Τόσα καλοκαίρια... Αντίο αγαπημένε Δάκη

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Δάκης: Τα ανέμελα παιδικά του χρόνια και ο δρόμος προς την επιτυχία

Το όνομά του ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος όταν πήγε να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο, του είπε ο Μάτσας: «Άστο! Αν τραγουδήσεις ρεμπέτικο, εντάξει. Αλλά άστο… Δάκης»



Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Δάκης. Πάλευε τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο. Ο Δάκης ήταν ένας άνθρωπος χωρίς ηλικία, όπως αναφέρουν πολλοί φίλοι του. Είναι αλήθεια, πως είχε βρει τον τρόπο να τον αγαπούν διαφορετικές ηλικίες και όποτε έβγαινε στην πίστα «τιμούσε» το κοινό του.



Τα παιδικά του χρόνια

Τα ανέμελα παιδικά του χρόνια ήταν κοντά στη θάλασσα σε μια πολυεθνική γειτονιά, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία στην Αλεξάνδρεια. Αδερφός της μητέρας του ο ηθοποιός της οπερέτας, ξαδέλφια του ο Ντέμης Ρούσσος και οι μουσικοί Καλαθόπουλοι, που δούλεψαν με τη Μούσχουρη, με τον Bob Azzam.

Τα βιώματά του ως παιδί τον καθόρισαν με επιρροές από τραγουδιστές σαν των Charles Aznavour, Gilbert Becaud, Nat King Cole, Frank Sinatra και μετέπειτα η Celine Dion, η Barbra Streisand.



Στο σπίτι τους στην Αλεξάνδρεια έπαιζε συνέχεια το ραδιόφωνο που λάτρευε, κολλημένο στο Β΄Πρόγραμμα, ένιωθε να αγγίζει Ελλάδα ακούγοντας τις φωνές της Γιοβάννας, της Μούσχουρη, του Βογιατζή...μέχρι τη στιγμή που έφτανε στο σπίτι ο λογιστής σε μεγάλη εταιρεία και άσχετος με τη μουσική πατέρας του... και του το έκλεινε.


Η μουσική του διαδρομή

Στην Αθήνα ήρθε για σπουδές και τυχαία βρέθηκε να τραγουδάει στην Κηφισιά, το 1964, στο στέκι της νεολαίας «Auto-club», όπου τον ακούει να συνοδεύει τους Playboys –επιτυχημένο συγκρότημα της εποχής– ο ιδιοκτήτης της «Αργώ» στη Βουλιαγμένη και ενθουσιασμένος τον ζητάει για το μαγαζί του. Ακολουθεί ο δίσκος «Deep in the heart of Athens» και ο Δάκης μένει Ελλάδα.

Για τη δισκογραφία της εποχής ήταν «κελεπούρι». Ένα L.P. το «Γεια σου σ’ ευχαριστώ», ενώ το μακρινό 1968 ο Μίμης Πλέσσας του γράφει την «Αλήθεια» για την ταινία «La coeur chaud», που γυρίστηκε στη Ρόδο, και αμέσως μετά τη μεγάλη του επιτυχία «Τόσα καλοκαίρια» για την ταινία του Δαλιανίδη «Γοργόνες και μάγκες». Τραγουδά στα στούντιο του Φίνου έχοντας το πιο εντυπωσιακό ενδυματολογικό της ταινίας, που μόνος του επέλεξε για τη συγκεκριμένη σκηνή από τη συλλογή της βιτρίνας του Τσεκλένη. Δύο χρόνια μετά ο Πλέσσας γράφει για αυτόν «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», το «Μάζευα στα χέρια μου βροχή», το «Κορίτσι στάσου να σου πω», «Στη σελίδα 18» και τη «Μικρή ανεμώνα». Η συνέχεια είναι γνωστή... Όλοι ήθελαν να συνεργαστούν μαζί του.



Ο Δάκης συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.


Η μάχη με τον καρκίνο

Όπως είχε πει ο τραγουδιστής, «ορισμένες φορές έχεις μια δύναμη. Είμαι δειλός αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Δεν μου το είπαν αμέσως ότι έχω καρκίνο. Με έπιασαν πόνοι και είδαν ότι έχω καρκίνο στο παχύ έντερο. Μου έλεγαν να κάνω μια κολονοσκόπιση και εγώ δεν έκανα. Και όταν με χειρούργησαν μου είπαν ότι είμαι στο 4ο στάδιο και ότι έχω 6 μήνες ζωής. Ήταν μαζί μου οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου. Δεν μου το λέγανε. Φαίνεται ότι τη γλίτωσα. Δεν φοβήθηκα… Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό».




Καλο Ταξιδι cdefghigcdefghig
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.389
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
" Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι... "
κι ένα μικρό απόσπασμα από την εκπομπάρα του Πορτοκάλογλου

Στο καλό Δάκη.

ΥΓ το Μεγιεμελέ είναι του Φίλιππα Νικολάου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
N

notakos600

Guest
Το πορτοκαλί να έκλεβα
από ένα μόνο ηλιοβασίλεμα
θα έφτανε να ομορφύνει
όσα δειλινά δεν είμαστε μαζί...
χείλη υγρά
χάδι της σκέψης
ένα λουλούδι που ανθίζει
σε μια ξέπνοη άνοιξη...P.H.
R.I.P...

 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Δεν μου ελεγε κατι ιδιαιτερο σαν καλλιτεχνης...μεχρι που τον ειδα live πριν 3 χρονια..
Σεμνος, ταπεινος, με χαμογελο ομως που φωτιζε σαν προβολεας, και φωνη νεαρου!
Η θετικη του αυρα ηταν πολυ εντονη

Και μετα μαθαινω οτι ηταν αρρωστος
Και ειχε τετοια παρουσια?
Επαθα πλακα με τον ανθρωπο αυτον...Ειχε χαρισμα
 

Panos76

well know member
Δημοσιεύσεις
2.081
Ηλικία
48
Περιοχή
Παιανία
Μοτοσυκλέτα
Honda NC 750 Integra 2016
Yamaha crypton-x 2011
Όνομα
Panos
Σε μένα πάντως είχε έρθει για θεραπεία, χρόνια πριν ανιχνευθεί καρκίνος.
Πονούσε πολύ η μέση του.
Γελαστός, σεμνός κ λιγομίλητος
 
Top Bottom