SBK-Motul

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Razgatlioglu_Redding_main.jpg

WorldSBK: Portimao Πρώτος αγώνας
Νίκη του Toprak Razgatlioglu, πτώση του Jonathan Rea

Μια τρομερή μάχη εκτυλίχθηκε στον πρώτο αγώνα του Portimao μεταξύ των Toprak Razgatlioglu, Scott Redding και Jonathan Rea, με τον πρώτο να παίρνει την νίκη μετά την πτώση του Rea από την πρώτη θέση, ένα αποτέλεσμα που ίσως καθορίσει το πρωτάθλημα των Superbikes για το 2021.
Ο Razgatlioglu έστριψε πρώτος από την pole position ακολουθούμενος από τον Jonathan Rea, με τους δύο αναβάτες να δίνουν τρομερές μάχες στους πρώτους γύρους, συμπεριλαμβανομένης μιας επαφής στην 13η στροφή του τρίτου γύρου, κάτι που επέτρεψε στον Scott Redding να πάρει την πρώτη θέση στον τέταρτο γύρο.
Στον πέμπτο γύρο, και ενώ μόλις είχε περάσει μπροστά, ο Rea έκανε λάθος στην 15η στροφή, έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα, αφήνοντας τους Redding και Razgatlioglu να μάχονται για την πρώτη θέση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2014 που ο Rea δεν βρέθηκε στο βάθρο σε αγώνα του Portimao. O Redding κράτησε την πρώτη θέση μέχρι τον 11ο γύρο, όπου ο Razgatlioglu τον προσπέρασε στην πρώτη στροφή.
Ο Redding προσπάθησε τρεις φορές να ξαναπεράσει μπροστά, αλλά ο Razgatlioglu απάντησε και τις τρεις, ξαναπαίρνοντας την πρώτη θέση και καταφέρνοντας να πάρει την πρώτη νίκη για την Yamaha στο Portimao από τον δεύτερο αγώνα του 2011 όπου είχε κερδίσει ο Marco Melandri! O Scott Redding περιορίστηκε στην δεύτερη θέση, ενώ πίσω τους μαινόταν μια μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου, μεταξύ του Leon Haslam και του Alvaro Bautista, με τον πρώτο να την κρατά μέχρι την μέση του αγώνα πριν ένα λάθος τον κάνει να χάσει θέσεις. Ο Bautista πέρασε τρίτος αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κενό, με τον Loris Baz να τον πλησιάζει και να παίρνει την τρίτη θέση μετά την πτώση του Bautista.
O Michael Ruben Rinaldi τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Leon Haslam που πήρε τελικά την πέμπτη θέση. Ο Garrett Gerloff ήταν έκτος, μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Haslam, ενώ ο Axel Bassani συνέχισε τα πολύ καλά του αποτελέσματα στην πρώτη του χρονιά, παίρνοντας την έβδομη θέση.
Ο Leandro Mercado πέτυχε τον πρώτο του τερματισμό μέσα στην δεκάδα από το San Juan το 2019, στην όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Eugene Laverty και Christophe Ponsson.











14936_DCP_R11_Action.jpg


WorldSBK: Portimao Δεύτερος αγώνας
Νίκη για τον Jonathan Rea, πτώση για τον Toprak Razgatlioglu

Μια αντιστροφή του πρώτου αγώνα παρατηρήσαμε στον δεύτερο, με τον Jonathan Rea να παίρνει την νίκη και τον Toprak Razgatlioglu να πέφτει και να εγκαταλείπει τον αγώνα.
Ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος και η διάρκεια του μειώθηκε από 20 σε 19 γύρους. Ο Jonathan Rea ξεκίνησε δυναμικά από την δέκατη θέση και ήταν δεύτερος στο τέλος του πρώτου γύρου, με τον Toprak Razgatlioglu να είναι τρίτος.
Στον δεύτερο γύρο, ο Rea έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Scott Redding παίρνοντας την πρώτη θέση. Οι τρεις αναβάτες πάλεψαν μέχρι τον 10ο γύρο, όπου ένα λάθος του Redding τον άφησε πιο πίσω, με τον Razgatlioglu να είναι δεύτερος. Στο τέλος του δέκατου γύρου, ο Razgatlioglu έπεσε στην 15η στροφή (όπου είχε πέσει και ο Rea στον πρώτο αγώνα) και εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Rea κατάφερε να κερδίσει και να κλείσει με ωραίο τρόπο ένα κακό Σαββατοκύριακο όπου είχε δύο πτώσεις, με τον Scott Redding να παίρνει την δεύτερη θέση. Η τελευταία θέση του βάθρου κρίθηκε μετά από τρομερή μάχη μεταξυ του Loris Baz και του Alvaro Bautista, η οποία έληξε όταν οι δύο αναβάτες είχαν επαφή στον 18ο γύρο, με αποτέλεσμα ο Bautista να πέσει και να εγκαταλείψει τον αγώνα.
Ο Andrea Locatelli τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Garrett Gerloff και τον νικητή του αγώνα της superpole, Michael Van Der Mark. O Leon Haslam ήταν η κορυφαία Honda στην όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Axel Bassani και Eugene Laverty.


Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
13053_DCP_R11_Action.jpg

WorldSBK: Portimao Αγώνας Superpole
Ο Michael Van Der Mark παίρνει την πρώτη νίκη της BMW μετά από 8 χρόνια

O Michael Van Der Mark πήρε την πρώτη νίκη της BMW από τον δεύτερο αγώνα του Nürbubring το 2013, ενώ ο Jonathan Rea έπεσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
Ο Toprak Razgatlioglu ξεκίνησε πρώτος, αλλά σύντομα βρέθηκε υπό πίεση από τους Jonathan Rea και Scott Redding, με τον πρώτο να προσπερνά τον Razgatlioglu στον πρώτο γύρο.
Όμως στην 13η στροφή, ο Rea έχασε το μπροστινό και έπεσε, εγκαταλείποντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο Razgatlioglu άρχισε να μένει πίσω στον 10ο γύρο, ενώ ο Redding έμεινε μπροστά.
Με αυτά τα γεγονότα να εκτυλίσσονται μπροστά, ο Michael Van Der Mark ανέβαινε θέσεις και κατάφερε να περάσει μπροστά στον 5ο γύρο, μετά από λάθος του Redding και πήρε την πρώτη νίκη της BMW μετά από σχεδόν 3000 μέρες!
Την τρίτη θέση πήρε ο Loris Baz που αντιστάθηκε στην πίεση του Leon Haslam, αν και ο Haslam τον πέρασε για λίγο, όμως αργότερα έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα, με τον Andrea Locatelli να παίρνει την τέταρτη θέση.
Ο Alvaro Bautista ήταν πέμπτος, μπροστά από τον πρώτο στο πρωτάθλημα, Toprak Razgatlioglu. Την έβδομη θέση πήρε ο Axel Bassani, ενώ πίσω του ήταν ο Garrett Gerloff ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Eugene Laverty και Isaac Viñales.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

WorldSBK: Τι λένε οι αναβάτες των MotoGP για τη μάχη Razgatlioglu - Rea​

Δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το θέαμα​




Ακόμα και τα αστέρια των MotoGP παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τη συναρπαστική τροπή που έχει πάρει το Πρωτάθλημα WorldSBK, με τον Toprak Razgatlioglu να απειλεί όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια τον Jonathan Rea

Δύο γύρους πριν το τέλος της σεζόν ο Τούρκος οδηγεί την κούρσα έχοντας 24 βαθμούς διαφορά (478 - 454) από τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι και οι δύο αναβάτες έχουν από 11 νίκες φέτος και από 25 παρουσίες στο βάθρο!
Την ίδια στιγμή υπάρχει και ο Scott Redding, το μεγάλο αουτσάιντερ, που έχει μαθηματικές ελπίδες για τίτλο καθώς απέχει 54 βαθμούς (424) από την κορυφή.
Ποια είναι όμως η άποψη των αναβατών των MotoGP για την αμφίρροπη μάχη;
«Είναι πολύ κλειστή μάχη, την παρακολουθώ», σχολίασε ο πρωτοπόρος και κατά τα φαινόμενα νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής των MotoGP,

Fabio Quartararo που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Razgatlioglu. «Ο τελευταίος αγώνας ήταν διασκεδαστικός. Και οι δύο είχαν πτώσεις με τη διαφορά να είναι μικρή, οπότε το φινάλε θα είναι συναρπαστικό. Φυσικά και από την πλευρά μας υποστηρίζουμε τον Toprak».

Ο Valentino Rossi από τη μεριά του αναφέρει: «Είναι μια από τις καλύτερες μάχες των τελευταίων ετών γιατί υπάρχουν δύο κορυφαίοι αναβάτες που είναι πάντα εκεί, με πολύ μικρές διαφορές. Είναι δύσκολο να προβλέψω τι θα συμβεί. Πριν το 2ο σκέλος της Πορτογαλίας θα έλεγα Toprak, αλλά τώρα ο Johnny είναι 24 βαθμούς πίσω, είναι λίγο πιο εύκολο».

Ο Jack Miller δηλώνει θαυμαστής του Razgatlioglu με με τον οποίο άλλωστε τον συνδέει η αγάπη για τo rolling end, όντας και οι δύο μετρ του είδους. «Η αλήθεια είναι ότι του έστειλα μήνυμα στο οποίο του έγραψε 'ψηλά το κεφάλι φίλε', μετά το 2ο σκέλος της Πορτογαλίας. Ήταν άτυχος (σ.σ. η πτώση του προκλήθηκε από το μπροστινό φτερό της Yamaha το οποίο έσπασε και μπλέχτηκε στον τροχό). Οδηγεί φανταστικά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι εξαιρετικό να τον βλέπεις. Ο Scott από την άλλη κατάφερε να πάρει κάποιους βαθμούς και να μειώσει τη διαφορά. Θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον οι δύο τελευταίοι γύροι».

Ο Franco Morbidelli πιστεύει πως αυτός που θα χαμογελάσει στο τέλος θα είναι ο Razgatlioglu: «Είναι μια πολύ ανοιχτή μάχη ανάμεσα στον Toprak και τον Jonny. Και οι δύο είναι απίστευτοι μαχητές και παλεύουν σκληρά γι' αυτό το Πρωτάθλημα. Νομίζω ότι ο Toprak έχει την ευκαιρία να το κατακτήσει, αλλά θα πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά. Εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία».

Ο Pecco Bagnaia αποφεύγει να κάνει κάποια πρόβλεψη για την έκβαση της μάχης. «Θα είναι ωραίο να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πάντα είναι ωραίο να παρακολουθείς μάχες μεταξύ των πρωτοπόρων όταν η διαφορά είναι πολύ μικρή».

Ενθουσιασμένος από τις θεαματικές μάχες των δύο διεκδικητών δηλώνει ο Brad Binder. «Λατρεύω το WorldSBK! Μου φτιάχνει τις Κυριακές μου! Όταν δεν υπάρχουν αγώνες, είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Είναι μια πολύ καλή μάχη. Ο Jonny έχει όλη την εμπειρία και ο Toprak είναι πολύ δυνατός, μοιάζει με ζώο στα φρένα, είναι ένας πολύ σκληρός τύπος για να παλέψεις. Ας δούμε πως θα τελειώσει αυτή η μάχη».

Ο Pol Espargaro τέλος σχολίασε: «Είναι ωραίο να παρακολουθείς τέτοιους αγώνες. Είναι ευγενικοί μεταξύ τους αλλά μέσα στην πίστα αγωνίζονται σκληρά. Μου αρέσει να παρακολουθώ τέτοιους αγώνες. Δεν με νοιάζει αν είναι MotoGP ή WorldSBK. Προσφέρουν υπέροχο θέαμα στο κοινό και αυτό είναι που μετράει».

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Scott Redding κέρδισε την pole position στην Αργεντινή – Αποτελέσματα – Χρόνοι​

Από τον BikerSpirit

Ο Redding παίρνει την πρώτη pole του 2021 και έδωσε στην Ducati την πρώτη pole της σεζόν.


Ο Scott Redding, με την πρώτη του pole position τη σεζόν και την πρώτη του από την Jerez πέρυσι, χάρισε την 150η pole για τη Μεγάλη Βρετανία στα WorldSBK και στη Ducati την τρίτη συνεχόμενη pole στην Αργεντινή.

Ο Razgatlioglu δεν ήταν σε θέση να αξιοποιήσει τον ρυθμό του καθώς μπόρεσε να κάνει μόνο τον δεύτερο χρόνο.

Την πρώτη σειρά εκκίνησης έκλεισε ο Axel Bassani, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση και έγινε ο 152ος αναβάτης που κέρδισε μια θέση στην πρώτη σειρά στην διαδικασία WorldSBK Superpole.


Στη δεύτερη σειρά του πλέγματος είναι το πρώτο Kawasaki, με τον Alex Lowes, μπροστά από τον ομόστυαλό του Jonathan Rea. Τα λάθη του Rea και στις δύο διαδρομές του σημαίνουν ότι ο χρόνος του δεν είναι ενδεικτικός των δυνατοτήτων που είχε, καθώς χάνει την πρώτη σειρά για πρώτη φορά από τότε που ήταν 16ος στο Estoril το 2020. Μια εντυπωσιακή έκτη θέση για τον Andrea Locatelli, καθώς ο Ιταλός πρωτάρης πήρε μια σταθερή αρχική θέση στο ντεμπούτο του στο Σαν Χουάν.


Από την τρίτη σειρά του grid, στην 7η θέση θα ξεκινήσει ο Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team), μπροστά από τον όγδοο Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team), μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi. Ο Leon Haslam (Team HRC) έκανε πέντε τους κατασκευαστές στην πρώτη δεκάδα καθώς πήρε την δέκατη θέση. Ο Isaac Viñales (Orelac Racing VerdNatura) και ο Eugene Laverty (BMW Motorrad WorldSBK Team) ενώνονται με τον Haslam στην τέταρτη σειρά.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Razgatlioglu κέρδισε τον αγώνα Superpole στην Αργεντινή – Αποτελέσματα​

Από τον BikerSpirit

Ο πλησιέστερος τερματισμός της Αργεντινής ήταν αυτός του σημερινού αγώνα Superpole καθώς ο Razgatlioglu κέρδισε τον Redding με διαφορά μόλις 0.046s.


Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Brixx WorldSBK) έστριψε για άλλη μια φορά πρώτος στη Στροφή 1, με τον Poleman, Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati), πίσω του, ενώ ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) έστριψε 3ος ξεκινώντας από την 5η θέση και πάλεψε αμέσως με τον Razgatlioglu και τον Redding.

Στο τέλος του 3ου γύρου, ο Redding έχασε έδαφος από τον Razgatlioglu αφού ένα λάθος που τον έκανε να ανοίξει και να βγει προς τα έξω στην τελευταία στροφή, επιτρέποντας στον Rea να φτάσει πολύ κοντά του και να τον πίεση ενώ ο Razgatlioglu μπόρεσε να αυξήσει το προβάδισμά του.


Ο Redding μετά από λίγους γύρους έφτασε και πάλι τον Razgatlioglu, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα που είναι και το νέο ρεκόρ πίστας με 1’37.345s. Οι δυο τους έδωσαν μάχη μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Όπως και στον 1ο Αγώνα του Σαββάτου, ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) έχασε έδαφος στην αρχή του αγώνα, αλλά μπόρεσε να αντισταθεί για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση στον αγώνα Superpole αφού πέρασε τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στον 3ο γύρο.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) με τον Andrea Locatelli (Pata Yamaha Brixx WorldSBK) να κλείνει την εξάδα.


Μετά την κατάκτηση του Warm-Up το πρωί της Κυριακής, ο Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) κατέκτησε την έβδομη θέση αφού σημείωσε πρόοδο από την αρχική του θέση, με τον Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing-Ducati) στην όγδοη θέση. Ο Lowes θα ολοκληρώσει την τρίτη σειρά αφού τερματίσει στην ένατη θέση.


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Toprak Razgatlioglu κέρδισε τον 1ο αγώνα στην Αργεντινή – Yamaha , Kawasaki και Ducati στο TOP 3 – Αποτελέσματα​

Από τον BikerSpirit

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με την Brixx WorldSBK) στα 25α γενέθλιά του πήρε την νίκη στον 1ο αγώνα του γύρου της Αργεντινής, κατακτώντας το 50ο βάθρο της καριέρας του και για την Yamaha το πρώτο βάθρο στο San Juan Villicum.


Ο Ραζγκατλιόγλου και ο Τζόναθαν Ρέα (Kawasaki Racing Team WorldSBK), παρόλο που ξεκίνησαν από την 2 και 5η θέση, έστριψαν 1ος και 2ος μένοντας στην ορυχή μέχρι το τέλος του αγώνα!

Ο Rea με μια ειδική εμφάνιση στο Kawasaki σε στιλ 90, πίεσε στους πρώτους γύρους αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην 2η θέση.

Ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) κερδίζει το δέκατο βάθρο στην καριέρα του αφού προσπέρασε τον Axel Bassani (Motocorsa Racing) προς τα μέσα του αγώνα και έκλεισε το βάθρο, φέρνοντας το τρίτο εργοστάσιο στο βάθρο για τον πρώτο αγώνα, ενώ χάρισε στην Ducati το 980ο βάθρο στα WorldSBK!


Φοβερός σε απόδοση ο poleman, Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) που έπεσε μόλις στην 2η στροφή του αγώνα και συνέχισε στην τελευταία θέση. Κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα επιστροφής ο Redding, κατάφερε και τερμάτισε στην 9η θέση!

Το βάθρο του Rea, έδωσε στην Μεγάλη Βρετανία το 810ο βάθρο στην ιστορία της.

Για την 4η θέση πάλεψαν ο Bassani και ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), ο οποίος αγωνιζόταν με το Kawasaki του στα χρώματα εμπνευσμένα από το Top Gun για να γιορτάσουν την 125η επέτειο της Kawasaki. Ο Alex Lowes τερμάτισε στην 5η θέση.


Ο Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) τερμάτισε μπροστά από τον Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK), αντίστοιχα, έκτος και έβδομος.

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) τερμάτισε στην όγδοη θέση, μπέρτα από τον εκπληκτικοί Redding , ενώ ο Leon Haslam (Team HRC) έκλεισε την κορυφαία δεκάδα!


Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
reeding_full-main-mod-2.jpg

WorldSBK: Αργεντινή Δεύτερος Αγώνας
Νίκη του Scott Redding μετά από μάχη των τριών πρώτων στο πρωτάθλημα

Ο δεύτερος αγώνας της Αργεντινής είδε μια τρομερή μάχη μεταξύ των Scott Redding, Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea.
O Rea ξεκίνησε πολύ καλά από την τρίτη θέση και βρέθηκε να παλεύει με τον κάτοχο της pole position, Toprak Razgatlioglu στους τρείς πρώτους γύρους. Ο Scott Redding κατάφερε να περάσει τον Rea για την δεύτερη θέσηθέση, ενώ στον πέμπτο γύρο πέρασε και τον Razgatlioglu. O Rea κατάφερε να απαντήσει και πέρασε δεύτερος κυνηγώντας την κορυφή, αλλά ο Razgatlioglu, που είχε ήδη περάσει τον Redding αντιστεκόταν.
Στην αρχή του 9ου γύρου ο Redding πέρασε τον Rea για την δεύτερη θέση και προσπάθησε να περάσει τον Razgatlioglu χωρίς επιτυχία.
Όμως στον 10ο γύρο ο Redding κατάφερε να περάσει τον Razgatlioglu, ενώ οι μάχες που ανέπτυξε ο Τούρκος αναβάτης με τον Rea επέτρεψαν στον Redding να ξεφύγει και να πάρει την νίκη. Πίσω του, οι Jonathan Rea Toprak Razgatlioglu και Axel Bassani πάλευαν μεταξύ τους για την δεύτερη θέση, με τον Rea να επικρατεί, αφήνοντας τον Razgatlioglu τρίτο και τον Bassani τέταρτο.
Ο Michael Ruben Rinaldi κατέλαβε την πέμπτη θέση, μπροστά από τον Michael Van Der Mark που ήταν η κορυφαία BMW στην έκτη θέση.
Ο Andrea Locatelli πήρε την έβδομη θέση, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Garrett Gerloff. O Chaz Davies πέτυχε άλλον έναν τερματισμό στην δεκάδα, παίρνοντας την ένατη θέση, με τον Alvaro Bautista δέκατο.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

O Oli Bayliss στο WorldSSP 2022 με Ducati Panigale V2​

Ένα θρυλικό όνομα επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.​





Ο Oli Bayliss γιος του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Superbike, Troy Bayliss, θα αγωνιστεί το 2022 στην κατηγορία WorldSSP (Supersport) με την Ιταλική Barni Racing Team

Ο 18χρονος αναβάτης που εδώ και μια πενταετία λαμβάνει μέρος στα εθνικά Πρωταθλήματα Αυστραλίας, θα έχει στη διάθεσή του τη νέα Ducati Panigale V2. Θυμίζουμε ότι από του χρόνου αλλάζουν οι τεχνικοί κανονισμοί στην κατηγορία WorldSSP με στόχο την προσέλκυση περισσότερων κατασκευαστών και κατ' επέκταση την αύξηση του συναγωνισμού. Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές είναι και η Ducati που θα λάβει μέρος με την Panigale V2.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα αγωνιστώ με την Barni Racing Team στο WorldSSP οδηγώντας μια εργοστασιακή Ducati Panigale V2. Μόλις τελείωσα το σχολείο και αυτό σημαίνει ότι τώρα μπορώ να αφοσιωθώ στους αγώνες μοτοσυκλέτας», δήλωσε ο νεαρός οδηγός.

Από την πλευρά του ο 52χρονος θρύλος του WorldSBK Troy Bayliss, τον οποίο πρόσφατα η Ducati τίμησε δημιουργώντας μια ειδική έκδοση της Panigale V2, δήλωσε: «O Oli μεγάλωσε μέσα στους αγώνες, το 2021 ήταν η πρώτη του χρονιά με την Ducati V4 R στο ASBK (σ.σ. Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Superbike) και η πρώτη του νίκη στο Darwin ήρθε νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε. Νομίζω πως η μετακίνησή του στην Barni Racing Team αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία και ελπίζω να διασκεδάσει τη V-twin όσο εγώ».
Το γεγονός ότι το όνομα Bayliss επιστρέφει στο χώρο του WorldSBK χαροποιεί όχι μόνο τους φίλους του σπορ, αλλά και τους ανθρώπους της Ducati, με τον αγωνιστικό διευθυντή του Ducati Corse, Paolo Ciabatti να σημειώνει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ο Oli θα κάνει το ντεμπούτο του στο WorldSSP του χρόνου με τη νέα Panigale V2 και την Barni Racing Team! Η οικογένεια Bayliss και η Ducati ανέκαθεν συνδέονταν με πολύ δυνατούς δεσμούς. Πρόσφατα, μάλιστα, παρουσιάσαμε και την V2 Bayliss Replica για να γιορτάσουμε τον πρώτο τίτλο του Troy με την Ducati πριν 20 χρόνια. Τώρα η παράδοση συνεχίζεται με τον Oli και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό».

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αναβλήθηκε ο 1ος Αγώνας WorldSBK λόγω κακών καιρικών συνθηκών – Νέο πρόγραμμα για την Κυριακή​

Από τον BikerSpirit

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες αναγκάσαν την αναβολή του αγώνα 1ου αγώνα WorldSBK στην Ινδονήσια.


Μετά από έντονες καιρικές συνθήκες το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του γύρου Pirelli Ινδονησίας στο Pertamina Mandalika International Street Circuit, ελήφθη η δύσκολη απόφαση να αναβληθεί ο αγώνας 1ος αγώνα WorldSBK και να γίνει την Κυριακή.

Μετά από μια ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το Pertamina Mandalika Circuit το απόγευμα, η εκκίνηση καθυστέρησε. Οι καιρικές συνθήκες συνέχισαν να επιδεινώνονται, αναγκάζοντας τον 1ο Αγώνα να επαναπρογραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, με την ασφάλεια των αναβατών να παραμένει πρωταρχικής σημασίας.


Το νέο πρόγραμμα της Κυριακής θα περιλαμβάνει το WorldSBK Race 1 και το WorldSBK Race 2. Και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν σε 21 γύρους. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει την ακύρωση του αγώνα Tissot Superpole.

Οι θέσεις εκκίνησης για το WorldSBK Race 1 και Race 2 θα είναι βάση των αποτελεσμάτων της σημερινής pole position από το πρωί του Σαββάτου.

Μιλώντας για την απόφαση, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της WorldSBK, Gregorio Lavilla, δήλωσε: «Η δυνατή βροχή έφτασε και έπρεπε, εκείνη τη στιγμή, να σταματήσουμε τη δραστηριότητα. Ελέγχαμε αν μπορούσαμε να επανεκκινήσουμε το πρόγραμμα αργότερα. Περιμέναμε όσο μπορούσαμε, κάναμε κάποιες επιθεωρήσεις στην πίστα. Δυστυχώς, η βροχή δεν σταμάτησε ποτέ ακόμα κι αν δεν ήταν τόσο μεγάλη ποσότητα στο τέλος. Οι περιοχές που ήταν πιο κρίσιμες μέσα στην πίστα δεν ήταν στην πραγματικότητα καλές, κυρίως έξω από την πίστα. Σε περίπτωση ατυχήματος, αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλα προβλήματα για τους αναβάτες, οπότε δυστυχώς, έπρεπε να αναβάλουμε τον αγώνα για αύριο».


Δείτε το νέο πρόγραμμα Κυριακής:

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου

03:0 – 003:15WorldSBK – WUP
03:25 – 03:40WorldSSP – WUP
05:00 WorldSBK – Race 1 (21 Γύροι)
07:30 WorldSSP – Race 2
09:00 WorldSBK – Race 2
(21 Γύροι)

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Rea κέρδισε τον 1ο αγώνα – Ο Razgatlioglu κέρδισε τον παγκόσμιο πρωτάθλημα WorldSBK 2021, στην Ινδονήσια​

Από τον BikerSpirit

Στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας ξεκίνησε ο 1ος αγώνας WorldSBK, όπου ο Toprak Razgatlioglu είχε τα πάντα υπέρ του, μαζί με την ακύρωση του αγώνα Superpole, για να μπορέσει να είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής 2021, σπάζοντας έτσι την ηγεμονία του Jonathan Rea τα τελευταία 6 χρόνια.


Η βροχή εμφανίστηκε ξανά όταν είχε ήδη διαμορφωθεί το αρχικό πλέγμα, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια ένταση όπως το Σάββατο στην αρχική ώρα του πρώτου γύρου. Ωστόσο, από τη Διεύθυνση Αγώνων αποφάσισαν να καθυστερήσουν ξανά την εκκίνηση. Αυτό κοινοποιήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει ο γύρος προθέρμανσης και οι αναβάτες παρέμειναν στο grid ενώ οι ομάδες τους προσπάθησαν για να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών από στεγνό σε βρεγμένο.


Ο Jonathan Rea πήρε το προβάδισμα με τον Redding δεύτερο και τον Toprak τρίτο. Ο Βρετανός μπορεί να θέλει να ανοίξει μια διαφορά, αλλά ο Razgatlioglu προσπέρασε εύκολα τον Redding. Αλλά έπρεπε όλοι να είναι προσεκτικοί, καθώς η πίστα ήταν ακόμα πολύ βρεγμένη σε ορισμένα σημεία της.


Ενας συναρπαστικός αγώνα με πολλές μάχες και προσπεράσεις μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Scott Redding που πήρε το προβάδισμα, μπροστά από τον Rea και τον Toprak τρίτο. Ακόμα κι έτσι, ο αναβάτης της Kawasaki Racing Team προσπαθούσε να στριμώξει και να αφήσει ανοιχτό τον τίτλο για να εκμεταλλευτεί τις τελευταίες ευκαιρίες που έχει. Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε τα πάντα και κέρδισε τον αγώνα, ο Toprak Razgatlioglu τερμάτισε δεύτερος και είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής WorldSBK.


Ο Jonathan Rea παρέδωσε τον θρόνο του WSBK μετά από 6 χρόνια και αγωνίστηκε μέχρι τέλος κερδίζοντας τον 1ο αγώνα στην Ινδονησία, στον οποίο έκανε ό,τι χρειαζόταν για να προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση και να βάλει τον Toprak σε μπελάδες, αλλά ο Τούρκος κατάφερε για να συνεχίσει και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση που χρειαζόταν για να κατακτήσει τον τίτλο.


Ο Razgatlioglu είναι ο πρώτος Τούρκος πρωταθλητής στο WorldSBK.

Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Scott Redding, ενώ την κορυφαία εξάδα συμπλήρωσαν οι Andrea Locatelli, Axel Bassani που έμεινε κοντά με τους τρεις πρώτους μέχρι την μέση του αγώνα και μάλιστα οδήγησε τον αγώνα για μερικές στροφές, και Michael van der Mark.



Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Rea_main.jpg

Race 2
Δεύτερη νίκη για τον Jonathan Rea στην Ινδονησία

Ένας συντομευμένος δεύτερος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes στην Ινδονησία παρείχε άφθονο δράμα σε βρεγμένες συνθήκες, με καθυστέρηση στην εκκίνηση λόγω των συνθηκών που σημαίνει ότι ο αγώνας διεξήχθη σε 12 γύρους, από τους 21 γύρους που είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Ο Jonathan Rea διπλασίασε τις νίκες του στην Ινδονησία καθώς πάλεψε με τον Scott Redding για τη νίκη.
Καθώς ο αγώνας ξεκίνησε, ο Toprak Razgatligolu διατήρησε το προβάδισμα, με τους πέντε πρώτους να προσπαθούν γρήγορα να απομακρυνθούν. Ο Jonathan Rea και ο Scott Redding μπόρεσαν να ξεφύγουν με αμείλικτο ρυθμό καθώς μάχονταν για την νίκη του δεύτερου αγώνα.
Ο Rea και ο Redding αντάλλαξαν την πρώτη θέση καθώς προσπαθούσαν να τελειώσουν τη σεζόν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, συμπεριλαμβανομένης μιας υπέροχης κίνησης από την εξωτερική στον αναβάτη της Ducati στον 7ο Γύρο, αν και ο Redding ήταν σε θέση να ανταποκριθεί. Καθώς ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος, ο Redding μπόρεσε να κάνει μια κίνηση στην πρώτη στροφή προτού ο Rea ανταποκριθεί στη στροφή 10. Κατευθυνόμενος στη στροφή 16, ο Redding μπήκε από την εσωτερική του Rea αλλά βγήκε εκτός γραμμής, επιτρέποντας στον Rea να επιστρέψει στο προβάδισμα του αγώνα και να κερδίσει τη δεύτερη νίκη του στην Ινδονησία για το 215ο βάθρο της καριέρας του. Η δεύτερη θέση του Redding χάρισε στη Ducati το 660ο βάθρο της σε αγώνα.

Ο Axel Bassani ξεκίνησε καλά και βρισκόταν στην πρώτη ομάδα των πέντε αναβατών και στον 4ο γύρο προσπάθησε να ανέβει σε θέση βάθρου. Στην 17η στροφή, ο Bassani και ο Michael van der Mark ήρθαν σε επαφή και ο Bassani έπεσε, με το περιστατικό να τίθεται υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες της FIM WorldSBK, χωρίς να ληφθούν περαιτέρω.

Ο Van der Mark και ο Razgatlioglu πολέμησαν για την τρίτη θέση, με τον van der Mark να περνά τον Πρωταθλητή του 2021 στον 7ο γύρο για να διεκδικήσει το τρίτο βάθρο του 2021 και το 50ο για την BMW. Ο Razgatlioglu τερμάτισε στην τέταρτη θέση που σημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ αυτού και του Rea στο τέλος της σεζόν ήταν 13 βαθμοί, ενώ εξασφάλισε επίσης το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για τη Yamaha. Η Yamaha κερδίζει τους τίτλους αναβατών, ομάδων και κατασκευαστών το 2021.
Ο Tom Sykes ολοκλήρωσε τη θητεία του στην BMW με μια πέμπτη θέση στο βρεγμένο, τερματίζοντας τρία δευτερόλεπτα μακριά από τον Garrett Gerloff στην έκτη θέση. Το αποτέλεσμα του Gerloff, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Bassani, σήμαιναν ότι ο Gerloff διεκδίκησε το βραβείο του καλύτερου ανεξάρτητου αναβάτη για το 2021. Τερμάτισε μπροστά από τον ομόσταυλό του, Kohta Nozane στην έβδομη θέση.
Ο Andrea Locatelli τερμάτισε στην όγδοη θέση μετά από μάχη με τον Michael Ruben Rinaldi. Αν και ο Rinaldi προηγήθηκε του Locatelli στην πίστα, είχε μια πτώση στην 6η στροφή που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τον αγώνα και επέτρεψε στον Locatelli να διεκδικήσει την τέταρτη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος. Μετά τον αγώνα, ο Rinaldi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο RSUD NTB με ασθενοφόρο για περαιτέρω αξιολογήσεις, αφού διαγνώστηκε με διάστρεμμα του τραχήλου (λαιμού). Ο Isaac Viñales ολοκλήρωσε την εκστρατεία του ως rookie με το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν (9oς) , μπροστά από τον Alvaro Bautista του οποίου η καριέρα στην Honda τελείωσε με τερματισμό στην πρώτη δεκάδα.
Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motul WSBK 2022: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αγώνων της επόμενης χρονιάς​

Σχεδόν έτοιμοι!

Η Dorna έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αγώνων του 2022 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motul-WSBK που ξεκινά επισήμως στις 8 Απριλίου από την πίστα του Aragon στην Ισπανία. Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 13 αγώνες, όμως λόγω των προβλημάτων της πανδημίας που συνεχίζονται – έστω και σε μικρότερο βαθμό – δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία για τον 12ο της Αυστραλίας και εκκρεμεί η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.


Αγωνιστικό πρόγραμμα 2022 WorldSBK:

8 – 10 Απριλίου: MotorLand Aragon, Ισπανία
22 – 24 Απριλίου: TT Circuit Assen, Ολλανδία
20 – 22 Μαίου: Circuito Estoril, Πορτογαλία
10 – 12 Ιουνίου: Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, Ιταλία


15 – 17 Ιουλίου: Donington Park, Μ. Βρετανία
29 – 31Ιουλίου: Autodrom Most, Τσεχία
9 – 11 Σεπτεμβρίου: Circuit de Nevers Magny-Cours, Γαλλία
23 – 25 Σεπτεμβρίου: Circuit de Barcelona-Catalunya, Ισπανία
7 – 9 Οκτωβρίου: Autodromo Internacional do Algarve, Πορτογαλία
21 – 23 Οκτωβρίου: Circuito San Juan Villicum, Αργεντινή
11 – 13 Νοεμβρίου: Pertamina Mandalika International Street Circuit, Ινδονησία
Αναμένεται ημερομηνία: Phillip Island Grand Prix Circuit, Αυστραλία
Αναμένεται ημερομηνία και πίστα για τον 13ο και τελευταίο αγώνα

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motul WSBK: Ξεκινά η σεζόν του 2022 με δοκιμές στη Jerez​

Τρεις μέρες, τρεις κατασκευαστές, τέσσερις ομάδες

Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motul FIM WSBK να έριξε την αυλαία πριν από ένα μόλις μήνα, αλλά ήδη τα εργοστάσια και οι ομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για το πρωτάθλημα του 2022. Οι Honda, BMW και Kawasaki βρίσκονται ήδη στην πίστα της Jerez για τριήμερες δοκιμές.
Οι δοκιμές ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου και θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε σύσσωμη τη νέα σύνθεση της ομάδας HRC, με τους Iker Lecuona και Xavi Vierge να κάνουν το ντεμπούτο τους πάνω στα καινούργια CBR1000RR-R. Οι δύο αναβάτες προέρχονται από τα MotoGP και την Moto2 αντίστοιχα, χωρίς καμία εμπειρία με μοτοσυκλέτες του παγκοσμίου Superbikes.

Η BMW θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις αναβάτες και δύο ομάδες. Στην BMW Motorrad WorldSBK Team ανήκει ο Scott Redding, με team mate τον Michael van der Mark, αν και για τον Redding δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στη σέλα του Μ1000RR, καθώς είχε κάνει δοκιμές πρόσφατα στην πίστα του Estoril με την καινούργια του μοτοσυκλέτα. Θα είναι όμως οι πρώτη φορά που οι δύο αναβάτες θα συνεργαστούν και μάλιστα σε μια πίστα που η BMW είχε πετύχει τον καλύτερο τερματισμό της το 2021, στην έβδομη θέση.
Η δεύτερη ομάδα με μοτοσυκλέτες της BMW είναι η δορυφορική Bonovo Action BMW Racing Team, με αναβάτες τους Loris Baz και Eugene Laverty. Ο Ιρλανδός είχε τρέξει με την μοτοσυκλέτα της BMW και το 2021, καθώς αντικατέστησε τον τραυματία Tom Sykes, ενώ για τον Baz θα είναι η πρώτη φορά με τους Βαυαρούς μετά την σεζόν που πέρασε με την Ducati στις Η.Π.Α.




Ο τρίτος κατασκευαστής που θα βρεθεί στην Jerez είναι η εργοστασιακή Kawasaki Racing Team WorlsSBK, με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jonathan Rea, ο οποίος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ξανά το στέμμα από τον Razgatlioglu, έχοντας ως team mate τον Alex Lowes ο οποίος θέλει να επανακάμψει από τους τραυματισμού που είχε τη φετινή σεζόν.
Για την επόμενη σεζόν, ο Rea δήλωσε πως "είμαι ευτυχής που επιστρέφω στις πίστες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την καλή αίσθηση που έχουμε στα τέλη της προηγούμενης σεζόν. Η Jerez είναι μια καλή πίστα, καθώς έχουμε συγκεντρώσει πολλά δεδομένα από εκεί. Είναι επίσης μία από τις πίστες που δεν είμαστε πολύ δυνατοί, οπότε μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε επιμέρους τομείς. Θα έχουμε να δοκιμάσουμε κάποια καινούργια εξαρτήματα, γιατί η KMC και η KRT έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για ορισμένα καινούργια πράγματα στο πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά."
Ο Lowes από την άλλη παραδέχτηκε πως δεν είναι ακόμη αρκετά δυνατός στο 100%, αλλά ανυπομονεί να ξεκινήσει τις δοκιμές. Όπως είπε, δεν θα επικεντρωθεί στην απόδοσή του, αλλά στην δοκιμή των νέων δεδομένων που ετοίμασαν οι μηχανικοί του.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Κρίμα φέτος δεν έβαλαν την πίστα της Πάτρας....

Sent from my A80Pro using Tapatalk
Θα τη βαλουν του χρονου Αλεξ μη στενοχωριεσαι ToothTooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

WSSP: Ξημερώνει η νέα εποχή αγώνων στη μεσαία κατηγορία​

wssp_kanones_30122021.jpg

Το σκηνικό στην κατηγορία αγώνων WSSP αλλάζει ριζικά, με το πρωτάθλημα να βλέπει και να αξιολογεί την αλλαγή του σκηνικού στην παγκόσμια αγορά μοτοσυκλέτας.​

Οι εποχές που τα 4κύλινδρα 600άρια αποτελούσαν σχεδόν τις αποκλειστικές μηχανές αγώνων, οι μοτοσυκλέτες αυτές πρακτικά δεν υπάρχουν πια, ενώ η «μεσαία κατηγορία» μοτοσυκλετών δρόμου φιλοξενεί πλέον πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Τώρα, η WSSP κάνει μεγάλες αλλαγές στους κανόνες, επιτρέποντας σε περισσότερες μοτοσυκλέτες να συμμετάσχουν.

Διευρύνονται οι συμμετοχές – Περισσότεροι «επιτρεπόμενοι κυβισμοί»​

Οι αλλαγές στους κανονισμούς, που θα γίνουν για την σεζόν του 2022, επιτρέπουν πλέον την συμμετοχή και σε δικύλινδρες μοτοσυκλέτες με κυβισμό έως 960 κυβικά, αλλά και τρικύλινδρες έως 800 κυβικά. Για τις τετρακύλινδρες προβλέπεται επίσης αλλαγή, όμως περιμένουμε να δούμε πως θα καταλήξει η διαμόρφωση των κανονισμών.

Διπλασιάζονται οι μοτοσυκλέτες που μπορούν να συμμετέχουν!​

Οι αλλαγές στους κανονισμούς δείχνουν ότι μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στον ανταγωνισμό της νέας κατηγορίας, καθώς οι μοτοσυκλέτες που μπορούν να συμμετάσχουν ανέρχονται πλέον στις 12, από 6! Συγκεκριμένα, «πάσο» για συμμετοχή παίρνουν οι Ducati Panigale V2, MV Agusta F3 800 και Superveloce 800, Triumph Street Triple 765, Kawasaki ZX-6R (με τον κινητήρα των 636 κ.εκ. για πρώτη φορά), αλλά και το GSX-R 750! Τα παραπάνω μοντέλα έρχονται να προστεθούν στα Honda CBR600RR, Yamaha R6, Kawasaki ZX-6R 600, Suzuki GSX-R600, MV Agusta F3 675 και Triumph Daytona 675. Μάλιστα, όσον αφορά την Street Triple 765 RS, γίνεται σαφής η πρόθεση της WSSP να εισάγει και άλλες κατηγορίες μοτοσυκλέτας στον ανταγωνισμό, καθώς το εν λόγω μοντέλο της Triumph δεν ανήκει στην sport κατηγορία, αλλά στις naked-street.

Ο ανταγωνισμός έχει ήδη πάρει φωτά​

Σύμφωνα με τις πηγές του εξωτερικού, οι αλλαγές των κανονισμών αυτές αναμένεται να ωφελήσουν την Ducati, η οποία βάζει ξανά στο παιχνίδι μια δικύλινδρη αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Αντίθετα, η Yamaha, η οποία κυριαρχεί στην κατηγορία, φαίνεται να είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο, τουλάχιστον «στα χαρτιά» και εν αναμονή της έναρξης της σεζόν. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η κατηγορία ετοιμάζεται για μια δυναμική αναγέννηση και ελπίζουμε να «φτάσει» σε όσο περισσότερους θεατές και αναβάτες γίνεται!

Πηγη www.mototriti.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Chaz Davies θα είναι ο προπονητής των αναβατών της Aruba.it Racing – Ducati Team στο WSBK και WSSP 2022​

Από τον BikerSpirit

Ο Chaz Davies θα παραμείνει μέλος της οικογένειας Aruba.it Racing – Ducati και θα αναλάβει το ρόλο του Coach, θέτοντας την εμπειρία και το ταλέντο του στη διάθεση των Alvaro Bautista, Michael Rinaldi, της μεγάλης κατηγορίας WSBK, αλλά και του Nicolò Bulega, ο οποίος τη σεζόν 2022 θα κάνει το δικό του ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με το Ducati Panigale V2 της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati WSSP.


Ο Ουαλός αναβάτης (γεννημένος στο Knighton στις 10 Φεβρουαρίου 1987) θα ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια που θα του επιτρέψει να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δράσης μετά από 8 σεζόν (6 με την ομάδα Aruba.it Racing – Ducati), 266 αγώνες, 28 νίκες και 89 βάθρα που κέρδισε με Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Stefano Cecconi (Team Principal, Aruba.it Racing – Ducati)
«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βασιστούμε ξανά στον Chaz, αν και σε έναν νέο ρόλο τόσο για αυτόν όσο και για την ομάδα μας. Η εμπειρία του σίγουρα θα βοηθήσει πολύ τους αναβάτες μας, επιτρέποντάς τους να αποδώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Η συνεισφορά του στο έργο SuperSport θα είναι επίσης θεμελιώδης τόσο για τον Nicolò Bulega όσο και για την ομάδα, καθώς το Panigale V2 έχει το DNA των δικύλινδρων Superbikes στα οποία ο Chaz έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια».



Chaz Davies (Προπονητής αναβατών, Aruba.it Racing – Ducati)
«Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος που παραμένω μέρος του κόσμου των αγώνων και ειδικά με την οικογένεια Aruba.it – Ducati, με την οποία απόλαυσα τα καλύτερα χρόνια της αγωνιστικής μου καριέρας. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία να δούμε τη δράση από την άλλη πλευρά του paddock! Πιστεύω ότι με την επταετή εμπειρία μου ως επίσημος αναβάτης Ducati και τη γνώση τόσο των μοτοσυκλετών Ducati V2 όσο και των V4, είμαι καλά εξοπλισμένος για να συνεισφέρω για τη μελλοντική επιτυχία της ομάδας. Έχουμε εξαιρετικούς αναβάτες για τις κατηγορίες SBK/WSS 2022 και θα δώσω ό,τι μπορώ για να μεγιστοποιήσω τις δυνατότητές τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους Stefano Cecconi, Feel Racing και Ducati για αυτήν την ευκαιρία και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε!»

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σχάρα εκκίνησης – Line Up – WorldSBK για τη σεζόν 2022 – 24 οδηγοί – 5 κατασκευαστές​

Από τον BikerSpirit

Παρουσιάστηκε ο κατάλογος των οδηγών της κατηγορίας WorldSBK για το 2022.

Ο κατάλογος είναι ακόμα ατελής, δεδομένου ότι υπάρχει ακόμα μία θέση παραμένει ανεπιβεβαίωτη για τη σεζόν του 2022, αλλά έχουμε μια σαφή εικόνα ποιους θα δούμε, και θα δούμε 24 αναβάτες να βγαίνουν στην πίστα για μια χρονιά δράσης στο WorldSBK.

24 θα είναι οι αναβάτες για το WorldSBK του 2022, με πέντε κατασκευαστές να εκπροσωπούνται στο grid. Τέσσερις πρωτάρηδες (Rookies) ελπίζουν να αφήσουν το στίγμα τους στο Πρωτάθλημα, ενώ το νούμερο #1 έχει νέο κάτοχο για την σεζόν 2022.

Ο Razgatlioglu θα αγωνίζεται με το νούμερο #1 το 2022, ενώ ο Jonathan Rea επιστρέφει στο νούμερο #65 για τη σεζόν 2022 και θέλει να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο κυνηγώντας ένα έβδομο τίτλο.

14 διαφορετικές εθνικότητες αναβατών έχουν επιβεβαιωθεί για το 2022, ενώ θα αγωνιστούν για πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές: τέσσερις θα οδηγούν μοτοσυκλέτες BMW και άλλοι τέσσερις Honda. Η Yamaha είναι ο κατασκευαστής με τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στο grid το 2022, με έξι μηχανές YZF R1 ενώ θα υπάρχουν πέντε μοτοσυκλέτες Ducati Panigale V4 R και πέντε Kawasaki ZX-10RR.











line-up: Οι αναβάτες και οι ομάδες του WorldSSP για το 2022​

Από τον BikerSpirit

Παρουσιάστηκε ο κατάλογος των 30 οδηγών για τη μεσαία κατηγορία WorldSSP για το 2022.

Οι 30 αναβάτες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport έχουν επιβεβαιωθεί με την κυκλοφορία του προσωρινού καταλόγου εισόδου για την σεζόν του 2022.

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport της FIM ξεκινά το 2022 στην πίστα του Aragon, με νέες μοτοσυκλέτες, και κατασκευαστές που επιστρέφουν, όπως η Ducati και η Triumph, καθώς και μια νέα μοτοσυκλέτα της MV Agusta. Υπάρχουν επίσης τέσσερις οδηγοί που ανεβαίνουν από την κατηγορία WorldSSP300 που ξεκινούν την πρώτη τους σεζόν στο WorldSSP, συμπεριλαμβανομένων των Πρωταθλητών 2020 και 2021.












30 αναβάτες στην σχάρα εκκίνησης – line up – για την Supersport 300 το 2022 με Ελληνική συμμετοχή για πρώτη φορά​

Από τον BikerSpirit

Παρουσιάστηκε ο κατάλογος εισόδου για τη κατηγορία WorldSSP300, που θα συμμετέχει στους ευρωπαϊκούς γύρους του WSBK 2022.

30 αναβάτες θα στηθούν στην εκκίνηση στην πίστα του Aragon, για την κατηγορία Supersport 300 το 2022, όπου θα συμμετέχει για πρώτη φορά και ένας Έλληνας οδηγός, ο Γιάννης Περιστεράς.

Ο κατάλογος (προσωρινός) των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport 300 ανακοινώθηκε σήμερα, δυόμιση μήνες πριν ξεκινήσει η σεζόν.

Αυτή θα είναι η έκτη σεζόν μετά το 2017 όπου και ξεκίνησε.



Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motul-WSBK 2022: Kawasaki και Honda δοκίμασαν τα νέα φρένα και το νέο ελαστικό της Pirelli​

Παρόν και τα WSSP

Για δύο ημέρες στην πίστα της Jerez ηχούσαν οι κινητήρες των εργοστασιακών μοτοσυκλετών της Kawasaki και της Honda, με την πράσινη εταιρεία να έχει εκεί όλους τους αναβάτες της και δοκιμάζει τα πάντα, ενώ η Honda έδωσε το παρόν μόνο την πρώτη ημέρα και όλο το βάρος της ήταν στραμμένο κυρίως στα νέων προδιαγραφών φρένα της Nissin, τα οποία θα χρησιμοποιεί φέτος αντί των Brembo που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Jonathan Rea δοκίμασε και το νέο ελαστικό SCQ της Pirelli σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του διημέρου σταματώντας το χρονόμετρο στο 1’38.851, που ήταν 1,4” ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο χρόνο του “πράσινου” συναθλητή του Alex Lowes. Και οι τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα των χρόνων είχαν το όνομα της Kawasaki, κάτι λογικό αν αναλογιστούμε πως οι αναβάτες της έκαναν 61 γύρους ο Rea και 59 o Lowes.





Μαζί με τα superbike, το παρόν έδωσαν και μοτοσυκλέτες της WSSP, όπου ο Φινλανδός Niki Tuuli με μια Mv Agusta που είχε το περσινό πλαίσιο αλλά τον νέο κινητήρα, έκανε 30 γύρους και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της κατηγορίας με 1’43.774.


Πηγη www.motomag.gr
 
Top Bottom