Το Μοτορι Θέλει Δρόμο Ασιατικό Και Μόνο (2019-MGL-RUS-KAZ-KGZ-TJK-UZB-TKM-AZE-ARM-(Artsakh)-GEO-TUR)

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
728
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ

11-8-19 ΚΥΡΙΑΚΗ (TJK-Langar-Λανγκαρ 123χιλ Hostel BEHRUZ 30e )

Πολύ καλος ο καιρός σήμερα και σιγά, σιγά, ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. Παρέα με τους Πολωνούς που μας χαζεύουν..

Τελευταίες φωτώ όλοι παρέα..

Ένα άγχος το έχω σήμερα μιας και ξεκινά το χωμάτινο κομμάτι για Wakkan Valley..Μας καθησυχάζουν όμως οι Πολωνοί λέγοντας μας όλα θα πάνε καλά, δεν μασάτε!!!Αντίο Alichur..Το γεφυράκι έξω από την πόλη με το Μ41 να χάνεται στα πανύψηλα βουνά!! 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
728
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Σε λίγο βάση GPS θα πρέπει να στρίψουμε και να αρχίσουμε το off-road..

Και το χωμάτινο κομμάτι προς τη περιβόητη κοιλάδα Wakkan έχει ξεκινήσει.Βρίσκοντας μια μικρή λίμνη κάνουμε στάση και χάνουμε την μπάλα από τον αντικατοπτρισμό στα ήρεμα νερά της!!!

Και στο πουθενά και τίποτα η χαιρετούρα καλά κρατεί!!!Φτάνουμε στο πρώτο φυλάκιο ελέγχου!!Όλα καλά και γρηγορά μιας και οι φωτοτυπίες σε όλα τα έγραφα κάνουν αρίστη δουλειά..

Και ποτάμι μπροστά μας.. Η άγρια φύση εδώ καλπάζει!!! 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
728
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Κατεβαίνει η Μόνικα στα δύσκολα.

Βλέποντας έναν τεράστιο βράχο στην κύτη του ποταμού, κάναμε μια στάση και αράξαμε για λίγο στην σκιά του μιας και δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.Δεν κάτσαμε πολύ μιας και το κουνούπι έκανε πάρτι βλέποντας μας.Άλλη μια στάση σε ένα όμορφο σημείο!!! 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
728
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Κινούμαστε συνέχεια 3.700μ με 4.000μ υψόμετρο.Στάση σε ένα σημείο όπου δεν μπορείς να περιγράψεις αυτό που βλέπεις με λόγια..Ανεβαίνω λίγο ποιο ψηλά για να έχω πανοραμική θέα.Η Μόνικα δίπλα στην μηχανή και πίσω τα πανύψηλα βουνά..Και κάτω το ποτάμι κυλά μέσα στο φαράγγι..

Μια στάση για να γεμίσουμε φρέσκο νεράκι που ρέει άφθονο εδώ.Έχουν σταματήσει μια οικογένεια ξένοι με καμπερ για τον ίδιο λόγο..

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
728
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Η θέα τα σπάει για ακόμη μια φορά!!!Ωπα τι έγινε εδώ;

Στο βάθος διακρίνεται η κοιλάδα!!!

Σταματάμε να αράξουμε λίγο πριν μπούμε στο χωριό για διανυκτέρευση.

Τι άλλο; Απόλαυση θέας!!!Τα πάντα γίνονται με τα ζώα εδώ..

Συνεχίζουμε γιατί έχουμε και το ψάξιμο για ύπνο. Τρώμε μια ήττα προσεγγίζοντας το χωριό για την ήττα!! Επειδή ερχόμαστε από ύψος και το χωριό είναι χτισμένο δίπλα στο ποτάμι, υπήρχε έντονη κατηφόρα με πολύ κλειστές φουρκέτες. Λίγο φρένο να πατούσες παραπάνω το γλίστρημα το είχες για πλάκα. Πρώτη φορά ίδρωσα από το ξεκίνημα της χωμάτινης διαδρομής.

Στην είσοδο του χωριού και στον πρώτο ξενώνα συναντάμε το ζευγάρι των Ισπανών με την URAL.. Χαρά μεγάλη και μας είπαν να κάτσουμε εδώ είναι οκ. Το θέμα είναι δεν είχε τίποτα δίπλα. Πχ κάποιο μαρκετ αν χρειαστούμε κάτι. Και αυτοί λένε ότι εκεί πάνε, έχει ποιο κάτω με τα πόδια. Ωραία πάμε να δούμε τι παίζει και αν δεν βρούμε κάτι θα επιστρέψουμε.

Τελικά το μίνι μαρκετ ήταν και Guest House από πάνω. Είδαμε και μια άλλη μηχανή παρκαρισμένη με Ισπανό αναβάτη. Αράξαμε εδώ αφού ήταν και το μοναδικό μαγαζι που έβρισκες τα απαραίτητα.. Η βραδιά πέρασε ωραία με ταξιδιωτικές εμπειρίες αφού στην παρέα προστέθηκε και ένα ζευγάρι ποδηλάτες!!!
 
Top Bottom