Smart riding tips

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έξι φθηνά κόλπα που έμαθα από έμπειρους οδηγούς​



ένα άρθρο του Andy Greaser
Όλα αυτά τα χρόνια που οδηγώ και μαστορεύω την μοτοσυκλέτα μου, έμαθα αρκετά κόλπα από πιο έμπειρους από εμένα οδηγούς που είχαν βρει μόνοι τους λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο δρόμο. Διάλεξα έξι από αυτά που είναι κατάλληλα σχεδόν για όλες τις μοτοσυκλέτες και σας τα παρουσιάζω.

Κολλήστε με velcro κάτω από την σέλα σας ένα δίσκο στήριξης του σταντ

Σας έχει τύχει ποτέ να πέσει η μοτοσυκλέτα σας επειδή δεν μπόρεσε να σταθεί πάνω στην άμμο ή σε *****ό έδαφος;
Πριν κλάψετε το ρεζερβουάρ σας ή το τιμόνι σας από μία πτώση, αγοράστε αυτό το φθηνό εξάρτημα και έχετέ το μαζί σας. Κολλήστε το με velcro κάτω από την σέλα σας και είστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και άλλα αντικείμενα όπως ένα κομμάτι ξύλο ή ένα καπάκι από μπογιά αλλά δεν είναι ακριβό να αγοράσετε το κατάλληλο δίσκο στήριξης γι αυτή τη δουλειά.

‘Ισως χρειαστεί να δοκιμάσετε να το στριμώξετε και σε άλλα σημεία απλά πρέπει να προσέξετε να κλείνει η σέλα χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια.

Καπάκι αφαίρεσης στελέχους βαλβίδας

Αυτό είναι ένα κόλπο που το έμαθα από έναν μεγάλης ηλικίας αναβάτη. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το πλαστικό καπάκι της βαλβίδας με ένα μεταλλικό που έχει ενσωματωμένο εργαλείο αφαίρεσης του πυρήνα της βαλβίδας.

Συμβουλή: Είναι δύσκολη πρόσβαση στο στέλεχος της βαλβίδας σε λάστιχα χωρίς σαμπρέλα; Βάλτε μία μικρή επέκταση στο στέλεχος της βαλβίδας έτσι ώστε η πρόσβαση για την τρόμπα να είναι πιο εύκολη και να φουσκώνουν πιο εύκολα τα λάστιχα.

Το μαγικό kit που μπορεί να κρυφτεί οπουδήποτε

Ένας οδηγός ADV μου έδειξε αυτό το φτηνό κόλπο που μπορεί να σας σώσει. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και λειτουργεί καλά για μοτοσυκλέτες που μπορεί να χάσουν κάποια εξαρτήματα ή να μείνουν από βενζίνη σε οποιαδήποτε διαδρόμη συμπεριλαμβανομένων των ADV, των dual-sport, των χωμάτινων μοτοσυκλετών, των vintage κλπ. Δείτε πώς το φτιάχνετε.

Πιθανά να τα έχετε όλα αυτά κάπου στο σπίτι σας.
Πάρτε ένα πλαστικό σωληνάκι περίπου ένα μέτρο, ένα άκαμπτο σύρμα (από μία κρεμάστρα ίσως), κανα δυο δεματικά, ένα κομμάτι μονωμένο ηλεκτρικό καλώδιο με απογυμνωμένα άκρα και μονωτική ταινία.
Στο τέλος θα έχετε φτιάξει κάτι τέτοιο:


Τοποθετήστε το κάτω από τη σέλα ή μέσα στο σακίδιό σας. Πολλά προβλήματα μοτοσυκλέτας μπορούν να λυθούν με αυτό το kit που δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο.

Δακτύλιος ένδειξης διαδρομής πιρουνιού

Εάν έχετε μία καινούργια μοτοσυκλέτα πιθανότατα περιλαμβάνει έναν ελαστικό δακτύλιο που υποδεικνύει την διαδρομή του πιρουνιού. Αυτό βοηθά τον οδηγό να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τη ρύθμιση της ανάρτησης. Σε παλιότερες μοτοσυκλέτες που δεν περιλαμβάνεται αυτό, μπορείτε να βάλετε το δικό σας με ελάχιστα χρήματα.

Την επόμενη φορά που για κάποιο λόγο θα χρειαστεί να βγάλετε τον μπροστινό τροχό, βρείτε έναν δακτύλιο νιτριλίου που να είναι λίγο μικρότερος από τη διάμετρο του πιρουνιού. Θα πρέπει να γλυστράει εύκολα πάνω κάτω αλλά και να μην χάνει τη θέση του.

Μίνι κατσαβίδι

Η μοτοσυκλέτα σας έχει παξιμάδια ή βίδες που συχνά πρέπει να πειράζετε; Μπορείτε να φτιάξετε ένα μίνι κατσαβίδι με διαφορετικές μύτες που να χωράει εύκολα στο τσαντάκι με τα εργαλεία σας.

Δύο μύτες, δύο ροδέλες, ένα μπουλόνι και ένα παξιμάδι είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό:

Ένα εύκολο χακάρισμα

Όταν αγοράζετε μια νέα συμβατική μπαταρία για τη μοτοσικλέτα σας, περιλαμβάνει συνήθως μερικούς σφιγκτήρες και ένα κομμάτι σωλήνα. Το να παραμείνουν τα παξιμάδια στη θέση τους ενώ σφίγγετε τα μπουλόνια είναι το δύσκολο αλλά η λύση βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας.

Κόψτε δύο μικρά κομμάτια σωλήνα, και βάλτε τα μέσα στους πόλους της μπαταρίας. Στη συνέχεια σύρετε τα παξιμάδια πάνω από τα κομμάτια του σωλήνα. Ο εύκαμπτος σωλήνας θα πιέζει τα παξιμάδια στη θέση τους έτσι ώστε να μην απομακρύνονται όταν σφίγγετε τα μπουλόνια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας δεν εμποδίζει τα μπουλόνια να σφίξουν τελείως.

Αυτά είχα να μοιραστώ!
Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα για να βελτιώσετε τη ζωή σας πάνω στην μοτοσυκλέτα σας,

Πηγη https://motoria.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Βάλτε ένα μπουκάλι Λαγκαβούλι κάτω από την σέλα....
Ποτέ δεν ξέρεις...
Μηπως θες και κοκα κολα ωρε ToothTooth
 
Top Bottom