Rally Dakar 2022

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Dakar 2022: Πάτησε και δεύτερο αναβάτη ο οδηγός της Toyota!​

Δύο στα δύο και πάει για το hat-trick!

Θυμάστε πως την πρώτη ημέρα του φετινού Rally Dakar ο οδηγός της Toyota Gazoo κύριος Giniel de Villiers πέρασε με το Hilux του πάνω από τη μοτοσυκλέτα του Gavard και μάλιστα συνέχισε χωρίς να σταματήσει, με αποτέλεσμα να φάει ποινή (μόλις) πέντε λεπτών. Την Πέμπτη κατάφερε να το ξανακάνει, όμως αυτή τη φορά επέστρεψε να δει τί συνέβη πριν συνεχίσει τον αγώνα του. Βέβαια ούτε τώρα σταμάτησε ουσιαστικά το αυτοκίνητό του και φυσικά δεν κατέβηκε να μιλήσει με τον Μαροκινό αναβάτη Ali Oukerbouch της ΚΤΜ για να σιγουρευτεί πως όλα ήταν καλά. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα του Ali έπαθε μεγάλη ζημιά που ήταν αδύνατον να συνεχίσει τον αγώνα και τελικά εγκατέλειψε.
Τα ατυχήματα μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων δεν είναι σπάνια στο Rally Dakar και γι΄αυτό τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες έχουν “ειδικές ηλεκτρονικές κόρνες” όπου ο οδηγός του αυτοκινήτου πατώντας ένα κουμπί ενεργοποιεί μια προειδοποιητική ένδειξη στο όχημα που βρίσκεται μπροστά του και ετοιμάζεται να προσπεράσει.

Μάλιστα σε αυτή την δεύτερη σύγκρουση ο Ali έκανε στην άκρη την στιγμή που τον πλησίαζε από πίσω το αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει πως ο οδηγός της Toyota χρησιμοποίησε το σύστημα και ο αναβάτης ανταποκρίθηκε, αλλά και πάλι… μπαμ!

Πηγη www.motomag.gr

Τι μ@λακας ειναι ετουτος BcdefBcdef
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Dakar 2022 Σκέλος 7: Νίκη Cornejo και πρώτη γενικής η Yamaha με ατύχημα Sanders​

Φοβερός ο Santolino, εκπληκτικός Barreda, εγκατέλειψε ο Sanders

Ο Χιλιανός Nacho Cornejo πήρε την νίκη στο 7ο σκέλος ολοκληρώνοντας τα 401 χιλιόμετρα ειδικής και τα συνολικά 700 στην πορεία από Riyadh προς Al Dawadimi σε 3 ώρες, 28 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Kevin Benavides και τον Barreda.
Νωρίτερα ο Brabec με τον Quintanilla σχημάτισαν ένα δίδυμο προσπαθώντας να πάνε ταχύτερα από τον Cornejo που ήταν μπροστά για σχεδόν ένα λεπτό αλλά ο έμπειρος Χιλιανός δεν άφησε τέτοιο περιθώριο. Ο Barreda παρά τον τραυματισμό του οδήγησε σήμερα εκπληκτικά και μάλιστα κατάφερε να μείνει εντός της διεκδίκησης από εκεί που ήταν ένα βήμα πριν την εγκατάλειψη.
Δυστυχώς αυτή είναι η περίπτωση του Sanders που δεν εμφανίστηκε στην εκκίνηση της ειδικής μετά από ατύχημα που είχε στην απλή διαδρομή. Ο Sanders χτύπησε στο αριστερό χέρι και δεν αγωνίστηκε σήμερα ενώ βρισκόταν στην πρώτη τριάδα γενικής και θα άνοιγε σήμερα το σκέλος μετά από νίκη στο 6ο σκέλος!
χαμόγελα στο στρατόπεδο της Yamaha για την πρώτη θέση γενικής του Van Beveren

Ο Walkner που ήταν δεύτερος γενικής εμφανίστηκε για λίγο πρώτος γενικής, όπως επίσης στην δεύτερη θέση έφτασε ο Santolino, όμως ήδη, 150 χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής ο χρόνος του Van Beveren τον έφερνε πρώτο γενικής, μία θέση που και κράτησε τελικά με τον Santolino και την Sherco να είναι πέμπτοι, επίσης εντυπωσιάζοντας.
Με τον Sanders να πηγαίνει στο νοσοκομείο, ο Walkner βρέθηκε για λίγο με τον καλύτερο χρόνο έναντι και του Sunderland αλλά στο τρίτο σημείο ελέγχου, στα 220 χιλιόμετρα ειδικής ο Kevin Benavides είχε πλέον την πρωτοπορία και με σχετικά μικρές αποστάσεις από τους υπόλοιπους. Εκείνη την στιγμή οι τρεις πρώτοι των προηγούμενων χρόνων βρίσκονταν μπροστά.
Από το τρίτο σημείο ελέγχου και μετά ο Cornejo κάνει την διαφορά και ο Price που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν μαζί με τον Kevin Benavides και μπροστά από τον Barreda αρχίζει να χάνει χρόνο. Ο Cornejo μπαίνει επικεφαλής και κρατά την θέση αυτή μέχρι και το τέλος της ειδικής. Έμεινε μπροστά από τον παλαιότερο ομόσταυλο Kevin Benavides και η καλή ημέρα για την Honda συμπληρώθηκε από την παρουσία του Barreda.
Η απουσία του Sanders που ήταν μπροστά από τον Van Beveren στην γενική και οι χρόνοι του Sunderland και του Walkner που σήμερα έχασαν πολύ από την μέση της ειδικής και μετά, έστειλαν τον Van Beveren στην πρώτη θέση της γενικής, από την 10η ειδικής που τερμάτισε σήμερα.
Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε σήμερα στην 82η θέση γενικής έχοντας την 75η θέση στην ειδική, που σημαίνει πως έχασε τις θέσεις που είχε κερδίσει στο 6ο σκέλος αλλά χωρίς να πέσει πιο κάτω από το σημείο που εκκίνησε το προηγούμενο σκέλος, οπότε στη συνολική διάρκεια του αγώνα ως τώρα, η πορεία του συνεχίζει να είναι σταθερά ανοδική. Ελπίζουμε όλοι να συνεχίζει αμείωτα με τον ίδιο τρόπο.


Α/ΑΑναβάτηςΟμάδαΧρόνος
1JI. CORNEJO FLORIMO (CHL)MONSTER ENERGY
HONDA
03:28:46
2K. BENAVIDES (ARG)RED BULL KTM
FACTORY RACING
03:29:30
3J. BARREDA BORT (ESP)MONSTER ENERGY
HONDA
03:31:37
4L. BENAVIDES (ARG)HUSQVARNA
FACTORY RACING
03:36:36
5L. SANTOLINO (ESP)SHERCO TVS
RALLY FACTORY
03:37:15
6J. RODRIGUES (PRT)HERO MOTOSPORTS
TEAM RALLY
03:37:43
7R. BRABEC (USA)MONSTER ENERGY
HONDA
03:38:35
8A. SHORT (USA)MONSTER ENERGY
YAMAHA RALLY TEAM
03:39:01
9T. PRICE (AUS)RED BULL KTM
FACTORY RACING
03:39:23
10A. VAN BEVEREN (FRA)MONSTER ENERGY
YAMAHA RALLY TEAM
03:41:20
1A. VAN BEVEREN (FRA)MONSTER ENERGY
YAMAHA RALLY TEAM
23:45:02
2M. WALKNER (AUT)RED BULL KTM
FACTORY RACING
23:50:14
3K. BENAVIDES (ARG)RED BULL KTM
FACTORY RACING
23:50:25
4S. SUNDERLAND (GBR)GASGAS
FACTORY RACING
23:50:40
5L. SANTOLINO (ESP)SHERCO TVS
RALLY FACTORY
23:51:36
6P. QUINTANILLA (CHL)MONSTER ENERGY
HONDA
23:53:17
7J. BARREDA BORT (ESP)MONSTER ENERGY
HONDA
23:53:35
8S. SVITKO (SVK)SLOVNAFT
RALLY TEAM
24:05:20
9JI. CORNEJO FLORIMO (CHL)MONSTER ENERGY
HONDA
24:11:39
10A. SHORT (USA)MONSTER ENERGY
YAMAHA RALLY TEAM
24:13:12


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Dakar 2022 Σκέλος 8: Ξανά μπροστά η GAS GAS με Sunderland πρώτο παντού!​

Πρώτος σκέλους και γενικής

Ένα δύσκολο σκέλος σήμερα στο Dakar με αρκετή άμμο και τους πρώτους να χάνουν χρόνο στην πλοήγηση. Ο Cornejo ξεκίνησε πρώτος και μετά από λίγο ο Brabec ήταν πρώτος με τον Barreda να μετρά ήδη την πρώτη του πτώση σε έναν αμμόλοφο που την αποδίδει στις πιο μαλακές αναρτήσεις του. Παρά την πτώση που έφερε πρόσθετο πόνο στον ήδη τραυματισμένο Barreda, ο αναβάτης της Honda πήγανε καλά μέχρι σχεδόν το τέλος του σκέλους χωρίς να έχει χάσει πολύ χρόνο. 50 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της ειδικής όμως έκανε ένα λάθος πλοήγησης που του στοίχησε σχεδόν 12 λεπτά και τον έριξε στην 10η θέση του σημερινού τερματισμού.
Στο δεύτερο σημείο ελέγχου ήδη ο Cornejo θα είχε χάσει αρκετό χρόνο παλεύοντας να ανοίγει τον δρόμο. Ο Sunderland ξεκίνησε 28ος και αμέσως έκανε την διαφορά σημειώνοντας σε κάθε σημείο τον ταχύτερο χρόνο καθώς μπροστά του απλώνονταν τα ευδιάκριτα πατήματα των πρώτων. Απαλλαγμένος από το βάσανο της πλοήγησης ο Sunderland ήταν ταχύτερος παντού, σε κάθε σημείο ελέγχου, αντίστοιχα το ίδιο και ο Walkner που πήρε την δεύτερη θέση γενικής.
Αύριο βέβαια που ο Sunderland θα ανοίγει την διαδρομή για τους άλλους, τα πράγματα θα είναι πολύ δυσκολότερα και θα είναι δύσκολο να κρατήσει την πρώτη θέση γενικής.
Για αυτό όπως είπε και ο Barreda το βασικό τώρα είναι να μένουν μπροστά στην γενική μέχρι το τελευταίο σκέλος που όπως όλα δείχνουν θα κρίνει τον νικητή. Αν το Dakar συνεχίσει έτσι, χωρίς αλλά απρόοπτα, τραυματισμούς και εγκαταλείψεις, που όπως σε κάθε Rally είναι ένα μεγάλο «ΑΝ» τότε οι μικρές διαφορές θα οδηγήσουν σε ντέρμπι την τελευταία εκκίνηση και επωφελημένος θα είναι εκείνος που θα έχει εύκολη πλοήγηση την τελευταία ημέρα. Κι άρα διάφορα παιχνίδια στρατηγικής θα υπάρξουν στο προ-τελευταίο σκέλος.
το ξεκίνημα στο Dakar δεν είναι τόσο ειδυλλιακό όσο φαίνεται στην σημερινή φωτογραφία, από την στιγμή που η θερμοκρασία στην έρημο είναι ιδιαίτερα χαμηλή χωρίς τον ήλιο ψηλά

Ο Sunderland έχει ξανά βρεθεί σε αυτή την θέση, να είναι συνέχεια μπροστά στην γενική χωρίς να ανοίγει κάποιο σκέλος και άρα χωρίς το δύσκολο έργο να ανοίγει τον δρόμο. Την προηγούμενη φορά δεν του είχε βγει σε καλό γιατί όταν τελικά βρέθηκε πρώτος έχασε τον δρόμο και μαζί και τον τίτλο εκείνη την χρονιά. Παρόλο αυτά η GAS GAS είναι 6η φορά πρώτη σε αυτό το Dakar παρόλο που ο Sanders δεν συνεχίζει πλέον.
Στην κατηγορία Original by Motul που οι αναβάτες αγωνίζονται σε μία πολύ γνήσια μορφή του Dakar, χωρίς βοήθεια, ο Melot πήρε σήμερα την νίκη αλλά ο Arunas Gelazninkas θα χάσει τον τίτλο αυτό, μόνο αν εγκαταλείψει ή συναντήσει κάποιο πρόβλημα που θα τον καθυστερήσει πάρα πολύ. Κι αυτό γιατί έχει σχεδόν μία ώρα απόσταση από τον δεύτερο και μιάμιση από τον Melot που σήμερα κέρδισε το σκέλος αλλά είναι τρίτος γενικής.
συνεχίζει στις πρώτες θέσεις γενικής ο Van Beveren

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος μπορεί σήμερα να έχασε κάποιες θέσεις που είχε κερδίσει τις προηγούμενες ημέρες οδηγώντας στις απαιτητικές συνθήκες με την μπόλικη άμμο, που όπως έχει πει ο ίδιος δεν είναι το καλύτερό του και ιδιαίτερα απεχθάνεται τους αμμόλοφους. Όπως και κάθε αναβάτης που προέρχεται από μία χώρα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια προπόνησης σε αυτούς, είτε γιατί δεν υπάρχει αυτή η μορφολογία εδάφους, είτε γιατί η χώρα δεν δημιουργεί ευκαιρίες για κάποιον που θέλει να δοκιμαστεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και στην Ελλάδα ισχύουν και οι δύο συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση ο Μπούδρος κάνει μόνος του την μεγάλη προσπάθειά του κι ακόμη και σήμερα ανέβηκε θέσεις στην γενική κατάταξη, όπου πλέον είναι 80ος γενικής με ένα πέναλντι 21 λεπτών.
Κατάταξ8ου σκέλους (πρώτοι δέκα)
Α/α
ΑνάβατηςΟμάδαΧρόνος
1
(GBR) SAM SUNDERLANDGASGAS
FACTORY RACING
03H 48' 02''
2
(CHL) PABLO QUINTANILLAMONSTER
ENERGY HONDA
03H 50' 55''
3
(AUT) MATTHIAS WALKNERRED BULL KTM
FACTORY RACING
03H 52' 13''
4
(USA) RICKY BRABECMONSTER
ENERGY HONDA
03H 54' 46''
5
(USA) MASON KLEINBAS DAKAR
KTM RACING TEAM
03H 56' 10''
6
(AUS) TOBY PRICERED BULL KTM
FACTORY RACING
03H 56' 41''
7
(ARG) LUCIANO BENAVIDESHUSQVARNA
FACTORY RACING
03H 57' 34''
8
(PRT) JOAQUIM RODRIGUESHERO MOTOSPORTS
TEAM RALLY
03H 58' 00''
9
(FRA) ADRIEN VAN BEVERENMONSTER ENERGY
YAMAHA RALLY TEAM
03H 58' 23''
10
(ESP) JOAN BARREDA BORTMONSTER
ENERGY HONDA
03H 59' 45''
Γενική κατάταξη μετά το 8ο σκέλος (πρώτοι δέκα)
1
(GBR) SAM SUNDERLANDGASGAS
FACTORY RACING
27H 38' 42''
2
(AUT) MATTHIAS WALKNERRED BULL KTM
FACTORY RACING
27H 42' 27''
3
(FRA) ADRIEN VAN BEVERENMONSTER ENERGY
YAMAHA RALLY TEAM
27H 43' 25''
4
(CHL) PABLO QUINTANILLAMONSTER
ENERGY HONDA
27H 44' 12''
5
(ESP) JOAN BARREDA BORTMONSTER
ENERGY HONDA
27H 53' 20''
6
(ARG) KEVIN BENAVIDESRED BULL KTM
FACTORY RACING
27H 53' 29''
7
(ESP) LORENZO SANTOLINOSHERCO FACTORY27H 59' 51''
8
(SVK) STEFAN SVITKOSLOVNAFT
RALLY TEAM
28H 05' 33''
9
(AUS) TOBY PRICERED BULL KTM
FACTORY RACING
28H 11' 12''
10
(USA) MASON KLEINBAS DAKAR
KTM RACING TEAM
28H 14' 08''
Πηγη www.motomag.gr
 

stelios62

old member
Δημοσιεύσεις
4.965
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Cbf 250, Sh350i
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
..... Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος μπορεί σήμερα να έχασε κάποιες θέσεις ....... οδηγώντας στις απαιτητικές συνθήκες με την μπόλικη άμμο, που όπως έχει πει ο ίδιος δεν είναι το καλύτερό του και ιδιαίτερα απεχθάνεται τους αμμόλοφους.......

:cool: cdefghigcdefghigi:cool: ....facepalm 2ooops
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Nacho Cornejo με Honda κέρδισε την 9η ειδική στο Dakar 2022 και ο Matthias Walkner περνά επικεφαλής της γενικής!​

Από τον BikerSpirit

Η 9η ειδική του Ντακάρ 2022 (Wadi Dawasir-Wadi ad Dawasir) των 277 χιλιομέτρων, άλλαξε και πάλι τον επικεφαλής της γενικής.


Ο Nacho Cornejo (Honda) σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο Dakar 2022, οποίος έχει ανεβάσει την απόδοση του κατακόρυφα στο δεύτερο μισό του αγώνα, επιβάλλοντας ρυθμό πολύ υψηλότερο από τα υπόλοιπα φαβορί.

Ο Kevin Benavides (KTM) τερμάτισε δεύτερος με διαφορά 2:07, μπροστά από τον Brabec (Honda) που ολοκληρώνει το «βάθρο» της ημέρας με διαφορά στο 1:47.

Στην πραγματικότητα, μεταξύ του δεύτερου και του πέμπτου της ημέρας (Joan Barreda) υπήρχε μια διαφορά μόλις 44 δευτερόλεπτα.

Στην 8η και 9η θέση, οι Quintanilla και Van Beveren τερμάτισαν 5 λεπτά πίσω από τον νικητή της 9ης ειδικής, ενώ ο Sam Sunderland ολοκλήρωσε το στάδιο με διαφορά 8’03” πίσω.

Ο Walkner προηγείται πλέον του Sunderland με 2’02” διαφορά. Ο Adrien Van Beveren κατάφερε να αντέξει τις επιθέσεις του Quintanilla και έτσι ο αναβάτης της Yamaha ακολουθεί τον Walkner με διαφορά μόλις 3’56”.

Η κορυφαία τριάδα είναι ίδια με σήμερα το πρωί, αλλά με διαφορετική σειρά και είναι η πρώτη φορά που η KTM ηγείται στην 44η έκδοση του Dakar.

Ο Quintanilla, είναι 4’41” πίσω από τον Αυστριακό, και απέχει λιγότερο από ένα λεπτό από το βάθρο. Ο κάτοχος του τίτλου 2021, Kevin Benavides είναι μόλις 10’22” πίσω από τον νέο ηγέτη της γενικής κατάταξης, συνοδευόμενος από τον συμπαίκτη του στη Honda, Joan Barreda, με 10’57” διαφορά πίσω.


Ο Sam Sunderland (GASGAS), νικητής της 8ης ειδικής, τερμάτισε στην 14η θέση με διαφορά + 00H 08′ 03” από τον πρώτο, πληρώνοντας, για άλλη μια φορά, ότι ανοίξει την ειδική. Πάρα πολύ μεγάλο κενό για το πόσο σφιχτές ήταν οι πρώτες θέσεις. Στην πραγματικότητα, του κόστισε το προβάδισμα της γενικής, το οποίο πλέον έχει ο Matthias Walkner (KTM), ο οποίος τερμάτισε 4ος σήμερα και τώρα προηγείται της γενικής βαθμολογίας χωρίς ποτέ να έχει πετύχει μια νίκη ειδικής φέτος.

Δεν ήταν μέρα για να ρισκάρουν για πολλά από τα φαβορί. Έτσι, ο Barreda τερμάτισε πέμπτος, μια καλή θέση για να αντιμετωπίσει αύριο ένα από τα πιο δύσκολα στάδια.

Θα ξεκινήσει πέμπτος , έχοντας ήδη κάποια αναφορά μπροστά, και το πιο σημαντικό, με δύο συμπαίκτες (Cornejo και Brabec) μπροστά που, επιπλέον, είναι πιο πίσω από τους Ισπανούς στη γενική κατάταξη.


Ο Έλληνας οδηγός, Βασίλης Μπούδρος #147, συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο Ντακάρ 2022, τερματίζοντας στην 9η ειδική στην 57η θέση, με + 00H 41′ 08” διαφορά από την κορυφή, αποτέλεσμα που είναι το καλύτερο του μέχρι σήμερα!

Μετα και την 9η ειδική είναι πλέον στην 76η στην Γενική κατάταξη με διαφορά + 12H 18′ 40” από την κορυφή.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΕΙΔΙΚΗΣ​


ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ​
Πηγη https://bikerspirit.net
 

stelios62

old member
Δημοσιεύσεις
4.965
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Cbf 250, Sh350i
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Αφου εκεινα τα ...... GkotSilo-τεραστια σε κυβικα μοντελα δεν τρεχουν πλεον να συμπερανουμε λοιπον οτι ενα μηχανακι 450 κυβικων ειναι υπεραρκετο για να πας παντου ? :cool:
Εγκυκλοπαιδικα το ρωταω γιατι εγω μονο ενα ..... τετοιο θα εμπιστευομουν στα σοβαρα ....!

truck.jpg
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο Toby Price κέρδισε την 10η ειδική του Dakar 2022, O Van Beveren με Yamaha στην κορυφή της γενικής κατάταξης.​

Από τον BikerSpirit

Η δέκατη ειδική του Ντακάρ 2022 ( Wadi Ad Dawasir-Bisha , 375 χιλιόμετρα χρονομέτρησης), ήταν μια γλυκόπικρη μέρα για την KTM, βιώνοντας διαφορετικά συναισθήματα, με έναν οδηγό να κερδίζει την ειδική και τον άλλον να εγκαταλείπει λόγω μηχανικής βλάβης!
Μεγάλη απογοήτευση από τον περσινό νικητή του Ντακάρ (με Honda), Kevin Benavides, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης!
Ο Kevin Benavides , μέχρι τώρα πέμπτος στην γενική, 10 λεπτά πίσω από τον ηγέτη, σταμάτησε κατά τη διάρκεια της ειδικής λόγω μηχανικού προβλήματος στο KTM του, την ίδια ώρα που ο ομόστυαλός του Toby Price, επιτυγχάνει την πρώτη νίκη του για φέτος (2022), μετά την ποινή που του επιβλήθηκε στην 5η ειδική.
Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Luciano Benavides, με HUSQVARNA, με διαφορά μόλις + 00H 02′ 09”.


Το «βάθρο» της 10ης ειδικής έκλεισε ο Γάλλος Adrien Van Beveren (Yamaha), που σήμερα εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα των Sunderland και Walkner , τις δύο αιχμές του δόρατος της GASGAS και της KTM που σήμερα τερμάτισαν στην 19η και 27η θέση αντίστοιχα, και με την τρίτη θέση σήμερα, αλλά και με την σταθερή του πορεία και χωρίς καμία νίκη ακόμα φέτος, πέρασε στην κορυφή της γενικής για δεύτερη φορά φέτος!

Ο Έλληνας οδηγός, Βασίλης Μπούδρος #147, σήμερα στην 10η ειδή έφερε το καλύτερο του αποτέλεσμα στο Ντακάρ 2022, τερματίζοντας στην 55η θέση, με + 00H 47′ 08”!

Μετα και την 10η ειδική ανεβαίνει στην 72η θέση στην Γενική κατάταξη με διαφορά + 13H 13′ 17” από την κορυφή.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΕΙΔΙΚΗΣ​

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ​
Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Dakar 2022 11o Σκέλος: Ο Sunderland επιστρέφει στην κορυφή​

Ο Kevin Benavides κερδίζει την ειδική​Σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν αναμενόμενο στο προτελευταίο σκέλος του αγώνα τα «μεγάλα ονόματα» να συναντήσουν δυσκολίες στην πλοήγηση. Και αυτό έφερε πολλές ανατροπές
Φτάσαμε αισίως στην προτελευταία ημέρα, με το 11ο σκέλος να αποτελείται από μια κυκλική διαδρομή γύρω από τo bivouac της Bisha. Συνολικά οι αναβάτες έπρεπε να διανύσουν 501 χλμ, εκ των οποίων τα 346 θα ήταν τα χρονομετρημένα της «ειδικής». Άμμο (42%), αμμόλοφοι (27%), χώμα (31%) αποτελούσαν τον σημερινό τερέν.
Μετά τη χθεσινή ημέρα το Adrien Van Beveren (Yamaha) ήταν ο πρωτοπόρος στην κατάταξη, ενώ ο νικητής του 10ου σκέλους, Toby Price (KTM), άνοιξε την αυλαία της 11ης ημέρας. Πίσω του ο Luciano Benavides (Husqvarna), αδελφός του Kevin ο οποίος συνέχισε τον αγώνα, μετά την χθεσινή του εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα, με την χρήση του «μπαλαντέρ» που θεσπίστηκε από φέτος και προβλέπει ο αναβάτης που έχει εγκατάλειψη να μπορεί να συνεχίσει στον αγώνα. Προφανώς ο περσινός νικητής δεν έχει καμία ελπίδα να διακριθεί στο φετινό Dakar.
36915 sam sunderland Dakar Rally 2022 Stage11

Μετά από 127 χλμ. ο Sam Sunderland (GASGAS) έχει τον καλύτερο χρόνο, 8 δευτ. μπροστά από τον Kevin Benavides και 1’15 από τον Matthias Walkner (ΚΤΜ).O Pablo Quintanilla (Honda) βρίσκεται στην έβδομη θέση, 7’17 πίσω από τον Βρετανό. Ο Joan Barreda είναι 15ος και ο Adrien Van Beveren 29ος με 15’38 λεπτά διαφοράς από τον πρώτο. Στην «εικονική» γενική κατάταξη Sunderland, Quintanilla και Walkner είναι στις τρεις πρώτες θέσεις.
O Sunderland εξακαλουθεί να είναι πρώτος μετά από 214 χλμ. Ο Walkner είναι τέταρτος με 4’44 διαφορά και ο Quintanilla έβδομος με 7’17. Ο Van Beveren βελτιώνει τη θέση του αλλά είναι ακόμη πολύ μακριά στην 17η με 18’41 μακριά από τον πρωτοπόρο.
36919 kevin benavides Dakar Rally 2022 Stage11

Η δύσκολη πλοήγηση στο δεύτερος μέρος της ειδικής οδηγεί τη χθεσινή κορυφαία τετράδα, εκτός εικοσάδας. Price (KTM), Benavides (Husqvarna), Barreda (Honda) και Van Beveren (Yamaha) μετά από 257 χλμ είναι πίσω με πάνω από 19 λεπτά.
Τελικά τη γραμμή τερματισμού περνάει πρώτος ο Kevin Banevides μόλις 4 δευτ. μπροστά από τον Sunderland και 02’26 από τον Joaqium Rodrigues με Hero.
Με την δεύτερη θέση και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί πρωτοκλασάτοι αναβάτες ο Sunderland είναι και πάλι πρώτος στη γενική κατάταξη. Ο Βρετανός έχει πλεονέκτημα 6’52 έναντι του Pablo Quintanilla και 7’15 έναντι του Walkner. Ο Van Beveren ακολουθεί με 15’30 δευτ. διαφορά και ο Barreda κλείνει την πεντάδα, 27’54 πίσω. Ένα GASGAS, ένα Honda και ένα KTM έχουν διαφορά λίγο μεγαλύτερη από τα 7 λεπτά και όλα θα κριθούν στο 12ο σκέλος την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.
36918 budros Dakar Rally 2022 Stage11

Ο Βασίλης Μπούδρος με την Husqvarna FR450 Rally βρίσκεται «ένα βήμα» πριν τον τερματισμό και την εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου. Ήταν 64ος στο σκέλος και στη γενική φιγουράρει στην 69η θέση.

Αποτελέσματα 11ου stage
Γενική κατάταξηΠηγη https://2wo.gr
 

esel

Administrator
Δημοσιεύσεις
15.883
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Αξιος !!! ΕΥΓΕ !!!Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Dakar 2022: Μέρα 12 - GASGAS, Honda & KTM στο βάθρο, με τη νίκη να κρίνεται στο νήμα!​

59a40b04b0b4476504977c0df900d508_XL.jpg
Το Rally Dakar 2022 τελείωσε, με μεγάλους νικητές τον Sam Sunderland και την GASGAS, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από δυο ακόμα εργοστάσια, αν και το PIERER Group έκανε το 1-3 με τη Honda στη μέση. Η μάχη κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, με τον 2ο να απέχει μόλις 3.27 λεπτά και τον τρίτο 6.47 λεπτά από τον πρώτο!
Η διαδρομή της 12ης μέρας είχε εκκίνηση την Bisha και κατάληξη την Jeddah, μετά από 516 συνολικά χιλιόμετρα, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και 164 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής.

Οι πρώτοι τρεις αναβάτες δεν είχαν περιθώρια για παιχνίδια τακτικής, και τα έδωσαν όλα καθώς οι διαφορές τους μετριόνταν σε μονοψήφιο αριθμό λεπτών!
meht dak22 quintanilla stage12 act ag2 9277 mch

Στο νήμα, ο Pablo Quintanilla του HRC κατάφερε να πάρει μεν τη νίκη, όμως η διαφορά των 3.25 λεπτών που έκανε από τον Sam Sunderland δεν ήταν αρκετή για να περάσει πρώτος τελικής κατάταξης, κατακτώντας έτσι τη δεύτερη θέση στο Dakar 2022.
Toby Price Red Bull KTM Factory Racing 2022 Dakar Rally
Δεύτερος ήταν ο Toby Price της ΚΤΜ, με τον Αυστραλό να τερματίζει τελικά 10ος στην τελική κατάταξη του αγώνα, σε μια χρονιά που φαινόταν από την αρχή πως δεν βρισκόταν στην καλύτερη του φόρμα.

meht dak22 cornejo stage12 act ag2 9534 mch
Στην τρίτη θέση του 12ου Stage βρέθηκε ο “Nacho” Cornejo της Honda, που είχε ξεκινήσει άσχημα το Dakar 2022 από την 26η θέση. Ανέβαινε μεν συνεχώς, αλλά η πρόοδος του δεν στάθηκε αρκετή για να του δώσει την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο, τελειώνοντας τον αγώνα στην 6η θέση της τελικής κατάταξης.
meht dak22 barreda stage12 act m51 9576 mch

O σκληροτράχηλος Joan Barreda, κατάφερε να τερματίσει το Dakar 2022 αν και έτρεχε τα τελευταία Stages τραυματισμένος, έχοντας βρεθεί 4 ημέρες στην 5η θέση γενικής, ενώ στην ίδια θέση βρέθηκε και στην τελική κατάταξη.
Και η πρώτη πεντάδα της τελευταίας ημέρας του Dakar 2022 έκλεισε με τον rookie Mason Klein της Bas World KTM Racing, με τον Αμερικανό να παίρνει επάξια τον τίτλο του καλύτερου rookie της χρονιάς, και να γίνεται πρώτο όνομα στις λίστες των κυνηγών ταλέντων Rally των μεγάλων εργοστασίων.

Sam Sunderland GASGAS Factory Racing
Στην τελική πεντάδα, ο 32χρονος Sam Sunderland πήρε το 2ο του Dakar, μετά το 2017 που είχε κερδίσει με την ΚΤΜ, χαρίζοντας στην GASGAS την πρώτη της νίκη στο ράλι.
meht dak22 quintanilla stage12 amb m11 6655 mch
Συνεχιζεται...
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Pablo Quintanilla έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε, και αυτά τα τρία λεπτά και 27 δευτερόλεπτα που απείχε στην τελική κατάταξη από τον Sunderland θα τον σημαδεύουν πάντα. Όμως αυτό είναι το Dakar, και ο Χιλιανός αναβάτης κατάφερε να επαναλάβει έτσι την 2η θέση που είχε πετύχει το 2020. Άντε και με την πρωτιά στο επόμενο Dakar του.
Matthias Walkner Red Bull KTM Factory Racing 2022 Dakar Rally 1

Τρίτος τελικής ήταν ο Πρωταθλητής Rally 2021, και νικητής του Dakar 2018 Matthias Walkner της ΚΤΜ, που ανέβασε τους Αυστριακούς στο βάθρο, έστω κι αν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.
cq5dam.web.2000.2000 2
Ο Adrien Van Beveren της Yamaha ήταν ένας ακόμη αναβάτης που έδειχνε ικανός για τη νίκη, ειδικά στο τέλος του αγώνα του 2022, όταν προηγήθηκε της γενικής κατάταξης τη 10η μέρα. Δυστυχώς για αυτόν, κάποια λάθη στην πλοήγηση τον έριξαν πίσω στα 2 τελευταία Stages, με αποτέλεσμα να αρκεστεί στην 4η θέση τελικής.
meht dak22 barreda stage12 amb m12 2407 mch
Ήταν ο Barreda της Honda που ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα του Dakar 2022, με τον πάντα ταχύτατο Ισπανό να υποφέρει για μια ακόμη φορά από το αδύναμο σημείο του, το ότι είναι επιρρεπής στις πτώσεις.
271865361 2368714889938363 7438758510355551602 n
Καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης της Sherco ήταν ο Lorenzo Santolino στην 11η θέση τελικής, της Husqvarna o Luciano Benavides στην 13η θέση τελικής, της Hero ο Joaquim Rodrigues, 14ος, και της Rieju o Daniel Nosiglia Jager, 17ος.
vasiluis boudros termatise dakar2022 00005
Ο Βασίλης Μπούδρος έγραψε ιστορία, τερματίζοντας στον πρώτο του Dakar στην 70η θέση του αγώνα, κάνοντας έναν σταθερό αγώνα, στον οποίο συνεχώς ανέβαινε θέσεις. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!
Στα Quad νικητής ήταν ο Alexandre Giroud με Yamaha Raptor και στα SSV ο Austin Jones (στο νήμα), με Can-Am Maverick.
Δείτε παρακάτω την πρώτη δεκάδα μοτοσυκλετών στο Stage 12.
ΘΕΣΗ
#
ΑΝΑΒΑΤΗΣ
ΟΜΑΔΑ
ΧΡΟΝΟΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
1​
7​
(CHL) PABLO QUINTANILLA​
MONSTER ENERGY HONDA​
01H 40' 00''​
2​
18​
(AUS) TOBY PRICE​
RED BULL KTM FACTORY RACING​
01H 40' 18''​
+ 00H 00' 18''​
3​
11​
(CHL) JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO​
MONSTER ENERGY HONDA​
01H 40' 29''​
+ 00H 00' 29''​
4​
88​
(ESP) JOAN BARREDA BORT​
MONSTER ENERGY HONDA​
01H 41' 13''​
+ 00H 01' 13''​
5​
43​
(USA) MASON KLEIN​
BAS WORLD KTM RACING​
01H 41' 23''​
+ 00H 01' 23''​
6​
77​
(ARG) LUCIANO BENAVIDES​
HUSQVARNA FACTORY RACING​
01H 42' 38''​
+ 00H 02' 38''​
7​
52​
(AUT) MATTHIAS WALKNER​
RED BULL KTM FACTORY RACING​
01H 42' 57''​
+ 00H 02' 57''​
8​
3​
(GBR) SAM SUNDERLAND​
GASGAS FACTORY RACING​
01H 43' 25''​
+ 00H 03' 25''​
9​
15​
(ESP) LORENZO SANTOLINO​
SHERCO FACTORY​
01H 44' 18''​
+ 00H 04' 18''​
10​
158​
(ARG) DIEGO GAMALIEL LLANOS​
XRAIDS EXPERIENCIE TEAM​
01H 44' 35''​
+ 00H 04' 35''​


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Rally Dakar 2022: Τερμάτισε απροβλημάτιστα ο Βασίλης Μπούδρος!​

55ος στο 12ο σκέλος και 70ος γενικής!

Μία μεγάλη ημέρα για τον Βασίλη Μπούδρο σήμερα καθώς τερμάτισε στο Dakar και σήκωσε την ελληνική σημαία! Ο Βασίλης είναι η μόνη ελληνική συμμετοχή στις μοτοσυκλέτες εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες ενώ φέτος ας μην ξεχνάμε πως υπήρχε και ελληνική συμμετοχή στο αυτοκίνητο καθώς το Αθλητικό Σωματείο “Εκτός Δρόμου Ομάδα”, έχει την τιμή να βλέπει τους μοναδικούς εκπροσώπους της χώρας να περιλαμβάνονται στους κόλπους του.
Ο Βασίλης είχε εχθές ένα δύσκολο σκέλος με πολλούς αμμόλοφους που κάποιοι από αυτούς υποχωρούσαν αμέσως μόλις πατούσε επάνω του ενώ σήμερα η ειδική των 164 χιλιομέτρων ήταν αρκετά γρήγορη και διασκεδαστική ολοκληρώνοντας έτσι το Rally με τον καλύτερο τρόπο.
Ολοκλήρωσε το Dakar στην 70η θέση της γενικής με συνολικά 56 λεπτά ποινής, που κυρίως προέρχονται από προσπέραση σημείων ελέγχου. Χωρίς αυτά θα ήταν πέντε θέσεις πιο μπροστά, ενώ σήμερα στο 12ο και τελευταίο σκέλος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του 55ος, μία εξαιρετική επίδοση.
Εκτός από μικρές ασήμαντες πτώσεις, όπως ο ίδιος τις έχει περιγράψει, ο Μπούδρος δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα στο φετινό, δύσκολο Dakar που το ολοκληρώνει με χαμόγελο και το συμπληρώνει στην λίστα του με τα Rally που έχει συμμετάσχει.Συγχαρητήρια στον Βασίλη Μπούδρο για την συμμετοχή του.Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Δημοσιεύσεις
12.961
Ηλικία
60
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Dakar 2022 - Τα Highlights της κατηγορίας των μοτοσυκλετών​

Δείτε το επίσημο βίντεο της διοργάνωσης του Rally Dakar 2022 με τα highlights της κατηγορίας των μοτοσυκλετών και απολαύστε θέαμα, δράμα και εντυπωσιακά τοπία από την έρημο της Σαουδικής Αραβίας.
Πέρα από τα θεαματικά στιγμιότυπα του, στο βίντεο ξεχωρίζει η εγκατάλειψη του περυσινού νικητή Kevin Benavides, με την απογοήτευση και την απόγνωση στο πρόσωπο του Αργεντινού να σπάνε καρδιές, καθώς μετά από την αλλαγή εργοστασίου για το 2022, από τη Honda στην ΚΤΜ, έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε, λόγο μιας μηχανικής βλάβης που του στέρησε την πιθανότητα ενός δεύτερου τίτλου.

Και τέλος, φυσικά συγκινούν οι πανηγυρισμοί των νικητών στο τέλος του αγώνα.


Πηγη www.bikeit.gr
 
Top Bottom