συγχαρητήρια στον Dani. Λυπάμαι πάρα πολύ για την ομάδα. Προσπάθησα, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό και δεν είμαι αρκετά καλός.
“Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω λόγια”
, πρόσθεσε εμφανώς απογοητευμένος ο Katsuta.

Λίγο πιο πίσω από τους άμεσους διεκδικητές της τρίτης θέσης, βρέθηκαν οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1).
Οι Βέλγοι ανέκαμψε μετά από το σπασμένο ημιαξόνιο που τους έθεσε εκτός διεκδίκησης νίκης κατά την πρώτη ημέρα, φτάνοντας στην 5η θέση και πλησιάζοντας στο βάθρο.
Rally Portugal Day 3 Neuville


Το πανόραμα του Ράλλυ Πορτογαλίας

WRC 2022, 4ος γύρος

19-22 Μαΐου

Ειδικές Διαδρομές:
21

Μήκος: 338,34 χλμ.

Τελική Κατάταξη – Top 10

Portugal 22 Final Top10


Νικητές Ε.Δ.: Rovanpera 8, Evans 6, Neuville-Tanak 2, Loeb-Ogier-McErlean 1

Βαθμολογία (μετά από 4 αγώνες):

Οδηγοί:
1. Rovanpera 106, 2. Neuville 60, 3. Katsuta 38, 4. Tanak 37, 5. Evans 36, 6. Breen 34


Πηγη www.4troxoi.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Πρώτη φετινή νίκη για Tanak και Hyundai (+video)​


ράλλυ-ιταλίας-σαρδηνίας-πρώτη-φετινή-165831
O Ott Tanak κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας και ο Dani Sordo διαμόρφωσε το 1-3 για την Hyundai, ενώ ο Craig Breen της M-Sport Ford τερμάτισε στη δεύτερη θέση.
Το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, 5ος γύρος της σεζόν, κύλησε εξαιρετικά για την Hyundai, η οποία πανηγύρισε την πρώτη νίκη του i20 N Rally1 με τους Ott Tanak-Martin Jarveoja και πέτυχε το 1-3 με τους Dani Sordo-Candido Carrera.

Θετική ήταν η εξέλιξη του δεύτερου χωμάτινου αγώνα της υβριδικής εποχής του WRC και για την M-Sport Ford, που είδε δύο Puma Rally1 στην πρώτη τετράδα, με τη δεύτερη θέση των Craig Breen-Paul Nagle και την τέταρτη των Pierre Louis Loubet-Vincent Landais, να είναι οι καλύτερες επιδόσεις των δύο πληρωμάτων στη φετινή σεζόν.
Η 5η και 6η θέση των Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen και Takamoto Katsuta-Aaron Johnston δεν φαντάζει ως καταστροφικό αποτέλεσμα, ωστόσο αποτελεί την πρώτη φορά που η Toyota Gazoo Racing απουσιάζει από το βάθρο, μετά από το Ράλλυ Τουρκίας 2019.
Πάντως, η Toyota διατηρεί την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ενώ ο Rovanpera κατάφερε να φύγει από τη Σαρδηνία, έχοντας αυξήσει περαιτέρω το προβάδισμα στη βαθμολογία Οδηγών.


Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Χαμόγελα σε Hyundai και M-Sport Ford

Η διαφορά 46” που είχαν δημιουργήσει μετά από τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, μπορούσε να θεωρηθεί ως ασφαλείας, για ένα πλήρωμα του διαμετρήματος των Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 N Rally1).
Καθώς το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Casa Flumini, Sassari-Argentiera) μήκους μόλις 39,3 αγωνιστικών χλμ., ήταν φανερό πως μόνο μια ατυχία θα μπορούσε να στερήσει από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές 2019 τη νίκη.
Από χθες, ο Tanak ένιωθε άνετα πίσω από το τιμόνι του υβριδικού i20 N Rally1, η απόδοση του οποίου είχε βελτιωθεί εμφανώς σε σύγκριση με τον πρώτο χωμάτινο αγώνα της σεζόν, στην Πορτογαλία.
Όταν ο Εσθονός αισθάνεται καλά με το αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να απειληθεί και η σημερινή, καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, αποτέλεσε τέτοια περίπτωση.

Rally Italia-Sardegna 2022 Tanak Portrait

Παρόλο που είχε ήδη σημαντική διαφορά, την αύξησε περαιτέρω χάρη σε δύο ταχύτερους χρόνους, σπάζοντας μεταξύ άλλων, το φράγμα των 300 ταχύτερων χρόνων σε ειδικές διαδρομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Tanak-Jarveoja πέτυχαν την 15η νίκη της καριέρας τους και πρώτη μετά από 462 ημέρες και το Ράλλυ Arctic Φινλανδίας 2021, ενώ ανέβηκαν για δεύτερη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου του ιταλικού ράλλυ, μετά από την παρθενική νίκη της πορείας τους, το 2017.
Κυρίως όμως, αυτή η επίδοση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Hyundai, η οποία είδε τους κόπους των ανθρώπων της να επιβραβεύονται, με την πρώτη νίκη του νέου αυτοκινήτου.
“Ήταν μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά από την αρχή αυτής της γενιάς (αυτοκινήτων)”, δήλωσε ο νικητής, Ott Tanak. “Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι, ειδικά για τους μηχανικούς που έκαναν απίστευτη προσπάθεια πέρυσι και στις αρχές της φετινής χρονιάς.
“Αυτός ο αγώνας δεν ήταν εύκολος και έκαναν καλή δουλειά, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να συνεχίσει

“Κάναμε ορισμένα καλά βήματα. Στην Πορτογαλία, είχαμε προβλήματα και καταφέραμε να βελτιωθούμε. Χωρίς αμφιβολία, αν υπάρχει αυτοπεποίθηση μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά. Απλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά”
.
Rally Italia-Sardegna Julien Moncet

“Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την Hyundai, τον Ott, την ομάδα εδώ και στο Alzenau”, πρόσθεσε ο Εκτελών χρέη επικεφαλής της ομάδας, Julien Moncet. “Είχαμε πολύ δύσκολη αρχή στη σεζόν και αυτό είναι μια ανακούφιση.
“Γνωρίζαμε πως οι οδηγοί και η ομάδα δεν το βάζουν ποτέ κάτω. Γνωρίζουμε πως έχουμε ακόμη δουλειά ώστε να βελτιωθούμε, όμως τώρα ας απολαύσουμε τη στιγμή όλοι μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους”
.
Rally Italia-Sardegna 2022 Breen

Ακόμη ένα πλήρωμα που έχει κάθε λόγο να χαμογελά, είναι οι Craig Breen-Paul Nagle (Ford Puma Rally1). Οι Ιρλανδοί πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση με την M-Sport Ford και πρακτικά δεν απειλήθηκαν στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Αν και δεν είχε αγωνιστεί στη Σαρδηνία από το 2018, ο Breen συνδύασε ταχύτητα και ωριμότητα, αφού απέφυγε τα μεγάλα προβλήματα και διατηρούσε συνεχώς καλό ρυθμό, ήταν μεταξύ των ταχύτερων οδηγών του αγώνα.

Rally Italia-Sardegna 2022 Breen Portrait

Η ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης στην καριέρα του και το δεύτερο φετινό βάθρο, θα έχει θετικό αντίκτυπο για τη συνέχεια, αφού είναι γνωστό πως η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις του 32χρονου οδηγού.
“Είμαι ενθουσιασμένος. Ήταν ένα πραγματικό καλό Σαββατοκύριακο και αρχίζουμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας.
Το αυτοκίνητο γίνεται ολοένα και καλύτερο – χρειάστηκε λίγος χρόνος, όμως είναι πολύ καλό”
, ανέφερε ο Craig Breen.
Rally Italia-Sardegna 2022 Sordo

Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα και δεύτερο φετινό, οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 N Rally1) ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Η σταθερότητα και η ικανότητα να μένει μακριά από προβλήματα, αποτελώντας “μαξιλαράκι ασφαλείας” για την ομάδα του, ήταν ανέκαθεν από τα σημαντικότερα προτερήματα του Ισπανού.

Στη Σαρδηνία, όπου είχε αναδειχθεί δύο φορές νικητής κατά το παρελθόν (2019, 2020), ο Sordo δεν πιέστηκε ώστε να χαρίσει το 1-2, αφού σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να ρισκάρει και την τρίτη θέση.
Έτσι, από τα μισά της χθεσινής ημέρας πρακτικά οπισθοχώρησε, διασφαλίζοντας ακόμη έναν τερματισμό στο βάθρο και διαμορφώνοντας το 1-3 για την Hyundai, η οποία κατάφερε μια εξαιρετική συγκομιδή βαθμών στην Ιταλία.

Rally Italia-Sardegna 2022 Sordo Portrait

Ο Dani Sordo, σχολίασε στο STOP της Power Stage: “Δεν είμαι πραγματικά χαρούμενος. Θα ήθελα να έχω παλέψει περισσότερο με τον Craig, είχε εκπληκτική ταχύτητα και δυσκολευτήκαμε με μερικά προβλήματα.
Δεν ήθελα να κάνω λάθη, καθώς είμαι εδώ για να προσφέρω βαθμούς (στην ομάδα)”
.
Rally Italia-Sardegna 2022 Loubet

Στα απόλυτα ικανοποιημένα πληρώματα του τετραημέρου, εντάσσονται άξια οι Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Ford Puma Rally1).
Από τις προηγούμενες εμφανίσεις του με την M-Sport Ford σε Κροατία και κυρίως Πορτογαλία, ο 25χρονος οδηγός έδειχνε αναγεννημένος, αφού συνδύαζε ταχύτητα και αποφυγή σημαντικών λαθών.

Rally Italia-Sardegna 2022 Loubet Portrait

Στη Σαρδηνία, οι Loubet-Landais επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους φόρμα, τερματίζοντας στην 4η θέση, που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του νεαρού Κορσικανού.
Έχοντας βρεθεί λίγο πιο πίσω από τη μάχη του βάθρου χθες, σήμερα ο Loubet ακολούθησε ρυθμό τερματισμού, αφού οι διαφορές που είχαν δημιουργηθεί δεν επέτρεπαν ανακατατάξεις εφόσον κάποιος οδηγός δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση, ο ρυθμός του Γάλλου ήταν πολύ καλός και αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ακόμη καλύτερη συνέχεια.


Το πανόραμα του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

WRC 2022, 5ος γύρος

2-5 Ιουνίου

Ειδικές Διαδρομές:
21 (ακυρώθηκαν 2)

Μήκος: 307,91 (280,02) χλμ.

Τελική Κατάταξη – Top 10


Rally Italia Sardegna 2022 Top10


Νικητές Ε.Δ.: Tanak 9, Neuville 3, Lappi-Sordo 2, Evans-Breen-Rovanpera 1

Επικεφαλής ανά Ε.Δ.: 1 Neuville, 2 Evans, 3 Lappi, 4-6 Tanak, 7-9 Lappi, 10-21 Tanak

Power Stage: 1. Neuville-Wydaeghe (5 βαθμοί), 2. Rovanpera-Halttunen (4 βαθμοί), 3. Evans Martin (3 βαθμοί), 4. Lappi-Ferm (2 βαθμοί), 5. Katsuta-Johnston (1 βαθμός)

Βαθμολογία (μετά από 5 αγώνες):

Οδηγοί:
1. Rovanpera 120, 2. Neuville 65, 3. Tanak 62, 4. Breen 52, 5. Katsuta 47, 6. Evans 39, 7. Sordo 34, 8. Loeb 27, 9. Greensmith 26, 10. Ogier 19

Κατασκευαστές: 1. Toyota 200, 2. Hyundai 161, 3. M-Sport Ford 120, 4. Toyota Next Generation 53


Αναλυτικά αποτελέσματα του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας και βαθμολογίες, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Photos:
Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing, M-Sport Ford, Red Bull Content Pool

Πηγη www.4troxoi.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Φινλανδίας – 4η Μέρα: Εντυπωσιακή νίκη Tänak, 2-3-4 για την Toyota​


Tanak


Την πρώτη νίκη της Hyundai στην Φινλανδία μετά από 9 χρόνια στο άθλημα χάρισε σήμερα ο Ott Tänak, μετά από τριήμερη μάχη με την Toyota.
Η τέταρτη και τελευταία μέρα του ράλι Φινλανδίας έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς οι μάχες συνέχισαν μέχρι το τέλος του αγώνα ο οποίος έληξε με το χαρακτηριστικό άλμα της Power Stage Ruuhimäki 2.
Το τρίτο σκέλος του αγώνα που αποτελούνταν από 2 μικρά loop 2 επαναλαμβανόμενων διαδρομών, ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την 19η διαδρομή Oittila 1. Τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε κανείς, με τον Tänak να κάνει τον ταχύτερο χρόνο όσο εξακολουθούσε την μάχη του… με το Hyundai του, περιγράφοντας χθες την συμπεριφορά του «εφιάλτη» και πίσω του ακολουθούσε μανιωδώς ο Rovanperä, δίνοντάς μας μια ιδέα για το πως θα εξελισσόταν η μέρα.
Στο πρώτο πέρασμα της Ruuhimäki (SS20) φάνηκε η αποφασιστικότητα του Tänak αλλά και του Rovanperä καθώς σημείωσαν και οι δύο τον ίδιο χρόνο, λίγο πιο πίσω τους στο leaderboard ο Esapekka Lappi βρισκόταν σταθερά στην τρίτη θέση δίχως να πιέζει, πιθανών έχοντας αναμνήσεις από την πρώτη του νίκη στα ίδια χώματα 5 μόλις χρόνια πριν.
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ο αγώνας συνέχισε με το δεύτερο πέρασμα της Oittila όλα φαινόντουσαν ομαλά μέχρι την στιγμή που ο Lappi βγήκε εκτός και το Yaris του ανατράπηκε μόλις λίγα μέτρα από το τέλος, διαλύοντας σχεδόν τα πάντα στο Yaris. Για καλή του τύχη προσγειώθηκε και με τους τέσσερις τροχούς και κατάφερε να τερματίσει, όμως με τον Evans λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πίσω του ήταν άγνωστο αν θα μπορούσε να κρατήσει την τρίτη θέση.
Τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική έκανε ο Rovanperä ενώ πίσω του με διαφορά 0.3 δευτερολέπτων βρισκόταν ο Tänak. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο Thierry Neuville έκανε για τρίτη συνεχόμενη διαδρομή τον τρίτο ταχύτερο χρόνο.


Κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε στην Power Stage. Πρώτοι από την γραμμή εκκίνησης έφυγαν όσοι είχαν επανεκκινήσει τον αγώνα τους, με εξαίρεση τον Pierre-Louis Loubet ο οποίος δεν κατάφερε να ξεκινήσει εφόσον για ανεξήγητους λόγους το Puma του έσβησε 1 χιλιόμετρο πριν την εκκίνηση.
Την νίκη της διαδρομής μπορεί να πήρε για ακόμη μια φορά ο Rovanperä όμως την παράσταση έκλεψαν ο Breen με τον Evans οι οποίοι στην δεύτερη και τρίτη θέση έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν με διαφορά 0.1 δευτ. ο Tänak και ο Neuville με επίσης τον ίδιο χρόνο και 0.2 δευτερόλεπτα πίσω τους ο Katsuta, αποδεικνύοντας και πάλι το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ικανοτήτων των οδηγών και συνοδηγών του WRC.
Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η εμφάνιση του Lappi ο οποίος κατάφερε να τερματίσει με ασφάλεια παίρνοντας την τρίτη θέση, παρ’ όλο που το Yaris του θύμιζε κάτι από Mad Max, παρά αυτοκίνητο Rally1.

Εν τέλει την πρώτη θέση κατάφερε να κερδίσει ο Ott Tänak, αφιερώνοντάς την γυναίκα του και στην οικογένεια του. Στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση βρισκόντουσαν ο Rovanperä, Lappi και Evans αντίστοιχα της Toyota. Στις επόμενες θέσεις βρισκόντουσαν o Neuville, ο Katsuta και ο Greensmith ενώ την κατάταξη του WRC ολοκλήρωσε ο Jari Huttunen, ολοκληρώνοντας μια αξιοπρεπέστατη πρώτη του εμφάνιση με Rally1 αυτοκίνητο.
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στο Rally Ypres του Βελγίου στις 18 Αυγούστου.
Αναλυτικά η τελική κατάταξη του αγώνα:
rally finland 2022 day 4



Πηγη https://totalracing.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Ακρόπολις – 4η Μέρα: Μεγάλος νικητής ο Neuville​


Neuville Ακρόπολις

O Thierry Neuville είναι ο νικητής του φετινού Rally Ακρόπολις, σημειώνοντας την πρώτη του επικράτηση στη φετινή σεζόν του WRC. Έγραψε ιστορία με το 1-2-3 της, η Hyundai, ολοκληρώθηκε το κακό για Toyota κι Elfyn Evans.
Μετά από 16 ειδικές και 303 αγωνιστικά χιλιόμετρα που τέσταραν σε απόλυτο βαθμό τις αντοχές των πληρωμάτων και των μηχανικών τους, ένα ακόμη Rally Ακρόπολις ολοκληρώθηκε. Η Power Stage στην ειδική του Ελευθεροχωρίου, η οποία είχε πλημμυρίσει από κόσμο αποτέλεσε το κατάλληλο φινάλε για έναν αγώνα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα της Ηyundai.

Διατηρώντας το προβάδισμά του, μετά και την εντολή του προέδρου του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας, Sean Kim, ο Thierry Neuville κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη, κερδίζοντας μάλιστα και την ειδική της Ελάτειας, ενώ πήρε και την έκτη θέση στην power stage, χωρίς να πάρει κάποιον έξτρα βαθμό.
Από την πλευρά του, ο Ott Tanak ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την επιλογή της ομάδας να μην τον αφήσει να περάσει μπροστά, δεδομένης της μάχης του τίτλου που έχει παραμείνει ανοιχτή μετά τις ατυχίες του Φινλανδού και στο Ακρόπολις. Ο Εσθονός πήρε τους πέντε βαθμούς της Power Stage, όπου οδήγησε εκπληκτικά, όμως δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα.
Ο Dani Sordo ολοκλήρωσε μία σπουδαία εμφάνιση για την Hyundai, καθώς έκανε το πρώτο 1-2-3 για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, προκαλώντας μεγάλους πανηγυρισμούς στα μέλη της ομάδας, ενώ την έβαλε ξανά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Η καταστροφή για την Toyota ολοκληρώθηκε με τον Elfyn Evans να εγκαταλείπει πριν καν την έναρξη της ημέρας με μηχανικό πρόβλημα. Για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια η ιαπωνική ομάδα δεν είχε ούτε ένα αυτοκίνητο στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης, αν και οι Kalle Rovanpera κι Esapekka Lappi κατάφεραν να πάρουν 4 κι 1 βαθμό αντίστοιχα στην power stage.
Ο καλύτερος τερματισμός στην καριέρα του Pierre-Louis Loubet ολοκληρώθηκε με την τέταρτη θέση στην κατάταξη, μπροστά από ακόμη ένα Ford, του Craig Breen, ενώ ο Takamoto Katsuta τερμάτισε έκτος παρότι είχε ένα κλατάρισμα στην τελευταία ειδική.
Σπουδαία επίδοση από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Yohan Rossel στην power stage και με έναν εντυπωσιακό χρόνο πέρασε τον Eyvind Brynildsen και πήρε την ένατη θέση της γενικής κι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της δεύτερης κατηγορίας του αγώνα!
Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος το Rally Νέας Ζηλανδίας, που επιστρέφει μετά από πολυετή απουσία στο καλεντάρι το τετραήμερο 29 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα:



 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ


Τελικά δεν ήμαστε για τίποτα.
Ειδικά το δεύτερο βίντεο καταδεικνύει του λόγου το αληθές
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


Τελικά δεν ήμαστε για τίποτα.
Ειδικά το δεύτερο βίντεο καταδεικνύει του λόγου το αληθές
Ακριβως φιλε η *****ια δεν παει στα βουνα facepalm 2facepalm 2
 

noodles

new member
Δημοσιεύσεις
82
Ηλικία
34
Περιοχή
εξοριστος στην 8η λεωφορο
Μοτοσυκλέτα
Gsxr 1000 L9
Όνομα
Βαγγελης
Αυτά υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και αλλού.
Αυτο που θα έπρεπε να τονίζουν και το οποίο έχουμε την πρωτιά με διάφορα είναι τα σκουπίδια που αφηνουμε...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

WRC – Ράλλυ Ισπανίας- 3η Ημέρα: Νίκη Ogier, πρωτάθλημα για Toyota​

1666638257773.png
O Sebastien Ogier αναδείχθηκε νικητής του Ράλλυ Ισπανίας για τέταρτη φορά στην καριέρα του και η Toyota κατέκτησε το πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας το double.
Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά την απόσυρσή του από πλήρεις χρονιές στο WRC, την τέταρτή του στην Ισπανία και την 55η του στον θεσμό, διατηρώντας την δεύτερη θέση στην σχετική λίστα, πίσω από τον Sebastien Loeb (80) και μπροστά από τον Marcus Grönholm (30). O Γάλλος κέρδισε και την Power Stage, φτάνοντας τις επτά στον αγώνα.


Ο Kalle Rovanpera ολοκλήρωσε έναν ήσυχο αγώνα στην τρίτη θέση. Ο Φινλανδός ήταν ένας από τους οδηγούς που μάζεψαν ένα κλατάρισμα μπροστά αριστερά, λόγω ενός καπακιού για όμβρια ύδατα που είχε φύγει από την θέση του στην 17η ειδική. Έτσι, έχασε χρόνο και απομακρύνθηκε από τον Neuville, ο οποίος μετά την 18η διαδρομή δήλωσε ότι οι διαφορές για τις θέσεις του βάθρου είχαν πλέονκριθεί. Ο Βέλγος κατάφερε να δει τον τερματισμό στην δεύτερη θέση, ανακάμπτωντας αξιοσημείωτα σε διαφορετικά σημεία του αγώνα για να ανεβεί για τέταρτη φορά φέτος στο βάθρο.
Το 1-3 των Ιαπώνων μεταφράστηκε στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και με αυτό το αποτέλεσμα η Toyota ολοκλήρωσε μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν, ολοκληρώνοντας το double και κατακτώντας τον έκτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας.
Ο Ott Tanak ολοκλήρωσε έναν μοναχικό αγώνα τέταρτος, έχοντας βγει εκτός διεκδίκησης ουσιαστικά από την Παρασκευή, λόγω των προβλημάτων με το υβριδικό σύστημα, αλλά και την παρ’ ολίγον έξοδό του το Σάββατο, με το μπροστινό αριστερό φρένο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Πίσω του διατηρήθηκε και ο Dani Sordo, τερματίζοντας στον αγώνα της πατρίδας του στην πέμπτη θέση και μένει να φανεί αν αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του πολύπειρου Ισπανού στο WRC.


Ο Elfyn Evans τερμάτισε έκτος, πέφτοντας θύμα του καπακιού και μαζεύοντας το δεύτερο κλατάρισμά του στον αγώνα, χωρίς όμως να χάσει θέσεις. Ο Ουαλός δεν είχε ποτέ ρυθμό στην άσφαλτο της Ιβηρικής Χερσονήσου για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ο Takamoto Katsuta ανέβηκε την ράμπα τερματισμού στην έβδομη θέση, κερδίζοντας έναντι του Craig Breen. Ο Breen ήταν ο τρίτος οδηγός που έχασε χρόνο λόγω κλαταρίσματος από το καπάκι, με τον Ιρλανδό να πέφτει ένατος.
Όσον αφορά την M-Sport, οι Adrien Fourmaux και Pierre-Louis Loubet πλαισίωσαν τον Breen, στην όγδοη και δέκατη θέση αντίστοιχα, κερδίζοντας εμπειρία για την συνέχεια. Ο Jourdan Σερδερίδης έφτασε και πάλι στον τερματισμό, δηλώνοντας ευχαριστημένος από την βελτίωσή του σε αυτόν τον αγώνα, ενώ τον αγώνα ολοκλήρωσε και ο Gus Greensmith, 51 λεπτά πίσω από την κορυφή, έχοντας επανεκκινήσει σήμερα το πρωί.
Το WRC ρίχνει αυλαία για το 2022 με το Ράλλυ Ιαπωνίας, το οποίο διεξάγεται στις 10 με 13 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:


WRC - Ράλλυ Ισπανίας 2022 - Κατάταξη 3
 
Top Bottom