WorldSBK μεταγραφικά και άλλα σχόλια

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Kove: Μετά το Rally Dakar και στο Παγκόσμιο Supersport 300​

Με το 321RR-S​



Η νεοσύστατη Κινέζικη εταιρεία πέφτει κατευθείαν στα βαθιά και μετά το Rally 450 ρίχνει στους αγώνες και το 321RR-S
Η Kove έχει συστήσει τρία αγωνιστικά τμήματα: για το motocross, τα Rally Raids και τους αγώνες ταχύτητες. Μάλιστα το τελευταίο έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στα εγχώρια Πρωταθλήματα σημειώνοντας κάποιες επιτυχίες και είναι έτοιμο να κάνει το βήμα παραπάνω.
Και κάπως έτσι το όνομα της Kove προστέθηκε στη λίστα των κατασκευαστών που συμμετάσχουν στο WorldSSP 300. Είναι η πρώτη φορά που μια Κινέζικη εταιρεία λαμβάνει μέρος στο εν λόγω πρωτάθλημα και η τρίτη μετά την Zongshen στον Παγκόσμιο Αντοχής και την CFMOTO που πέρσι «στήθηκε» στο grid της κατηγορίας Moto3.
H China Racing Team θα αναλάβει το management στης ομάδας, της οποίας αναβάτης θα είναι ο Κινέζος Shengjunjie Zhou με το νούμερο 98.
kove 02 1672399620

Το Kove 321RR-S , το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WorldSSP300, φέρει έναν δικύλινδρος σε σειρά κινητήρα που μοιάζει με αυτόν του Yamaha R3. Έχει χωρητικότητα 322 κ.εκ., με ισχύ 41,5 ίπποι στις 11.000 rpm και μέγιστη ροπή 3 kgm στις 9.000.

Η ιστορία της Kove παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε από το μηδέν πριν μια πενταετία.
Για την ακρίβεια προέκυψε από το πείσμα του Zhang Xue να ασχοληθεί με τον χώρο της μοτοσυκλέτας. Ο 45χρονος σήμερα Xue ήθελε να γίνει οδηγός αγώνων, αλλά η οικογένειά του δεν είχε τους πόρους ώστε να τον βοηθήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες δεν το έβαλε κάτω. Έγινε μηχανικός, δούλεψε σκληρά, αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες και τελικά κατάφερε να λάβει μέρος στο Κινεζικό Πρωτάθλημα motocross ικανοποιώντας έτσι το πάθος του.

Το 2013, όταν πια το κεφάλαιο αγώνες έκλεισε, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή μοτοσυκλετών, δημιουργώντας ένα μικρό εργοστάσιο.
Τέσσερα χρόνια αργότερα (2017) ίδρυσε την Kove και μέσα σε μόλις πέντε χρόνια έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια σειρά μοντέλων που προκαλούν αίσθηση και που δεν απευθύνονται μόνο στην αγορά της Κίνας. Για την ακρίβεια, στόχος του Zhang Xue η εταιρεία του να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση.
Σήμερα η Kove απασχολεί 600 υπαλλήλους, διαθέτει δύο εργοστάσια σε Chongqing και Chengdu και κάνει εξαγωγές σε πολλές χώρες του κόσμου προσπαθώντας διαρκώς να διευρύνει το δίκτυο διανομής της. Σύντομα, μάλιστα, τα προϊόντα της θα εισαχθούν επίσημα και στην Ελλάδα.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

World Supersport 2023: Όπως παλιά​

Με 6 κατασκευαστές​




Πάντα ήταν στην σκιά των Superbike, αν και στο παρελθόν είχαμε δει πολλούς μεγάλους κατασκευαστές να ασχολούνται με το Πρωτάθλημα των 600αριών

Για πολλά χρόνια λίγοι ήταν αυτοί που συμμετείχαν με εργοστασιακές ή τουλάχιστον με ομάδες που είχαν την υποστήριξη των εταιρειών. Το World Supersport απλώς γέμιζε το πρόγραμμα μεταξύ των δύο σκελών των Superbike. Μέχρι και το WorldSSP 300 παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
H Dorna, που είναι η διοργανώτρια αρχή, για να τονώσει το ενδιαφέρον άλλαξε τους κανονισμούς. Σύμφωνα με αυτούς θα μπορούν να συμμετέχουν μοτοσυκλέτες με τετρακύλινδρους κινητήρες από 400 έως 600 κ.εκ., με τρικύλινδρους από 500 έως 675 κ.εκ. και δικύλινδρους από 600 έως 750 κ.εκ. Επιπλέον η αρμόδια επιτροπή έχει εγκρίνει από το 2022 και άλλες μοτοσυκλέτες που θα πρέπει να τηρούν μια σειρά από περιορισμούς (βάρος, μέγιστο αριθμό περιστροφής κινητήρα) για να διατηρούνται οι ισορροπίες.

Αυτές είναι:
- Ducati Panigale V2 (2Κ - 955 κ.εκ.)
- Kawasaki ZX-636 (4K - 636 κ.εκ.)
- MV Agusta F3 800 (3Κ - 800 κ.εκ.)
- MV Agussta Superveloce (3Κ - 800 κ.εκ.)
- Suzuki GSX-R 750 (4Κ - 750 κ.εκ.)
-Triumph ST 765 RS (3Κ - 765 κ.εκ.)

Σε αυτές προσθέστε τις Honda CBR 600RR, Kawasaki ZX-6R, MV Agusta F3 675, Suzuki GSX-R 600, Triumph Daytona 675R και Yamaha YZF-R6

Έτσι το 2023 θα δούμε στην γραμμή εκκίνησης εταιρείες που παραδοσιακά στηρίζουν το θεσμό όπως η Yamaha και η Kawasaki. Η πρώτη θα έχει στις τάξεις της τον Jorge Navaro, που άφησε την Moto2, και τον έκτο του περσινού πρωταθλήματος Stefano Manzi. Mε R6 θα αγωνιστούν επίσης ο Πρωταθλητής WorldSSP 300 Alvaro Diaz, o Glen Van Straalen και ο γιος του θρυλικού Norick Abe, Maiki.

Με τα «πράσινα» θα δηλώσει ξανά παρών ο τρίτος του περσινού πρωταθλήματις Can Oncu, ο Adrian Huertas, ο πρώην πρωταθλητής WorldSSP 300 Luke Power, ο Tom Booth Amos και ο τέσσερις φορές νικητής σε αγώνες Moto3, John McPhee.

H Ducati που επέστρεψε στο θεσμό το 2022 μετά το 2007, βρέθηκε στο βάθρο 17 φορές. Αλλά οι Ιταλοί θέλουν τίτλους όπου και αν αγωνίζονται. Για αυτό κράτησε στην ομάδα το Nicola Bulega και έφερε τον Federico Caricasulo, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στο περσινό πρωτάθλημα. Ο Yari Montela, έκτος πέρσι με Kawasaki, και ο γιος του μεγάλου Troy Bayliss, Oli Bayliss, ολοκληρώνουν το line up.

Η MV Agusta παρουσίασε την ομάδα της το 2022 και το 2023 παρουσίασε μια πολλά υποσχόμενη συμμετοχή. Αυτή του πρώην αναβάτη της Moto 2, Marcel Schrotter, που θα πλαισιωθεί από τον Bahattin Sofuoglu.

H Triumph επέστρεψε και αυτή στο Παγκόσμιο Supersport το 2022, αλλά δεν συνεχίζει το 2023 με τον Νο1 αναβάτη της Stefano Manzi. Θα τον αναπληρώσει ο Niki Tuuli που θα έχει team mate τον Harry Truelove.

Η Honda επιστρέφει επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport το 2023 με την ομάδα MIE Honda με τον Adam Norrodin και τον Βρετανό πρωταθλητή Superbike του 2021, Tarran Mackenzie. Το CBR600RR θα συμμετάσχει και πάλι στα World Supersport

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motul-WSBK 2023: Δοκιμαστικά Jerez με ταχύτερο τον Toprak​

Νέες και καλύτερες μοτοσυκλέτες για όλους
wsbk


Το διήμερο των δοκιμαστικών στην Jerez για τους αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motul-WSBK ολοκληρώθηκε αφήνονταν για άλλη μια φορά ανοιχτούς τους λογαριασμούς μεταξύ του Toprak και του Bautista. Τόσο ο Τούρκος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 της Yamaha, όσο και ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 της Ducati, ήταν οι ταχύτεροι αναβάτες σε όλο το διήμερο, με τον Toprak να είναι ο “νικητής” της μάχης και τις δύο ημέρες με διαφορά ενός δέκατου την πρώτη ημέρα και εικοσιτριών εκατοστών του δέκατου την δεύτερη.
wsbk

Ισοπαλία είχαν οι δυο τους και στις πτώσεις, με τον Βautista να έχει μια ελαφριά έξοδο και πτώση στο πρώτο κομμάτι της πίστας και τον Toprak να πέφτει (πολύ πιο θεαματικά) στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, καταστρέφοντας μάλιστα τη μοτοσυκλέτα του. Παρ’ όλα αυτά, λίγα λεπτά αργότερα πήρε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα και έκανε τον ταχύτερο χρόνο του διήμερου!
wsbk

Ο Rea και η Kawasaki είχαν μια χλομή πρώτη ήμέρα, όμως την δεύτερη σημείωσαν τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, υπενθυμίζοντας πως είναι και αυτός πάντα μέσα στο παιχνίδι του τίτλου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Toprak η R1 του 2023 έχει μεγάλη διαφορά στις επιταχύνσεις και βελτιωμένα ηλεκτρονικά, κάτι που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε απέναντι στην Ducati του Bautista το 2022.
wsbk


Από την μεριά του o Bautista δήλωσε πως η Panigale V4R του 2023 απέκτησε πιο ομαλό και γραμμικό κινητήρα και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε το 2022…
Με λίγα λόγια και οι δύο μας υπόσχονται εξίσου σκληρές μάχες το 2023 με εκείνες που είδαμε το 2022.
Στα σημαντικά νέα αυτών των δοκιμαστικών είναι το ντεμπούτο του Danillo Petrucci με την δορυφορική ομάδα της Ducati και του Remy Gardner με την εργοστασιακή Yamaha.
wsbk
wsbk
wsbk
wsbk


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Scott Redding επικρίνει τη BMW: “Ίσως ενδιαφέρονται περισσότερο να πουλήσουν μοτοσυκλέτες παρά να κερδίσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”​

Ο Βρετανός οδηγός ολοκλήρωσε τη δοκιμή της Jerez με άσχημα συναισθήματα και πιστεύει ότι η BMW πρέπει να κάνει ένα μεγάλο άλμα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Ο Scott Redding άφησε την Ducati το 2021 για να πάει στην BMW σε αναζήτηση μια καλύτερης καριέρας. Δυστυχώς για αυτόν, αυτή η επιτυχία όχι μόνο δεν έχει έρθει, αλλά φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Μετά από ένα περίπλοκο 2022 χωρίς πολύ καλά αποτελέσματα, ο Βρετανός δεν είναι πολύ σίγουρος για τη μοτοσυκλέτα μετά τις δοκιμές της Jerez.
Μιλοντας στο GPOne.com μετά τις δύο ημέρες δοκιμών στην Jerez, είπε μεταξύ άλλων: «Το γεγονός είναι ότι από τις φωτογραφίες φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακή, αλλά στο εσωτερικό η μοτοσυκλέτα έχει παραμείνει σχεδόν πανομοιότυπη. Είναι σαν να γυαλίζετε μια μοτοσυκλέτα μοτοκρός: φαίνεται ωραία και καθαρή, αλλά εξακολουθεί να είναι η ίδιο μοτοσυκλέτα. Το πρόβλημα είναι ότι έχεις μεγάλες προσδοκίες, αλλά η πραγματικότητα δεν τις αντικατοπτρίζει – παραδέχτηκε δυστυχώς ο 30χρονος Βρετανός – Μας βοήθησε λίγο με την ταχύτητα και τις θερμοκρασίες, αλλά δεν υπάρχει καθαρή απόδοση στην επιτάχυνση. Όσον αφορά στο φρενάρισμα ή στο χειρισμό της μοτοσυκλέτας. Ο κινητήρας και το πλαίσιο είναι το ίδιο».

Επιπλέον, ο 30χρονος Βρετανός αποκαλύπτει ότι η πολυπλοκότητα που έχει διαλέξει η BMW από μόνη της είναι ένα πρόβλημα όταν πρόκειται να γίνει ανταγωνιστική. « Τα ηλεκτρονικά δεν είναι κακά, το σύστημά μας είναι πολύ περίπλοκο, ίσως πολύ περίπλοκο για το καλό μας.»
«Για μένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι ότι η μοτοσυκλέτα γλιστράει από τις στροφές και αν σου συμβεί αυτό σε τρεις ή τέσσερις στροφές, χάνεις πολλά »,
εξήγησε.
Ο Scott έχει μπερδευτεί από την κατάσταση που βιώνει στην BMW. Ίσως δεν περίμενε τον τρόπο δουλειάς του, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Άγγλοw δεν κρατά τη γλώσσα τους όταν πρόκειται να πει τη γνώμη του, πιστεύοντας ότι βραχυπρόθεσμα, δεν αισθάνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες να έχει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

«Υπέγραψα το συμβόλαιο γιατί ήθελα να κερδίσω και μου είπαν ότι θα έκαναν ό,τι ήθελα για να κερδίσω», είπε. « Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα πράγματα απλά, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι, και να επικεντρωθούμε σε μερικά σημεία για βελτίωση . Αλλά αντίθετα έχουμε τα πάντα πρακτικά διαφορετικά από τις άλλες ομάδες », διαβεβαίωσε.
« Υποθέτω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα αλλάξουν ποτέ και πρέπει να το αποδεχτείς, αλλά δεν ξέρω γιατί », αναρωτήθηκε ο Βρετανός πιλότος. « Ίσως είναι θέμα μάρκετινγκ. Θέλω να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αν και νομίζω πως ίσως τους ενδιαφέρει περισσότερο να πουλήσουν μοτοσυκλέτες παρά να κερδίσουν το πρωτάθλημα ».

«Περίμενα περισσότερες δυνατότητες από ό,τι πραγματικά έχουμε»
« Δεν είμαστε σε εξαιρετική φόρμα, αλλά δεν είναι τόσο τρομερό όσο πέρυσι . Η Χερέθ δεν ήταν καλή για εμάς και τα προηγούμενα χρόνια, επομένως οι αισθήσεις αυτών των ημερών πρέπει να ληφθούν με λίγο σκεπτικισμό» , πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο Redding δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του . « Ελπίζω να έχουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα όταν ταξιδέψουμε στην Αυστραλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι άλλες ομάδες θα έχουν περισσότερο χρόνο όσον αφορά την εξέλιξη . Περίμενα περισσότερες δυνατότητες από ό,τι πραγματικά έχουμε », καταλήγοντας λέγοντας ότι «Ξέρω ότι αυτό το επίπεδο δεν είναι αυτό που πρέπει να είμαστε».
(Πηγή: Danielle Plaza, GPOne.com, 27/01/2023)
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Bautista κατηγορεί με προσβλητικά σχόλια την Carrasco για την πτώση του στην Jerez​

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών των δοκιμών στην πίστα της Jerez, όπου κυριάρχησε ο Razgatlioglu, προέκυψε μια διαμάχη μεταξύ του Alvaro Bautista και της Ana Carrasco.
Το απόγευμα της πρώτη ημέρας, ο Ισπανός είχε μια στιγμή πτώση στην πρώτη στροφή της πίστα.

Για την πτώση κατηγόρησε την Ana Carrasco ότι φταίει, κάνοντας μια προκλητική δήλωση με πολύ υποτιμητικά σχόλια κάτι εντελώς απαράδεκτο: «Είχα την Ana Carrasco περίπου μισή ευθεία μπροστά μου, αλλά στη ζώνη φρεναρίσματος την πλησίασα πολύ γρήγορα. Έπρεπε να διορθώσω την μοτοσυκλέτα, μπήκα στο βρώμικο εξωτερικό της στροφής και ο μπροστινός τροχός γλίστρησε. Δεν έγινε τίποτα. Η Ana θα πρέπει να οδηγεί με τους ερασιτέχνες, αυτή τη στιγμή είναι πολύ αργή για να οδηγήσει με τα παιδιά των superbike και supersport. Δεν είναι πολύ ασφαλές».

Η Ana Carrasco απάντησε μέσω των social γράφοντας: «Την φράση “ερασιτέχνης” την είπες γιατί είμαι γυναίκα;»
«Παγκόσμιε πρωταθλητή, είδα την ταμπέλα σου στη γραμμή τερματισμού και ήξερα ότι έρχεσαι. Μεταξύ Τ1 και Τ2, μπήκα μέσα, γύρισα να δω πότε θα περάσεις και σε είδα να πέφτεις… Οπότε μην επινοείς ιστορίες».



Εδώ θέλω να τονίσω πως ένα πρωτάθλημα δεν κάνει τον πρωταθλητή και ηθικό άτομο ούτε του δίνει αξιοπρέπεια και ευπρέπεια αν δεν την έχει από μόνος του.

Σε αυτή την περίπτωση ο Bautista κατά την άποψη μου είναι αγενής για να μην πω κάτι βαρύτερο και προσπαθεί να φορτώσει το λάθος της πτώσης του, σε έναν άλλον, όπως το έχει ξανακάνει και άλλες φορές χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας.

Θα βρεθούν πολλοί που θα πούνε διάφορα, όπως ότι η Carrasco ήταν αργή και όλα αυτά τα βαθυστόχαστα, αλλα το γεγονός είναι ότι στην πίστα δεν τρέχεις κανείς μόνος του και όπως είπε και ο ίδιος ο πρωταθλητής, είχε την Carrasco μισή ευθεία μπροστά του, ας αναρωτηθεί ο καθένας πως την πάτησε ο “επαγγελματίας” ???

Κλείνοντας θα πω πως το ήθος, η ευγένεια και η ευπρέπεια δεν κερδίζεται ούτε με πρωταθλήματα, ούτε με διάφορα αλλα καραγκιοζιλίκια!

Πηγη https://bikerspirit.net
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.408
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Εδώ θέλω να τονίσω πως ένα πρωτάθλημα δεν κάνει τον πρωταθλητή και ηθικό άτομο ούτε του δίνει αξιοπρέπεια και ευπρέπεια αν δεν την έχει από μόνος του.

Σε αυτή την περίπτωση ο Bautista κατά την άποψη μου είναι αγενής για να μην πω κάτι βαρύτερο και προσπαθεί να φορτώσει το λάθος της πτώσης του, σε έναν άλλον, όπως το έχει ξανακάνει και άλλες φορές χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας.

Θα βρεθούν πολλοί που θα πούνε διάφορα, όπως ότι η Carrasco ήταν αργή και όλα αυτά τα βαθυστόχαστα, αλλα το γεγονός είναι ότι στην πίστα δεν τρέχεις κανείς μόνος του και όπως είπε και ο ίδιος ο πρωταθλητής, είχε την Carrasco μισή ευθεία μπροστά του, ας αναρωτηθεί ο καθένας πως την πάτησε ο “επαγγελματίας” ???

Κλείνοντας θα πω πως το ήθος, η ευγένεια και η ευπρέπεια δεν κερδίζεται ούτε με πρωταθλήματα, ούτε με διάφορα αλλα καραγκιοζιλίκια!

Πηγη https://bikerspirit.net
Πολύ αγριεμένο τον βλέπω τον Γ.Φ. του biker spirit.
Χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες ούτε καν να είναι αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος χαρακτηρίζει τον Bautista αγενή, για να μην πει τίποτα βαρύτερο, μπλα μπλα..'το έχει ξανακάνει και άλλες φορές χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας' μπλα μπλα μπλα...
Και καταλήγει με τον βαρύγδουπο επίλογο "Κλείνοντας θα πω πως το ήθος, η ευγένεια και η ευπρέπεια δεν κερδίζεται ούτε με πρωταθλήματα, ούτε με διάφορα αλλα καραγκιοζιλίκια!"

Μάλιστα.Ο παγκόσμιος δημοσιογράφος του καναπέ που από την άνεση του πληκτρολογίου κεραυνοβολεί κατά πάντων χωρίς καν να υπογράφει το κείμενό του ολογράφως.
 

KostasT

old member
Δημοσιεύσεις
4.471
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Honda SH300i
Όνομα
Δες nickname
Πολύ αγριεμένο τον βλέπω τον Γ.Φ. του biker spirit.
Χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες ούτε καν να είναι αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος χαρακτηρίζει τον Bautista αγενή, για να μην πει τίποτα βαρύτερο, μπλα μπλα..'το έχει ξανακάνει και άλλες φορές χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας' μπλα μπλα μπλα...
Και καταλήγει με τον βαρύγδουπο επίλογο "Κλείνοντας θα πω πως το ήθος, η ευγένεια και η ευπρέπεια δεν κερδίζεται ούτε με πρωταθλήματα, ούτε με διάφορα αλλα καραγκιοζιλίκια!"

Μάλιστα.Ο παγκόσμιος δημοσιογράφος του καναπέ που από την άνεση του πληκτρολογίου κεραυνοβολεί κατά πάντων χωρίς καν να υπογράφει το κείμενό του ολογράφως.
Και λίγα είπες Νίκο
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU του 2023​

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM 2023 πλησιάζει γρήγορα, γι’ αυτό επωφεληθείτε από αυτήν την ευκαιρία για να εγγραφείτε για την τρίτη σεζόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU και να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο grid.

Μπορείτε να εγγραφείτε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU 2023 κάνοντας κλικ εδώ .
Ανοιχτό σε αγωνιζόμενους ηλικίας 14-20 ετών, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU έχει προσφέρει ένα εξαιρετικό σκαλοπάτι στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για ταλαντούχους νεαρούς αναβάτες από την κυκλοφορία του το 2021.

Σε μια συναρπαστική σεζόν το 2022 είδε τον Enzo Valentim να βγαίνει νικητής στον τελικό γύρο, και ο 18χρονος Βραζιλιάνος πρόκειται σύντομα να κάνει το ντεμπούτο του για μια πλήρη σεζόν του 2023 FIM Supersport 300 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με την υποστήριξη της Yamaha Motor Europe.

Όποιος θέλει να ακολουθήσει τα βήματά του μπορεί να το κάνει με την εγγραφή του για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU 2023, το οποίο θα έχει και πάλι έξι γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike FIM.

Κάθε Σαββατοκύριακο, οι αναβάτες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU θα είναι στο δικό τους χώρο bLU cRU, που θα βρίσκεται σε καθορισμένη περιοχή μέσα στο Paddock. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν προπονητική και τεχνική υποστήριξη, ενώ οι μοτοσυκλέτες Yamaha R3 και ένα πλήρες πακέτο οδήγησης, που περιλαμβάνει αγωνιστική φόρμα, γάντια, μπότες, κράνος, ελαστικά και καύσιμα, παρέχονται με χαμηλό κόστος, με ποσό εισόδου μόλις €30.500 (ευρώ ).

Ο πρωταθλητής θα κερδίσει μια θέση στο πλέγμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Supersport 300 το 2024 με πλήρη υποστήριξη της Yamaha Motor Europe, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πάνω από το ελάχιστο όριο ηλικίας για είσοδο στην κατηγορία. Ο δεύτερος στη βαθμολογία θα έχει έκπτωση 50 τοις εκατό στην εγγραφή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU 2024, ενώ ο αναβάτης που θα τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα θα λάβει έκπτωση 25 τοις εκατό.

Επωφελούμενο από ένα παγκόσμιο κοινό, το Πρωτάθλημα παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για νέους οδηγούς για να δείξουν το ταλέντο τους μπροστά στις κορυφαίες ομάδες και αναβάτες.

Πέντε αναβάτες θα επιλεγούν επίσης για το VR46 Yamaha Master Camp στην Ιταλία, όπου θα λάβουν καθοδήγηση από την ίδια ομάδα που είναι υπεύθυνη για την παροχή συμβουλών στους VR46 Academy Riders.
Μετά την επιτυχία της περσινής σειράς, και με μόνο 30 διαθέσιμες θέσεις πλέγματος για τη σεζόν 2023, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να εγγραφείτε για να μην χάσετε αυτήν τη συναρπαστική ευκαιρία.

Μπορείτε να εγγραφείτε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU 2023 κάνοντας κλικ εδώ


Πηγη https://bikerspirit.net
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Πολύ αγριεμένο τον βλέπω τον Γ.Φ. του biker spirit.
Χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες ούτε καν να είναι αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος χαρακτηρίζει τον Bautista αγενή, για να μην πει τίποτα βαρύτερο, μπλα μπλα..'το έχει ξανακάνει και άλλες φορές χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας' μπλα μπλα μπλα...
Και καταλήγει με τον βαρύγδουπο επίλογο "Κλείνοντας θα πω πως το ήθος, η ευγένεια και η ευπρέπεια δεν κερδίζεται ούτε με πρωταθλήματα, ούτε με διάφορα αλλα καραγκιοζιλίκια!"

Μάλιστα.Ο παγκόσμιος δημοσιογράφος του καναπέ που από την άνεση του πληκτρολογίου κεραυνοβολεί κατά πάντων χωρίς καν να υπογράφει το κείμενό του ολογράφως.
O bautista όταν έτρεχε στα Μgp έτρεχαν όλοι να κάνουν άκρη γιατί δεν ήξερε να πατάει φρένο και έπαιρνε άλλους στον λαιμό του.


Εδώ κόντεψε να φάει ξύλο από το miller


Εδω πήγε να μιμηθεί τον MAX ,και έφαγε καπάκι


Εδώ ρίχνει τον VALE


Εδώ τον Γιώργη Χ2.

https://youtu.be/B1mlu43EorU



Άιντε με το κατσίκι
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γρηγορότερος από τα MotoGP ο Bautista με την Panigale V4R!​

44fc629b89ab4ed43a68bfe0692f02a2_XL.jpg

Τα superbikes απειλούν ευθέως τα MotoGP στους χρόνους, αφού ο Alvaro Bautista διέλυσε το ρεκόρ αγώνα του Fabio Quartararo στην πίστα του Portimao… Τι θα δούμε φέτος άραγε;

Ο Alvaro Bautista έχει μια εκρηκτική συνύπαρξη (αλλά και προϊστορία) με την Ducati Panigale V4R: Μετά από την απίστευτη σεζόν του 2019, που τον είδε να κερδίζει την μισή χρονιά και να «ψάχνεται» την άλλη μισή, ο Ισπανός κέρδισε το πρωτάθλημα WSBK το 2022, σπάζοντας την γκίνια της Ducati στα WSBK. Τώρα ο Bautista έδειξε τα δόντια του για την νέα σεζόν, αφού γύρισε την πορτογαλική πίστα του Portimao σε ρυθμό MotoGP.

Πιο γρήγορος από χρόνο αγώνα MotoGP, με WSBK
O Alvaro Bautista πέτυχε να κάνει τον απίστευτο χρόνο του 1.39.035 στην πίστα του Portimao, συνθλίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Jonathan Rea αλλά και τον καλύτερο χρόνο αγώνα των MotoGP (1.39.435) που πέτυχε ο Fabio Quartararo το 2022! Μάλιστα, ο «ξερός» χρόνος του Bautista στην σέλα της Panigale V4R, δεν απέχει και πολύ από το απόλυτο ρεκόρ MotoGP του Portimao, μόλις 3 δέκατα του δλ. πιο αργός από το 1.38.7 που έχει πετύχει ο Pecco Bagnaia με την Desmosedici GP22!

Και όλο αυτό προφανώς και είναι είδηση, αφού μας δείχνει πόσο έχουν εξελιχθεί οι Superbikes που για μία ακόμη φορά, απειλούν τα πρωτότυπα των MotoGP σε αποτελεσματικότητα εντός πίστας…

Στις δοκιμές του Portimao, που έγιναν στα πλαίσια του χειμερινού προγράμματος testing, πήραν μέρος και οι Michael Rinaldi (#21) και Nicolo Bulega (#11) της Ducati, αλλά και άλλοι αναβάτες όπως ο πρωταθλητής MotoGP Francesco Bagnaia, οι Luca Marini, Marco Bezzecchi και Franco Morbidelli αλλά και ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός θρύλος δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει μία R1M, αναφέροντας στα κοινωνικά δίκτυα ότι «η σεζόν της μοτοσυκλέτας ξεκίνησε και επίσημα»!

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε
Για τη σεζόν Superbikes 2023


Οι δοκιμές για τη σεζόν 2023 WorldSBK είναι ήδη σε εξέλιξη και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς απέχει λιγότερο από ένα μήνα.
Η τελική δοκιμή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Phillip Island την εβδομάδα πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24-26 Φεβρουαρίου.
Αυτό που ακολουθεί είναι μια περίεργη σεζόν με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jonathan Rea, και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Toprak Razgatlioglu, να προσπαθούν να επιστρέψουν στην κορυφή και να ξεπεράσουν τον Πρωταθλητή του 2022, Alvaro Bautista.
Επιπλέον, κατασκευαστές όπως η Honda και η BMW θα προσπαθήσουν να σημειώσουν πρόοδο και να ανταγωνιστούν τις Kawasaki, Yamaha και Ducati.

Η μορφή του WorldSBK έχει απλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Στο παρελθόν, υπήρχαν δύο κατηγορίες για μοτοσυκλέτες 1000cc - Superstock 1000 και Superbike - και δύο για μοτοσυκλέτες 600cc - Superstock 600 και Supersport.

Από το 2017, ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει, και η Superbike (SBK) είναι πλέον η μόνη κατηγορία 1000cc, και οι άλλες δύο κατηγορίες είναι η Supersport 300 (SSP300), για μοτοσυκλέτες 300cc, και η δεύτερη είναι η Supersport (SSP), για μια σειρά μοτοσυκλετών από 600cc έως 950cc (χονδρικά).

Μέχρι πριν από επτά χρόνια, όταν η αεροδυναμική έγινε βασικό και θεμελιώδες μέρος του σχεδιασμού μοτοσικλετών Grand Prix - όταν οι μοτοσυκλέτες άρχισαν να σχεδιάζονται με την αρνητική άντωση ως βασικό στοιχείο και όχι ως πρόσθετο - μπορούσε να φαίνεται από το εξωτερικό, από την οπτική γωνία ενός απλού οπαδού, ότι τα Superbikes δεν ξεχώριζαν από τις μοτοσυκλέτες MotoGP.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των μοτοσυκλετών Superbikes και των μοτοσυκλετών MotoGP είναι ότι οι πρώτες προέρχονται από μοτοσυκλέτες παραγωγής, ενώ οι δεύτερες είναι αποκλειστικά πρωτότυπα σχεδιασμένα για αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι τα Superbikes μπορούν να είναι πιο προσιτά αγωνιστικά ποδήλατα από τα Grand Prix, επειδή προέρχονται από ποδήλατα δρόμου που έχουν σχεδιαστεί για να οδηγούνται από οποιονδήποτε αναβάτη δρόμου με τη σωστή άδεια. Ενώ μια μοτοσυκλέτα MotoGP έχει σχεδιαστεί για να την οδηγούν μόνο λίγα άτομα.

Οι κανονισμοί επέτρεπαν στο παρελθόν διαφορετικές διαμορφώσεις μοτοσικλετών να υπάρχουν στο grid. Το παρελθόν έχει δει κινητήρες V4, inline-four και V-twin κινητήρες, με συμβατικές και αντισυμβατικές εντολές πυροδότησης και μοτοσυκλέτες με αλουμινιένα και ατσάλινα πλαίσια. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας βαθμός ομοιογένειας, με όλες τις μοτοσυκλέτες στο WorldSBK να χρησιμοποιούν τετρακύλινδρους κινητήρες και πλαίσια αλουμινίου.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στον τρόπο διαμόρφωσης. Η Ducati παρουσίασε την Panigale V4 R της το 2019, με έναν - όπως υποδηλώνει το όνομα - κινητήρα V4.
Συγκριτικά, κάθε άλλος κατασκευαστής - Kawasaki, Yamaha, Honda και BMW - στο WorldSBK χρησιμοποιεί διαμόρφωση inline-four.

Κάθε αναβάτης παίρνει 21 ελαστικά το Σαββατοκύριακο, με 10 εμπρός και 11 πίσω προς επιλογή. Ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών, η Pirelli, διαθέτει τρεις διαφορετικές συνθέσεις πίσω ελαστικών - SC0, SCX, SCQ, όπου το '0' είναι το πιο σκληρό και το 'Q' είναι το *****ότερο - και δύο μπροστινά ελαστικά - SC1 και SC0, όπου το '1' είναι το πιο σκληρό και το '0' είναι το πιο *****ό.

Η Pirelli θέλει επίσης να φέρει «αναπτυξιακές» εκδόσεις οποιουδήποτε αριθμού διαθέσιμων συνθέσεων στους αγώνες. Αυτά τα ελαστικά «ανάπτυξης» δεν διακρίνονται από τα τυπικά ελαστικά εξωτερικά, αλλά μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετική κατασκευή ή/και προφίλ από την τυπική έκδοση ενός συγκεκριμένου μείγματος.

Επιπλέον, το ελαστικό SCQ είναι διαθέσιμο για χρήση μόνο στην Superpole και στον Superpole Race, αλλά όχι στους δύο μεγάλους αγώνες.
Αυτό μας φέρνει στη μορφή του Σαββατοκύριακου WorldSBK. Για την κατηγορία Superbike, υπάρχουν δύο περίοδοι ελέυθερων δοκιμών την Παρασκευή, οι οποίες έχουν διάρκεια 45 λεπτών και μια περίοδος ελεύθερων δοκιμών, διάρκειας 20 λεπτών το πρωί του Σαββάτου.

Σε αντίθεση με τα MotoGP - όπου υπάρχουν δύο προκριματικές περίοδοι και οι ελεύθερες δοκιμές καθορίζουν ποιοι αναβάτες συμμετέχουν σε ποια προκριματική περίοδο - στο WorldSBK υπάρχει μόνο μία κατατακτήρια περίοδος, η Superpole, διάρκειας 15 λεπτών το πρωί του Σαββάτου.


Η Superpole καθορίζει την σχάρα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα και τον αγώνα Superpole. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου και είναι "πλήρους διάρκειας" (μεταξύ 85 χλμ. και 110 χλμ.), ενώ ο Αγώνας Superpole διεξάγεται την Κυριακή το πρωί, μετά το ζέσταμα, και είναι 10 γύροι ανεξάρτητα από το μήκος της πίστας.

Ο αγώνας Superpole καθορίζει την σχάρα εκκίνησης για τον δεύτερο αγώνα, με τους εννέα πρώτους από τον αγώνα Superpole να παρατάσσονται με τη σειρά που τερματίζουν τον αγώνα Superpole στην σχάρα εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Από τον 10ο και πίσω οι αναβάτες ξεκινάνε σύμφωνα με τους χρόνους τους στις κατατακτήριες (Superpole).

Οι δύο αγώνες προσφέρουν και οι δύο πλήρεις βαθμούς, δηλαδή 25 βαθμούς για την νίκη μέχρι 1 βαθμό για την 15η θέση (όπως στα MotoGP), ενώ ο αγώνας Superpole προσφέρει μισούς βαθμούς, που σημαίνει 13 βαθμούς για τη νίκη μέχρι 1 βαθμό για τη 10η θέση.

Συνολικά, 63 βαθμοί είναι διαθέσιμοι ανά Σαββατοκύριακο αγώνα.
Το grid των WorldSBK το 2023 θα περιλαμβάνει πέντε κατασκευαστές που θα προμηθεύουν με μοτοσυκλέτες συνολικά 15 ομάδες που έχουν 23 αναβάτες.

Οι τρεις κορυφαίοι κατασκευαστές από το 2022 είναι η Ducati, η Yamaha και η Kawasaki, ενώ η BMW και η Honda τερμάτισαν τέταρτη και πέμπτη, αντίστοιχα, στην κατάταξη των κατασκευαστών του 2022.
Η Yamaha και η Ducati έχουν και οι δύο μοτοσυκλέτες που τροφοδοτούν από τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Για τη Yamaha, αυτές είναι η εργοστασιακή ομάδα Pata Yamaha Prometeon, η GYRT GRT Yamaha, η Motoxracing και η GMT94.

Όσον αφορά την Ducati, ναυαρχίδα του στόλου είναι η εργοστασιακή ομάδα Aruba.it Racing Ducati, με τρεις δορυφορικές ομάδες που έχουν από έναν αναβάτη, τις Motocorsa Racing, Barni Spark Racing Team και Team GoEleven.

Η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki - Kawasaki Racing Team - υποστηρίζεται από δύο δορυφορικές ομάδες: την Puccetti Racing και την Orelac Racing Movisio.

Όσο για την BMW, απέκτησαν νέο χορηγό στο πρόσωπο της ROKiT για το 2023 που θα εμφανίζεται στις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες. Η δορυφορική τους ομάδα, η Bonovo Action BMW, ανήκει πλέον εν μέρει στον πρώην αναβάτη Eugene Laverty και διατηρεί στενούς δεσμούς με το εργοστάσιο.

Τέλος, η εργοστασιακή ομάδα της Honda, η Team HRC, έχει μόνο μια δορυφορική ομάδα, αυτή που διευθύνει η Midori Moriwaki: MIE Racing Honda Team.

Οι συμμετοχές wild card είναι επίσης δυνατές για αναβάτες που δεν αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα με πλήρη απασχόληση. Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένες τώρα όσο στο παρελθόν - κυρίως λόγω μιας απόκλισης στους τεχνικούς κανονισμούς μεταξύ του WorldSBK και των εθνικών πρωταθλημάτων Superbike - οι αναβάτες wildcard τείνουν να εμφανίζονται σε ορισμένους αγώνες κατά τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα στο Donington Park - όπως ο πρωταθλητής British Superbikes του 2021, Taran Mackenzie πέρυσι - και στο Misano, το οποίο γενικά βλέπει μια σειρά από Ιταλούς ανβάτες των Ιταλικών Superbikes να εμφανίζονται.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

WorldSBK 2023: Το πρωτάθλημα αρχίζει​

Από την πίστα του Phillip Island​




Ducati, Yamaha, Kawasaki, BMW και Honda συμμετέχουν με εργοστασιακές και ιδιωτικές ομάδες στο πρωτάθλημα Superbike που ξεκινά το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου από την πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία

Panigale V4R, YZF-R1, ZX-10RR, M1000RR, CBR 1000RR-R, ονομασίες μοντέλων παραγωγής. Σε αυτά βασίζονται οι μοτοσυκλέτες των ομάδων, του δεύτερου σε σημασία παγκόσμιου πρωταθλήματος ταχύτητας.
Ξεκίνησε το 1988 και κάποια στιγμή, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000, «έπαιζε στα ίσια» το GP σε δημοφιλία. Αν εξαιρεθούν τα «πέτρινα χρόνια», που μόνο λίγοι κατασκευαστές «κατέβαζαν» εργοστασιακές ομάδες, στα 35 χρόνια ιστορίας του οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί.

Από το 1990 έως το 2011 η Ducati πήρε 14 τίτλους και το 2022, μετά από 11 χρόνια, κατέκτησε τον 15ο με τον Alvaro Bautista. Η Kawasaki μετά το 1993, κατέκτησε 7 από το 2013 έως το 2020. Η Honda μετά τα δύο πρώτα της ιστορίας, το 1988 και το 1989, έχει πανηγυρίσει άλλα 4, το 1997, 2000, το 2002 και το 2007. Η Aprilia έχει τρία (2010, 2012 και 2014) η Yamaha δύο το 2009 και το 2021 και η Suzuki ένα, το 2005.

Μόνο τρεις εν ενεργεία πρωταθλητές θα στηθούν στην γραμμή εκκίνησης στο φετινό πρωτάθλημα. Φυσικά ξεχωρίζει ο Jonathan Rea (Kawassaki Racing Team) που είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 118 νίκες, ενώ με τα έξι σερί πρωταθλήματα (2015-2020) είναι ο πιο επιτυχημένος όλων των εποχών.

Tom Sykes (2013), Toprak Razgatlioglu (2021) και Alvaro Bautista (2022) είναι οι άλλοι τρεις με έναν τίτλο στο ενεργητικό τους.
Στους θρύλους του θεσμού συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα. Ο Carl Fogarty με τέσσερις τίλους, ο Troy Bayliss με τρεις, οι Fred Merkel, Doug Polen, Troy Corser, Colin Edwards, James Toseland, Max Biaggi με δύο, ενώ θρύλοι των αγώνων μοτοσυκλέτας, με έναν, είναι οι Scott Russel, John Kocinski, Ben Spies και Carlos Checa.

Φέτος οι συμμετοχές είναι 23 και οι αγώνες 12, οι οποίοι περιλαμβάνουν 2 σκέλη (ένα το Σάββατο και ένα την Κυριακή) και έναν αγώνα sprint (Κυριακή).
ΑναβάτηςΟμάδαΜοτοσυκλέτα
#1 Alvaro BautistaAruba.it Racing-DucatiDucati Panigale V4R
#5 Phillip OettlTeam GoelevenDucati Panigale V4R
#7 Iker LecuonaTeam HRCHonda CBR1000 RR-R
#9 Danilo PetrucciBarni Spark Racing TeamDucati Panigale V4R
#21 Michael Ruben RinaldiAruba.it Racing-DucatiDucati Panigale V4R
#22 Alex LowesKawasaki Racing Team WorldSBKKawasaki ZX-10RR
#28 Bradley RayYamaha Motoxracing WorldSBK TeamYamaha YZF R1
#31 Garrett GerloffBonovo Action BMWBMW M 1000 RR
#34 Lorenzo BaldassarriGMT94 YamahaYamaha YZF R1
#35 Hafizh SyahrinMIE Racing Honda TeamHonda CBR1000 RR-R
#45 Scott ReddingRokit BMW Motorrad WorldSBK TeamBMW M 1000 RR
#47 Axel BassaniMotocorsa RacingDucati Panigale V4R
#51 Eric GranadoMIE Racing Honda TeamHonda CBR1000 RR-R
#52 Oliver KonigOrelac Racing MovisioKawasaki ZX-10RR
#54 Toprak RazgatliogluPata Yamaha WorldSBKYamaha YZF R1
#55 Andrea LocatelliPata Yamaha WorldSBKYamaha YZF R1
#60 Michael Van Der MarkRokit BMW Motorrad WorldSBK TeamBMW M 1000 RR
#65 Jonathan ReaKawasaki Racing Team WorldSBKKawasaki ZX-10RR
#66 Tom SykesKawasaki Puccetti RacingKawasaki ZX-10RR
#76 Loris BazBonovo Action BMWBMW M 1000 RR
#77 Dominique AegerterGYTR GRT Yamaha WorldSBK TeamYamaha YZF R1
#87 Remy GardnerGYTR GRT Yamaha WorldSBK TeamYamaha YZF R1
#97 Xavi ViegreTeam HRCHonda CBR1000 RR-R

Αγωνιστικό πρόγραμμα 2023​

Γύρος 1Phillip Island, Αυστραλία24-26 Φεβρουαρίου
Γύρος 2Mandalika, Ινδονησία3-5 Μαρτίου
Γύρος3Assen, Ολλανδία21-23 Απριλίου
Γύρος 4Catalunya, Καταλονία5-7 Μαΐου
Γύρος 5Misano, Σαν Μαρίνο2-4 Ιουνίου
Γύρος 6Donington Park, M.Βρετανία30 Ιουνίου-2 Ιουλίου
Γύρος 7Brno, Τσεχία28-30 Ιουλίου
Γύρος 8Magny Cours, Γαλλία8-10 Σεπτεμβρίου
Γύρος 9Aragon, Ισπανία22-24 Σεπτεμβρίου
Γύρος 10Portimao, Πορτογαλία29 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου
Γύρος 11San Juan Villicum, Αργεντινή13-15 Οκτωβρίου
Γύρος 12Θ.Α. Θ.Α.

Φέτος τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο είναι τρία. Οι αναβάτες που πρωταγωνίστησαν σε όλο το Πρωτάθλημα του 2022 και εκτός απροόπτου το ίδιο θα κάνουν και φέτος. Bautista, Razgatlioglu και Rea θέλουν ένα ακόμη τρόπαιο.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες των Honda και BMW δεν βρίσκονται σε θέση να διεκδικήσουν τίτλο, παρά μόνο κάποια καλά πλασαρίσματα στο βάθρο. Ισχυρό αουτσαϊντέρ είναι ο πολύπειρος Danilo Petrucci, που επέστρεψε σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. O Ιταλός, μετά τη φυγή του από το MotoGP, όπου έχει κατακτήσει και μία νίκη με την Ducati, πήρε τον τίτλο στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα SBK και θέλει να κάνει το ίδιο και στο WorldSBK με την κορυφαία μοτοσυκλέτα του grid. Την Ducati Panigale V4R της ομάδας Barni.

Μην ξεχνάμε πως ο θεσμός παρουσιάζει και Ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στην κατηγορία WorldSSP 300 που διεξάγεται παράλληλα με το WorldSBK συμμετέχει και ο Γιάννης Περιστεράς.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η FIM παγώνει τις στροφές του κινητήρα της Kawasaki στο WSBK και για το 2023​

Η Kawasaki θα είναι η ομάδα WorldSBK με τις χαμηλότερες RPM (στροφές κινητήρα) και για το 2023.

Η ιαπωνική μάρκα αρχίζει να συνηθίζει το γεγονός ότι ο κινητήρας της έχει λιγότερες «στροφές» από τις υπόλοιπες μάρκες μοτοσυκλετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ωστόσο, για τη φετινή σεζόν, οι Jonathan Rea και Alex Lowes θα είναι οι οδηγοί που θα έχουν τις χαμηλότερες στροφές στους κινητήρες τους.
Ο Rea βαρέθηκε να ζητά από την Kawasaki ότι χρειαζόταν περισσότερη ισχύ στον κινητήρα την περασμένη σεζόν για να μπορέσει να αγωνιστεί με την Ducati του Alvaro Bautista. Την ιδιά ώρα η FIM επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η κατάσταση για την ιαπωνική μάρκα θα συνεχίσει να είναι ίδια με το 2022.

Επιπλέον, η Kawasaki θα είναι η μάρκα με τις χαμηλότερες «στροφές» στο grid, αν και όπως λένε στην Kawasaki, αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα.

Υπήρξαν φήμες ότι το Kawasaki Ninja θα μπορούσε να έχει 500 περισσότερες στροφές, αλλά αυτό δεν θα ισχύει . Ήδη το 2021, οι μηχανικοί του Akashi δεν έλαβαν το πράσινο φως για μια νέα αναγνώριση που προέβλεπε 15.100 ‘rpm’. Ο τότε τεχνικός διευθυντής Scott Smart εξήγησε ότι ο κινητήρας ήταν ουσιαστικά ίδιος με τον προηγούμενο χρόνο, οπότε δεν έδωσε το πράσινο φως. Τώρα η αλλαγή είναι εκεί και οι στροφές παραμένουν οι ίδιες, αλλά ο νέος κινητήρας είναι καλύτερος από τον παλιό και ο Rea θα πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικός.

Πώς να αντισταθμίσετε τη διαφορά στην ευθεία;

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται από τους Ιάπωνες είναι πώς να καλυφθεί η συντριπτική διαφορά που υπάρχει σε σχέση με την Ducati Panigale, η οποία ήταν τόσο εμφανής πέρυσι. Οι 16.100 στροφές της Ducati κάνουν μια διαφορά που φαίνεται ανυπέρβλητη, σε σύγκριση με τις 14.600 του Kawasaki Ninja.
Ωστόσο, από την Ιαπωνία έχουν εργαστεί για να βελτιώσουν άλλους τομείς της μοτοσυκλέτας και προσπαθούν να μειώσουν αυτή την απύθμενη απόσταση με άλλους τρόπους. Τροποποιώντας εκτενώς τις εσωτερικές λεπτομέρειες του κινητήρα και βελτιώνοντας το σύστημα καυσίμου, η Kawasaki είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να έχει μια πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα.

Η απόκτηση ομαλότητας είναι γνωστό ότι επηρεάζει την επιτάχυνση. Και βγαίνοντας πιο γρήγορα από τις στροφές, μπορείτε να περιορίσετε το μειονέκτημα της τελικής ταχύτητας που υπέστη η Kawasaki από τη Ducati τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι βελτιώσεις κάνουν την Kawasaki να ονειρεύεται ότι θα βοηθήσουν τους αναβάτες της να μειώσουν αυτές τις διαφορές με την Ducati Panigale.

Δείτε τα όρια στροφών κινητήρων SBK για το 2023:
  • Ducati Panigale V4 R: 16.100 σ.α.λ
  • Honda CBR 1000 RR-R: 15.600 σ.α.λ
  • BMW M 1000RR: 15.500 σ.α.λ
  • Yamaha YZF R1: 14.950 σ.α.λ
  • Kawasaki ZX – 10RR: 14.600 σ.α.λ

Οι νέοι κανόνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που ισχύουν από το 2019, επιτρέπουν μια σειρά αλλαγών μετά από τρεις γύρους.

Οι κανόνες καθορίζουν ότι κάθε τρείς γύρους μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν τις στροφές RPM των κινητήρων (σε 250 σ.α.λ.) για να εξισορροπήσουν τους ανταγωνιστικούς δείκτες και να φέρουν τις ομάδες σε μεγαλύτερη ισορροπία.

Το γεγονός είναι ότι ο υπολογισμός γίνεται από μια εξωτερική μονάδα χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που λαμβάνει υπόψη τις στροφές ανά λεπτό του συνόλου όλων των μοτοσυκλετών και όχι μόνο μίας μοτοσυκλέτας ανά εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει ότι εάν θεωρητικά το V4 του Alvaro Bautista είναι πολύ ισχυρότερο από όλα τα άλλα, ενδέχεται να υποστεί μείωση των στροφών. Είναι βέβαιο ότι τα άλλα Ducati της σχάρας δεν έχουν την επιτυχία του Ισπανού αναβάτη, αλλά και αυτοί θα υποστούν την μείωση των στροφών.

Βέβαια η πολυπλοκότητα των κανονισμών κάνει τα πράγματα λίγο ποιο δύσκολα στην κατανόηση τους, αφού χρειάζονται πολλά κριτήρια για κάθε αλλαγή.

Για να έχει μια εταιρεία την ευκαιρία για πιθανές παραχωρήσεις, έχουν μπει σε μια ιδιότυπη βαθμολογία. Κάθε εργοστάσιο παίρνει βαθμούς ανάλογα με τους τερματισμού στο βάθρο, ενώ τα αποτελέσματα του αγώνα Superpole δεν υπολογίζονται για το καθεστώς των παραχωρήσεων. Κάθε εργοστάσιο παίρνει 3 βαθμούς για την 1η θέση, 2 βαθμούς για την δεύτερη θέση και 1 βαθμό για την Τρίτη θέση.

Υπάρχουν και άλλα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να πάρει ένα εργοστάσιο παραχωρήσεις: Για να έχει το εργοστάσιο το δικαίωμα να χρησιμοποιεί παραχωρήσεις, πρέπει να είναι πάνω από εννέα βαθμούς πίσω από το εργοστάσιο με τους περισσότερους βαθμούς.

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
petrucci-box-1677314288_main.jpg

Petrucci: Ήταν μια Οδύσσεια
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ τη μοτοσυκλέτα στο βρεγμένο


Ο πρώτος αγώνας του Petrucci στα WorldSBK τελείωσε στην 8η θέση, η οποία θα μπορούσε να ήταν 7η, αλλά ο Danilo τιμωρήθηκε μετά τον αγώνα με ποινή μίας θέσης για επαφή με τον Xavi Vierge στην τελευταία στροφή. Συνήθως ο αναβάτης από το Terni είναι δυνατός στο βρεγμένο, αλλά στο Phillip Island ήταν σαν να έκανε ένα άλμα στο άγνωστο για εκείνον.

"Ήταν μια οδύσσεια: δεν είχα δοκιμάσει ποτέ τη μοτοσυκλέτα στο βρεγμένο, δεν είχα δει ποτέ τα ελαστικά, ούτε καν τα ηλεκτρονικά, έκανα το στήσιμο τυχαία", αναστέναξε ο Petrucci. "Ήξερα μόνο την πίστα, αλλά δεν είχα τρέξει ποτέ στο Phillip Island με βροχή: ξεκίνησα στα τυφλά".

"Δεν υπήρχε ορατότητα, ήμουν πάντα πίσω από άλλους αναβάτες και σε ορισμένα σημεία δεν μπορούσα να δω τίποτα. Έχεσα το παντελόνι μου (Ι crapped my pants), που λένε στην Οξφόρδη (γέλια). Είμαι χαρούμενος που έφτασα στο τέλος γιατί ήταν ένας πραγματικά κουραστικός αγώνας, όχι σωματικά αλλά ψυχικά. Μη γνωρίζοντας τα ελαστικά και τα ηλεκτρονικά, έτρεξα σαν γάτα όταν βλέπει νερό. Ήμουν ο καλύτερος από τους rookies, αλλά θα ήθελα να τερματίσω πιο μπροστά, αλλά πρέπει να είμαι χαρούμενος χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα Pirelli στο βρεγμένο στο παρελθόν".

Όπως είπε ο Petrucci, θα ήθελε να τερματίσει πιο ψηλά στον πρώτο του αγώνα, αλλά δεδομένου ότι είναι η πρώτη του σεζόν στο Πρωτάθλημα, προέχουν άλλα πράγματα.

"Θέλω να απολαύσω αυτή τη σεζόν και να πάρω ό,τι έρχεται. Όπως είπα, σήμερα ήταν πραγματικά κουραστικό ψυχικά, προσπάθησα να μην κάνω λάθη γιατί δεν είχα κράτημα πίσω, ρίσκαρα πολλά πηγαίνοντας στις στροφές. Προσπάθησα να αλλάξω το traction control και το φρενάρισμα του κινητήρα αλλά δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Πρέπει να ευχαριστήσω τα παιδιά της ομάδας, μετά τον αρχικό γύρο μου είπαν: τι γίνεται με το στήσιμο; Βρέχει, απάντησα (γέλια)".

"Ένιωσα σαν να επέστρεψα στην Ταϊλάνδη όταν οδηγούσα τη μοτοσυκλέτα MotoGP της Suzuki: έβρεχε κι εκεί και ήμασταν στο γκαράζ και αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε. Νόμιζα ότι θα είχε πάει πολύ χειρότερα, με την κακή ορατότητα και μη γνωρίζοντας πόσο θα αντέξουν τα λάστιχα, έπρεπε να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Οδηγούσα στα τυφλά. Δεν μπορούσα να πω καν με πόσα πήγαινα. Έπρεπε να τελειώσω αυτόν τον αγώνα, τα κατάφερα και έτσι πέτυχα τον στόχο".

Το μόνο αρνητικό ήταν η σύγκρουση με τον Vierge στο τέλος, που του επέφερε ποινή μιας θέσης.


"Μπήκε στο τελευταίο σημείο φρεναρίσματος (ο Vierge), προσπάθησα να περάσω απέναντι, έκλεισε την πόρτα και ακουμπήσαμε δύο φορές. Ήμουν επιθετικός και δεν του έδωσα χώρο, αλλά δεν πίστευα ότι θα επέστρεφε την πρώτη φορά. Ευτυχώς κανείς δεν επεσε, αλλά δεν αμφισβητώ την απόφαση των αγωνοδίκων".
Όσο για την προσαρμογή του, ο Petrucci συνεχίζει να ταλανίζεται από τα ειδικά προβλήματα που φέρνει το γέγονος ότι είναι πιο "ογκώδης" αναβάτης.

"Φτάνουμε εκεί, αλλά διαρκεί λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο γιατί είμαι "ειδικός" αναβάτης λόγω του βάρους μου: είμαι 30 κιλά περισσότερα από τον Bautista και 20 κιλά περισσότερα από τον Rinaldi. Οι ρυθμίσεις τους δεν λειτουργούν για εμένα, και πρέπει να γίνει δουλειά. Την Παρασκευή βελτιώσαμε πολύ τη θέση οδήγησης και, κατά τη γνώμη μου, είμαστε στο top 10 ακόμα και στο στεγνό. Είμαι περίεργος τι θα είχε γίνει αν είχε ήλιο, γιατί μπορώ να διαχειριστώ τη φθορά του πίσω ελαστικό πολύ καλά.

Οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και της ομάδας είναι υψηλές, και θέλω να κάνω περισσότερα, αλλά πρέπει να συνηθίσω σε μια διαφορετική μορφή και μια μοτοσυκλέτα που φτιάχνουμε βήμα-βήμα. Το επίπεδο είναι υψηλό, πάει πολύς καιρός από τότε που είδα έναν αναβάτη να οδηγεί σαν τον Bautista και να κάνει αυτούς τους χρόνους γύρων".

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Jonathan Rea: “Ήταν μια καταστροφή στο Phillip Island, είναι μια πραγματικότητα και είναι ανώφελο να το αρνηθούμε”​

Ο Jonathan Rea έκανε ένα Σαββατοκύριακο που θέλει να ξεχάσει, τουλάχιστον εν μέρει, αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα ήθελε και περίμενε!

Ο Jonathan Rea στον αγώνα 1 του Σάββατου, παρόλο που είχε ένα μηχανικό πρόβλημα με τον συμπλέκτη, κατάφερε και έδωσε τις μάχες του και ανέβηκε στο βάθρο στη δεύτερη θέση.
Στον αγώνα Superpole έχασε χρόνο όταν ο Aegerter τον ανάγκασε να βγει εκτός και να ξαναμπεί στον αγώνα 10ος, τερματίζοντας τελικά 7ος, ενώ στον Αγώνα 2 και τελευταίο του 1ου γύρου στην ουσία κατέρρευσε στην 8η θέση παρόλο που πάλεψε σχεδόν σε όλο τον αγώνα για την 4ηθεση!

Παρά την σχετικά δύσκολη Κυριακή, ο Rea αφήνει το Phillip Island τρίτος στη μάχη του πρωταθλήματος, με 31 βαθμούς, τους μισούς ακριβώς από τον πρώτο Bautista Που έχει 62, και είναι μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Locatelli , ενώ ισοβαθμεί με τον Rinaldi που είναι 4ος.
Ο Rea επέκτεινε το σύνολο του ρεκόρ του στις εκκινήσεις αγώνων WorldSBK στις 380 στο τέλος του Σαββατοκύριακου

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team Rider): «Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και λίγο μπερδεμένο. Πρέπει να δούμε κάποια θετικά γιατί ήμασταν γρήγοροι σε ορισμένους τομείς, αλλά όχι αρκετά καλοί συνολικά.»
«Πραγματικά δυσκολευτήκαμε με το στήσιμο και ορισμένους παράγοντες εκεί έξω. Στον αγώνα Superpole δεν ήμουν αρκετά γρήγορος, αλλά ήμουν πιο γρήγορος από την ομάδα αναβατών που ήμουν. Ο Dominique Aegerter μπήκε στην 4η στροφή και κόντεψε να με πετάξει στο χαλίκι. Έπρεπε λοιπόν να ανοιχτώ και να ξαναφτιάξω τον αγώνα μου.»
«Είναι δύσκολο να τα συνδυάσουμε όλα μαζί για να καταλάβουμε πού υστερήσαμε. Αλλά ήταν ξεκάθαρο σήμερα στον μεγάλο δεύτερο αγώνα ότι δεν καταφέραμε να στήσουμε την μοτοσυκλέτα όπως έπρεπε. Ήμασταν μίλια μακριά στο τέλος του αγώνα, ακόμα και αφού φρόντιζα τα ελαστικά μου, χρησιμοποιώντας κλειστές γραμμές, έκανα ό,τι μπόρεσα με την εμπειρία μου για να διαχειριστώ τον αγώνα και δεν ήμασταν πουθενά.»


«Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κράτημα και έλειπε η επιτάχυνση. Είχα τον ρυθμό να μείνω στην ομάδα, αλλά δεν μπορούσα να παλέψω με τους άλλους αναβάτες.»
«Πέσαμε από έναν γκρεμό στο τέλος και είναι πραγματικά απογοητευτικό.
Ήταν μια καταστροφή και αναλαμβάνω την ευθύνη μιας και ήμουν εγώ που περιέγραψα το μονοπάτι που έπρεπε να ακολουθήσω στις αρχές της εβδομάδας στις δοκιμές »


«Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί δυσκολευτήκαμε τόσο πολύ. Δεν περιμένω αυτό να είναι το σημείο αναφοράς μας για το υπόλοιπο της σεζόν. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, αλλά το στήσιμο της μοτοσυκλέτας δεν λειτουργούσε σήμερα, όχι όπως συνήθως.»
«Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε Portimao και Jerez. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα που σχετίζεται με τη νέα μοτοσυκλέτα, αφού το Kawasaki είναι πρακτικά το ίδιο με πέρυσι. Έχει νέα αναγνώριση, αλλά οι επεμβάσεις ήταν απλές λεπτομέρειες για να μεγιστοποιηθούν τα δυνατά σημεία και να συγκρατηθούν τα αδύναμα ».
«Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβουμε γιατί, να το αφήσουμε στην άκρη και να ξεκινήσουμε ξανά από το μηδέν στην Mandalika για τον επόμενο γύρο».


Στο γκαράζ της Kawasaki όλα φαίνονται σαν παζλ και έχουν ήδη αργήσει να το λύσουν, γιατί η Ducati και ο Bautista φαίνεται να έχουν βρει το κλειδί ήδη στον πρώτο γύρο και το πλεονέκτημα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν, γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή μιας χρονιάς γεμάτη ανταγωνισμό.

Τώρα το paddock του WorldSBK κατευθύνεται απευθείας σε έναν άλλο δημοφιλή χώρο αγώνων WorldSBK, την Mandalika, για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος μεταξύ 3 και 5 Μαρτίου.

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Imola επιστρέφει στο ημερολόγιο αγώνων WorldSBK 2023​

Το Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola επιβεβαιώθηκε ως ο οικοδεσπότης του έβδομου γύρου της σεζόν 2023

Η FIM, το Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola και η Dorna WSBK Organization (DWO) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν μια νέα συμφωνία όπου ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike επιστρέφει στην εμβληματική ιταλική πίστα το 2023.
Η Imola θα φιλοξενήσει τον Γύρο της Ιταλίας καθώς επιστρέφει στο ημερολόγιο του WorldSBK μετά από τρεις σεζόν απουσίας, με τη θρυλική έδρα να φιλοξενεί τον έβδομο γύρο της σεζόν 2023 από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου, όπου θα αγωνιστούν και οι τρεις κατηγορίες!
Η Imola εμφανίστηκε στο ημερολόγιο για πρώτη φορά το 2001, η εμβληματική πίστα ήταν η σκηνή αξέχαστων στιγμών όπως το φινάλε της σεζόν μεταξύ του Colin Edwards και του Troy Bayliss το 2002 και ο δεύτερος τίτλος του Bayliss το 2006. Ο Γύρος της Ιταλίας του 2023 υπόσχεται επίσης να είναι ένας συναρπαστικός αγώνας με τον αναβάτη της Ducati Alvaro Bautista που θα παλέψει για να διατηρήσει τον τίτλο του.
Ο Gregorio Lavilla, Εκτελεστικός Διευθυντής της WorldSBK, καλωσόρισε με χαρά την Imola και πάλι στο ημερολόγιο: «Μετά από τρεις σεζόν μακριά, είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε ξανά την Imola στο ημερολόγιο το 2023. Αυτός ο δεύτερος γύρος στην Ιταλία επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα του Πρωταθλήματος στους Ιταλούς οπαδούς καθώς υπάρχει πολύ πάθος για το άθλημά μας εκεί με πολλούς Ιταλούς αναβάτες και ομάδες στο Paddock μας. Η Imola έχει μια λαμπρή ιστορία στο World Superbike και ανυπομονούμε για τον Γύρο της Ιταλίας του 2023, ο οποίος υπόσχεται να είναι ένα συναρπαστικό γεγονός για τους οπαδούς».
Ο Pietro Benvenuti, Γενικός Διευθυντής του Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola, δήλωσε με χαρά για την επιστροφή του WorldSBK στην Imola και επιθυμεί να δημιουργηθούν περισσότερες αναμνήσεις: «Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε αυτή τη συμφωνία με τον Οργανισμό Dorna WSBK , που επαναφέρει την Imola στο διάσημο ημερολόγιο WorldSBK. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί οπαδοί που δεν θα έχαναν αυτή τη διοργάνωση για τίποτα, καθώς η Imola είχε πάντα ισχυρούς δεσμούς με αυτό το Πρωτάθλημα. Για να μην αναφέρουμε ότι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής με Ducati θα πάει στην πίστα, αναμφίβολα με ένα μεγάλο κίνητρο για πολλούς από τους “Rossa” να τον παρακολουθήσουν στην πίστα. Η επιλογή για τον μήνα Ιούλιο είναι επίσης στρατηγική για την περιοχή, καθώς θα ανοίξει επιχειρηματικές ευκαιρίες, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της πίστας ως κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας. Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που έγινε δυνατό χάρη στην πλήρη υποστήριξη της Δημοτικής Διοίκησης, η οποία ήθελε σθεναρά την επιστροφή του Superbike στην Imola.»

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
1 baz.jpg

Τον κτύπησε, του έσπασε το πόδι και παραμένουν φίλοι!
Loris Baz & Alex Lowes


Στους αγώνες μοτοσυκλέτας υπάρχουν και οι κακές στιγμές, ιδιαίτερα αν υπάρχει τραυματισμός, μετά από κάποιο ατύχημα. Αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Ινδονησία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WolrdSBK, στη διάρκεια του Αγώνα Superpole Race, μεταξύ δύο οδηγών, του Γάλλου Loris Baz ( της ομάδας Bonovo Action BMW) και του Βρετανού Alex Lowes (της Kawasaki Racing Team WorldSBK), ήταν καταστροφικό για τον Γάλλο.

Μάλιστα οι δύο οδηγοί είχαν κτυπήσει μεταξύ τους και πριν διακοπεί ο Αγώνας, λόγω μιας άλλης πτώσης. Στην επανεκκίνηση και πάλι οι Baz και Lowes, στον τρίτο γύρο, έφθασαν μαζί στο φρενάρισμα της 10ης στροφής της πίστας, με τον ψηλό Γάλλο να έχει βγάλει το πόδι του έξω από το φέρινγκ, όπως κάνουν συνήθως οι περισσότεροι οδηγοί αυτού του επιπέδου, ενώ ο Βρετανός προσπάθησε να περάσει εκείνη τη στιγμή στα φρένα. Η Kawasaki κτύπησε το πόδι του οδηγού της BMW και οι δύο τους έπεσαν.

Παρά το ότι ο Baz κατάφερε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του στα pits, όταν μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και μετά τις ακτινογραφίες, βρέθηκε ότι έχει κάταγμα και στην περόνη και στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού. Έτσι δεν κατάφερε να δώσει το παρόν στον Αγώνα 2 που έγινε λίγο αργότερα.

Οι οπαδοί του Γάλλου άρχισαν να γράφουν στα social media και ειδικά στον τοίχο του Alex Lowes, υβριστικά σχόλια, όμως ο Loris Baz τους ηρέμησε και βγάζοντας μια σέλφι στο γκαράζ της ομάδας του με τον Βρετανό ζήτησε από τους οπαδούς του να “σταματήσουν να γράφουν “βλακίες” (shit) στον @alexlowes. Τα άσχημα γίνονται και όλα είναι καλά με εκείνον.

Είμαι πιο αναστατωμένος με τους κριτές που δεν μίλησαν με την Διεύθυνση του Αγώνα, όταν και οι δύο τους λέγαμε ότι υπάρχουν λάδια στην πίστα, μετά το πρώτο ατύχημα. Ευτυχώς δεν είναι μεγάλο το δράμα. Θα επιστρέψω σύντομα.

Εδώ να πούμε ότι παρά το ότι δεν είναι “οι κολλητοί” στο paddock των WSBK, οι δύο οδηγοί είναι φίλοι και γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους ενός αγώνα, καθώς και το ότι το ατύχημα δεν έγινε από πρόθεση, αλλά από λάθος υπολογισμό. Έτσι πέρασαν ένα ωραίο μήνυμα σε όλους τους οπαδούς των Αγώνων Μοτοσυκλέτας.


Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


WorldSBK Catalunya Test: 1η Μέρα
Ταχύτερος ο Alvaro Bautista


Η πρώτη από τις δύο ημέρες δοκιμών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbikes ολοκληρώθηκε στην Καταλονία και ήταν ο Alvaro Bautista που βρέθηκε στην κορυφή των φύλλων χρόνου. Είχε 2 δέκατα διαφορά από τον δεύτερο, Iker Lecuona, στο τέλος της ημέρας, αν και ο χρόνος του Bautista ορίστηκε το πρωί, ενώ ο καλύτερος χρόνος του Lecuona ήρθε στα τελευταία στάδια του απογεύματος.
Η καλύτερη στιγμή του Bautista ήρθε στον 20ο γύρο του το πρωί, όταν έκανε ένα 1'40.500, το οποίο είναι μόλις ένα δέκατο πιο αργό από το απόλυτο ρεκόρ γύρου, που είχε σημειώσει ο Tom Sykes το 2021 με BMW.

Ήταν μια δυνατή μέρα για την Ducati, με τον ομόσταυλο του Bautista, Michael Ruben Rinaldi, να παίρνει την τρίτη θέση περίπου τέσσερα δέκατα πίσω από τον Bautista. Η Ducati είχε νέα εξαρτήματα στην πίσω ανάρτηση για να δοκιμάσει με στόχο τη βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης, ενώ υπήρξε εξέλιξη και στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας για να επιτευχθεί ταχύτερη είσοδος στις στροφές.

Και οι δύο αναβάτες του HRC μπήκαν στην πρώτη πεντάδα στο τέλος της πρώτης ημέρας με τον Iker Lecuona στη δεύτερη και τον Xavi Vierge στην πέμπτη θέση. Το ζευγάρι χωριζόταν από περίπου έξι δέκατα, με τον Lecuona να γράφει 1'40,721 για τη δεύτερη θέση. Η Honda συνέκρινε ως επί το πλείστον τα νέα στοιχεία που δοκιμάστηκαν πρόσφατα στο MotorLand Aragon για να βεβαιωθεί ότι δούλευαν σε περισσότερες πίστες, τα οποία περιελάμβαναν αλλαγές στο πλαίσιο και μια εξάτμιση. Συνέχισαν επίσης να δοκιμάζουν κάποιες ηλεκτρονικές ρυθμίσεις.


Τρεις αναβάτες BMW βρίσκονταν στην Καταλονία, με τον Garrett Gerloff να πρωτοπορεί για τον Γερμανό κατασκευαστή. Ο Αμερικανός έκανε 1'41.150 αργά μέσα στη μέρα για να περάσει στην τέταρτη θέση, ενώ οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες, Michael van der Mark και Scott Redding, ήταν δέκατος και 11ος αντίστοιχα.

Ο Toprak Razgatlioglu είχε μια δύσκολη ημέρα μετά από μια πτώση στη δεύτερη στροφή το πρωί, αλλά κατάφερε να κάνει 1'41.433 για να τερματίσει στην έκτη θέση, ενώ ο Andrea Locatelli κατέλαβε την όγδοη θέση. Η δοκιμή του Razgatlioglu περιελάμβανε ορισμένες ηλεκτρονικές ρυθμίσεις, καθώς και προσπάθειες για βελτίωση του κρατήματος πίσω και της θέσης οδήγησης, που θα βοηθούσε στην αύξηση της πρόσφυσης.

Ο Remy Gardner ήταν έβδομος την πρώτη μέρα, στην πρώτη του έξοδο στην πίστα με μοτοσυκλέτα Superbikes. Ο ομόσταυλός του, Dominique Aegerter, δοκιμάζοντας ορισμένες ρυθμίσεις και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ήταν ακριβώς πίσω του, στην ένατη θέση.
Τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο ομόσταυλός του, Alex Lowes, επέλεξαν να μην βγουν στην πίστα την πρώτη μέρα, αφήνοντας μόνο έναν αναβάτη Kawasaki στην πίστα. Ο Oliver Konig ήταν τελευταίος την 1η ημέρα, κάνοντας 1'44.182, με τον Τσέχο αναβάτη να ελπίζει να βρει τη φόρμα του μετά από δύσκολους δύο πρώτους γύρους.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Razgatlioglu: Αν δεν πάω του χρόνου στα MotoGP
Θα παραμείνω για όλη μου την καριέρα στα Superbikes


Ο Toprak Razgatlioglu επιβεβαίωσε ότι θέλει μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Yamaha στο τέλος της τρέχουσας σεζόν να ενταχθεί στα MotoGP.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 ξεκίνησε καλά τη σεζόν του 2023, παίρνοντας μία νίκη στον αγώνα Superpole στη Mandalika.
Όμως, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, ο Alvaro Bautista της Ducati φαίνεται να είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τον ανταγωνισμό αφού κέρδισε τους άλλους πέντε αγώνες.

Και παρόλο που υπάρχει πολύς δρόμος για τη λήξη του Πραταθλήματος (και υπάρχει και το παράδειγμα του 2019 όπου ο Bautista κυριάρχησε στο πρώτο μισό της σεζόν και τελικά έχασε το Πρωτάθλημα από τον Rea), φαίνεται ότι ο Razgatlioglu θα προσπαθήσει να ενταχθεί στα MotoGP μετά από μια σεζόν στην οποία δεν θα πάρει το Πρωτάθλημα.

Μιλώντας στο Speedweek.com για το μέλλον του, ο Razgatlioglu πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει τίποτα να ανακοινώσω ακόμα, αλλά τώρα έχω το όνειρο να οδηγήσω στα MotoGP. Το 2021 ήμουν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike, τώρα κοιτάζω τα MotoGP. Γιατί να μην το δοκιμάσω εκεί;".
Το συμβόλαιο του Razgatlioglu στα WorldSBK διαρκεί μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος του με τη Yamaha θα μπορούσε επίσης να τελειώσει εάν κάποιος άλλος κατασκευαστής ενδιαφέρεται.

Ωστόσο, ο Razgatlioglu γνωρίζει ότι οι καλύτερες πιθανότητές του για να ενταχθεί στα MotoGP είναι να μείνει με τη Yamaha.
"Ως αναβάτης της Yamaha, έχω τις καλύτερες πιθανότητες στη Yamaha", πρόσθεσε ο Razgatlioglu. "Με τα δεδομένα του σήμερα, έχουν χώρο για μένα στην εργοστασιακή ομάδα για την επόμενη χρονιά. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, ίσως κοιτάξουμε άλλες ομάδες".

"Ίσως να παραμείνω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. Το σχέδιό μου και το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ για τον τίτλο των MotoGP - ή για βάθρα. Δεν θέλω απλώς να οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα MotoGP".

"Θα ήμουν ο πρώτος Τούρκος αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό για μένα. Είναι σημαντικό να τερματίζω στην πρώτη τριάδα. Ξέρω ότι όλοι στα MotoGP είναι πολύ δυνατοί και πολύ κοντά μεταξύ τους".

"Ίσως η πρώτη μου χρονιά να μην ήταν εύκολη και να ήμουν πιο δυνατός τη δεύτερη χρονιά. Δεν το ξέρω. Η μοτοσυκλέτα MotoGP είναι πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη των Superbikes, τα ελαστικά είναι επίσης διαφορετικά και θα έπρεπε να προσαρμοστώ".

"Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τα MotoGP για την επόμενη χρονιά. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε το θέμα έχει κλείσει για μένα. Τότε θα παραμείνω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes".

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.318
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο γιος του αείμνηστου Norick Abe, Maiki κάνει το ντεμπούτο του στο WorldSSP Challenge​

Το όνομα Abe επιστρέφει στους αγώνες μοτοσυκλέτας
Maiki Abe


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport 2023 επιστρέφει στη δράση στο TT Circuit Assen στην Ολλανδία αυτό το Σαββατοκύριακο και μαζί με αυτό, επιστρέφει και το FIM WorldSSP Challenge, ο θεσμός που αντικαθιστά το European Supersport Cup, και αποτελεί προθάλαμο για το WSSP. Ανάμεσα στις συμμετοχές συναντάμε ένα όνομα το οποίο φέρνει σε όλους τους φίλους του αθλήματος μνήμες από αλλοτινές εποχές.

Ο Maiki Abe γιος του αείμνηστου Norick Abe θα κάνει το ντεμπούτο του στο FIM WorldSSP Challenge στην Ολλανδία στη σέλα μιας Yamaha R6 της ομάδας VFT Racing του Fabio Menghi -σσ. Ο αδελφός του, Omar Menghi είναι υπεύθυνος για την ομάδα PROGP στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς.

Το 1994, ενώ αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της χώρας του, ο Norick Abe είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο ιαπωνικό Grand Prix του 1994 ως wild card συμμετοχή. Με μια συγκλονιστική εμφάνιση, ο νεαρός Ιάπωνας διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τρεις γύρους πριν τον τερματισμό, πριν πέσει και εγκαταλείψει. Η απόδοση του Norick εντυπωσίασε την ομάδα Yamaha του Kenny Roberts, και στάθηκε η αρχή της καριέρας του στα GP, μιας καριέρας που δυστυχώς ποτέ δεν έφτασε να εντυπωσιάσει ανάλογα με εκείνη την πρώτη του επίδοση στο ιαπωνικό GP. Αξίζει να σημειωθεί πως δίπλα στον Roberts εκείνος ο πρώτος αγώνας του Norick στα GP εντυπωσίασε και τον 14χρονο τότε Valentino Rossi, που υιοθέτησε το παρατσούκλι Rossifumi, χρησιμοποιώντας το στην αρχή της καριέρας του ως ένδειξη σεβασμού στον Abe που είχε το παρατσούκλι Norifumi.
Norick Abe

Ο Norick Abe ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο το 1995, και πήρε την πρώτη του νίκη και την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα ένα χρόνο αργότερα. Το 1997 ανέβηκε 4 φορές στο βάθρο, ενώ είχε νίκες τόσο το 1999 όσο και το 2000. Μετά το 2002 και την εισαγωγή των τετράχρονων μοτοσυκλετών στο MotoGP, ο Abe δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, για να εγκαταλείψει τους αγώνες, συνεχίζοντας όμως να βοηθά τη Yamaha ως αναβάτης εξέλιξης και περιστασιακά συμμετέχοντας σε αγώνες ως Wild Card. Μεταπήδησε στα Superbike το 2005 και το 2006, όμως δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

Στις 7 Οκτωβρίου 2007, ενώ οδηγούσε ένα Yamaha T-Max 500 cc στο Καβασάκι της Καναγκάουα, ο Άμπε έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα με ένα φορτηγό, το οποίο έκανε παράνομη αναστροφή μπροστά του. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2008, ο Valentino Rossi αγωνίστηκε στο Motegi με κράνος αφιερωμένο στον Norick, σε έναν αγώνα όπου "κλείδωσε" τον 8ο Παγκόσμιο Τίτλο του, τίτλο που αφιέρωσε στον Ιάπωνα αναβάτη.
Maiki Abe


Ο γιος του, Maiki Abe αγωνίστηκε στο All Japan Road Race Championship, ενώ εκπροσώπησε τη Yamaha και στον 8ωρο αγώνα της Suzuka.
Maike Abe

Σημειώστε πως το 2022 συμμετείχε και στο Yamaha VR46 Mastercamp στο ράντσο του Valentino Rossi στην Tavullia, συνοδευόμενος από τον παππού του Mitsuo, με συγκινητικές στιγμές κατά τη συνάντηση του "γιατρού" με τον γιο του αναβάτη που ο Rossi θαύμασε τόσο στο ντεμπούτο του στα GP. Το 2023, ο Maiki εντάχθηκε στην VFT Racing Yamaha για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK, στην κατηγορία WorldSSP Challenge.
Maiki Abe

Σε συνέντευξη του, ο Maiki δήλωσε πως ο πατέρας του κατάφερε να εμπνεύσει αναβάτες σε όλον τον κόσμο και αυτό είναι κάτι που τον κάνει περήφανο, ενώ επιπρόσθετα τόνισε πως είναι σημαντικό που το όνομα Abe υπάρχει ξανά στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Παρόλα αυτά ο ίδιος θέλει να δημιουργήσει τη δική του κληρονομιά και όχι να επαναπαυτεί στις δάφνες του πατέρα του.
Maiki Abe

Όσον αφορά στο αγωνιστικό του ντεμπούτο ο ίδιος θα ήθελε να είναι “καθαρό” χωρίς να υπάρχουν δράματα καθώς πρέπει να μάθει την πίστα και να οδηγήσει όσον το δυνατόν περισσότερο. Στόχος του είναι να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα ή ακόμη και στην πρώτη πεντάδα, ωστόσο πρώτα θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον ομόσταυλό του, τον Ιταλό Nicholas Spinelli.

Να πούμε εδώ πως στον αγώνα της Ολλανδίας στο WorldSSP θα αγωνιστούν οι Oli Bayliss (D34G Racing) γιος του τρεις φορές πρωταθλητή WorldSBK και νικητή αγώνων στο MotoGP, Troy Bayliss, o Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse) ανιψιός του πέντε φορές πρωταθλητή WorldSSP, Kenan Sofuoglou και o Tarran Mackenzie (Petronas MIE Honda Team) γιος του τρεις φορές πρωταθλητή BSB Niall Mackenzie. Όλοι από… τζάκι.

Πηγη www.motomag.gr
 
Top Bottom