βίντεο ημέρας

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Enduropale 2023 - Αγωνιζόμενος χρησιμοποιεί πεσμένο αναβάτη ως… ράμπα για άλμα - Video​

Μεγάλη η κατακραυγή καθώς αντί να τον πατήσει, θα μπορούσε εύκολα να τον αποφύγει
Enduropale Tuquet 2023Καθώς το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου οι αναβάτες κατευθύνονταν από την άσφαλτο για τη γραμμή εκκίνησης του αγώνα Enduropale 2023 στην παραλία του Touquet στη Γαλλία, ένας εξ αυτών έπεσε, και επερχόμενος αναβάτης αντί να τον αποφύγει, χρησιμοποιώντας τον συμπλέκτη, μετέτρεψε τον πεσμένο σε ράμπα και έκανε άλμα από πάνω του!

Στο βίντεο βλέπουμε τον αναβάτη Axel Aynie να πέφτει, και τον Tom Maurizi που ακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να τον αποφύγει, αλλά αντί αυτού τον πατάει, και μετά απομακρύνεται χωρίς να σταματήσει, ρίχνοντας απλώς μια φευγαλέα ματιά πίσω του.
Η οργάνωση του αγώνα εξέδωσε δελτίο τύπου που καταδικάζει την πράξη του Maurizi, ως “απαράδεκτη συμπεριφορά, ηθικά και αθλητικά, και αντίθετη με τις αξίες που πρεσβεύουμε στο Enduropale”.

Μετά από τη θέαση του βίντεο, η οργάνωση του αγώνα κατήγγειλε τον Maurizi στη Γαλλική Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, η οποία αναμένεται να τον φορτώσει με βαριά ποινή, που πιθανώς να φτάσει μέχρι και τον δια βίου αποκλεισμό του από τους αγώνες. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ήδη λίστα υπογραφών για την καταδίκη του Maurizi στην ανωτέρω ποινή, λίστα που έχει τρεις χιλιάδες υπογραφές αυτή την ώρα.

Ο Tom Maurizi ζήτησε συγγνώμη με δηλώσεις τους, αν και μάλλον δεν πείθει με την ερμηνεία των πράξεων του: “Πανικοβλήθηκα. Δεν είχα σκοπό να τον πατήσω, απλώς δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Δεν μπορούσα να τον αποφύγω από δεξιά ή από αριστερά γιατί δεν γνώριζα αν ερχόταν άλλος αναβάτης από εκεί. Προτίμησα να επιταχύνω, σηκώνοντας τον μπροστινό τροχό, ώστε να μην τον χτυπήσω.”

Ο πεσμένος Axel Aynie δήλωσε πως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, σηκώθηκε, έτρεξε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει. “Δεν έσπασα κάτι. Απλώς πονάω από τη μοτοσυκλέτα που πέρασε πάνω μου. Κατάφερα να μιλήσω με τον αναβάτη που με πάτησε, και δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο συμβάν, αν και συμφωνώ πως το βίντεο είναι σοκαριστικό.”


Ωρε τη Μαλακας ειναι ετουτος
 

KostasT

well know member
Δημοσιεύσεις
3.895
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Honda CBF1000FA
Όνομα
Δες nickname
Να τον βρεις, να τον δέσεις στο δρόμο και να περάσεις από πάνω του οχι με εντουρο. Μια Goldwing μία χαρά θα είναι!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Δύο φίλοι «από τα παλιά» που τους ενώνει το πάθος για την μοτοσυκλέτα

Μετά από 25 χρόνια ο Alessandro επιστρέφει στον τόπο που μεγάλωσε, για να βρεθεί με τον παιδικό του φίλο Mattia, και να μοιραστούν το κοινό τους πάθος. «Όπως παλιά.»

Το κοινό πάθος για τις μοτοσυκλέτες της Benelli, φέρνει κοντά ξανά τους δύο φίλους, που οδηγούν μέσα σε μαγευτικές διαδρομές τα TRK 502 X και Leoncino 800 Trail.

Η Motoway που είναι η Ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli δημιούργησε ένα video, αντάξιο της ιστορίας και της κληρονομιάς, της Ιταλικής μάρκας που ιδρύθηκε το 1911.

H Admine 3.0 είναι υπεύθυνη για την πλοκή του video που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η 365Film. Ο Δημήτρης Καμπράνης και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος οδηγούν στην Ιταλική ύπαιθρο.

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αγωνιστικό R1 του MotoAmerica παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης - Video​

Αιτία απ’ ότι φαίνεται η μπαταρία ιόντων λιθίου της μοτοσυκλέτας


Κατά τη διάρκεια μιας pre-season συνέντευξης του Mathew Scholtz που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα MotoAmerica, συνέντευξη που λαμβάνει χώρα στα pits της πίστας Buttonwillow Raceway, οι μηχανικοί του αναβάτη δουλεύουν στο φόντο πάνω στο Yamaha R1 του, όταν εκείνο παίρνει φωτιά!

Η ανάφλεξη λαμβάνει χώρα 17 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο, με τον Scholtz και τον δημοσιογράφο να βγαίνουν τρέχοντας από τα pits, ενώ όλοι φωνάζουν για έναν πυροσβεστήρα. Η ένταση της φωτιάς δυναμώνει εντυπωσιακά πολύ γρήγορα, ενώ ευτυχώς τελικά, ο πυροσβεστήρας βρέθηκε, και η φωτιά σβήνεται.

Στο τέλος του βίντεο μαθαίνουμε πως το η φωτιά προκλήθηκε από τη μπαταρία, η οποία μάλλον ήταν ιόντων λιθίου, γεγονός που εξηγεί την ένταση και την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκε το συμβάν
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

“Τρελή” οδήγηση μοτοσυκλέτας σε καταρρακτώδη βροχή!​

Απίστευτες κλίσεις στη βροχή, χωρίς το παραμικρό λάθος!

Φαίνεται πως η καταιγίδα δεν εμπόδισε ούτε το βαρύ Kawasaki ούτε τον αναβάτη του σ’ αυτό τον διαγωνισμό δεξιοτεχνίας και ταχύτητας που ονομάζεται Gymkhana, δείχνοντάς μας τι σημαίνει να έχεις τον έλεγχο μιας μοτοσυκλέτας.
Πρέπει να παραδεχτούμε πως, ειδικά στην Ελλάδα, όταν αρχίζουμε να βλέπουμε να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες βροχής κλείνουμε αυτόματα (και πολύ σωστά) το γκάζι, φοβούμενοι την απώλεια της πρόσφυσης (ποιας πρόσφυσης δηλαδή στους Αθηναϊκούς δρόμους;) και την πτώση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στην Ιαπωνία αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι εξίσου διαδεδομένη, ιδιώς αν παρακολουθήσει κάποιος το βίντεο του αναβάτη που κινείται στη βρεγμένη άσφαλτο με περίσσιο θάρρος, ολοκληρώνοντας το σλάλομ του αθλήματος Gymkhana, κάτω από καταρρακτώδη βροχή!
Πρόκειται για τον μάγο της βροχής; Βλέποντας το βίντεο, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η πλήρης (προφανώς) περιφρόνηση των καιρικών συνθηκών.


Από την εκκίνηση, ο κύριος Sakuta – ο αναβάτης που καβαλάει το Kawasaki ZRX 1200 R – δεν λυπάται ούτε το γκάζι, ούτε τα φρένα, ούτε τις κλίσεις στις στροφές, καθώς πίδακες νερού τινάζονται από τον πίσω τροχό. Δεν τρομάζει ούτε καν στις ακαριαίες αλλαγές κατεύθυνσης.

Κι εδώ δεν υπάρχει κάποιο κόλπο, ούτε πονηριά: η μοτοσυκλέτα φοράει λάστιχα τουρισμού (Dunlop Road Smart 4) και, πέρα από τα προστατευτικά σίδερα, δεν έχει πάνω της κάποια μετατροπή.

Βλέποντας όμως προσεκτικά το βίντεο, μπορείτε να καταλάβετε μερικά από τα μυστικά του αναβάτη.

Για παράδειγμα, η χρήση του μπροστινού φρένου γίνεται αυστηρά και μόνο (και πολύ προσεκτικά) όταν η μοτοσυκλέτα είναι σε ευθεία και κάθετη ως προς το δρόμο, ενώ πριν το ρίξιμο της μοτοσυκλέτας στην στροφή πατιέται το πίσω φρένο για να μειωθεί προοδευτικά η γωνία κάστερ του πιρουνιού.
Επίσης παρατηρούμε τη σωστή χρήση του βλέμματος και του γυρίσματος του κεφαλιού στις πιο σφιχτές στροφές.

Α ναι, ένα τελευταίο: ο μάγος της βροχής, ο κύριος Sakuta, είναι 60 ετών, οπότε μάλλον είναι αλήθεια ότι η οδήγηση μοτοσυκλέτας μειώνει την ηλικία του αναβάτη κατά δεκαετίες!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μα γίνεται μοτοσυκλέτα με κομμένους τροχούς; Στη χώρα του internet, ναι.​


Στο διαδίκτυο υπάρχουν πλέον πολλά πράγματα που η μόνη απάντηση στο «γιατί;», είναι το «γιατί μπορώ» του δημιουργού τους. Και ναι, η μοτοσυκλέτες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Όπως η περίπτωση του άτυχου CBR 250R το οποίο έπεσε στα χέρια των Youtubers του καναλιού Bikes and Beards. Με «μπούσουλα» ένα ποδήλατο με κομμένο στη μέση τον πίσω τροχό, δέχθηκαν την «πρόκληση» και επιχείρησαν το ίδιο.

Η διαδικασία ήταν σχετικά απλή, περιλαμβάνοντας «επιμήκυνση» του ατσάλινου ψαλιδιού, προσθήκη γραναζιέρας και φυσικά τροχούς κομμένους στη μέση. Μείζον θέμα τα ελαστικά, τα οποία έπρεπε να διατηρούν το σχήμα τους.

Το αποτέλεσμα στο φινάλε του ακόλουθου video το λες και «λειτουργικό», αν εξαιρέσουμε την ταλάντωση σε βαθμό κακουργήματος του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας. Ε, τι θα μπορούσε να (πρωτο)πάει στραβά άλλωστε;..


Η μαλακια στα βουνα θα παει facepalm 2facepalm 2
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Πλάνα από drone από την επαρχία Χατάι στη νότια Τουρκία και την πόλη Καχραμανμάρας αποκάλυψαν το μέγεθος της καταστροφής από τους δύο ισχυρούς σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών που έπληξαν τη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν στην περιοχή, ενώ περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι συνολικά επλήγησαν σε αυτή και σε 10 ακόμη επαρχίες.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει το πριν και το μετά.

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανεξέλεγκτο Tesla προκαλεί, ξανά, πανικό στην Κίνα​

Το ατύχημα συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου στην πόλη Ρουιάν, που βρίσκεται στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το πλάνα CCTV δείχνουν αρχικά τον οδηγό του σκούρου μπλε Tesla να περνάει με ταχύτητα πάνω από μια γέφυρα, σε σημείο που το όχημα αναπήδησε, αλλά παραδόξως δεν βγήκε εκτός πορείας.

Στη συνέχεια, ο οδηγός του Tesla κατευθύνεται προς μια πολυσύχναστη διασταύρωση διατηρώντας την ίδια μεγάλη ταχύτητα και περνώντας χειρουργικά ανάμεσα από δύο λευκά αυτοκίνητα, τα οποία εάν πετύχαινε δεν θα είχαν καλή κατάληξη.

Η ξέφρενη πορεία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τελικά θα σταματήσει όταν αρχικά θα χτυπήσει από πίσω ένα εν κινήσει λεωφορείο και στη συνέχεια σταματήσει εντελώς πάνω σε ένα παρκαρισμένο Audi. Τα πλάνα θυμίζουν αρκετά ένα παρόμοιο ατύχημα που συνέβη περίπου πριν μισό χρόνο ξανά στην Κίνα, με ανεξέλεγκτο Tesla που σκόρπισε τον θάνατο.

Οι αρχικές αναφορές από την Κίνα υποστήριξαν ότι ο συνοδηγός του Model 3 τραυματίστηκε θανάσιμα στη σύγκρουση, αλλά αργότερα τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι επιβάτης και οδηγός, επέζησαν από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Το Car News China σημειώνει ότι η τοπική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει το δυστύχημα.


Δεν είναι σαφές εάν η σύγκρουση προήλθε αποκλειστικά από αλόγιστη οδήγηση ή αν συνέβαλαν άλλοι παράγοντες, όπως πιθανά προβλήματα με το ίδιο το αυτοκίνητο. «Είμαστε πολύ λυπημένοι για αυτό το ατύχημα», δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla China μετά το συμβάν.«Κατανοούμε την ανησυχία όλων για αυτό το ατύχημα. Προς το παρόν, τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την τοπική τροχαία με την οποία έχουμε πλήρη συνεργασία.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Robbie Maddison – Και στο νερό και με μοτοσυκλέτα και με πλάνα… 360​


Ο Αυστραλός θρύλος του motocross, Robbie Maddison, επιστρέφει «στο νερό» με οπτική μάλιστα 360 μοιρών.

Για την ανάγκες του χορηγού του, ο Robbie Maddison –γνωστός για τα stunts αλλά και το.. motocross εδάφους/ύδατος του- μας παρουσιάζει ένα νέο, ιδιαίτερο video. Ένα «εξομολογητικό» video, αν προτιμάτε, με το Robbie να αφηγείται τα σημεία σταθμούς στη ζωή του. Η επιρροή που του άσκησε ο Evel Knievel, το μεγαλύτερο πρότυπο του. Η μηνιγγίτιδα που πήγε να του κοστίσει τη ζωή μια φορά στην αρχής της και άλλες 4 (!) λόγω τραυματικού στρες.

Ωστόσο, όσο κοντά και αν έχει έρθει στο θάνατο, ο Maddison συνεχίζει να έχει την ίδια τρέλα, μια τρέλα που μάλλον είναι.. οικογενειακή, μιας και βλέπουμε τα παιδιά του να ακολουθούν τα χνάρια του.

Στο τέλος του video, πάμε και μια βόλτα προς το ηλιόλουστο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Εκεί βλέπουμε το Maddison με την οικογένεια και το συνεργείο της εταιρείας action cam που τον χορηγεί να μπαίνει ξανά στο νερό με τη μοτοσυκλέτα του, με πλάνα που δεν έχουμε ξαναδεί.
 

jliordos

well know member
Δημοσιεύσεις
3.806
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μοτοσυκλέτα
BMW R1250GS ADVENTURE
Όνομα
Ιωάννης
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
https://youtube.com/shorts/2KP5Ilhkssk?feature=share

Είναι λυπηρό αυτό που θα γράψω, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς να αλλάξει ο τόπος.
Το τρένο στα Τεμπη θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι γεμάτο από τέτοια μυαλά μήπως και γίνει εκκαθάριση, αλλά κρίμα που έφυγαν νέοι άνθρωποι με νέα μυαλά και ιδέες, μη βγαλμένοι για τα καλά στην κοινωνία.
Καμαρώστε τον !!!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ασθενοφόρο-φονιάς προκαλεί τρομακτικό ατύχημα σε πίστα [Βίντεο]​

607d4e761073df7f66ae7beb98bbca3a_XL.jpg

Ένα απίστευτο συμβάν σε αμερικανικό αγώνα μοτοσυκλετών παραλίγο να κοστίσει ζωές.

Είμαστε στην πίστα Roebling Road Raceway στην πολιτεία της Georgia, ΗΠΑ, στα πλαίσια αγώνα ταχύτητας μοτοσυκλετών υπό την αιγίδα της WERA, το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2023.

Ο αναβάτης Ricky O’Hare με τη Yamaha R1 του βγαίνει στην ευθεία της πίστας και καθώς περνά από τον τοίχο που χωρίζει την ευθεία από τα paddocks, ξαφνικά βλέπει μπροστά του ένα ασθενοφόρο. Εκείνη τη στιγμή η κάμερα με την οποία βιντεοσκοπεί τον γύρο του δείχνει στο ψηφιακό κοντέρ 126 μίλια ανά ώρα, δηλαδή περίπου 203 km/h.

Ο αναβάτης ευτυχώς καταφέρνει να αποφύγει το ασθενοφόρο - που δείχνει να μην έχει αντιληφθεί καν ότι υπάρχει κυκλοφορία στην πίστα την ώρα που επιχειρεί να τη διασχίσει κάθετα - αλλά όχι και να κρατηθεί όρθιος βγαίνοντας με περισσότερα από 200 στα γρασίδια.
Το αποτέλεσμα είναι ο ολική καταστροφή της μοτοσυκλέτας, ενώ ευτυχώς ο αναβάτης δεν έπαθε τίποτε σημαντικό.

Όπως μάλιστα αναφέρεται σε σχόλια άλλων στο βίντεο – που δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό του αναβάτη στο Instagram – μια ακόμη R1 που ακολουθούσε δεν είχε την ίδια τύχη, καθώς φέρεται να έπεσε πάνω στο ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά. Ευτυχώς και σε αυτό το συμβάν, ο αναβάτης φέρεται να είναι αρτιμελής και υγιής, καθώς πρόλαβε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα του πριν χτυπήσει και ο ίδιος στο βαρύ όχημα.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στη συνέχεια.

 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
20.866
Ηλικία
61
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ένα σοκαριστικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και λίγες ημέρες, το οποίο αναρτήθηκε με εντολή του Γενικού Εισαγγελέα της πόλης Μέριλαντ των Η.Π.Α.

Τα πλάνα κατέγραψαν κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας σε κεντρική διασταύρωση όπου δείχνουν την αστυνομία να καταδιώκει το κλεμμένο μαύρο αυτοκίνητο. Στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τα περιπολικά, ο οδηγός του «έκαψε» το κόκκινο φανάρι της διασταύρωσης, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί δυνατά με διερχόμενο αυτοκίνητο και τα δύο μαζί να καταλήγουν επάνω στον τοίχο του γωνιακού κτιρίου.

Δυστυχώς όμως εκείνη τη στιγμή και σε ακριβώς αυτό το σημείο υπήρχε ένας περαστικός πολίτης, ο οποίος αρχικά χτυπήθηκε ελαφρά από τα οχήματα, όμως στη συνέχεια η απροσδόκητη κατάρρευση του ετοιμόρροπου κτιρίου, του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Οι δύο οδηγοί γλύτωσαν τον κίνδυνο μετά από την μεταφορά τους στο νοσοκομείο.


Πηγη www.zougla.gr
 
Top Bottom