Χειμερινα γαντια...γενικως

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Nordcode Urban WP – Αδιάβροχα χειμερινά γάντια, από τη Moto Market​

28063-nordcode-urban-wp1.jpg28064-nordcode-urban-wp2.jpg

Το Nordcode Urban είναι ένα αδιάβροχο χειμερινό γάντι πόλης σε προσιτή τιμή.
Κατασκευάστηκε για να σας συντροφεύει στις καθημερινές σας περιηγήσεις με μοτοσυκλέτα, διατηρώντας τα χέρια σας ζεστά και στεγνά.

Χαρακτηριστικά
  • Ενισχυμένο ύφασμα polyester εξωτερικά
  • Αδιάβροχη μεμβράνη
  • Θερμική επένδυση 50γρ στην παλάμη και 100γρ στο άνω μέρος
  • Κλείσιμο με λουράκι και Velcro για τέλεια εφαρμογή και σταθερότητα
  • Δερμάτινη ενίσχυση στην παλάμη και τον αντίχειρα
  • Ειδικό ύφασμα στον δείκτη για χρήση συσκευών με οθόνες αφής
Τιμή: €22

Βρείτε τα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Moto Market


Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

IXS TOUR LT VAIL 3.0 €45​


Γάντια τουρισμού αλλά και καθημερινής χρήσης με χαρακτηριστικά ικανά να σας καλύψουν ακόμη και στο πολύ κρύο. Είναι κατασκευασμένα από τεχνικά υφάσματα σε συνδυασμό με τμήματα από επεξεργασμένο δέρμα και διπλή ενίσχυση στην παλάμη Amara. Φέρουν μεμβράνη αδιαβροχοποίησης solto-TEX®, εσωτερική θερμική επένδυση Tri – fleece με έχτρα μόνωση Thinsulate®, προστασίες από αφρώδες Poron XRD®, διπλό κλείσιμο και ρυθμίσεις εφαρμογής. www.tzortzopoulos.gr. Περισσότερες λεπτομέρειες στο 2109242108. ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
https://tzortzopoulos.gr/product/moto/gantia-michanis-ixs-tour-lt-vail-3-0-black/

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δοκιμή εξοπλισμού: Nordcode Voras (Video)​

Xειμωνιάτικο γάντι σε προσιτή τιμή​


Τα άκρα, χέρια και πόδια, είναι τα σημεία που υποφέρουν περισσότερο το χειμώνα από το κρύο. Η πιο αποτελεσματική λύση είναι η αγορά σωστού προστατευτικού εξοπλισμού

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος​

Όσο αναγκαίο είναι ένα κράνος και ένα μπουφάν πάνω σε ένα δίκυκλο, άλλο τόσο είναι και ένα ζευγάρι γάντια που πρέπει να φοράμε χειμώνα, καλοκαίρι. Αδυνατώ να κατανοήσω τους ανθρώπους που οδηγούν χωρίς γάντια. Η δικαιολογία “δεν έχω αίσθηση” δεν υπάρχει, διότι ο καλός και πιστοποιημένος εξοπλισμός βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης σε όλα τα επίπεδα.
Το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ χωρίς γάντια. Όσοι το κάνουν υποβάλουν τον εαυτό τους σε μαρτύριο. Τα χέρια παγώνουν άμεσα, μουδιάζουν, πονάνε με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πιέσεις τις μανέτες. Το γεγονός πως σε περίπτωση πτώσης το πρώτο πράγμα που κάνει ο άνθρωπος είναι να προσπαθήσει να στηριχτεί στα χέρια του είναι αναμφισβήτητο επίσης, Χωρίς γάντι αν δεν πάθεις κάποιο κάταγμα, σίγουρα θα γδαρθείς με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να γίνει πιο δύσκολη. Τα νέα χειμερινά γάντια που μας παραχώρησε η εταιρεία Motomarket δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες κρύου, με οδήγηση με μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Το Nordcode Voras είναι το χειμερινό γάντι που μπορείτε να αποκτήσετε σε πολύ προσιτή τιμή (δείτε εδώ) σε σχέση με άλλα επώνυμα χειμερινά γάντια.
nordcode voras xeimerino ganti 4

Αίσθηση και εφαρμογή​

Αν και συνήθως τα γάντια που φοράω είναι Large στα Voras χρειάστηκα XL, εξαιτίας της στενής γραμμής τους. Αναπόφευκτα υπάρχει κενό στα δάχτυλά αλλά δεν ενοχλεί. Όμως από χέρι σε χέρι υπάρχει μεγάλη διαφορά και τα Voras είναι διαθέσιμο από small μέχρι 3XL οπότε δοκιμάζοντάς τα θα βρείτε το μέγεθος που σας ταιριάζει καλύτερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για ένα ποιοτικό γάντι με *****ή εσωτερική επένδυση που αγκαλιάζει το χέρι. Τα δάχτυλα γλιστράνε με ευκολία όταν είναι στεγνά. Με βρεγμένα, όπως συμβαίνει με όλα τα γάντια, η εφαρμογή είναι δυσκολότερη. Τα σκληρά προστατευτικά αρθρώσεων δεν είναι ενοχλητικά και δίνουν αίσθηση ασφάλειας. Ο αντίχειρας, όπως και ένα μικρό μέρος της παλάμης έχει *****ότερη αντιολισθητική επένδυση, καθιστώντας τον πιο εύκαμπτο, πράγμα που είναι καλό για το χειρισμό των διακοπτών.
Η παχιά κατασκευή δεν υποβαθμίζει την ακρίβεια στο χειρισμό του γκαζιού, του φρένου ή του συμπλέκτη, ένα πρόβλημα που έχουν πολλά χειμερινά γάντια. Η δερμάτινη επένδυση στην παλάμη σε συνδυασμό με το πλαστικό slider που προστατεύει το μετακάρπιο είναι σίγουρο πως θα αντέξει στην τριβή. Ο “πλαστικός υαλοκαθαριστήρας” στον αριστερό αντίχειρα είναι πολύ πρακτικός. Υπάρχει ιμάντας ρύθμισης στον καρπό, η μανσέτα είναι αρκετά μακριά για τον καλύψει, και το velcro σύσφιξής της έχει δερμάτινη επένδυση. Άνετα θα μπει πάνω από το μανίκι του μπουφάν Στις αρθρώσεις των δαχτύλων υπάρχει σκληρό δέρμα για την προστασία τους που δεν ενοχλεί καθόλου.
nordcode voras xeimerino ganti 7

Χρήση σε ζεστό και κρύο καιρό​

Τα Nordcode Voras είναι χειμωνιάτικα γάντια. Όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 6 βαθμούς κανένα γάντι δεν μπορεί να σε καλύψει 100%. Εκεί χρειάζονται θερμαινόμενα γκριπ που ακόμη και στην υψηλότερη ρύθμιση οι άκρες των δαχτύλων θα παγώσουν. Η θερμική επένδυση Thinsulate καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του ελληνικού καιρού. Η θερμομόνωση επιπλέον εξασφαλίζεται και με την αδιάβροχη και αναπνέουσα μεμβράνη Hipora. Το επάνω μέρος των Voras είναι από *****ό αντιανεμικό softshell υλικό. Αν θέλετε περαιτέρω προστασία από το κρύο δοκιμάστε να φορέσετε εσωτερικά ισοθερμικά γάντια. Ακόμη και όταν τα φόρεσα με θερμοκρασία 20 βαθμών το χέρι μου δεν ίδρωσε, γεγονός που σημαίνει πως η επένδυση Hipora καθώς και το softshell αφήνουν το γάντι να αεριστεί.

Προστασία και πιστοποίηση​

Tα σκληρά προστατευτικά είναι εγκεκριμένα με CE. Η προστασία του αρθρώσεων και των δαχτύλων είναι συμπαγή και δείχνουν πολύ ανθεκτικά. Στην παλάμη η *****ή δερμάτινη προστασία ενισχύει το αίσθημα προστασίας.

Στη βροχή​

Έχω περάσει αρκετά "ελαφριά ντους" με αυτά τα γάντια και είχα πάντοτε στεγνά χέρια, αλλά σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες, αισθανόμουν μια παγωνιά. Η επένδυση Hipora κάνει τη δουλειά της καλά ακόμη και στο πολύ νερό. Αν και αισθανόμουν την εσωτερική επένδυση υγρή, δεν κόλλησε στα δάχτυλα όταν τα τράβηξα έξω, παρέμειναν στεγνά, κάτι που μοιάζει πολύ παράξενο σε σχέση με την αίσθηση της επένδυσης.
nordcode voras xeimerino ganti 5

Συμπέρασμα​

Το Nordcode Voras είναι ένα όμορφο και ποιοτικό χειμερινό γάντι σε πολύ προσιτή τιμή. Το φίνιρισμα και οι γυαλιστερές λεπτομέρειες που διαθέτει, η τοποθέτηση των προστατευτικών και τα υλικά κατασκευής, δίνουν την αίσθηση πως αγοράζεις ένα γάντι διπλάσιας τιμής. Οδήγησα σε θερμοκρασίες από -2 έως 23 βαθμούς κελσίου. Το θεωρώ ιδανικό για πολύωρη οδήγηση από 8 βαθμούς και άνω, κάτι που κατά την γνώμη μου το καθιστά ιδανικό για τον ελληνικό χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο.


Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δοκιμή εξοπλισμού: Γάντια Furygan Jet All Season D30​

Από την Motoway​


Με τον χειμώνα να έχει μπει για τα καλά πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να επιλέξουμε προσεκτικά τον κατάλληλο εξοπλισμό

Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουν να κυκλοφορούν καθημερινά με το δίκυκλό τους. Για να απολαμβάνετε την οδήγηση κατά τους μήνες που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες αξίζει και με το παραπάνω να επενδύσετε, μεταξύ άλλων, σε ένα καλό και ζεστό ζευγάρι γάντια.
Η Furygan είναι μια Γαλλική εταιρεία με μακρά ιστορία στην κατασκευή ειδών ρουχισμού και υπόδησης και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα με χειμερινά είδη. Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε στην κατοχή μας τα γάντια Jet All Season D30, που μας παραχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία της μάρκας, Motoway, για τις ανάγκες των δοκιμών. Όπως υποδηλώνει η ονομασία τους είναι κατάλληλα για οδήγηση όλες τις εποχές και αυτό το διαπιστώσαμε φορώντας τα καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα.

Εφαρμογή και αίσθηση​

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε τα γάντια που θέλετε να αγοράσετε για να δείτε αν εφαρμόζουν σωστά στο χέρι σας. Τα Jet All Season D30 έχουν ιδανικό μήκος δαχτύλων, ενώ και τα κενά ανάμεσά τους είναι σωστά υπολογισμένα για να παρέχουν σωστή εφαρμογή.
Furygan Jet All Season D30 2wo 2

Είναι κατασκευασμένα από, ελαστικό και πολύ μαλάκό, πολυαμίδιο υψηλής αντοχής (D30) το οποίο είναι ενισχυμένο με αδιάβροχη και διαπνέουσα μεμβράνη. Στο εσωτερικό υπάρχει μια πολύ *****ή θερμική επένδυση που σε κάνει να νοιώθεις πολύ άνετα όταν οδηγείς με χαμηλές θερμοκρασίες.
Η παλάμη είναι επενδυμένη με 100% κατσικίσιο δέρμα για μέγιστη αντοχή στην τριβή, με ενισχύσεις σε αρθρώσεις που δεν είναι καθόλου ενοχλητικές και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας. Με βρεγμένα ή ιδρωμένα χέρια, όπως συμβαίνει με όλα τα γάντια, η εφαρμογή είναι δυσκολότερη.
Το εξαιρετικό υλικό κατασκευής του γαντιού της Furygan διευκολύνει στο χειρισμό του γκαζιού, του φρένου και του συμπλέκτη. Η δερμάτινη επένδυση στην παλάμη σε συνδυασμό με το «μαξιλαράκι» που προστατεύει το μετακάρπιο, είναι σίγουρο πως θα αντέξει στην τριβή. Υπάρχει ιμάντας ρύθμισης στον καρπό.

Συμβατότητα με οθόνη αφής​

Τα Jet All Season D30 διαθέτουν το ένθετο Furygan Sensitive Science, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να επιτρέπει τον έλεγχο οθόνης αφής (GPS, smartphone), χωρίς να πρέπει να τα βγάλετε.
Furygan Jet All Season D30 2wo 7

Χρήση με ζεστό και κρύο καιρό​

Τα γάντια της Furygan είναι ιδανικά για τον Ελληνικό χειμώνα, όπου δεν επικρατούν ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι ζεστά και δεν αφήνουν το χέρι στο εσωτερικό να ιδρώσει εξαιτίας της επένδυσης που είναι διαπνέουσα. Το καλοκαίρι, όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα γάντια «4 εποχών» το χέρι ιδρώνει και δεν μπαίνει εύκολα μέσα στο γάντι. Πάντως είναι άνετο ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες.

Τελικά​

Έχω δοκιμάσει πολλά γάντια τα τελευταία 20 χρόνια και το Furygan Jet All Season D30 είναι από τα πιο άνετα που έχω φορέσει. Έχουν πολύ ωραία και διακριτική σχεδίαση.
Μπορείτε να το αποκτήσετε από το δίκτυο καταστημάτων και από το eshop της Motoway και είναι διαθέσιμο σε μαύρο – κόκκινο, μαύρο – λευκό, μαύρο – μπλε, μαύρο και εκρού-μαύρο σε μεγέθη medium, large, xlarge και xxlarge.

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γυναικεία Δερμάτινα Γάντια – Furygan TD Soft D3O® Lady​

Από την Motoway​




Σχεδιασμένο για να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας των αστικών γαντιών για όλες τις εποχές, το TD Soft Lady D3O® διαθέτει την τεχνολογία Furygan 3Layers, προστασία από D3O® και ύφασμα στα άκρα των δακτύλων συμβατό με οθόνη αφής

Προστασία
• Ενισχύσεις παλάμης από 100% δέρμα
• Μετακάρπια προστασία
• Εργονομικός σχεδιασμός
• 3Layers: μια συναρμογή τριών τεχνικών υφασμάτων που δημιουργεί μια ζεστή, σταθερή, αδιάβροχη και αντιανεμική προστασία.
• Κομψός σχεδιασμός
• Πιστοποίηση για χρήση μοτοσικλέτας.
Βρείτε το αποκλειστικά στα καταστήματα της Motoway Καμπράνης Α.Ε και στο δίκτυο συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα! Π.Λ.Τ: 62,20 €
Περισσότερα δείτε εδώ

Πηγη https://2wo.gr
 

angelthing

member
Δημοσιεύσεις
1.666
Μοτοσυκλέτα
F700GS, CRF300L
Όνομα
Angelos
Θερμαινόμενα κινεζιά ......

Εδώ και καιρό ήθελα να δοκιμάσω κάποια από τα θερμαινόμενα γάντια (κατά προτίμηση με δική τους μπαταρία και όχι με σύνδεση στη μπαταρία της μηχανής) αλλά τα κόστη των 200+ ευρώ τα θεώρησα απαγορευτικά για κάτι που στην ουσία θα ήταν ένα πείραμα.
Σαφέστατα και τα αμιγώς μοτοσυκλετιστικά θερμαινόμενα γάντια λειτουργούν μια χαρά και ως χειμερινά γάντια μηχανής χωρίς την ενεργή θέρμανση, ακόμα και έτσι όμως είναι αισθητά πιο ακριβά από τα "απλά" χειμερινά με μεμβράνες αδιαβροχοποίησης, θερμικής μόνωσης και προστασίες (π.χ. τα καλά μου επώνυμα goretex χειμερινά, τα πήρα σε προσφορά στα 120 Ευρώ).

Οπότε καλώς μας ήρθε η Κίνα. Γαντάκι που λανσάρεται και για χρήση σε μηχανή, με αρκετά χοντρό υλικό το οποίο όμως δεν προβληματίζει τόσο πολύ στην αίσθηση των γκριπ - γιατί στο εσωτερικό του είναι αρκετά *****ό - χωρίς προστασίες ή κόκαλα. Θυμίζει δηλαδή γάντι σκι και μπορεί προφανώς να χρησιμοποιηθεί για όλες τις χειμερινές δραστηριότητες, αλλά από σκληρές προστασίες γιοκ. Δεν το θεωρώ και απόλυτο show stopper αυτό, άλλωστε όλες οι μοτο-φίρμες εξοπλισμού προσφέρουν στη γκάμα τους τουλάχιστον και ένα αν όχι παραπάνω μοντέλα γαντιών χωρίς σκληρές προστασίες (π.χ. Dainese Plaza), οπότε είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Η όψη τους αυτή:

IMG_2312.JPG

Είναι πιο άνετα στη χρήση από όσο φαίνονται και το κομμάτι της λειτουργίας θέρμανσης φαίνεται να λειτουργούν ΟΚ. Τρία επίπεδα θερμοκρασίας, το χαμηλότερο δεν μου φάνηκε να κάνει και πολλά, δεν ξέρω σε μεγάλο χρονικό διάστημα για συντήρηση θερμοκρασίας τι θα κάνει.
Η μέχρι στιγμής δοκιμή ήταν σε μια σχετικά κοντινή βολτούλα με κατά βάση μονοψήφιες θερμοκρασίες αλλά όχι πολύ χαμηλές. Σίγουρα κάνει διαφορά και οι μπαταρίες ήταν μια χαρά για ένα δίωρο μεταξύ υψηλής και μεσαίας σκάλας με λίγες δοκιμές στην χαμηλή. θα του κάνω στατικό endurance τεστ για να δω μέχρι πόσο κρατάνε με πλήρη φόρτιση.

Υποτίθεται ότι είναι αδιάβροχα αν και δεν το τσεκάρισα αυτό. Οι μπαταρίες αναγράφουν χωρητικότητα 4000mAh εκάστη. Με χρήση στο υψηλό επίπεδο θερμοκρασίας, αν δεν κινείται η μηχανή μετά από λίγο τα χέρια ιδρώνουν - λογικό. Το τελευταίο με κάνει να τα θεωρώ στη χειρότερη των περιπτώσεων, κατάλληλα και για χρήση κατά τη στάση ταξιδιού με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ως "apre ride" τρόπο επαναφοράς της θερμοκρασίας των χεριών ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιήσω ως το κύριο τουριστικό μου γάντι.

Ως συνολική εμπειρία / πείραμα θεώρησα λογικά τα 39 Ευρώ που ξόδεψα για αυτά ......
 
Τελευταία επεξεργασία:

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.153
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Θερμαινόμενα κινεζιά ......

Εδώ και καιρό ήθελα να δοκιμάσω κάποια από τα θερμαινόμενα γάντια (κατά προτίμηση με δική τους μπαταρία και όχι με σύνδεση στη μπαταρία της μηχανής) αλλά τα κόστη των 200+ ευρώ τα θεώρησα απαγορευτικά για κάτι που στην ουσία θα ήταν ένα πείραμα.
Σαφέστατα και τα αμιγώς μοτοσυκλετιστικά θερμαινόμενα γάντια λειτουργούν μια χαρά και ως χειμερινά γάντια μηχανής χωρίς την ενεργή θέρμανση, ακόμα και έτσι όμως είναι αισθητά πιο ακριβά από τα "απλά" χειμερινά με μεμβράνες αδιαβροχοποίησης, θερμικής μόνωσης και προστασίες (π.χ. τα καλά μου επώνυμα goretex χειμερινά, τα πήρα σε προσφορά στα 120 Ευρώ).

Οπότε καλώς μας ήρθε η Κίνα. Γαντάκι που λανσάρεται και για χρήση σε μηχανή, με αρκετά χοντρό υλικό το οποίο όμως δεν προβληματίζει τόσο πολύ στην αίσθηση των γκριπ - γιατί στο εσωτερικό του είναι αρκετά *****ό - χωρίς προστασίες ή κόκαλα. Θυμίζει δηλαδή γάντι σκι και μπορεί προφανώς να χρησιμοποιηθεί για όλες τις χειμερινές δραστηριότητες, αλλά από σκληρές προστασίες γιοκ. Δεν το θεωρώ και απόλυτο show stopper αυτό, άλλωστε όλες οι μοτο-φίρμες εξοπλισμού προσφέρουν στη γκάμα τους τουλάχιστον και ένα αν όχι παραπάνω μοντέλα γαντιών χωρίς σκληρές προστασίες (π.χ. Dainese Plaza), οπότε είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Η όψη τους αυτή:

View attachment 48756

Είναι πιο άνετα στη χρήση από όσο φαίνονται και το κομμάτι της λειτουργίας θέρμανσης φαίνεται να λειτουργούν ΟΚ. Τρία επίπεδα θερμοκρασίας, το χαμηλότερο δεν μου φάνηκε να κάνει και πολλά, δεν ξέρω σε μεγάλο χρονικό διάστημα για συντήρηση θερμοκρασίας τι θα κάνει.
Η μέχρι στιγμής δοκιμή ήταν σε μια σχετικά κοντινή βολτούλα με κατά βάση μονοψήφιες θερμοκρασίες αλλά όχι πολύ χαμηλές. Σίγουρα κάνει διαφορά και οι μπαταρίες ήταν μια χαρά για ένα δίωρο μεταξύ υψηλής και μεσαίας σκάλας με λίγες δοκιμές στην χαμηλή. θα του κάνω στατικό endurance τεστ για να δω μέχρι πόσο κρατάνε με πλήρη φόρτιση.

Υποτίθεται ότι είναι αδιάβροχα αν και δεν το τσεκάρισα αυτό. Οι μπαταρίες αναγράφουν χωρητικότητα 4000mAh εκάστη. Με χρήση στο υψηλό επίπεδο θερμοκρασίας, αν δεν κινείται η μηχανή μετά από λίγο τα χέρια ιδρώνουν - λογικό. Το τελευταίο με κάνει να τα θεωρώ στη χειρότερη των περιπτώσεων, κατάλληλα και για χρήση κατά τη στάση ταξιδιού με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ως "apre ride" τρόπο επαναφοράς της θερμοκρασίας των χεριών ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιήσω ως το κύριο τουριστικό μου γάντι.

Ως συνολική εμπειρία / πείραμα θεώρησα λογικά τα 39 Ευρώ που ξόδεψα για αυτά ......
Παρήγγειλα και εγώ κάτι ανάλογα και τα περιμένω, αν με καλύψει η χρήση τους θα πάρω τα ακριβά και εγώ για πείραμα.
 

R.E.H

member
Δημοσιεύσεις
1.212
Μοτοσυκλέτα
Royal Enfield Himalayan
Όνομα
Παναγίωτης
Περιοχή
Νίκαια
Θέλει λίγο προσοχή η αγορά, τουλάχιστον να έχει κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας ...
Η θέρμανση γίνεται με αντιστάσεις κλασικά, αν δεν είναι μονωμενές σωστά μπορεί να γίνουν φλαμπέ ...
Και άν κάνεις σκι η κάποια άλλη δραστηριότητα μπορείς απλά να το βγάλεις και να το πετάξεις ...
Αν είσαι πάνω στην μηχανή και δεις να βγαίνουν καπνοί από το χέρι σου τι θα κάνεις ;;;;
Προφανώς θα σταματήσεις και θα το βγάλεις, αρκεί να έχεις αρκετό χρόνο πριν αρπάξεις ...

Δεν λέω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο αλλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ...
Αρκετοί συνάνθρωποι μας έχουν πάθει ατυχήματα με ηλεκτρικά υποστρώματα αμφιβόλου ποιότητας ...

Καλές αγορές σε όλους.
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Με έψησες κι εμένα Άγγελλε γιατί χθες στα Καλάβρυτα ξεπάγιασα.
Δε δουλεύουν τα θερμαινόμενα;
 

LawrenceWoolf

new member
Δημοσιεύσεις
11
Ηλικία
28
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Λορεντς
FIVE SKIN GTX GLOVES

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΓΑΝΤΙ

Χαρακτηριστικά.
-δερμα κατσικας. θερμική επένδυση Thinsulate 180g, αδιάβροχη μεμβράνη GORE-TEX, προστατευτικό slider στην παλαμη, προστατευτικά από σκληρό πλαστικό PVC, στο μετακάρπιο και στις αρθρώσεις.

Υπαρχουν δυο εκδοσεις, αυτη της φωτογραφιας και μια αλλη με ονομασια

Five WFX Skin Minus Zero Gore-Tex η οποια εχει 270g Thinsulate, αρα πιο χοντρα. Καμια αλλη διαφορα μεταξυ τους.


Ειχε αγοραστει τον Νοεμβρη στα 90Ε. Απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει. Δεν εχω κρυωσει ουτε στιγμη.

1_411397.jpgVAG_5576_24122.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Χειμερινά γάντια Hebo Climate σε τιμή προσφοράς​

Αποκτήστε τα χειμερινά γάντια της σειράς Climate Hebo σε εξαιρετικά μειωμένες τιμές κατά την ειδική προσφορά της eXTra products που θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2023.
  • Ιδανικό γάντι για τις χειμερινές σας εκδρομές με αδιάβροχη και αντιανεμική μεμβράνη.
  • Προστασία memory foam.
  • Κατασκευασμένο από ελαστικό ύφασμα softshell, προσφέρει μεγάλη άνεση και προστασία.
  • Παλάμη από ύφασμα Amara & Αφρώδες υλικό για καλύτερη αίσθηση στα γκριπ.
  • Ανακλαστικές εκτυπώσεις.
  • Κλείσιμο καρπού Velcro.
  • Βέλτιστη λειτουργία σε οθόνη αφής.
Τιμές με ΦΠΑ:
HB1301

Hebo Climate HB1301: €20 (από €41)
HB1302 N

Hebo Climate HB1302: €25 (από €44)
HB1304 N 2 HEBO GUANTES

Hebo Climate HB1303/HB1304: €30 (από €46)
Αντιπρόσωπος Hebo στην Ελλάδα: eXTra products
 

Thanos_98

new member
Δημοσιεύσεις
32
Ηλικία
25
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Thanos

Δοκιμή εξοπλισμού: Nordcode Voras (Video)​

Xειμωνιάτικο γάντι σε προσιτή τιμή​


Τα άκρα, χέρια και πόδια, είναι τα σημεία που υποφέρουν περισσότερο το χειμώνα από το κρύο. Η πιο αποτελεσματική λύση είναι η αγορά σωστού προστατευτικού εξοπλισμού

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος​

Όσο αναγκαίο είναι ένα κράνος και ένα μπουφάν πάνω σε ένα δίκυκλο, άλλο τόσο είναι και ένα ζευγάρι γάντια που πρέπει να φοράμε χειμώνα, καλοκαίρι. Αδυνατώ να κατανοήσω τους ανθρώπους που οδηγούν χωρίς γάντια. Η δικαιολογία “δεν έχω αίσθηση” δεν υπάρχει, διότι ο καλός και πιστοποιημένος εξοπλισμός βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης σε όλα τα επίπεδα.
Το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ χωρίς γάντια. Όσοι το κάνουν υποβάλουν τον εαυτό τους σε μαρτύριο. Τα χέρια παγώνουν άμεσα, μουδιάζουν, πονάνε με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πιέσεις τις μανέτες. Το γεγονός πως σε περίπτωση πτώσης το πρώτο πράγμα που κάνει ο άνθρωπος είναι να προσπαθήσει να στηριχτεί στα χέρια του είναι αναμφισβήτητο επίσης, Χωρίς γάντι αν δεν πάθεις κάποιο κάταγμα, σίγουρα θα γδαρθείς με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να γίνει πιο δύσκολη. Τα νέα χειμερινά γάντια που μας παραχώρησε η εταιρεία Motomarket δοκιμάστηκαν σε ακραίες συνθήκες κρύου, με οδήγηση με μερικούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Το Nordcode Voras είναι το χειμερινό γάντι που μπορείτε να αποκτήσετε σε πολύ προσιτή τιμή (δείτε εδώ) σε σχέση με άλλα επώνυμα χειμερινά γάντια.
nordcode voras xeimerino ganti 4

Αίσθηση και εφαρμογή​

Αν και συνήθως τα γάντια που φοράω είναι Large στα Voras χρειάστηκα XL, εξαιτίας της στενής γραμμής τους. Αναπόφευκτα υπάρχει κενό στα δάχτυλά αλλά δεν ενοχλεί. Όμως από χέρι σε χέρι υπάρχει μεγάλη διαφορά και τα Voras είναι διαθέσιμο από small μέχρι 3XL οπότε δοκιμάζοντάς τα θα βρείτε το μέγεθος που σας ταιριάζει καλύτερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για ένα ποιοτικό γάντι με *****ή εσωτερική επένδυση που αγκαλιάζει το χέρι. Τα δάχτυλα γλιστράνε με ευκολία όταν είναι στεγνά. Με βρεγμένα, όπως συμβαίνει με όλα τα γάντια, η εφαρμογή είναι δυσκολότερη. Τα σκληρά προστατευτικά αρθρώσεων δεν είναι ενοχλητικά και δίνουν αίσθηση ασφάλειας. Ο αντίχειρας, όπως και ένα μικρό μέρος της παλάμης έχει *****ότερη αντιολισθητική επένδυση, καθιστώντας τον πιο εύκαμπτο, πράγμα που είναι καλό για το χειρισμό των διακοπτών.
Η παχιά κατασκευή δεν υποβαθμίζει την ακρίβεια στο χειρισμό του γκαζιού, του φρένου ή του συμπλέκτη, ένα πρόβλημα που έχουν πολλά χειμερινά γάντια. Η δερμάτινη επένδυση στην παλάμη σε συνδυασμό με το πλαστικό slider που προστατεύει το μετακάρπιο είναι σίγουρο πως θα αντέξει στην τριβή. Ο “πλαστικός υαλοκαθαριστήρας” στον αριστερό αντίχειρα είναι πολύ πρακτικός. Υπάρχει ιμάντας ρύθμισης στον καρπό, η μανσέτα είναι αρκετά μακριά για τον καλύψει, και το velcro σύσφιξής της έχει δερμάτινη επένδυση. Άνετα θα μπει πάνω από το μανίκι του μπουφάν Στις αρθρώσεις των δαχτύλων υπάρχει σκληρό δέρμα για την προστασία τους που δεν ενοχλεί καθόλου.
nordcode voras xeimerino ganti 7

Χρήση σε ζεστό και κρύο καιρό​

Τα Nordcode Voras είναι χειμωνιάτικα γάντια. Όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 6 βαθμούς κανένα γάντι δεν μπορεί να σε καλύψει 100%. Εκεί χρειάζονται θερμαινόμενα γκριπ που ακόμη και στην υψηλότερη ρύθμιση οι άκρες των δαχτύλων θα παγώσουν. Η θερμική επένδυση Thinsulate καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του ελληνικού καιρού. Η θερμομόνωση επιπλέον εξασφαλίζεται και με την αδιάβροχη και αναπνέουσα μεμβράνη Hipora. Το επάνω μέρος των Voras είναι από *****ό αντιανεμικό softshell υλικό. Αν θέλετε περαιτέρω προστασία από το κρύο δοκιμάστε να φορέσετε εσωτερικά ισοθερμικά γάντια. Ακόμη και όταν τα φόρεσα με θερμοκρασία 20 βαθμών το χέρι μου δεν ίδρωσε, γεγονός που σημαίνει πως η επένδυση Hipora καθώς και το softshell αφήνουν το γάντι να αεριστεί.

Προστασία και πιστοποίηση​

Tα σκληρά προστατευτικά είναι εγκεκριμένα με CE. Η προστασία του αρθρώσεων και των δαχτύλων είναι συμπαγή και δείχνουν πολύ ανθεκτικά. Στην παλάμη η *****ή δερμάτινη προστασία ενισχύει το αίσθημα προστασίας.

Στη βροχή​

Έχω περάσει αρκετά "ελαφριά ντους" με αυτά τα γάντια και είχα πάντοτε στεγνά χέρια, αλλά σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες, αισθανόμουν μια παγωνιά. Η επένδυση Hipora κάνει τη δουλειά της καλά ακόμη και στο πολύ νερό. Αν και αισθανόμουν την εσωτερική επένδυση υγρή, δεν κόλλησε στα δάχτυλα όταν τα τράβηξα έξω, παρέμειναν στεγνά, κάτι που μοιάζει πολύ παράξενο σε σχέση με την αίσθηση της επένδυσης.
nordcode voras xeimerino ganti 5

Συμπέρασμα​

Το Nordcode Voras είναι ένα όμορφο και ποιοτικό χειμερινό γάντι σε πολύ προσιτή τιμή. Το φίνιρισμα και οι γυαλιστερές λεπτομέρειες που διαθέτει, η τοποθέτηση των προστατευτικών και τα υλικά κατασκευής, δίνουν την αίσθηση πως αγοράζεις ένα γάντι διπλάσιας τιμής. Οδήγησα σε θερμοκρασίες από -2 έως 23 βαθμούς κελσίου. Το θεωρώ ιδανικό για πολύωρη οδήγηση από 8 βαθμούς και άνω, κάτι που κατά την γνώμη μου το καθιστά ιδανικό για τον ελληνικό χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο.



Πηγη https://2wo.gr
Πολύ δυνατα!!
 

Crazy Horse

new member
Δημοσιεύσεις
162
Ηλικία
59
Περιοχή
Λαγονήσι Αττικής
Μοτοσυκλέτα
Moto guzzi stelvio 1200 4v ntx
Όνομα
Αντώνης
Περιοχή
Λαγονήσι Αττικής

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.470
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Πολύ δυνατα!!
Συνηθως η θεωρια διαφερει πολυ απο την πραξη.Δωσε βαση στα σχολια οσων τα εχουν δοκιμασει και πολυ περισσοτερο σε αυτα που ειναι συγκεκριμενα.Ενα σχολιο του στυλ "ειναι πολυ καλα στο κρυο" μην το λαμβανεις καν υποψιν σου γιατι ο καθενας το αντιλαμβανεται διαφορετικα.Αντιθετα καποια αλλα που αναφερουν ποση ωρα και σε τι θερμοκρασιες ειναι αυτα που θα σε βοηθησουν.
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.153
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Top Bottom