EnduroGP

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Enduro World Championship 2021​

Οχτώ αγώνες το 2021​




Το World Enduro Super Series (WESS) ένωσε τις δυνάμεις του με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (FIM), έγινε “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro” και για τη νέα χρονιά περιλαμβάνει οχτώ γύρους

Η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ως στόχο τη στήριξη και την αναβάθμιση της σκηνής του Hard Enduro σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τον λόγο αυτό μεταξύ των πιο γνωστών αγώνων στην Ευρώπη, προστέθηκε και το Red Bull Tennessee Knockout των Η.Π.Α. ενώ τρεις αγώνες προγραμματίζονται να μεταδοθούν ζωντανά μέσα από τη Red Bull TV. Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία με τη Red Bull Media House για την κάλυψη όλων των γύρων με φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Για όλα τα επίπεδα​

Το νέο πρωτάθλημα θα διατηρήσει την απλή μορφή των αγώνων που είδαμε και στο WESS και θα είναι ανοιχτό για συμμετοχές αναβατών όλων των επιπέδων ώστε ακόμα και ερασιτέχνες αναβάτες να μπορούν να διασκεδάσουν στο ίδιο τερέν με τους κορυφαίους αθλητές όλου του κόσμου. Κάθε αγώνας θα έχει ένα μόνο βάθρο και μία λίστα αποτελεσμάτων ώστε να είναι εύκολη η παρακολούθησή του από τους θεατές ενώ διεθνή license της FIM θα χρειαστούν μόνο οι αναβάτες που θα ακολουθήσουν όλο το πρωτάθλημα.
HARD ENDURO WORLD CHAMPIONSHIP 2021 2

“Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς με την οποία χτίστηκε και διαμορφώθηκε το WESS, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro” δηλώνει ο Winfried Kerschhaggl, Manager του WESS αλλά και του νέου πρωταθλήματος.

Οι συμμετοχές​

Η αναβάθμιση του Hard Enduro σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως ήταν λογικό, κέντρισε το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερων αναβατών και εργοστασίων. Έτσι μετά τις ΚΤΜ, Husqvarna, και Sherco έρχονται να προστεθούν τα ονόματα της Beta με τον Johnny Walker, της Yamaha (Pol Tarrés) και της Gas Gas (υπό τη σκέπη της KTM). Φυσικά το παρών θα δώσουν και οι βασικοί διεκδικητές των προηγούμενων πρωταθλημάτων όπως οι Manuel Lettenbichler, Graham Jarvis και Billy Bolt συνθέτοντας ένα άκρως εντυπωσιακό πρωτάθλημα όπως δεν έχουμε ξαναδεί στο Hard Enduro.

Tο Tennessee Knockout των Η.Π.Α.​

O νέος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Trials Training Center, από τον ιδιοκτήτη της σχολής, Dan Brown και τον Eric Peronnard που δημιούργησε το Endurocross, το αμερικάνικο indoor πρωτάθλημα extreme enduro. Το 2021 θα είναι η ενδέκατη φορά που θα πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος αγώνας, με μεγάλα ονόματα να έχουν περάσει από τη λίστα συμμετοχών του τα προηγούμενα χρονιά. Τις περισσότερες νίκες τις έχει ο Αμερικανός Cody Webb ενώ το 2019 νικητής ήταν ο Manuel Lettenbichler που αργότερα στέφθηκε και πρωταθλητής στο WESS. Κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα είναι το πετρώδες τερέν με τη μειωμένη πρόσφυση και τα τεχνικά εμπόδια ενώ οι αναβάτες θα κληθούν να αναμετρηθούν τόσο σε ατομικές χρονομετρήσεις όσο και σε μάχες σώμα με σώμα.
HARD ENDURO WORLD CHAMPIONSHIP 2021 3

Enduro World Championship 2021 (προσωρινό ημερολόγιο)​

Extreme XL Lagares - Πορτογαλία, 7-8-9 Μαΐου
Red Bull Erzbergrodeo - Αυστρία, 3-4-5-6 Ιουνίου
Θ.Α. – Ιταλία, 10-11 Ιουλίου
Red Bull Romaniacs - Ρουμανία, 27-28-29-30-31 Ιουλίου
Red Bull TKO – Η.Π.Α., 13-14-15 Αυγούστου
TBD – Πολωνία, 18-19 Σεπτεμβρίου
Hixpania Hard Enduro -Ισπανία, 1-2-3 Οκτωβρίου
GetzenRodeo – Γερμανία, 29-30 Οκτωβρίου
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2021, 1ος αγώνας, Πορτογαλία​

fb8a4166e1765513d745bd57b682a4c7_XL.jpg
Wil Ruprecht: Ένα νέο αστέρι ανατέλλει.
Δύο τεστ απέμεναν για το τέλος του πρώτου GP της χρονιάς στην Marco de Canaveses της Πορτογαλίας και ο Steve Holcombe (Beta) κρατούσε την πρωτοπορία, δίνοντας μάχες με τους Brad Freeman (Beta), Josep Garcia (KTM) και τον Αυστραλό Wil Ruprecht (TM).

Κάπου εκεί κανείς δεν πρέπει να είχε προβλέψει τη συνέχεια, ιδιαίτερα όταν ο άγνωστος Αυστραλός βρισκόταν σε μια μάχη με τους δύο μόνιμους πρωταθλητές και τις Beta τους, καθώς και τον Garcia που επέστρεψε στο Παγκόσμιο Enduro με ηγετικές βλέψεις και νίκη στην πρώτη του επανεμφάνιση πέρυσι.

Κι όμως, τα λάθη του Holcombe στα δύο τελευταία τεστ της Κυριακής αποδείχθηκαν πανάκριβα για τον ίδιο, καθώς τον υποβάθμισαν στην τρίτη θέση, ενώ ανάλογη πορεία είχε και ο Garcia που στον τελευταίο γύρο του αγώνα βρέθηκε τέταρτος.

Μπροστά δε, η έκπληξη ολοκληρώθηκε με τον Ruprecht να παίρνει μια πανάξια, όσο και σπουδαία νίκη, αφήνοντας τον Freeman δεύτερο.

Κατά κατηγορία τώρα:

Εnduro 1

O David Guarneri χάρισε μια μεγάλη νίκη στη Fantic, κρατώντας δεύτερο τον Andrea Verona (GasGas) και τρίτο τον Samuele Bernardini (Honda).

Εnduro 2

Ο μεγάλος νικητής του EnduroGP, Ruprecht, φυσικά κατέκτησε και την κατηγορία του, αφήνοντας δεύτερο τον Holcombe και τρίτο τον Garcia.

Εnduro 3

Ο Freeman κυριάρχησε απόλυτα στην κατηγορία του από την πρώτη μέρα, με δεύτερο τον Jaume Betriu (KTM) και τρίτο τον Daniel McCanney (Sherco)

Enduro Women

Η Ισπανίδα Mireia Badia (GasGas) πήρε μια τεράστια νίκη μετά από πολύ σκληρή μάχη με την Αγγλίδα Jane Daniels (Fantic). Το γεγονός ήταν μια μικρή έκπληξη πάντως, καθώς η παρουσία της Laia Sanz (GasGas) στο πρωτάθλημα την έχει χρίσει ήδη φαβορί και το γεγονός πως την πρώτη μέρα του αγώνα είχε κυριαρχήσει δεν άφηνε πολλές ελπίδες για άλλο αποτέλεσμα. Κι όμως, η πολυάσχολη Sanz (φέτος τρέχει και στο TrialGP μετά από απουσία 7 ετών) τελικά περιορίστηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2021

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2021, 2ος αγώνας, Edolo (Ιταλία)​

brad.freeman_EnduroGP_2021_Rnd2_3643-scaled.jpg
Διπλός θρίαμβος του Brad Freeman και της Beta στο Acerbis GP of Italy, μετά από σκληρές μάχες.
Στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν 2021 στην Πορτογαλία η μεγάλη έκπληξη άκουγε στο όνομα του Αυστραλού Wil Ruprecht της TM, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους δύο πρωταγωνιστές του παγκοσμίου Enduro, Brad Freeman και Steve Holcombe, αμφότεροι της Beta.

Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, στην πόλη Edolo της Λομβαρδίας – στον Ιταλικό βορρά και δη στους πρόποδες των Άλπεων, κοντά στο πέρασμα Stelvio και τα Ελβετικά σύνορα – ήρθε η απάντηση των φαβορί. Δεν ήταν όμως καθόλου εύκολη η δουλειά τους, ειδικά απέναντι στον Ruprecht που επιβεβαίωσε πως η νίκη του μια εβδομάδα πριν δεν ήταν καθόλου τυχαία.
davide.guarneri_EnduroGP_2021_Rnd2_8647-1200x800.jpgsteve.holcombe_EnduroGP_2021_Rnd2_7998-1200x800.jpg
Με τον ειδικό του Hard Enduro, Billy Bolt (Husqvarna), να κερδίζει εντυπωσιακά το Akrapovic Super Test το βράδυ της Παρασκευής (25/6), η πρώτη μέρα του αγώνα το Σάββατο άνοιξε με μια αδυσώπητη μονομαχία των Freeman και Ruprecht, η οποία έληξε υπέρ του πρωταθλητή της Beta μόλις στο τελευταίο τεστ της ημέρας.
podium.endurogp_EnduroGP_2021_Rnd2_7972-1200x800.jpg
Το βάθρο της πρώτης μέρας του Ιταλικού GP συμπλήρωσε ο Josep Garcia (KTM), αφού χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να κρατήσει πίσω του τον ταλαντούχο Andrea Verona (Gas Gas).

Η δράση της Κυριακής για τη δεύτερη μέρα του αγώνα είχε πάλι τους ίδιους δύο πρωταγωνιστές, μόνο που αυτή τη φορά ο Freeman ήταν ακαταμάχητος και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος, ενώ ο Ruprecht δεν κατάφερε ποτέ να δείξει ικανός να τον κερδίσει.

Η βασική διαφορά την Κυριακή ήταν η επανεμφάνιση του Holcombe στο βάθρο. Ο Άγγλος πρωταθλητής έτρεχε με σπασμένο πλευρό από τον πρώτο αγώνα της Πορτογαλίας και στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος στο Edolo είχε τερματίσει μόλις 8ος. Ωστόσο την Κυριακή τα έδωσε όλα και κατάφερε να τερματίσει 3ος και να μείνει μέσα στη μάχη του τίτλου.

Enduro 1

Με δύο πανομοιότυπα βάθρα τις δυο μέρες του αγώνα, η πρώτη τριάδα της κατηγορίας είχε ως εξής: Verona, Davide Guarneri (Fantic), Antoine Magain (Sherco).

Στην κατάταξη αρχίζει να διαφαίνεται μια σεζόν-μονομαχία μεταξύ Verona και Guarneri, καθώς οι δυο τους με 77 και 71 βαθμούς αντίστοιχα έχουν αφήσει 20 βαθμούς πίσω τον τρίτο Magain (51 β.).

Enduro 2

Με δύο νίκες στις δύο μέρες ο Ruprecht δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρωτιά στην κλάση του, αφήνοντας δεύτερο τον Garcia και τρίτο τον Holcombe.

Έτσι στη βαθμολογία λογικά προηγείται ο Αυστραλός της ΤΜ με 75 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Holcombe (65 β.) και τον Garcia (64 β.)

Enduro 3

Απόλυτος κυρίαρχος και στην κατηγορία του, ο Freeman διατηρείται στην κορυφή της κατάταξης με το απόλυτο των 80 βαθμών από τέσσερα νικηφόρα γι’ αυτόν σκέλη.

Δεύτερος στην Ιταλία αναδείχθηκε ο Jaume Betriu (KTM) και τρίτος ο Danny McCanney (Sherco), οι οποίοι ακολουθούν στην κατάταξη της κατηγορίας Ε3 τον Freeman με αυτήν ακριβώς τη σειρά και βαθμούς 68 και 58 αντιστοίχως.

Enduro Women

Η Laia Sanz (Gas Gas) πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα μετά την επιστροφή της στο παγκόσμιο Enduro στο Πορτογαλικό GP, ωστόσο στον δεύτερο αγώνα στην Ιταλία περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Μεγάλη νικήτρια στην Ιταλία ήταν ομόσταυλή της στη Gas Gas, Mirela Badia, ενώ δεύτερη κατετάγη η Jane Daniels με Fantic.

Στην κατάταξη προηγείται η Badia με 35 βαθμούς, δεύτερη ακολουθεί η Sanz με επίσης 35 και τρίτη η Daniels με 34.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολoγίες EnduroGP 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το τριήμερο 16-18 Ιουλίου 2021 στη Saarema της Εσθονίας.



Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2021, 3ος αγώνας, Εσθονία​

josep_garcia_210717_EnduroGP_Estonia_0896-scaled.jpgandrea_verona_210718_EnduroGP_Estonia_0095-1200x800.jpg
Θρίαμβος για τον Josep Garcia με τρεις μέρες διαρκούς κυριαρχίας.
Ο τρίτος γύρος του 2021 Borilli FIM Enduro World Championship άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής 16/7 με το Akrapovic Super Test, στο οποίο σημειώθηκε με το καλημέρα η έκπληξη, καθώς η νίκη πήγε στον νεαρό Ιταλό Lorenzo Macoritto (TM) που δεν αγωνίζεται καν στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά στη Junior.
andrea_verona_210717_EnduroGP_Estonia_1669-1200x800.jpgpodium_endurogp_210718_EnduroGP_Estonia_1483-scaled.jpg
Από τους αναβάτες της EnduroGP πρώτος ήταν ο Josep Garcia της ΚΤΜ.

Ο Ισπανός συνέχισε να κυριαρχεί και κατά την πρώτη μέρα του αγώνα, το Σάββατο 17/7, κρατώντας πίσω του τους Brad Freeman (Beta) και Andrea Verona (GASGAS) στην κατάταξη της ημέρας.

Τη δε Κυριακή, 18/7, ο Garcia επανέλαβε την νικηφόρα εμφάνισή του, σε ένα βάθρο με την ίδια ακριβώς σύνθεση όπως και το Σάββατο.

Enduro 1

Με τις δύο του επισκέψεις στο βάθρο ο Andrea Verona πήρε εύκολα τη νίκη στην κατηγορία του, μπροστά από τον Davide Guarnoni (Fantic) και τον Samuele Bernardini (Honda).

Enduro 2

Ο Josep Garcia πήρε τη νίκη στην Εσθονία και στην κλάση του φυσικά, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τον ανεβάσει στην πρώτη θέση της κατάταξής της, όπου παραμένει ο Wil Ruprecht (TM) που στην Εσθονία ήταν δεύτερος στην κατηγορία. Τρίτος έκλεισε το GP της Εσθονίας ο Hamish Macdonald (Sherco).

Enduro 3

Ο Brad Freeman απλά καλπάζει στην Ε2 κατηγορία του, μετρώντας το απόλυτο των βαθμών μετά από τρία GP, 160. Κέρδισε και εδώ με τις δύο δεύτερες θέσεις του στην EnduroGP, με δεύτερο τον Jaume Betriu (KTM) και τρίτο τον Daniel McCanney (Sherco).


Στην κατάταξη EnduroGP συνεχίζει να προηγείται ο Brad Freeman με 111 βαθμούς, δεύτερος ανέβηκε ο Josep Garcia με 94 και τρίτος είναι ο Wil Ruprecht με 89.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2021
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22-24 Ιουλίου 2021 στη Skövde της Σουηδίας.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2021, 4ος αγώνας, Σουηδία​

wil_rupretch_210723_EnduroGP_Sweden_0947-1200x800.jpghamish_macdonald_210723_EnduroGP_Sweden_1095-1200x800.jpg

Ruprecht και Freeman μοιράστηκαν τις νίκες στις δύο μέρες του αγώνα, με τον δεύτερο να ενισχύει τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης.
Το 2021 Borilli FIM EnduroGP World Championship συνεχίστηκε με το AIRMOUSSE GP of Sweden στην πόλη Skövde, προερχόμενο από τον θρίαμβο του Josep Garcia (KTM) στον προηγούμενο αγώνα στην Εσθονία, κλείνοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Brad Freeman (Beta).
davide_guarneri_210723_EnduroGP_Sweden_1018-1200x800.jpg
Στο Σουηδικό GP η δράση παραδοσιακά άνοιξε με το Akrapovic Super Test το βράδυ της Παρασκευής, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Wil Ruprecht (TM), με δεύτερο τον Freeman και τρίτο τον Thomas Oldrati (Honda).

Στην πρώτη αγωνιστική μέρα που ακολούθησε, ο Ruprecht συνέχισε σε πολύ δυνατή φόρμα, κυριαρχώντας στον αγώνα. Βασικός του αντίπαλος ήταν ο Garcia, ο οποίος τον κυνήγησε ως το σημείο που μια πτώση τον έβγαλε από τη μάχη της πρωτιάς, χωρίς ωστόσο να χάσει τη δεύτερη θέση από τον Freeman που ολοκλήρωσε το σαββατιάτικο βάθρο.
laia_sanz_210723_EnduroGP_Sweden_1606-1200x800.jpg
Στη δεύτερη ημέρα του GP ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Freeman, ανέκαμψε με δυναμική εμφάνιση, καθώς έχτισε από νωρίς μια μικρή διαφορά που του επέτρεψε να μην αγχώνεται για τους διώκτες του. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Andrea Verona (GASGAS) και Davide Guarneri (Fantic).

Μετά τον 4ο αυτόν γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Freeman διατηρεί το προβάδισμά του στην κατάταξη με 146 βαθμούς, ακολουθεί ο Garcia με 124 και τρίτος είναι ο Ruprecht με 120.
podium_egp_210724_EnduroGP_Sweden_1619-1200x800.jpg
Ας δούμε τώρα τι έγινε σε κάθε κατηγορία αναλυτικά:
Enduro 1

O Guarneri, με μια 1η και μια 2η θέση στην κατηγορία τις δύο μέρες του αγώνα πήρε τη συνολική πρωτιά για λίγο από τον Verona που αθροίζει μια 3η και μια 1η θέση αντίστοιχα.

Έτσι ο Verona διατηρεί την πρώτη θέση με 152 βαθμούς, ο Guarneri τον πλησίασε στους 10 (142 β.), ενώ τρίτος έπεται ο Samuele Bernardini της Honda με 109.

Enduro 2

Ruprecht και Garcia μονομαχούν σκληρά στην Ε2, ενώ ισοβάθμησαν στη Σουηδία με τη νίκη να πηγαίνει τυπικά στον πρώτο.

Στην κατάταξη ο Ruprecht διατηρεί βραχεία κεφαλή του Garcia με 146 βαθμούς έναντι 141, ενώ τρίτος ακολουθεί ο Hamish Macdonald (Sherco).
Enduro 3

Απόλυτος κυρίαρχος εδώ ο Freeman έφυγε από τη Σουηδία με άλλο ένα 40άρι από τις δύο νίκες (20+20) στην κατηγορία του και μετρά τα απόλυτο των διαθέσιμων βαθμών ως τώρα, 160.

Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Jaume Betriu (KTM) με 134 και τρίτος ο Daniel McCanney (Sherco) με 116.
Enduro Women

Η έμπειρη Laia Sanz (Gas Gas) νίκησε και τις δύο μέρες του αγώνα και έτσι, με τους 40 βαθμούς που προσέθεσε, έφτασε στους 75 στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πίσω της ισοβάθμησαν στη Σουηδία οι Mirela Badia (Gas Gas) και Jane Daniels (Fantic) εναλλασσόμενες μεταξύ τους στις δύο θέσεις του βάθρου στις δύο μέρες του αγώνα.

Η Badia διατηρείται στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 67 βαθμούς, καθώς η Daniels την καταδιώκει από απόσταση ενός μόλις βαθμού στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2021

Ο επόμενος αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Γερμανία στις 8-10 Οκτωβρίου, ωστόσο αυτό το GP ματαιώθηκε λόγω covid-19, έτσι αναμένουμε είτε την αντικατάστασή του από άλλον αγώνα, διαφορετικά έπεται ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Γαλλία από 15 ως 17 Οκτωβρίου.

Πηγη www.bikeit.gr
 

Lepanto

member
Δημοσιεύσεις
846
Ηλικία
63
Ερώτηση στους εντουραδες:
Θέλω να βολταρω στα βουνά σε δασικούς δρόμους, τι μηχανή πρέπει να πάρω; ελαφριά, ~400_600 κε ,και να κινουμε στην πόλη !! Ζητάω πολλά;;;; η υπάρχει λύση;;;;;
 

User C

well know member
Δημοσιεύσεις
3.737
Ερώτηση στους εντουραδες:
Θέλω να βολταρω στα βουνά σε δασικούς δρόμους, τι μηχανή πρέπει να πάρω; ελαφριά, ~400_600 κε ,και να κινουμε στην πόλη !! Ζητάω πολλά;;;; η υπάρχει λύση;;;;;
Απάντηση....έχεις βολτάρει ποτέ στα βουνα; Εχεις φίλους εντουράδες και αν ναι με τι μηχανές;
 

Lepanto

member
Δημοσιεύσεις
846
Ηλικία
63
Απάντηση....έχεις βολτάρει ποτέ στα βουνα; Εχεις φίλους εντουράδες και αν ναι με τι μηχανές;
Ναι με ένα xt600e πριν 20 χρονια!!!!
Αρρωστημένα βέβαια τότε...ήμουν και 40αρης βλέπεις!!!
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.273
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Θέλει ψάξιμο.
Από φίλο φίλου .
Γενικά δεν νοιωθανε αυτά ,ούτε έχουν και τρελές απαιτήσεις
Δες και τίποτα wr 450F σαν δεύτερη επιλογή
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Παλιό σαν και εμένα αλλά...πού το βρίσκω καθαρό;;;;
Ενα 2τ 200/250
Ανασταίνεται εύκολα.
Εύκολη συντήρηση ανταλλακυικαυ με το κιλό.
Ελαφρύ δυνατό και θα σε μάθει να οδηγάς στο χώμα καθώς θέλει περισσότερη προσπάθεια στο φρενάρισμα λόγω του ότι δεν υπάρχει φρένο κινητήρα.




 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2021, 5ος αγώνας, Πορτογαλία​

josep-garcia_EnduroGP_2021_Rnd5_2843-1200x800.jpgandrea-verona_EnduroGP_2021_Rnd5_3020-1200x800.jpg
Με διπλή νίκη ο Josep Garcia ανέβαλε τη στέψη του Brad Freeman.
Μετά από αρκετούς μήνες διακοπής και τη ματαίωση του γερμανικού GP λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την πανδημία covid-19, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro επανήλθε στη δράση με έναν αγώνα που είχε και δυνατές μάχες, αλλά και αποτέλεσμα που παρατείνει το θρίλερ ως τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.
brad-freeman_EnduroGP_2021_Rnd5_6565-1200x800.jpg
Το Terra Única GP of Portugal άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής με το καθιερωμένο Akrapovic Super Test, το οποίο εξελίχθηκε ουσιαστικά σε ένα μπρα-ντε-φερ των δύο πρωταγωνιστών του φετινού πρωταθλήματος, Brad Freeman (Beta) και Josep Garcia (KTM). Τελικός νικητής ήταν ο Freeman, μόλις για ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
Στην πρώτη αγωνιστική ημέρα του αγώνα, το Σάββατο 9/10, ο Garcia πρωταγωνίστησε από νωρίς, κέρδισε τα πρώτα έξι τεστ της ημέρας, έχτισε μια διαφορά ασφαλείας και αργότερα τη διεύρυνε με τους ταχύτερους χρόνους στα enduro test και cross test στο κλείσιμο της ημέρας, για να πάρει το πρώτο 20άρικο βαθμών από την πρωτιά του – με διαφορά 54 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο, Freeman!
endurogp_EnduroGP_2021_Rnd5_6409-scaled.jpg
Ο Freeman, με τη σειρά του, δεν τερμάτισε εύκολα δεύτερος, καθώς αντιμετώπισε μεγάλη πίεση από τους Andrea Verona (GASGAS), Nathan Watson (Honda) και Steve Holcombe (Beta), καταφέρνοντας ωστόσο να κρατήσει τον rookie Verona 4 δευτερόλεπτα πιο πίσω, στο τρίτο σκαλί του ημερήσιου βάθρου.
Στη δεύτερη αγωνιστική μέρα του GP (Κυριακή 10/10), ο Freeman εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην αφήσει τον Garcia να επαναλάβει τη σαββατιάτική του απόδοση, ωστόσο ο Ισπανός ήταν για μια φορά ακόμη εξαιρετικά γρήγορος.
Αυτή τη φορά οι νίκες στα ειδικά τεστ πήγαιναν μια στον ένα και μια στον άλλο, ώσπου ξεκίνησε το τελευταίο τεστ της ημέρας με τον Garcia να προηγείται για 3 δευτερόλεπτα. Ένα μικρό λαθάκι του επέτρεψε στον Freeman να τον προσπεράσει για μια στιγμή, ωστόσο ο Ισπανός της ΚΤΜ απάντησε με καταιγιστικό ρυθμό που του χάρισε τη νίκη ξανά.

Έτσι στο σύνολο ο Josep Garcia ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, με δεύτερο τον Brad Freeman, γεγονός που προσέθεσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
Πλέον ο Freeman προηγείται με 16 βαθμούς του Garcia και απομένει ένα Grand Prix ακόμη στη Γαλλία, δηλαδή 20+20 βαθμοί διαθέσιμοι για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Κοινώς, πάμε για γαλλικό θρίλερ.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2021

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας θα γίνει 15-17 Οκτωβρίου 2021 στη Langeac της Γαλλίας.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2022, 1ος αγώνας, Lalin (Ισπανία)​









Ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro 2022 έδωσε το στίγμα για τη χρονιά που μας περιμένει μόλις από το πρώτο επίσημο τεστ του πρωταθλήματος, το Akrapovic Super Test που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (6/5).
Εκεί η νίκη πήγε στον Alex Salvini (Husqvarna), ωστόσο μόνο μετά από σκληρή μάχη και ελάχιστες διαφορές με τον Steve Holcombe (Beta), τον πρωταθλητή 2021 Brad Freeman (Beta) και τον Andrea Verona (GASGAS).

Την πρώτη μέρα του αγώνα, Σάββατο 7/5, ο Verona ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει τη νίκη οδηγώντας εντυπωσιακά μπροστά από τους Holcombe και Wil Ruprecht (TM), καθώς ο αγώνας κρίθηκε στον τελευταίο του γύρο με τους τρεις πρώτους μέσα σε απόσταση 2 δευτερολέπτων.
Την Κυριακή, στη δεύτερη αγωνιστική μέρα, ήταν η σειρά του Josep Garcia (KTM) να επανακάμψει από την τέταρτη θέση που είχε την προηγούμενη μέρα, καθώς οδήγησε εντυπωσιακά και προσέφερε την απόλυτη χαρά στους συμπατριώτες του παίρνοντας τη νίκη μπροστά από τον Verona που αναζητούσε επίμονα να επαναλάβει το κατόρθωμα της προηγούμενης μέρας.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Freeman, ο οποίος επίσης είχε μείνει εκτός βάθρου με κακή επίδοση το Σάββατο.
Κατά κατηγορία τώρα, στην Enduro1 ο Verona δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, καθώς κράτησε άνετα πίσω του τους Thomas Oldrati (Honda) και Matteo Cavallo (TM).
Στην Enduro2 η πρωτιά αναπόφευκτα ανήκει στον νικητή του GP, Garcia, ενώ πίσω από τον Ισπανό στο βάθρο της Ε2 ακολούθησαν οι Ruprecht και Hamish MacDonald (Sherco).

Τέλος στην Enduro3 η πρωτιά ανήκε δικαιωματικά στον Freeman, με δεύτερο τον Davide Guarneri (Fantic) και τρίτο τον rookie Matteo Pavoni (TM).
Στην κατηγορία των Γυναικών η Jane Daniels της Fantic πήρε πειστικά τη νίκη του ισπανικού GP μπροστά από τη Mireia Badia (Rieju) και τη Rita Vieira (Yamaha).
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 13-15 Μαΐου στην Πορτογαλία.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2022, 2ος αγώνας, Πορτογαλία​







Ο Αυστραλός Ruprecht πήρε μια δύσκολη διπλή νίκη από τον Garcia και πέρασε πρώτος στην κατάταξη, με μόλις έναν βαθμό διαφοράς από τους δύο διώκτες του.

Η αρχή της αγωνιστικής δράσης στο πορτογαλικό GP έγινε το βράδυ της Παρασκευής με το Akrapovic Super Test, στο οποίο πρώτευσε ο Josep Garcia με ΚΤΜ, επικρατώντας των Thomas Oldrati (Honda) και Andrea Verona (GASGAS) για μόλις ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην πρώτη αγωνιστική μέρα του GP αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Αυστραλός Wil Ruprecht (TM) – που είχε τερματίσει τέταρτος το προηγούμενο βράδυ στο Super Test.
Δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά 4 δευτερολέπτων ακολούθησε ο Garcia και τρίτος ο Verona.





Στη δράση της Κυριακής ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, καθώς Ruprecht και Garcia μονομάχησαν σκληρά για τη νίκη, η οποία εν τέλει πήγε στον αναβάτη της ΤΜ για να ολοκληρώσει ένα μαγικό τριήμερο, ενώ τρίτος τερμάτισε ξανά ο Verona.
Με αυτή τη νίκη ο Ruprecht πέρασε πρώτος στην κατάταξη του WPTGlobal FIM EnduroGP World Championship 2022 με 68 βαθμούς, ενώ ο Garcia ακολουθεί εκ του σύνεγγυς με 67, όσους ακριβώς έχει και ο Verona.
Εν ολίγοις, οδεύουμε για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα φέτος, με την αξιοπερίεργη απουσία από την κορυφή των κυρίαρχων των προηγούμενων ετών, δηλαδή των Brad Freeman και Steve Holcombe της Beta.

Κατά κατηγορία, στην Ε1 μεγάλος νικητής της Πορτογαλίας ήταν ο Verona, στην Ε2 ο Ruprecht (σε μια ακόμη μονομαχία με τον Garcia) και στην Ε3 ο Davide Guarneri της Fantic.
Στην κατηγορία Junior ξεχώρισε ο Zach Pichon με Sherco, ενώ στις Γυναίκες η Jane Daniels της Fantic διεύρυνε με νίκη το προβάδισμά της στην κατάταξη.
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24-26 Ιουνίου στην Carpineti της Ιταλίας.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2022, 3ος αγώνας, Ιταλία​









Άλλη μια νίκη για τον Wil Ruprecht στο ιταλικό GP.
Ο τρίτος γύρος του WPTGlobal FIM EnduroGP World Championship επισκέφτηκε την Ιταλία και την περιοχή γύρω από την πόλη Carpineti, κοντά στη Modena και τη Bologna, μετά τις Ισπανία και Πορτογαλία.

Εκεί η δράση ξεκίνησε παραδοσιακά με το Akrapovic Super Test, στο οποίο πρώτευσε ο Josep Garcia (KTM), μπροστά από τους Thomas Oldrati (Honda) και τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Wil Ruprecht (TM Racing).
Ο Ισπανός της ΚΤΜ συνέχισε εξίσου δυναμικά και την επόμενη μέρα, την πρώτη του αγώνα, κατακτώντας την πρώτη θέση μπροστά από τον Ruprecht και τον Andrea Verona (GASGAS).

Έτσι τη δεύτερη μέρα του ιταλικού GP όλα έδειχναν πως οδεύουμε μια μάχη Garcia και Ruprecht για τη νίκη, και όντως οι αγώνας εξελισσόταν έτσι, με τον Αυστραλό να χτίζει μια διαφορά 13 δευτερολέπτων από τον Ισπανό.
Φτάνοντας στο τελευταίο τεστ της ημέρας και του αγώνα, το JUST1 Enduro Test, ο Garcia πίεσε για να μαζέψει τη διαφορά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μια πολύ άσχημη πτώση, μετά την οποία κατάφερε μετά βίας να τερματίσει 16ος.
Στο μεταξύ ο Ruprecht είδε τον αγώνα του να απλοποιείται και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, χάρη στην οποία ισχυροποίησε τη θέση του στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης.

Δεύτερος τερμάτισε ο Verona και τρίτος ο Nathan Watson (Honda).
Με τον Garcia να μην παίρνει βαθμούς στη δεύτερη μέρα του αγώνα, η τελική κατάταξη του ιταλικού GP ήταν κατά σειρά: Ruprecht, Verona, Watson.
Στη βαθμολογία της EnduroGP ο Ruprecht προηγείται με 105 βαθμούς, ο Verona ακολουθεί με 99 και ο Garcia υποχώρησε τρίτος με 87.

Κατά κατηγορία, στην Ε1 ο μεγάλος νικητής ήταν ο Verona, με δεύτερο τον Oldrati και τρίτο τον Daniel Milner (Fantic).
Στην Ε2 ο Ruprecht φυσικά και πήρε τη νίκη, μπροστά από τον Watson, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Hugo Blanjoue (KTM).

Στην Ε3, τέλος, ο Mikael Persson (Husqvarna) ήταν ο μεγάλος νικητής, με δεύτερο τον Leo Le Quere (Sherco) και τρίτο τον Marc Sans Soria (Husqvarna).
Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2022
Ο επόμενος αγώνας θα μας επιστρέψει στην Πορτογαλία και την περιοχή Coimbra-Souselas, το τριήμερο 1 με 3 Ιουλίου 2022.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

EnduroGP 2022, 4ος αγώνας, Coimbra (Πορτογαλία)​










Με μια σημαντικότατη νίκη στο δεύτερο πορτογαλικό GP της χρονιάς, ο Nathan Watson έβαλε τον εαυτό του στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Ο τέταρτος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro 2022 επέστρεψε στην Πορτογαλία, ξανά μετά τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, αυτή τη φορά ωστόσο δίχως έναν από τους πρωταγωνιστές του. Ο Josep Garcia (ΚΤΜ) εγχειρίστηκε καθώς ο προηγούμενος αγώνας του άφησε “δωράκι” έναν ραγισμένο αντίχειρα στο αριστερό χέρι, έτσι απείχε από τον αγώνα της Coimbra.

Εκεί η δράση άρχισε με τον Andrea Verona (GASGAS) να κερδίζει το Akrapovic Super Test, μπροστά από τους Nathan Watson (Honda) και Brad Freeman (Beta).
Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα, δηλαδή τον αγώνα του Σαββάτου (2/7), o Watson πήρε μια πειστική νίκη την ώρα που ο νικητής του προηγούμενου GP, Wil Ruprecht (TM), είχε μια βαριά πτώση, από την οποία περιορίστηκε μόλις στη 13η θέση.

Έτσι ο Verona τον προσπέρασε στην προσωρινή κατάταξη της EnduroGP, καθώς τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Watson, ενώ τρίτος της ημέρας αναδείχθηκε ο Daniel Milner (Fantic).
Για να φτάσουμε στην Κυριακή (3/7) και τη δεύτερη και τελευταία μέρα του GP στο οποίο ο Watson συνέχισε με την ίδια φόρα που κατείχε όλο Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας ξανά στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος.
Τον ακολούθησε ο Verona, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Steve Holcombe (Beta), ένας ακόμη πρωταθλητής που ξεκίνησε άχρωμα τη φετινή χρονιά, όπως ο ομόσταυλός του και πρωταθλητής 2021, Freeman που ακόμη αναρρώνει από τραυματισμό.

Κατά κατηγορία:
Ε1
Ο Verona απλά δεν έχει αντίπαλο, συνεχίζοντας με το απόλυτο των βαθμών και στα τέσσερα GP που έχουν τρέξει ως τώρα στη σεζόν του 2022. Στην Coimbra η έκπληξη άκουγε στο όνομα Sanuele Bernardini (Honda), καθώς ο Ιταλός έκανε τον μακράν καλύτερο φετινό του αγώνα τερματίζοντας δεύτερος σε κάθε αγωνιστική μέρα στην Πορτογαλία, άρα και στο σύνολο. Τρίτος αναδείχθηκε ο Tomas Oldrati (Honda).

Ε2
Στην κλάση του ο νικητής του GP, Watson, δε θα μπορούσε παρά να είναι επίσης πρώτος. Ο επανακάμψας Holcombe βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Hugo Blanjoue (KTM).

E3
Ο Freeman οδηγεί την κατάταξη στην κατηγορία αυτή και αυτό δεν αλλάζει καθώς ο Άγγλος προσέθεσε άλλους 40 βαθμούς από τη διπλή του πρωτιά και στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος. Τον ακολούθησαν οι Mikael Persson (Husqvarna) και Matteo Pavoni (TM).
Γυναίκες
Για τρίτο σερί αγώνα η Jane Daniels (Fantic) πήρε το απόλυτο των βαθμών και μοιραία οδηγεί το πρωτάθλημα.
Παλεύει από σχετικά κοντά η Mireia Badia (Rieju) που στην Coimbra πήρε δύο δεύτερες θέσεις στις αντίστοιχες αγωνιστικές μέρες. Ομοίως στην τρίτη θέση του αγώνα και του πρωταθλήματος βρίσκεται η Rosie Rowett (KTM).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (29-31/7) στη Σλοβακία.


Πηγη www.bikeit.gr
 
Top Bottom