ENDURO SCHOOL

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΒΕΤΑ Weekend 2022​

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου​




Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro Steve Holcombe έρχεται στην Ελλάδα για ένα αξέχαστο διήμερο με μαθήματα οδήγησης και φιλική βόλτα στους Αγίους Θεοδώρους!

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου, η Beta Chachagias Racing Team φέρνει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή EnduroGP Steve Holcombe Racing και πάλι στην Ελλάδα, για ένα αξέχαστο διήμερο στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Το Σάββατο (15/1) ο Βρετανός αναβάτης θα δείξει χρήσιμα tip και θα δώσει πολύτιμες συμβουλές για την αγωνιστική οδήγηση μοτοσυκλετών Enduro, σε κλειστό γκρουπ συμμετεχόντων, ενώ την Κυριακή θα λάβει μέρος στη φιλική βόλτα Enduro Riding 4 που διοργανώνει το αθλητικό σωματείο ΛΕΜΑΘ ΑΣ MOTO racing.

Workshop: Το κόστος για συμμετοχή στο μάθημα του Σαββάτου είναι 150€ και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ (https://forms.gle/vj1QFUbi767pC4pn8) . Θα επιλεχθούν 15 άτομα δίνοντας προτεραιότητα σε νέους και αγωνιζόμενους αναβάτες.

Free Ride: Για συμμετοχή στη φιλική βόλτα της Κυριακής, οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να παρακολουθούν τη σελίδας της ΛΕΜΑΘ ΑΣ MOTO racing όπου θα ανακοινώνονται πληροφορίες για τη διαδρομή, τις συμμετοχές και όλες τις εξελίξεις γύρω από την εκδήλωση. Κάθε αναβάτης θα ξεκινάει τη διαδρομή μόνος του ή με την παρέα του και θα κινείται στον ρυθμό που επιθυμεί. Το ίδιο θα κάνει και ο Steve Holcombe και αυτό σίγουρα αναμένεται… ιδιαίτερα συναρπαστικό. Παράλληλα θα υπάρχει πρόβλεψη για ξεχωριστή ειδική διαδρομή, όπου όσοι θελήσουν θα μπορέσουν να δουν τον Steve να οδηγεί σε ρυθμό “παγκοσμίου”

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ρεκόρ συμμετοχών στην Εντουροβόλτα της ΛΕΜΑΘ παρουσία του πολυπρωταθλητή Steve Holcombe προσκεκλημένου της BETA​

Ο 7φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με 700+ Έλληνες εντουράδες

Στιγμές δόξας για το Ελληνικό Enduro και μία όμορφη εικόνα που δύσκολα την έβλεπε κανείς ακόμη και σε εποχή προ-πανδημίας, εχθές Κυριακή στους Αγίους Θεοδώρους όπου η ΛΕΜΑΘ διοργάνωσε μία από τις πλέον πετυχημένες εντουροβόλτες, το Enduro Riding 4.
Πρωτόγνωρο πλήθος συμμετοχών, περισσότεροι από 700 καταγεγραμμένοι συμμετέχοντες που έφτασαν από όλη την Ελλάδα για να οδηγήσουν εχθές στους Αγίους Θεοδώρους.
Παράλληλα η BETA Hellas είχε προσκεκλημένο τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, έναν εν ενεργεία θρύλο του Enduro, τον Steve Holcombe, για ακόμη ένα Enduro Workshop. Το Σάββατο οι φίλοι της μάρκας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Βρετανού αναβάτη και να οδηγήσουν μαζί του σε κλειστό κύκλο, ενώ την Κυριακή ενώθηκαν με 700 Enduro από όλη την Ελλάδα ακολουθώντας την μεγάλη διαδρομή της ΛΕΜΑΘ. Οι δύο αυτές διοργανώσεις συνδυάστηκαν με εξαιρετικό τρόπο με την Beta Chachagias Racing Team να σχεδιάζει και να στήνει την ειδική διαδρομή στην μέση του Enduro Riding 4 της ΛΕΜΑΘ όπου παράλληλα ήταν και σημείο ανεφοδιασμού.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες στο Enduro Riding 4 να θαυμάσουν από κοντά τον Steve Holcombe που οδηγούσε στην ειδική διαδρομή γράφοντας χρόνους, αλλά ταυτόχρονα να οδηγήσουν και μαζί του στα 70 χιλιόμετρα Enduro που είχαν σχεδιάσει οι άνθρωπο της ΛΕΜΑΘ.
Μία διαδρομή που εκφράστηκαν όλοι με τα καλύτερα λόγια στον συμμετέχοντα του ΜΟΤΟ, Κίμωνα Καράμπελα, με την ευχάριστη έκπληξη πως αποτελούνταν από κυρίως νέα μονοπάτια.
Η διαδρομή του Enduro Riding 4 ήταν έξυπνα επιλεγμένη ώστε να είναι όσο πρέπει γρήγορη χωρίς κάποιο επικίνδυνο και δύσκολο σημείο που θα μπορούσαν να ακινητοποιηθούν 700+ μοτοσυκλέτες η μία πίσω από την άλλη.
Παρέμενε ταυτόχρονα μία τεχνική και ενδιαφέρουσα διαδρομή σε εκπληκτική φύση, με το αθλητικό σωματείο ΛΕΜΑΘ να δίνει έτσι και το καλύτερο, πρόσφατο, δείγμα γραφής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro όπου έχει ζητήσει φέτος να διοργανώσει έναν του αγώνα. Αν τους επιτραπεί από την Ομοσπονδία, θα χρησιμοποιήσουν μεγάλο κομμάτι αυτής της σωστά επιλεγμένης διαδρομής και για τον αγώνα.
Εξίσου πολύ σωστή επιλογή να ξεκινούν την διαδρομή απευθείας από την εκκίνηση, χωρίς να χρειάζεται να διασχίσουν κάποιο δρόμο ανοικτό στην κυκλοφορία, πράγμα που δεν θα ήταν ζήτημα με λίγες συμμετοχές αλλά καίριας σημασίας για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και μία από τις πολλές λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά, σε αυτή την άρτια διοργάνωση.
Ο Steve Holcombe «επί το έργον»


ο πολυπρωταθλητής και συντάκτης του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας
με τον Steve Holcombe




Με 700+ μοτοσυκλέτες να παίρνουν εκκίνηση, που έπρεπε να ξεφορτωθούν από αντίστοιχα πολλά αυτοκίνητα, τρέιλερ και βαν, τα πράγματα στους Αγίους Θεοδώρους θα μπορούσαν να γίνουν ασφυκτικά, όμως η τεράστια συμμετοχή αντιμετωπίστηκε και στο θέμα του πάρκινγκ.
Οι Άγιοι Θεόδωροι γέμισαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και δεν υπήρχε κάτοικος που να μην ήξερε τι συμβαίνει, όπως αντίστοιχο ήταν και το μήνυμα σε όλους όσους κινούνταν στην Ε.Ο. νωρίς το πρωί αλλά και στην λήξη, μιας και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεμίζοντας φορτωμένες Enduro την εικόνα του δρόμου.
Ο Steve Holcombe έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να υπογράψει αυτόγραφα στην εκκίνηση και να φωτογραφηθεί με τους συμμετέχοντες, όπως επίσης και στην επίδειξη της τεχνικής του, μέσα στην ειδική διαδρομή.
Στο σημείο του ανεφοδιασμού και της ειδικής είχαν σπεύσει και αρκετοί θεατές, δημιουργώντας ατμόσφαιρα αγώνα με την διαφορά πως αγώνας με τέτοια συμμετοχή δεν είναι εύκολο να υπάρξει.
Ο καιρός βοήθησε με τον καλύτερο τρόπο για την εποχή -φυσικά χωρίς σκόνη- αλλά απουσίαζε και η πολύ λάσπη που θα έδινε και αυξημένες πιθανότητες για ατύχημα.
Αντιπροσωπευτικό κομμάτι της διαδρομής:

Αμέσως μετά την ειδική και το σόου, κυριολεκτικά, που έδωσε εκεί ο Holcombe, ο Βρετανός ενώθηκε με μία μικρή ομάδα αναβατών, μεταξύ τους και πολλοί αγωνιζόμενοι όπως ο δικός μας Κίμωνας, ο Τρίγκας, ο Κοινωνάς, ο Μανωλίδης, ο Ζώρας και άλλοι που μπορούσαν να κρατήσουν τον ρυθμό του παγκόσμιο πολυπρωταθλητή και να οδηγήσουν σβέλτα μέχρι την επιστροφή.
Ο Steve είχε να εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα που επικράτησε, όπως και για τις διαδρομές στην ελληνική φύση και έτσι το Beta Weekend και το Enduro Riding 4 ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη για το 2022.
φωτό - ρεπορτάζ: Κίμωνας Καράμπελας / Θοδωρής Ερμήλιος



Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Fantic Motor Hellas θα φιλοξενήσει στην Αθήνα από τις 15 ως 17 Ιουλίου τον AJ Catanzaro και την Moto Academy​

Από τον BikerSpirit

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ FANTIC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ AJ CATANZARO KAI H MOTOACADEMY, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ FANTIC MOTOR HELLAS


Μετά από πολύμηνη προετοιμασία η Fantic Motor Hellas θα φιλοξενήσει στην Αθήνα στις 15, 16 και 17 Ιουλίου τον AJ Catanzaro και την Moto Academy (https://club.themotoacademy.com/).

O AJ Catanzaro είναι ένας από τους κορυφαίους privateer αναβάτες motocross / Supercross στην Αμερική, αλλά είναι ακόμα πιο γνωστός ως ιδρυτής του MotoAcademy, που είναι ίσως η πιο επιτυχημένη σχολή οδήγησης στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Στην Moto Academy συμμετέχει ο Jett Lawrence, που κατέκτησε την 1η θέση στο βάθρο του Αμερικανικού πρωταθλήματος supercross, ενώ είναι 1ος στη βαθμολογία του Αμερικανικού πρωταθλήματος motocross.

Βασικές αρχές αλλά και προχωρημένες τεχνικές της “new school” αγωνιστικής οδήγησης στο χώμα θα μοιραστεί ο Αμερικανός αναβάτης το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου με επιλεγμένους Έλληνες αναβάτες Motocross και Enduro. Η συμμετοχή στο 2ημερο moto clinic προσφέρθηκε δωρεάν σε αναβάτες αγωνιστικών μοτοσυκλετών Fantic, ενώ αναβάτες μοτοσυκλετών άλλων κατασκευαστών είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν με ειδική προνομιακή τιμή.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν κλείσει εδώ και αρκετό καιρό αλλά οι Έλληνες fans θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον AJ Catanzaro σε μια εκδήλωση «meet&greet” που διοργανώνει η Fantic Motor Hellas στο νέο χώρο RIDE της HD Athena – Πειραιώς 187, την Παρασκευή 15 Ιουλίου από τις 19:00 μέχρι τις 22:00.

Πηγη https://bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μαθήματα Off-Road οδήγησης στο Ηράκλειο Κρήτης​

Από τον ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ., σε συνεργασία με τον Κίμωνα Καράμπελα

Ο Σύλλογος Μοτοσυκλέτας Σκαλανίου με την υποστήριξη της Η&Κ ΑΕΒΕ διοργανώνει μαθήματα βελτίωσης ελέγχου οδήγησης μοτοσυκλέτας σε χωμάτινες διαδρομές, στις 8-9 Οκτωβρίου 2022, με δάσκαλο τον 4 φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στο Enduro και συντάκτη του ΜΟΤΟ, Κίμωνα Καράμπελα.
Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στο Οροπέδιο Στρούμπουλα, στο Ηράκλειο Κρήτης.


Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε με τα εξής τηλέφωνα: 6973985823 , 6947262613

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

«Απλά» μαθήματα οδήγησης μεγάλων On/Off με τον Adam Riemann​

14a7847a378886535acc94339abf3640_XL.jpg

Σαν την εκπαιδευτική τηλεόραση δεν έχει, ή εν προκειμένω εκπαιδευτικό youtube, με τον Adam Riemann να έχει απλές και πρακτικές συμβουλές για το χώμα.

Μέσα από ένα σύντομο video, ο γνωστός Αυστραλός, ειδήμων της εκτός δρόμου οδήγησης, μας μεταφέρει απλές συμβουλές που θα κάνουν τα μονοπάτια μας πιο βατά. Πως γλυτώνουμε τις πτώσεις από φρένα πανικού, πως στρίβουμε στο χώμα, πως περνάμε εμπόδια όπως κορμοί;

Οπωσδήποτε, με τα δια ζώσης σχολεία και τη δέουσα εξάσκηση δε συγκρίνεται ένα video, όμως ο Riemann έχει ομολογουμένως περίσσιες δόσεις μεταδοτικότητας και απλότητας, που καθιστούν τα πλάνα εύκολα στη μνήμη και «ασφαλή» στη δοκιμή στο πεδίο, όταν με το καλό η οθόνη γίνει μοτοσυκλέτα – πάντα με τον εξοπλισμό ασφαλείας.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Και άλλα «απλά» μαθήματα enduro, με τον Graham Jarvis αυτή τη φορά​

debfc11a4036f8f4ee2cf9200d041dfd_XL.jpg


Είδαμε εδώ τις απλές συμβουλές του Adam Riemann, με τη συνέχεια να ανήκει στον Graham Jarvis.
Εκεί που η μαγεία του enduro συναντά το σουρεαλισμό των Ιαπώνων. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των εκπαιδευτικών video από τα σχολεία του βρετανού πολυπρωταθλητή endure επί ιαπωνικού εδάφους.
Στην αρχή του «σχολείου» όπως μπορείτε να δείτε από κάτω, ο Jarvis μίλησε για την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας σε τεχνικό επίπεδο, με τους παρευρισκόμενους να τα ακούν ίσως σαν.. κινέζικα.


Παρακάτω όμως και στο 2ο επεισόδιο τα πράγματα γίνονται πιο ουσιαστικά, με τεχνικές αργής οδήγησης στο χώμα.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Adam Riemann - On/Off μαθημάτων συνέχεια με αποφυγή εμποδίων​

de21b981d33bd9ccff660bec07974740_XL.jpg

Τα πολύ απλά και εύπεπτα, εκπαιδευτικά video του Riemann συνεχίζονται.

Είχαμε δει εδώ τη νέα σειρά tutorial video του Adam Riemann, του Αυστραλού που παίζει στα δάχτυλα μοτοσυκλέτες όπως το εικονιζόμενο Yamaha Tenere 700. Στο ακόλουθο επεισόδιο, ο Riemann μας δείχνει με απλά βήματα πως να κάνουμε μικρές, πρακτικές σούζες που θα μας γλυτώσουν από πτώσεις. Πως; Ξεπερνώντας εμπόδια με την ανύψωση του εμπρός τροχού και κάνοντας.. άγκυρα τον πίσω.

Τα υπόλοιπα στο video και όπως έχουμε ξαναπεί, αν πάτε για.. πρόβες μην παραλείψετε τον εξοπλισμό ασφαλείας.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Adam Riemann - Πως να «μηδενίσετε» το βάρος σας πάνω στη μοτοσυκλέτα​

5a54639663bcd2d25f9b0b2cd30ce636_XL.jpg


Όχι δεν πρόκειται για κάποια μαγική δίαιτα ή κάποιο εξίσου κρύο αστείο. Πρόκειται για τεχνική που σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς στο χώμα.
Έτσι, συνεχίζοντας τα εκπαιδευτικά του video, ο Adam Riemann μας δείχνει άλλη μια τεχνική που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια όταν ένα εμπόδιο βρεθεί στο –χωμάτινο- διάβα μας, ή ακόμα χειρότερα αν πρέπει να συνεχίσουμε τη βόλτα μας σε ένα δρόμο με δύσκολο ανάγλυφο, από νεροφαγώματα μέχρι βράχια.
Η αρχή της τεχνικής έχει να κάνει με τη δέουσα φυσική, καθώς στόχος είναι η μείωση του φορτίου των αναρτήσεων. Αλλιώς είναι άλλωστε όπως χαρακτηριστικά λέει και ο Riemann να έχει «300 κιλά» και αλλιώς «200». Το «κόλπο» πρακτικά είναι να είμαστε σε όρθια, χαλαρή θέση ώστε να αφήνουμε τη μοτοσυκλέτα να λειτουργήσει πιο εύκολα, διευρύνοντας τη λειτουργία των αναρτήσεων στις αρθρώσεις μας – κατά κάποιο τρόπο.
Περισσότερα και αναλυτικότερα στο ακόλουθο video.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Adam Riemann – Μαθημάτων συνέχεια «χαλαρώνοντας το πλαίσιο»​

00a161cb9bf14551a69ddf7de558ef12_XL.jpg

Εναλλακτικός τίτλος; Με το πλάι και όσο πάει, με το Riemann να συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του video εστιάζοντας στο «στρίβειν» αυτή τη φορά.
Αρχικά να διευκρινίσουμε πως όταν λέμε να «χαλαρώσουμε» το πλαίσιο δεν εννοούμε να πάρετε κλειδιά, κατσαβίδια κτλ και να αρχίσετε να χαλαρώνετε βίδες. Τουναντίον, όπως και στα προηγούμενα video του, έτσι και εδώ ο Riemann απλοποιεί τη φυσική πίσω από την οδήγηση για να την κάνει άκρως κατανοητή.

Έτσι, το «χαλάρωμα» του πλαισίου έγκειται στην καλύτερη κατανομή του βάρους, η οποία θα επιτρέψει το καλύτερο στρίψιμο στο χώμα.
Και όταν λέμε καλύτερο, εννοούμε ασφαλέστερο και ίσως και ταχύτερο, με την εμπιστοσύνη στην τροχιά της μοτοσυκλέτας να μεγαλώνει με τις τεχνικές που θα δείτε στο ακόλουθο video.


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ MOTOCROSS με τον Davide Degli Esposti

Η ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει μαθήματα Motocross για παιδιά, για τις κατηγορίες ΜΧ65 και ΜΧ 85, το 2ήμερο 18-19 Ιουνίου 2023 (Κυριακή-Δευτέρα) στην πίστα motocross στις Κρηνίδες, ενώ μετά από αίτημα αρκετών γονένων της κατηγοριας ΜΧ125, τα μαθήματα θα επεκταθούν και σε αυτήν την κατηγορία.

Τα μαθήματα θα κάνει ο Ιταλός Davide Degli Esposti που πρωταγωνίστησε σε Motocross και Supercross σε Ιταλία, Ευρώπη, αλλά και Αμερική!

Το κόστος των μαθημάτων του διημέρου είναι 120€ και οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των Σωματείων και του συστήματος ΑΜΟΤΟΕ. Η εμπειρία του εκπαιδευτή θα βοηθήσει σημαντικά τα παιδιά μας, όντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προπόνηση και χρήσιμες γνώσεις πάνω στο αγαπημένο τους αντικείμενο.
Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή:

Ο Davide Degli Esposti που γεννήθηκε στην Μπολόνια, 21/3/1979, είναι Ιταλός αγωνιζόμενος στο Motocross και Πρωταθλητής Ευρώπης στο Supercross το 2003 .

Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το motocross το 1992, κι έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες. Τα επόμενα χρόνια πετυχαίνει εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Ωστόσο, οι πολυάριθμες εμπειρίες στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross θα τον οδηγήσουν στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το 1996. Το 1997 ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να μείνει εκτός για 10 μήνες μακριά από τους αγώνες.
Το 1999 είχε την πρώτη του εμπειρία στο Supercross. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με Suzuki 125 .
Το 2001 μεταπήδησε στα πρωταθλήματα supercross, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τελείως το παραδοσιακό Motocross. Με την ομάδα MD Racing του Michele Doria κερδίζει το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supercross και τερματίζει 4ος στο Motocross. Το 2003 κέρδισε το εθνικό Πρωτάθλημα Supercross 125cc και το Ευρωπαϊκό στα 250cc. Την επόμενη χρονιά ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πρωτάθλημα AMA Supercross, στα 125 της Ανατολής, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην 21η θέση.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γαλλικό πρωτάθλημα Supercross (SX Tour), κατακτώντας τον τίτλο το 2003 .


 
Τελευταία επεξεργασία:

User C

well know member
Δημοσιεύσεις
3.737
ΜΑΘΗΜΑΤΑ MOTOCROSS με τον Davide Degli Esposti

Η ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει μαθήματα Motocross για παιδιά, για τις κατηγορίες ΜΧ65 και ΜΧ 85, το 2ήμερο 18-19 Ιουνίου 2023 (Κυριακή-Δευτέρα) στην πίστα motocross στις Κρηνίδες, ενώ μετά από αίτημα αρκετών γονένων της κατηγοριας ΜΧ125, τα μαθήματα θα επεκταθούν και σε αυτήν την κατηγορία.

Τα μαθήματα θα κάνει ο Ιταλός Davide Degli Esposti που πρωταγωνίστησε σε Motocross και Supercross σε Ιταλία, Ευρώπη, αλλά και Αμερική!

Το κόστος των μαθημάτων του διημέρου είναι 120€ και οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των Σωματείων και του συστήματος ΑΜΟΤΟΕ. Η εμπειρία του εκπαιδευτή θα βοηθήσει σημαντικά τα παιδιά μας, όντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προπόνηση και χρήσιμες γνώσεις πάνω στο αγαπημένο τους αντικείμενο.
Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή:

Ο Davide Degli Esposti που γεννήθηκε στην Μπολόνια, 21/3/1979, είναι Ιταλός αγωνιζόμενος στο Motocross και Πρωταθλητής Ευρώπης στο Supercross το 2003 .

Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το motocross το 1992, κι έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες. Τα επόμενα χρόνια πετυχαίνει εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Ωστόσο, οι πολυάριθμες εμπειρίες στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross θα τον οδηγήσουν στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το 1996. Το 1997 ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να μείνει εκτός για 10 μήνες μακριά από τους αγώνες.
Το 1999 είχε την πρώτη του εμπειρία στο Supercross. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με Suzuki 125 .
Το 2001 μεταπήδησε στα πρωταθλήματα supercross, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τελείως το παραδοσιακό Motocross. Με την ομάδα MD Racing του Michele Doria κερδίζει το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supercross και τερματίζει 4ος στο Motocross. Το 2003 κέρδισε το εθνικό Πρωτάθλημα Supercross 125cc και το Ευρωπαϊκό στα 250cc. Την επόμενη χρονιά ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πρωτάθλημα AMA Supercross, στα 125 της Ανατολής, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην 21η θέση.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γαλλικό πρωτάθλημα Supercross (SX Tour), κατακτώντας τον τίτλο το 2003 .


Θα είναι ο γιος μου εκεί αλλά όχι εγώ. Ελπίζω η ανήψια μου να τραβήξει καλές φωτο.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΑΛΕΜΟΤ - Μαθήματα Motocross για παιδιά​

1-2 Ιουλίου και 29-30 Ιουλίου στην πίστα Motocross στο Αίγιο.
ΠΑΛΕΜΟΤ ΜΧ



Η ΠΑΛΕΜΟΤ και φέτος θα διοργανώσει δυο συναντήσεις Motocross Training τις 1-2 Ιουλίου και 29-30 Ιουλίου στην πίστα Motocross "Δωροθέα Αναστασοπούλου" στο Αίγιο.
Το Motocross Training είναι εκπαιδευτικές ημερίδες MotoCross που αφορούν παιδιά από 4 έως 16 ετών, παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Motocross και δεν έχουν εμπειρία από αγώνες αλλά και παιδιά που έχουν εμπειρία από αγώνες αλλά θέλουν να προπονηθούν και να εξελιχθούν.
Οι κατηγορίες είναι: 4 έως 6 baby - 6 έως 8 mini - 8 έως 12 ΜΧ65 - 11 έως 14 ΜΧ85 - ΚΑΙ 13 έως 16 ΜΧ125

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου είναι:
Σάββατο - Η πίστα θα είναι ανοιχτή από τις 9,00 π.μ. έως 2,30 μ.μ. και 5,30μ.μ έως το βράδι, για γνωριμία με την πίστα και συμβουλές αγωνιστικής οδήγησης

Κυριακή - Θα γίνει προσομοίωση αγώνα με ένα σκέλος ελεύθερα και δυο σκέλη με εκκίνηση από μπάρα ανά κατηγορία. Ανάμεσα στα ελεύθερα και τα σκέλη θα υπάρχει σεμινάριο εκμάθησης των κανονισμών ενός αγώνα, τον ρόλο που έχουν οι σημαίες αλλά και η συμπεριφορά που πρέπει να έχουν οι αθλητές και συνοδοί απέναντι στους ανθρώπους της οργάνωσης ενός αγώνα .

Στον χώρο της πίστας θα υπάρχει τέντα της ΠΑΛΕΜΟΤ που μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το ΠΑΛΕΜΟΤ Motocross School For Children.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αdventure Ride από την «Enduro Skills» το σ/κ 1 & 2 Ιουλίου στις κορυφές της Κορίνθου και της Αχαϊας!​

Δηλώστε τώρα συμμετοχή για μια μοναδική εμπειρία, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες
Adventure Ride, Ιούλιος 2023


Η σχολή χωμάτινης οδήγησης Enduro Skills του Κίμωνα Καράμπελα, πρωταθλητή enduro Ελλάδος και συνεργάτη του ΜΟΤΟ για τα τεστ των χωματερών μοτοσυκλετών, διοργανώνει διήμερο εκδρομικό adventure tour στα ορεινά της Κορίνθου και της Αχαϊας το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουλίου.

Το Adventure Ride πρόκειται για μια οργανωμένη χωμάτινη περιήγηση όπου έχει τα χαρακτηριστικά ενός κλειστού group -έως 12 αναβάτες- με στοιχεία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους την άνεση να απολαύσουν την οδήγηση στις διαδρομές που έχει σχεδιάσει ο Κίμωνας Καράμπελας.
Adventure Ride, Ιούλιος 2023
Kimon-Karabelas-Adventure-Ride-July-2023-00014.jpg

Με πλοηγό τον ίδιο μαζί με ουραγό και όχημα συνοδείας για τεχνική υποστήριξη, η ασφάλεια είναι η κυριότερη προϋπόθεση του adventure tour. Μαζί με αυτά, όσοι επιλέξουν το Adventure Ride για να ξεφύγουν από τη ζέστη της πόλης έχουν στη διάθεση τους ένα πλήρες πακέτο για το διήμερο που περιλαμβάνει, διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο, δύο κυρίως γεύματα σε επιλεγμένα εστιατόρια, σνακ και νερά κατά τη διαδρομή ενώ επωφελούνται την ιδιαιτερότητα μιας ομάδας που μοιράζεται το ίδιο πάθος για περιπέτεια και διασκέδαση!

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Εnduro Skills και μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την διαδρομή των 500+ χλμ.
Βιαστείτε γιατί οι συμμετοχές έχουν σχεδόν συμπληρωθεί!

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Adam Riemann – Πως να ξεπεράσετε το φόβο των μεγάλων κλίσεων​


Τα εύπεπτα βιντεομαθήματα χωμάτινης οδήγησης του Adam Riemann συνεχίζονται, αυτή τη φορά με οδηγίες για το πως αντιμετωπίζουμε μια πλαγιά με απότομη κλίση.

Βασικό στοιχείο για να ξεπεράσουμε το «φόβο» είναι και πάλι η κατανόηση της φυσικής της μοτοσυκλέτας, με κάποια σημεία-κλειδιά να είναι η κατανομή του βάρους αλλά και η εύρεση πρόσφυσης όταν συναντάμε κάποιο εμπόδιο.

Ακόμα, στην περίπτωση μιας τρομακτικά απότομης και μεγάλης ανηφόρας, πέρα από την πρόσφυση σημασία έχει και η νοητή χάραξη μιας προκαθορισμένης πορείας. Σταθερό γκάζι και ροπή είναι αυτά που χρειάζεστε για να φτάσετε στην κορυφή.

Καλύτερα βέβαια, μας τα λέει ο Adam στο video που ακολουθεί.

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μαθήματα Off-Road οδήγησης στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης – 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2023​

Μην χάσετε την ευκαιρία!
https://www.motomag.gr/news/epikairotita/mathimata-road-odigisis-ston-lagkada-thessalonikis-2-3-septembrioy-2023


Η σχολή οδήγησης “Enduro Skills” του Κίμωνα Καράμπελα, 4 φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στο enduro και συντάκτη του ΜΟΤΟ, μαζί με την δραστήρια ομάδα 2 Stroke Squad Lagadas, διοργανώνουν μαθήματα βελτίωσης ελέγχου οδήγησης μοτοσυκλέτας σε χωμάτινες διαδρομές, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και χωρίζονται σε δύο μέρες, το Σάββατο 2/9 θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο Enduro για αναβάτες με καθαρόαιμες enduro μοτοσυκλέτες ενώ την Κυριακή 3/9 το σεμινάριο θα είναι αφιερωμένο στην Adventure οδήγηση για αναβάτες με μοτοσυκλέτες adventure/travel enduro.

Η κάθε ημέρα αποτελείται από σεμινάριο διάρκειας 6 ωρών χωρισμένο σε σκέλη όπου θα αναλυθούν τόσο η θεωρία πίσω από την χωμάτινη οδήγηση όσο και οι ασκήσεις βελτίωσης ελέγχου της μοτοσυκλέτας. Στο τέλος κάθε ημέρας θα ακολουθεί και σύντομη διαδρομή/βόλτα ώστε το κλείσιμο να είναι όσο πιο ευχάριστο γίνεται!

Mπείτε στην ιστοσελίδα της Enduro Skills για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές!
https://www.enduroskills.gr/seminar-lagkadas

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Motoaction – Σχολείο Adventure με τον παγκοσμίου βεληνεκούς Giovanni Sala​

427d9209c4ea31f10a25a59283214a79_XL.jpg

Τα μυστικά της οδήγησης εκτός δρόμου, από τον 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και αναβάτη εξέλιξης της KTM.
Κυριακή 7 Απριλίου 2024 Adventure riding school με τον GioSala
5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής enduro και αναβάτης εξέλιξης KTM.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τεχνική οδήγησης σε χώμα και άσφαλτο, ρύθμιση της μοτοσυκλέτας στα μέτρα του αναβάτη. Riding tips για αρχάριους αλλά και Pro riders.
Δεκτές συμμετοχές ανεξαρτήτου μάρκας μοτοσυκλέτας.

Δηλώσεις συμμετοχών 2310988189 MOTOACTION #Thessaloniki

Περισσότερες πληροφορίες: Motoaction Facebook
 
Top Bottom