Το Μοτορι Θέλει Δρόμο Ασιατικό Και Μόνο (2019-MGL-RUS-KAZ-KGZ-TJK-UZB-TKM-AZE-ARM-(Artsakh)-GEO-TUR)

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Βρίσκουμε ξενώνα με υπέροχη θέα στα Pamir.Μέσα στην τιμή είναι πρωινό και βραδινό. Υπάρχει μια σκηνή γιουρτα στον εξωτερικό χώρο για χρήση εστιατορίου. Σε κάνα δυο ώρες μας λένε ότι θα μας σερβίρουν. Οπότε πάμε μια βόλτα με τα πόδια εδώ δίπλα.Μοναδικά Pamir!!!

Αυτές οι μεταλλικές σφαίρες στο βάθος αν δεν κάνω λάθος είναι σταθμοί μετεωρολογικοί..

Επιστροφή στον ξενώνα μας για μάσα!!!Το εστιατόριο μας..

Το γκρουπ τουριστών με αυτό το τροχοφόρο ξενοδοχείο τέρας κάνουν τουρ. Κάθε παραθυράκι είναι και κρεβάτι.Γύρω από τον ξενώνα το απέραντο και βουνά.Ρωτώντας τον ιδιοκτήτη για το αν υπάρχει κάποιος εδώ ηλεκτροκολλητής μπας και φτιάξω το διπλό σταντ, είπε ότι ξέρει έναν και θα του πει να έρθει αύριο πρωί να ρίξει μια ματιά.
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
8-8-19 ΠΕΜΠΤΗ (TJK-Murghab-Μουρκχαμπ 231χιλ. Homestay Pamir Hotel 28e )Έχουμε κουμπώσει τα χάπια μας για το υψόμετρο, που μας τα παραχώρησαν κάτι τουρίστες εδώ στον ξενώνα επιστρέφοντας από Τατζικιστάν. Τυχεροί γιατί δεν είχαμε βρει κάτι για να αντιμετωπίσουμε το υψόμετρο χωρίς απρόοπτα. Και έχουμε μπροστά μας τα μεγαλύτερα σε ύψος περάσματα για σήμερα!!!

Ήρθε και ένας πιτσιρικάς με ηλεκτροκολληση για να φτιάξει το σταντ. Του δίνω μια βίδα οχταρα για να βάλει να πιάσει το ελατήριο. Το κολλά όπως νάνε και ξεκινά να βάλει το διπλό ελατήριο.Που να τεντώσει και να μπει.. Με ιδικά εργαλεία μπαίνει αυτό στα συνεργεία. Ε τι να λέμε τώρα, να του λέω άστο δεν πειράζει, έχουμε δρόμο μπροστά μας πρέπει να φύγουμε. Τίποτα αυτός εκεί να το βάλει.

Μετα από ένα χαμένο δίωρο μπήκε κατά λάθος. Οκ του δίνουμε κάτι, και πατάμε μίζα να φύγουμε. Περνάμε πρώτα από το βενζινάδικο να αλλάξουμε χρήμα.Βγαίνουμε έξω από την πόλη.

Όρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας και σήμερα!!!Έχουμε στρίψει στην διασταύρωση, και αυτός ο δρόμος κακής ποιότητας θα μας οδηγήσει στα σύνορα και στην καρδιά των Παμιρ!!!Φτάνοντας στα σύνορα του Κιργισταν και ξεκινώντας την γραφειοκρατική δουλειά, λέγοντας να πληρώσουμε και κάτι που δεν καταλαβαίναμε, σαν πράσινο τέλος και καλά, μας ζώνουν τα φίδια για το από δω και πέρα. Η μηχανή έχει πολύ βάρος, μέχρι εδώ ήρθαμε και η ανάρτηση σε κάθε ανωμαλία του δρόμου, πάτωνε συνέχεια και δεν ξέρω αν θα μας ανεβάσει στα υψόμετρα λόγο καρμπυρατέρ.

Και για ακόμα μια φορά (άμα σε θέλει) φτάνει ένα τζιπ να περάσει τα σύνορα. Πιάνει κουβέντα η Μόνικα. Ένας ντόπιος οδηγός με δυο τουρίστες μέσα όπου τον έχουν καβατζωσει για να τους πηγαίνει σε σημεία για πεζοπορία. Θα διανυκτερεύσουν στην πόλη Karakul με την ομώνυμη λίμνη.

Και η Μόνικα σκέφτεται το θεϊκό!! Τους ρώτησε αν μπορούν να πάρουν την μπαγκαζιερα και έναν σάκο μέχρι Karakul!!! Ναι λένε και χωρίς δεύτερη σκέψη τα φορτώνουμε. Βγάζει και φωτώ την πινακίδα του οχήματος (ούτε αυτό θα το σκεφτόμουν) για παν ενδεχόμενο.Τους ευχαριστήσαμε και ξεκινήσαμε να κάνουμε το γνωστό No Man’s Land ανάμεσα στις δυο χώρες. Και δεν είναι και λίγο, τουλάχιστον 20χιλ ανηφορικό χωμάτινο και με το πρώτο μεγάλο πέρασμα στα 4.280μ ύψος.

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Καλά τι να πούμε για το τοπίο τώρα!!!

Μια στάση για να απολαύσουμε τοπίο!!!Κάτι διακρίνεται στο βάθος, σύνορα;

Όχι τελικά.. Homestay στο πουθενά και τίποτα!!!Και ακριβώς λίγο μετα από εδώ συναντάμε την πινακίδα για το πρώτο πέρασμα. Kyzyl-Art Pass 4.280m..

Και δώσε ανηφόρα με το μηχανάκι να δυσκολεύτε λόγο έλλειψης οξυγόνου.

Και φτάσαμε στην κορυφή του περάσματος!!!Απλά τέλεια!!!

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Έφτασαν και οι τουρίστες με τα πράγματα μας.Τα λένε με την Μόνικα. Καλά μας έσωσαν με τόσο βάρος η μηχανή θα ήθελε περισσότερο γκάζι για να ανέβουμε, και λόγο έλλειψης οξυγόνου θα μπούκωνε και θα έσβηνε.Τι βουνά υπάρχουν εδώ ρε φίλε!!!Να βάλουμε και το αυτοκολλητακι μας..

Συνεχίζουμε!! Εδώ πάντως όπως το σκέφτομαι δεν θέλετε να σας πιάσει βροχή σε τέτοιο δρόμο.Φτάσαμε σύνορα επιτέλους σε Τατζικιστάν.Άλλη ταλεπα εδώ.. τα ζώα μου αργά και πάλι για πράσινο τέλος να πληρώσουμε λένε. ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο μου φαίνεται είναι όλοι εδώ.. Περιμένουμε και σκεφτόμαστε τι θα γίνει με τα πράγματα από Karakul μέχρι Murghab που θα διανυκτερεύσουμε. Έχουμε να περάσουμε το ψηλότερο οδικό πέρασμα στην κεντρική Ασία 4.655μ. Μήπως βρούμε κανέναν ντόπιο στην Karakul και του δώσουμε κάτι να μας τα πάει.

Και εκεί στο περίμενε σκάνε δυο μηχανές και παρκάρουν πίσω μου. Δυο Ελβετοί με ενοικιασμένα μηχανάκια από Κιργισταν με έναν οδηγό τζιπ να τους κουβαλά τα πράγματα!! Αμέσως η Μόνικα κουβέντα για το που πάνε. Διανυκτέρευση Murghab για σήμερα, με μια στάση Karakul για να δουν την λίμνη!!!

Τζοκερ που παίζουμε ρε παιδιά; Η Μόνικα λέει για το θέμα μας με τα πράγματα και αν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν. Οκ κανένα θέμα θα τους περιμένουμε Karakul όταν ξεμπερδέψουν από τα σύνορα. Δίνουμε τηλέφωνα για επικοινωνία και ξεκινάμε αφού μετα από ένα δίωρο εδώ ξεμπερδέψαμε.

Chapter Tatzikistan.

INFO:
Η Δημοκρατία του Τατζικιστάν είναι κράτος στην Κεντρική Ασία. Συνορεύει με το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Το Τατζικιστάν ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1917 έως το 1991. Το Τατζικιστάν είναι περιοχή κυρίως ορεινή κι οι κορυφές της είναι από τις ψηλότερες ολόκληρης της περιοχής.


Το Παμίρ είναι πολύ μεγάλη οροσειρά στη κεντρική Ασία, που αποτελεί και τον πυρήνα του ορεινού συστήματός της. Το Παμίρ, με κέντρο την αυτόνομη διοικητική περιοχή Γκόρνο Μπαταχσάν του Τατζικιστάν εκτείνεται από του δυτικού Σινκιάνγκ του Τατζικιστάν μέχρι και του ανατολικού Αφγανιστάν και δυτικά της Κίνας.

Οδηγώντας σε ασφαλτινο δρόμο M41 της κακιάς ώρας, βρισκόμαστε μια ανάσα από την Κίνα. Οι πάσσαλοι με το συρματόπλεγμα σηματοδοτούν τα σύνορα των δυο χωρών!!

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Και φτάνουμε σε ένα σημείο που με άγχωνε εκτός από τα υψόμετρα. Αυτό το ποταμάκι που μπορεί να φαίνεται αθώο στην φωτώ, αλλά πιστέψτε με δεν είναι!!! Έχω δει σε βιντεακια στο YouTube να παρασύρει αναβάτες και μηχανές.. Όσο περνά η ώρα λιώνουν τα χιόνια και κατεβάζει με ορμή πολύ νερό στο τέλος της μέρας. Καλύτερη διέλευση νωρίς το πρωί. Εμείς είμαστε καλά πιστεύω. Ένα άγχος όμως το έχω..Στην μέση είναι βαθύ αρκετά!!Ευτυχώς πέρασα με μόνο λίγο νερό μέσα στην μπότα αφού έφτασε μέχρι γόνατο..Περιμένω να περάσει και η Μόνικα..Λίγο άραγμα να στεγνώσουμε.Και συνεχίζουμε διακρίνοντας στο βάθος την λίμνη Karakul..Μια στάση για ξεμούδιασμα..Η Κίνα αριστερά μας!!Η λίμνη δεξιά μας!!

 

Sapiokaravo FJR

well know member
Δημοσιεύσεις
2.328
Ηλικία
52
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
Γιαπωνεζα που ειναι 20 χρονια σε παραγωγη.
Όνομα
Χρηστος
Περιοχή
Αγρινιο
Καταπληκτικες φωτο, συνεχισε να μας ταξιδευεις! Smileys drinking beer Emoticon
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Φτάσαμε.Βρίσκουμε το Homestay των παιδιών για να πάρουμε τα πράγματα.Θέλουμε να φάμε κάτι μέχρι να έρθουν και οι άλλοι τουρίστες να κάνουμε τράμπα τα πράγματα. Εδώ δεν είχε φαγητό, και πάμε σε άλλο γνωστό Homestay.Το νου ταξιδεύει στο μεγαλύτερο υψομετρικό πέρασμα που είναι μπροστά μας!!Ήρθαν οι τουρίστες δώσαμε τις τσάντες και τους είπαμε το ξενοδοχείο που έχουμε κλείσει στο Murghab. Αυτοί έχουν κλείσει κάπου κοντά από εκεί και όταν φτάσουν θα περάσουν να μας δώσουν τις τσάντες. Πήγαν οδηγώντας να δουν την λίμνη, και εμείς βγάζουμε λίγες φωτώ πριν συνεχίσουμε τον δρόμο μας.

Εδώ εκτός από κάποια Homestay για διανυκτέρευση και την πανέμορφη λίμνη δεν έχει κάτι άλλο. Αλλά μπορείτε να επιλέξετε εδώ μια διανυκτέρευση.INFO:
Η Καρακούλ, βρίσκεται στα 3.900μ ύψος. Ονομασία που στην κιργιζική γλώσσα σημαίνει «μαύρη λίμνη» και επικράτησε της παλαιότερης Τατζικικής ονομασίας Σιομπ, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη του Τατζικιστάν, με έκταση 380 τετραγωνικά χιλιόμετρα.Σκληροτράχηλες καταστάσεις από μικρή ηλικία για να μπορείς να επιβιώσεις εδώ.Φύγαμε και διακρίνεται ένα check point αριστερά μας αλλά δεν είναι κανείς.

Αντίο λίμνη Karakul..

 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Για πολύ Κίνα αριστερά μας..Τελευταία στάση πριν ανέβουμε στα 4.655μ.Έλα έλα φουντουρακι μου βάλε τα δυνατά σου να ανέβουμε.Στα τελευταία 400μ περίπου ζοριστήκαμε πάρα πολύ, με πρώτη πλέον στο κιβώτιο άνοιγα γκάζι για την ανηφόρα, δεν είχε οξυγόνο και μπούκωνε μέχρι πριν το σβήσιμο, και έκλεινα γκάζι για να πάρει ανάσα. Αυτό έκανα συνέχεια και φτάσαμε στην κορυφή σκορτσαροντας. Ένα κλικ πριν πω στην Μόνικα να κατέβει να περπατήσει. 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
712
Ηλικία
46
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Το τοπίο βέβαια ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!

Και φτάνουμε στην ποιο πολύ φωτογραφισμένη πινακίδα!!Χαρά μεγάλη όπως και απωθημένο αυτό το σημείο, και η χώρα από το 2014 και την αποτυχημένη προσπάθεια τότε.Αυτοκολλητακι επιβάλετε..Μας έφτασε μέχρι εδώ η μηχανουλα!!!Φεύγουμε γιατί κάνει αρκετό κρύο εδώ..

Κίνα ακόμα δίπλα μας..Φτάνουμε σούρουπο στο ξενοδοχείο, μας είχε κλείσει το τελευταίο δωμάτιο ο Stas από το Guesthouse στο Osh στο Κιργισταν. Είναι με τουρ εδώ και μας περιμένει. Συνάντηση όλα καλά πέφτει και τηλέφωνο από τους τουρίστες ότι έρχονται με τα πράγματα μας. Την βγάλαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για μάσα και κουβέντα. Ήταν τίγκα στους ξένους ταξιδευτές..
 
Top Bottom